BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
te sem tudod hogy mi igaz hogy most ingyenbkv van e vagy nincs 20án?:\
tavaly tényleg volt? vagy csak néhány járat ingyenes a jó látható helyekhez:S

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Mike at home
ehhez képest egyes kolegáid tiporják a pedált rendesen, ott a megálló jól rálép, aztán satufék, dõlök hol elõre, hol hátra
de a van a másik is, ma is imádkoztam, hogy átérjünk az astoriánál a lámpán, mert ugyan elõttünk egy teremtett lélek nem volt a buszsávban mégis vánszorogtunk
volt olyan is aki a zöldnél lassított majd megállt, õ bizony megvárja a pirosat 😊
ellentéte peid, amikor csuklóssal nyomultunk egy sima után, sárga, gyorsulunk, erre a sima, hopp lefékez, a csuklós vezetõje meg félrekapta a kormányt, még szerencse hogy nem volt senki a mellettünk lévõ sávban
de az autósok is végtelenül idióták, a busztól balra kanyarodnak jobbra, de a busz elõtt, mert nagyon kell sietni
annyira hogy utána szépen mindeki leszáll, és várjuk a rendõrt ( jó monjuk az utasok nem várják 😊
az is tetszett, amikor a furgon be akart sorolni, a busz meg nem hagyta, addig küzdöttek, amig végighorszolták egymást, fél óra múlva is még ott álltak (erre mondtam, hogy egyeseknek érdeke? seményezni, mert addig is lehet üddögélni, de te tudod, így van-e vagy sem)

egyébként meg azzal is szoktam szórakozni, hogy kapaszkodás nélkül utazom (így lehet lemérni ki tud vezetni buszt, és ki használja a pedálokat billenõkapcsolóként) tudom nem túl okos szórakozás, de valamivel el kell ütni az idõt 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
mi a helyzet a sörözéssel? augusztusban megejthetnénk vmikor

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ez is igaz. De ez azért van mert szénné van tûzdelve megállókkal a város. Ha az 5-ös buszra felülsz a Pasaréti tér felé és elhagyod a Nyúl u.-i megállót, 1. példa.
156 a dániel u. felé és elhagyod a Rendelõintézetet, 2. példa.
Vári (most már 10-es) a Dísz tér felé amikor elhagyod a Bécsi kapu teret, 3. példa.
A busznak esélye sincs felváltani direktbe. Ha mégis össze jönne rögtön taposhatsz is a fékbe. Ez minden csak nem közlekedés. A 78-ason 3 megállószakasz van össz-visz ahol esetenként és busztól függõen érdemes felváltani direktbe. És akkor már 40 km/h-s sebességrõl beszélgetünk. A volvókban van átlagsebesség mérõ. 14-16 km/h az átlag. Ez vicc. Ezért mondom, hogy vasat és olajat takarítasz meg ha nem tiprod teljesen feleslegesen a pedált.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Mike at home
te egyébként sem mész gyorsan 😊

Én nem nagyon szoktam erõltetni a bringásokat. A Critical Mass honlapján a fórumba egyszer írtam is, ezzel kapcsolatban. A bicikliseknek azt tudom tanácsolni, hogy sose két sáv közötti vonalon bicajozzanak hanem pont a közepén. Gyerekkorom óta bicajozok. És ezt érdemes csinálni, mert ezzel tudatod, hogy Tiéd a sáv. Nincs centizgetve megelõzés se semmi. Buszosként ha kell végigkísérem 15-tel a bicajost. Nekem fizetik ha bosszankodok miatta és/vagy várok. Az utasoknak nem. Volt is már eset ebbõl. Leüvöltötték a faszkalapnak a fejét, mert a Rákóczi úton kirakatnézegetést intézett a buszsávból. Szóval vadbarmok mindenütt vannak. És ha változtatni akarunk rajta akkor kötve hiszem, hogy a torokszorítgatós a legjobb megoldás. Az Krisztina körúton rendszeresen a szélsõ sávban túrázgatnak a bicajosok. Pedig fenn a járdán bicikliút van kiépítve. Semmi pénzért nem elõzöm meg. Ha akad olyan utas aki szokott bicajozni, legalább megismeri a másik oldalról is a tényeket. Ha buszsáv van, kötelezõ ott mennem. Záróvonalat nem léphetek át amíg az elõttem haladó jármú le nem robban a sávomban. Sajnos nem elég mély a szûrés a buszvezetõk felvételénél. De ezzel a fizetési hajlandósággal nem is nagyon verhetik a nyálukat. Ebben a hónapban 3 elvont szabadnapom van. Ebbõl az egyiknek még lóg a lába. Arról nem is beszélve, hogy az elõzõ rendszerben (bár váltás nem volt így ez a szó helytelen) ennél sokkal durvább dolgok is elõfordultak. De a mostani 180 óra az akkori kolegáknak csak álom volt. Kapott egy hónapra egy szabadnapot. Ha 2-t kapott, akkor az asszony már megkérdezte, hogy: Mi van, embert vettek fel? Az eseményekrõl és a piálásokról ne is beszéljünk.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

akyyy
naán tavaly, este, mikor mindenki menekült😄

akyyy
az még oké, de bármivel? akármennyiszer? vagy csak egyszer? mennyi egy ilyen jegy?

0Fritz0
Mindhárom hozzászólásodra:

Teljesen tiszta, hogy vigyázni kell a biciklisekre és egymásra, ezen nem fogunk összeveszni. 😊
Én a cikkre reagáltam, mivel abból az jött le (nekem), hogy: "Jó, tudom, hogy tilos és veszélyes, de akkor is..."
Ha az ember tilosban jár, akkor bizony fel kell készülnie a kellemetlen meglepetésekre is. Ennyi

UFF 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Mike at home
a kerékpárosok az utakon nem bóklásznak, hanem közlekednek
ugyanúgy ahogy más mopeddel, motorral, autóval, busszal, lovaskocsival

Mike at home
a közlekedés nem háború
nem arról szól, hogy mindenkit meg kell ölni, aki veled közlekedik, hanem az a fontos, hogy mindenki épségben hazaérjen
ebbe bele kell férjen pár másodperces várakozás, elõzékenység és figyelem egymás iránt

Mike at home
csakhogy én spec nem kerékpározok buszsávban, mégis a buszsöfõrök okozzák a halálközeli élményeim javát
kamionokat, teherautókat alapból kerülöm

0Fritz0
"Buszsávban pedig tilos biciklizni, ha csak nem jelzi azt külön tábla...
A buszsávba kerékpárosokat engedõ táblával még csak KRESZ-könyvekben találkoztunk."

Nincsenek táblák kitéve, ez világos.
Tehát aki biciklivel ráhajt a buszsávra, az a mostani jogszabályok szerint nem tartja be a kreszt, mert a „ha csak nem jelzi azt külön tábla” nem jelenti azt, hogy kötelezõ lenne akár egyetlen ilyen táblát is kitenni az utakra.
Aki meg ennek ellenére "nincs elég bicikliút!" felkiáltással a buszok közé veti magát, az ne csodálkozzon már, hogyha kivasalják.
Az teljesen igaz, hogy kevés a kijelölt út, de szvsz nem a finoman szólva is „igen veszélyes közegben” való közlekedés a megoldás.
Bár aki mindenáron tekerni akar, az úgyis bevállalja.
Ennyi erõvel akár a gyalogosok is panaszkodhatnánk, hogy nem hagyják õket az úttesten bóklászni, holott õk aztán igazán szépen gondoltak arra a k**va buszra. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

...vagy amíg egy bringás állon nem pattintja õket.
Tudod, egy autó rendszámát nagyon könnyû elolvasni, megjegyezni, és a sport / hobbibicajosok nem a gyenge fizikumukról híresek...

[/off]

Mighty
"Apám egyik drága ismerõse pont amikor ott voltam mesélte, hogy neki az a hobbija, hogy minél közelebb menjen el a bicajosok mellett...gyerekkorom óta ismertem az embert, de úgy elküldtem a kurva anyjába, hogy csak nézett."

Helyesen tetted. Ezeknek csak addig nagy a szája, meg hencegnek a "tetteikkel", amíg meg nem ölnek egy bringást.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Match
Ilyen idióták vannak mindenhol. Buszsofõr, kamionos, autós, motoros között is. Régen nagyon sokat bicajoztam, fõleg fõutakon (ugyebár miskolcon a bicikliút egy ismeretlen fogalom) és rengetegszer volt olyan, hogy úgy húztak el mellettem, hogy a légáramlat csoda hogy nem vitt be a másik autó elé...
Aztán akár melyik tapló mondhatja, hogy nem volt szabályos ahogy mentem, mert:
1. szabályos volt szinte mindig. Fõúton is úgy mentem, hogy a külsõ záróvonalon, illetve ha volt hely, akkor azon kívül.
2. Ha még szabálytalan is lett volna, nem az a megoldás hogy a halálba kerget. Ilyen erõvel, ha õ egyszer nem tartja be a követési távolságot, akkor helyben lõjjék agyon.

Apám egyik drága ismerõse pont amikor ott voltam mesélte, hogy neki az a hobbija, hogy minél közelebb menjen el a bicajosok mellett...gyerekkorom óta ismertem az embert, de úgy elküldtem a kurva anyjába, hogy csak nézett.

Ez van...bizonyos dolgok, bizonyos embereknél csökkentik az intelligenciát, legyen az bmw, kamion, aranylánc, akkora bicepsz mint a derekam, busz, jogsi, akármi.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Pontosan, így ezen a napon ingyen lehet államot alapítani, de az ingyenes utazásra nem jogosít fel...

nyamiag
btw egy jeggyel annyit utazol amennyit akarsz

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

nyamiag
I. István király szentté avatásának évfordulója, Szent István király ünnepe, az Új Kenyér ünnepe :c

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

Max7
Gyerek napon is ingyenes volt az utazás igaz ott csak a 18 éven aluliak voltak érintettek 😞

De ha jól emlékszem tavaly is ingyenes volt aznap az utazás!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Mighty
Bennem körülbel szépen elkezdett felfelé mászni a pumpa. Nem vagyok bringás, de ez nekem is betenne.

"Nem akarok miattad a börtönbe kerülni, üvöltötte, miközben megfogta a nyakamat."

Belekergeti a bringást egy lehetetlen helyzetbe, majd neki áll feljebb, miközben testi sértést kezd el megvalósítani...

Ezeknek tényleg akkor kezd el kattogni az agyuk, mikor a bringást kiterítve látják az aszfalton? Hoppá, talán mégsem ez volt a jó megoldás...

Mike
szerintem ez annyira nem derûs

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

PíszLávJuniti
Elképzeltem a helyzetet, és derûs perceket szerzett az írás.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Mike
a cikk azt írja, törvénysértést látnak. mióta törvény/kresz sértés az útpadka mellett, az úttesten kerékpározni? szerintem semennyire
ellenben a másikat szándékosan veszélyeztetni, nagy tömegü jármûvel melette centizgetve elszáguldani (volt ilyenben részem nekem is, sõt olyanban is, hogy elterelt útvonalon, ahol fekvõrendõr is van, a busz mégis vadállat módjára közlekedik a kertek alatt, és egy kanyarban úgy rámhúzta a tetü a járgányát, hogy ha nem dobom magam félre elnyom, pedig szembõl jöttem - és ha netán autóval jövök, akkor én hova megyek, a kertbe?) szal én nem értem ezeket az embereket

Mike
index - busz vs. kerékpár

miért jó a buszsofõrnek ha halálra gázol egy kerékpáros? eseményezés után aznap már nem kell dolgozni? vagy ennyire jó a letöltendõ?

Atisz
Õõõ...államalapítás ünnepe, rendezvények, tûzijáték...esetleg?

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Mighty
Ha nem lenne ingyenes, és sokat utazgatnál aznap, vegyél napijegyet.

akyyy
de max írta hogy 20án ingyen van:\ de ha nem se baj, mert akkor csak a belváros martad gyalog😄

Miért is indokolná valami?

Atisz
Õ csak egy ilyen napról beszélt (ráadásul aug. 20 tényleg nem akármilyen ünnep, szóval még indokolt is lenne). Persze figyelembe véve a BKV állapotát, Demszkáj herceget és szeretett Kóka doktorunkat ezt (mármint az 1 nap ingyen közelekedést és az ebbõl fakadó bevétel-kiesést) semmi sem indokolja.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Ha ingyenes vinyó lenne, akkor máris rendelnék egy 300 gigásat. 😊

Ingyenes utazás, olcso szállás... ember, hol élsz te?

akyyy
nah ha valóban ingyen lenne busz vinyó vagy bármi az k...jó lenne😄
látogatnék mindent sorba, csak nem lenne elegendõ az az 1 nap😄

most valami szállást kéne keressni:\ csak igy nehéz hogy semmi ismerõs, mert ha lenne már rég mentem volna😄

nem tud valaki valami nagyon olcsó kis szállást?😄 egyetemezõk albérletre ami éppen üres vagfy csak 1 ember van ott😄

Max7
Hanem hogy beton utat láss 😄 Bocs ezt nem tudtam kihagyni!

Máv nem szokott ilyen akciót csinálni de a BKV-nál az a szokás hogy 20.-án ingyenes az utazás mindenkinek!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

akyyy
de nekem nem a tüzijáték a lényeg... 😊

Szerintem nem lesz semmi. Nézd a tv-bõl, úgyis vihar lesz...

akyyy
nem tudja valaki 20-án van e valami kedvezmény a bkvban? meg vonatban, bár az már máv😊 de hátha valaki tudja:S fel akarunk menni pestre 20án, oszt akkor már menénk kora reggel és szétnéznéknk😊

CattiBrie
Bnõm ült, rá jött a fagy. De én álltam, engem nem ért (ez ugye azért részben jó).

[/spam]™

banok
némelyiken semmit sem ér a légkondi pedig hallod, hogy megy de egy nagy szar. :/ 30-ason már én is megjártam. 😞

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Atisz
Lehet hogy nem is volt légkondi és jól átvert titeket! 😊

CattiBrie
Juteszembe, ma a 30ason Keltinél indulás elõtt a vezetõ néni bemondta h legyünk szívesek becsukni az ablakokat, mert bekapcsolja a lékkondit. (Ennek ellenére igen melegem volt, majd megfõttem. :S)

[/spam]™

CattiBrie
Hát ez megint nem bkv, ellenben máv. 😊

link

[/spam]™

CattiBrie
Egynek jó, de nem pótolja a rajzolt buszt. .)

[/spam]™

maerlyn
lehet, hogy amúgy ellenõr 😄

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

Pedig õt nem is kergették az ellenõrök. (tudom, hülye vicc 😊 )

CattiBrie
lol!
köszi 😊

"Tizenegy perc huszonhárom másodperc alatt futotta végig a Guinness-rekord kísérletre felállított 40 Combinót a leggyorsabb versenyzõ, Bíró Gábor, a BKV Elõre SE csapatának tagja szombat hajnalban a Nagykörúton."

[/spam]™

0Fritz0

CattiBrie
Ez mi ez?

[/spam]™

akyyy
látom nagy volt az érdeklõdés😄

forrás: index.hu