6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • GVG
    ezt kinyomtatom és bekereteztetem:)
  • GVG
    meg egy csomószor át kell szállni az éjszakain
  • fsgh
    nálunk is köcsögök...Mondom lehet csak az éjszakai járatok járnak majd...erre a válasz: nézzem meg mikor járnak és menjek azzal.
    valószínű hogy felférek rá...

AMúgy:

"Az oktatási bizottság elnöke elmondta: ha sztrájk lesz hétfőn, nem kapnak igazolatlan hiányzást azok a diákok sem, akiknek az iskolájában nem rendeltek el tanítási szünetet." Tehát nem kaphat érte a diák igazolatlant HA lesz sztrájk...
  • GVG
    ja suli miatt én is örülnék ha lenne:P de az i(ga)zgató biztos elvárja hogy sétáljon be az ember
  • fsgh
    ja szerintem is az lesz hogy 1-2 busz nem indul aztán annyi...Egyszer sztrájkolnának már rendesen...(elfogult vagyok...nekem a suli miatt lenne jó:P)
  • bertino
    vagy mégis
  • GVG
    biztos megegyeznek nem merik megtenni, hogy leállítják
  • bertino
    pf. :|
  • fsgh
    pénteki tárgyaláson nem egyeztek meg...szombatin se...holnap 4-kor még lesz 1 talákozó.
  • Mighty
    Nekem ugy tunt, hogy a magam neveben irtam :)
  • CattiBrie
    Ez így megint egy hülye kérdés. Fel tudom tenni a kérdést úgy is, hogy sokan egyet értenének a járatritkítással.
  • CattiBrie
    Mert engem nem érdekel, hogy ki, mit, kire fog... És szerintem/számomra nem tartozik a BKV témához. Csak a kézzel fogható témát szeretem, nem elküldeni egymást ide-oda csak mert a másik valamit máshogy gondol és persze ugyanúgy nem tehet semmit, hogy bármi is jobb legyen. Szóval 'üres fecsegés' helyett a normális témát támogatom.
  • Atisz #4423
    1 kérdés: egyáltalán van valaki a Hagyón kívül aki egyetért a járatritkítással?
  • Atisz #4422
    Senki nem szeretne. De vannak akik csak ebből értenek... (illetve vannak akik még ebből sem és legyintenek a napi 100 milliós buktára - pl. MÁV Start)
  • Atisz #4421
    A politika miért nem normális? O_o
  • banok
    hé. Én nem szeretnék több napos sztrájkot. Beszélj a magad nevében. Így sem tudom, hogy hétfőn mi lesz.
  • Christo
    Hali, nézd a metros.hu-t oda mindig ki vannak téve a legújabb hírek a tömegközlekedésről. Így könnyen megtalálod közte a sztrájkról szóló híreket is. A fontos hírek szinte kivétel nélkül linkelve vannak a metroson.
  • CattiBrie
    Gondolod, ezért mostanra teszik a bkv sztrájkot? .)
  • Mighty
    Nyáron persze más, de a mostani időjárás szerintem tökéletes a bringázáshoz :)
  • CattiBrie
    Na jó, de ha magamból indulok ki, tuti késve indulok el.. :D

Amúgy próbáltam azt egyszer, hogy áttekertem bnőmhöz minél lassabban.. mégis megizzadtam.. igaz, akkor azért nyár közepe volt (és még volt biciklim) :)
  • Molnibalage
    NAGYON kényelmes tekeréssel is el lehet érni a 18 km/h-s átlagesebbésget...
  • Mighty
    Nem kell tekerni, mint az őrült :P
    Gondolom Hollandiában sem mindenki ez alapján dönti el, hogy bringázik-e vagy sem.

2. pont rám is érvényes :(
  • CattiBrie
    (Végre nem politika, hanem normális, hasznos a téma ebben a topikban!)
  • CattiBrie
    A bicikli jó és szeretek tekerni, de 1. nincs biciklim, 2. ha lenne, nem tudnám hova tenni, ezért nincs, 3. mire odaérek összeizzadom magam, és ha olyan a cél, hogy nem lehet mosakodni, az gáz (főleg a körülöttem lévő embereknek :]).. Na meg a tököm teker, ha a város tele van autóval! bleee :( (mármint mert az utam többnyire általában a városon át vezetne)

A sétálás jó, szeretem! Innen 5km az első villamos, de azzal bejutok Lehel és onnan már csak 1-2km a négyeshatos.. :) De a tömeg a villamosokon, ha más nem jár :S

De amúgy meg nyilván a leggyorsabb utat választom.
  • Molnibalage
    És talán rájönna a magyar ember, hogy beza van bringa és lehet sétálni is vagy egy autóban többen utazni.
  • fsgh
    Egyéb járművekre vonatkozóan (villamos, troli, metró, HÉV) 0%-ot határoztak meg elégséges szolgáltatás gyanánt.

szal semmi...

de még holnap reggel 8kor tárgyalnak...
  • CattiBrie
    És mi van a villamosokkal?

Most azon kívül h akkor dugig lesznek..
  • Mighty
    Igy igaz. Vegyenek peldat az angol es francia sztrajkokrol. Ott nem szaros fel napig van sztrajk (ami kb csak bosszusagot okoz, de valtozast nem), hanem akar hetekig is.
  • Molnibalage
    Azért hozzáteszem a sztrájknak csak akkor van értelme, ha látszik is. 3 ilyen nap és demszkyt és a vezetést az emberek fellógatják, hogy nem találnak tetves 6-8 millárdot, mikor metróra meg kutyafaszára szórnak ell 100x ennyi pénzt...
  • Molnibalage
    Ha a metrók nem mennak akkor OVER! Észak-dél és kelet nyugati ütőerek...
  • Molnibalage
    Akkor értelmetlel kimozdulni. Bringával lehet csak majd közlekedni nagyjából, ha ez lesz..
  • fsgh
    Továbbra sincs megegyezés az április 7-ére tervezett sztrájkról
    A szakszervezet nem fogadta el a BKV újabb ajánlatát sem

A szakszervezetek tegnap délben megkapták a kért forgalmi adatokat, így a mai tárgyalások az elégséges szolgáltatás mértékének meghatározásáról már ezek ismeretében folytatódtak. A BKV Zrt. az érdekvita során követeléseik pontosítására kérte a szakszervezeteket.

A szakszervezetek mai, az elégséges szolgáltatás mértékére vonatkozó ajánlata alapján az éjszakai járatok hétfőn 13.00 óráig közlekednének, járművezetőt természetesen biztosítanának. Ez az átlagos alapszolgáltatás 9%-a. Egyéb járművekre vonatkozóan (villamos, troli, metró, HÉV) 0%-ot határoztak meg elégséges szolgáltatás gyanánt.
    A BKV Zrt. vezetése a 0%-ot természetesen elfogadhatatlannak tartja, ezért új ajánlatot nyújtott át a szakszervezetek képviselőinek, mely szerint a felszíni közlekedés esetében (troli, villamos, HÉV, busz) csúcsidőszakban 66%, azon kívül 50%, a metró esetében pedig csúcsidőszakban 3 percenkénti, azon kívül 5,5 percenkénti indulás lenne elfogadható. A BKV ilyen mértékű szolgáltatáscsökkenés esetén rendőri, illetve emelt számú biztonsági őr bevonásával biztosítaná az élet- és vagyonvédelmet.
    A BKV Zrt. vezetése a szintén a mai napon folytatódó érdekvita során arra kérte a szakszervezeteket, hogy a közösségi közlekedés finanszírozási kérdéseivel kapcsolatos követeléseiket - a megegyezés esélyeinek javítása érdekében - konkrét írásos formában, pontokba szedve fogalmazzák meg.
    A társaság tehát továbbra is megegyezésre törekszik, ezért a még elégséges szolgáltatás meghatározásáról szóló tárgyalások holnap 8.00 órakor, míg a szakszervezeti követelésekkel kapcsolatban 11.00 órakor folytatódnak.

Budapest, 2008. április 3.

Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • CattiBrie
    mármint 0-át*
  • CattiBrie
    akkor jó, mert 30-assal járok és az modulo 3 1-et ad :D
  • fsgh
    az egész város le fog álni...

ezt utálom nagyon...még vasárnap este se fogjuk tudni hogy mi megy és mi nem...csak úgy találomra...:@@@
  • Met
    most azon harcolnak, hogy hanyadik buszok menjenek (értsd minden 3.)
    de mintha azt mondták volna a hiradóban, hogy a metrót el se indítanák
  • banok
    éjszakai járatok fognak menni 1-ig.
  • CattiBrie
    Én nem is hallottam róla..

És az mit jelent?
    Minden jármű vagy mi?
  • Fabio Capello
    üzemkezdéstől du. 1-ig van a sztrájk.
  • fsgh
    nekem pl suli miatt lene érdekes...pl hogy hánytól sztrájkolnak és meddig...