6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Számomra az nyilvánvaló, hogy a pénzügyi gazemberek az szdszbe tömörültek. Egy 2!, megismétlem KETTŐ százalékos pártról van szó! Nagyjából 200.000 ember támogatását élvezik ma MaO.-on!! Ha ez a tömeg teljes egészében budapesti lakosokból állna, még akkor is kevésnek kellene lennie 1.700.000 budapesti emberhez képest. Ezek dehogy vettek meg mindenkit kilóra! Álljon elém aki azt meri mondani, hogy ezek korruptak és leköpöm! :) Nemrég felkerült a netre egy összehasonlítás a 4-es metróval. Arányaiban véve közel azonos beruházásról szólt a fáma. Asszem ott 80 mrd-ból meglett 1.5 - 2 év alatt. Hol jár most a mi Strabag demokraták szövetségünk? 500 mrd-nál? És még a végét se látjuk?! Ugyankérem! Ez felháborító! Ki mer itt korrupcióra gondolni?!?!?! Ne páncsátok szegény pedifilpártiakat, Ők nem tehetnek semmiről! Véletlenül erőszakolták be magukat döntéshozó pozíciókba! És aki azt meri nekem mondani, hogy a többi MaO-i város szebb tisztább és élhetőbb, másszóval szervezettebb, akkor Őt is leköpöm, mert hazudik!
  • Punker
    nem pont te mondtad hogy az ott dolgozók nagyon nagy százaléka nem ott él? magyarul nem oda van bejelentve?
  • Mike
    aha, na perszehogynem
  • Molnibalage
    A 4-es metróra ez meg hatvánoyzotottan igaz. Bp. közlekedésén kb. csak egy fő irányt a 7-es buszt pótólja, de azt is szarul, de cserébe ezért a röhejes teljeseítményért padlóra küldi a fél ország közlekedésfejlesztését, de Bp-ét azt simán..
  • Punker
    a pontos megállapítás BP többet vesz ki a központi költségvetésből mint amennyit az ott ÉLŐK befizetnek.
  • Atisz #4350
    Haha, azért mert Bp-re járnak dolgozni az emberek, attól még Bp elveszi a pénzt más önkormányzatoktól...
  • Match
    Jézusom...ez a videó fájt...
  • Molnibalage
    És még ennek a két senkiházinak áll feljebb. Az eszem megáll...
    Kéne egy Lee Harvey Oswald aki a szavazna a fegyverrel és a háztetőről.
  • Molnibalage
    Nagyjábül benne van a lényeg. Pár hangsúylosabb.

"Valószínűleg Ön az egyedüli főpolgármester Európában, aki nem finanszírozza saját városa közlekedési társaságát. Nincs még egy olyan főpolgármester, aki teljes mértékben az utasokra és az államra hagyná a helyi közlekedés finanszírozását, miközben a tulajdonos főváros egy fillért sem ad működésérére."

"Ön beleszerelmesedett a 4-es (játék)metróba. Ennek sikeréért feláldozta és ahogy látom továbbra is fel akarja áldozni a főváros közforgalmú közlekedését. Azt mondják Önről, hogy orvosi értelemben még nem megszállott, de városvezetői értelemben már nem képes józan döntéseket hozni."
  • Molnibalage
    Süket duma és mellébeszélés az megy...
  • Punker
    akinek van türelme túrja már át a KSH oldalát, mennyi a Főváros bevétele, mennyit költ valójában és mennyire van csődben? :)
  • Molnibalage
    Én ennek mi köze a jó prágai tömegközlekedéshez? Semmi...
  • Mike
    a bezzegváros
  • Mike
    ne keverjük az áfát és az adót

meglátszik a fizetéseken
    ki mondta, hogy a felét?

nem én kezdtem köpködni, hanem ő mondta , hogy Bp megfojtja a vidéket
  • Molnibalage
    Nana, csak ez csalóka! A bagóért kitermelt dolgokat Bp. környékén és Pest megyében adják el jó pénzért és más is FEL jár vásárolni vidékről. Tehát a Bp-n és környékén adózott és elköltött pénzt elég nagy része nem is az ottlakóktól származik vagy nem is ott termelik meg. A cégek nagy része Bp-re van bejelentve tehát ott is adózik, mikor lehet hogy egy irodán kívűl nincs is ott semmi. (ebben a részbe nem vagyok biztos, nem vagyok pénzügyi szakember)

Te komolyan azt hiszed, hogy az ország lakóniak kevesebb, mint 1/5-e termelén a GDP felét. Ez a fizetéseken sem látszik meg...

Az ország nem tud Bp. nélkül élni, de fordítva sem. Az egymásra köpködést meg ilyen szempontból be kéne fejezni. Pont ezzel van baj.
  • Mike
    ez nem egyetértés vagy nem egyetértés vagy érzelmek, hit kérdése
  • Mike
    akkor nézzük a számokat, ok?
    1. GDP hány százalékát adja Budapest, hány százalékát Pest megye, hány százalékát Dunántó, és hány százalékát a keleti országrészt
    2. ugyanezt adóbebevételekkel is
  • Mike
    a kerületek kevésbé legyenek önállóak, a főpolgármester pedig ne szeresse az eklektikát, ugyanakkor rendpárti se legyen
    mag lássam, hogy az a városrész amit vezetett, fejlődött az elmúlt 16 évben
    pl. el tudnám képzelni Lakost, vele meg vagyok elégedve
  • bertino
    ezzel messze nem lehet egyetérteni...
  • Punker
    ezt te hol álmodtad? :)
  • Atisz #4335
    Aha hát persze. Mit, támogatást a vidéki önkormányzatoknak? Bocs de picit elfogult vagy ebben a témában is...
  • Molnibalage
    Ez ügyben mit lehet tenni? Mennyi lenne a jó? Hogyan kéne felosztani az újakat? Az önállóság is túl nagy állítólag bár ez számomra vegyesnek tűnik.
  • Mike
    ki fojt meg mit? eszednél vagy te? azt ne gondold már, hogyha Budapest különválna az országtól, nem az ország szívna
    Budapest nem elvesz, hanem ad
  • Mike
    most éppen újra növekszik
    de abszolót lényegtelen hogy most 2 millióan lakják-e vagy 1.7-en
    London pl. 10 milliós
  • Mike
    hát nemtom
    szerintem összefogás a jobb
    így is Bp-nak az alegnagyobb baja hogy van 23 önkormányzata
  • Atisz #4330
    Na igen, de miért is van ez? Mert a 2 milliós főváros megfojtja a 8 milliós "vidéket".
  • Molnibalage
    Már nagyon rég nem 2 milliós (olyan 1,7 millió most és még mindig csökken). Ez a gond. Sok az ingázó, de a közlekedési rendszer ezt nem követte le és nem is tervezik. Ez a legnagyobb gondok egyike.
  • Atisz #4328
    Természetesen nem, azt a kort már elhagytuk (bár néha nem úgy tűnik)

Amúgy Punker-nek jár a pont. Az önkormányzatok sokat profitálhatnának belőle...
  • Punker
    nem is kell így gondolkozni, de pl pest megye nem véletlenül akar külön vállni, külvárosokat leválasztnai hagy legyen saját szabályozása stb.
  • Mike
    ez nem úgy működik, hogy hatalmi szóval eldöntjük, hogy túl nagy ez a város, és a fele lakost erőszakkal kitelepítjük, majd a házakat elbontjuk
  • Atisz #4325
    Hmm ezt az egész kormányzati tevékenységre ki lehetne vetíteni, de valóban az index remekül bemutatta a BKV-n keresztül...
  • Atisz #4324
    És ennek több előnye is lenne...
  • Punker
    töküknél fogva kéne mindet fellógatni.
  • Atisz #4322
    De az nem is főváros...

Én is régen mondom hogy Bp túl nagy, 2 milliós fv túl nagy 1 10 milliós országnak.
  • Mike
    példa, egy állami cég tipikus pazarlására (rendes leszek: nem síbolás, de)
  • Punker
    miskolcra az elátkozott jobban illik :)
  • Mike at home
    azért, én olyan soha nem mondtam Miskolcra hogy átkozott
  • Punker
    egy átkozott vízfej amit már rég ki kellett volna durrantani.....
  • Molnibalage
    Csak sajnos ez mindenféle döntésre kihat. Lásd 4-es metró teljes költségének 2%-át sem éri el az az összes amiért szó szerint kinyírnák a közlekedést..
  • Mike
    Budapest túlságosan megosztott, túlságosan átpolitizált