6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#4836 hagyjuk már ezt
a szadeszt cseréld ki fityiszre, centire nem változna semmi -
#4835 rém egyszerü
a mozi jegyszedői később neved és címed felhasználásaával nem küldenek neked fiktiv büntetéseket -
BenceYCE #4834 A válasz egészen egyszerű. A cég a szadesz kezében van aki a céget mindenki által ismert célokra használja. Ugyanezen csoport az egész fővárost nyúzza, elég csak más városokkal összehasonlítani BP-et és rájössz, hogy mi a különbség. Nos amíg ezen emberekre rámutatva tolvajnak nevezzük, Ők azt mondják, csak kihasználják a jogi kiskapukat. Teljesen meg tudom érteni a cég alkalmazottjaként, hogy egy utas kihasználja a jogi kiskapukat. Nagyjából ennyi. Hasonlítsd össze a bkv helyzetét más hasonló cégekkel és rájössz miért van olyan híre amilyen. -
#4833 Amúgy nem értem mi ez az ellenkezés, hogy nem adja valaki oda az ellenőrnek a jegyet, bérletet. Moziban sem ágál senki, hogy megnézi a jegszedő a jegyet :) -
#4832 Hmm, én bérletet akkor sem adok oda senkinek. -
#4831 Utazási feltételek:
"3. A jegyek és bérletek használata
Valamennyi jegyet, bérletet vagy utazásra jogosító egyéb igazolványt/igazolást ellenőrzéskor át kell adni az ellenőrzést végző személynek."
Amúgy nekem ezért van a pénztárcámban a bérletem. Ha ahhoz hozzányúl, rablásért már repülne is a feljelentés :) -
#4830 Amit Mike mondott: ne adj nekik oda semmit. Ha nyújtja a kis kezét, tartsd közelebb a szeméhez, de ne add át. -
mate317 #4829 nem blicceltem, volt bérletem
nem érzem jogosnak a 8 rongyot azért, hogy nem volt nálam a diákom/amúgy nincs is, de nemsoká kiváltom:D/ -
#4828 - soha ne adj át semmilyen iratot egy ellenőrnek
- ha lebuksz, szállj le
ilyen árak mellett, ahol egy bérlet a minimálbér 12,5%-a, ahol a vonaljegy, csak egy utazásra jogosít, átszállás nélkül, és nem időre szól, és még ehhez képest is pofátlanul drága, nyugodtan bliccelj
-
#4827 Jelentsd be, hogy elveszett az ideiglenes.
Amúgy meg ne bliccelj. -
mate317 #4826 Csa!
Ma egy ellenőr kiszúrta, hogy a diákbérletemen nincsen rajta a diákom száma, erre mutatom hogy ideiglenes a diákom van. Odaadtam, levágta, hogy lejárt(de amúgy egyetemista vagyok még mindig), és meg akart büntetni.Idegességemben elhúztam. Nála maradt az ideiglenes diákom, és utánamszólt, hogy ez így a háromszorosa lesz...
Mit tehetek?
1. Igazolhatom utólag, hogy jogosan volt diákbérletem, hallgatói jogviszony iazolással?
2. Mondjam azt, hogy bizonyítsa be, hogy ott és akkor bliccltem, az egy szál diákommal, amit akár találhatott is a földön? Elvileg asszem a büntiszelvényt nekem is alá kell írnom, hogy behatjhassa. -
BenceYCE #4825 "meg kéne támadni a BKV-t a versenyhivatálnál piaci erőfölénnyel való visszaélés miatt" -
#4824 melyik részét a versenyhivatalt, vagy a 100 ezres birságot? -
BenceYCE #4823 ez az SZDSZ, ezt kell szeretni
bár az ötletedet támogatnám :) -
#4822 http://www.bkv.hu/jegyinfo2009/potdij2009.html
Érdekes, most itt azt olvasom, hogy a "pótdíjazás napjára érvényes bérlet" nekem anno, amikor itthon felejtettem azt mondták, hogy elöző napra is már érvényes bérletet kell bemutatni, kérdés ez a netes verzió mikori, mert lehet a járműveken vagy bérletpénztárnál másképp van írva, mint itt a weboldalon... vagy csak szimplán nekem hazudott anno az ellenőr ( bár velem akkor 12k-t fizettettek ki az akácfa utcában, pont erre hivatkozva.... ) lehet azóta visszavonták azt és ismét csak az aznapra érvényes bérlet kell... -
#4821 ez hol van, be tudod linkelni? -
#4820 most végiggondoltam, az önkormányzatnak mindent lehet?
meg kéne támadni a BKV-t a versenyhivatálnál piaci erőfölénnyel való visszaélés miatt
holnap a bérelet ára mondjuk 20 ezer forint lesz, mert megtehetik, a birság meg 100 ezer?
sőt dicső kormányunk nyomdokaiba lépve, akár visszamenőlegesen évekre?
miért is ne, nem?
és még az önkormányzat van értünk, meg szolgáltat, aha
népnyűzás és vérszívás -
#4819 de a köcsög önkormányzat is, fix benne van a kezük ebben -
#4818 akkor elmennek a jó kurva anyjukba
adok az ellenőrnek egy ötszázast, és mindeki jól járt -
#4817 Ha van a büntetésed előtti napra is már érvényes bérleted, amit bemutatsz 8 napon belül az akácfa utcában, akkor 3000Ft-ot kell fizetned ( ami ugye diák bérlet esetén majdnem a teljes bérlet ára.... ), ha elöző napra még nem volt érvényes a bérleted, hanem csak az pl aznap vetted, akkor már 12000-et kell fizetni. Ha nem fizeted be 30 napon belül, akkor már hozzájön + 12000 Ft késedelmi díj +500Ft "eljárási díj", így már 24500 Ft-nál tartassz :S
És ezzel a bérlet utólag bemutatással évente 2x élhetsz csak...
"A lehetőséggel naptári évenként legfeljebb két alkalommal élhet az utas, amennyiben korábbról nincs rendezetlen pótdíjtartozása."
-
BenceYCE #4816 A "bemutatás" szép dolog, csináljuk rendszeresen: -
#4815 miről bezsélsz? a bemutatás 3k körül van
és csak 3x teheted meg egy évebn (ha jól emlékszem) -
#4814 Szerintem akkor is kell fizetni.
Bkv.hu-n nem írnak róla? -
#4813 Le kell szállni a járműről és megspórolod az egész herce-hurcát. Ezt most nem arra értem, hogy bliccelj, hanem hogy elkerülsz egy felesleges utat (miszerint is bemutatod a megvásárolt bérletet az adott címen).
Ennyi. -
hitch #4812 sziasztok. egyik nap nem volt nálam a bérletem és elkapott az ellenőr.Az igaz h ha felmutatom a bérletemet 8 napon belűl akkor nem kell fizetnem semmit?mert ha nem mutatom be akk 12000-rel lehuznak. -
#4811 hívhat
de akkor én a rendőrnek elmesélem, hogy milyen jó, hogy a 290 HUF-os kár miatt már itt van fél percen belül, bezzeg amikor 400 ezres károm volt a kocsimon, 2,5 órát vártam
és ugyan mondja már meg, melyiknek van nagyobb súlya
persze normális hangnemben -
#4810 olyan olcsó, mintha 60e HUF-ba kerülne Angliában, és amikor bevezették, még nem 310 volt az euro, hanem inkább 260, vagyis 230 euro, azt hiszem lenne zúgolódás ott is -
#4809 szerintem a bérlet, az önkormányzati adó egy fajtája
és azért ennyi, mert a szemét önkormányzat a véremet is kiszívná, ha megtehetné (lásd egyéb áraikat) arról nem beszélve, hogy tudatosan abszolút monopolhlyzetbe hozták/hozzák a bkv-t, az autós közlekedés ellehetetlenítésével, a kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának teljes hiányával, a BKV amit tesz, az a tipikus, piaci erőfölénnyel való visszaélés, ezt csinálja a főváros is. És nem hiszem, hogy a Kupper Centrum András félékkel változna majd a helyzet, bármit is.
na most elolvasom, mit is irtál :) -
#4808 "de még jobb a címzett elhunyt szöveg"
És ekkor meg kell, hogy öljön a postás. :D -
BenceYCE #4807 A személyes papírjaidat épp annyi joga van elkérni mint egy másik járókelőnek, ahogy a személyi szabadságodat is épp annyira korlátozhatja mint egy másik járókelő. A személyi szabadságjog korlátozása meg nagyobb bűncselekmény mint bliccelni a buszon. Tehát sem Neki, sem a cégnek nem éri meg. Ha rajta kapnak leszállíthatnak a járműről, de nem érhetnek hozzád egy újjal sem. Ha lebuktál, vagy leszálsz és elhagyod a helyszínt vagy lejátsszátok a ki-kicsoda játékot és bediktálod Gyurcsány Ferenc nevét egy kamu címmel. Akkor nyújtsd csak át bármiféle papírodat ha Ő hitelt érdemlően bizonyította, hogy jogosult azok megtekintésére. Ez nem fog Neki menni, tehát be kell érje azzal, hogy elhiszi Neked a bediktált adatokat. Ismerd el a bliccelést, de ne adj magadról semmilyen infót. Fals név és cím. Ha azonban egy rendőr a helyszínre érkezik, add át az adataidat, de légy vele tisztában, hogy mik a jogaid. A rendőr nem adhatja ki a helyszínen az adataidat. A visszaélések elkerülése érdekében mindig kérd el az igazolványát, hogy felírhasd a nevét, számát. Természetesen udvariasan, nem kell vele tahóskodni. Ha felveszi az adataidat, akkor már nem sokat tehetsz. A BKV-nak kiszolgáltatják az adataidat és küldözgetik a felszólításokat. Ezt úgy tudod kibekkelni, hogy adsz a postás zsebébe egy kis zsebpénzt, hogy írja rá a felszólításokra, hogy címzett ismeretlen helyre költözött, de még jobb a címzett elhunyt szöveg. Ezt vissza kapja a feladó ezzel az üzivel. A legegyszerűbb ha esélyt sem adsz a rendőröknek a helyszínre érkezésre. Kiszúrtak, lépj le. Ha hozzád érnek legyen tanúd.
Most jöjjön a hegyi szent beszéd.
Bliccelni csúnya dolog. Vedd meg a bérletet, mert neked is a bevételeidből vagy a szüleid bevételeiből van pénzed. Nem a bérlet a drága hanem a szemed világa. A bérlet csak sok pénzbe kerül. De mi nem? Ilyen a gáz, az autó üzemanyaga, az alapvető élet. Szokj hozzá. 2005-ben mi adóztuk a legtöbbet százalékos arányban a világon. Azóta szerinted javult vagy romlott a helyzet? Tehát egyszerűbb ha nem eszel. Akkor nem leszel adózó állampolgár és nem fogják lenyúzni a bőrödet is. Tehát sok sikert a blicceléshez! :) -
#4806 akkor hív, amikor akar.
adatot meg egy személyi vagy jogsi vagy más hivatalos doksi nélkül nem hiszem, hogy felír. -
LaciMaci #4805 Sziasztok!
Ha azt mondom az ellenőrnek, hogy nincsenek nálam az irataim, tényleg hívhat rendőrt vagy simán bediktálhatok kamu adatokat? -
#4804 lol -
#4803 http://galeria.index.hu/belfold/2009/02/09/bemutattak_az_uj_metrokocsikat/ -
BenceYCE #4802 Nézzétek meg az összes 412-es ablaksarkait. Vagy rozsdás vagy már festékjavítva van. -
#4801 Ez már a vég kezdete. Szerencsétlen esetben ebbe bele is halhatott volna valaki. -
#4800 Kettészakadt egy BKV busz az Astoriánál -
#4799 Hú bammeg ez komoly? Nem hallottam még, hogy az 1-es villamos pár megállós meghosszabbítására ennyi pénzt akarnak elkölteni.
Ez tényleg non sense... -
#4798 Hát pl. kisebbségben együtt tudott működni az önkormányzattal, ami már önmagában mutat jókora kompromisszumkészséget, amivel Demszky sohasem rendelkezett.
De tudod mit, most mondj te Demszky-ről jót. Biztos nem jössz zavarba hiszen közel 20 év "munkájából" szemezhetsz :P -