6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#4596 Basszus, elfelejtettem elolvasni. :D
Igaz, 22h után értem haza és akkor mentem vízszint.. :)
Tegnap lerobbant az a metrószerelvény, amelyikkel utaztam. :)
Kicsit büdös volt, valami tán kigyulladt. :) -
BenceYCE #4595 SRY! ^^ -
#4594 Hát én ezt most el nem olvasom.. majd talán délután.. :D -
BenceYCE #4593 Én nem tudok belerúgni egy olyan emberbe, aki tulajdonképpen nem is ártott nekem...
Mondjuk egy csövit még soha nem jutott eszembe bántani. Csak azért mert csövi.
Beszélgetnél pár percet 1-2 olyan kolegával akik 10-15 év után hagyták ott az éjszakai járatozást. Azt hiszem másképp beszélnél a dologról. Még javában az 5-ösön dolgoztam amikor "Senki" Peti nevű kolegám elmesélte, hogy a neje egy segélyszervezetnél dolgozik. Mondott jó néhány számadatot a hányattatott sorsúakról. Valóban elkeserítő, hogy kevés a menhely, stb... DE! Hozzá tette, hogy a ruha ellátás tekintetében minden csöves max. 3 napig járna ugyan abban a ruhában, mert az ellátóhelyek számát és azok teljesítményét nézve itt azért nem olyan gáz a helyzet. Lassan 4 éve vagyok a cégnél és a kedvenc törzscsövesünket még nem láttam más ruhában. Néha rájön a moshatnék, de 1-1 nyári fülledt napon bizony rendesen érezni a teleszart gatyáját. Megtudtuk róla, hogy egy inteligens ember volt, választékos beszédű sőt, még a cégnél is dolgozott buszvezetőként. Miután átnyergeltem a 78-asra, elmesélte pár kolega a csövessel kapcsolatos sztoriját. Jófej módon a kallerekkel mindíg összetűzésbe keveredik. A Pasaréti vá.-on majd jól meg is rángatta az egyik kaller csajt. A kolegák szedték le róla. A fószer amolyan igazi csöves. Már visszafordíthatatlanul. Ő már elérte azt a stádiumot, hogy minden mindegy, csak a testi épségét veszélyeztető dolgok érdeklik. Eleinte azt hittem, hogy a hideg elől menekül be a buszba. De azért nyáron 40°C-ban a buszon 55°C, az a pöcs meg TÉLIKABÁTBAN fenn a buszon. Megkaptam a szolgálati autóillatosítót. Hát akkor tapasztaltam meg, hogy az utasközönség mennyire vegyesfelvágott. Lezavartam az ipsét a bicajról. Volt aki örömében tapsolt. :) Az egyik vén pics@ meg nekiállt, hogy Ő is csak egy ember és joga van utazni. Tehettem helyre annak is az agyát. De lehet, hogy én tévedek és bérletet vagy jegyet volt miből vennie a csövesnek. Azért felvázoltam egy épp a verdán lévő családon, hogy milyen jó is az amikor a gyerek a tőle elvárható módon vigyázban ül a buszon, vigyázva arra, nehogy hozzá érjen a keze az üléshez vagy bármihez ami leprás. Azért láttam némi értelmes fényt csillogni a szemében ezután és rájött, hogy lehet hogy nem az a normális amikor steril zsákban húzod fel magad után a gyereket a buszra. Felajánlottam Neki, hogy hazaviheti, etetheti, fürdetheti és körbecsókolhatja ha van hozzá kedve. Hát nem sétált utána. Ezek után Azért még nem voltam elkötelezetten csövesgyűlölő, nem hittem, hogy ezek közül van bőven amelyik mintegy demonstráló jelleggel utazik talpig szarban a szebb környékeken"boldogítva" így pl a naphegy térre feljáró kisgyerekes anyukákat. Persze apuka dolgozik, a busz(ok)on egyébként meg véletlenül felkerülő férfinép meg nem érzi sajátjának a problémát. Egy viccesebb kolega elmesélte G.B. nevű, valóban 6 elemivel rendelkező kolega egyik esetét. Jót röhögtem rajta. Történt egyszer, hogy G.B. (aki egyébként sofőrnek jó, csak kicsit "egyszerű" lélek), kavart a 78-ason. Egy jól szituált középkorú nő odasomfordál a fülkéhez. Kicsit zavartan de próbál szemkontaktust találni az előbb említett csillogó szemű kolegával. A Béla háta mögött van már vagy 20 év rázós kilóméter. Már akkor látta, hogy vmi nincs rendjén a nővel amikor még az a busz közepén se járt. Azért várt, minek tolakodjon a segítőkészségével. De a nő csak habozott. Néha-néha keresztezték egymás tekintetét, de Bélát ismerve azért az alacsonyan szálló, pontosabban előle menekülő babakocsis kismamákat is néha móresre kellett tanítani. Aztán pár megálló után megtelt Bécinek a pohár. Kinyitotta a fülkeajtót és a tőle megszokott "udvariassággal" fűszerezve kérdőre vonta a hölgyet, hogy ugyan mi a búsfészkes fenét stírőli, tán tettszik neki a munkásotthonban vasalgatott cégesnaci? A nő egy "kicsit" zavartan hebegett habogott az elhajított eszének keresgélése közben. Végül kinyögte, hogy az a problémája, hogy fent van egy csöves (A csöves) és mindenki szeme láttára épp próbál a férfiasságán könnyíteni. Béla nem szokott hozzá a finom beszédhez, óvatosan jelezte, hogy ezzel bizony nem mondott túl sok infót, mert ezt Ő bizony nem érti. A nő talpig vörös arccal közelebb hajolt és finoman odasúgta a mi Bélánknak, hogy hátul bizony egyszemélyes recskaparty-t rendezett a főhős "puttonyos" csöves és nem általkodott odáig fajulni a dologgal, hogy egyenesen veri a faszát! Bent egy belvárosi busz közepén. Asszem a mesélés közben itt egy kicsit felszisszentem a történtek hallatán. Dehát egy ilyen szorult helyzetben azért nem mindegy, hogy mit reagál a sofőrállat. A cég becsületét mindvégig becsben tartó és féltve őrző Bélánk kihúzta a sárba tiport hírnevünket. Frappánsan félszegen vetette vissza: ÉS?!?! MENJEN AZT KÖNNYÍTSEN RAJTA!! NA! MENJEN! SEGÍTSEN NEKI!!!!
Asszem kiköptem a reggelimet ezen a ponton. Verejtékesre röhögtük magunkat. :) Persze a dolog viccesen hangzott. Ilyen hülyeséget elképzelni sem tudtam. Félve fogadtam be az információkat és próbáltam kipuhatolni a hitelességét. Sajnos igaznak bizonyult. Így visszagondolva nem örültem volna neki, ha a leendő nejemet kóstolja be egy kékesített tányércsavargató. Vagy épp a még meg nem született lányomnak kell ilyen rögtönzött felvilágosításon túl esnie reggel suliba menet. El nem tudom mesélni, hogy milyen undort éreztem az iránt az ember iránt. De az embert itt kéretik idézőjelbe tenni. Valahol belül reménykedtem abban, hogy a sztori mégiscsak pletyka és nem fedi a valóságot. Később az a hír járta, hogy volt pofája odáig fajulni, hogy este a végállomási treffen a megállóban nyitott ajtóknál fellépett a puttonyos a buszra és a középső ajtóval szemben megcélozta a radiátort és lehugyozta. Ezt már kevésbé vicces kolega mesélte. Az i-re a pontot egy vasárnap délelőtt tette fel a főhős. 15 perces járatsűrűségnél érkeznek a kisgyermekes anyukák a naphegy téri játszótérre. Akik korábban érkeztek és már túl vannak a játszadozáson, azok az álló, nyitott ajtajú buszból jobbra kitekintve láthatják amint Ő egy nejlonzacskó fölé bepucsítva az eső elől védő váróban próbálja elhejezni ama remekművét melynek irónikusan azt a nevet is adhatnánk, hogy: "Egy mindenki által jól ismert politikus, kicsit más szemmel." Ha nem a saját szememmel nézem végig mindezt a majd 5 perces vajúdást, el se hiszem, hogy van ilyen. Még egy kutya is szégyellős és bevonul a bokorba. Ez?! Ez ráförmed az Őt lebaszó öreg nénikére aki kikelve magából lehordja, hogy szarni azért csak kell, nem?! Majd egy könnyed és jól begyakorolt (mint később megtudtam) mozdulattal elcsomózta a teszkósszatyor éhes száját és lazán, mint a középkori lakomáknál a kutyának járó csonttal, fogta és a váró mögött lévő ház kertjébe dobta amúgy bal váll fölött. Akkor azt kívántam bárcsak egyáltalán ne lenne ott senki rajta kívül aki láthatja. Nem csak azt amit csinált, hanem azt amit én csinálnék vele. Pár hónap múlva előjött megint, hajnalonként is fülszállt a 78-asokra. Balszerencséjére egyszer épp hozzám. Hétvégén. Épp a nefürödjünkhogycsípjeazelitszemétabűz tiltakozóakciója közben. a 2. megállónál az IK412-esektől jól megszokottan a lényeg előre jött. A tetőszellőző és az ablakok kinyitásával próbáltam a komfortérzetemen (értsd:okádhatnékomon) javítani a fülkében. Leértem a Keletibe a "csomaggal". Bélánktól kölcsönzött udvariassággal kértem szépen hogy szálljon le. Aztán elkövette azt a hibát, hogy értelmesebbnek próbált látszódni mint aki és tájékoztatott a jogairól. Aznap felállítottam a rekordomat IK412-essel a Baross tér és a Naphegy tér között. Felvittem a hajnali időpontban még oly védelmezően sötét végállomásra. A többi az én titkom. Győzködésemre elhagyta a járművet. Ígéretet kaptam, hogy nem sűrűn ugrik be hozzánk egy teára, mert nem szeretne gumiköpeny mintát a nyakára. Akkor azt hittem értette a kérésem lényegét. Nem telt el pár hónap és azóta is visszajár. Bízom benne, hogy egyszer tényleg sikerül Őt állatnak kezelni és minden alkalommal, minden találkozásnál legalább egy kapaszkodónyomot a homlokára nyomni amolyan jóéjjtpusziként. Arra is gondoltam, hogy az értékeit egy baszomnagy puttonyban cipeli magával. Tán az Erzsébet hídon félreállva ama pakkot a Duna mélyére helyezve legalább kicsit éreztetni vele, hogy szeressük az ilyen dolgos-szorgos lelkeket mifelénk. Meg kell viszont érteni a másik oldalt is. Én anno azt mondtam Édesanyámnak, hogy amíg kétkezű munkából meg tudok élni, addíg taposom az igát. De ha egy szarházi bróker miatt az utcára kerülök a lakáshitelemből, mert Ő összetörte a vadiúj x5-ösét és kell neki a következő, akkor az utolsó pénzemből inkább egy pisztolyt veszek és a piroslámpáknál cibálom ki az x5-ösből, a8-asokból és s600-asokból a telhetetlen profitorientált globalista söpredéket és veszem el az épp nála lévő "aprót", de én a híd alá NEM MEGYEK! Más országban ahol a politikusok nem hazudhatják magukról hogy munkanélküliék, ott a csöveseket munkára fogják. Itt úgy látszik, hogy minden közterület tiszta, nem kell sehol se seperni, se kukát üríteni. Utakat sem kell építeni, mert akkor a végén még szegény hajléktalanoknak dolgozniuk kellene.
Azt hiszem ennyit tudnék hozzáfűzni ahhoz, hogy nem bántott engem... -
#4592 jo, hát ez nem olyan volt, mellesleg igazad van. -
#4591 Azért nem akarok támadóan fellépni, mert mi van ha csak béna és nem vette észre.. velem is előfordulhat. Ez az enyém véleményem. :) -
#4590 végülis mind1, leírni is jolesett a dolgot :)
lényeg, hogy hagyni sztem az ilyet nem szabad. :D -
#4589 Most ennek mi köze az alázáshoz? Mert te erősebbet reagáltál? Ahhoz képest, hogy éppen azt akartam kifejezni (lehet, neked nem ez jött le :]), hogy békés természet, vagyok ügyesen felül übereltél! :DD -
#4588 hát nem azért, hogy alázzalak vagy ilyesmi, nekem a buszon taposott a lábamra egy hapsi, tul sok hely nem volt, de azért megnézhette volna, hogy mivan, annyira még nem volt szűkös azért.
háttal állt nekem, azért nem vehette észre, hogy mivan, végülis fix-en áll, mi lenne a gond ?!
kicsit megmozgattam lábfejem, de a busz mozgásával szinkronba érezhette, ugyanis füle botját se mozdította, azért ekkor már kicsit adrenalinos voltam.
ugyhogy fogtam és oldalra kirántottam a lábam, csórikám meg majdnem tolt egy seggest és kis híján lábat csókolt.
meglehet ő nem élvezte ennyire a szituációt. -
#4587 De én nem vagyok és nem tudok olyan lenni, mint akit te leírtál. Én nem tudok belerúgni egy olyan emberbe, aki tulajdonképpen nem is ártott nekem. Mondjuk azért mert az utamban áll. Ez nekem még nem indok. Én nyugodt, békés természet vagyok.
Mondjuk egy csövit még soha nem jutott eszembe bántani. Csak azért mert csövi. Azt meg nem tudom mi lenne, ha ő támadna.. akkor biztos nem hagynám magam.
Nagydarab? :) Talán már említetted. .)
Ma a metrón beleállt, beletaposott egy izé, mondjuk nő, az aurámba. Nem kicsit, nem volt fél lépés sem közöttünk. A táskája is egész konkrétan hozzám ért. Viszont hely az volt a metrón, bőven! Odébb mentem, de később arra gondoltam, hogy inkább kedvesen el kellett volna küldenem a csipába (úgy értem, nem 'simán' beszólni). Mondjuk: Még 2 centivel közelebb jössz, és úgy veszem, hogy kikezdtél velem. Vagy ilyesmi. :)) -
BenceYCE #4586 Ahhoz nem kell nagynak lenni. Mindenkinek van legalább 2 golyó szélességnyi bokája. Lendületből sem tart semeddig se berúgni egy térdet oldalról. De van igazság abban amit mondasz. Kétajtós szekrények nyálasan tocsognak a barátnőjükkel a telefonon, de ha egy védtelen lányt rángatnak a megállóban, a legnagyobb közönnyel képesek odébb állni. Persze amikor az Ő lányukra kerül a sor, nagy a pofájuk. De kezd érdekelni, hogy honnan tudod... -
#4585 Jajjde, nem mindenki akkora darab, mint te.. :))) -
BenceYCE #4584 Mennyivel dobná meg a havi költségeidet ha minden ajtóban kidobólegény állna? Egyébként meg önnálósítsd magad, ennyi. Vagy beszari vagy? A jogszabály szerint nincs a járművökön sorompó, tehát közterület. Így akár a nyugati aluljáróban is sétálhatnál és reklamálhatnál Demszki hercegnek... -
BenceYCE #4583 Mindenki hosszúhétvégét tartott :) -
#4582 Azokat a kurva csövesek minek kell felengedni a járműre? 9k-t fizetek azért, hogy elokádhassam magam villamoson -
#4581 Én ma keresztülmentem az egész városon.. odafelé BKV-val (délután), visszafelé kocsival (20h után). Minden simán ment. Volt busz is, volt villamos is. Sétáltam is.. :) -
#4580 hát ma napköben alig voltak autók. Szinte nem is volt dugó. Délelőtt karácsony esti forgalom volt és ez nem vicc. -
#4579 de péntek éjfélkor lesz éjszakai vagy nem? -
BenceYCE #4578 [URL=http://index.hu/politika/belfold/tamadasok853/]:D - ez kéész ^^[/URL] -
#4577 Úgy tűnik a sztráj még is használ, csak nem onnan lesz pénz ahonnan kéne. -
#4576 Igen. -
#4575 ???? Ezt én is tudom ebből vezettem a gondolatmenetet. Örülök, hogy hülyének nézel. -
#4574 Holnap fognak járni a szerződéses járatok (vagy mik azok)? -
#4573 Igy igaz. Arra az 1 napra. Na es vajon hosszutavon mekkora kart okoz a jaratritkitas? Felteszem sokkal nagyobbat, mint a holnapi sztrajk. Okosok ezt mar kiszamoltak. Ritkabb jaratok -> tobb autos -> nagyobb legszennyezes -> tobb megbetegedes -> kevesebb munkaero = milliardokban merheto kar a gazdasagnak es a az egeszsegugynek...
A kulszszo a hosszutav. -
#4572 sokan késve vagy egyáltalán nem jutnak be a munkahelyükre. Ezért okoz kárt a sztrájk a gazdaságnak. -
BenceYCE #4571 Sajnos nem ő gondolkodik, egy egész sereg balfasz tolja maga előtt azt a férget... -
#4570 A MÁV sztárja az valam fura dolog, de a BKV-ét maximálisan támogatom. Ma demszky is önellentmondásba keveredik.
"A sztájk miatt a gazdaság napi kára XY milliárd".
Namármost, ha ritkítják a járatokat TALÁN nyernek vele 2 milliárdot a BKV-b belül. A gazdaság meg mennyit veszítene? MEGINT nem godolkodik ez az agyatlan csótány. -
#4569 Hátezvicces... és most a máv is fenyegetőzik, én meg holnap akarok hazamenni szegedről... kapjákbe -
#4568 "a sztrájk 0-24 óráig tart majd, de a járművezetők csak üzemkezdettől üzemzárásig szüntetik be a munkát, így az éjszakai járatok menetrend szerint közlekednek pénteken is"
Forrás: hvg.hu -
#4567 Én bízom benne, hogy elmarad a sztrájk. Ha nem akkor nagy szarban leszek... :S -
#4566 Ez már a bohózat kategóra szerintem. -
#4565 szerintem péntek üzemkezdéstől lesz sztrájk, tehát bemennek dolgozni és egész nap kártyáznak a pihenőben -
#4564 Pénteken lesz sztrájk? Ez azt jelenti, hogy a csüt esti éjszakai buszok sem járnak majd? -
Christo #4563 Köhöm köhöm...
Aggódnak a BKV utasai: nem számolják meg őket -
#4562 ez nem ördögfestés, csak elmeséltem neked mi itt a helyzet -
#4561 Látsz a nevem mellett strigulát? Él még a topik? Na látod, szerintem nem kell a falra festeni az ördögöt. -
#4560 Tudom, csak mondom, hogy ő is sokkal kevesebbet kapott, pedig, ha jól tudom ő tovább volt a cégnél, meg legalább neki szakképesítése is volt, igaz mégis elbaszott mindent, akkor meg tökmindegy :D -
#4559 hurrá... :S -
#4558 az nem kevés pénz. És ha meg is adja akkor az valahonnan el is kell venni. Van ötlet? -
#4557 pedig ha politzálsz benne, büntetőpontot kapsz, ha notoríusan elköveted, akkor meg bant, a topikot meg bezárják
a moderátorok nem szívbajosak