6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
GVG #4435 ezt kinyomtatom és bekereteztetem:) -
GVG #4434 meg egy csomószor át kell szállni az éjszakain -
#4433 nálunk is köcsögök...Mondom lehet csak az éjszakai járatok járnak majd...erre a válasz: nézzem meg mikor járnak és menjek azzal.
valószínű hogy felférek rá...
AMúgy:
"Az oktatási bizottság elnöke elmondta: ha sztrájk lesz hétfőn, nem kapnak igazolatlan hiányzást azok a diákok sem, akiknek az iskolájában nem rendeltek el tanítási szünetet." Tehát nem kaphat érte a diák igazolatlant HA lesz sztrájk... -
GVG #4432 ja suli miatt én is örülnék ha lenne:P de az i(ga)zgató biztos elvárja hogy sétáljon be az ember -
#4431 ja szerintem is az lesz hogy 1-2 busz nem indul aztán annyi...Egyszer sztrájkolnának már rendesen...(elfogult vagyok...nekem a suli miatt lenne jó:P) -
#4430 vagy mégis -
GVG #4429 biztos megegyeznek nem merik megtenni, hogy leállítják -
#4428 pf. :| -
#4427 pénteki tárgyaláson nem egyeztek meg...szombatin se...holnap 4-kor még lesz 1 talákozó. -
#4426 Nekem ugy tunt, hogy a magam neveben irtam :) -
#4425 Ez így megint egy hülye kérdés. Fel tudom tenni a kérdést úgy is, hogy sokan egyet értenének a járatritkítással. -
#4424 Mert engem nem érdekel, hogy ki, mit, kire fog... És szerintem/számomra nem tartozik a BKV témához. Csak a kézzel fogható témát szeretem, nem elküldeni egymást ide-oda csak mert a másik valamit máshogy gondol és persze ugyanúgy nem tehet semmit, hogy bármi is jobb legyen. Szóval 'üres fecsegés' helyett a normális témát támogatom. -
#4423 1 kérdés: egyáltalán van valaki a Hagyón kívül aki egyetért a járatritkítással? -
#4422 Senki nem szeretne. De vannak akik csak ebből értenek... (illetve vannak akik még ebből sem és legyintenek a napi 100 milliós buktára - pl. MÁV Start) -
#4421 A politika miért nem normális? O_o -
#4420 hé. Én nem szeretnék több napos sztrájkot. Beszélj a magad nevében. Így sem tudom, hogy hétfőn mi lesz. -
Christo #4419 Hali, nézd a metros.hu-t oda mindig ki vannak téve a legújabb hírek a tömegközlekedésről. Így könnyen megtalálod közte a sztrájkról szóló híreket is. A fontos hírek szinte kivétel nélkül linkelve vannak a metroson. -
#4418 Gondolod, ezért mostanra teszik a bkv sztrájkot? .) -
#4417 Nyáron persze más, de a mostani időjárás szerintem tökéletes a bringázáshoz :) -
#4416 Na jó, de ha magamból indulok ki, tuti késve indulok el.. :D
Amúgy próbáltam azt egyszer, hogy áttekertem bnőmhöz minél lassabban.. mégis megizzadtam.. igaz, akkor azért nyár közepe volt (és még volt biciklim) :) -
#4415 NAGYON kényelmes tekeréssel is el lehet érni a 18 km/h-s átlagesebbésget... -
#4414 Nem kell tekerni, mint az őrült :P
Gondolom Hollandiában sem mindenki ez alapján dönti el, hogy bringázik-e vagy sem.
2. pont rám is érvényes :( -
#4413 (Végre nem politika, hanem normális, hasznos a téma ebben a topikban!) -
#4412 A bicikli jó és szeretek tekerni, de 1. nincs biciklim, 2. ha lenne, nem tudnám hova tenni, ezért nincs, 3. mire odaérek összeizzadom magam, és ha olyan a cél, hogy nem lehet mosakodni, az gáz (főleg a körülöttem lévő embereknek :]).. Na meg a tököm teker, ha a város tele van autóval! bleee :( (mármint mert az utam többnyire általában a városon át vezetne)
A sétálás jó, szeretem! Innen 5km az első villamos, de azzal bejutok Lehel és onnan már csak 1-2km a négyeshatos.. :) De a tömeg a villamosokon, ha más nem jár :S
De amúgy meg nyilván a leggyorsabb utat választom. -
#4411 És talán rájönna a magyar ember, hogy beza van bringa és lehet sétálni is vagy egy autóban többen utazni. -
#4410 Egyéb járművekre vonatkozóan (villamos, troli, metró, HÉV) 0%-ot határoztak meg elégséges szolgáltatás gyanánt.
szal semmi...
de még holnap reggel 8kor tárgyalnak... -
#4409 És mi van a villamosokkal?
Most azon kívül h akkor dugig lesznek.. -
#4408 Igy igaz. Vegyenek peldat az angol es francia sztrajkokrol. Ott nem szaros fel napig van sztrajk (ami kb csak bosszusagot okoz, de valtozast nem), hanem akar hetekig is. -
#4407 Azért hozzáteszem a sztrájknak csak akkor van értelme, ha látszik is. 3 ilyen nap és demszkyt és a vezetést az emberek fellógatják, hogy nem találnak tetves 6-8 millárdot, mikor metróra meg kutyafaszára szórnak ell 100x ennyi pénzt... -
#4406 Ha a metrók nem mennak akkor OVER! Észak-dél és kelet nyugati ütőerek... -
#4405 Akkor értelmetlel kimozdulni. Bringával lehet csak majd közlekedni nagyjából, ha ez lesz.. -
#4404 Továbbra sincs megegyezés az április 7-ére tervezett sztrájkról
A szakszervezet nem fogadta el a BKV újabb ajánlatát sem
A szakszervezetek tegnap délben megkapták a kért forgalmi adatokat, így a mai tárgyalások az elégséges szolgáltatás mértékének meghatározásáról már ezek ismeretében folytatódtak. A BKV Zrt. az érdekvita során követeléseik pontosítására kérte a szakszervezeteket.
A szakszervezetek mai, az elégséges szolgáltatás mértékére vonatkozó ajánlata alapján az éjszakai járatok hétfőn 13.00 óráig közlekednének, járművezetőt természetesen biztosítanának. Ez az átlagos alapszolgáltatás 9%-a. Egyéb járművekre vonatkozóan (villamos, troli, metró, HÉV) 0%-ot határoztak meg elégséges szolgáltatás gyanánt.
A BKV Zrt. vezetése a 0%-ot természetesen elfogadhatatlannak tartja, ezért új ajánlatot nyújtott át a szakszervezetek képviselőinek, mely szerint a felszíni közlekedés esetében (troli, villamos, HÉV, busz) csúcsidőszakban 66%, azon kívül 50%, a metró esetében pedig csúcsidőszakban 3 percenkénti, azon kívül 5,5 percenkénti indulás lenne elfogadható. A BKV ilyen mértékű szolgáltatáscsökkenés esetén rendőri, illetve emelt számú biztonsági őr bevonásával biztosítaná az élet- és vagyonvédelmet.
A BKV Zrt. vezetése a szintén a mai napon folytatódó érdekvita során arra kérte a szakszervezeteket, hogy a közösségi közlekedés finanszírozási kérdéseivel kapcsolatos követeléseiket - a megegyezés esélyeinek javítása érdekében - konkrét írásos formában, pontokba szedve fogalmazzák meg.
A társaság tehát továbbra is megegyezésre törekszik, ezért a még elégséges szolgáltatás meghatározásáról szóló tárgyalások holnap 8.00 órakor, míg a szakszervezeti követelésekkel kapcsolatban 11.00 órakor folytatódnak.
Budapest, 2008. április 3.
Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság -
#4403 mármint 0-át* -
#4402 akkor jó, mert 30-assal járok és az modulo 3 1-et ad :D -
#4401 az egész város le fog álni...
ezt utálom nagyon...még vasárnap este se fogjuk tudni hogy mi megy és mi nem...csak úgy találomra...:@@@ -
#4400 most azon harcolnak, hogy hanyadik buszok menjenek (értsd minden 3.)
de mintha azt mondták volna a hiradóban, hogy a metrót el se indítanák -
#4399 éjszakai járatok fognak menni 1-ig. -
#4398 Én nem is hallottam róla..
És az mit jelent?
Minden jármű vagy mi? -
#4397 üzemkezdéstől du. 1-ig van a sztrájk. -
#4396 nekem pl suli miatt lene érdekes...pl hogy hánytól sztrájkolnak és meddig...