6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
Christo #4876 BKV botrányok -
#4875 BKV buszon ketten megtámadták a sofört - egy néni meghalt -
#4874 szidjátok a pesti metrot? :D -
#4873 Arra gondoltam, ami ott baloldalon van a két lépcső között.. rajzok.
Amúgy meg van egy ilyen szöveg a szabályzatban, vagy legalább is kiírva, hogy a mozgólépcsőt mindenki csak saját felelősségére használhatja. Ez is mókás, mert van egy csomó hely, ahol ugye csak mozgólépcsővel lehet fel- és leközlekedni. :)
Meg is van:
"A mozgólépcsőt az Utazók saját felelősségükre használhatják. A fellépést követően folyamatosan kell kapaszkodni, ügyelve arra, hogy a kéz ne kerüljön a mozgólépcső gumikorlátja alá."
Forrás: http://www.bkv.hu/feltetelek/
Tehát elvileg kötelező kapaszkoni. :D Soha nem szoktam.. tök mocskos. :(
:) -
#4872 Ikonok? Max. plakettek vagy apró táblák. :)
Egyébként tökmindegy, a lényeg hogy ne középen álljon, blokkolva a siető utasokat, mivel nem mindenki szereti lekésni a csatlakozó buszt/földalattit/villanyost. -
sirogka #4871 PÓKER: http://www.pokerstars.hu/poker/promotions/hungarian-tournaments 1000 dolláros heti verseny, 100 dolláros napi freeroll csak magyaroknak. -
BenceYCE #4870 Sajnos beteg vagyok és itthon lábadozok, buszvezetésről szó sem lehet. :)
Egyébként meg nem értem, hogy hova az a nagy rohanás. Én pl. rendszeresen balra állok, mivel jobbkezes vagyok és a jobb kezemben hordom a táskát. Azt hiszem ez így természetes. Ráadásul ha jól emlékszem a mozgólépcsőknél található matrica nem egészen azt jelezte, hogy mindenki álljon jobbra, hanem azt, hogy pepitába álljunk. Hogy most milyen matricák vannak kint, nem tudom. Gondolom, hogy hülyeségnek hangzik, de szerintem a miértje az, hogy a mozgólépcső esetleges leállásakor ne dominóként omoljon össze az embersereg. Most egy kicsit magamon elfilózva érdekesnek találom, hogy eddig csak a felfelé utazás jutott eszembe. Pedig lefele menet milyen frankó lehet ha valaki aki már leért, balesetet szenved és ezért reflexből a stop gombért nyúl, mondjuk egy beszorult cipő miatt. Hát gondolom ha mindenki a jobb oldalon állna mókásan egymásra borulna boldog boldogtalan. Most ne magunkból induljunk ki, hogy 1 lépcsőfok előrelépéssel megállunk, hanem a 60-80 körüli bevásárlókocsis idősekből. Ha a lába biztos talajt ér hamarabb megáll a sor mint ha egymást lökve hömpölyög le a tömeg. Talán egy olyan országban ahol nem lehet visszaélni azzal, hogy a BKV a hibás, mert Ő csípte be a cipőmet, nem, nem én léptem szarul, ott a BKV-nak először a fedhetetlenségre kell törekednie és nagy ívben le fogja tojni, hogy ki mennyire siet. Tehát a történetnél vizsgáljuk azt is, hogy az angolok ahhoz is elég kúltúráltak, hogy ajtó nélküli buszokon utazzanak. Nálunk is volt ajtó nélküli jármű, amit még jóval a módszerváltás előtt szüntettek meg. Pedig akkoriban még az emberek tudták a kötelességeiket is, nem csak a jogaikat. Nem volt kihez menni, hogy nem én vagyok a balfasz, hanem a BKV rakta rossz helyre a következő lépcsőfokot. Más kérdés, hogy a gazdag nyugati országok mások nyomorán élnek jól és míg itt az emberek olyan fizetést kapnak amiért még felkelnek reggelente, de nem jutnak belőle egyről a kettőre, addig rohanni is fognak. -
#4869 Találtam egy ilyet. :)
http://blogamia.blogter.hu/168532/mozgolepcson_jobbra_tarts -
#4868 Mármint nem is Te, hanem én.. :) -
#4867 Bence! Inkább azt mond meg, mikor vezetünk buszt! :) -
#4866 Kélek, Bence! Ne kötekedj már! :)
Nyilván, azaz sajnos nincs benne az utazási feltételekben. :)
De - és ez engem még jó pár éve amúgy meglepett - a mozgólépcsőkön tényleg ott van ikonokkal ábrázolva, hogy jobboldalra kéne állni (meg, hogy kutyát ölben). -
BenceYCE #4865 A vezérigazgatónak meg nem illik jogilag fedetten erkölcsileg lopni, mégis megteszik. Szólj rájuk légyszíves, mert zavar, hogy ellopják a pénzemet a közös kasszából. -
Takezó #4864 Nem kell. Illik. -
BenceYCE #4863 Én nem olvastam sehol sem ilyen szabályt. Hova van ez leírva az utazási feltételeknél? -
#4862 Mondta? Szabály. Ikonok is jelzik minden mozgólépcső előtt.
És külföldi országokban jól működő dolog.. "a külső sáv a kamionoké" :D -
BenceYCE #4861 Ki mondta hogy oda kell? -
#4860 Miért nem tudják az emberek, hogy a mozgólépcsőn a jobb oldalra kéne állni? Mindig útban vannak. :( -
BenceYCE #4859 Hmm...
... mintha kezdene derengeni valami. -
#4858 http://index.hu/belfold/budapest/2009/09/14/a_teljes_vegkielegitesi_lista_az_indexen/ -
BenceYCE #4857 Az autó egyéb költségei a kopás. Gondolhatod, hogy nem a kötelezőre gondoltam, bár nekem nincs verdám tehát ha hozád hasonlóan magamból indulnék ki, még autót is vennem kéne.
Ráadásul megint olyat állítasz, ami nem reális. Munkába járó emberek döntő többsége nem vesz jegyet, tehát a 10 ropis bérlet egy autó költségeihez mérten NEM DRÁGA!!! Hiszen te napi 4 jegyet vennél 1200-ért míg minden más normális ember a ~10ezres havibérletet veszi mert használja az eszét. A BKV-nak nem kell blokkot adnia? Ha kell áfás számlát adnak, az csak elég, nem? A büdös az emberekből jön. Nem Demszky rakta oda heccelődésből szerintem. Közben azért jelzem, hogy értem amit mondasz, csak az elfogultságod és felháborodásod végleteket és szélsőséges esetek miatt van. Egy átlagembernek azon kívül, hogy drágállja a bérletet milyen attrocitás ért ami a cég számlájára írhat? Beszólt neki egy ellenőr mert nem volt jegye? Netán összebalhézott a buszvezetővel? Másfél millióan lakunk Pesten és ez a topic nem épp a legforgalmasabb. Minden apró rezzenés felkerül a netre Te meg világvégét jósolsz. Számtalan helyen működik állami kézben egy cég, csak ott más is működik. Te versenyről beszélsz, közben elfelejted, hogy egy közbeszerzési pályázat MaO-n hogy néz ki. Lehet rosszul látom, de szerintem teljesen mindegy, hogy X fejes azt mondja, hogy márpedig így lesz vagy hogy olyan követeléseket támasztanak, hogy garantáltan csak egy feleljen meg. Másrészről igenis lehetsz Te is konkurenciája a BKV-nak. Annyi városnéző busz van Pesten, meg temérdek szerződéses munkahelyi busz, hogy egymást érik. Egy BPest vonzáskörzetében lévő telephelyre szinte minden cég saját buszokat indít. Volánbuszok szelik át menetrend szerint a várost, amik épp úgy használhatják a buszsávot mint mi. A leggyorsabb mégis a vasút. Kipróbáltam az autót, de a 86%-os támogatottságú 1778 forintba kerülő máv bérletemmel nem tudott konkurálni még a mi Suziki-nk sem, mert havi 630 km-t, 13.230 forintból tesz meg és akkor még mindig csak az üzemanyagot számoltam, a km-ek alatt pörgő szervízköltséget pedig a nyuszi hozta. Én ennyit tudtam spórolni és a maradékból még másnak is kijön a bérlete. A stressz pedig kizárólag az autósok miatt ér, az is csak meló közben a buszban, mert nem kell idegeskednem, meg dugóban állnom, miközben araszolok a melóhely felé. Számos nagyvárosban megoldott probléma a bejárás, még kocsival is, mert vannak parkolóházak, biciklitárolók. Jómagam is számtalanszor betekerek a garázsba és a napi utazásom pont annyira jön ki, mintha vonatoznék. Az autóról jobb nem is beszélni. Szívesen vennék leckét Tőled, hogy mi miért olcsóbb, de azt hiszem még a Te vélt képességeid is cserben hagynák a projektet. Ráadásul az általad említett maszek rendszer Angliában pl. azt hozta, hogy vendégmunkások dolgoznak az angol bérek töredékéért. Ki fog ide éhbérért eljönni full stresszbe Neked tömegközlekedési eszközt vezetni havi 50-ért? Még a kínai árusok is keresnek olyan jól, hogy eszében sincs az én 85-90%-os teljesítésű munkaidőmet elirigyelni, mert az országos átlag 33% Egy rakás olyan ember van aki a munkahelyén a tényleges munkát nagyon kevés ideig végzi. A teljesítménykülönbséget meg nem látom a folyószámlámon és éppen ezért nem is irigykedik rám senki az ismerőseim közül. Menjek át a maszekhoz? Kollégának a stresszre ráment a szervezete. Kivágtak 12 cm perforált belet a hasából és arra a hónapra 42 eHUF-t kapott. Te milyen szívesen tennéd fel a gyerekedet egy olyan buszra amin kialvatlan, túlhajszolt vezető ül? Nem hozzánk hasonló hülyegyerekek találták ki az EU-s ide vonatkozó szabályokat, és igen rögös volt az út idáig. Én is szívesebben mennék nőimitátorként a Mammut-ba egy eldugott üzletbe faszt vakarni havi 90-ért, mint 9 órát lehúzni a dühöngőben picivel többért. A baj csak az, hogy nem elég nagyok a melleim, a szopáshoz meg nem értek és nem is akarok érteni. Beszélhetünk komolyan is a témáról. A volánnál vidéken 60-ért güriznek a kollégák. Elő is fordul évente többször, hogy sajáthibás szerencsétlenséget okoznak. Nálunk elgurulgatnak a buszok, de ez legtöbbször nem a munkatárs hibája. A jelenlegi gazdasági helyzettől eltekintve bizony rájött a cég, hogy nem elég havi 100-at fizetni az embereknek, mert akkor az elvárásokból kell lejjebb adni. Hidd el, hogy erre az egyensúlyra nagyon vigyáznak és véletlenül sem szeretnének többet adni, mint amennyit tényleg muszáj. A vezetők pénzelése meg teljesen törvényfüggő. Nyilvánossá kell tenni, mint a MÁV-nál is és azokat rendszeresen felül kell vizsgáltatni. Az hogy itt még mindig a szoci rendszer sajátosságai vannak, hogy bármi eltűnhet, mégsem hiányzik semmi, az meg joghézag kérdése. Erre meg kínosan ügyelnek a politikai elitünk tagjai, mert különben Ők sem tudnának "törvényszerűen" milliókat zsebre tenni. Továbbra is azt mondom, hogy a korrupció okozza a bajt. A fősulin megismert egyik évfolyamtársam egy Japán autókba készülő katalizátorok gyártásával foglalkozó cégnél dolgozik. Vele is sokat elmélkedtünk a korrupció okozta problémákról. Egyszer elejtette, hogy az üzem újonnan épült szárnyába irodabútorokat vesz a cég és Őt bízták meg a beszerzésével. Lekért 10 cégtől ajánlatot, majd a legjobb 3 alá ígért és vett számlát meg 60-ért készített íróasztalt és leszámlázta 280-ért darabját. Felmutatta, hogy ez volt a legjobb ajánlat és kész. Akkor meg milyen maszk világról beszélünk? Kisvállalkozásnál a beled kihajtják és ha fizuemelésért kuncsorogsz elhajtanak a rákba. Nagy cégnél meg épp úgy eltűnnek a dolgok mint az állami tulajdonúaknál. Értsd már meg végre, hogy itt ha holnaptól megadóztatják a söröskorsókat, akkor ma este az asszonnyal átnevezzük a mieinket köcsögre és ezzel el is van intézve. Generációk kellenek ahhoz, hogy ez a szemlélet eltűnjön és hidd el, hogy sokat lendítene a dolgokon ha az ember annyi pénzt keresne amiből már nem kell számolgatni. Egy németnek eszébe nem jut pitiáner összegekért az állását kockáztatni. Egy magyar a pesti 100-et azért meri még akár 10-20 ezerért is kockáztatni, mert kimegy az utcára és holnap talál 10 másikat ahol pont ugyan ezt a pénzt keresi. Ez az az összeg amikor a magyar már megtanul lopni és amiért még hajlandó reggel felkelni. Kicsit nézd az origo oldalait. Az egyik riporterük egy év után pert nyert a máv-val szemben, mert taglalta a felsővezetők kereset. A bkv-nál ugan ez a botrány. A bankoktól is lekérték. Elfelejted, hogy van itt pénz, csak kurva szarul van elosztva. Személy szerint úgy ítélem, hogy ennél még a szocializmus is jobb volt, most mégis a jobbik a legszimpatikusabb, bár nincsenek nagy ábrándjaim. A szoc.-ban limitáltam volna a magántulajdont 30-50 milkára és a többit köteles lett volna lejjebb adni. Csak ez egy megvalósíthatatlan dolog. Őszintén te nem bejeznéd a gürizés, ha csak 100 milkád lenne zsebben? Ezek milliárdok után is csak éhesebbek mint az elődjük/ősük az előző rendszerben.
Tehát mint mondtam ugyan azon vagyunk felháborodva, csak Te másképp változtatnál a dolgokon mint én, mert Te abban hiszel, én meg ebben. -
#4856 - nálunk a legolcsóbb? nem igaz!
Nézd meg Pozsonyt, Prágát! olcsóbb mint itt
Nézd meg Bécset! drágább, igen, 12k HUF, de 2 metróvonal van
- De soxor meg igen, illetve azonos útvonalon, vagy együtt
és b+ nem csak munkába jár az ember
no igen, az autó egyéb költségei, ezzel szeretnek jönni, csakhogy az autó adott, csomó költsége akkor is áll, ha nem megyek vele egy métert sem. ha van hol parkolni ingyenes, olcsóbb a kocsi, nekem még munkába járni is olcsóbb lett volna. Napi 2x2 jegy, az bizony ma 1200HUF/nap, az autó meg kijött volna, napi 250-ből (az üzemanyag + amortizáció). Ha sehová sem mászkáltam volna ezen kivül, és lett volna hol parkolni, a bérlet feléből megúszom az egészet. Azt se felejtsd el, hogy minden egyes kifizetett jegy mellé 300 HUF, plusz ad az állam 500-at. Akkor is fizetek a BKV-ért, ha egy métert nem megyek vele.
- miért akarnék jegyet árulni. azt árulja a szolgáltató
én leszarom hogyan, de oldja meg, ez a dolga.
- miféle hatalom? semmiféle hatalmunk nincs. az hatalom, hogy az ellenőr nem rendőr? és nem igazoltathat? könyörgöm, a BKV hatóság? szolgáltatást végez! persze monopolhelyzetben van, az tesz amit csak akar, vissza is él a piaci erőfölényével emnnire csak van bőr a pofáján. olyan ez mint a angy zenei kiadók. azok is kvázi monopolhelyzetben vannak, és nem a szolgáltatást fejlesztik, alakítják át, nem, hanem harcot hirdetnek az ügyfeleik ellen, törvénykeet lobbiznak ki. ugyanezt teszi a BKV is.
- a hamis bérlet annak a kérdése, hogy bérletpénztárban, kutyaólban simán bele tudsz futni ebbe, és volt rá eset hogy rendőrt hívtak emiatt, közokirathamisítás gyanúja, rabosítás. Mert ugye a BKV-nak nem kell blokkot adnia a vásárlásról, ezt is kibrusztolta magának, inenntől kezdve meg bizonyítsdbe, hogy te vetted és nem otthon fabrikáltad.
- én leszarom a csövest alapvetően. max nem ülök le meg elkerülöm. a csöves nem olyan egetverő kérdés. ellenben mocsok s büdös csöves nélkül is lehet egy buszban a 40 fokban, vagy egy metrókocsiban nyáron.
- elfogult? mitől lennék elfogult? max tököm tele van a tetves BKV-val, és hogy már megint lemaradtunk Prágához és még Pozsonyhoz képest is, Demszky nyomatja a 4-es metrót, a vezetés tömi a zsebét közben a buszok darabokra hullanak, hogy mennyiért veszünk metrókocsit, villamost, hogy peron nincs egy szintben, hogy a sin fél év múlva szar, tele van az egésszel a tököm! ki kell baszni az egész bandát ahogy van, és külföldről idehozni szakembereket. akik tudják, hogy mi az hogy szolgáltatás, és tudják hogy kell megszervezni egy város közlekedését. mert a mostani hulladékok akik csinálják megbuktak ebben - pártra való tekintet nélkül.
- magáncégek: bármilyen furcsa, le kell válni az állami emlőről. nem vagy már csecsszopó. meg kell tanulnod megállni a saját lábadon, anyuci támogatása nélkül. egy állami vállalat sosem teremt versenyt egy piacon, hanem megfojtja azt, mert hatalmas erőforrásokkkal rendelkezik, amivel senki nem tud versenyezni (lásd Bábolna, amibe az állam minden éveben milliárdokat pumpált, ki képes még erre hazánkban) és máris kialauk az a torz valami, amit most is látsz. nem kell az állami nagyvállalatokat, amik itt maradtak a szocializmus mementójaként, szent teheneknek tekinteni. a kapitalizmus hosszabb távon kifizetődöbb mint az államszocializmus, arról nem ebzsélve hogy utóbbi gazdaságilag, társadalmilag meg is bukott.
- Nincs keménytökü vezető. nem is lesz. mert a vezető a feletteseinek tartozik elszámolással és nem feléd. senki enm fog a rendszerrel sezmbe menni, mindeki a legkisebb ellenállás felé törekszik, és vagy rákényszerül a változtatásra vagy nem fog csinálni semmit. Ha az állami vezetők akkora csodálatos emberek lettek volna a szocializmus sem dől össze. Csak tudod csodák nincsenek, mineki gyarló. Nem te vagy az első aki ezzel a mitosszal előáll, hogy semmi baj az állami vállalatokkal, csak ráterett vezetők kellenének. Hogyne egy rakat Szent Ferenc. Meg hozzá még pár ezer ugyanígy gondolkodó besozstott. Hiú ábránd az egész.
Ahhoz hogy erőleps legyen ahhoz teljesítmént kell mérni és elvárni, ügyfélelégedettséget mérni és elvárni, stb. És még így is hatalmas ellenállással kell szembenézni, mert a kollégák beleszocializálódtak abba, ami volt. A munkavállalóknak legalább a felét el kell bocsátani, újakat felvenni. Ezer érdek sérül. Nem ebszélve a szakszervezteről. Szerinted van esélye bárkinek a BKV élén bármit elérni? Új céget összehozva igen. Amelyik már nem az önkormányzaté (illetve a hivatalnokoké), amikor van gazdája is a milliárdoknak, amire figyel is, hogy ki merre szórja. Közös lónak túros a háta, az állam pénze mindekié, ergo senkié. állami vállalat sosem lesz jó hatásfokú és korrupciómentes.
- nem elirás. és ne gondold azt hogy a jobbikos bagázstól majd itt bármi jobb lesz -
BenceYCE #4855 Jódarabig én is hasonló állásponton voltam, de egy-két dolog már változott.
Az EU-ban nálunk a legolcsóbb a szolgáltatás, tehát ha azt mondod drága, én azt mondom nem telik rá a fizetésedből. De ez épp úgy igaz a fűtésszámlára vagy az egyéb közüzemi díjakra és az általános megélhetésre, tehát szerintem a keresetek vannak pofátlanul alacsony szinten tartva.
Az autós változat ferdítés. 2 fő általában nem ugyan azon a helyen dolgozik. A kedvezményes parkolójegy csak a lakóhelynél érvényes, a munkahelynél nem, ráadásul egy őszinte autós bevallja, hogy egy km hány forintba kerül és nem csak az üzemanyag árat veszi figyelembe.
Jegyet nemcsak hogy bárki vehet de akár még Te is árulhatsz. Csak sok újságárus pl. inkább nem küszködik a macerával.
Az EU-ban számos más helyen a perselyes megoldás működik de itt a magas korrupció miatt ez szinte elképzelhetetlen.
A kekeckedő kaller esetét jól ecsetelted de elfelejted, hogy az utasoknál jóval nagyobb hatalom van mint az ellenőröknél. Ugyanis senki sem köteles ellenőr felé hitelt érdemlően azonosítani magát, tehát ha épp szórakozott vagyok és nincs kedvem elővenni a bkv-s éves bérletemet, azt mondom én vagyok Demszky Gábor és büntessen meg.
Jómagam is a kiszámíthatatlanság ellensége vagyok, de ez csak úgy valósulhat meg ha kellő időt hagynak a menetrendben a vonali késések kiküszöbölésére, amit nem tesznek, mert sok "elpazarolt" zsetonnak számít. Helyette igyekeznek az egyenletességre törekedni, hogy ha 10 perc járatsűrűség van kiírva, akkor 10 percenként járjunk. Az utast úgysem érdekli, hogy fél órás késésben vagyunk, mert csak azt veszi észre ha fél órája nem jött busz. A főbb vonalakon hangszórón tájékoztatják az utasokat a forgalmi helyzetről és az esetleges alternatívákról.
A hamis bérlet megint csak korrupció kérdése.
A közlekedési eszközökön zavar a csöves, az aluljáróban nem? Általános probléma, a cég járatain legfeljebb kicsúcsosodik. Érdekes szitu lehet egy banki tanácsadó szájából hallani pl. a fröcsögést a büdös csöves miatt, holott lehet pont a hozzá hasonlók miatt került utcára egy másik csöves.
A cégvezetők (64) olyan fizetéseket kapnak ami arcátlanság de az országban lévő magas korrupciót jól példázzák. Ha valahol beleköpnek a levesbe, melóhelyet cserélnek egymás közt. Ez is általános probléma, a társaság csak egy sok példa közül.
Az összes többivel egyet értek, és bár jogos a felháborodásod és szerintem is jó lenne kiutat találni, de a hsz-edből inkább az elfogultság dől. Engem zavarnak a magáncégesítési törekvéseid. Nem miattad, hanem az általam tapasztaltak miatt. Magáncégnek fizetek a szemétszállításért, a víz-csatornáért, a villanyért, a gázért és mindegyik önkényesen olyan szerződést irat velem alá amilyet csak akar. Minimális szemetet termelek, melyhez mérten nevetséges a díj, hát még ha azt veszem, hogy estéim felét nem itthon töltöm, még csak nem is főzök, mégis kötelező fizetnem a szemétdíjat, akár a szomszédnak aki 12 hónapból 2-t ha kint van, mégis 12 hónapot fizet. Tehát nem a bkv-val van szerintem baj, hanem a korrupcióval és azzal, hogy nincs egy keménytökű vezető a pozícióba helyezve aki felügyelhető szavazási szinten. Itt 20 éce soha semmiért senki nem felelős. Ennél azt kell, hogy mondjam még az előző rendszer is jobb volt. Ez a szabadság nekem csak szebb életet hozott, de nem kényelmesebbet. A lehetőségek meg rablóknak-tolvajoknak hozott szabadságot. Az x53-as hsz-ben gondolom csak elírás:
"az önkormányzat Demszkyvel az élen meg még ehhez aszisztál!"
Ők nem asszisztálnak, Ők teszik! Nekem is elegem van már a leválthatatlan 1 százalékos törpe pártból és a helyzetük csak igazolja, hogy bizony nincsen itt demokrácia, csak annak hazudott rendszer. -
#4854 idézném a BKV figyelőről az egyik posztomat ideillik (minek írjam le ugyanazt soxor)
"ezerszer leirtam, legyen 300 forintos jegy, de 1 óráig legyen érvényes
lehessen jegyet venni mindenhol, ne kelljen jegyvásárlási lehetőséget keresgélni
vagy legyen sms jegy - csomót lehet vele spórolni, de nem 500-ért, hanem ugyanennyiért
az emberek többsége nem szeret bliccleni, én sem, de mióta alig használom a BKV-t és jeggyel járok, néhanapján, látom:
a) kibaszott drága a mai rendszer, minden átszállás újabb 300 forint, az autó jóval olcsóbb, ha ketten megyünk akkor nagyságrendekkel olcsóbb
b) úgy kell felkutatni a jegyvásárlási lehetőségeket, pl. lakóhelyemnél jegyet sem tudok venni, be kell buszozzak valahová jegyért, tudom kötelességem előre gondoskodni magamnak jegyről, igazán európai
nálam sokszor kp sincs, nemhogy jegy
a buszvezetőnél a jegy már 400, visszaadni nem tud, kártyával fizetni elképzelhetetlen. természetesen a jegypénztárakban sem.
tudom, miért szállok fel, amikor gyalogolhatok is, mi az a fél órás séta, legalább addig is szívom a friss levegőt
c) a jegykezelő? - jól mondom? vagy jegy érvényesítő gépek sokszor nem működnek. belegyömöszölöm a jegyet és nem csinál semmit. átnyomakodok egy másikhoz az sem. gondolom kötelességem lenne az összes készüléket kipróbálni, és ha egyik sem működik, leszállni a buszról, hiszen nem érvényes a jegyem
d) az egész rendszer kiszámíthatatlan. BKV-val pontosan érkezni valahová lehetetlenség.
tehát az ideális alattvaló Bp-na következőképpen nézhet ki
a) kussol
b) mindig beszerezni magának a kellő mennyiségü jegyet előre, azt otthon nem hagyja. bérletet dettó. azt is előre.
ha két bérletszelvényt vesz, csendben lenyeli a békát, tudja, pénzt nem kaphat vissza, legyen máskor körültekintőbb
c) ha hamis bérletet vesz, csak magát okolhatja, elfogadja ezért a fogdát, rabosítást, zokszó nélkül
d) nem ágál a mocsok és a bűz miatt, sőt hálás, hogy a városvezetés neki ezt nyújtja, szinte ingyen, ezt a városvezetés ajándékának tekinti
e) nem dühöng ha a kutya nem szól neki, hogy nem fog jönni a villamos busz, sőt saját ostobaságát okolhatja csak, ha a félórás várokzás közben nem esett le neki a tantusz
f) ha terelés, változás van, nem csodálkozik különösebben, hanem elmegy és szép csendben megkeresi az új megállót, ez megint csak az ő hülyesége, miért nem tájékozódott elindulás előtt
g) nem utazgat spontán hűbelebalázs módjára, henm felkészül az utazásra már egy héttel korábban, éppen emiatt nem hagyja otthon a bérletét, jegyét, pénzét, iratait, ha mégis, csendben kifizeti a magas büntetési tételeket, zokszó nélkül, hiszen ez is kötelessége
h) befizeti az adóját és ezért nem vár cserébe semmit
i) elfogadja, hogy millirdokat fizetnek ki minden évben az adójából a MÁV, BKV és egyéb állami szervezeteknek, hiszen ez így normális, ezek a közösségi szolgáltatások kellenek, bármennyibe is kerülnek
j) haragszik a bliccelőkre, hiszen tudja, csakis miattuk ilyen drága a viteldij
k) örül az állami vezetők magas fizetésének, jutalmának, hiszen ez jár nekik, és pontosan tudja, hogy ezért a pénzért keményen meg is dolgoztak
A BKV figyelő hivatásos posztolói szerint valahogy így néz ki egy normális ember, amint látható kötelesség az van bőven, jogod annál kevésbé, legjobb lenne a BKV-nak ha utasok sem lennének, csak a nyüg és a baj van velük
Ja és éljen a szocialzmus! "
-
#4853 itt a bizonyos 24500 HUF is, amit az önkomr magának csinált endelettel teremt meg, amikro ellopják a 100 ezer forintos bringámat a rendőr a vállát vonogatja, amikor többszázezres károm van, órákig tart kiérni nekik, nezzeg a bliccelőket, an azokat fogdosni kell
és akkor a BKV blogba arcátlanul azt mondja az egyik tetvedék, hogy ha nem tetszik járjak gyalog
autóval ebben a városban közlekedni nem lehet, dugók, szemérmetlenül magas parkolási dijak, Centrum Kft, síbolások
a kerékpárt ellopják, kerékpárút nincs, ha ellopják, rendőr leszarja
tömegközlekedésnél még szarnak az egészre, tarifareform? 300-ért egy órás utazás? még a jegyért is nekem kell koslatnom, a jegykezelők fele nem működik! miféle szolgáltatás ez? de a markukat már tartják, a bliccelők tehetnek a veszteségről, véletlenül sem ők! az önkormányzat Demszkyvel az élen meg még ehhez aszisztál! -
#4852 én? harmadikos gimis voltam -
BenceYCE #4851 Sajnos rossz irányból közelíted meg a dolgokat. Munkavállalói oldalról hiteles infót adhatok, de hogy a felsővezetés ami érdekes módon messzemenőkig vegyült a politikával miért kap ilyen jutalmakat. Másrészről elmondhatom még egyszer, hogy a biztonsági őrök NEM ÁLLNAK A BKV ALKALMAZÁSÁBAN, tehát csak mint frontvonalban dolgozó embertársaimat védtem. De pont annyira találkozhat ilyen parasztokkal mint egy pultoslány egy bárban. Az önkormányzat pedig közpénzek magánkézre játszására használja a céget, ahogy írtad, a saját zsebe megtömésével foglalkozik. Akkor lennék részrehajló, ha azzal hozakodnék elő, hogy ez nekem milyen jó, mert nem kell egy másik cégnél a maszekkal a fizetésem miatt hadakoznom. Sajnos ez nem nyugat ahol teljesen természetes, hogy fizetnek és bejelentenek, nekem meg ez egy fontos dolog volt mikor melóhelyet kerestem. Ma már nem annyira fontos, de a maszekok most szarban vannak. -
BenceYCE #4850 :)
Nem voltam se taxis, se semmilyen reformer és az akkori politikai elit tagjai se voltak a haverjaim. De ha már itt tartunk, Te mit csináltál? -
#4849 "Tényleg olyan eszement ötlet így 20 év távlatából a radikális változtatni akarás?" tényleg
hol és mit csináltál 89-ben? -
#4848 amúgy már megint indulatból beszélsz, és baromságokat
no meg nem kell annyira védeni a cég becsületét, szétlopják aztnélküled is
leginkább be kéne az egészet csődöltetni és mindekit kibazsni az utcára
aztán lehetne alapjaiból újjáépíteni egy másik céget
jelenleg ugyanis egy feneketlen bendő vagytok, a tetvedék önkormányzat támogatásával, lásd az önkormányzat mindenben titeket segítő rendeletei
mert nem a szolgáltatás jobbátétele a fontos, hanem harc az ügyfelekkel, és hogy ki az erősebb. és ebben az esetben - máskor is - az önkormányzat nem a polgáraiért van, hanem a saját zsebe megtöltését tartja fontosnak, akár a parkolásnál -
#4847 -
#4846 Inkább a cigók. -
BenceYCE #4845 A Zsindex már kezd uncsi lenni. Szeretném látni a "BKV-s biztonsági őrök" munkaszerződését a BKV-val. Ki a fszt érdekel, hogy Jóskapista Bt. alkalmazottait miért verik a BKV járatokon? Miért nem kapnak Jóskapista Bt. alkalmazottai még egy nyamvadt gumibotot sem? Bár Jóskapista Bt. nem az eszéért veszi fel az alkalmazottakat, mégis egyvalamit hozzá tennék. Ha verekedésbe keverednek, mi alapján vernek meg ezek az emberek (mert akárhogy nézzük azok) bárkit is, vagy mi alapján verik meg Őket? Én ha éjszakaival utazok teljesen normális embereknek ítélem meg Őket, sosem kerültem még csak szóváltásba se velük. Az éjszakai élet értékes legényei meg vagy barátságra isznak, vagy izomra. Aki barátságra iszik, de tud viselkedni józanon is, azzal még részegen sincs gond. Aki barátságra iszik, de józanon is egy tapló, annál azért lehet félreértés a konfliktus helyzet. De aki izomra iszik, annak tökmindegy, hogy józan vagy nem, az alapból egy retardált. Bátorságukat mi sem jellemzi jobban, mint hogy ha egyedül van, lenyomják mint Fecó a 2006-os forradalmat. Ha meg többen, rögtön kinyílik a csipa. Az egészben az az érdekes, hogy csoportokról általánosítanak az ilyen indexes bulvársajtó félék, pedig mindegy hogy a biztiőrök vertek, vagy Őket verték, pont ugyan úgy emberek és valamelyiknél előbb szakad el a cérna mint a másiknál. Az általánosítás miatt el is ítélem az ilyen szenny oldalakat, mert függetlenül attól, hogy a biztonsági őrök teljesen nyomon követhetők, míg a "huligánok" a rendőr kiérkezéséig egyáltalán nem azonosíthatók, a bizti őrök nem bementek egy lebujba erőszakost játszani, hanem pénzért a munkájukat végzik. Ha holnap össze verem a postást, mert nem jött meg a levelem, még mindig bátrabb leszek, mint a hvcs, mert a házszám alapján engem azonosítanak. Ha meg éppenséggel a munkahelyemen történik az incidens akkor meg az a hír, hogy a Szopjálledemszky Bt. alkalmazottai verik a postásokat? Én azt mondom kár volt a katonaságot megszüntetni. Inkább 2 évet lehúzattam volna mindenkivel a BKV-nál, 1 év buszvezetés, 1 év biztonsági őrködés formációban. Talán az a fejtartás, miszerint bever az orrába az eső, kicsit csillapodna ha az empatikus készsége fejlődne. Bár lehetne egy kicsit erősebben is. Ez a 25-30 fős társaság keveredjen bele pl. egy nemi erőszak buliba. Majd a leghátul álló "társ" szúrja ki, hogy az áldozat a neje vagy a lánya. Este biztos a haverok egészségére fog inni. -
#4844 a fagyi visszanyal... XD -
#4843 gondolom hozták a bunkó stílusukat a "biztonsági őrők"(főleg az éjszakai járatokon),nem csodálom,hogy vkik végre felléptek ellenük
Amúgy 8 általános elvégzése után(vagy még az sem?) ne várjunk sokat ezektől a shrekkektől... -
#4842 BKV-s biztonsági őröket vertek -
#4841 Jó, nem 1 év, hanem 1 év + pár hónap múlva. Önk. választás a parlamenti választás évében szokott lenni ősszel. -
BenceYCE #4840 Sajnos Demszky herceg 2 évtizede nyúzza a bp-i lakosokat. Főpolgármester választás meg nem lesz az országgyűlési választásokkal 1 év múlva. Ezektől függetlenül viszont tudom, hogy rossz a maszop. De a fityisz még rosszabb. Értem ezalatt azt, hogy ha a statisztikáknak hinni lehet, akkor a maszop most 13%-os. A fityisz meg 70%-os. Tartok tőle, hogy itt nagyobb erők a bal oldal lejáratásával akartak véget vetni annak a korszaknak amiben nem képes egy kizárólagos párt 2/3-os törvényeket hozni. Elméletileg a fityisz jobb/jobb volt. Gyakorlatilag nem érzem benne a radikalizmust ami gyökeresen változtatna ordító dolgokon és legkevésbé sem érzem azt, hogy megfelelően konzervatív nacionalták lennének köztük akik az előtérbe a MAGYART helyeznék. Egy radikális jobbik akit szélsőségesnek hazudnak több magyarpártiságot hozna ha hasonló helyzetbe kerülne. De a média riogatja az embereket a "mi lesz hogyha" szöveggel, pedig mégis mindenkinek tele a töke a cigánysegélyezéssel. Abban a korban élünk amikor egy álítólagos MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT se nem magyar, se nem szocialista, mindössze csak párt. A FIDESZ-be több szociális érzék szorult mint ezekbe. És hogy az álítólagos jobbkapitalista FIDESZ menyire kapitalista ha összehasonlítjuk az MSZP-vel? Azt hiszem a szocik több kárt csináltak itt mint hasznot. A bolsi maszop olyan amilyen. Ismerjük, tudjuk, mégsem az általuk becsapott szavazók mentek demostrálni, hanem a nemzeti radikális konzervatívok. A szadesz azt hiszem az elmúlt évek történései és saját nyilatkozataikból kiviláglik, igen erősen izraelita párti. Aki ismerte őket, azoknak nincs ebben semmi meglepő. 8x-os áron 4-es metró, demszky-buckák és oszlopok, hogy csak azokat soroljam amikért röhög rajtunk Európa. De a fityisz, ha 2/3-dal alkotmányt módosít, kötve hiszem, hogy a nép érdekeit fogja elsőként és egyedüliként szem előtt tartani. Nem kívánom, hogy jobbik elnyomás legyen amivel riogatnak, de egy fityiszt megszégyenítő ellenzéki pártként szívesen látnám Őket a parlamentben.
Na ebből a felhozatalból válassz, melyik lenne jó az 1 év múlva esedékes választásokon. Mike a folyamatosságot látja, hogy ha a fityisz kezére kerülne a FővÖnko, nem változna semmi. Pedig a lényeg a változásban van. Ha kicsit mindenki végiggondolja a jelenlegi helyzetet, sokkal inkább van félnivalónk a monoton stagnálástól mint a változásoktól. A jobbosok a radikalizmus felé húznak, mert tudják valamit elbasztunk 20 éve. De ma a jobbos jobban balos mint a balos és fordítva. Budapest csak egy eset, de rendesen kirí a többi nagyváros sztorijából. Újfent az a meglátásom, hogy a pilitika csak színjáték. A meccset a háttérben és/vagy előtérben húzódó gazdasági szakemberek játsszák. Szarok én rá, hogy ki minek tartja magát, nem láttam a boltban jobbos kenyeret, se balos tejet. A gazdasági szakembereink (népnyúzó privatizátoraink) a saját zsebükkel vannak elfoglalva. Tényleg olyan eszement ötlet így 20 év távlatából a radikális változtatni akarás? -
#4839 hmmm. Bérlet bemutatósdi részén nincs név, cím. A belső oldalán van ugyan ilyen rublika, de nem kötelező kitölteni. Vonaljegyen sem láttam még nevet, címet. -
#4838 Legkésőbb 1 év múlva kiderül :) -
BenceYCE #4837 Úgy érzed, hogy budapesten ha egy 1%-os törpepárt helyett maszop vagy fityisz kerülne föl, semmi se változna?