6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#4676 jaja -
#4675 Végre kivágták a Regőczit. Ez is valami.. -
#4674 http://bkvfigyelo.blog.hu/2007/10/28/felesleges_a_berletigazolvany
Nem rossz. :)
Bár nekem ilyenem soha nem volt. :)
Találtam neked egy képet:
:) -
#4673 csináltatni kell egy ilyen fényképes izét hozzá. Igazolványképet kell hozzá vinni -
#4672 Lenne egy hülye kérdésem. A felnőtt BKV bérleten van egy olyan rész, hogy bérletigazolvány száma. Oda mitt kell írni? Mi a túró az a bérletigazolvány? Nem elég az utazáshoz csak a bérlet? Mi kell még mellé. Mivel most vettem először felnőtt bérletet fingom nincs mi kell hozzá. A BKV honlapja a rakás szar semmit nem találni rajta. -
#4671 Az ellenőrök réme lesz az új BKV vezér. -
Christo #4670 Egy csipetnyi őrültség kell ahhoz hogy valaki BKV vezér legyen
700 járatnál történnek változások
Interjú Kocsis Istvánnal
Interjú Vitézy Dáviddal -
#4669 van autó is, np -
BenceYCE #4668 Akinek autója van az tudja, hogy az autó nem üzemanyaggal megy, hanem pénzzel. Egyszerű azt mondani, hogy drágább a BKV, pedig ez csak akkor állja meg a helyét ha az elhasznált üzemanyag árát számolod, az egyéb költségeket pedig elhallgatod. Volt autóm és jól eladtam. Amennyi autóra van szükségem, azt megoldom úgy, hogy bérelek aznapra egy autót. Még ennek a költsége sem haladja meg azt az összeget amit CSAK a kötelezőre költöttem. Nincs benne a garázs, a téli/nyári gumiszett, a kötelező hiper áras szervízek és még sorolhatnám. Természetesen akinek KELL az autó, annak mindenképp megéri azzal menni, hiszen az egyéb költségeket már úgyis fizeti. De ha kiszámolja a km-enkénti 27-29 forinttal, már nem is olyan rózsás a helyzet. A BKV büdöskoszos, az autó meg kényelmes és odavisz ahova én akarom - szerű összehasonlításoktól meg távol maradnék, mert a Hungárián vagy a Rákóczin a dugóban, bezingőzben ülni sem jó, főleg ha látod, hogy a busz a saját sávjában kényelmesen halad. A metróval meg ne is hasonlítsuk össze. Szerintem itt elég egyensúly van, sajnos. Jobb helyeken kiépítettebb a tömegközlekedés, ott már rájött mindenki, hogy őrültek szállnak csak autóba. -
#4667 nem vettem ebben a hónapban bérlette
kibaszott drága a BKV jeggyel
és az átlag autós jegyet vesz, ergo senki nem fog átszállni tömegközlekedésre, ha az drágább mint autóval járni -
BenceYCE #4666 Mivel elég kevés olyan tömegközlekedési feladattal megbízott cég van amelyik nyereségesen képes üzemelni, ezért a magántőkéseket valószínűleg valamiféle karitatív szervezetből halássza elő.
Jelszavunk: "Sok a pénzed? Hülye vagy? Köztünk a helyed!"
Én azt hiszem itt inkább megint arról van szó, hogy hogyan lehet magánkézre forgatni az állambácsi - azaz a mi - pénzünk egy részét. Ez esetben bizony akkor a jó qrva anyját a következő éheszseb team-nek! -
#4665 Király az új igazgató, a haveroknak is szerez állást.
link -
#4664 Több lehetőség is van:
1. Metró (ahogy az előttem lévő hozzászólásban van)
2. Felszállsz a 7E-re, a Blahán meg átszállsz a combinora
3. némi gyaloglással a 76-os vagy 73-as trolival (nam ajánlom)
Egyébként meg: www.utvonalterv.hu
Baross tér - Nyugati tér. -
#4663 felszállsz 2es metrora, deákon átszállsz 3as metrora, nyugatin meg kiszállsz. -
#4662 Skacok kellene nekem segítség!
a keleti pályaudvarról hogy jutok át a nyugati pályaudvarra metróval?
Légyszi segítsetek mert pénteken felkell mennem pestre és még 1x se voltam :S legalábbis egyedül :S -
BenceYCE #4661 Összefoglalom amit Te mondtál a 3. bekezdésben és hozzáteszem, hogy egyetértek vele. A BKV tükör a valóságra. Ilyen a magyar közhelyzet. És egy ilyen következmények nélküli országban ilyen irracionális dolgok is szép szerével előfordulnak. A változásokat pedig jobban irányította a pénzéhség mint a jobb iránti eltökéltség. -
#4660 Azért gondolom, hogy személy szerint nekem szólt a történet mert a környéken nem volt más ember, célirányosan a busz felé igyekeztem, láttam, hogy engem néz és szó szerint az orrom előtt csukta be az ajtót! Ha szól volna a csengő akkor benyúlhattam volna, hogy megfogjam a kapaszkodót de mivel nem szólt úgy gondoltam, hogy engem megvár (most hagyjuk azt, hogy ELVILEG a csengő után nem lehet fel és leszállni mert az utasok és a söfőrök se nagyon zavartatják magukat).
Írtam, hogy nem az zavar, hogy nem tudtam elmenni a busszal mert leszarom, nem szokásom futkározni a busz után hanem az bosszantott fel, hogy az orrom előtt csukja be az ajtót, 2 métert gurul előre és áll a pirosnál, hát bravo.
Én személy szerint nagyon várom, hogy magáncégek átvegyék a bkv-től a feladatot mert mostanában egyre inkább az az érzésem támad amikor ilyen nagy változásokat léptetnek érvénybe, hogy olyanok döntenek ilyenekről akik soha nem használták a tömegközlekedést.
Persze erről nem ti tehettek. -
#4659 Én azt tanácsolom, hogy fizesd be:) én nem is voltam pesten mégis meg akarnak büntetni. 24-et fizetsz egyébként, ha "elfelejted", majd jönnek a bónuszok és a végén kapsz egy vastagabb számlát, annyi, hogy havonta törlesztheted, tehát mondjuk 100 ezret már nem egybe kell fizetned, hanem 10 csekket kapsz. -
#4658 A 'kellett volna', az már semmit nem segít rajta. -
#4657 simán
aztán meg majd 5 év múlva, amikor már szászezrekre rúgott a számla
el kellett volna mondani az igazat
nincs pénzed, mindet ellopták, de valahogy haza kell utazz -
#4656 Az első mondatot kérik nem figyelembe venni, topic tévesztés esete forog fent. -
#4655 Csá ! Látom rég írtak ide, azért megpróbálom. A hétvégén voltam pesten, és sajnos vasárnap elhagytam minden pénzem, így nem tudtam buszjegyet venni. Mivel nagyon sok cucc volt nálam, és a vonat is indult hazafele muszáj voltam buszozni. Még mák volt, hogy debrecenben megvettem a visszajegyet is. Máskülönben ott maradtam volna... Ígyis éhen, szomjan, 2szál cigivel voltam reggel 6 tól egészen este 10ig...
Na mind1, jött az ellenőr bácsi, én hülyemeg bemondtam minden infót pontosan... Namost nem túl szivesen adnék 12rugót ezért, mert istenemre esküszöm kurvára lenne helye annak a sok ezernek... Kérdésem az, hogy mennyire szokás a bkv nál küldeni a felszólítást, és ezt mennyire teszik meg olyannal, aki a világ másik felén lakik?:o -
BenceYCE #4654 Nem azért írtam az én szitumat, hogy úgy vedd szerintem ott volt mögötte a másik busz. Bár Te magad írtad, hogy jött nemsokára a másik. Azt viszont tudnod kell, hogy ha Ő késett valami miatt ami a mögötte haladót már nem zavarta, akkor Te nem az Ő utasa lettél volna. Ezt Te azt hiheted, hogy nem nagy dolog. Pedig elég kellemetlen amikor a Rákóczi úton végigtolja egymást két csuklósbusz. Lehet, hogy téged csak a felszállás érdekel és bármelyik megállóban megvárhatná azokat az embereket akik a lámpa zöldre váltásáig elérik a buszt, de azoknak valahol le is kell szállniuk. Ha ezzel megnöveli az utascsere idejét azzal értékes perceket veszíthet. És ne feledd a sebességgel minden négyzetesen arányos itt. Továbbra sem értem, hogy miért gondolod, hogy Neked Kiss Gézának szólt az ami történt, s hogy miért bánt amikor rövid időn belül odaért a másik. Bár nem szakmai tény, hogy a Blahán azért sűrűn járnak a buszok. Szakmai tény viszont az, hogy nem tudjuk becsukni az ajtót amíg nem szól a csengő. Én ilyeneken már nem is idegeskedem. Idegeskedjen az akinek a falujában csak reggel, délben meg este jön busz. Ha hosszú távon gondolkodsz akkor erőltesd, hogy kitakarítsák a régmúlt szemetét az íróasztalok mögül és odavaló emberek kapjanak helyettük helyet. Valszeg a burkolt, már régen megkezdődött lassú privatizálási folyamatnak a végtermékeként kapsz majd egy de inkább több "utasbarát" céget a jelenlegi helyett és kedvesen mosolyogva fognak úton útfélen ajtót nyitni Neked vagy a nagymamádnak a BAH csomópont kellős közepén ha úgy kívánod, csak ne kérdezd majd meg, hogy hogy jutsz el Bivajbasznádig, mert nemigazán fogod érteni a választ. Amíg meg a cég nem hajlandó többet fizetni a frontvonalban dolgozóknak, mert kell a pénz az éhes Demszki zsebekbe, addig nem fogják tudni lecserélni a 6 általánossal rendelkező volt kommunista elvtársak egykori személyi sofőrjeit sem. Csak az én csoportomban két volt munkásőr van. Te tényleg tartassz még elvárásokat a cég felé ebben a következmények nélküli országban? -
#4653 mert szeretnek téged -
#4652 nem volt mögötte másik busz, az ajtó csengő nem szólt és még egyszer leírom, 2 métert gurult előre és megállt merthogy piros volt a lámpa -
#4651 :D -
BenceYCE #4650 Lehet hogy azért sietett, mert tudta, hogy ott van mögötte a másik és Ő a saját idejében autózik ellenben vele. Bár hozzáteszem, hogy Te nem is akartál felszállni, mert perfekt utas vagy és ha szól az ajtócsengő, még csak eszedbe sem jut felszállni. Nekem személy szerint az tetszik amikor beállok a Blahára szóló busszal, mögöttem az összes helyi vonalon járó csuklóssal és kitömnek olyan utasok akik a Ferencieken szállnak le. Ezt biztos tanítják valahol, mert mindkét Volvót magam elé engedem a pirosak meg addig megelőznek, Nekik mégis az én szekerem kell. -
#4649 Üzenem annak a 173-as sofőrnek aki tegnap 11 körül a Blahán becsukta az orrom előtt (szó szerint) az ajtót, hogy menjen a jó kurva anyjába .
Látta, hogy a busz felé igyekszem, piros volt a lámpa és kettő egész métert gurult előre.
Az ajtón bekopogtam és nemzetközi jelekkel adtam tudtára, hogy nem volt jó móka.
Nem az zavar, hogy nem tudtam felszállni mert hamar jött a másik, hanem a pofátlansága. -
#4648 *utólag :P -
#4647 így utólaf igen:S ég is a pofám:S:P -
#4646 nem fájt leírni a lyukat j-vel? -
#4645 igen...elég érdekes esz...valahol csak kijukadok majd:D -
#4644 Hú ez nagyon bony. Remélem, aki kitalálta, átlátja! :D -
#4643 Hümm.. meg fogok ijedni, hogy rossz helyen vagyok, ha egy másik számú busz áll majd be a megállóba. :) -
#4642 csak 3 hetet nem vagyok és máris elfelejtek fórumozni (oda képet szerettem volna).. na, mindegy most már :)
Tiszta izgi lesz.. vajon eljutok a suliba szeptembertől ugyanazon az útvonalon, ahogy eddig? :) -
#4641 -
#4640 Nem. Egy része aug. 21-től a maradék szept. 6-tól. -
#4639 ezek a változások szepember elsejétől lesznek érvényben nem? -
#4638 Én is örülök az új járatszámoknak, meg a minket (XVII. kerület) érintő változásokat. Még nekem is kell majd egy idő, mire megtanulom melyik busz merre, hogyan, mikor megy, nemhogy a szüleim, rokonok, akik ritkán járnak erre, nameg az említett idősebb emberek.. Szerintem is szép káosz lesz :)
Emlékszem, amikor elindult a 46-os busz majdnem 1 hónap volt, mire a Bakancsos utcánál Rákoskeresztúr városközpont felé utazni akaró emberek fel mertek rá szállni. Igaz ki volt rá írva, hogy hova megy, de ők csak azt nézték, hogy "46-os busz, ez meg mi, hova megy, inkább várok még 20 percet és felszállok a 61-es vagy 62-es buszra, mert azt már ismerem" .
Most akkor ettől milyen zűrzavar lesz...
( Mellékesen én örülök a változásoknak, mert sokkal több lehetőségem lesz eljutni az Örs Vezér Terére, mint jelenleg ) -
#4637 Pesten soha:) mindíg veszek jegyet, itthon meg bérletem van:)