6964

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • netuddki
    nos, nemtudom milyen emelés mértékre gondolsz..........
    de mindössze 6%-ról van szó.....ez pofátlanság?
    a versenyszféráról meg nem kell beszélni .....felesleges
    azért tartunk itt, mert a vállalkozókat arra kényszeríti ez az adórendszer,hogy ne jelentsék be a melósaikat csak a lehető legkisebb bérrel.....
    tudod, a versenyszférában levő cégeknélnél a dolgozókat nem jelentik be csak minimálbér közeli bérrel...... a többit zsebből fizetik
    pontosan ezért kell a hivatalosan bejelentett dolgozóknak ilyen "sok "bruttó fizetés .... mert iszonyú sokat elvisz az adó!!!!!
    azt, hogy csak a bérből és fizetésből élő emberek adóját tudják beszedni már nagyon régóta elismerik a mindenkori kormányok!
    yahh amit a demszki mond: 230-270 ezer között keresünk abban benne vannak a vezérigazgató meg a helyettesei is stb,stb.
    15 éve dolgozom a cégnél és havi 120-130-at viszek haza
    ez sok??!!és engem mint járművezetőt basztatnak a tisztelt "fizető "utasok. én tartom a hátam mindenért a feletteseim helyett mert minden felelősséget elhárítanak magukról,,,valamint az utasok is engem basztatnak ugye mert én vagyok ott......
    ezért sok az a pénz ?? ugyanmár!!
  • BenceYCE
    A cég 90%/80%/60%-os teljesítményt kért csúcsidőben/egyéb időben/ és holtidőben. No ez minden csak nem sztrájk. Általában az utolsó pillanatban egyeznek meg. Egyébként meg oly mindegy, hogy az utasok verik szét a vegyesvasakat vagy a cég dolgozói, hogy használhatatlanok legyenek.
  • BenceYCE
    Az a baj az emberekkel, hogy a legelső emberbe rúgnak bele aki szembe jön, nem pedig azokra akik a problémát kiváltották. Elfelejtjük, hogy a cég alkalmazottai bérfelzárkóztatásról kaptak ígéretet.
  • BenceYCE
    Ajánlom figyelmedbe: #3708
    És az emelést meg oszd el 2-vel, mert a többit az adó el is viszi.
  • BenceYCE
    Bárhol másutt európában az emberek egymás mellé állnak, hogy a milliókat hazacipelő föf@szok ne tudjanak élősködni és a multik se sanyargassák az embereket. Én kimentem a tanárok demonstrációjára is és az eü dolgozók demonstrációjára is. Csak itt mao-n nézi mindenki a másik pénztárcáját. Lassan ott tartunk, hogy a mc donaldsban többet keres egy diák mint én a bkv-nál. A tanárok és az eü dolgozók fizetése röhelyesebb mint a miénk. De Ők is azért nem sztrájkolnak, mert a szakszervezetisek többszázezres tiszteletdíjjal cammognak haza havonta. A multik és az állam érdeke, hogy a szakszervezetek ne működjenek jól vagy inkább ne is létezzenek. Úgyhogy ha megkérhetlek inkább állj az emberek mellé ha te sem keresel fizetésnek nevezhető összegnél többet és Te is abbak a mao-ban élsz ahol a világon a legtöbbet adózzák a fizuhoz képest. Ha meg Te is államilag kitartott politikus vagy egyébb főfasz vagy aki oltogatja a népet, hogy a bkv-s buszvezetők zsírosra keresik magukat akkor lehet jönni csinálni helyettem és üdvözlöm az édesanyádat!
  • ChaosTeam
    Szerintem az utolsó pillanatban majd megegyeznek valahogy vagy nemtom, de szertintem nem lesz sztrájk... Ha meg mégis, akkor lehet, hogy kicsit nagy kára lesz a BKV-nak... legalábbis azt hallottam, hogy a villamosok kintmaradnak a pályán, mert nem lesz aki visszavigye őket a kocsiszínekbe... ha meg ott áll a villamos pl a megállóban, el tudom képzelni 1-2 "nyugodtabb" utas mit fog vele művelni, hogy "miattuk kések el a munkából, miattuk kell 3 órával előbb indulnom ...stb... ja igen ma azt hallottam, hogy a buszok, amik járni fognak óránként(!!) fognak járni... Na kiváncsi leszek mennyien fognak felférni ezekre a buszokra... Természetesen demszkibácsika véletlen se engedne sztrájk esetén se iskola se munkaszünetet... "mindenki oldja meg az Iskolába jutást"... mondja ő nagy pofával vidékről autóval... megnézném ő hogy jutna el... dehát mit várjunk tőle, hisz már megmondta a dugókra is, hogy "nembaj, a budapestiek már úgyis megszokták a dugókat" ....
  • Ron Ragm
    Az a baj a sztrájkkal hogy nem a céggel, inkább az emberekkel basznak ki.
  • Prank
    ja, elég erős a szakszervezet a bkv-nál, a cégemnél ötödannyi béremelést sem kaptunk, pedig nem vagyunk kevesen...
  • Mike at home
    majd ha prosperál a cég akkor kell tartani a markot
    próbálj már meg fizetésemelést kérni verenyszférában, ilyen eredményesség mellett
    páros lábbal basznának ki
  • Mike at home
    a fizetés egy dolog
    az emelés értéke a mésik
    no az a pofátlanság
  • Mike at home
    legyen
    én nem adnék egy fillérrel sem többet
  • netuddki
    pontosan!
    mert a tisztelt felsővezetőnk (antall miska) keresetét 4 hónap után 600000.-ftról felemelték 1500000.-re erről vajon miért nem beszél a tisztelt Demszki úr?
    az 1szerűen röhej ahogy uszítja az utasokat a járművezetők ellen ........azzal ,hogy azt nyilatkozza 230000-270000 ft kozott van a fizetésuk.....(ennyit keresnek...de ez bruttó!)
    HAHAHAHAAAA
    csak 100000 ft-ot kellene emelniük a nettóbéremen hogy megkapjam azt az összeget
    a tanárokkal való összehasonlítás meg 1ccerűen nonszensz!!!!!
    nagyon szomorú,hogy olyan keveset keresnek.......
    de kérdem én? mi van akkor ha egy tanár téved?
    letörli a táblát és késsz!
    és ha én mint sofőr tévedek?.....
    lemosom a vért a buszról!? ugye?
    yahh és mehetek hosszú évekre a dutyiba!
    szóval ne hasonlítgassunk össze olyan munkákat amiket jnem lehet!!!!!!
  • justin
    Én remélem, hogy azért elkerülhető lesz a sztrájk, mert az senkinek nem lenne jó.
    Igazából megértem én a járművezetőket, mert okés, hogy felelősségteljes munkát végeznek meg blabla. DE ne felejtsük el azt sem, hogy sokan nem keresnek annyit, mint ők ebben az országban. És úgymond visszaélni azzal, hogy nélkülük megbénul a város enyhén szólva nem szimpatikus. Ez érvényes a reptéri dolgozókra, mávosokra, satöbbi. Ugyanakkor a tisztogatást felsőbb szinten kéne kezdeni ahol a nagy összegek ömlenek el a semmire.
  • netuddki
    sziasztok
    na és a sztrájk?
    mit is szóltok hozzá?
    biztos halgattátok amit felelős vezetőink nyilatkoztak rólunk járművezetőkröl.......
    vélemény?
  • CattiBrie
    Jajaja, mert pl véletelnül nincsen megbeszélve és vesz a diák is, meg vesz pl az anyukája is.. szerintem simán előfordulhat. :S
  • Mike at home
    én azért írom bele, ha netán vki elcsórja, ne tudja használni, hehehe
  • Mike at home
    jó harmincasnak tippeltelek :)
  • Mike at home
    szoktam közlekedni bp-n
    - autóval
    - bkval
    - gyalog
    - bicajjal

no akkor vegyük végig
    - autóval nem idegesít senki
    ha végtelen türelemmel bírod a dugót, és a többi autós ostobaságát, furakodását, esztelen manővereit, akkor tényleg nem,
    rengeteg a buszsáv, neked meg marad egy, abban álldogálsz
    - amikor bkv-n utazom reggelente 10-kor :))) akkor már nincs tömeg
    - a légkondi jobb ha van mintha nincs, persze nem kötelező szeretni, akkor javaslom számodra Combinot, azon nincs
    - egyszer sem hánytak még le buszon, nem kötöttek belém, és rágóba sem ültem bele, nem nagyon szoktam leülni ugyanis, persze ettől még ezek simán előfordulhatnak, valszeg én élek burokban.
    banyatankot sem háztak még át a lábamon, táskámat sem vágták ki
    azért biztos ami biztos le is kopogom kopp kopp kopp, mert nem szeretném, hogy a szerencse elhagyjon :)

szerintem annyira vészesen nem drága, a diákbérlet meg pláne
    de nem kötelező használni, pl. szerintem drága 1200-ért egy mozijegy, emiatt évente alig megyek el moziba, holott régebben volt olyan amikor a jobb filmeket 2-3x is megnéztem
  • Mike at home
    csak 70 ezres van, igaz, több százezres nincs, nem is lesz, mert minek
    nemtom van egy pár gazdag haverom, soha nem rinyáltak, hogy jaj 30 forinttal drágább lett a kenyér
    vagy jaj drága a súlyadó, stb
    aki kocsit vesz, tudja
    ennyi
  • Mike at home
    tényleg gyerek vagy :)
    nem mindeki jár szakadt autóval
    és van taxi, van soförszolgálat is, ami nem sokkal drágább mint a taxi, vagy van aki vállalja, hogy ő majd vezet (ergo nem alkoholizál)
    én spec nem használom az éjszakai járatokat, ki nem állom
  • Mike at home
    ismerősömet már büntették meg, mert nem volt rajta szám
    szám nélkül érvénytelen
    lehet érveket felhozni, hogy dehát ugye, meg mégis, csak felesleges

akkor engem már jobban zavar, hogy a bérlet mellé nem kapok számlát
    nem tudom visszavinni 3 napon belül, hogy mégsem kell
    most ha kettő veszek véletlenül, baszhatom, leszarja a BKV mert monopolhelyzetben van
  • ChaosTeam
    Ez olyan szép... Írjuk bele a sorszámot... 10 ellenőrből hány nem fogja ellenőrizni a szám egyezését? kb 11... Akármit írsz bele úgyse ellenőrzik, akkormeg minek szórakoznak érte. Én spec akkora betűkkel írok, hogy nem tudtam soha beírni a diákom számát arra a kis részre, és mindíg mást kell megkérnem, mert nem tudok olyan kis számokat írni, hogy az a sok szám beférjen oda...

De amúgy én is mindíg beírom a számot... kivéve amikor megveszem és megyek haza akkor még menetközbe nem írom be...
  • CattiBrie
    továbbképzés volt .)
  • Mighty
    ok
  • Match
    Ha rám céloztál, akkor valamit nagyon félreérthettél....
    Én egyáltalán nem hőbörögtem, csak érdeklődtem, hogy miért van az hogy eddig még sosem szóltak miatta, most meg 1-2 hete folyamatosan...

Hőbörögni akkor szokás, ha valamivel feldühítenek...ez engem teljesen hidegen hagy...Pusztán érdeklődtem.
  • Mighty
    Pontosan ezért kell. Egy bérlet, egy ember.

Ne essék félreértés, és sem írom bele, de ez csak lustaság a részemről. Egyébként én még nem láttam olyan ellenőrt, amelyik karakterenként leelenőrizte volna a beírt számokat.

Ha szólnak, hogy ki kéne tölteni, egy kurva szót sem szólnék ellene, pláne nem hőbörögnék e miatt egy fórumon, hogy milyen köcsögök az ellenőrök.
  • Match
    Jah....akkor ok.
    Akkor az utóbbi kb 4.5 hónapban mindenki szarokbele munkakedvvel dolgozott, most pedig mindenkire rátört a becsületesség.
    Értem én :)
  • BenceYCE
    Mert általánosítassz. Van aki becsülettel elvégzi a rá bízott feladatot és van aki nagy ívben szarik bele. Eddig ez utóbbiakkal találkoztál.
  • 89
    Nehogy esetleg a család többi tagja használni tudja azt a szart
  • Match
    Kössz, magamtól szted nem tudtam?

A kérdés arra irányult, hogy miért van az hogy eddig teljesen nem érdekelte egyik ellenőrt se, most meg mindegyiknek ez a heppje.
  • Mighty
    Mert a bérlet az igazolvánnyal és annak számának a bérletre írásával együtt érvényes.
  • BenceYCE
    100 forintért képes vagy támadási felületet hagyni magadon?! Akkor meg is érdemled :) Vedd meg és írd a szelvényre a számát. Vagy bliccelj. Nekem tökmindegy.
  • Match
    Miért van az, hogy mostanában az ellenőrök állandóan cseszegetnek, hogy nincs beleírva az igazolvány számom a bérletembe? (nincs is igazolványom....).
    Ha jól emléxem, áprilistól kapom a munkahelyemtől a bérletet, és mostanáig soha nem szóltak rá semmit...

Valamelyik nap is a földalatti megállóban (hősök tere).
    Ellenőr odajön, mutatom a bérletet...
    - Igazolvány?
    - Az nincs.
    - Anélkül nem érvényes...
    - 7000 ft a bérlet, ennyit nézzen már el
    - És ha nem engedem felszállni?
    - Akkor gyalogolok egy megállót...

Mondjuk ez után békén hagyott..általában csak annyit szoktak szólni, hogy "a számot majd bele kell írni".
  • BenceYCE
    A statisztikák szerint nagyon is jól teszi az a kollega amelyik a padlógáz-padlófék kombinációt ismeri.
  • BenceYCE
    Fenéket! Pofátlanul fiatal vagyok :) ^^
  • 89
    szerintem azért lényegesen nagyobb a különbség a két "utazási forma" között :)
  • Vlala #3721
    Azért az "ülsz a kocsiban és nem zavar senki" egy kicsit utópisztikus, hiszen egy főváros zsúfolt forgalmáról beszélünk, ráadásul Magyarországon, ahol menet közben lopják le a kerekedet. :)
    Az autóban kényelmesen ülsz a dugóban, miközben kéregetők nem zavarnak, feltéve, hogy már elláttad őket a napi betevővel :)
    Ezután leparkolod az autót, és kezdődhet a napi "miatyánk", hogy este, dolgod végeztével ugyanott és ugyanúgy találd, ahogy hsgytad.
  • 89
    most komolyan...szerinted melyik a jobb? az hogy kényelmesen ülsz a kocsiban, nem zavar senki...vagy az hogy úgy utazol a buszon hogy még kapaszkodni sem tudsz, esetleg szagolod a másik kellemes reggeli izzadtságát (mert ablakot azt nem lehet nyitni, mert megy a "légkondi"), beleülsz egy rágóba, részegek hánynak le, "kisebbségi" emberkék kötnek beléd, nyanyák húzzák át a kocsijukat a lábadon, a sofőr az csak a padlógázt, meg a padlóféket ismeri, rádcsukja az ajtót, kivágják a táskád, stb...stb...És akkor még ennyit fizessen az ember...előbb növeljék a színvonalat és csak azután az árakat
  • CaviaR
    Nem tartom magam annak. Talán azért mert különbséget teszek műmájerkedés és szükség között. Így is tele vannak az utak balfékekkel, de ha még részegekkel is tele lesz akkor az inkább roncsderbit eredményez. Jön a nagyvagány részegen és végiggázol a "nagymenő" 20 éves Opellal egy családon, az tipik kultúrember viselkedés?

"akinek 100 ezres öltönye van, az nem jajong a költségek miatt"
    Tippelem h neked nincs 100 ezres öltönyöd. Ha lenne, akkor tudnád h csak úgy lehet ha igenis jajongsz a költségek miatt. Aki nem tud spórolni az csóró marad..
  • Mike
    "Bulizni nem szokás kocsival menni"
    látszik, hogy gyerek vagy még te is :))))

akinek 100 ezres öltönye van, az nem jajong a költségek miatt