BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most szerelik a D10-esekre a nagyobb turbófeltöltõket. 😊

CattiBrie
Új menetrendek vannak? Vagy hogy érted?

[/spam]™

Mért írnak a lehetetlen menetidõket a BKV-sok?
A 139-es busz 16 perc alatt soha nemért a Délibe.<#falbav><#falbav><#falbav>
CattiBrie
3 hónapja nem láttam buszt. .)

[/spam]&#8482;

Lehet ezt ragozni, de az a szomorú, hogy Neked nagyobb szükséged van a BKV-ra, mint nekik Rád.

CattiBrie
Jaja, és újra tapasztalni fogom, hogy miért is nem veszem meg megint a bérle-t. 😄
Nehogy elfelejtsem és õsszel véletlenül vegyek. Szerencsére felelevenítik. 😊

[/spam]&#8482;

Nem lesz dugó a városban. Aki eddig is ingyen utazott, az végre azt kapja, amiért fizetett :]

CattiBrie
Hát akkor sztájk lesz.. 😊
Mire gondolsz? 😊

[/spam]&#8482;

ChaosTeam
Mi lesz, ha Sztrájk lesz ?
CattiBrie
ja, nemhogy buszt rajzolnál 😊)

[/spam]&#8482;

Nektek semmi sem jó? Gyalog sok, Csepelen unalmas... akkor menjetek Ikarussal! 😊

(mai hülyeség is megvolt)

maerlyn
Nem sok az, bár a vége, már Csepelen, marhára unalmas.

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

akyyy
gyalog az sok<#idiota>térképpen kisebbnek tünik😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Max7
nem mind1ik rángatná a vállát! sõt a régi korszakból (aki még nem ment nyugdíjba) való rendõrök ha egy szabálytalanságot meglátnak irgalmatlanul bûntetnek!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Mike
beskatulyázom a rendõrt? miért, nem rángatná a vállát?
majd akkor tesz valamit, amikor a busz elnyomott

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
nem mindegyik buszvezetõ ternmészetesen
és nem is mindegyik tarnbantos
csak pk vmiért jobban képviseltetik magukat a többieknél

Sajnos az általánosítással nem sokra mész. Mondjuk buszvezetõként én is szidhatnám a biciklisek 60-70%-át, mert a Kreszt megszegve a buszsávban kóricál. De itt emberekrõl van szó. Mondhatnék köcsög bmw-st vagy mercist, de nem hinném, hogy ezt így le lehet bontani. Vannak faszok és kész. Látod a rendõröket is beskatujázod. Pedig a jogrendszerrel és annak betartatásával van a gond.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Mike
elsõsorban a trabantoosk és a buszvezetõk
bár egyikkük amikor balra kanyarodott nagy ivben az utcámba, ahol én elõzékenyen megálltam, volt szíves rámhúzni, a kurva buszt, azt hittem utána megyek és kitépem a fülkéjébõl
mert perzse hivhatok rendõrt de minek - meg akart ölni - és? rendõr vállrángatással el

És van ahol nincs vonal. És van ahol a vonalon túl nincs semmi. Túl azon, hogy azon belül kellene tekerj a kétnyomúak jobb kerekének nyomvonala és a jobb oldali út szélét jelzõ vonal közt.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Épp ez az, hogy nem szabályos, mert a szélén kéne. De ez csak akkor biztonságos ha az autósok is betartják a kreszt és betatanák a legszigorúbb 4 szabály egyik ide vonatkozó részét, az elõzés szabályát. Egy nyomon haladó jármûvet minimum 1 autó szélességnyi oldaltávolsággal szabad csak megelõzni. A két nyomon haladókra elég a fél autónyi v un ajtónyitásnyi. De ezt a szabályt rendszeresen leszarják az autósok. Ha viszont középen mész akkor azért szabálytalankodsz, hogy más ne szabálytalankodhasson, vagyis életben maradj.

kolbi870315
<#falbav><#falbav>

BF2142:kolbi, kolbi01

CattiBrie
München

[/spam]&#8482;

Mike
merre jártál?

Atisz
Hát már hogyne lehetne, azért van. Világos hogy nem a 10-15 cm-es festett vonalon kell tekerni (mert amellett hogy nehéz is, kié maradna akkor a vonal és az út széle közötti sáv ha nem a biciklisé?)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CattiBrie
Nagyon sirály volt. Vettük heti bérletet, elsõ nap ellenõrök.. 😊
Igaz, utána nem is találkoztunk velük pedig minden nap a városban lógtunk. 😊
Eleinte bonyolultnak tûnt a város 'bkv' hálózata, de meg lehet szokni. Olyan fura, hogy van vagy 20 hév+metró járat. 😊
Meg, hogy egy peronon, jöhet 8 féle hév. 😊
De a jármûvek többnyire tiszták. Azért nem tökéletes, de a hév 'leülhetõ'. Viszont metrón nem ültem, az elég mocsok. Azért ottkint is van hányásfolt, meg ilyenek. De ezek csak a metrón. A hév viszont nagyon sirály. 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
fosõr .)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
"sose két sáv közötti vonalon bicajozzanak hanem pont a közepén"

Ez szabályos?
Régen mindig azt mondták a felnõttek, hogy a szélén.... De a közepén sokkal biztonságosabb.

[/spam]&#8482;

maerlyn
Bicajjal szoktam ilyent, kb. 8km a táv, ha a vágóhídig a 24-es vonalát követed. Durván 2 óra.

akyyy
nah eldöntöttem, nem baj ha fizetni kõ veszek egy napijegyet lehet, sozt csõ..

bár nemtom... gyalog a keleti és csepel nagyon messze van?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

maerlyn
folklórmûsor is van?

Catti
natessek.. megy a szpem, en meg nem olvasom a topikot 😊
mert nem vagyok otthon
amugy heti berletem van a helyi `bkv` jaratra .)

Bocs, félreérthetõ volt a Te részedrõl is és az én részemrõl is. 😊
Feltételezni semmertem, hogy rosszindulatból írtad. Így én sem támadó szándékkal írtam a soraimat. Tõled nem is szoktam meg az ilyen beszólásokat, tekintve még nemigen fordult elõ. 😊 Azért írtam a reakciómat rá, mert én az ilyen embereknek ezt szoktam mondani.

Mike
lovagolján a szavakon 😄
olyan ez mint a járat, viszonylat
eseményezett
ha nem lenne egyik haverom a bkv-nál én sem tudnám ezeket a bûvös szavakat

Mike
ki mondta,. hogy te idióta vagy
ne érts már félre
ezt irtam?
átlagnép
pl. dugóban az egyedülazautóbanozás megy

persze hogy nem gondol bele, leszarja, neki az a fontos, hogy 19:30-kor találkozotzik Amálkával és nem ér oda
vagy reggel nem ér oda az értekezletre

Az empátia sajnos az ilyen utasoktól távol áll. Sosem gondolnak bele, hogy egy utolsó busznál milyen jó is az amikor a busz az orruk elõtt száguld el, pedig a menetrend szerint még csak 5 perc múlva kellett volna odaérnie. Úgyhogy általában mutatom is Nekik, hogy van nekem is órám, bent a buszban. Aszerint járok, így a sajátját helyezze fel melegebb helyre. Az idiótát és a sofõr szót pedig kikérem magamnak 😊

Nem vagyok idióta azért mert azt hajtom végre amiért fizetnek. Ha nem tetszik a rendszer, tájékoztassák a céget. A kiszámítható menetrendet az utasok bosszankodása ellen találták ki a rengeteg utaspanasz beérkezése után még sok-sok évvel ezelõtt, hogy minimálisra legyen csökkentve a késés. Márpedig ha jól belegondolsz pengeélre állított menetidõ nem tûri a budapesti közlekedést. Ebben az országban, ebben a fõvárosban nagyon sok szabályt leszarnak az emberek. De ha kinézel az utcára, magad is láthatod. A buszban nincs magasságkormány, ezt tudomásul kéne venni. Olyan menetidõbõl ahol van rátartás, ott van lehetõség az idõd utólérésére. A menetidõ 10%-át adhatják max. várakozási idõnek az érkezési idõ és a visszaindulási idõ közé. Ez természetesen egy 15-ös viszonylaton nem mûködik, hiszen ott olyan emberekkel van tele az egész belváros akik megengedhetik maguknak, hogy letojjanak minden szabályt és torkon sz@rják a busszal utazó emberek, köztük talán a saját rokonaikat is. Ez a 10% sok más esetben sem mûködik, de törekedni kell rá a menetrend kiírásánál. Ez ugye függ az adott viszonylat kiszámíthatóságától (is). Más kérdés, hogy a menetrend elkészítésénél a forgalommérés adatait felhasználják, ami a mérési idõszak alatt a buszban elhelyezett tömegmérleg eredménye ad a mérési idõponttal együtt. Mivel a késésekre és a terhelésre kiváncsiak ezért épeszû buszvezetõ pont hogy ekkor nem tapossa a buszt. Mert akkor kevesebb idõt adnak 1 kanyarra. Márpedig napi 9 óra pengeélen táncolás a bp-i közlekedésben csak egy idiótának (amibõl több is van a cégnél) érdeke. Jómagam "behúzott kézifékkel" vészelem át ezt az idõszakot.

Sofõr sem vagyok. Ezt a szót ma legfeljebb a taxisok érdemlik meg. Akiket én inkább hiénáknak hívok. Jómagam autóbusz vezetõ vagyok. Elvégre nincs villamos sofõr sem és vonat sofõr sem. Ahogy metró sofõr sincs.

😊

Mike at home
aha
az utasoknál meg az óranézegetés
meg idiótasofõrözés

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Akkor jön a megállóban várakozás vagy a zöldnél várakozás 😊
És a 15-tel közlekedés. Bár ez utóbbi a kresz szerint szabálysértés.

Mike at home
és hétvégén, vagy amikor alig van utas?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Késni, mert ha sietnél, lehet hogy otthagynád az utolsó elõtti megállóban az utast. És ha engednék, hogy siessünk, sokkal több volna a személyi sérülés 😊

Mike at home
késni, mert nagy a dugó

Ha logikusan végig gondolod, mi az amit szabad? Késni vagy sietni?

Mike at home
azt sem?

Van hogy én se megyek át a zöldön. Ha rengeteg idõm van még akkor nem tudok mást csinálni. Korábban nem érkezhetek.

Mike at home
akkor majd késõbb

Nyaralok 😊

Mike
mert így a célszemély ölébe tudsz zuhanni hirtelen fékezéskor? 😄

Soha.

Mighty
En is probalok olyan helyen kapaszkodni, amit mas nem nagyon er el...

Vajon milyen idokozonkent moshatjak le a kapaszkodokat?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

[Walaki]D`Lair
Én mindig minden BKV jármûvön kapaszkodás nélkül utazom...de más megfontolásból 😄😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Atisz
Ez elég prolis hsz volt, de neked elnézem <#beka3>

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.