6964

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    "Azért ugye Te sem gondolod ezt komolyan? Mármint, hogy ez így helyes."

Nem gondolom. Tudom, hogy nem helyes és ha hiszed ha nem, engem rohadtul nem érdekel, mert nem szoktam visszaélni vele. Másrészt órabérben fizetnek, nagy ívben beleszarok, hogy mennyit állok egy megállóban. A menetidő és a menetrend csak egy előirányzott terv. Ha nem jön össze, mert olyan a forgalmi helyzet, vagy épp nem tudják eldönteni az utasok a Ferenciek terén reggel 07:30-kor, hogy megtelt-e a busz vagy sem, az az Ő bajuk. Nekem ketyeg a vekker, ez érdekel. Persze ha nem akarnának mindenáron az első beérkező busszal indulni, akkor folyamatos lenne a közlekedés és nem torlódnának össze adott viszonylaton a buszok. Ezt nyugaton az emberek maguktól átlátják, ezért nem is tolonganak, hagyják, hogy pörögjön a vonal. Lehet nem is annyi az IQ egy adott megállóra levetítve mint sokszor itthon. Természetesen tisztelet a kivételnek, de ott még az autós közlekedésen is meglátszik, hogy tudják az emberek, a sebességgel minden négyzetesen arányos! Ergó nem ildomos birizgálni!

"Az is elő van írva, hogy 20 percetek van a járművek átvételére... akkor ezzel miért nem értesz egyet (hisz' elő van írva)..."

Elfelejtetted, hogy a KSZ a munkáltató helyzetét könnyítette meg és ezért minket jobban honoráltak anyagilag. A 20 perc törvénybe ütközik, hiszen a munka előkészületéért az MT szerint ugyan úgy köteles a munkaadó járandóságot fizetni! Tehát a kocsi átvizsgálására nem kötelezhetne 20 perc alatt, csakhogy Ő vállalta, hogy az átvizsgálás zömét elvégezteti a szerelőkkel. Na ez nem működött! Mikor kimész, neked egy teljesen átvizsgált járművet kellene találnod a kiírt sorban. Ezen szabályt a bkv évek óta megszegte, mitöbb olyan járműveket is kirakott a sorba, forgalomképes címkével, ami a közlekedés-, a vagyon- és nem utolsó sorban a személyi biztonságot veszélyezteti!

"Ha már ott állok és várok 10-15 percet a buszra (ahol ráadásul 4 busz is megáll... de természetesen egyszerre jönnek az okos, értelmes átszervezésnek köszönhetően), akkor várja már meg, míg felszállok arra a tetves buszra."

A forgalom csodákra képes! Gyere velem egyszer és meglátod, hogy rohadtul semmi köze az egésznek a papírformához. Alacsonypadlóson a 7-es vonalcsaládban csak EGY(!) kerekesszékest kell összeszedjél és 2-en tolnak a végállomásig! Jó lenne ha meg kellene mindenkit várni, csak nem határozták meg, hogy a megállón kívül álló utas, aki nem utas, hány méterről számít utasnak. A szemmértéket pedig mindenki máshogy ítéli meg. Szeretném ha egy kikezdhetetlen variációt mondhatnál ahol a cég ennél jobban le tudja magát védeni! Mert ismétlem ezt nem a buszvezetők találták ki, Te pedig rendszeresen egy kalap alá veszed a bkv-s dolgozókat a menedzsmenttel! Nem vittem haza 100 milliót és nem kapok szolgálati autót! A fizetésemből annak ellenére akarnak elvonni, hogy a cég ez év elejétől 700 milliót megtakarít az adóváltozások miatt a dolgozókon!

"Amit még írtál, hogy nem is tudja rámcsukni az ajtót, amíg nem "csenget". Nem tudom most hogy van, de régebben sokszor csengetés nélkül csukták az ajtókat... most is simán tapasztalom, hogy egyszerre nyomja meg a két gombot (csengetés plusz ajtóbecsukó gomb). Tehát ismét "sántít" valami."

Próbáljuk ki! Szerintem tévedsz ha azt hiszed, hogy bármelyik kolléga rám tudja csukni az ajtót ha én nem akarom!

"Én elhiszem azt, hogy Te normális, rendes sofőr vagy, de sajnos a társaid nagy része egyáltalán nem az."

Elhiszem, hogy szűk látókörű vagy de gondolom a szőkenős viccek miatt is épp így általánosítasz! Nem kértek diplomát a buszvezetéshez és ezért a pénzért a gazdasági válságig jószerével embert nem találtak aki ezt munkát elvégezte volna, olyan ember hiánnyal küzdött a cég! Miért nem demonstráltál, hogy csak diplomával lehessen buszvezetőként elhelyezkedni és ezért megfelelő fizetések társuljanak?! Félre értés ne essék bőven akad kolléga aki miatt rászolgált a közvéleményre a buszvezető társadalom, de nehogy azt hidd, hogy attól hülye, mert buszvezető! Ez is csak egy olyan hely ahol kiéleződik az emberek tulajdonsága. Semmivel nem jobb vagy rosszabb ez mint egy szórakozóhely ahol a parasztokból még nagyobb paraszt lesz. Olyan ez mint az autós társadalom. Közlekedési morálról beszélnek, pedig a bunkó kormánnyal a kezében is bunkó marad, nem kell ehhez még bkv-snak se lennie.

"Az, hogy a reakció az, hogy ez van ezt kell szeretni nem válasz."

Nem kell ezt szeretni, lehet jogi útra is terelni, de hidd el egy egész csapat fáradozik azon, hogy jogilag fedhetetlenek legyünk! Ja kérem, hogy a jogrendszerünk lyukas mint az ementáli?! Akkor kikkel is van a baj? Lásd a fát az erdőtől, nem ellened sztrájkolunk! Ha kimész az utcára demonstrálni, vagy sztrájkolsz az egészségügyi dolgozókkal, mert történetesen Te is az lennél, néma szóval tűrné legtöbbünk, sőt én még a demonstrációtokra is elmennék, mert FONTOS a támogatottság!

"Amiben viszont nem értek egyet a jelenlegi helyzetben, hogy azokon töltjük ki a mérgünket, akik felveszik a munkát. Ők segíteni próbálnak, ne őket cseszegessük már!"

Tévedsz. Pénzért veszik fel a munkát! A sztrájktörők csak megvetésre méltóak! A volánnál statisztika van arról, hogy mennyi üzemanyagot lopnak el a sofőrök és mennyi jegyet nem adnak ki. Eszerint fizetik is Őket. A mi pénzünket elveszik, és most Ők kapják meg. De tudtuk ezt amikor belevágtunk, mert erre számítottunk Tőlük. Másrészt ha most nem állunk ki az igazunkért, évekre visszaesik a fizetésünk. Ennek tudatában sajnálom bár a kifizetett júdáspénzt az alvállalkozóknak, de nem is irigylem Őket. A pénzünkért amit nekik fizetnek ki, azért cserébe, meg remélem sokat szidják Őket!
  • Fabio Capello
    Bocsi hogy úgy eltűntem a múltkor, meghalt a gépem.

Szóval negyedik nap... És ahogy elnézem lesz ötödik és hatodik is...

Btw, most olvastam, tényleg kaptatok bombás fenyegetéseket?
  • BenceYCE
    Hülyeség! Benne voltam már a legtöbb sztrájkunkban, de ilyen egységesnek még egyiket sem ítéltem!
  • BenceYCE
    "ááá két dolog így ami picit bosszant...

1) a bkv menedzsmentje nem menedzsment, egy papucs banda, akik képtelenek rendet tartani néhány iskolázatlan, tahó-paraszt, nagyszájú buszvezetőből élőléptetett szakszervezetis között.. így nem lehet vállalatot irányítani."

A sztrájk jogszerű, és az egyetlen védekezési eszköze a munkavállalóknak. Ráadásul neked is kinyílna a bicska a zsebedben ha az adóváltozások miatt 700 milkával lenne beljebb a cégvezetés akik eddig is talicskával hordák haza a pénzt. De Nekik ez sem elég!

"melyik nem állami cégnél fordulhat ez elő? ott azonnali elbocsátásokra lehet számítani, még ha meg is van szervezve a sztrájk. mi az, hogy a bkv-s szakszervezet konzultált a jogászaikkal?"

És ez itt a legnagyobb gond. A "Módszerváltás" után jujjongtak a politikusaink, hog szét kell verni a szakszervezeteket, mert ha nem, nem jön ide a nyugati tőke. Hát most láthatod a végeredményét. Pontosan annyit keres az átlagember amiből még nem hal éhen és még bemegy érte dolgozni. Na ez az ami így is marad, ha a következő kormány nem a munkavállalói érdekképviseletek megerősítésével lesz elfoglalva. Teljesen mindegy, hogy pékről, fodrászról vagy buszvezetőről van szó!

"alapból sztrájktörvényt szegnek, amikor nem teljesítik a 60%-os üzemeltetést.. elvesztették a lojalitásukat, meg kétségbe vannak esve?! miért? a france telecomnál több mint 25-en akasztották fel magukat. na ott elhiszem, hogy volt elkeseredés."

Óriásit tévedsz és alul informált vagy! Pont a vízfejeknek a legnagyobb baja, hogy az elégséges szolgáltatást nem szabályozza semmi! Honnan a francból hoztad elő a 60%-ot? Egyáltalán milyen siteokat nézegetsz Te? Vagy retekklubból meg csigakettőből tájékozódsz?

"visszatérve a 60%-os üzemeltetésre: ez márpedig alapjoga minden tömegközlekedésre előfizetőnek.
    gondoljunk bele, picit eltávolodva a bkv-tól: a upc sztrájkba kezd, a bajnokok ligája döntő előtt két nappal. a közvetítés joga természetesen nem a királyi tévénél, van, de még csak nem is az ertéelnél, vagy a tévékettőnél.
    lekapcsolják a szervereket, és az összes upc előfizetőnek csak a három csatorna jön be, szobaantennával.. vicces lenne."

Gondolj bele egy picit jobban. Az előfizetők!fogyasztók a céggel szerződtek, nem a buszvezetőkkel! Beszéld meg a céggel a problémád, és majd a cég megbeszéli velem, ha törvénytelen dolgot csináltam!

"jó lenne már, ha abbahagynák ezt az egyáltalán nem eredményes sztrájkot."

Mond meg légyszíves, hogy szerinted hány sztrájk volt eddig eredménytelen!
  • Atisz #5116
    Igen, ez a baj, hogy a mai emberekből hiányzik az empátia. Semmi nem érdekli, csak a saját zsebe legyen tele. Pedig ha mindenki így gondolkodna, akkor még ennél nagyobb is káosz lenne.
    Annyi hülyeséget átveszünk Nyugat-Európából, miért pont nem a sztrájkolók iránt szolidaritást? Az nem csapta ki a biztosítékot, amikor elhangzott az őszödi beszéd vagy amikor Sz-né Sz. Eleonóra zsebre tette a 100 milkát? Nem, úgy látszik itt a többség ingerküszöbét csak a Sláger rádió megszűnése és a saját önös érdekeik sérülése lépik csak át...
  • CattiBrie
    Közlekedés a Fővárosban a sztrájk ideje alatt
    2010. január 15.

http://www.bkv.hu/sztrajk2010/001.html

gyéká: ami a listában van, az közlekedik..

A követési időköz saját tapasztalatok alapján nem érvényes. 2 perctől akár 40 percig terjedhet.
  • Molnibalage
    Tegnap a cimbi ezzel utazott.
  • Marci0115
    valaki nemtudja megmondani hogy a 103as busz kelenföldröl közlekedik-e?
  • him13
    A BKV-nak küldeném a következő számot.
    Rihanna - Shut up and drive
  • Zeller01
    A teljes nevén BKV ZRT. Ami az lenne, hogy Budapest Közlekedési Vállalat Zártkörű Részvénytársaság. Ami nincs és csak a logóban maradt meg a V betű. Vagyis Budapest Közlekedési Zártkörű Részvénytársaság.
  • Fabio Capello
    Magyar Államvasutak
  • RYO21
    Aha! Szóval annaka rövidítése a BKV.
    És a MÁV? Magyar állami vasút?
  • Legend Killer
    nekem megfelel ez :P.
  • celza8807
    nekem ez:

• yakisha
    igaz. előadásokra gondoltam csak. egyezzünk meg ebben, hogy sosincs jó időben :)
  • Legend Killer
    , mondjuk igaz.
  • eLiXir
    na igy veszek en tobbet berletet a mocskos kurva anyjukat
  • Legend Killer
    ja.
  • Molnibalage
    Igen. A jelek szerint még hétvégén is.
  • eLiXir
    holnap is lesz sztrajk skacok?
  • Molnibalage
    Kötelező méréseket hogyn pótolnál főleg, ha több is van egy nap? Egy sztrák sosincs jó időpontban.

Én próbáltam más jegyzeteiből tanulni. Komoly tárgy estén a gyakorlatilag reménytelen kategória.
  • Legend Killer
    lehet azért, mert így azt remélik, hamarabb kapják meg amit akarnak :D.
  • Legend Killer
    :D
  • yakisha
    nem mellesleg a kimaradó órákat pótolni is könnyebb konzultációkkal, mint új vizsgákat beiktatni.
  • yakisha
    véleményem szerint könnyebb összeszedni a jegyzeteket utólag, amelyik órára esetleg nem jutottál be, mint a kimaradt vizsgákat pótolni, újrarendezni az egész vizsgaidőszakod, vagy a tanároknak új vizsgaidőpontokat, illetve terembérléseket intézni.
  • Molnibalage
    Szorgalmi időszakban jobb lenne? Akkor több órára nem jutnál be, mint ahány vizsgára. Mi a jobb? 1-2 vizsga beutazását megszervezni, vagy a minden nap beszenvedni
  • yakisha
    nem a hálapénz a "magyar szarság" hanem a munkamorál az egészségügy egy részében: az, hogy már leginkább akkor érzed magad biztonságban egy orvos kezei közt egy sima kisvárosi kórházban is például, ha fizettél neki. ez a probléma:S
  • yakisha
    fú ez a fogalmazásmód visszaolvasva még nekem is fájt.. na mindegy. a lényeg ugyanaz:)
  • yakisha
    (csak nagyon halkan felszólalva, és nem bele akarva mártani magam, egy ártatlan költői kérést tennék csak fel, csöppet elfogultan :) )
    Miért minden szervezetnek vizsgaidőszak kellősközepén kell sztrájkot hirdetnie?
  • GregSB
    Most nézem a banner alatti mottót: "Mozgásba hozzuk a várost"

És milyen igaz! Amióta sztrájk van annyit gyalogoltam mint az elmúlt hónapokban összesen :DDD
  • búgódisznó
    tudomásom szerint a metróvezetők nem sztrájkolnak, sőt ellenzik azt
  • búgódisznó
    Nem is ez a lényeg, rosszul kezdtem bele az egészbe,keressen normálisan a sofőr is persze, de könyörgöm először tegyük már rendbe az egészségügyet aztán jöhet a többi.
  • Vadnokedli
    hétvégén hogy fognak járni a hévek/metrók? nem tudja valaki? 10-10 percenként?
  • búgódisznó
    aha a röntgenorvosnak meg a mentősnek mi lehetne sorolni
    És azok 30 évig keményen tanulnak.
    ráadásul hálapénz mint olyat el kéne felejteni ez is egy magyar szarság..
  • Legend Killer
    :D
  • Legend Killer
    nemtom, úgy vettem észre vhol írták. lehet nem figyeltem :D.
  • Marci0115
    csak a hála pénz 140 egy honapban a dokiknak , jo lenne ha gondolkodnál mielőtt irsz
  • Narxis
    Te csak búgj tovább....
  • Mighty
    Ja!

A Budapesti Közlekedési Vállalat országos sztájkot hídetett...
  • bertino
    esetleg, ha visszaolvasnál.