6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Mike at home
    A BKV ugyanolyan szent tehenünk mint a MÁV? szerinted mennyi veszteséget termel évente?
  • Christo
    Nakéremszépen: az összes polgármester egyhangúlag elutasította a paraméterkönyvet.
    Dávid nagyon szépen összefoglalta hogy mi a baj vele, és kiemelt sok fő példát ezzel kapcsolatban. Mindenki nézze meg ;)
    Vitézy Dávid a járatritkításokról 1. rész
    Vitézy Dávid a járatritkításokról 2. rész
  • CattiBrie
    Ma az ELTE épülete mellett a fübe elkezdtek egy gödröt ásni. Miután elvetettük a medence ötletét, rájöttünk, hogy a metrómegállót építenek nekünk. :D De ez ilyen egymegállós metró, csak hogy ne kelljen gyalogolni a 4-6-os megállójától. :D
  • BenceYCE
    A 80-as trolit meg elküldik az Örsig. Értem én. Lehetőséget adnak a bliccelésre. Miért nem cibáljuk fel a síneket a 2-es metró alól és basszuk ki a kerepesire? Rá a terelővonalra, hogy jól nézzen ki!
  • BenceYCE
    Hmm. Kicsit kiteszem a lábamat és mire visszaérek, egymás torkát szorongatjátok. Vegyük tudomásul, hogy ezek előtervek. Ha jóváhagyják akkor lehet lincselni... azt aki jóváhagyta. Nálunk a 78-ason szinte az Aréna megnyitójának napján éreztük, hogy egyszer a Stadionokig kell majd elmennünk. Meglátjuk mi lesz belőle... Elvégre teljesen logikus, hog a 2-es metrót kísérjük a föld felett az Astoriától a Stadionokig, nem? Bár a Keletiig elmennek a 7-esek és a 73-asok, a Keletitől meg jár a 80-as troli, a logikus lépes egyértelműen az, hogy meghosszabítják a vonalunkat! Siralmas!!
  • CattiBrie
    Jelentem, itt! Mindig 'ITT' vagyok. :)
    Nem nézek tévét, nem olvasok újságot, nem olvasok hírportálokat. :)

Nem tudom, kicsoda Antal Attila és nem tudom mikor vette át a BKV vezetését. Amikor egy hírbe egyszercsak nevek jönnek, onnantól nem igazán érdekel a dolog.

• Ha valahogy így kezdődik egy hír: X Y bejelentette... akkor nem érdekel.
    • Ha az a tartalma egy hírnek, hogy holnap nem szeress vonatozni, mert nem fogsz tudni, akkor az érdekel. :) (de azt, hogy ki, mit miért.. azt nem hiszem úgy sem el..)

Amúgy köszi az infót! :)
  • Mighty
    Ja, a vezetők fizetésének és prémiumának emelését is meglépték...
  • Mighty
    Cattie merre voltál eddig? :)

Antal Attila mikor átvette a BKV vezetését azt igérte, hogy lefaragja a veszteséget, és külön kiemelte, hogy ezt járatritkítások, járatmegszűnések nélkül akarja véghezvinni.

Ezzel szemben inflációt jelentősen meghaladó jegyár és bérletár emelés volt nemrég, majd be akarták terjeszteni az általad is linkelt paraméterkönyvben foglalt járatritkításokat és megszűnéseket.
  • Molnibalage
    Igen, csak hosszútávon nem lesz ez a vége és ez már számtalanszor bebizonyosodott a világban. De most biztosan máshogy lesz, csak azért mert a BKV csinálja mi? Agyrém...
  • CattiBrie
    És mindezt a változást miért akarják? Így spórolni, vagy mi?
  • Molnibalage
    #4232 Pedig érdemes ezt megnézni. Ha az a fajta szemlélet lenne a BKV-ban amit a VEKE képvisel az nem lenne rossz. Bár ez jelenleg csak vágyálom és a mostani kormány tevékenysége mellett lassan élni sem lehet, nemhogy fejelszetni.
  • Molnibalage
    Nem támadok, csak kijelentem. Honnan is tudhatámmáshonnan ezeket? Azért "vicces" a lista, mert mikor először ez adolog felröppent akkor járat megszüntetésről nem volsz szó, ülön hangsúlyozták a hazugok, hogy maximum ritkábban járhat bármilyen járat. Ennyit ér a szavuk...
  • CattiBrie
    Nem tudtam (eddig) mi a veke álláspontja erről, mert videókat nem szoktam megnézni.
  • CattiBrie
    Na, most meg mi van? Miért támadsz?
    Hogy-hogy honnan vetted? Honnan tudjam?
    Vagy elkerülte a figyelememet a link, vagy nem is volt. Ha meg volt, akkor nem leharapni kell a fejemet, ha nem, és simán elmondod, hogy az y kommentben van, akkor valószínűleg megértem.
    Mert például hozzám csak most jutott el a pdf és speciel e-mailben.
  • Molnibalage
    A VEKE-nek soha nem lesz ilyen ötlete azért ők a VEKE. Az általam belinkelt Záróra műsorban is beszél erről Vitézy Dávid. Átszervezésbe igen, ritkításba SOHAnem fog belemenni a VEKE.
  • Molnibalage
    "erre a linkre utaló nyomot nem találtam"

Szerinted én honnan vettem ezeket?
    "38-as megszűnik és nem lesz helyetette SEMMI új?... A Ráckevei HÉV üzemkezdete 1 órával későbbre tolódik?"

Én is olvastam és a többi hozzászóló is szerintem. Egyelőre letettek róla. Csak nem azért, mert széttépnék őket egy ilyen lépés után a feldühödött utasok?

• CattiBrie
    Nem olvasom el, de feltételezem, hogy az elmúlt x komment csak vita, és erre a linkre utaló nyomot nem találtam, így beszúrom:

http://veke.hu/param2008/parameterkonyv2008.pdf

Amúgy ez a változás a veke 'ötlete' vagy a bkv-é?
    (nem tom, ki az a Hagyó Miklós)

Ezt kiemelem, ez tetszett:

6-os busz:
    "Pótlás nélkül megszőnik. Óbudáról a Nyugati pályaudvar felé (vagy vissza) a körúti villamosra átszállva, tehát kényelmetlen lépcsőzést közbeiktatva lehet csak közlekedni."

:)
  • Molnibalage
    Végre mondtál olyat amivel egyet tudtam érteni.
  • Mike
    hogy érthetsz egyet egy butával? csak nem vagy te is buta? :o
  • Mike
    gondolod, ez a kettő nem jár együtt?
  • Molnibalage
    Tökéletesen egyetértnük ebben. Hol kell aláírni? :)
  • Molnibalage
    " munkatársak felét kirugdalják"

Hohó, erről szó nincsen csak járatritkításról...
  • Mike
    egyébként pedig ha a véleményemre vagy kiváncsi kedves Molnibalage, akkor szerintem dilettánsok vezetik mind a BKV-t mind a fővárostz
  • Prank
    leállították?
  • Mike
    nem jó, hogy nem férsz fel
    nem tudom mi a stratégia
    bármi lehet
  • Mike
    nem hinném
    vannak olyanok akik pesszimisták, mindenben rosszat látnak, és vannak az optimisták, akik pozitivan látják a jövőt. én optimista vagyok
    hosszú távon a BKV még jobb is lehet
    lehet, hogy most lecsökkentik a szolgáltatást, a munkatársak felét kirugdalják, és ezzel új alapokra helyezik az egészet, amiből aztán lehet fejlődni, de szét is zülleszthetik az egészet, igaz
    csakhogy mi ebbe nem látunk bele, nem tudjuk mi miért történik, mi van a háttérben
    vagdalkozunk csak összevissza, meg hörgünk, hogy milyen drága a jegy, legyen több járat, legyen olcsóbb, és majd kifizeti a Télapó vagy az állam, mert az Államnak terem ugye a pénz, vagy csak egyszerüen nem a mi gondunk, legyen és kész, az hogy miből azt meg oldják meg, csak nekünk ne kelljen fizetni. és nem csak a bkv-val van így hanem az egészségüggyel, oktatással is
  • Mike
    miért nem lehetne ezt így irni:

Szerintem évtizedek óta szinte csak rombolják a tömegközlekedést.

az hogy én mi vagyok, vagy mi rólam a véleményed, számít szerinted? nem
    a lényegre koncentrálj
    állítasz valamit, ennyi
    a többi sallang nem kell, ki kiváncsi rá? senki
  • bertino
    küzdeni ? ezért ?
    felesleges, bár ez nem egészen ide tartozik, de innen menni kell, nincs mese :)
  • Molnibalage
    Te meg észérvet nem mutatsz. A tapasztalat azt mutatja, hogy amennyiben elkezdenek egy ilyen műveletet akkor annak csak egy fajta kimenetele van és az rossz. Erre jösz te meg a BKV és a sok okos dorid és olyan hülyeségeket terjesz, hogy ez lesz nekünk.
    Nem személyeskedés, de végiggondolva mi jö le ebből? Az, hogy buta vagy.
  • Fabio Capello
    Igen, tényleg szar hogy nem férek fel a buszra mert az amúgy is tömött járatot tovább ritkítják. Csak azt ne mondd hogy ez a kurvanagy stratégiai elképzelés. Nem kívánom folytatni ezt az értelmetlen hadakozást, mindketten értelmes élőlények vagyunk tudtommal, úgyhogy egyezzünk meg annyiban hogy mindkettőnknek megvan a maga álláspontja. Én itt szeretném ezt lezárni :)
  • Molnibalage
    ÉVTIZEDEK óta szinte csak rombolják a tömegközlekedést. Nem figyelsz? Vak vagy?
  • Mike
    mert ha jön valaki más, akkor jön a tejjel-mézzel folyó kánaán, ugye?
  • Mike
    interneten a nagybetü kiabálás, ez általános szabáléy
    látom a személyeskedésről sem tudsz leszokni
  • Mike
    katasztrófa az amikor egy földrengés miatt összedől a fél város
    na az katasztrófa
    az hogy busz most fél óráként jár negyed óra helyett az max szar

ráztatok már gatyába céget?
    először minimalizálok, alapokat leteszem, aztán építkezek
    senki nem mondta, hogy totál le akarnák építeni a bkv-t
    de mihelyt valamilyen szolgáltatás csökken, ami szerintetek alanyi jogon nektek jár, egyből világvégét vizionáltok

annyira nem látunk bele abba mi miért történik, mik a startégigi elképzelések
  • Molnibalage
    Ki kiabál? A nagybetű a nálam kiemelés. Az elgépelés meg abból adódik, hogy egyfelől nehéz nyugodtnak maradnom a vezetés másfelelő az olyan droidok miatt, mint te...
  • Fabio Capello
    A lakosság permanens ellenállási problémáját lásd abban hogy nap mint nap küzdeni kell a megélhetésért. De ebbe inkább ne menjünk bele, neked is és mindenki másnak megvan a pro és kontra a témát illetően, de egyben egyetértünk: változtatások kellenek, sürgősen
  • Mike
    1. feleslges kiabálni
    2. nézd és nem nézzed
    3. feleleges engem minősítgetni, ugyanis a vita nem arról szól, hogy a partnert különböző jelzővel illetjük
  • Mike
    Prága mekkora és Budapest mekkora
  • Mike
    minderre miből lenne pénz? ma már a lakosság is permanensen éllenáll mindennek
    szerinted miért nem megy el az 1-es Kelenföldig? az Andor utca miért még mindig 2x1 sávos? miért nincs még kész az M0-ás?
  • Fabio Capello
    Az áremelés plusz járatmegszüntetés akkor is hosszútávon katasztrófához vezet