BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Talán azért mert belénk sujkolták, hogy nem érdekes, ne is figyelj oda, nem rólad van szó. Pedig dehogynem. MaO-n elég nagy a mob aránya. Talán a fejekben kellene eldõlnie annak, hogy mennyire tartozunk Európához és mennyire a Balkánhoz. Igenis mindenkinek kell legyen véleménye. Pont ezért nincs az embereknek tudomásuk pl a BKV-nál folyó dolgokról. Mert nem érdeklik Õket. Mert azt hiszik, hogy a nyilvánosság semmit sem változtat. Pedig a média ma a legnagyobb fegyver a hatalom kezében. És itt egyik pártra sem gondolok, mert mindegyik visszaél vele. Sajnos mint látjuk a mindennapokat is elég rendesen befolyásolja a cégen kerseztül is az embernek. Panasz hegyek az állítólagos pénztelenséggel szemben.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Az hogy nem tudsz beleszólni az koránsem így van!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Vannak az utasok között huzat ellenesek. 😄

Palesztinában is éltek békés természetû emberek. 10 emeletes panelban. Nõk és gyerekek. Sebaj, Bush bácsi megoldotta az éhinségüket. Már nem kérnek enni!

Igazad lehet. Hajrá-gyerünk, éljen a struccpolitika!!!

Mike
kisebb betütipus nincs?
állandóan gúvadozásra kárhoztatsz 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

CattiBrie
Ez ok, csak nem érdekel.
És hidd el, hogy az emberek nagyon nagy százaléka úgy megy szavazni, hogy azt sem tudja mire, hogyan, miért... stb.
Sajnos nem tudunk olyat választani, aki megérdemli, mert mind.. olyan amilyen. 😞

[/spam]™

Atisz
Arról nem is beszélve hogy nagymértékben károsítja a Föld klímáját...

Ha mindenki így gondolkodna, akkor elég érdekesek lennének a választások. Amúgy bõven elég megnézni idõnként a Híradó-t, esetleg 2-3 napilapba belenézni és már nagyjából képben is vagy 😉

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CattiBrie
természetesen, hiszen nem sablonra gyátrott klónok vagyunk (én autóból non légkondisat, mobilból nem kamerásat) 😊

amúgy nekem az a bajom vele, hogy túl hideg
pl az utcán 35 fok, épületben 20, utána utcán 33 fok, autóban... stb. stb.
Buszon meg nem én állítom, nyomkodom, tekerem... 😊

[/spam]™

Mike
az sg-n nincs politizálás
ha nem tetszik, nem irsz ide
ez egy magánsite

Mike
én meg szeretem
autóban is bekapcsolom

innen látszik, hogy mindekinek megfelelni nem lehet

CattiBrie
Ha meg odafigyelek csak idegesítem magamat... fõleg azom ami itthon van. Beleszólni úgy sem tudok.
És ha tudom, hogy ki kicsoda? Mi változik. Pont semmi.

[/spam]™

CattiBrie
Hát tudod éppen most mondtam, hogy én nem vagyok olyan. Különben is elég egyértelmû volt, hogy azért met a kopasz fejére jött a huzat.

Különben is akkor kurta nagy tömeg volt a buszon, hogy mozdulni nem bírtam, namhogy a tõlem 3 méterre ülõ faszi mögött 1 méterre lévõ ablakot álljak neki huzogatni.

[/spam]™

Atisz
Butaság.
A politika rólad (is) szól. Ha elhatárolódsz tõle, akkor csak magaddal tolsz ki. Ha nem figyelsz oda, olyan emberek kerülhetnek hatalomra a te pénzedbõl (többek között), akik nem odavalóak...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Adok erre egy tippet: legközelebb amikor vki ezt csinálja, nézz a szemébe és kérdezd meg hogy "ezt miért csinálta?". Ha szerencséd van, elgondolkodik és te újra lehúzhatod.
Persze ilyen stílusban csak akkor kell a másikhoz viszonyulni, ha kérdezés nélkül húzza fel az ablakot.

Atisz
Egy Pest megyei kisvárosban (bár városi státusza van, sztem attól még falu, na mind1) élek és elég sûrûn járok Bp-re. A BKV szolgáltatásait elég sûrûn veszem igénybe, szóval engedd meg hogy véleményt alkossak róla...

CattiBrie
Aha.. ma is felszálltam egyre, hátra. Durva meleg volt. Faszi leült az ablak mellé, elsõ megmozdulása az volt, hogy behúzta az ablakot. Mi meg párologtunk. Légkondi? Na, olyan nem volt... szerencsére.

Külsõleg nekem is tetszik szép meg minden, de utazni rajta gáz. Nincs normális hely... viszont légkondi az nincs rajta. De ha van is, én nagyon utálom a légkondit. Nekem tökéletesen megfelelne az, hogy ha átfúj a szél a buszon.

(ez most kicsit ilyen "káposzta" komment lett :])

[/spam]™

CattiBrie
Szerintem te vagy lázadó.
Én békés természet vagyok.

[/spam]™

Mighty
Mi a baj az új 30-asokkal? Nekem kifejezetten tetszik a "még" nem koszos, kultúrált, légkondival hûtött busz. (170-es, 120-as, stb) Viszont ezeken a buszokon a kedves sofõrök az esetek 50%-ában, mikor velük utazom, mobilon beszélgetnek...

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Épp ezért kell elhatárolódnunk tõle.

Ejj!
Hisz folyamatosan háború van. Mióta az ember erre a földre tette a lábát. Ha máshogy nem akkor gazdasági háború. Senkit nem érdekel, hogy kikerül egy 2 gyerekes anyuka az utcára, mert valaki nagyon éhes a luxuskocsira. De sorolhatnám. Nem van ez így jól. Azt hiszed a földön béke van? És hogy nem a politika szítja a háborúkat? :/

CattiBrie
Inkább legyen cset szerû, békés, mint politikai szagú és háborús, veszekedõs.

[/spam]™

Hûhaa. Kezd lassan cset szerû lenni. 😄
Szóval alkalomadtán majd lehet róla szó. de csak titokban 😊 Kirúgnak érte 😄

^^

CattiBrie
<#dumcsi>

[/spam]&#8482;

Asszem megígértem Neked egyszer. 😊

CattiBrie
Hát ez az.. én is szeretnék buszt vezetni! 😊))

[/spam]&#8482;

de bizony a buszosok között is vannak olyan emberek akik bizony megérnek egymisét. 😊 Azért nem véletlenül alakult ki a BKV sofõrökrõl az a kép ami ma a legáltalánosabb. De amit írtam azért írtam mert nem éreztem, hog yvilágos számodra, hogymi a különbség a "ki KELL engedni" és a "kik kell engedni ha az elhaladásommal hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszeríteném". Utóbbiból kiderül, hogy ha csak fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszeríteném akkor nyugodtan átmehetek. De egy busz ilyen lassú sebességnél nem fog féknyomot húzni, hogy megálapítható legyen, hogy valóban hirtelen fékezett e az a busz. Arra pedig, hogy "nem szokás", arra azt tudom mondani, hogy az utakon meghalni se szokás. Mégis gyakran elõfordul. Ráadásul a kresz egyik alapelve, hogy aki vétett a kresz ellen az "nem mutogathat másokra ujjal". Szóval az, hogy "de az elõttem lévõ is átment" az nem elég ok. Az elsõ idegenhibás balesetem pont ilyen volt. 4 en akartak lendületbõl átmenni elõttem. Már a másodiknál dudáltam. A 3. épphogy átcsúszott elõttem. A 4. meg felkapta a jobb elsõ kerekét és a motorjára hajtogatta. Nem elég, hog yjobbról jöttem nekik. Fõútvonal vége tábla kombinálva STOP táblával. Nem "szokás" átmenni csak úgy kõgázzal rajta. De elõfordul. Mint ahogy az is, hogy nem mindig sikerül. A szokás szót nagyívben kerüld az utakon. Vagy Te és az ellenfél. Ott és akkor. Ennyi. Nincs tegnap, meg szokás. Úgyhogy az elsõ mondatodra reagálva, de igen vétesz a kresz ellen! Mindettõl függetlenül sok kolega nem túl egyértelmûen köszöni meg. Van aki elõre. Van aki utólag. Van aki csak szimplán bunkó. De hidd el ugyanolyan emberek vannak a személyautókban is. És az ilyen ember tökmindegy, hogy busszal, személykocsival vagy gyalog közlekedik, vagy csak szimplán egy ide nem vágó élethelyzetrõl legyen szó, az akkor is bunkó marad.

Max7
Éppen ezért kéne megköszönnie, mert nem szokás és a kresz ellen nem vétek ha nem egedem ki a buszt, de pl nálunk van egy híd és elég gyakran fordul fel a hídra busz! Ott van elsõbbség adás kötelezõ tábla de ott se köszönik meg mind ha kiengedik õket! ezzel nem akarom azt mondani hogy lenézem a buszosokat mert szerintem semmi gáz nincs a munkájukkal......

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Jaaa 😄
Értem 😊

Azért arra figyelj, hogy a buszmegálló öbölbõl kötelességed kiengedni, nem pedig elsõbbsége van. Mivel elsõbbségadásnál arra vagy kötelezve, hogy nem kényszerítheted hirtelen fékezésre vagy hirtelen irányváltoztatásra az ellenfelet. És a kulcsszó itt a hirtelen. Ugyanis fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszerítheted. Csakhát egy megállóból kiinduló buszt nehéz hirtelen fékezésre vagy hirtelen irányváltoztatásra késztetni. Ezért szigorúbban fogalmaz a kresz. Csak a kedves B-kat.-os oktatók rendszerint elfelejtik sujkolni. Csak annyit mondanak, hogy nincs elsõbbsége, de kiengedjük. Azt hogy miért, azt nem mondják. Pedig végül is egyértelmû. Kicsivel nehezebb kimozdulnia a busznak és az udvariasság 100 utassal szemben azért már elvárható. Szóval ne sértõdj meg, ha nem köszöni meg ilyen helyzetben. Ezt sajnos még E kategóriás kamionosok se tudják sokan. Pedig nekik igazán illenék.

CattiBrie
Így értettem én is, csak nálunk megálló van a ház mellett (nyilván alapból ezért gondolkodtam így). 😊))

[/spam]&#8482;

Micsoda? Nem megállóig, hanem a saját házáig vitette magát. 😄

Válassz másik szolgáltatást 😄
Egyébként ma az 5-ösön voltam. Ott a nyugdíjasok széthúzták méréskor az idõt. 25-tel kellett végigdöcögnöm néhány kanyaron kötelezõen, hogy ne siessek. Ezért ott ki is írják, hogy 26 perc a menetidõ. Illetve átlagosan akármennyit írnak ki. De ebben benne van a hajnal és a hétvége is. Szóval esetenként hétköznap is elég volna 18-20 perc. Dehát sietni nem szabad, legfeljebb 2 percet, max 10%-ot.

Max7
Helyes! Nem tudom én azt tanultam fateromtól hogy bárhol is legyek autóval a buszosokat segíteni kell a forgalomban. Ki kell engedni meg ilyenek mert egy 20 méteres baszott nagy ócskavasat nehezebb mozgatni meg korrigálni.. stb... stb... és én hallgatok a bölcsre még akkor is ha absznak megköszönni pedig azt tényleg sasolom hogy int-e a türkörbe....

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

CattiBrie
Utas:
- Oké, itt jobbra és a második saroknál balra. Na, itt egy megálló. És én most leszállok. Viszlát! 😊)

[/spam]&#8482;

Én is voltam így. Ha más kolega kiesett, vagy garázstartalékból kapsz egy számodra ismeretlen számot, akkor vagy ezt csinálod, vagy beszólsz szépen a diszpécsernek, hogy ne erõszakoskodjon, akkor sem mész ismeretlen vonalra és kéred a vonalbejárást. Sajnos volt már vele visszaélés.

A 435-ös úgy ahogy össze van még rakva. A világon elsõként a 415-ös és 435-ös(csuklós) buszokon volt emelkedõ padló. (legjobb tudomásom szerint)
Bár már nem olyan jók mint a régi gömbölyû 260/280-asok. De még mindig jobb mint a 412-es újabbak.

Az általad említet balesetben a sofõr biztosan reflexbõl cselekedett. Én lassan kezdek hozzászokni hogy ne fékezzek parkettást reflexbõl. Így legalább tuti összetöröm és nem állok meg ha bevágnak elém. Így lesz ellenfél is, esemény is, nem nekem kell a sérült vagy az így finomabb fékezéstõl meg nem sérült utasok balhéját elvinnem, hanem a valódi szabálytalankodónak.

Mike at home
simán elõfordul

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
hol is lax te? szal szerintem, ne szólj olyanba bele, amirõl lövésed sincs
Budapest nem egy falu, ha nincs helyismereted, simán el tudsz tévedni, utat elrontani, és egy busszal nem olyan könnyü ipszolonozgatni, meg visszatolatni, és nincs üres 3 sáv mint pl. Debrecenben, hanem ha vmerre elindultál, bizony menni kell

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

CattiBrie
😊)

Új vonalon kellett járnia és "eltévedt" vagy nem tudom, de még nem tudta, hogy hogy lehet a bevásárlóközpont felé menni.. meg a megállókat sem.

Egyik másik barátnõm meg azt mesélte, hogy egyszer éjszakai járattal dübörögtek forgalmatlan külvárosban. Egyszer csak befékezett a sofõr és megkérdezte: - Itt kellett volna jobbra menni?
Amire jött a választ, hogy igen. Tolatás, befordulás. 😊

[/spam]&#8482;

Atisz
Ez eléggé "urban legend"-esen hangzott <#hehe>

CattiBrie
talán, mert off?

[/spam]&#8482;

CattiBrie
értem 😊
akkor te nem az a "megdobnak kõvel.." típusú ember vagy 😊) (pláne, hogy nem is téged dobálnak - mert ha közvetlen engem bántanak, akkor én sem hagyom magam)

[/spam]&#8482;

Mike at home
azt az egyet azért elmagyarázhatnád, te miért irsz mindig mütyüri betükkel?

Mike at home
nem mindenkihez, hanem csak ahhoz aki megérdemli

Mike at home
jó lenne az A6-osozást abbahagyni

CattiBrie
Te minden nap bal lábbal kelsz?
Olyan gonoszul szólsz hozzá mindig mindnekihez. 😞
De szorri, ha csak én érzem így.

[/spam]&#8482;

Mike at home
max majd vesz mindenki robogót, meg kerékpárt, és akkor mehetsz melózni a volánhoz
egyébként miért nem vezetsz villamost? ott kiélhetnéd hogy a gyalogos lehagy
még szerencse hogy a többség nem ilyen
a busznegállóban nem állok meg dolgot meg simán bejelentem
nekem is vannak ismerõseim a BKV-nál, simán megkefélik a söfõrt bizonyos esetekben

nem fenyegetõztem vele, csak felírtam, mert hát mire tudnék hivatkozni az ügyfélszolgálatnak? :S Egyébként a busz volvo volt, meleg se volt, úgyhogy nemhinném hogy bármi baja lett volna - ráadásul utána tovább közlekedett.
5-10 perces késésért én sem vagyok kiakadva. de 40 perces menetidõnél húsz perces késés kis forgalomban, azért ismerd el, hogy durva. ráadásul még gyök kettõvel megy a hülyéje. lehet hogy velem van a baj, de nem szeretem hogyha az általam vett szolgáltatás szar.

-the invisible-