6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
BenceYCE #5118 Hülyeség! Benne voltam már a legtöbb sztrájkunkban, de ilyen egységesnek még egyiket sem ítéltem! -
BenceYCE #5117 "ááá két dolog így ami picit bosszant...
1) a bkv menedzsmentje nem menedzsment, egy papucs banda, akik képtelenek rendet tartani néhány iskolázatlan, tahó-paraszt, nagyszájú buszvezetőből élőléptetett szakszervezetis között.. így nem lehet vállalatot irányítani."
A sztrájk jogszerű, és az egyetlen védekezési eszköze a munkavállalóknak. Ráadásul neked is kinyílna a bicska a zsebedben ha az adóváltozások miatt 700 milkával lenne beljebb a cégvezetés akik eddig is talicskával hordák haza a pénzt. De Nekik ez sem elég!
"melyik nem állami cégnél fordulhat ez elő? ott azonnali elbocsátásokra lehet számítani, még ha meg is van szervezve a sztrájk. mi az, hogy a bkv-s szakszervezet konzultált a jogászaikkal?"
És ez itt a legnagyobb gond. A "Módszerváltás" után jujjongtak a politikusaink, hog szét kell verni a szakszervezeteket, mert ha nem, nem jön ide a nyugati tőke. Hát most láthatod a végeredményét. Pontosan annyit keres az átlagember amiből még nem hal éhen és még bemegy érte dolgozni. Na ez az ami így is marad, ha a következő kormány nem a munkavállalói érdekképviseletek megerősítésével lesz elfoglalva. Teljesen mindegy, hogy pékről, fodrászról vagy buszvezetőről van szó!
"alapból sztrájktörvényt szegnek, amikor nem teljesítik a 60%-os üzemeltetést.. elvesztették a lojalitásukat, meg kétségbe vannak esve?! miért? a france telecomnál több mint 25-en akasztották fel magukat. na ott elhiszem, hogy volt elkeseredés."
Óriásit tévedsz és alul informált vagy! Pont a vízfejeknek a legnagyobb baja, hogy az elégséges szolgáltatást nem szabályozza semmi! Honnan a francból hoztad elő a 60%-ot? Egyáltalán milyen siteokat nézegetsz Te? Vagy retekklubból meg csigakettőből tájékozódsz?
"visszatérve a 60%-os üzemeltetésre: ez márpedig alapjoga minden tömegközlekedésre előfizetőnek.
gondoljunk bele, picit eltávolodva a bkv-tól: a upc sztrájkba kezd, a bajnokok ligája döntő előtt két nappal. a közvetítés joga természetesen nem a királyi tévénél, van, de még csak nem is az ertéelnél, vagy a tévékettőnél.
lekapcsolják a szervereket, és az összes upc előfizetőnek csak a három csatorna jön be, szobaantennával.. vicces lenne."
Gondolj bele egy picit jobban. Az előfizetők!fogyasztók a céggel szerződtek, nem a buszvezetőkkel! Beszéld meg a céggel a problémád, és majd a cég megbeszéli velem, ha törvénytelen dolgot csináltam!
"jó lenne már, ha abbahagynák ezt az egyáltalán nem eredményes sztrájkot."
Mond meg légyszíves, hogy szerinted hány sztrájk volt eddig eredménytelen! -
#5116 Igen, ez a baj, hogy a mai emberekből hiányzik az empátia. Semmi nem érdekli, csak a saját zsebe legyen tele. Pedig ha mindenki így gondolkodna, akkor még ennél nagyobb is káosz lenne.
Annyi hülyeséget átveszünk Nyugat-Európából, miért pont nem a sztrájkolók iránt szolidaritást? Az nem csapta ki a biztosítékot, amikor elhangzott az őszödi beszéd vagy amikor Sz-né Sz. Eleonóra zsebre tette a 100 milkát? Nem, úgy látszik itt a többség ingerküszöbét csak a Sláger rádió megszűnése és a saját önös érdekeik sérülése lépik csak át... -
#5115 Közlekedés a Fővárosban a sztrájk ideje alatt
2010. január 15.
http://www.bkv.hu/sztrajk2010/001.html
gyéká: ami a listában van, az közlekedik..
A követési időköz saját tapasztalatok alapján nem érvényes. 2 perctől akár 40 percig terjedhet. -
#5114 Tegnap a cimbi ezzel utazott. -
#5113 valaki nemtudja megmondani hogy a 103as busz kelenföldröl közlekedik-e? -
him13 #5112 A BKV-nak küldeném a következő számot.
Rihanna - Shut up and drive -
#5111 A teljes nevén BKV ZRT. Ami az lenne, hogy Budapest Közlekedési Vállalat Zártkörű Részvénytársaság. Ami nincs és csak a logóban maradt meg a V betű. Vagyis Budapest Közlekedési Zártkörű Részvénytársaság. -
#5110 Magyar Államvasutak -
RYO21 #5109 Aha! Szóval annaka rövidítése a BKV.
És a MÁV? Magyar állami vasút? -
#5108 nekem megfelel ez :P. -
#5106 nekem ez:
-
#5105 igaz. előadásokra gondoltam csak. egyezzünk meg ebben, hogy sosincs jó időben :) -
#5104 , mondjuk igaz. -
eLiXir #5103 na igy veszek en tobbet berletet a mocskos kurva anyjukat -
#5102 ja. -
#5101 Igen. A jelek szerint még hétvégén is. -
eLiXir #5100 holnap is lesz sztrajk skacok? -
#5099 Kötelező méréseket hogyn pótolnál főleg, ha több is van egy nap? Egy sztrák sosincs jó időpontban.
Én próbáltam más jegyzeteiből tanulni. Komoly tárgy estén a gyakorlatilag reménytelen kategória. -
#5098 lehet azért, mert így azt remélik, hamarabb kapják meg amit akarnak :D. -
#5097 :D -
#5096 nem mellesleg a kimaradó órákat pótolni is könnyebb konzultációkkal, mint új vizsgákat beiktatni. -
#5095 véleményem szerint könnyebb összeszedni a jegyzeteket utólag, amelyik órára esetleg nem jutottál be, mint a kimaradt vizsgákat pótolni, újrarendezni az egész vizsgaidőszakod, vagy a tanároknak új vizsgaidőpontokat, illetve terembérléseket intézni. -
#5094 Szorgalmi időszakban jobb lenne? Akkor több órára nem jutnál be, mint ahány vizsgára. Mi a jobb? 1-2 vizsga beutazását megszervezni, vagy a minden nap beszenvedni -
#5093 nem a hálapénz a "magyar szarság" hanem a munkamorál az egészségügy egy részében: az, hogy már leginkább akkor érzed magad biztonságban egy orvos kezei közt egy sima kisvárosi kórházban is például, ha fizettél neki. ez a probléma:S -
#5092 fú ez a fogalmazásmód visszaolvasva még nekem is fájt.. na mindegy. a lényeg ugyanaz:) -
#5091 (csak nagyon halkan felszólalva, és nem bele akarva mártani magam, egy ártatlan költői kérést tennék csak fel, csöppet elfogultan :) )
Miért minden szervezetnek vizsgaidőszak kellősközepén kell sztrájkot hirdetnie? -
#5090 Most nézem a banner alatti mottót: "Mozgásba hozzuk a várost"
És milyen igaz! Amióta sztrájk van annyit gyalogoltam mint az elmúlt hónapokban összesen :DDD -
búgódisznó #5089 tudomásom szerint a metróvezetők nem sztrájkolnak, sőt ellenzik azt -
búgódisznó #5088 Nem is ez a lényeg, rosszul kezdtem bele az egészbe,keressen normálisan a sofőr is persze, de könyörgöm először tegyük már rendbe az egészségügyet aztán jöhet a többi. -
#5087 hétvégén hogy fognak járni a hévek/metrók? nem tudja valaki? 10-10 percenként? -
búgódisznó #5086 aha a röntgenorvosnak meg a mentősnek mi lehetne sorolni
És azok 30 évig keményen tanulnak.
ráadásul hálapénz mint olyat el kéne felejteni ez is egy magyar szarság..
-
#5085 :D -
#5084 nemtom, úgy vettem észre vhol írták. lehet nem figyeltem :D. -
#5083 csak a hála pénz 140 egy honapban a dokiknak , jo lenne ha gondolkodnál mielőtt irsz -
#5082 Te csak búgj tovább.... -
#5081 Ja!
A Budapesti Közlekedési Vállalat országos sztájkot hídetett... -
#5080 esetleg, ha visszaolvasnál. -
RYO21 #5079 Látom, a top 10ben van a topik.
Mi történt?
Sztrájkolnak?
Am ez a sztrájk az egész országot érinti? -
#5078 hogy ez a video beszurás sosem sikerül
ez a véleményem a bkvrol
http://www.youtube.com/watch?v=P11FA52t2kM