6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#3875 Pont azon ment fel a pumpám hogy várhatok még egy buszt. Nemhogy még nekiálljak ott kérdezősködni, hogy ki volt a hibás (biztos nem örültek volna neki, azaz nekem). :) -
#3874 Tényleg nem vágom, hogy melyik volt, csak szerintem a buszos. Lehet, hogy nem így van, hiszen sem nem vezettem a buszt, sem nem a kocsit. Csak csúnyább szituban, ugyanabban a kanyarban eddig mindig sikerült a manőver nagyobb járgányok esetén is.
Meg utána olyanokat hallottam, hogy "én a sávomban voltam" (buszos). "Én is a saját sávomban voltam" így az autós.
Meg véleményem szerint annál a kanyarnál a buszoroknak legtöbbször az a baja (jogosan), hogy a kikanyarodó autók 'asznak megvárni a buszt míg az bekanyarodik (autósok mellett legyen szólva, hogy a kanyar beláthatatlan, ha nem gurul ki a vonalon kívülre az autó, nem is látja, hogy jön-e busz). És azt el tudom képzelni, hogy buszsofőrnek nem tetszett, hogy nem adják meg normálisan a falatka járgányának az elsőbbséget, amit megértek.
Csak ilyen értelemben fa$z a kereszteződés és mindkét félnek előzékenynek kellene lennie. -
BenceYCE #3873 Miért nem maradtál ott és kérdezted meg, hogy mi történt és, hogy miért. Találgatásnak nincs helye. De hidd el, hogy én is törtem már össze autót úgy, hogy külső laikus azonnal hátsó szándékot talált volna benne. Azonban megemlíteném itt, hogy a sorrend nem úgy kezdődik, hogy első a vagyonvédelem, második az emberi élet. 100-ból 99 ember fel se fogja, meg se próbálja értelmezni azt, hogy álló, rögzítetlen embereket szállítassz. Az meg, hogy elférsz-e valahol vagy nem, azt ne egy b-kat.-os döntse el. -
BenceYCE #3872 200.000 egy busz gumiabroncsa. Mi kerül sokba? -
#3871 ezt személyes sértésnek vettem
elég sokat jártam ki Kossuth-térre és mindig volt (és van) bérletem -
Cat 02 #3870 jó neked :S nálunk azért nem adnak mert h Volán (nálunk Vértes Volán van) nál nem nézik
De ha elmek Pestre mivan? Libri ben sem adtak kedvezményt mert nem volt rajta matrica :S
BKV számlát majd viszem suliba igazgatónak :)) -
#3869 Én már megkaptam. :) -
#3868 Ma reggel a buszos esküszöm direkt ment neki egy autónak. -.-
30-as. Fél 8 után, Újpest.
Busz balra kanyarodik. Autó balra az utcában van. Szűk a hely és ilyenkor az autós hátrébb tolat.. szal valahogy elférnek egymás mellett.
Jelen esetben a buszos megindul és egy olyat fékez, hogy az összes utas a nyakában terem. (velem együtt, pedig hátul álltam [túloz])
Utasok le, kövi busz...
Szerintem a buszos volt a hibás, mert megvárhatta volna míg a kocsi hátrébb gurul... És nem tudom, talán a fékezés erejéből érzem én azt, hogy direkt volt. Ha sima az út (elfér a kocsi mellett), akkor nem indul ilyen erővel neki a busz (ha ment 3 métert) és egy akkorát tudott fékezni... Azt meg nem hiszem, hogy az autós hirtelen megindult volna előre (a buszra rántja a kormányt).
Amúgy a kocsiban egy középkorú férfi volt gyerekekkel és nem ment ki a kereszteződés közepébe, valahol a felfestett vonalnál állt meg. -
Cat 02 #3867 nálunk suliban nem adnak :S -
#3866 Ha nincs a diákon érvényes "pecsét", akkor nem minősül diáknak. Persze lehet hogy visszafogják a matricákat és ekkor egy kis tolerancia az ellenőr részéről elvárható. Persze akinek december táján sincs még érvényes matricája... :P -
#3865 Teljesen igazad van. Aki bliccelni akar az egyáltalán nem vesz bérletet. A diák bérlet is szép summa, örülniük kéne annak is.
A turulosokig sztem nem kell elmenni, elég csak a szimpla fidesz-szimpatizánsokat felhozni példaként, ha Bp-re mennek egy beszédre/tüntetésre. Szerintem őket is "remekül" el lehet riasztani az áremeléssel és a fokozott ellenőrzésekkel. Demszkáj herceg véleményét és limitált liberalizmusát pedig már ismerjük ezen emberek irányába (lásd még: Gergényi kitüntetés, no-traktor táblák)... -
Cat 02 #3864 hm ha valaki 18 éves de nem vették fel sehova annak nincs diákja nem? -
Prank #3863 én speciel 2-kor végzek a munkahelyemen és váltáskával közlekedem... -
#3862 Félre ne értsd, nem személyes sértésként szántam feléd vagy ilyesmi, csak megjegyeztem, hogy nincs olyan ember aki mindenért jogszerűen fizetne, amit igénybe vesz.
Siettem, dolgom volt, és szerintem nem volt igaza, azzal, hogy nekiállt pattogni, és keménykedni, mert nem volt bérletem. Örüljön, hogy vettem bérletet. Ez amúgyis hülyeség, hogy a többség nem jár felsőoktatásba, délután 2-kor aki dolgozik az dolgozik, csak az egyetemisták rohangálnak válltáskával. (és megjegyzem elkérték még aznap a bérletemet, és nem kérték mellé a diákot, mert van akinek az iq-ja nem egy agyhalott lombszöcske szintjén van) -
#3861 "szerintem az aki lopott windowsrol ir ne beszeljen elvekrol, azt hiszem ezeken tullephetunk"
Ezt miből következtetted ki? Most puffogtassak ilyeneket, hogy ne rágalmazz? -
Ronny #3860 elég érdekes a világképed. Nehogy már erkölcsileg megmegmagyarázhatónak, sőt majdhogynem dicsőségesnek tartsd azt, hogy lopod a szolgáltatásukat.
Amúgy a diák bérlet értelemszerűen csak diákkal érvényes. A többség nem jár felsőoktatási intézménybe, tehát jogos a gyanuper, hogy te sem.
Majd akkor lehet pattogni ha valamit nem az előirások szerint csinálnak, de egyenlőre csak te csaltál, illetve hibáztál.
Én mindenesetre nem akarok a te "hiányosságaid" miatt többet fizetni. -
#3859 nemzeti sport lesz az amikor a turulmadaras autistaink begurulnak, hogy nem tudak kimenni tunteni es vandalkodni a kossuth terre mert az allam nem tamogatja elegge a bkv-t es felirjak a listajukra amiert lerobbantjak par politikus fejet, ennyi -
#3858 szerintem az aki lopott windowsrol ir ne beszeljen elvekrol, azt hiszem ezeken tullephetunk
elv az hogy nem fizetek egy olyan cegnek aki nem kepes minosegi szolgaltast nyujtani, megkeseriti az eletem akkor is ha van berletem. az ejszakai jaraton a 20 perces kesleltetes amivel ki tudjak huzni a gyufat legutobb. vagy a 2 altalanost elvegzett betanitott munkasuk, aki szamara elkepzelhetetlen, hogy miutan valaki elvegezte a kozepiskolat (szamara igen hihetetlen modon 18 evesen) az tovabbtanult es lehet diak. nem volt nalam a diakom, mert kulfoldrol jottem haza, csak berletet vettem, erre nem akart ez a ketlabonjaro szardarab leengedni a metroba, mert hogy nem hiszi el hogy diak vagyok. es meg neki allt felljebb mikor kioktatolag elkezdte mondani, hogy ugye hogy van miert elkernie. -
#3857 Tudod mi lesz majd a nemzeti sport? Mikor vegleg csodbe megy a BKV, lehet majd gyalog kozlekedni. Vagy venni egy autot es gyokketo minusz AFA-val lehet araszolni (millimeterezni). -
#3856 Milyen elv az, hogy nem fizetsz azert, amit igenybe veszel? -
#3855 megszégyenítve? : DD
nem tudom mit hisz a bkv, nemzeti sport bliccelni a bkv-n, amikornem jártam napmint nap órákat a bkv-val én elvből nem vettem jegyet, tetü egy banda nem érdemli meg -
#3854 hát a tökömnek kell olyan :D
szal nekem olyan nincs -
Cat 02 #3853 ha van fényképes mobild akár :P -
#3852 jahogy megkérsz h fotózzam le? :D -
Cat 02 #3851 azt majd felvonatozok pestre mi ? :P -
#3850 "amin van kettő helyszín" :P -
#3849 Nem 500ft, hanem 2500ft. 3000 egy diákbérlek, szóval szerintem nem éri meg. -
Cat 02 #3848 Ezen nem látszik a lámpa :P -
Cat 02 #3847 én mikor Pesten voltam báttyám azt mondta h csak mondjam h nincs itt bérletem azt majd kolitársáét bemutatja és csak 500 ft -
#3846 mármint mésfél percet se :) -
#3845 Csináltam egy képet, amin van kettő helyszín: link. :) -
#3844 egyébként azt már eldöntöttem, hogy ha otthon hagyom a bérletem (nemtom ez mitől bliccelés - ugyanis van bérletem) akkor én bizony kerekperec megmondom az ellenőrnek, hogy otthonhagytam, de én ki nem fizetek 2500 forintot a 7350 mellé. És max leszállok. Hívhat tőlem rendőrt, de másfél órát sem várok, mire jön valaki. -
#3843 amig nem törik kezem-lábam addig szégyenítsenek nyugodtan
nem mintha tartoznék a bkv-nak -
#3842 :D
Ugye milyen cukik? Hol vannak még? -
BenceYCE #3841 Már vagy 10-et láttam a városban :) -
Vlala #3840 Csatlakozom. Néhányan keverik a BKV-t a Máltai Szeretetszolgálattal, és fel vannak háborodva, ha mégis pénzt kérnek a szolgáltatásért. -
Prank #3839 lehet, hogy én vagyok a szemét, de a bkv helyében ugyanezt tenném... -
Cat 02 #3838 "Ezt nem is kommentálnám.... Ez olyan BKV-s húzás... Gratulálok. Európában lennénk, vagy mi. Nem fizet az adós? Bepereljük, sőt, nyilvánosan meg is szégyenítjük."
Ezt nem is kommentálnám... Ez olyan magyaros húzás...Gratulálok. Európában lennénk, vagy mi és **** unk befizetni a büntetést, a metro meg ugye ingyen szállít ejj kommunizmus powa -
#3837 Néha járok arra de még nem tűnt föl. Merre van? -
#3836 Aki szokott járni 4es6ossal az Oktogonnál (vagy autóval, vagy gyalog..), látta már a szmájli lámpát? :)