BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
<#wow2>

[/spam]&#8482;

CattiBrie
ja, jó 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
A 30-asokat cserélték ilyen új buszokra. Nagyon nem szeretem õket. Nem is bánom, ha lekések egy olyat, csak akkor baj, hogy ha a következõ is új busz. 😊))
Sokkal jobb olyan magasan utazni. Meg azon vannak normális helyek (álló), kapaszkodók 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Persze ha az emberek olvasnának visszafelé is a topikban, akkor errõl a történetrõl is tudnánk elég részletesen. 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Barátnõm egyszer elmesélte egy buszvezetõnek, hogy merre kell menni, hol kell megállni. Mert az nem tudta. 😊

[/spam]&#8482;

Max7
Azt a kurva büdös mindenit 😄 Ezek a kulisszatitkok érdekesek 😊 mostmár csak azt mond meg hogy a csuklós újfajta ikarus buszokon hol állhatok vagy ülhetek a legnagyobb biztonságban?? 😄

Egyszer karamboloztunk egy 3 ajtós ikarusz busszal illetve mi a buszon ültünk és egy trabis csávó kemélnyek képzelte magát és azt hitte meg tudja elõzni a buszt de szembe jöttek és úgy döntött inkább a busznak megy neki oldalból mint a szembejövõnek persze a busz egy fának sodrodott és faterom ugrott fel hogy megálítsa a buszt mert a sofõr elvesztette az eszméletét. Akkor a "keréken" ültünk 😊

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

csak ugy mondtam egy számot 😊 arra emléxem h nem lehett elolvasni mi van odaírva =)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

A régi DIR rádiónál kötelezõ a késések jelzése mert nem látja a vonalon a buszok helyzetét. Nem úgy mint az AVM-es vonalakon. Sok felelõsség van a diszpécsereken is.

Nem azt mondjuk hogy azért mert a csöves...
Hanem a busz nem alkalmas utasszállításra. Azt nem kérdõjelezheti meg. Arra a vonalmûszakos adhat utasítást, hogy mész-e tovább vagy sem. Garázsba mész saját lábon, megjavít vagy vontató visz be. Õ viszont idõ mire kiér.

Hiba pedig minden buszon van. Gyakorlatilag az összes 412-es busz a tetõalváz és az alacsonypadlós kiépítés miatt, plusz a gyártási hibák miatt váztörött. Azzal pedig sehova egy tapottat se. Remélem most megnyugodtál. Mesélhetnék kiesõ kerékrõl, mert elfelejtették meghúzni erõkulccsal az anyákat, vagy leszakadt lépcsõrõl. Ez mind az "a6-os nem elég a8-as kell" emberkék miatt van. Sosem tudjuk, hogy meik busz mikor esik ki. A legmegfelelõbb szó erre: életben tartják. Nem nehéz kitalálni, hogy mi történik akkor ha egy olyan vonalról ahol 4 busz jár és kiesik 1, mi történik. Mire kiér a szerelõ, aztán ha vontató kell utánna küldik el garázsba és kérnek esetlegesen más vonalról vagy garázsból munkaerõt.

Az én buszomat ( BPI-006 ) már töb mint fél éve a nagyfelújítóban tartják. A felújítás 1 évet csúszott mert nem volt annyi busz hogy el merjék engedni. De mire odakerült, a felújító és egyben a gyártó jogutódja megtagadta a váztörések garanciális kijavítását. A jogi huza-vona pedig évekig tarthat. Addig ha rajtuk múlik még szekérrel is kiküldenének. Ezek a buszok mindössze 7-8 évesek.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Max7
Ez komoly hogy nem katok semmi megrovást arra ha egy csöves miatt vagy egy bliccelõ miatt nem indultok el? 😄

multkor mentem suliba és azt hallgattam végig hogy a csepeli végálomáson a diszpécser nõ üvöltözik az egyik vezetõvel és azzal fenyegetõzik hogy feljelenti az egész bagázst hogy nem tudtak beszólni hogy ki mikor indult és ki mennyit késett 😄 Szakadtam a röhögéstõl 😄

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Ahogy Te is rájöttél emberbõl vagyok. Én is utas voltam. Aztán ez lett belõlem. Nem így terveztem. De megpróbálok még a legextrémebb helyzetben is ember maradni. Mondjuk amikor az embert a torkánál fogva húzzák ki a fülkébõl amiért a megállóban nem tudott a kedves utas két lámpaváltás között leszállni (anyuka ott ácsorgott az útjában), olyankor kicsit felmegy a pumpa. Azt akarta, hogy nyissam ki neki egy 2x4 sávos út belsõ/kanyarodó sávjában az ajtót. Ha áthaladok a keresztezõdésen biztos kinyitottam volna. De ez a hely a Deák téren volt amikor is a 4-es busszal megfordultam tengejben. Vagyis ugyan oda érkezek vissza csak az úttest túloldalára. Mondanom sem kell, hogy ott van rögtön a gyalogátkelõhely. Nem! Õ kitépett a fülkébõl. A busz gurult tovább a mozgó autók között, miközben én püföltem az elsõ ajtó elsõ szárnyába a faszi fejét. Miután rájött, hog yültömben kissebb voltam nála de ez a helyzet gyökeres változást hozott miután felálltam, nem erõsködött tövább. Kicsit magába szállt, mert rájött, hogy mit tett. Visszaültem a guruló 10 tonnát megállítani. Megtehettem volna azt, hogy szabály szerint járok el és zárva tartom a fülkét. De én magam nyitottamki, hogy megértessem vele, hogy csak megfordulok és már mehet is a dolgára. Ne kérje tõlem hogy a belsõ sávban tegyem ki amikor 30 mp múlva a járdára érkezve is megteheti ugyanezt. Ennyit arról, hogy mit kapunk az utasoktól. A törzsgárda utasok mások. Tudják, hogy nap mint nap egymásra vagyunk utalva. Közösen evickélünk ugyanabban aszarban (amit érthetõ okokból kell elviselnünk hiszen van akinek nem elég az a6-os audi). Csak, hogy az emberek ne azzal foglakozzanak, hogy hova lesz a pénz a BKV-nál, ezért élelmesen elfelejtik tájékoztatni sokmindenrõl az utasokat. Mivel mi dolgozunk a frontvonalban ezért rajtunk csattan. Törzsutasoknál eszembe jut, hogy van olyan kolega aki egy igenkedves utasra annyira berágott, hogy ha meglátja a végállomáson, hogyfelszáll a buszra, akkor hívja a szerelõt és talál valami hibát a busz mûszaki állapotában. Megteheti. A kedves utas rájött, hogy mi lehet a baj. Ezért mindig másik busszal megy ha meglátja hogy felszáll a vezetõ. Rájött, hogy az utastársaival baszik ki. Én ezt csak egy törzscsövessel játszom el. Volt, hogy emiatt és egy véletlen miatt majd egy órát vártak hétvégén az utasok. Nem hitték el, hogy megtehetem, hogy nem indulok el ha fenn van az "autóillatosítónk".

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

😄 jót szoktam mosolyogni ha valaki azzal fenyegetõzik, hog yfelírja a rendszámomat... sõt!
Szólok neki, hogy nézze meg hátul is mert lehet, hogy nem egyezik 😄
Említettem, hogy ezzel nemigen fogsz meghatni senkit sem. Sõt!
Lehet (mert már jártam így is), hogy a 412-esben a felforrósodott motor miatt letilt az elektronika. Mennél melegebb annál kevésbé engedi pörgetni a motort (de lehet, hogy csak a hõfokmérõ szarakodik, mert ezek tele vannak elektronikai hibával). Nyugodtan félreállhatna, de inkább elerõlködik a végállomásig. Ezt Te külsõ szemlélõként nemigen fogod tudni megállapítani. De kicsit próbáld meg úg ynézni a dolgot hogy nem egy buszvezetõ és egy utas van ott, hanem két ember. A buszvezetõ (köztük én is) sokmindenkit megvár, nem feltétlen cibálja a kanyarban a buszt pedig megtehetné, és mégis lekésik a saját ebédjérõl (kevesebb mûsz. pihenõ), útbaigazít, pedig mondhatná azt is hogy nem tudja hol van, azzal megy kajálni. Jómagam még az angolul kérdezõsködõket is útba igazítom. Most akkor szeretném megtudni, hogy Te mint utas, mikor milyen segítséget adtál egy buszvezetõnek?

Mivel én döntöm el hogy mennyivel megyek....

Atisz
Eleinte nem voltál szimpi nekem, de az utolsó pár mondatod miatt egyet kell hogy értsek veled <#vigyor3>
Nem vagyok bp-i lakos (szerencsére 😛) ezért még az az elenyészõ esélyem sincs meg ami egy átlagos bp-i x kerületi választópolgárnak, hogy szavazatommal befolyásoljam a választás kimenetelét.
Egyébként én már megelégeltem, országos szinten...

(Én becsületesen veszem a bérleteket, csak nagyon ritkán csalok)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

és mit érsz vele ha felírod a rendszámát?😊
106-oson is csinálta ezt egy barom. mondtam neki, hogy ha miatta nem érem el a vonatomat (már kb 20 perces késésben voltunk (kb 40 perc a menetidõ oda-vissza)) akkor errõl még hallani fog. beértünk árpádhídhoz, jól láthatóan felírtam a rendszámát, aztán mentem. a vonatomat elértem. mostanában nem csinálja..

-the invisible-

lehet hogy kamuellenõrök. kérd el az ellenõrigazolványukat majd.

-the invisible-

CattiBrie
<#ejnye1> Már megint a politika!

"a menetrendet a buszvezetõk írják"
Ezt jó tudni! 😊

[/spam]&#8482;

Elhiszem. De marhára nem tudsz semmit tenni ellene. Ugyanis az én jogsim megengedi azt hogy annyival menjek amennyivel biztonságosnak érzem. túl azon a cég a szabályzatban kötelez minket arra, hogy a tárgyi eszközöket kíméletesen használjuk. Namármost olyat itt magyarországon hogy csinálsz meg amikor egy 98 férõhelyes buszba 127 magyar száll be? Ezen kívül a forgalomirányítók feladata, hogya követési távolságok ne csússzanak nagyon szét. De jobb ha tudomásul veszed, hogy a menetrendet a buszvezetõk írják. Még a rendõrök se szivesen terelgetnek minket. Ha pedig úgy érzed, hogy a busz indulási idejéhez mérten a menetidõ nem elegendõ arra hogy elérj vele a suliig, akkor bizony megtanulsz korábbi busszal bemenni. Nálunk Érden hétvégén van hogy óránként mennek buszok. Van olyan hely magyarországon ahol napi 3. Reggel, délben és este. Mégsem reklamálnak. Mert tudják, hogy Nekik ennyi elég. Ha Te úgy érzed, hogy túlzsúfoltak a buszok Pesten mert ritkán járnak, akkor fizesd szorgalmasan a jegyet/bérletet. És ha rájöttél hogy nem változik soha semmi akkor remélem arra is rájössz, hogy mindez az éhes demszki féle szdsz bagázs miat van. Akkor pedig megint nem nálam kell kopogtass. De szólj ha mész mert veled tartok. Csak legyünk még egy páran akik megelégelik.

CattiBrie
Ezt én sem értem, hogy került rá 20 dátum!

Ez érdekelne <#idiota>

[/spam]&#8482;

Atisz
20x nem lehet csak 4x... ha ugyanis már érzékeli az automata a "lyukasztást" akkor nem csinál a jeggyel semmit.

Ha a haverod nem kapott papírt róla, akkor igen, az zsebre ment...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

nézd meg: www.vitassukmeg.hu
kérdés: haver jegynélkül utazott (volt jegy de 1 órája lejár vagy mi) és megbüntették de azt mondta neki az ellenõpr h ha most fizet csak 2500 forint. Ez most akkor zsebre ment ?
Más táborba mikor megyünk mindig van egy-két hülye gyerek aki azzla szorakozik h 20 szor berakja automnatába lyukasztani (-> lesz rajta sok dátum xD) ilyenkor micsinál az ellenõr ? xD

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Atisz
Azért vigyázz, nehogy a kis gazdaságossági hadjáratod és az ebbõl eredõ sebesség miatt nehogy meglincseljenek az utasok... <#buck>
Nem vagyok beszólós típus, de tuti hogy szóvátenném ha a csigalassú busz miatt nem érnék be a suliba.

CattiBrie
Ááááááááá! 😄DD

[/spam]&#8482;

Igen, és ha megtalálod a két bejegyzés közötti különbséget...
<#hawaii>

CattiBrie
Most olvashatom el még egyszer... 😊))

[/spam]&#8482;

ubasssz, sry

Arcról rengeteget megjegyzek.
Fõleg a nem túl hétköznapiakat és a kissebbik végállomáson élõket.

2esben ezen a fordulatszámon még nem vált kissebb sebességbe a busz.
35 pedig a direktben ugyanezért. Feljebb váltani 30 nál és 40-nél kezd. Onnan engedjük vissza a fordulatszámot, 1000-1200-ig, a sebbességet ezáltal 25(2), 35-re(D). Így lehet takarékoskodni.

A 25 azért gazdaságosabb rendszerint mert túl közel vannak egymáshoz a megállók. Amennyi üzemenyagot elpazarolsz, hogy feljebb válts 30-ról 40-re, annyit nem spórolsz meg legtöbbször a szabadon futás alatt amíg a megállóba nem érsz. 35 csak nagy távolságú megállóknál jó és az is csak ha nem emelkedõn kell kigyorsítani, mert ott elhúzódik a felváltás. Vagy garázsmenetben ahol érthetõ okokból legtöbbször nem szedünk utasokat a szabály ellenére. (Kivéve ha intenek. De azután is csikorog a fogam, ha akkor kérdi meg hogy hova megyek. Merthát ugye honnét tudná.) A 412-eseink pár példány ki van "herélve". a Tiltást kiszedik és akkor kb 80-85-tel képes "száguldani" nagyjából ez a vége a régi 415-ös példányoknak is a váltó áttételezése miatt. A 260-asok 70-75 körül halnak meg. A volvo-k már más tészták. Több sebességfokozat, miegymás.

Arcról rengeteget megjegyzek.
Fõleg a nem túl hétköznapiakat és a kissebbik végállomáson élõket.

2esben ezen a fordulatszámon még nem vált kissebb sebességbe a busz.
35 pedig a direktben ugyanezért. Feljebb váltani 30 nál és 40-nél kezd. Onnan engedjük vissza a fordulatszámot, 1000-1200-ig, a sebbességet ezáltal 25(2), 35-re(D). Így lehet takarékoskodni.

A 25 azért gazdaságosabb rendszerint mert túl közel vannak egymáshoz a megállók. Amennyi üzemenyagot elpazarolsz, hogy feljebb válts 30-ról 40-re, annyit nem spórolsz meg legtöbbször a szabadon futás alatt amíg a megállóba nem érsz. 35 csak nagy távolságú megállóknál jó és az is csak ha nem emelkedõn kell kigyorsítani, mert ott elhúzódik a felváltás. Vagy garázsmenetben ahol érthetõ okokból legtöbbször nem szedünk utasokat a szabály ellenére. (Kivéve ha intenek. De azután is csikorog a fogam, ha akkor kérdi meg hogy hova megyek. Merthát ugye honnét tudná.) A 412-eseink pár példány ki van "herélve". a Tiltást kiszedik és akkor kb 80-85-tel képes "száguldani" nagyjából ez a vége a régi 415-ös példányoknak is a váltó áttételezése miatt. A 260-asok 70-75 körül halnak meg. A volvo-k már más tészták. Több sebességfokozat, miegymás.

CattiBrie
"Vagy ki tudott több üzemanyagot elhasználni egy nap alatt 😄 😛 Vagy hányadik megállónál éred utól az elõtted lévõt, ha idõben indulsz."
😊))))))

De hát miért a 25 a leggazdagágosabb sebesség egy busznak?
Ennél azért többre számítottam. De akkor ez nem azt jelenti, hogy 60-nál már erõlködik?

Kb. hány utast tudsz megjegyezni, hogy igen õ volt tegnap is, igen õt már láttam, szokott erre járni...?

[/spam]&#8482;

Inkább ki mennyivel ért fel korábban ^^ Bármennyire szabálytalan, esetenként elfelejtjük figyelembe venni eme szabályokat, mivel mindig mindenkit nem tudnak ellenõrizni. Ha meg mégis megbuksz, akkor olyan nevetséges összeggel büntetnek, hogy azért nem érdemes mindig tökéletesnek lenni. Vagy ki tudott több üzemanyagot elhasználni egy nap alatt 😄 😛 Vagy hányadik megállónál éred utól az elõtted lévõt, ha idõben indulsz.

Most épp azt a versenyt játszom, hogy ki tud kevesebb naftával megfordulni. Ugyanis elkezdték kifizetgetni az üzemanyagmegtakarításokat. Rögtön szereztem magamnak pár hódolót. 239-es gyors csonkamenetben rendszeresen utazik velem egy fószer. Amikor meglát elkezdi csapkodni a fejét 😊 Nem értem miért baj az ha visszaélve a jogaimmal 25-tel jövök végig a majdnem üres Budaörsi úton 😄 ^^ (Rosszabb hangulatban elengedem magam, felváltok direktbe és 35-tel megyek). Ilyenkor az indulási idõig sem szoktam megérkezni 😊 Ez van. Ha nem tenné ki a fizetésem akkora arányát mint amekkorát kitesz, akkor nagyívben lesz..nám. De így azért jól jön a kis plusz.

Atisz
Köszi, hogy megmagyaráztad az Agyasnak... kb. hasonló választ akartam írni neki, kevésbé kifinomult stílusban.

banok
nem ez a baj, félreértettél. Csak mindig ott rohannak le mint állat és nem értem miért...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

CattiBrie
Ez leglább a hét poénja.. de lehet, hogy a hónapé. 😊))

[/spam]&#8482;

CattiBrie
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Hátöö. Hm. Biztos idõre kell teljesíteniük.

Úgy értem, hogy szerintem tuti, hogy létezik buszvezetõk között "verseny". Hogy pl fõidõben mi volt a rekord, hogy mennyi idõ alatt ért végig a városon.. meg ilyenek.

De erõsítsd meg, Bence. 😊)

#3020: ezt nem értem, mire és miért kellett.

[/spam]&#8482;

Tertovan
Név adó

By JoeP

" Eleink idejében úgy kaptak neveket ismerõs és ismeretlen dolgok, hogy megpillantásuk láttán az emberek rendszeresen ugyanazt a jelsorozatot ejtették ki a szájukon.
Ebbõl kiindulva mostantól a metróbejáratnál rendszeresen keresztbehúzódó ellenõrsorfalat óbazdmeg névre keresztelem. "

<#eplus2><#nyes><#banplz>

A rohadék mocskok! Kardélre velük!!!

^^

Csak dolgoznak, baj?

banok
1-es villamoson mostanában igen sûrûn vannak kallerok. De nem is ez az érdekes hanem, hogy mindig leszállnak a Népligetnél sõt van amelyik szinte lerohan (!) az aluljáróba. Ott van nekik ebéd vagy mi? Ja és mindig ugyanazok az arcok vannak ezen a vonalon.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

CattiBrie
😊)

- kétszer ekkora kerék?
- vörös szín láng mintával oldalt?
- országúti vízszintesen elmosódó háttér?

(:

[/spam]&#8482;

<#vigyor1>

Dr. Éger István... végre valaki...

Mike
nagyjából ez, de minõsítgetések nélkül

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Szerintem most ezen vesszetek össze. Mi addig nyitunk Catti-val egy mentesítõjárat-topicot. 😊

Mike
semmiféle szardobálást nem látok itt

nagyjából két hete megy itt a szardobálás, nemde? o.0

Caviar: elõbb magyarázta meg, hogy miért nincs akkora kapcsolat II. Erzsébet és a MU között, úgyhogy te lehetsz a gyopár.

"Olyan BKV-s topikban..." Idióma, te... A FIDESZ gyûlés fideszeseknek van, a BKV topik nem békávésoknak...
CaviaR
Nem lehetsz ekkora gyopár. (Najó egy Fideszstõl többet nem is vártunk)
Szal h még te is megértsd: A Manchester United egy ANGOL csapat. Eddig remélem világos. Kapaszkodj meg: az angol királynõ is ANGOL. Tudom egyszerre sok az infó, könnyebb feldolgozni mint köveket dobálni, de vesd össze a kettõt. (Tipp: angol rajongók nem szeretik ha szidják a királynõjüket)

Ha így sem megy: Olyan a BKV-s topikban demszkájozni mint fidesz gyûlésen "köcsögorbánozni".

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Mike
jó, te tudod

15 új üzenet, amíg megebédeltem. Gratulálok az értetleneknek!

Atisz
Negatív hozzáállás. Ha kitiltanak pár hétre, ám legyen... de a véleményemért kiállok, ez van.