BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de mindössze 6%-ról van szó.....ez pofátlanság?
a versenyszféráról meg nem kell beszélni .....felesleges
azért tartunk itt, mert a vállalkozókat arra kényszeríti ez az adórendszer,hogy ne jelentsék be a melósaikat csak a lehetõ legkisebb bérrel.....
tudod, a versenyszférában levõ cégeknélnél a dolgozókat nem jelentik be csak minimálbér közeli bérrel...... a többit zsebbõl fizetik
pontosan ezért kell a hivatalosan bejelentett dolgozóknak ilyen "sok "bruttó fizetés .... mert iszonyú sokat elvisz az adó!!!!!
azt, hogy csak a bérbõl és fizetésbõl élõ emberek adóját tudják beszedni már nagyon régóta elismerik a mindenkori kormányok!
yahh amit a demszki mond: 230-270 ezer között keresünk abban benne vannak a vezérigazgató meg a helyettesei is stb,stb.
15 éve dolgozom a cégnél és havi 120-130-at viszek haza
ez sok??!!és engem mint jármûvezetõt basztatnak a tisztelt "fizetõ "utasok. én tartom a hátam mindenért a feletteseim helyett mert minden felelõsséget elhárítanak magukról,,,valamint az utasok is engem basztatnak ugye mert én vagyok ott......
ezért sok az a pénz ?? ugyanmár!!
szart sem ér a tudás ha nincs kivel megosztanod
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
És az emelést meg oszd el 2-vel, mert a többit az adó el is viszi.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
próbálj már meg fizetésemelést kérni verenyszférában, ilyen eredményesség mellett
páros lábbal basznának ki
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
az emelés értéke a mésik
no az a pofátlanság
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
én nem adnék egy fillérrel sem többet
mert a tisztelt felsõvezetõnk (antall miska) keresetét 4 hónap után 600000.-ftról felemelték 1500000.-re errõl vajon miért nem beszél a tisztelt Demszki úr?
az 1szerûen röhej ahogy uszítja az utasokat a jármûvezetõk ellen ........azzal ,hogy azt nyilatkozza 230000-270000 ft kozott van a fizetésuk.....(ennyit keresnek...de ez bruttó!)
HAHAHAHAAAA
csak 100000 ft-ot kellene emelniük a nettóbéremen hogy megkapjam azt az összeget
a tanárokkal való összehasonlítás meg 1ccerûen nonszensz!!!!!
nagyon szomorú,hogy olyan keveset keresnek.......
de kérdem én? mi van akkor ha egy tanár téved?
letörli a táblát és késsz!
és ha én mint sofõr tévedek?.....
lemosom a vért a buszról!? ugye?
yahh és mehetek hosszú évekre a dutyiba!
szóval ne hasonlítgassunk össze olyan munkákat amiket jnem lehet!!!!!!
<#banplz>#banplz>
Igazából megértem én a jármûvezetõket, mert okés, hogy felelõsségteljes munkát végeznek meg blabla. DE ne felejtsük el azt sem, hogy sokan nem keresnek annyit, mint õk ebben az országban. És úgymond visszaélni azzal, hogy nélkülük megbénul a város enyhén szólva nem szimpatikus. Ez érvényes a reptéri dolgozókra, mávosokra, satöbbi. Ugyanakkor a tisztogatást felsõbb szinten kéne kezdeni ahol a nagy összegek ömlenek el a semmire.
na és a sztrájk?
mit is szóltok hozzá?
biztos halgattátok amit felelõs vezetõink nyilatkoztak rólunk jármûvezetõkröl.......
vélemény?
[/spam]™
- autóval
- bkval
- gyalog
- bicajjal
no akkor vegyük végig
- autóval nem idegesít senki
ha végtelen türelemmel bírod a dugót, és a többi autós ostobaságát, furakodását, esztelen manõvereit, akkor tényleg nem,
rengeteg a buszsáv, neked meg marad egy, abban álldogálsz
- amikor bkv-n utazom reggelente 10-kor 😊)) akkor már nincs tömeg
- a légkondi jobb ha van mintha nincs, persze nem kötelezõ szeretni, akkor javaslom számodra Combinot, azon nincs
- egyszer sem hánytak még le buszon, nem kötöttek belém, és rágóba sem ültem bele, nem nagyon szoktam leülni ugyanis, persze ettõl még ezek simán elõfordulhatnak, valszeg én élek burokban.
banyatankot sem háztak még át a lábamon, táskámat sem vágták ki
azért biztos ami biztos le is kopogom kopp kopp kopp, mert nem szeretném, hogy a szerencse elhagyjon 😊
szerintem annyira vészesen nem drága, a diákbérlet meg pláne
de nem kötelezõ használni, pl. szerintem drága 1200-ért egy mozijegy, emiatt évente alig megyek el moziba, holott régebben volt olyan amikor a jobb filmeket 2-3x is megnéztem
nemtom van egy pár gazdag haverom, soha nem rinyáltak, hogy jaj 30 forinttal drágább lett a kenyér
vagy jaj drága a súlyadó, stb
aki kocsit vesz, tudja
ennyi
nem mindeki jár szakadt autóval
és van taxi, van soförszolgálat is, ami nem sokkal drágább mint a taxi, vagy van aki vállalja, hogy õ majd vezet (ergo nem alkoholizál)
én spec nem használom az éjszakai járatokat, ki nem állom
szám nélkül érvénytelen
lehet érveket felhozni, hogy dehát ugye, meg mégis, csak felesleges
akkor engem már jobban zavar, hogy a bérlet mellé nem kapok számlát
nem tudom visszavinni 3 napon belül, hogy mégsem kell
most ha kettõ veszek véletlenül, baszhatom, leszarja a BKV mert monopolhelyzetben van
De amúgy én is mindíg beírom a számot... kivéve amikor megveszem és megyek haza akkor még menetközbe nem írom be...
Én egyáltalán nem hõbörögtem, csak érdeklõdtem, hogy miért van az hogy eddig még sosem szóltak miatta, most meg 1-2 hete folyamatosan...
Hõbörögni akkor szokás, ha valamivel feldühítenek...ez engem teljesen hidegen hagy...Pusztán érdeklõdtem.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Ne essék félreértés, és sem írom bele, de ez csak lustaság a részemrõl. Egyébként én még nem láttam olyan ellenõrt, amelyik karakterenként leelenõrizte volna a beírt számokat.
Ha szólnak, hogy ki kéne tölteni, egy kurva szót sem szólnék ellene, pláne nem hõbörögnék e miatt egy fórumon, hogy milyen köcsögök az ellenõrök.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Akkor az utóbbi kb 4.5 hónapban mindenki szarokbele munkakedvvel dolgozott, most pedig mindenkire rátört a becsületesség.
Értem én 😊
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
A kérdés arra irányult, hogy miért van az hogy eddig teljesen nem érdekelte egyik ellenõrt se, most meg mindegyiknek ez a heppje.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Ha jól emléxem, áprilistól kapom a munkahelyemtõl a bérletet, és mostanáig soha nem szóltak rá semmit...
Valamelyik nap is a földalatti megállóban (hõsök tere).
Ellenõr odajön, mutatom a bérletet...
- Igazolvány?
- Az nincs.
- Anélkül nem érvényes...
- 7000 ft a bérlet, ennyit nézzen már el
- És ha nem engedem felszállni?
- Akkor gyalogolok egy megállót...
Mondjuk ez után békén hagyott..általában csak annyit szoktak szólni, hogy "a számot majd bele kell írni".
Az autóban kényelmesen ülsz a dugóban, miközben kéregetõk nem zavarnak, feltéve, hogy már elláttad õket a napi betevõvel 😊
Ezután leparkolod az autót, és kezdõdhet a napi "miatyánk", hogy este, dolgod végeztével ugyanott és ugyanúgy találd, ahogy hsgytad.
"akinek 100 ezres öltönye van, az nem jajong a költségek miatt"
Tippelem h neked nincs 100 ezres öltönyöd. Ha lenne, akkor tudnád h csak úgy lehet ha igenis jajongsz a költségek miatt. Aki nem tud spórolni az csóró marad..
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
látszik, hogy gyerek vagy még te is 😊)))
akinek 100 ezres öltönye van, az nem jajong a költségek miatt
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
az egész olcsó, keveset eszik, kis helyen elfér
egyre több a buszsáv
ergo busz megy, te állsz
mennyit jársz te kocsival Budapesten? alternatív útvonal? ehehehe
ezzel együtt van amikor a tömegközlekedés kerül, anno ha átmentenm a hegyen hamarább odaéretem mint busszal, az biztos
De ha esik, hideg van, sietni kell, nem hiányzik h egy részeg csöves lehányja a 100ezrezes öltönyt, akkor elengedhetetlen a kocsi. Persze itt is lehet mondani h jajj drága + súlyadó + biztosítás + parkolás + benzin.
Én sem választok h csak fogkefét vagy csak fogkrémet használjak..
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
Az autónál is magasabb szervízköltségek/alkatrészárak. Aránytalanul magasabb fogyasztás. Magasabb amortizáció és ugyan annyiért adják mint az autót. Az öltözködés van akinek nem megldott. Szóval egyet értek azzal, hogy valaki elmeséli, hogy neki job/jobban megéri valamely közlekedésforma, de minek itt gyõzködni a másikat?! Ha idõarányosan nézed, hogy mennyit használhatod a motorodat, akkor rájössz, hogy luxus dolog. Vagy vehetsz egy leharcolt 125/250 díszpéldányt amit már 3-an törtek össze és szervízeltetheted. Bár ezek a szavak most tõlem is elfogultságnak hangzanak. Pont azért mert az utasközönséget nem célszerû nyeregbe zavarni ismerve a mai autósok gyilkossági hajlamait. Szóval mindenki menjen amivel akar, de számoljon utánna, hogy mennyit ér meg neki a luxus. Értem ez alatt az autót/motort. A bicikli pedig nemgyerebe sokmindenkinek. Én nem tartozok közéjük, ha tudok azzal közlekedek. Pedig a busz ugyan annyi idõt, az autó fele annyi idõt jelentene.
Vidékrõl az elméleti oktatóm autóval jár egyedül és érdekesen neki ez így kocsival olcsóbb és gyorsabb, mintha tömegközlekedéssel járna...
A dugóról meg annyit, hogy egyenlõre a busz nem tud repülni, ezért a dugóban õ is áll nem csak az autók. Persze a metro és a villamos gyorsabb... amíg elé nem ugrik valaki... A Buszról meg annyit, hogy ha dugó van ott nem tehetsz semmit, ülhetsz végig és nézheted, hogy mennyit fogsz késni, míg autóval lehet, hogy van lehetõséged más útvonalt választani, ahol talán nincs akkora dugó.
Amúgy mellékesen jegyzem meg, nem 1x mentem suliba autóval és fele annyi idõbe került odaérni, mint tömegközlekedéssel. Miért? Mert a sulimhoz Buszról buszra kell szállni és természetesen minden busz útvonalán dugó van. A menetrend szerint 30 perces menetidõ reggelente soha se ment 1 óra alá, de volt, hogy végállomástól végállomásig mentünk lépésben, mert akkora dugó volt és így 2 óra alatt ért be a busz a 30 perc helyett. Autóval már 5x elkerültem volna azt az útvonalat, de a BKV busz nem fog másfele menni ( max, ha a kp-bõl erre utasítják a sofõrt).
És való igaz, lehet, hogy pénzben bizonyos esetekben olcsóbb a tömegközlekedés.
A munkára visszatérve valószínûleg 1 helyen fogok dolgozni az ikertestvéremmel, így biztos, hogy mindíg legalább 2-en megyünk majd kocsival dolgozni és onnan haza.
Nyarlathotep: neked meg csak annyit, hogy nemár egy olyan ember butázzon le, aki azt se tudja hány éves... és az, hogy a te anyagi helyzeted nem engedi meg, hogy autóval járj még nem jelenti azt, hogy az én anyagi helyzetem se engedné meg.
Európában nálunk a legolcsóbb a tömegközlekedés. Nézz utánna. A Román, Bulgár meg egyéb országok buszállománya még a mienkénél is siralmasabb.
második válasz:
A BKV ugyanúgy szolgáltó akárcsak egy légitársaság. És ott is az esetek döntõ többségében a drága szervízeket és biztonságtechnikai berendezéseket hanyagolják, hogy több maradjon. Majd ha balhé van belõle, azt mondják nem volt rá pénz. Szóval ez a BKV a legszarabb cég a világon duma elég nagy általánosítás. Nem védem, mert nincs miért csak kérek mindenkit, hogy az elfogult nyavajgásokkal a barátokhoz/barátnõkhöz menjetek sírni. Engem ma meggyanúsítottak azzal, hogy 220.000-et keresek a cégnél. Bárkinek hajlandó vagyok megmutatni a bérpapíromat, 100.000-105.000 között szokott mozogni a fizum. Aki délutánban, beugróban vagy csuklóson dolgozik, az keres 120.000-140.000-et. Szóval gyanítom, hogy átlagot vontak mûszakonként, így az éjszakás szûk családi kört ideértve, majd a mûszakok átlagát átlagolták a végeredményhez. A gond csak az, hogy éjszakában töredék annyi ember dolgozik mint bármely más mûszakban. A rádió azt harsogja, hogy éhesek a buszvezetõk. De elfelejtik mondani, hogy a szakszervezetek a mostani követelésük mellett aláírnák, hogy 3 évig nem lesz bérfejlesztéssel kapcsolatos követelésük. Ami a mi szemszögünkbõl szívás ha az inflációt nézzük. A cég az ADHATÓ egyéb juttatásokat növelné. Ami azért gáz, mert az csak adható. Ha úgy dönt, hogy szarban van (márpedig mikor nincs) a cég, akkor nem adja. Kicsit vegyünk példát nyugatról. Teljesen normális dolog volt, hogy Görögországban összeomlott az összes város közlekedése, mert a légiközlekedési dolgozók sztrájkoltak. Én is kimentem az egészségügyisek és a tanárok tüntetéseire is, mert egyformán mindenkinek szar. A multik meg élnek mint marci hevesen az adókedvezményekbõl. A politika ehhez csak asszisztál, mert zsírosan megkenik Õket.
#3670 -ChaosTeam!
Ne verd a nyáladat! A jegyes utazást Te sem gondoltad komolyan. Azt meg pláne, hogy a kollegáid egyben a szomszédaid és rögtön 3-an vagytok. Mint tudjuk a BKV-val való utazás egy lehetõség itt Demszkygrádban. Nem lehet összehasonlítani bárkit bárkivel, hogy kinek mi éri meg jobban. Én összvisz 3000 HUF-ot költök a Pesti és az Érdi bérletemre. Nekem nem érné meg a napi 2x15 km-t autóval megtenni. De sok esetben gyorsabb autóval. Nem beszélek senkit se rá, se le egyik közlekedési formára sem. De be kell látnod, hogy csövesek az utcán is vannak ahogy kötekedõ alakok is. A busz a nyitott ajtajával pedig nem magánterület! Az hogy Demszkygrádban ilyen állapotok uralkodnak az elsõsorban a budapesti lakosoknak köszönhetõ, mert hagyják. Biztos csak erre van igényük. Nézz megy egy kissebb-nagyobb várost bárhol az országban. Fényévekre járnak Pesttõl.