6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Legend Killer
    LOL

kussoljatok már baszki. csak belinkeltem a kurva videó linkjét, hogy nézzétek meg! ne engem baszogassatok már azért, mert betettem. én cseszek rá, hányszor mondjam?

idióták
  • Atisz #5157
    Te is jó tv-t nézel. Akkor már nem csodálkozom a hozzászólásaidon...
  • Narusco
    te úristen... ez a videó
  • Bandee1987
    Annyira hiteles lehet az egész, hogy még a nol.hu-n se látom, hogy ők átvették volna ezt, és hírként tálalták volna :DDDD
  • Legend Killer
    sieg, heil!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Molnibalage
    ATV? Baszod, ennyi erővel Göbbels propagandafilmet is lehetne linkelni...
  • Bandee1987
    Jaja, messziről bűzlik az egész interjú.
  • Legend Killer
    :D

ne nekem mond, én csak megmutattam :DD.
  • erieskrisz
    ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ és érdekes modon ez sehol nem jelent meg hogy megvertek valakit egyik soför sem tett feljelentést sehol nem irnak arról hogy a buszsöfört mentő vitte el. Lehet hogy igaz lehet hogy a BKV vezetösége bérelt fel egy sofört vagy valakit hogy ezt mesélje el
  • Legend Killer
    ezt nézzétek

Döbbenetes vallomás a BKV-sztrájkról! Kipakolt a buszsofőr!
    Megfélemlítéssel kényszerítik sztrájkra a buszsofőröket - erről vallott videóinterjúnkban egy BKV-sofőr.
  • Legend Killer
    jó a csaj
  • Christo
    BKV sztrájk

itt a jó link
  • Christo
    BKV sztrájkról az igazság

tessék terjeszteni a linket, durva :)
  • Legend Killer
    csakkérdeztembakker :P.

ettől még nem kell így válaszolni.
  • Pluskast
    Nem kellene ilyesmiket kérdezni. A jövőbe látás képességével még nem rendelkezik senki. Én azt sem tudom, hogy ma este nyerek é a pókeren (bár jó lenne).
  • Legend Killer
    lottót kell nyerni :D.
  • Legend Killer
    lesz7főn bkv sztrájk, vagy megegyeznek7végén?
  • Son Ice
    Tényleg... csak vak vagyok, bocsánat.
    Lassan kezdem úgy érezni én vagyok a fekete bárány... mint említettem valószínű én is ezt tenném a helyetekben, sztrájkolnék. Csak a helyzet az, hogy helyettem találnak 1 hét alatt másik alkalmazottat; nem tehetem meg, hogy ugrálok... vagy csak kis mértékben.
    Tegnap a Deák téren sok "ellenőr szerű képződmény" lézengett, de inkább csak dohányoztak és sétáltak, mintsem ellenőrizzenek. Természetesen jól teszik, én sem veretném meg magam a helyükben. Ráadásul hétfőig nincs is bérletem. :) Még jó, hogy 8-án lejárt.
    Én csak azt kérem, hogy Te is értsd meg azokat az embereket, akik előfizetnek valamiért (megveszik a bérletet/jegyet) és cserébe nem kapják meg a szolgáltatást, ami a minimum lenne. Esetleg a saját zsebéből kell fizetni a taxit, hogy beérjen vagy ha nem tud beérni, akkor kirúgják (jogellenesen, de ugye indokot bármikor lehet találni). Nem csak Ti kerestek szarul ebben az országban, de nem kezdem el sorolni... Nektek van eszköz a kezetekben, a legtöbb embernek nincs. Ismétlem magam, én is ezt csinálnám a helyetekben.
  • CattiBrie
    De én nem szeretnék.. gyorsabban anyázni sem, de amúgy simán anyázni sem. :)
  • ChaosTeam
    Lassan akkora forgalom lesz a bkv-s fórumokban, hogy lehet kellene egy CHAT :D

Ott gyorsabban lehetne anyázni egymásnak :D
  • Molnibalage
    Az egész sláger egy rakás szar volt. Az én 16 GB-nyi "gyűjteményem" (ezt vicc annak nevezni és sok album van közte) is felülmúlta az ő "változatosságulat".

A két tahóról meg ne is beszéljünk...
  • Fabio Capello
    persze, de minden viszonyítás kérdése... amit jelenleg a bkv-tól kapok, az nekem nem ér ennyit, max a felét. Arról nem is beszélve hogy egyes kiszivárgott hírek szerint a jegy és bérletpénzek csak a slepp prémiumját növelik.

Megjártam Párizst és Londont is (csak itt fél évet éltem), ott az árak árfolyamtól függően egálban vannak, vagy drágábbak, de cserébe: pontosság, viszonylagos tisztaság, gyorsaság, precizitás, nincsenek hajléktalanok, bliccelők, és mindenki normálisan viselkedik a másikkal. Sztem ez a korrekt egy közlekedési cégtől, nem az ami itthon folyik.

Persze, nem illendő összehasonlítani ezeket a dolgokat, mert nyilván ott más a helyzet. A lényeg az, hogyha kicsit megráznák magukat az emberek, és kidobnák a selejtet, akkor lehetne így is.
  • BenceYCE
    Ez a bajom nekem is. Ennek a korrupt városvezetésnek egy fityinget sem adnék állami pénzből. Még a követelések közé is beszorítanám, hogy azonnali önkormányzati választás kéne, mert amíg lyukas a pénztárca zsebe, addig fölösleges pénzt áldozni rá!

Másrészt. Tudom, hogy az utasoknak a bérlet drága, de ne ragadjunk le ennél. Hiszen drága a benzin, az áram, a gáz és minden. Ergo a fizetések vannak a béka segge alatt! Országos probléma ez és csak súlyosbítja a szakszervezetek hiánya.
  • BenceYCE
    Hát a Láger rádión én is kiakadtam!

Akkor hagytam abba a hallgatásukat, mikor burkolatlanul kitört egyik BB-ből a zsidó! 2001.09.11. után azt mondta az egyik, hogy kézigránátot adna az első palesztin gyerek kezébe és megmondaná Neki, hogy otthon a család körében húzza ki a szeget! Mit tehet egy ártatlan család az állítólagos terroristák létezéséről? Rohadt buzik! Utánna néztek és annyi médiatörvény megszegéséért járó büntetést fizettek ki a két zsidó után, hogy a bevételek nem is tudták volna fedezni! Igazi propaganda műsor volt, cirkusszal meg kenyérrel! Senki nem állt meg előttük, mindenkit, még az évtizedes múlttal rendelkező zenészeket is lefikázták. Igazi cacib díjas baromállat mindkettő! Bár a zenék jók voltak, a zenei műsor összeállításáért felelős kollégájuk előtt le a kalappal!
  • Fabio Capello
    Őszintén szólva, hónapok óta egy darab jeggyel utazom, mocskos rablóbandának nem fizetek. Arról nem is beszélve, hogy ugye februárban megint áremelés lesz, amiért cserébe lószart nem kapunk. Meg amúgyis annyit nem járok a városba, hogy kijöjjön a bérlet ára, bnőmhöz járok, és kész.

Ha meg bárkit elkap a paraszt ellenőr (tisztelet a kivételnek!!! - mert van rendes is, találkoztam már ilyenekkel! :) ), nyugodtan lehet mondani, hogy Zsíros Eleonórácska majd kifizeti a bírságot. :D

szerk: tudom, ez szar hozzáállás, de mi nem sztrájkolhatunk árcsökkentésért... :)
  • BenceYCE
    Én mondtam, hogy ne vegyél!
    Legyél Te is közutálatnak örvendő politikus és bliccelj! :)
  • BenceYCE
    Teljesen független tőle, ne magyarázz bele hülyeségeket! :) A kollégák ha egy hónapig nem dolgoznak, hónapok, sőt van akinek évek mire egyenesbe jönnek anyagilag. :(
  • BenceYCE
    Hogy valós igazolást kapj a hiányzásodról! :D
  • BenceYCE
    Meg van véve a szakszervezetük!
    A trolisoké is, de inkább sokan kiléptek Tőlük, mert álszent dolog felvenni a pénzt, ha nem tesz a dolgozóért semmit sem. Van olyan szakszis aki az akácfában havi 850-ért alkalmazott. Mit vársz Tőle?
  • BenceYCE
    Az nem önkormányzati probléma, hanem állami. Én kimentem demonstrálni velük a lehetetlen helyzetük miatt. Te hol voltál?
  • BenceYCE
    A röntgenes nem orvos és a mentős sem. Mindketten egészségügyi dolgozók, de semmivel sem jobb a munkájuk mint a miénk. Sajnos Őket az állambácsi tartja éhbéren, mivel államilag szabályzott a fizetésük.
  • BenceYCE
    Teljesen jogos!

Ez csak a főváros és agglomerációjának problémája! Csak sajnos minden Fővárosi polgár aki szédül ha meglátja a Budapest vége táblát, nem lát túl a saját életén. Pedig a 10 milliós országból csak 1.700.000 laknak ott. Kicsit egós és szánalmas. Kíváncsi vagyok termőföld nélkül a nagykörúton milyen búza megy alma teremne.
  • BenceYCE
    Ott van az #5120-ban :)
  • BenceYCE
    Attól, hogy egyetlen ajtón át tudtak lemenni, ahova még a riportereket is átvizsgálás után engedték be EGYESÉVEL! :D
    Kommandósok vigyáztak a slepptagokra. Szánalmas, mint amikor a néptől védette meg magát a rendőrséggel a gyurcsányslepp.
  • BenceYCE
    Pont az ilyen emberek hiányoznak! Kerül ilyen okos a céghez és az utasok közé is. Beszarik, behugyozik az utastérbe, a gyerekes anyuka meg kerülgetheti a végterméket. Hiába, ettől ilyen szép Pest! Bár ez is véleménynyilvánítás egy módja. Gratulálok a mély értelmezésű és velős mondanivalóhoz!
  • Son Ice
    Erre #5070 reagálnál, ha szépen megkérlek?
  • Fabio Capello
    Az nekem is tetszett :D Nem tudom hogy a metró gépháza miben jobb helyszín, mint a moszkvatér :D:D:D
  • BenceYCE
    Erről még nem tudok. Viszont vicces volt a média erőltetett maszatolása a Moszkva téri állítólagos incidens miatt. Elment 30-40 munkaidőn kívüli kolléga, hogy megtudják mi zajlik a sajtótájékoztatón, erre valaki már terrort lát! :D Ez az Ő eszközük! Elhitelteleníteni és ellehetetleníteni. Fél órával később cáfolták. Mindezt a BRFK-tól. Erre mit mondjak? Hogy nincs a főváros politikai slepplének a kezében a rendőrség?!
  • BenceYCE
    "Azért ugye Te sem gondolod ezt komolyan? Mármint, hogy ez így helyes."

Nem gondolom. Tudom, hogy nem helyes és ha hiszed ha nem, engem rohadtul nem érdekel, mert nem szoktam visszaélni vele. Másrészt órabérben fizetnek, nagy ívben beleszarok, hogy mennyit állok egy megállóban. A menetidő és a menetrend csak egy előirányzott terv. Ha nem jön össze, mert olyan a forgalmi helyzet, vagy épp nem tudják eldönteni az utasok a Ferenciek terén reggel 07:30-kor, hogy megtelt-e a busz vagy sem, az az Ő bajuk. Nekem ketyeg a vekker, ez érdekel. Persze ha nem akarnának mindenáron az első beérkező busszal indulni, akkor folyamatos lenne a közlekedés és nem torlódnának össze adott viszonylaton a buszok. Ezt nyugaton az emberek maguktól átlátják, ezért nem is tolonganak, hagyják, hogy pörögjön a vonal. Lehet nem is annyi az IQ egy adott megállóra levetítve mint sokszor itthon. Természetesen tisztelet a kivételnek, de ott még az autós közlekedésen is meglátszik, hogy tudják az emberek, a sebességgel minden négyzetesen arányos! Ergó nem ildomos birizgálni!

"Az is elő van írva, hogy 20 percetek van a járművek átvételére... akkor ezzel miért nem értesz egyet (hisz' elő van írva)..."

Elfelejtetted, hogy a KSZ a munkáltató helyzetét könnyítette meg és ezért minket jobban honoráltak anyagilag. A 20 perc törvénybe ütközik, hiszen a munka előkészületéért az MT szerint ugyan úgy köteles a munkaadó járandóságot fizetni! Tehát a kocsi átvizsgálására nem kötelezhetne 20 perc alatt, csakhogy Ő vállalta, hogy az átvizsgálás zömét elvégezteti a szerelőkkel. Na ez nem működött! Mikor kimész, neked egy teljesen átvizsgált járművet kellene találnod a kiírt sorban. Ezen szabályt a bkv évek óta megszegte, mitöbb olyan járműveket is kirakott a sorba, forgalomképes címkével, ami a közlekedés-, a vagyon- és nem utolsó sorban a személyi biztonságot veszélyezteti!

"Ha már ott állok és várok 10-15 percet a buszra (ahol ráadásul 4 busz is megáll... de természetesen egyszerre jönnek az okos, értelmes átszervezésnek köszönhetően), akkor várja már meg, míg felszállok arra a tetves buszra."

A forgalom csodákra képes! Gyere velem egyszer és meglátod, hogy rohadtul semmi köze az egésznek a papírformához. Alacsonypadlóson a 7-es vonalcsaládban csak EGY(!) kerekesszékest kell összeszedjél és 2-en tolnak a végállomásig! Jó lenne ha meg kellene mindenkit várni, csak nem határozták meg, hogy a megállón kívül álló utas, aki nem utas, hány méterről számít utasnak. A szemmértéket pedig mindenki máshogy ítéli meg. Szeretném ha egy kikezdhetetlen variációt mondhatnál ahol a cég ennél jobban le tudja magát védeni! Mert ismétlem ezt nem a buszvezetők találták ki, Te pedig rendszeresen egy kalap alá veszed a bkv-s dolgozókat a menedzsmenttel! Nem vittem haza 100 milliót és nem kapok szolgálati autót! A fizetésemből annak ellenére akarnak elvonni, hogy a cég ez év elejétől 700 milliót megtakarít az adóváltozások miatt a dolgozókon!

"Amit még írtál, hogy nem is tudja rámcsukni az ajtót, amíg nem "csenget". Nem tudom most hogy van, de régebben sokszor csengetés nélkül csukták az ajtókat... most is simán tapasztalom, hogy egyszerre nyomja meg a két gombot (csengetés plusz ajtóbecsukó gomb). Tehát ismét "sántít" valami."

Próbáljuk ki! Szerintem tévedsz ha azt hiszed, hogy bármelyik kolléga rám tudja csukni az ajtót ha én nem akarom!

"Én elhiszem azt, hogy Te normális, rendes sofőr vagy, de sajnos a társaid nagy része egyáltalán nem az."

Elhiszem, hogy szűk látókörű vagy de gondolom a szőkenős viccek miatt is épp így általánosítasz! Nem kértek diplomát a buszvezetéshez és ezért a pénzért a gazdasági válságig jószerével embert nem találtak aki ezt munkát elvégezte volna, olyan ember hiánnyal küzdött a cég! Miért nem demonstráltál, hogy csak diplomával lehessen buszvezetőként elhelyezkedni és ezért megfelelő fizetések társuljanak?! Félre értés ne essék bőven akad kolléga aki miatt rászolgált a közvéleményre a buszvezető társadalom, de nehogy azt hidd, hogy attól hülye, mert buszvezető! Ez is csak egy olyan hely ahol kiéleződik az emberek tulajdonsága. Semmivel nem jobb vagy rosszabb ez mint egy szórakozóhely ahol a parasztokból még nagyobb paraszt lesz. Olyan ez mint az autós társadalom. Közlekedési morálról beszélnek, pedig a bunkó kormánnyal a kezében is bunkó marad, nem kell ehhez még bkv-snak se lennie.

"Az, hogy a reakció az, hogy ez van ezt kell szeretni nem válasz."

Nem kell ezt szeretni, lehet jogi útra is terelni, de hidd el egy egész csapat fáradozik azon, hogy jogilag fedhetetlenek legyünk! Ja kérem, hogy a jogrendszerünk lyukas mint az ementáli?! Akkor kikkel is van a baj? Lásd a fát az erdőtől, nem ellened sztrájkolunk! Ha kimész az utcára demonstrálni, vagy sztrájkolsz az egészségügyi dolgozókkal, mert történetesen Te is az lennél, néma szóval tűrné legtöbbünk, sőt én még a demonstrációtokra is elmennék, mert FONTOS a támogatottság!

"Amiben viszont nem értek egyet a jelenlegi helyzetben, hogy azokon töltjük ki a mérgünket, akik felveszik a munkát. Ők segíteni próbálnak, ne őket cseszegessük már!"

Tévedsz. Pénzért veszik fel a munkát! A sztrájktörők csak megvetésre méltóak! A volánnál statisztika van arról, hogy mennyi üzemanyagot lopnak el a sofőrök és mennyi jegyet nem adnak ki. Eszerint fizetik is Őket. A mi pénzünket elveszik, és most Ők kapják meg. De tudtuk ezt amikor belevágtunk, mert erre számítottunk Tőlük. Másrészt ha most nem állunk ki az igazunkért, évekre visszaesik a fizetésünk. Ennek tudatában sajnálom bár a kifizetett júdáspénzt az alvállalkozóknak, de nem is irigylem Őket. A pénzünkért amit nekik fizetnek ki, azért cserébe, meg remélem sokat szidják Őket!
  • Fabio Capello
    Bocsi hogy úgy eltűntem a múltkor, meghalt a gépem.

Szóval negyedik nap... És ahogy elnézem lesz ötödik és hatodik is...

Btw, most olvastam, tényleg kaptatok bombás fenyegetéseket?