6964

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • RocKY2
    Néha járok arra de még nem tűnt föl. Merre van?
  • CattiBrie
    Aki szokott járni 4es6ossal az Oktogonnál (vagy autóval, vagy gyalog..), látta már a szmájli lámpát? :)
  • Dragooon #3835
    okés, köszi ^^
    [apro]ez így nem olyan joooo
  • qper
    Indul a BKV nagy behajtása

"Várhatóan november 15-étől láthatnak munkához a behajtók, a módszert rájuk bízzák, így nem tudni, hogy előbb levélben keresik meg a visszaeső bliccelőket vagy rögtön személyesen, netán a munkahelyen - megszégyenítve így az érintettet."

Ezt nem is kommentálnám.... Ez olyan BKV-s húzás... Gratulálok. Európában lennénk, vagy mi. Nem fizet az adós? Bepereljük, sőt, nyilvánosan meg is szégyenítjük.
  • CattiBrie
    Szerintem 0-tól 24-ig.
    Vagyis ha reggel 7kor megveszed, akkor másnap reggel 6kor már nem érvényes.
    De semmi tapasztalatom nincs, csak én így gondolom.
  • Dragooon #3832
    szervusztok ^^ lenne egy olyan (lehet h hülye) kérdésem, hogy a (1 napos) napijegy 24 órán keresztül érvényes?
    köszi a választ előre is^^
  • Cat 02 #3831
    hát ez vicces xD
    ellenőr elkéri lakcímkártyát és diákot is ?
  • CattiBrie
    :)))

Vagy a bérlet vásárlásánál meg kell mondanom, hogy melyik számú járatokat használom a suliba járásra? :D
    Mert én nagyon bonyolult úton is el tudok jutni oda. :D
  • qper
    azt jelenti, hogy ha mákod van, akkor a nagymamád az iskola és a lakóhelyed között lakik :)
  • CattiBrie
    2007. szeptember 1-jétől megszűnik a diákok 67,5 %-os kedvezménye.
    Minden nappali és esti tagozatos tanulónak 90%-os kedvezmény jár, melyet az iskola és a lakhely közötti utazásra vehet igénybe.

Tényleg mi jelent az, hogy "az iskola és a lakhely közötti utazásra vehet igénybe"?

A nagymamámat már nem látogathatom meg vele?
    Vagy csak akkor érvényes, ha suliba megyek (az útvonal mindegy)?
  • qper
    Najó, de Párizs az Európa, Budapest meg a koszos mocskos balkán.

Ide jó ez a színvonaltalan szolgáltatás, és addig jó is lesz, amíg -mint itt a topikban is- ez nagyon sok embernek megfelel.
  • gabesz012
    Hali!

Mivel újra diák leszek (oh yes :) ), így szándékozok ismételten bérletet venni. DE; most látom, hogy eléggé megváltoztak a dolgok, már nincs 67,5%-os kedvezmény, hanem azt mondja 90%-os kedvezmény van az iskola és lakhely között, illetve "arcképes diák bérlet" van. 1. kérdés: mi az, hogy arcképes? A diákon van arckép, ugye nem kell bérlettartót csináltatni? A 2.; ez kicsit bonyolultabb. :) Én budaörsi vagyok, tehát akkor 90%-os környéki is jár és 90%-os pesti is (V. ker-ben van a sulim)? És mi van akkor, ha én mondjuk Rákoskeresztúrra keveredek ki, ott már megbaxhat az ellenőr? Mondjuk a suliba is van vagy 4-5 alternatíva, ahogy be lehet jutni, szóval ezt akkor ki dönti el, hogy mi számít iskola-és lakhely közötti utazásnak?
  • CattiBrie
    Erre van egy aranyos karikatúra a HVG.hu főoldalán.... :)
  • Vlala #3824
    A legjobb családban is előfordul.
  • 89
    abból épül a 4-es metró...néhol beomlik a talaj, de ez nem jelenthet gondot
  • Vlala #3822
    Visszaforgatják. Ellenőröket fizetnek belőle. :)
  • CattiBrie
    Március óta 180 nap, az 1260 milló forint. Hupsz, és ez hova tűnik?
  • CattiBrie
    Itt van konkrét cikkben egy igen "csúnya" adat:

A közlekedési társaság közlése szerint a bliccelők elleni fellépés óta napi 7-8 millió forint többletbevételre tesz szert a BKV Zrt. A jegy nélkül utazók elleni kampány a Combino villamosokon folytatódik, keddtől egy héten keresztül több jegyellenőrre számíthatnak a 4-es és a 6-os villamoson utazók.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20070903_villamos_nagykorut.aspx
  • brian2
    Nagyon gáz a BKV, hogy ilyen rossz szolgáltatást nyújt nagyon magas áron. Persze ha megnéznénk, hogy a dolgozók hány százaléka aki csak adminisztratív munkát végez, igencsak meglepő számok jönnének ki. Meg agyon van hitel-ezve a cég. Párizsban 1 euró egy jegy, ha 10 db-ot veszel. És bármennyiszer átszállhatsz vele. Másrészt sokkal jobb ott a metrohálózat. Ha Pesten utazol és átszállsz 3-szor, oda vissza 6 jegyet lyukaszthatsz. Nem csoda, hogy sokan bliccelnek.
  • banok
    Le is mondott két szakszervezet elnöke.
  • Vlala #3817
    Én 15e-re. Legfeljebb kellemesen csalódok.
  • Nyarlathotep
    Azért kiváncsi vagyok, hogy mennyivel lesz jöbb Jan.1-től a bérletek árai... Én a felnőtt árát úgy 10e-re tippelem.
  • Vlala #3815
    A szaGszervezetek már csak ilyenek.
  • BenceYCE

Átlátod a helyzetet. Ez van. :(
  • netuddki
    ez a megegyezés 1 kalap szart sem ér!
    már most eldöntötték a jövő évi emelést is ami nem emelés,hiszen a szociális juttatásokat csökkentették és abbol adták amit adtak...
    magyarul semmit .(
    hmm...
    akik ezt aláírták azokat szélnek kellene ereszteni (szó szerint!)
    sok budös tetürágó a város és a bkv vezetésében yol megszívatta a dolgozókat.........
    a szakszervezeti vezetők meg (akik belementek ebbe)ALKALMATLANOK arra amit csinálnak....
    ez egy nesze semmi fogd meg yol mutatvány ........
  • CattiBrie
    Én csak a poén miatt kérdeztem. :)
    Persze ez nem azt jelenti, hogy tudtam mi az. :):)
  • Mike at home
    gondlom te magad csak érted mit is akartál ezzel mondani
  • BenceYCE
    |
    |
    V
  • Crokin
    DAS
  • 0Fritz0
    Viszont kapitalista sem vagy, mert akkor legalább kikaparnád magadnak a gesztenyét.
  • Mike
    például
  • Mike
    mi az a DAS?
  • Mike
    legyél vezérigazgató, ki tart vissza
    persze hogy nem hallottad, nem vagyok kommunista
  • Mike
    hehehe
    napersze
    kérjek
  • Punker
    hát engem az hogy semmi pénzért nem melóznék pesten rohadt 1 hely ott kéne atomot robbantani :) azonkívül úgyis kivágnának első nap melóból mikor az első C-re rárántanám a csuklós buszt :)
  • CattiBrie
    Was ist DAS? :D
  • Takezó
    nincs megfelelő jogsija?:D
  • BenceYCE
    Egyetértek.
  • BenceYCE
    Ezért szoktam az ilyen embereknek azt mondani, hogy ha szerinte jól keresünk és frankó körülmények vannak akkor miért a száját tépi és miért nem jön Ő is dolgozni a bkv-hoz. Folyamatos emberhiány van. Van munka bőven. Mi tartja Őket vissza?
  • BenceYCE
    Ajánlom Neked a DAS-t. És még egy frankó végkielégítést is kapsz kártérítési perből. Mindez pedig nem kerül még több 10.000-be sem :)