6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • CattiBrie
    "másrészről úgyis tudtam hogy meg fognak egyezni, ez az egész csak nyálverés"

Én egy másodpercig nem izgultam. És nem csak azért mert 4én nem BKV-zom, hanem mert úgy sem lesz soha sztrájk.
  • Mike
    nem dehogy
    csak pofátlanság egy szinten, kaptak idén már emelést, csak nem nekik nem elég, és ameddig egy állami monopolcégnek dolgoznak, és meg tudják bénítani a várost, addig akár hetente és kérhetnek fizuemelést, toronyórát lánccal, vagy hogy a nagyfönök hangosan kotkodálva járkáljon körbe a Moszkva téren, aztán úgyis az egészet rábasszák az utasokra, ha nem az utasokra, akkor konszolidálja az állam, akkor meg az adófizetőkre
    ez a dühítő
  • Punker
    na most nem azért de ha te 2002 ót anem kaptál fizu emelést, akkor dögöljön meg a másik is?

elhiszem hogy dühítő hogy te nem verheted ki a balhét pedig jogos lenne, de azért legyünk már reálisak, elég szomorú az hogy a legtöbb ember nem tud tiszteségesen megélni hiába végzi vagy próbálja végezni a munkáját rendesen.
  • Takezó
    erről van szó, elég kevés állásban van erre lehetősége az embernek, ezért bosszantó, amikor a buszvezetők egész korrekt fizetéssel nekiállnak rinyálni...
  • Mike
    mi a faszért és hogyan sztárjkoljak? aha
    úgy kibasznak mint a macskát szarni
    másrészről bazmeg ha sztrájk akkor sztrájkoljatok
    még mindig él a szocializmus
  • Mike
    sajnálja a faszom
    én mondjuk nem kaptam fizuemelést 2002 óta, de sabaj
    csak sírjatok, de szar nektek, de tényleg
    de csak addig fogtok baszakodni, amig állami a cég, mert addig befosik a munkaadó
    násrészről ki fogja kifizetni a fizetésemeléseteket, az adózó, meg az utas
    mert ugye a BKV monopolhelyzetben van, ha holnap 350Ft egy jegy és 12k egy bérlet, akkor annyi, max lehet járni gyalog

gusztustalan

másrészről úgyis tudtam hogy meg fognak egyezni, ez az egész csak nyálverés
    én biztos nem tárgyaltam volna éjszaka, meg nem is haltam volna bele mint a MÁV vezér, akit voltak szivesek a drága mozdonyvezetők kinyirni
  • BenceYCE
    Érzem én, hogy sajnálod ha másnak több van mint Neked, de megígérem, hogy ha Te/Ti álltok neki sztrájkolni, akkor nem fogok puffogni, még ha hátrány ér is miatta, sőt! Ha kell Segítek ahol tudok! :)
  • Atisz #3788
    Hát ha te üzemelteted, akkor megteheted... különben elvisz a rendőrség a forgalom akadályozása miatt :P
  • Mike at home
    na remélem akkor nagy a boldogság

megyek és bejelentem, hogy egy hét múlva lezárom az m7-est ha nem duplázzák meg a fizum
  • BenceYCE
    És akkor a végeredmény:

A vasárnapi bértárgyaláson új, számszerű javaslattal állt elő a BKV menedzsmentje. A társaság amellett, hogy továbbra is fenntartotta az idei üzleti tervben az idénre minimum 15 ezer Ft/fő/hó bérfejlesztést előirányzó ígéretét, megállapodást javasolt a 2007. október 1-e és 2008. december 31 -e közötti időszakra. Eszerint a BKV 2007. szeptember 1-től az eddig vállaltakon felül 6000 Ft/fő/hó bérfejlesztést, míg 2008. január 1-től további legalább 7100 Ft/fő/hó pluszpénzt ad. (Utóbbi akkor lehet több, ha az Országos Érdekegyeztető Tanács ajánlása nagyobb.)

A BKV úgy tett ajánlatot, hogy a mostani béremelést a szociális juttatások terhére adja meg dolgozóinak, azaz az nem okoz terveken felüli költségeket a vállalatnak.

itt
  • CattiBrie
    Ez megint nem tartozik ide, elég ha azt mondod, nem szereted őket..
  • CattiBrie
  • BenceYCE
    Csudába majd elfelejtettem, hogy az éveleji 15.000 HUF-os bérfejlesztésből még nem vontak adót! Tehát az 5.600 és a 7.100 is még adózatlan jövedelem. Grat a szakiknak!

NFO
  • BenceYCE
    Milyen meglepő! Sose hittem volna!
  • BenceYCE
    Havi bruttó hatezer forintos emelést harcoltak ki a BKV szakszervezetei. Ez mégse kerül többe a cégnek, mert a szociális juttatásokat csökkentik a szükséges mértékben. Az utolsó pillantban, hétfőre virradó éjjel született megállapodás nyomán a járművezetők dolgozni fognak holnap. - hmm. Harcoltak ki. Megvették Őket. Mindíg ez történik. A szociális juttatásokat csökkentik. Hm. Elveszik az 5.000 HUF-os CBA jegyemet és adnak helyette 5.600. HUF-os béremelést? Tök jó. Úgy örülök, hogy sikerült valamit elérnünk. Netán elveszik az év végi 20.000 HUF-os prémiumomat is, hogy elgondolkodjak azon, hogy van-e értelme ugrabugrálni? Üdvözöllek Bence a kisvállalkozói szférában!

A Sláger rádiót, mint az évek óta a legtöbb kártérítést kifizető adót azóta nem hallgatom mióta a két főf@sz, Nílusparti székelymagyar megmondta 9.11 után a frankót, hogy kézigránátot kell a Palesztin gyerek kezébe adni és megmondani Neki, hogy csak otthon a családja előtt húzza ki. Ha ezen múlik, akkor sajnálom, antiszemita vagyok! Nem szertnék az lenni, de ezt Ők keltik bennem. Gyűlölöm a vallási fanatistákat és a velük vállvetve harcoló kutyákat is. A szomorú az, hogy pénzzel megoldota a SR, hogy az egész országban legyen lefedettségük. Így mindenki hallhatja a színvonalas műsorukat, a kártérítéseket meg mind az állam, mind a hallgatóság felé zsebből fizetik ki.
  • CattiBrie
    Másik telefonáló:
    Maci, villamosvezető (Örs - Bosnyák között jár)
    Felesége is villamosvezető (3 gyerek)
    8%, 5600 Ft emelést kap
    Szívesen mennének a Clinton vacsira.
  • CattiBrie
    Telefonáló: 160eFt-t keres nettó, 81 óta dolgozik, éjszakai járatot vezet
  • CattiBrie
    Hááhh háhh! Bence menjél Clintonnal vacsorázni. :D

[slágerrádiót hallgat]
  • justin
    Ideiglenesen megoldódott a dolog, nincs sztrájk. Így a legjobb, nem nő tovább a feszültség utas és járművezető és vezetőség között.
  • BenceYCE
    "A BKV Zrt. évente közel 1,4 milliárd utast szállít járművein, ebből mintegy 41%-ot az autóbusz ágazat, 26 %-ot a villamos, 22 %-ot a metró, 5 %-ot a HÉV és 6 %-ot a trolibusz ágazat."

Még ha bele is mennének a 66%-ba, szerinted ki az a kolléga aki nem fog hibát jelenteni a csúcsban? A szerkocsisokat meg éppen leépítették, mert "túl sok volt belőlük". És ne legyél abban se biztos, hogy nem a szerkocsis kolléga fog segíteni működésképtelenné tenni a vasat. Az egészben csak azt nem értem, hogy miért ígérnek felelőtlenül ha azután mosakodniuk kell, hogy nem Ők b@szták el hanem a buszvezetők éhesek.
  • justin
    Én ma azt hallottam, hogy a BKV vezetőség azt akarja elérni, hogy ne a szakszervezet szerinti 20%-os minimális szolgáltatás (vili, metró, busz) legyen, hanem 66%-os. Mondjuk ez már csak annyi, mint sz@rnak egy pofon.
  • CattiBrie
    Én azt hallottam hogy ha lesz BKV sztájk, akkor csak buszok nem fognak menni (kivéve azt a párat, amit indítanak). Igaz ez? Szal villamos, metró.. többi mind rendesen menni fog.
  • BenceYCE
    És azt is elfelejtettük, hogy nagy részük műszakos munkát ajánl. Namármost 3 műszakos rendben 100.000-120.000-at megkeresni meglehetősen röhelyes. Csak délelőttben keresnél jó esetben 80.000-at? Az egyéb juttatásokat is előszeretettel alkalmazzák, mert az után nem adóznak.
  • justin
    A multik bejelentik a dolgozókat arra a bérre amennyit adnak. Más kérdés, hogy ezért sz@rrá dolgoztatják az embert, de nekik még így is jobban megéri mintha NY-EU-ban kéne kiköhögni 3x ennyit.
  • BenceYCE
    Igazad van, a Danone is és a többi faja is marha jó. De én nem látok különbséget egyik közt sem. Te tudsz valamit amit mi nem? Mesélj! :)
  • BenceYCE
    Diplomásból több van? De vehetjük azt is, hogy hány ember dolgozik a saját szakmájában...
  • Mike at home
    meg ne a betanított munkás szintet hozzuk már fel
  • Mike at home
    nem csak a Tesco multi
  • CattiBrie
    Első bekezdés: erről van szó.

Aláírásod: a "mindíg"-et ne felejtsd :D
  • BenceYCE
    Igazad van. Csak 5 év után nevet vált és a végkielégítésedre a büdös életbe egy kanyit sem kapsz. A Tesco meg pl be is jelent 65-80-nal. De nem is keresel többet ott, legfeljebb dipóval.
  • Mike at home
    ez nem hit kérdése
    az általatok bőszen szidptt sátáni multik pl. nem minimálbérre jelenti be a munkavállalóikat

tőlem tüntethetnek, sztrájkolhatnak a buszvezetők, nem zavar
    akár egy hétig is
    de akkor sem adnék nekik egy kanyi pénzt se
  • netuddki
    mire is gondolsz?
    a vállalkozókrol irt véleményemre?
    nem számit mit hiszel mert ez a valóság!
    csak nézd meg azt a céget amelyik az eladott autóbusz vonalakat üzemelteti....(transman)
    nahh ott is megkapják a kollégák a 150000 ft-ot...de csak 75 ezerre vannak bejelentve
    mert nem érné meg az üzemeltetőnek olyan sokat kellene utánuk fizetni............
    1ébként pedig nagyon sok vállalkozó ismerősöm van akik így csinálják
    kénytelenek........
    mindegy részemről ennyi...
  • Mike at home
    messze nem igaz ez sem
  • BenceYCE
    Tökéletesen látszik, hogy a világ a szar emberektől szar. Ehhez már csak egy jelenség a tömegközlekedési eszközön való összezártság. És a véleményed kialakulásához annyit tudok hozzáfűzni, hogy ez a tömény valóság. Kollegák között is van aki arra a pár órára képes volt emberként viselkedni amíg felvették a céghez. De semmivel nem különb a Te példádban említett cigányasszonytól. Ahol tudok teszek ellene, hogy ilyenné váljon a társadalom, de ehhez én csak egy fecske vagyok. Márpedig csak éntőlem nem lesz nyár. A legrosszabb helyzetben az idősek vannak. Mármint a tiszteletemet élvező kivételeknek. A nyögdíjukból aligha tudnak saját autó volánja mögé menekülni. Cserben hagyják és meglopják rendszeresen többjüket. És én nem vagyok hajlandó behúzni a nyakam ilyen láttán. Talán ezért is szeretem a munkámat.
  • BenceYCE
    Vegyenek fel akárkit. De gondold végig, hogy akiknek a szájából az ilyen behódoló emberek veszik ki a kajátazok egy ilyen letfontosságú napon mennyire próbálják majd megakadályozni, hogy akár egyetlen egy épkézláb busz is kimenjen a garázsból. Sajnos ma mao-n mindenkinek magának kell kikaparnia a gesztenyét. Ezért vagyok úgy vele, hogy ahelyett, hogy azt nézem, hogy más szférában dolgozó ember mennyit visz haza, inkább kimegyek mellé az utcára, mert mindenkinek szar kivéve azt a felső 10.000-et.
  • dieselG
    Valamikor májusban, az utolsó dzsuvapesti tartózkodásom egyik napján, a soroksári úton, a 23-as buszra való felszállás előtt, előreengedtem pár fiatal csajt a buszra, és mire felszálltam volna, a vezető a karomra és a lábamra baszta az ajtót, úgy kellett kirángatnom magam az ajtóból, mielőtt maga alá gyűr az induló busz.. később a boráros téri buszpályaudvaron meg akartam keresni a faszfejt, hogy elbeszélgessek vele (a jármű számát feljegyeztem). Többször kopogtam a bkv-dolgozók számára kialakított kisépület ajtaján, ablakán, páran néztek bentől, nem akarták kinyitni. Aznap este eladtam a diákbérletet egy havernak, onnantól autóval jártam bpn vidékre menekülésemig.. Mert nem igaz, hogy nem volt olyan nap, hogy nem húztam volna fel magam a tömegközlekedési eszközön az alatt, míg el nem jutok a célomig.
    Nem érdekel, kiféle-miféle sajnáltatások mennek a bkv felé, de basszátok meg a kurva anyátokat, demszkytől kezdve a legutolsó törött villamossínátállítóig.. kivéve benceYCE, téged régebb óta olvaslak, és tisztellek, amiért megpróbálsz becsületes lenni abban a mételyben.
    Mike.. ha jól olvastam, a 4-6-oson utazol a legtöbbet.. én nagy ritkán utaztam rajta, szóval tényleg egy burokba zárkózhatsz, mivel időnként önkéntelenül láttam és hallottam gyomorforgató jeleneteket, mint például egy dagadt cigánynő a korlátba kapaszkodva leguggolt az egyik lépcsősorra hugyálni, és gyorsan le is szállt az időközben megállóba gurult villamosról, mielőtt mi, az utasok rúgtuk volna ki, egy esős délutánon. A ravasz..
  • Atisz #3759
    Az nem Antal Attila?
  • justin
    Az igaz, hogy Mo.-on mindenki egymás pénztárcáját nézi, de azt hiszem joggal vagy Te is és én is felháborodva azon, hogy egyes felsővezetők/politikusok ARÁNYTALANUL többet keresnek azokhoz képest akik a "valódi munkát" végzik. Én nem vagyok "főfasz", nem az állami szférában dolgozom és még véletlenül sem vagyok politikus (ne sértegess!). És azt sem írtam, hogy zsírosra keresik magukat a buszsofőrök, de ahogy azt itt többen is megjegyezték vannak olyan szakmák, ahol még nevetségesebb pénzért dolgoznak emberek (például az eddig nem emlegetett egészségügyben is).
    Ez a mai magyar helyzet. Sokan kevesebbet keresnek, mint amennyit ér a munkájuk. De ugyanakkor nem értem, miért kell felháborodni azon, hogy sztrájk idejére felvennének buszsofőröket, mivel MINDENKI helyettesíthető (én is). Aki nem hajlandó rend3esen dolgozni ahelyett az alkalmazó cég felvehet mást. Ez van.
  • netuddki
    nos, nemtudom milyen emelés mértékre gondolsz..........
    de mindössze 6%-ról van szó.....ez pofátlanság?
    a versenyszféráról meg nem kell beszélni .....felesleges
    azért tartunk itt, mert a vállalkozókat arra kényszeríti ez az adórendszer,hogy ne jelentsék be a melósaikat csak a lehető legkisebb bérrel.....
    tudod, a versenyszférában levő cégeknélnél a dolgozókat nem jelentik be csak minimálbér közeli bérrel...... a többit zsebből fizetik
    pontosan ezért kell a hivatalosan bejelentett dolgozóknak ilyen "sok "bruttó fizetés .... mert iszonyú sokat elvisz az adó!!!!!
    azt, hogy csak a bérből és fizetésből élő emberek adóját tudják beszedni már nagyon régóta elismerik a mindenkori kormányok!
    yahh amit a demszki mond: 230-270 ezer között keresünk abban benne vannak a vezérigazgató meg a helyettesei is stb,stb.
    15 éve dolgozom a cégnél és havi 120-130-at viszek haza
    ez sok??!!és engem mint járművezetőt basztatnak a tisztelt "fizető "utasok. én tartom a hátam mindenért a feletteseim helyett mert minden felelősséget elhárítanak magukról,,,valamint az utasok is engem basztatnak ugye mert én vagyok ott......
    ezért sok az a pénz ?? ugyanmár!!
  • BenceYCE
    A cég 90%/80%/60%-os teljesítményt kért csúcsidőben/egyéb időben/ és holtidőben. No ez minden csak nem sztrájk. Általában az utolsó pillanatban egyeznek meg. Egyébként meg oly mindegy, hogy az utasok verik szét a vegyesvasakat vagy a cég dolgozói, hogy használhatatlanok legyenek.