6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#4515 Többek között ezért is. Kb. 10000-szer lett eddig leírva/elmondva, hogy miért egy szarkupac ez az egész.
1. Előszöris ebben a formában szart sem ér. Túl sűrűn vannak az állomások a nyomvonal sem az igazi.
2. Ehhez képest mégis kurva drága és még építeni sem tudják rendesen. 1 év alatt ment a fúrópajzs mennyit? 2 kilómétert? Ez röhejes. A csatorna alagutat is gyorsabban fúrták ennél 20 (!!!!!) éve. VICC! -
#4514 építik, de már mióta :S -
#4513 mert a főfejes 1 megalomán elmebeteg..... -
#4512 szerinted miért építik a 4-es metrót? -
#4511 Kinél? Városvezetőknél? BKV vezetőknél? A megoldás pofonegyszerű. Nem kéne 4-es metró és abból a pénzőből kijönne a buszpark 50%-nak cseréje, 3 új duna híd, M0-ás befejezése és még a BKV-nek 5 évig évi 35-40 milliárd... Én mindez akkor, ha nem csúszik és nem lesz még drágább.... -
#4510 gondolom te sokkal jobban csinálnád náluk -
#4509 Ha már az indexen is ilyen cikk van az már a vég.
Remélem tényleg ez a vég a sok barom vezetőnek. -
#4508 25-45
tényleg nem látszik -
#4507 És az áremelés? Dübörgő gazadság mellett kellet az infláció 3-4-szeresével jegyárat emelni? A bevételeken meg nem látszik az emelés hatása szinte... -
#4506 "azért nem lop a munkahelyén mert annyit keres, hogy nem éri meg neki"
Mert ott van/nagyobb a, következménye a lopásnak? -
BenceYCE #4505 A költségek a korrupt felső- és középvezetők miatt növekedtek drasztikusan. Köztudott, hogy a bkv a szadeszes tolvajbanda kezén van, akárcsak a főváros. És ne haragudj, de az elsíbolt közbeszerzések miatt pont ugyan olyan sz@r lenne az egész "magán" kézben. Mit gondolsz hán válalkozó tolong 300 busszal a háta mögött? A privatizáció már elindult. Kötve hiszem, hogy itt bárki meg tudná állítani közülünk. De nálunk maszek kézben lévő cégnél nem létezik szakszervezet. És ez az egész ország egyik rákfenéje. Szépen lassan megkapjuk az agymsást, hogy mennyivel jobb lesz magán kézben. Aztán jön a kiskínai és fele annyiért megcsinálja mint mi. De mindannyian tudjuk, hogy az a gazdasági érdekcsoport aki épp a húsos fazéknál ül az a saját embereivel dolgoztat. Az építőiparban is azok élnek jól akiknek folyamatos munkát ad egy kormányhoz közeli cég. Példaként álljon itt az országházat évek óta felújító cég. Többszörösen a piaci ár fölött dolgozik és naív vagy ha a kérdést sem teszed fel magadnak, hogy vajon ki fogja mindezt kifizetni...
ennyi
A korrupciót nem, fogjuk addig eltűntetni amíg a sittet ki nem söpörjük és az állami szolgák tettei nem lesznek nyilvánosak és hírek között elsőként szereplők. De félek tőle, hogy ez továbbra is csak álom marad.
Egy ismerősöm réges-rég azzal példálozott, hogy a német azért nem lop a munkahelyén mert annyit keres, hogy nem éri meg neki. Kérdem én, hogy ennyire teletömött vezetőinknek mikor lesz elég? De a kérdés talán úgy helyes, hogy ez a népnek mikor lesz elég... -
#4504 És akkor mit csináljak? Ha mérgelődöm rajta sem változik semmi, nem? -
#4503 igen, mert láthatóan van normativ állami támogatás, amíg nem volt, adott
bárki bármit mond, 7 év alatt nem kellett volna a duplájára nőnie a költségeknek, ekkora infláció nem volt
miért kell egy pazarló állami nagyvállalatot szó nélkül fenntartani, és számolatlanul önteni bele a pénzt?
MÁV-val ugyanez a helyzet
nincsenek rászorítva arra, hogy ne pazaroljanak -
#4502 Nameg, hogy major Demszky semmit sem ad... -
#4501 nagyon szépen látszik, hogy 2000 óta az üzemi és személyi rááfordítás majdhogynem a duplájára nőtt, a jegyárbevétel is, ehhez képest az utaskilométer meg csökkent, tehát egy utaskilométer 2x annyiba kerül mint 7 éve -
#4500 Közel 1 éve Mike szúrta be ezt a képet.
-
#4499 közpénzből fizet egy szolgáltatásért
ez normális
de ne egy állami, monopol helyzettel rendelkező, nagy mammuttot tartson már el
legyen verseny, legyen több szolgáltató, ahl nem pazarolnak, normálisan meg van szervezve a szervizelés, stb -
#4498 nem fogok veled politikáról vitatkozgatni, mert semmi kedvem büntiponrot kapni, annyit te nekem nem érsz, szal nem érdekel Tarlós
ha kicsit gondolkodnál miért kérdeztem pont 10 évet, rájönnél -
#4497 Akkor meg Tarlós miért fogja be? Jaaaaaaaaaaa, hogy egyenlők közt te vagy az egyenlőbb mi?
"10 éve hány éves voltál, na ugye, szal szerintem te fogd be "
Ez meg hogy jön ide? A kor nem érdem, hanem állapot. Az intelligenciát is inkább hátrányosan befolyásolja. Lásd nyugdíjas szavazók.. -
#4496 Hát nem tudom de BKV-t erősen kétlem, hogy 100%-an piaci alapú cég lenne. Jogilag igen de azt nem felejtsük el, hogy a főváros a költségvetéséből pénzt ad neki. Namármost az a pénz meg közpénz.... -
#4495 10 éve hány éves voltál, na ugye, szal szerintem te fogd be -
#4494 az önkormányzatnak van igénye, ergo az önkormonyzat fizesse is meg a szolgáltatást. innentől kezdve mitől lenne veszteséges a cégeknek?
ha neked szükséged van vmilyen szolgáltatásra, akkor azt megvásárlod
válogatsz persze, de kifizeted
nagyon sajnállak de nem fogom be
nem vagy te itt senki, hogy nekem ilyeneket irogass
ott pofázok ahol, és amit akarok
max neked nem tetzszik amit mondok, de én ezt leszarom, már bocs -
#4493 Aha.
"piaci alapon, tehát ez a cég nem állami"
Ez meg hogyan képzeled? A világon MINDENÜTT veszteséges a tömegközlekedés, ezért támogatják, mert környezetvédelmi szempontból viszont világbajnok. Az meg pénzben elég nehezen fejezhető ki. A már 100000000000-szor emlegetett 1/3-1/3-1/3-ad arányról van szó. Jelenleg az jegybevételek kb. 40-ot tesznek ki és az állam is ad bele pénzt. A TULAJDONOS a FŐVÁROS meg nem tesz bele eleget. Ki is a hibás..?
"Tarlós befoghatja"
Talán te is... -
#4492 Tarlós befoghatja szvsz
ők sem adtak pénzt a BKV-ra
de no politika -
#4491 az legyen a tulajdonos problémája
de jelenleg a tulajdonos szarik a vagyonára
ne haragudj de ha én olyan munkaszerződés kötök, hogy ha a hiányt lefaragom a felére mondjuk, kapok 100 milliót, akkor nem rám kell haragudni, hanem arra aki velem ilyen szerződést kötött a tulajdonos részéről
már ha sajnálod tőlem a 100 milliót -
#4490 az egész üzemeltetést meg kellene reformálni
adott ugye az önkormányzat, aminek szolgáltatásra van igénye
ezt nyílvánosan meghirdeti, és cégek szolgáltatnak
akár 5-6 cég is. az utasok persze ebből anygi tekintetben semmit sem érzékelnének, a jegy, bérlet ugyanúgy érvényes lenne mindenhol, ahogy eddig, max a buszok lennének mások
a BKV-nál pedig nem a mostani szent tehenet kellene pénzzel kitömni, hanem új alapokra helyezve, összedobni egy működőképes céget amivel lehet bp-n szolgáltatni (piaci alapon, tehát ez a cég nem állami) ami pedig megmarad arra csődöt jelenteni és felszámolni
az állam nem fogja kifizetni a 70 milliárdot sem a 18-at, Orbánék sem fogják, ez egészen biztos -
#4489 Akkor gondolom te legyinteni szoktál a több 10 milliós végkielégítésekre meg a milliárdos hatástanulmányokra... hát nem tudom, engem azért zavar :) -
#4488 ja, szerintem is :)
de hasznosabban töltöttem itthon az időt, és nem pedig sétálással az esőben :) -
BenceYCE #4487 Pánik gyurma voltál :P
Azért ez a dolog az utasokat és a buszvezetőket egyaránt érintette. Bár a kirúgott buszvezetők általában nyugdíjasok vagy ahhoz közel állnak. Amelyik meg nem annak is van szakmája. Tehát még így sem veszít annyit mint az utasok. -
BenceYCE #4486 Hogyne dolgoztam volna. Bementem, majd nem vettem fel a munkát. :) -
#4485 Ehh. Pedig de elterveztem, hogy mára kölcsönkérek egy bringát :( -
#4484 De van pár biciklis! :)
Nem sok. Bár ilyen időben.. -
#4483 Nézegettem webcamot.
Árpád-hídnál vannak emberek a villamos megállóban..
Árpád-hídi felüljárón annyi az autó, hogy szerintem Gödtől állnak..
Üllői útnál nincs ember a villamos megállóban..
Ellenben vannak autók a villamos sínen.. -
#4482 én se megyek ma sehova:D bár nem emiatt hanem mert amúgy se tudnék.. -
#4481 Azt gondolom hogy én talán ma meg sem próbálok elindulni.. és nem az eső miatt, hanem mert szerintem veszélyes.. Szerintem nem csak sima balesetek lehetnek, hanem egy két tömeg ellenes megnyilvánulás is. Vagy nagyon pánik gyurma vagyok? :S -
2Bálint #4480 Minden egyes szavaddal egyetértek! -
Prank #4479 nem fog tudni bemenni a munkahelyére -
#4478 Nem is kell egyetérteni.. csak lehet hogy ezt nem ezen a fórumon kell megbeszélni ebben a bkv topikban? :) Azért mert engem nem érdekel, még beszélhettek róla. :) Bár úgy gondolom maga az sg.hu sem szereti a politikai tartalmú kommenteket/vitákat.
Te holnap dolgozol? :) -
BenceYCE #4477 Itt nézz szét... -
BenceYCE #4476