BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
pesten az ilyen kéregetõ csövesek szinte kivétel nélkül "futtatva" vannak...szépen fel vannak osztva a területek, a "stricik" pedig lenyúlják tõlük a lóvé nagy részét...vagy szerinted a "marketingszövegeket" maguktól találják ki? 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Freedom88
újraéletesztés nem elsõsegélynyújtó tevékenység

T.T.

joebacsi
Jah, ismerem õket. A lábnélkülit a családja futtatja, a cigánykurva meg gondolom a gyerek után járó segély mellé akar összevakarni egy kis kiegészítõt, ezért köpte ki magából...

gondolom mindkettõ érvényes bérlettel szokott utazgatni

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

CattiBrie
(66 új üzenet)

Hogy ti mennyit tudok írni.
Nade majdnem midenn betût elolvastam. 😊

#3386: Ez nem feltételn igaz, de biztos, hogy sok esetben így van.
Asszem volt ilyen eset, amire a csövi csak bámult, hogy hogyhogy nem pénzt kap.

kisdaru: szerintem szinte midneki véleménye megtalálható a háttrébb lévõ kommentekben. 😊

#3390: Ha annyira tunkolós a baleset, akkor azt már tömegkatasztróvának hívják. 😊

#3400: Szerintem sem venném meg olcsóbban sem. 😊

#3405: Azt, hogy drága nem dárga viszonyíthatjuk a fizetésekhez, legyen minimálbér és a szolgáltatás minõségéhez. Csak úgy mondom.

#3407: Autóval azért szeretek járni, mert akkor jól megnézhetem a szomszéd autóban ülõ pasit és rámosolyoghatok. 😊)

#3430: Tök jó! 😊

"egyre több légkondis busz van"
Tegnap mondta be a rádió, hogy a bkv-s buszok 15%-ában van légkondi. (Gondolom nem csak tippelte.) 😊

[/spam]™

Igen, és inkább bliccelnek a benzinnel. Pl. amikro nem látja õket a rendõr, leállítják a motort :-)

Sajnos épp ezaz, hogy az ilyen BKV, illetve MÁV-árak mellett az emberek a környezetszennyezõbb autós közlekedésre kényszerülnek...
Annyi is sok, ha ingyen is utazhatsz...

Mike
aki szerint a BKV drága járjon melózni egy hónapig kocsival, aztán vesse össze a kettõt idõben, költségben és kényelemben

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
régen is blicceltek az emberek amikor 1 ft volt a metró

Például. Kíváncsi vagyok, a tegnapi vihart hogy csinálta a BKV...

Mike
vagy korábban kéne elindulni

Metrónál oké, de busznál hogy képzelsz el egy beléptetõrendszert? Ennél már a viperás, igazoltató ellenõr isjobb megoldás...

Atisz
Ez így van.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Szerintem elég kellemetlen tud lenni, ha elkap az ellenõr és nincs nálad jegy, szerintem ciki helyzet, bár gondolom, nem mindenkinek az. Nekem igen.

Atisz
Ezért kellene már rég a beléptetõrendszeren dolgozni és nem drasztikus áremelésekkel leszoktatni az embereket a villamosról (persze kérdés hogy ha ez drasztikus, akkor a 250%-os vasúti bérlet áremelés micsoda...)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

A nagy lótuszt. Aki most bliccel, annak a félárú jegy is sok lenne, annak is a fele kellene, különben is, balek fog jegyet venni, ha ingyen is utazhat... mit koickáztat? Azt, hogy visszafelesel az ellenõrnek, és otthagyja? Aztán leírja az SG-n, hogy milyen nagyfiú volt?

Volt egy olyan esetem, amikor vettem egy bácsitól BKV jegyet a Moszkva-téren, aki ott üldögélt a bejáratnál és jegyet árult, kilyukasztottam és lementem a metró aluljáróba és amikor megnézte az ellenõr, akkor azt mondta, hogy ez a jegy már érvényesítve volt, csak le van róla dörzsölve a szám. Megbüntetett a rohadék, hiába mondtam neki, hogy ott fent vettem egy bácsikától kb. 2 perce, nem volt hajlandó feljönni velem és megkérdezni, erre felmentem a jegypénztárhoz panaszt tenni. Ott azt mondták, hogy ez a jegy nem volt érvényesítve, csak a gumi nyoma látszik rajta (gondolom befõttes gumi, amivel össze lett kötve a köteg), mondtam, hogy csináljanak valamit, de nem érdekelte õket az eset. Azóta is rühellem a BKV-t.

Mighty
Nem tudom, de szerintem a mentõk anyagi helyzete nem engedi meg, hogy csak úgy szabadon furikázzanak a városban, hogy egy esetleges balesethez hamarabb odaérjenek.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Mike
hát nem éppen
merre lax te?

Mike
mihez képest drága?

Atisz
*Aki bliccel, az nem valószínû hogy csökkentett árnál már nem fog <- helyesen: "...valószínû, hogy nem fog..."

Akkor szerencséje volt! Éppen volt a közelben egy szabad mentõ.

Mike
egyre több légkondis busz van
az élet pedig csak akkor szar, ha te szarnak érzed

köszi

Mike
és a mentõ tényleg odaér
volt hozzá szerencsém
az úr a kanyarban lefordult a székrõl (és nem részeg volt)
a sofõr bejelentette, és a mentõ tényleg ott volt 5-6 perc alatt

Egyébként meg igen, itt senki nem él minimálbéren (igaz, én pl. nem keresek az elõzõ példában mondott 100ezret sem😉), de attól még lehetek empatikus az olyanokkal, akik nálam rosszabb helyzetben vannak.

Én nem igazán használok bkv-t, mivel bicóval járok, ha pedig esetleg mégis utaznék, akkor veszek egy szutykos jegyet (ami megintcsak felháborítóan drága, de mindegy)..
Mighty
A bérletigazolványok kiállítási díja 150 Ft.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Mike
én már adtam kaját
megköszönte, megette

Átlagfizetés, mint 150e/hó, hát nem tudom, hol élsz te: ) Emellett családról beszéltem, nem számítottad bele a gyerekeket, ha átlagos családmodellel számolunk átlagos bérekkel (ami most legyen (részemrõl nagyvonalúan) 100e forint), akkor elviszi a család összbevételének 10%-át...
Atisz
Épp ez az, hogy soha nem utazik vele és ezért elégedett (tudod empátia=0, "ami engem közvetlenül nem érint azt leszarom" felfogás).

A Ferrari nem tudom hogy jön ide, van más autó is ami jól néz ki (sõt!), nem kötelezõ azt megvenni. BKV-t államilag támogatják és elvileg tényleg létszükséglet (ha csak nem akarsz autóba ülni és ronatni az amúgyis zsúfolt közúti állapotokon, nem is beszélve a károsanyag kibocsátásról). Az embereket ösztönözni kéne, hogy minél többen használják a metrót, nem elriasztani. Aki bliccel, az nem valószínû hogy csökkentett árnál már nem fog, mert kevés pénzért balek aki ilyesmit kockáztat. Aki meg eddig nem használta a metrót, az meg elgondolkodik hogy hátha az autónál olcsóbban megússza ha ezentúl metróval utazik.

Nem tudjátok, kell a felnõtt BKV bérlethez valamilyen igazolvány? Mármint arra gondolok, hogy úgy van kiírva, hogy fényképes bérlet X Ft. Csak odaviszem a jegypénztárhoz a fényképem és õk megcsinálják az igazolványt a bérlethez? Az plusz költség vagy azért nem kell fizetni?
Bocs, ha buta kérdések, de még nem volt azelõtt csak diákbérletem, azóta meg jeggyel utazom.

Szerintem is kellene a buszsáv!

MarkBlade
Példa. 17 ker.3 útvonalon lehet bejutni a városba.mivel nincsen kötött útvonalú közlekedés /metró, hév stb./ ezért marad a busz.Csúcsidõben menetidõ 45 perc azon kivûl 15 perc.Mivel nem jutok be idõbe a munkahelyemre a bkvt szidomnem indul idõben de gyakorlatilag a város felépítése teszi ezt.Megoldásû: bussz sáv lenne pl. de ezt nem csinálják miért?
Igen, de könnyebb vérre menni az egész rendszerrel, mint kifizetni 230 Ft-ot egy buszjegyért. Persze, mondanom sem kell, hogy emelt díjas sms-re (ne feledjük, LÉTSZÜKSÉGLET!) többet költ az ország nagy része...

Az egy dolog, de olyan, hogy összefogunk, és úgy jobb lesz... nos, talán 18 évvel ment is volta, de ma már nem! Ez nem csak a BKV-nál van így, és nem is csak MO-ágon. Szerintem nálunk még egész jó a helyzet!

Utakat leginkább senki nem csinál hazánkban. Csinálnak helyette olyat, amely az átadást követõ 1-két hétben útnak látszik, utána elkezd repedezni, süllyedni, kátsúsodni... de ez már szervára nem a BKV-topicba tartozik.

MarkBlade
Szerinted az utakat ki csinálja? Ha rossz az infrastuktúra rossz a társaságnak.. pont ez van most bp-n..gondold végig..
Szerkesztettem, a második mondat nem Neked ment. Sorry, ha magadra vetted.

"Egy közlekedési társaságnak össze kell fogni az adott várossal."

Miért kellene? Nem értem!

<#eljen><#confused>

MarkBlade
Egy közlekedési társaságnak össze kell fogni az adott várossal. Ez tény máshogy nem fog menni.Utak nélkül nem jár a bussz..
Mondtam, hogy te mondtad? Olvass vissza kicsit.

MarkBlade: Kissé Máris szomszédos a stílusod, mondták már? 😊

Még jó, mert az nem igazán a demokrácia alapja...

Én mikor mondtam, hogy jó ha valaki bliccel, ember!!!!!!!!!!

Összefogás? Éppen az ellen tiultakoznak...

MarkBlade
én elhiszem hogy nem direkt de bevalom õszintén nem is érdekel miért csinálják.. Engem csak az érdekel hogy elvigyenek a-ból - b-be a megadott menetidõ szerint. Ha ezt nem tudják teljesíteni akkor valami rossz amin változtattni kell.Mivel én fizetek ezért joggal várhatom el hogy kijavitsák a hibát. Nem várom el a japán pontosságot de mikor 1/2 órát kések az már baj.Ez is egy nézõ pont.. az viszont tény hogy ez nem csak a bkv múlik.Ide közösen kellene a bkv és budapest összefogása..
Ha az utas bliccel, az jóóó, de jaj a busznak, villamosnak, ha késik. Szép, új, kifordított világ...

"Talán, ha kicsit alátámasztanád a mondanivalód: ) mert a másik oldalról ez mûködik, ha kiszámolod egy átlagos kereset / egy felnõt bkv-bérlet arányát, már láthatod, hogy igenis drága egy havibérlet"

Nézd, hülyeséget beszélsz! Gondolom nem egyedül élsz, és nem is minimálbéren! Feltételezem jó géppel rendelkezel, és megélhetési problémád sincs, ha délután itt irogatsz! Mennyi az átlagfizetés? 150e? Apuka anyukának már összesen 300e/hó. Tényleg drága az a 8eft! Mondom, biztos vagyok benne, hogy ITT senki sem él minimálbéren, egyedül! Ha pedig igen, akkor el kell adni a számítógépet, nem kell internetezni sem!

Te magad magyarázod meg, hogy mi a különbség a BKV-bérlet ára és a Ferrari Modena között a harmadik mondatodban: )
Én úgy gondolom, hogy amig nem gépek fogják vezetni a jármûveket, ez mindig így lesz! Gondolom te sem vagy tökéletes a munkádban! Félreértés ne essék, nem védem õket, mert engem is marhára idegesít, mikor 10 percig nem jön egy villamos, aztán egymás után 3, de nyilván nem direkt csinálják!