BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magus
mibajod az index.hu-val?

Az utolsó sor a lényeg:

index.hu

No comment.

Punker
mesélj

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mike at home
beszéljünk a járatcsökkentésrõl meg a VEKE elleni perrõl

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Van valami abban amit mondassz. Idáig el kell valahogy jutni. És az okokat érdemes felkutatni. Túl azon elég csak egy másik MaO-i kis-, vagy nagyvárost példának venni, és Pesttel összehasonlítani.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Hivatalosan itt sem kaphatnék rá választ, de garázson belül még csak-csak ki lehet kunyerálni.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Atisz
Azért nem szeretem, amikor Bp-et Prágához hasonlítják, mert enyhén szólva sem igazságos. Pl. Hitler nem Prágát jelölte meg mint pontot, ahol mindenképp meg kell állítani a szovjeteket, angol és amerikai pilóták sem ott játszottak "bomázzunk védtelen civileket és lakóépületeket" sem. Az országot sem verték akkora adósságba, mint a miénket. És nem mellékesen Prágában nincs Demszkáj herceg 😛

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CattiBrie
Szerintem azzal nincsen semmi gond, hogy hangzavar van egy aluljáróban.

[/spam]™

Mike at home
"S. G.: Két napja jöttünk haza kedvesemmel Prágából és mivel az ottani tömegközlekedés a Butapestihez hasonlóan egészen jó, ezért kihasználtuk a lehetõséget, leraktuk az autót. A legkülvárosibb metrómegállóhoz kellett mennünk, ami olyasmi lehet ott, mint itthon az Örs vezér tér vagy mondjuk az Újpest központ. Már eleve a felszínen fura volt, hogy nincsen tele kunyerálókkal, nincsen összehugyozva minden és nincsen tele ordenálé bádogbódékkal, ahol az el nem adható döghúsból készítenek hamburgernek látszó tárgyat. Azért az orrunkat erõsen felkészítve mentünk le az aluljáróban, hogy azért ez is csak a keleti régió, nagy csodákat nem lehet mûvelni... és de! Az aluljáróban síri csönd uralkodott, csak a cipõk kopogását lehetett hallani és némi beszélgetést, de annyira csönd volt, hogy igazából mi is suttogva beszéltünk, nem hangosan. A telefonfülkékbe nincsen beszarva, nem folyik a húgy az egyik homlessz alól a másik alá, nincsenek csövesek, féllábúnak látszó nyomorékok, akik beléd kapaszkodva üvöltenek, hogy adjál a leadózott jövedelmedbõl egy keveset nekik, mert õk nem akarnak dolgozni. Bûz? Nyoma sincsen. Nemhogy bûz nem volt, de még csak szag se! Illat volt, az egyik kis árudába, aminek az üvegkirakata tiszta volt, éppen akkor hoztak friss péksütiket."

index.hu

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

magus
CattiBrie
És akkor úgy már nincs is információáramlás?

[/spam]™

A 30-as busz másik garázsé. sry

ChaosTeam
Megtettem már régen a válaszuk ennyi volt:

"Örüljek neki, hogy lehetõséget adnak a bérlet utólagos bemutatására és nem fizettetik ki a teljes büntetést, csak egy kis részét" ...

Amúgy a Havi bérlet se 35 napos... ugyanis, ha 3-án veszed meg utána köv hónapban lehet, hogy 5-én veszed csak meg, de attól kezdve már csak 5-én tudod "legkésõbb" megvenni és akkor már az is csak 30 nap. Tehát a havibérlet is gyakorlatilag csak az elsõ vásárlásakor 35 napos, utána már nem annyi.
magus
sajnálom hogy ha nem volt egyértelmû a 4 hozzászólással lejjebb olvasható kommentem, hogy van bérletem, akkor leírom mégegyszer a gyengébb képességûek kedvéért is, veszek bérletet.

Az ilyen szövegektõl jön rám a szédülés. Én vagyok a király, nem veszek jegyet, az ellenõr úgysem csinálhat semmit... ha meg mégis csinál, pl. állon pattint, akkor elkezdek sírni...

CattiBrie
Amúgy Bence.. te belülrõl nem tudsz infót szerezni például errõl a tegnapi 30-as buszos reggeli sztoriról, hogy hogy volt.. stb?

[/spam]™

CattiBrie
Amúgy így elnézegetve a "mai" felállást a metrók lejáratánál nem ellenõrök dolgoznak, mind betanított biztonságiõr. 😊

[/spam]™

magus
megjegyzem van bérletem, mert használom a szolgáltatásukat, de mint a példák mutatják ezzel nem vettem meg azt is, hogy maximálisan élvezhetem õket, és a betanított egysejtûjeik nem fognak baszogatni

magus
velük=velem

magus
ezek nem májer dumák, egyszerûen rühellem az ellenõröket, és mivel semmi joguk sincsek velük szemben leszarom mit akarnak, ennyi. a civil kétméteres kigyúrt állat meg ha nem ellenõr akkor mi bajom lenne vele.

CaviaR
Fú hát te nagyon kemény vagy azzal akinek hivatásból tilos visszavágni. Állatkertbe is szoktál járni h a medvét hecceld a rácsokon túl?
Kiváncsi vagyok mit keménykednél egy civil kétméteres kigyúrt kopasszal, akinek mondjuk nem evszik el a megélhetését ha visszakézbõl taknyántenyerel egy ilyen szimpatikus megnyilvánulásod után..

Vedd már észre h magadat égeted ezekkel a múmájer dumákkal.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

magus
amúgy komolyan, mi az, hogy megfogják, mármint oké, hogy a proteinshaken alvó gorilla nem enged le az aluljáróba, de ha megfognak, akkor bediktálok valami kamu adatot, hogy kapnak el valakit? komolyan érdekelne. Vidéki haverok szeptembernen paráznak, mikor jön az ellenõr, egyszerûen hátat fordítottam neki (ezzel elállva az útját ahhoz az 5 emberhez akinek nem volt), meg se próbált bögdösni, látta, hogy esélytelen

Mighty
Ez a hozzászólás jó. Magyarázatot ad arra, hogy miért annyi amennyi az "otthonhagyott" bérletbemutatás díja. Ahogy írtad, sokan arra bazíroztak, hogy csak akkor vettek 30 napos bérletet, mikor megfogták, és röhögve fizetett 700 ruppót pluszban. Éves szinten valószínûleg jobban kijött így, mintha megvette volna minden hónapban.

Ezzel szemben a te javaslatod volna egy jó megoldás. Ha nem aznapi a bérlet, amikor elkapták, akkor fizethet rendesen. Ha korábbi, akkor tényleg csak a kezelési költség (csekk, Akácfa utcában ücsörgõ idejének fizetése) lehetne a bünti. Terjszd fel a BKV oldalán 😊

Havi bérlet lecserélése az azzal egyenértékû 35 napos bérletre (azért 35 napos, mert ugyebár a havi bérlet köv. hónap 5-e éjfélig érvényes) némileg csökkenteni lehetne a bérletért sorbanállók számát. Valamint, hogy a 35 napos bérlet kiadása is gyors legyen egy egyszerû, elektronikus szerkezet bélyegezné be az érvényesség dátumát.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

ChaosTeam
A bérletre ill. az otthonhagyásra visszatérve.

Én amióta BKV-val járok, mindig veszek bérletet. Ez ok, ami nem ok az az, hogy ha véletlen otthon hagyom a bérletet, akkor lenyúlnak 2500 Ft-ra, csak azért mert épp otthon felejtettem az amúgy érvényes bérletemet.

Én ezt az egész bérlet rendszert átformálnám, hogy igazságosabb legyen, méghozzá úgy, hogy a "havi bérletet" megszûntetném és 30 napos bérleteket adnék helyette. Azon rajta van a dátum, hogy mettõl meddig érvényes. Ezután a büntetéseket átformálnám úgy, hogy az, aki otthon hagyja a bérletét, de késõbb be tudja mutatni, hogy korábbi dátum van a bérletén, mint a büntetés - vagyis a büntetés idejében már rendelkezett érvényes bérlettel - akkor neki nem kellene büntetést fizetni ( max 200 Ft "kezelési költséget vagy mittomén mit). Az, aki aznapi dátummal tud bérletet bemutatni, annak kelljen 2500 Ft-ot fizetnie. Aki meg semmit se tud bemutatni, annak meg a teljes büntetést kelljen fizetni.

Szerintem így lenne igazságosabb a rendszer és nem kezdene el az addig rendesen bérlettel utazó ember gondolkozni azon,(ha esetleg második alkalommal büntetik meg), hogy lehet inkább kockáztatni kellene a bliccelést és, ha véletlen elkapják akkor vesz egy bérletet és ugyan ott tart, mintha eleve vett volna egyet... viszont, ha nem kapják el, akkor meg ingyen utazik.

Szerintem fordulj orvoshoz!

magus
Tudom, ha én ezt tudom, akkor õ is tudja, hogy ha csak egyetlen egy ujjal is hozzámér, vagy feltart, akkor már perlem, innentõl kezdve én tettem neki szivességet, hogy egyáltalán megálltam, sõt, nem mentem le az aluljáróba, neki semmivel sincs több joga mint nekem, nincs joga elkérni semmit, szóval ha már belemegyünk, hogy mi érvényes/jogos akkor nem én jövök ki rosszabbul. De mivel erre mindenki szarik én is szarok arra, hogy neki az az egyetlen szórakozása ebben az elbaszott életében, hogy engem szivat azzal, hogy ez így nem érvényes pöpöpö. egyszerûen elvihetné vmi gusztustalan gennyedzõ betegség a családjával együtt, ez a véleményem, nagyon felkúrta akkor az agyam, mert nem igazán tehettem meg, hogy kikerülöm azt az útvonalat.

magus
én még nem láttam olyan albérletet tele egyetemistákkal, ahol ne lett volna egy-két utcatábla, szóval ja, ellopják

arról ne is beszéljünk hogy a cigányok a gatyádat lelopják alólad

magus
a bkv buszvezetõk rendszeresen ráhúzzák a kormányt az autosokra, ez náluk olyan kötelezõ szertartás lehet, mint hogy megvárja az a rohadék míg futok a villamos felé, mert késésben vagyok, mert zh-t írok, erre ez a fasz becsukja az orrom elõtt az ajtót. ilyenkor aztán mutogathatsz neki meg dobálhatod, csak mégjobban örül neki. fogadok nem áll fel neki és ebben leli örömét. bár megjegyzem volt már példa, amikor egy mercedes megállt a sarokban és a buszvezetõ nem tudott továbbmenni. a kopasz iqbetyár meg a merciben próbált arrébb menni, dehát nem tudott. én lazán végigdaráltam volna a mercit, akinek van annyi esze, hogy megáll a sarokban, mikor látja hogy le van zárva amúgyis a fél utca, az megérdemelte volna.

Havonta kell cserélni tudtommal... vagy keverem a távolságival? Az egyiken havonta, a másikon kéthetente. Na most egy buszon ugyebár van 6 kerék (illetve hat keréken van egy busz), az buszonként, havonta 1,2 milla.

Mighty #3875: Jobb helyeken kiteszik... rosszabb helyeken (Magyarország) ellopják, összetörik, megrongálják.

Mighty
Spongyat ra.

Azt azert te is tudod, hogy diakberlet csak a diakigazolvannyal egyutt ervenyes. Volt errol par hozzaszolassal arebb mar vita es akkor is ez jott ki belole.

Mighty
Jobb helyeken egy ilyen kanyarba kitesznek egy domboru tukrot...

CattiBrie
Pont azon ment fel a pumpám hogy várhatok még egy buszt. Nemhogy még nekiálljak ott kérdezõsködni, hogy ki volt a hibás (biztos nem örültek volna neki, azaz nekem). 😊

[/spam]™

CattiBrie
Tényleg nem vágom, hogy melyik volt, csak szerintem a buszos. Lehet, hogy nem így van, hiszen sem nem vezettem a buszt, sem nem a kocsit. Csak csúnyább szituban, ugyanabban a kanyarban eddig mindig sikerült a manõver nagyobb járgányok esetén is.

Meg utána olyanokat hallottam, hogy "én a sávomban voltam" (buszos). "Én is a saját sávomban voltam" így az autós.
Meg véleményem szerint annál a kanyarnál a buszoroknak legtöbbször az a baja (jogosan), hogy a kikanyarodó autók 'asznak megvárni a buszt míg az bekanyarodik (autósok mellett legyen szólva, hogy a kanyar beláthatatlan, ha nem gurul ki a vonalon kívülre az autó, nem is látja, hogy jön-e busz). És azt el tudom képzelni, hogy buszsofõrnek nem tetszett, hogy nem adják meg normálisan a falatka járgányának az elsõbbséget, amit megértek.
Csak ilyen értelemben fa$z a keresztezõdés és mindkét félnek elõzékenynek kellene lennie.

[/spam]™

Miért nem maradtál ott és kérdezted meg, hogy mi történt és, hogy miért. Találgatásnak nincs helye. De hidd el, hogy én is törtem már össze autót úgy, hogy külsõ laikus azonnal hátsó szándékot talált volna benne. Azonban megemlíteném itt, hogy a sorrend nem úgy kezdõdik, hogy elsõ a vagyonvédelem, második az emberi élet. 100-ból 99 ember fel se fogja, meg se próbálja értelmezni azt, hogy álló, rögzítetlen embereket szállítassz. Az meg, hogy elférsz-e valahol vagy nem, azt ne egy b-kat.-os döntse el.

200.000 egy busz gumiabroncsa. Mi kerül sokba?

89
ezt személyes sértésnek vettem<#mf1>
elég sokat jártam ki Kossuth-térre és mindig volt (és van) bérletem

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

jó neked :S nálunk azért nem adnak mert h Volán (nálunk Vértes Volán van) nál nem nézik
De ha elmek Pestre mivan? Libri ben sem adtak kedvezményt mert nem volt rajta matrica :S
BKV számlát majd viszem suliba igazgatónak 😊)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

CattiBrie
Én már megkaptam. 😊

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Ma reggel a buszos esküszöm direkt ment neki egy autónak. -.-

30-as. Fél 8 után, Újpest.

Busz balra kanyarodik. Autó balra az utcában van. Szûk a hely és ilyenkor az autós hátrébb tolat.. szal valahogy elférnek egymás mellett.
Jelen esetben a buszos megindul és egy olyat fékez, hogy az összes utas a nyakában terem. (velem együtt, pedig hátul álltam )
Utasok le, kövi busz...
Szerintem a buszos volt a hibás, mert megvárhatta volna míg a kocsi hátrébb gurul... És nem tudom, talán a fékezés erejébõl érzem én azt, hogy direkt volt. Ha sima az út (elfér a kocsi mellett), akkor nem indul ilyen erõvel neki a busz (ha ment 3 métert) és egy akkorát tudott fékezni... Azt meg nem hiszem, hogy az autós hirtelen megindult volna elõre (a buszra rántja a kormányt).
Amúgy a kocsiban egy középkorú férfi volt gyerekekkel és nem ment ki a keresztezõdés közepébe, valahol a felfestett vonalnál állt meg.

[/spam]&#8482;

nálunk suliban nem adnak :S

Atisz
Ha nincs a diákon érvényes "pecsét", akkor nem minõsül diáknak. Persze lehet hogy visszafogják a matricákat és ekkor egy kis tolerancia az ellenõr részérõl elvárható. Persze akinek december táján sincs még érvényes matricája... 😛

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Teljesen igazad van. Aki bliccelni akar az egyáltalán nem vesz bérletet. A diák bérlet is szép summa, örülniük kéne annak is.

A turulosokig sztem nem kell elmenni, elég csak a szimpla fidesz-szimpatizánsokat felhozni példaként, ha Bp-re mennek egy beszédre/tüntetésre. Szerintem õket is "remekül" el lehet riasztani az áremeléssel és a fokozott ellenõrzésekkel. Demszkáj herceg véleményét és limitált liberalizmusát pedig már ismerjük ezen emberek irányába (lásd még: Gergényi kitüntetés, no-traktor táblák)...

hm ha valaki 18 éves de nem vették fel sehova annak nincs diákja nem?

én speciel 2-kor végzek a munkahelyemen és váltáskával közlekedem...
magus
Félre ne értsd, nem személyes sértésként szántam feléd vagy ilyesmi, csak megjegyeztem, hogy nincs olyan ember aki mindenért jogszerûen fizetne, amit igénybe vesz.

Siettem, dolgom volt, és szerintem nem volt igaza, azzal, hogy nekiállt pattogni, és keménykedni, mert nem volt bérletem. Örüljön, hogy vettem bérletet. Ez amúgyis hülyeség, hogy a többség nem jár felsõoktatásba, délután 2-kor aki dolgozik az dolgozik, csak az egyetemisták rohangálnak válltáskával. (és megjegyzem elkérték még aznap a bérletemet, és nem kérték mellé a diákot, mert van akinek az iq-ja nem egy agyhalott lombszöcske szintjén van)

Mighty
"szerintem az aki lopott windowsrol ir ne beszeljen elvekrol, azt hiszem ezeken tullephetunk"

Ezt mibõl következtetted ki? Most puffogtassak ilyeneket, hogy ne rágalmazz?

elég érdekes a világképed. Nehogy már erkölcsileg megmegmagyarázhatónak, sõt majdhogynem dicsõségesnek tartsd azt, hogy lopod a szolgáltatásukat.

Amúgy a diák bérlet értelemszerûen csak diákkal érvényes. A többség nem jár felsõoktatási intézménybe, tehát jogos a gyanuper, hogy te sem.

Majd akkor lehet pattogni ha valamit nem az elõirások szerint csinálnak, de egyenlõre csak te csaltál, illetve hibáztál.

Én mindenesetre nem akarok a te "hiányosságaid" miatt többet fizetni.

magus
nemzeti sport lesz az amikor a turulmadaras autistaink begurulnak, hogy nem tudak kimenni tunteni es vandalkodni a kossuth terre mert az allam nem tamogatja elegge a bkv-t es felirjak a listajukra amiert lerobbantjak par politikus fejet, ennyi

magus
szerintem az aki lopott windowsrol ir ne beszeljen elvekrol, azt hiszem ezeken tullephetunk

elv az hogy nem fizetek egy olyan cegnek aki nem kepes minosegi szolgaltast nyujtani, megkeseriti az eletem akkor is ha van berletem. az ejszakai jaraton a 20 perces kesleltetes amivel ki tudjak huzni a gyufat legutobb. vagy a 2 altalanost elvegzett betanitott munkasuk, aki szamara elkepzelhetetlen, hogy miutan valaki elvegezte a kozepiskolat (szamara igen hihetetlen modon 18 evesen) az tovabbtanult es lehet diak. nem volt nalam a diakom, mert kulfoldrol jottem haza, csak berletet vettem, erre nem akart ez a ketlabonjaro szardarab leengedni a metroba, mert hogy nem hiszi el hogy diak vagyok. es meg neki allt felljebb mikor kioktatolag elkezdte mondani, hogy ugye hogy van miert elkernie.