BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
<#rinya>

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

legalább beleolvad a környezetébe...
89
Rohadt mocskos ez a város...a BKV sem kivétel...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

CattiBrie
nagyszerû 😊
akkor tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy az egész megvalósíthatatlan .)

[/spam]&#8482;

Mike
nem akarlak kihozni hülyének
csak miután berajzoltad megbeszéljük, hány házat kell lebontani, hány lakos fog tüntetni, hányszor perel be a Levegõ munkacsoprt, melyik hegyet kell elhordani, ésatöbbi

CattiBrie
hát a házakat talán széttolni.. stb. stb.

nem értem hogy most milyen szempontból akarsz kihozni hülyénk engem 😄

[/spam]&#8482;

Mike
"Hanem normális autósforgalomra a város.
Normális, széles, jó minõségû utak.."

na? meghívlak,
te meg berajzolod hová képzelnéd ezeket a széles utakat

CattiBrie
Hát persze, tudom, ez így van. Ez a tény.
(De nem is mondtam, h tudok rá megoldást. :S)

Csak azt akartam hangsúlyozni ugye, h Bp alkalmatlan e nagymennyiségû autó száguldoztatására. :S

[/spam]&#8482;

Mighty
Nem azért, de sajnos BP-en már nem lehet szélesebb utakat csinálni. Jó pár épület útban van...

Vagy ahol lehetne szélesebb utat csinálni, ott a növényzet látná kárát. Így is elég szmogos a város, az a kevés fa, ami megmaradt nem tud megküzdeni ennyi széndioxiddal...

Több európai városban bejött a belvárosba való behajtás után fizetendõ dij. Csökkent a forgalom, több a parkolóhely, kevesebb szmog.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

CattiBrie
jahogy te úgy gondolod h így tökéletes?

[/spam]&#8482;

Mike
te merre is lax? ha bp-n
üljünk be valahová egy kv-ra, viszek egy térképet, és felvázolhatod az elképzeléseidet

Mike
ez attól függ
akit nem idegesít hogy percekig nem halad egy métert sem, hogy a többiek tolakodnak, illetve néha hülyeséget csinálnak ,hogy állva pöfögetet el több litert benzint naponta (van ilyen ember)
az nyugodtan autókázhat a városban

CattiBrie
Nem a dugók lennének kiépítve. 😄

Hanem normális autósforgalomra a város.
Normális, széles, jó minõségû utak..
Megfelelõ számú autóra...
stb, stb..

bár sztem értetted te...

[/spam]&#8482;

Mike
cöcö nem csak csúcsidõben! vagy lassan az egész nap csúcsidõ

Mike
ezt az elsõ mondatot mégis hogy képzeled?

Mike
autónál nem az utasokat kell tudni elviselni, hanem aaz autóstársakat

Mike
a BKV-n nem utazol jeggyel, melóba is hárman fogtok menni?
különebn akkor tényleg megéri, ha bérletet felemelik 10-12k-ra havonta akkor már 2 embernek is
a jegyet feljtsd el, bérletben gondolkodj
de az egész autózást megette a fene, ha nem tudsz hol parkolni nap közben

Mike
1. akkor a dugóban fox rostokolni, nem árt ha ezt jól tûröd
2. nem aludhatsz
3. rájössz, hogy a BKV bérlet nmem is olyan drága
4. nem tudsz hol parkolni, nehezen találsz parkolóhelyet, kurvadárga a parkolás, kicsesz veled a parkolóõr
5. autóba kell benzin, van kötelezõ, ha nem a tiéd casco, kötelezõ szerviz, ha nincs garid, alkatrészárak sem olcsók
6. nyugodtan és kényelmesen üldögélhetsz a légkoncionált kocsidban, hallgathatsz zenét, nem zavar ha esik az esõ

Mike
igen, annak lehet nevezni
elvisznek olcsón A-ból B-be
ha nem tetszik mehetsz gyalog/bicajjal/kocsival, ahogy tetszik

justin
Esetemben nem, mert peremkerületbõl megyek "elõvárosba" és tömegközlekedéssel csak kerülõ útján juthatnék el oda.

Amúgy, hogy érdemben is hozzászóljak: szerintem sokan azért nem használják a tömegközlekedést, mert 1.eléri az úticélját autóval is nagyjából azonos idõ alatt 2.koszos (meg néhány ember is aki használja). Külföldön az sem meglepõ, hogy (tehetõs) öltönyös úriemberek utaznak metrón. Igaz ehhez kéne: több metróvonal, jegykezelõrendszer, ami tényleg csak azokat engedné be, akiknek van jegyük, bérletük.

Mighty
Ja, vezetéssel... akarod mondani araszolással 😊

Nem fordítva? Pesten gyorsabb a villamos, mint autóval gyarapítani az õsz hajszálakat...

CattiBrie
De vezetés közben nem foglalod el magad a vezetéssel? .)

[/spam]&#8482;

justin
"A buszon, metron legalább elfoglalom magam valamivel 😊"

Ez igaz, csak akkor van baj, amikor tömegközlekedéssel 1,5 óra, autóval meg fél. Ennyire nem akarom elfoglalni magam 😄

Mighty
Kövezzetek meg, de én kampány nélkül is belátom, hogy jobban járok, ha tömegközlekedem, mintsem autóban idegeskedem a forgalom miatt...

A buszon, metron legalább elfoglalom magam valamivel 😊

Atisz
Így van, Demszkáj hercegnek állandóan kampányolnia kellene és reklámokban népszerûsíteni a BKV-t. Fõleg annak a sok taplónak aki képes 3-4 háztömb miatt autóba huppani...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
De a spenót nem létszükséglet és nincs állami tulajdonban...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CattiBrie
Mindjárt kész, már majdnem elkezdted? 😄

[/spam]&#8482;

Még készül. 😊

CattiBrie
😄

rajzoltál buszt? 😊

[/spam]&#8482;

Igen, és ****abb a minõsége, mint egy földútnak. (a négy csillag nem azt jelenti, amit a konyakoknál.)

Mighty
BP tele van autóval. Már jelenleg is egy kínszenvedés eljutni valahova csúcsidõben (munkába vagy haza). Parkolóhelyért is percekig kell körözni nameg a díj sem olcsó. És akkor még lehet idegeskedni, hogy mikor törik le a visszapillantót, mikor húz végig rajta egy kulcsot valami idióta.

Kösz, de kösz nem 😊

"Én elkezdtem a jogsit csinálni és utána veszek autót és azzal járok majd mindenhova"

Hát barátom, jó is az ha az ember ilyen szinten buta mint te és probálja elõadni magát mint egy okos ember!

Mighty
Az M0-st nem azért bliccelik el, mert fizetni kell (nem kell), hanem mert nem ér körbe.

Ez annyiból lenne jó, hogy a kamionos meggondolná, hogy érdemes-e behajtani a fõvárosba azért, hogy elbliccelje az M0-ás díját.

Sok sikert a fõvárosi forgalomhoz. Még mindig a bicaj + pormaszk üzemmód a legjobb szerintem.

CattiBrie
Tök jó lenne ha Bp autósforgalma (dugók..) jól ki lenne építve. :S
De arról hallottál (bár nem sokat tudok), hogy Bp-re a behajtást (autóval) fizetõssé akarják tenni (mert arra van energiájuk)?

[/spam]&#8482;

ChaosTeam
Én elkezdtem a jogsit csinálni és utána veszek autót és azzal járok majd mindenhova, mert marhára elegem van abból, ami a tömegközlekedésben van, és nem csak a BKV tehet róla. Gondolok itt arra, hogy nincs olyan nap, hogy amikor utazok a városban legalább 1 hajléktalan ne szálljon fel a jármûre, aztán egész úton szagolhatom a "zamatát" ... ezenkívül a közbiztonság se a legjobb. Nem 1x volt már, hogy felszállt a buszra egy 10-15 fõs társaság és azt nézték kibe köthetnek bele, sõt olyan is volt, amikor leszálltak utánam és majdnem összevertek, mert nem adtam nekik cigit... A buszvezetõk legújabb divatját meg nem is említettem... az utóbbi idõben egyre gyakoribb a padlógáz-padlófék féle vezetés, az utasok meg esnek elõre-hátra...

És akkor még arra nem is tértem ki, hogy hidegben, fagyban, esõben, hóban sokszor van az, hogy a busz az utolsó másodpercekben áll be a megállóba, közben meg fagyjanak szét az utasok, mert a sofõr nem tudná elolvasni az újságját úgy, hogy közben nem a megálló elõtt áll 5m-el, hanem a megállóban...

És ezek mellé jön az, hogy olcsóbb eljutni a város egyik végébõl a másikba kocsival, ha legalább 3-an ülünk a kocsiban és mindenki jeggyel utazna amúgy...

A kocsi elõnyei: Kényelemes tiszta, van fûtés/klíma, nincs tömegnyomor, nem kell elviselni az idõnként eléggé idegesítõ utasokat, nem marad ki, nem késik, nem kell rá várni.

hátránya, hogy drágább, mint a tömegközlekedés és dugóban lassabb, mint a metro.. de a busznál nem lassabb...

Összegezve, amint lesz lehetõségem váltok autóra.
Mighty
1. Nekem igen.
2. Igen. Elvisz A-ból B-be.

CattiBrie
ja, hiszen ha nem tetszik az egyik helyen a spenót, elmész egy másik helyre, vagy éppen egy tizedik helyre megvenni..

[/spam]&#8482;

mondjuk amit most írtál az nem kicsit demagóg, a kérdésemhez meg aztán semmi köze...

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Kismilliószor elmondtuk.
Ha nem tetszik, ne vedd igénybe. Ott a "Critical mass" tours, azaz menj biciklivel.

De ha én úgy veszek spenótot a boltban, hogy "ezért nem fizetek, mert nem szeretem", az egy kicsit groteszk.

elsõ kérdés: egyenes arányban van-e a szolgáltatás minõsége a szolgáltatás árával?

második: szolgáltatásnak lehet e egyáltalán nevezni azt amit a békávé mûvel?

akyyy
na 20án ingyenes voltak e a járatok?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Mighty
Helyes. Ha már használsz egy szolgáltatást, fizess is érte.

Elhatároztam hoyg 28 évesen már semmi kedvem nincs az ellenõrökkel harcolni, kezdem belátni hogy a lógás nem szép dolog, és azt hiszem életemben elõször mszeptemberben egevszem magamnak a felnõtt bérletet (hamár a hülye m.helyem ezt nem teszi meg).

Mike
ha nem használod, akkor ok

CattiBrie
😄DDDDDDDD

most megint kezded? 😄DD

nyilán nem fizetek, ha nem járok BKV-val 😄DD

csak annyira élõsködök, mint õk rajtam 😊

[/spam]&#8482;

Mike
ja szal azért nem fizetsz a szolgáltatásért, azért élõsködsz mások pénzén, mert egy nap sztrájk van
gondolom adót sem fizetsz

Mike
semmi
nagy ügy
nem lesz aznap suli, a kölykök örülni fognak
akinek meg tényleg nagyon be kell mennie aznap melóba, megy korán vagy bicajra ül, sétál