6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Dragooon #3835
    okés, köszi ^^
    [apro]ez így nem olyan joooo
  • qper
    Indul a BKV nagy behajtása

"Várhatóan november 15-étől láthatnak munkához a behajtók, a módszert rájuk bízzák, így nem tudni, hogy előbb levélben keresik meg a visszaeső bliccelőket vagy rögtön személyesen, netán a munkahelyen - megszégyenítve így az érintettet."

Ezt nem is kommentálnám.... Ez olyan BKV-s húzás... Gratulálok. Európában lennénk, vagy mi. Nem fizet az adós? Bepereljük, sőt, nyilvánosan meg is szégyenítjük.
  • CattiBrie
    Szerintem 0-tól 24-ig.
    Vagyis ha reggel 7kor megveszed, akkor másnap reggel 6kor már nem érvényes.
    De semmi tapasztalatom nincs, csak én így gondolom.
  • Dragooon #3832
    szervusztok ^^ lenne egy olyan (lehet h hülye) kérdésem, hogy a (1 napos) napijegy 24 órán keresztül érvényes?
    köszi a választ előre is^^
  • Cat 02 #3831
    hát ez vicces xD
    ellenőr elkéri lakcímkártyát és diákot is ?
  • CattiBrie
    :)))

Vagy a bérlet vásárlásánál meg kell mondanom, hogy melyik számú járatokat használom a suliba járásra? :D
    Mert én nagyon bonyolult úton is el tudok jutni oda. :D
  • qper
    azt jelenti, hogy ha mákod van, akkor a nagymamád az iskola és a lakóhelyed között lakik :)
  • CattiBrie
    2007. szeptember 1-jétől megszűnik a diákok 67,5 %-os kedvezménye.
    Minden nappali és esti tagozatos tanulónak 90%-os kedvezmény jár, melyet az iskola és a lakhely közötti utazásra vehet igénybe.

Tényleg mi jelent az, hogy "az iskola és a lakhely közötti utazásra vehet igénybe"?

A nagymamámat már nem látogathatom meg vele?
    Vagy csak akkor érvényes, ha suliba megyek (az útvonal mindegy)?
  • qper
    Najó, de Párizs az Európa, Budapest meg a koszos mocskos balkán.

Ide jó ez a színvonaltalan szolgáltatás, és addig jó is lesz, amíg -mint itt a topikban is- ez nagyon sok embernek megfelel.
  • gabesz012
    Hali!

Mivel újra diák leszek (oh yes :) ), így szándékozok ismételten bérletet venni. DE; most látom, hogy eléggé megváltoztak a dolgok, már nincs 67,5%-os kedvezmény, hanem azt mondja 90%-os kedvezmény van az iskola és lakhely között, illetve "arcképes diák bérlet" van. 1. kérdés: mi az, hogy arcképes? A diákon van arckép, ugye nem kell bérlettartót csináltatni? A 2.; ez kicsit bonyolultabb. :) Én budaörsi vagyok, tehát akkor 90%-os környéki is jár és 90%-os pesti is (V. ker-ben van a sulim)? És mi van akkor, ha én mondjuk Rákoskeresztúrra keveredek ki, ott már megbaxhat az ellenőr? Mondjuk a suliba is van vagy 4-5 alternatíva, ahogy be lehet jutni, szóval ezt akkor ki dönti el, hogy mi számít iskola-és lakhely közötti utazásnak?
  • CattiBrie
    Erre van egy aranyos karikatúra a HVG.hu főoldalán.... :)
  • Vlala #3824
    A legjobb családban is előfordul.
  • 89
    abból épül a 4-es metró...néhol beomlik a talaj, de ez nem jelenthet gondot
  • Vlala #3822
    Visszaforgatják. Ellenőröket fizetnek belőle. :)
  • CattiBrie
    Március óta 180 nap, az 1260 milló forint. Hupsz, és ez hova tűnik?
  • CattiBrie
    Itt van konkrét cikkben egy igen "csúnya" adat:

A közlekedési társaság közlése szerint a bliccelők elleni fellépés óta napi 7-8 millió forint többletbevételre tesz szert a BKV Zrt. A jegy nélkül utazók elleni kampány a Combino villamosokon folytatódik, keddtől egy héten keresztül több jegyellenőrre számíthatnak a 4-es és a 6-os villamoson utazók.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20070903_villamos_nagykorut.aspx
  • brian2
    Nagyon gáz a BKV, hogy ilyen rossz szolgáltatást nyújt nagyon magas áron. Persze ha megnéznénk, hogy a dolgozók hány százaléka aki csak adminisztratív munkát végez, igencsak meglepő számok jönnének ki. Meg agyon van hitel-ezve a cég. Párizsban 1 euró egy jegy, ha 10 db-ot veszel. És bármennyiszer átszállhatsz vele. Másrészt sokkal jobb ott a metrohálózat. Ha Pesten utazol és átszállsz 3-szor, oda vissza 6 jegyet lyukaszthatsz. Nem csoda, hogy sokan bliccelnek.
  • banok
    Le is mondott két szakszervezet elnöke.
  • Vlala #3817
    Én 15e-re. Legfeljebb kellemesen csalódok.
  • Nyarlathotep
    Azért kiváncsi vagyok, hogy mennyivel lesz jöbb Jan.1-től a bérletek árai... Én a felnőtt árát úgy 10e-re tippelem.
  • Vlala #3815
    A szaGszervezetek már csak ilyenek.
  • BenceYCE

Átlátod a helyzetet. Ez van. :(
  • netuddki
    ez a megegyezés 1 kalap szart sem ér!
    már most eldöntötték a jövő évi emelést is ami nem emelés,hiszen a szociális juttatásokat csökkentették és abbol adták amit adtak...
    magyarul semmit .(
    hmm...
    akik ezt aláírták azokat szélnek kellene ereszteni (szó szerint!)
    sok budös tetürágó a város és a bkv vezetésében yol megszívatta a dolgozókat.........
    a szakszervezeti vezetők meg (akik belementek ebbe)ALKALMATLANOK arra amit csinálnak....
    ez egy nesze semmi fogd meg yol mutatvány ........
  • CattiBrie
    Én csak a poén miatt kérdeztem. :)
    Persze ez nem azt jelenti, hogy tudtam mi az. :):)
  • Mike at home
    gondlom te magad csak érted mit is akartál ezzel mondani
  • BenceYCE
    |
    |
    V
  • Crokin
    DAS
  • 0Fritz0
    Viszont kapitalista sem vagy, mert akkor legalább kikaparnád magadnak a gesztenyét.
  • Mike
    például
  • Mike
    mi az a DAS?
  • Mike
    legyél vezérigazgató, ki tart vissza
    persze hogy nem hallottad, nem vagyok kommunista
  • Mike
    hehehe
    napersze
    kérjek
  • Punker
    hát engem az hogy semmi pénzért nem melóznék pesten rohadt 1 hely ott kéne atomot robbantani :) azonkívül úgyis kivágnának első nap melóból mikor az első C-re rárántanám a csuklós buszt :)
  • CattiBrie
    Was ist DAS? :D
  • Takezó
    nincs megfelelő jogsija?:D
  • BenceYCE
    Egyetértek.
  • BenceYCE
    Ezért szoktam az ilyen embereknek azt mondani, hogy ha szerinte jól keresünk és frankó körülmények vannak akkor miért a száját tépi és miért nem jön Ő is dolgozni a bkv-hoz. Folyamatos emberhiány van. Van munka bőven. Mi tartja Őket vissza?
  • BenceYCE
    Ajánlom Neked a DAS-t. És még egy frankó végkielégítést is kapsz kártérítési perből. Mindez pedig nem kerül még több 10.000-be sem :)
  • BenceYCE
    Nem hallottam a hangod amikor 40 misit perkáltak ki egy vezérigazgatónak :)
  • CattiBrie
    Amúgy ha nem kaptál fizuemelést régóta, akkor kérj..
    Te mondtad, hogy mindenki saját maga alakítja az életét..
    No nem mintha ez nem így lenne, csak te hangoztattad ezt korábban többször is.