BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most jöjjön a hegyi szent beszéd.
Bliccelni csúnya dolog. Vedd meg a bérletet, mert neked is a bevételeidbõl vagy a szüleid bevételeibõl van pénzed. Nem a bérlet a drága hanem a szemed világa. A bérlet csak sok pénzbe kerül. De mi nem? Ilyen a gáz, az autó üzemanyaga, az alapvetõ élet. Szokj hozzá. 2005-ben mi adóztuk a legtöbbet százalékos arányban a világon. Azóta szerinted javult vagy romlott a helyzet? Tehát egyszerûbb ha nem eszel. Akkor nem leszel adózó állampolgár és nem fogják lenyúzni a bõrödet is. Tehát sok sikert a blicceléshez! 😊
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
adatot meg egy személyi vagy jogsi vagy más hivatalos doksi nélkül nem hiszem, hogy felír.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Ha azt mondom az ellenõrnek, hogy nincsenek nálam az irataim, tényleg hívhat rendõrt vagy simán bediktálhatok kamu adatokat?
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez tényleg non sense...
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
De tudod mit, most mondj te Demszky-rõl jót. Biztos nem jössz zavarba hiszen közel 20 év "munkájából" szemezhetsz 😛
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Schmitt pedig annyira volt független mint a pápa házas
csak a vak nem látta
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Schmitt pedig nem hazudott, független jelölt volt, a Fidesz csak támogatta. Erre pedig azért volt szükség mert egy törpepárt sikeresen démonizálta a legnagyobb ellenzéki párt vezetõjét (és csak így volt esélye a gyõzelemre ha Orbán neve fel sem merül vele kapcsolatban).
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Pestrõl pedig annyit, hogy Budán kékvérûek laktak/laknak. Persze ez az elmúlt jó pár évtizedben felborult. De a döntõ többség mégis különb a pestinél, mégpedig abban, hogy aki beleszületett annak a vagyon és a hatalom természetes. Egy sehonnai pesti egy minimális hatalommal a kezében már félistennek képzeli magát. Ezért tettem és teszek különbséget pesti és budai közt. Olyan ez mint vidéki vagy pesti(budapesti). Egyébként említettem, hogy nem pesten lakok hál' Istennek immáron 2 és fél éve megint. A magánkézzel pedig ha nem errõl az országról lenne szó, melléd állnék. De MaO. velejéig korrupt. Külföldön vannak trösztellenes törvények, itt szabad rablás van. Ez bassza a csõrömet. Ez pedig nem az SZDSZ hibája, nem is az MSZP-jé, hanem az elmúlt 20 évben kormányban vagy ellenzékben lévõ pártoké. De hát Õk sem vágják maguk alatt a fát. Azért a pénzért viszont amit leadózunk nem ezt kéne kapjuk. Csak a magyar ember kényelmes demokratikus tüntetésen, demonstráción részt venni ami a közös ügy érdekében szól. Az állami csecs nem rossz, csak nem szabad(na) elfeledni, hogy Õk a szolgák és nem mi.
imint irtam merkur telep, patyolat, állami boltok, ahol kegyet gyakorltak az eladók
van különbség aközött, hogy valaki a vevbõl él, vagy azt csinál amit akar, az államtól úgy is megkapja a pénzét
dolgoztam versenyszférában 8, államiban 6 évet
az állami szféra nem optimalizált, nem eredméynközpontú, igazi patópáluras munkahely, ahol nem kell megszakadni
jártál már földhivatalnál pl.?
állami hivatalnokoktól ne várj csodát
az önkormányzati hivatalnokoktól se
ahhoz le kéne cserélni a teljes vezetõi kart, osztályvezetõi szintig, ami úgy sem lehetséges
ezen egy kormányváltás sem fog változtatni
ie kapitalista szemlélet kellene, ami nincs, de ha jönn is valaki, legalább egy éves nyüglõdés lenne, rengeteg hisztivel, sztrájkkal, tüntetéssel
azt megértem, hogy az agyadban, õk lebegnek mint fõellenségkép, de túl kéne lépni ezen
Mo-n az állami hivatalnokok rossz hatásfokkal dolgoznak, korruptak, tõlük várni megoldás önmaguk megerõszakolására, botorság
egyvalamit cseszett el az SZDSZ, és az tényleg õk, aikor úgy szervezték Bp-t, hogy az 22+1 öbnálló önkormányzatból áll
és nem hiszem, hogy Bp-n mindent az SZDSZ nyakába kéne varni, pont emiatt, ahány kerület annyi féle onkormányzat, Demszky sem félisten
én spec XI. kerületi lakosként meg vagyok elégedve Molnár munkájával, nem mondom, hogy nem lenne még hova fejlõdni, de haladunk
abban is egyetértünk, hogy Demszky koncepciója sok esetben nem volt jó, de pl. hogy a M0-ás még mindig nincs kész nem Demszky miatt van, és abban sem hiszek, hogy minden rossz, és csak rossz amit csinált. Ilyen nincs, a világ nem fekete és fehér, jó és rossz
és megjegyezném nem Pest, baromira irritál a pestizés, nem is vagyok pesti. Budapest vagy Bp, ha megkérhetnélek, ha már itt dolgozol (és talán lax is)
végezetül nem hiszem azt, hogy duplájára nõne a viteldij, ha több magáncég üzemeltetni a bp-i tömegközlekeést
tudod, kereslet-kinálat, üresen senki nem járat passziból buszt, metrókocsit
anno megépithette volna a Matra a metrót, de akkor is ez ment, jaj milyen drága lesz, jaj a kapitalisták kizsákmányolják majd a népet, pedig a Matra nem azért ruházott volna be, hogy legyen pár alagótja, meg üresen járatott metrókocsija
egyzserüen féltek a kapitalizmustól, és az a legviccesebb, hogy pont a konzervativok félnek legjobban a piactól, verenytõl, és inkább szeretnének állami csecsen maradni
fejtsd ki akkor Boliviát
én nem a tömegközlekedéssel kelek-fekszem
Tarlós pedig nem csinált semmit 16 év alatt Óbudán
nem tudom ki ünnepelte, ismerem Óbudát, alig változott vmi
Nem volt ellenjelölt? Tarlós István aki Óbuda ünnepelt polgármestere volt, munkájáról még a helyi MSZP-s, SZDSZ-es képviselõk is elismerõen nyilatkoztak. 1.7%-kal maradt le...
Aztán ott volt elõtte Schmitt Pál is (akit mondjuk a baloldal zsigerbõl gyûlöl, bár nem tudom miért, mert nála jámborabb politikus nem sok van).
Ha valakit bántalmazni akarok, akkor vascsõ, vagy vasúti-töltési kõ. Szóval maradjunk annyiban hogy a tojás és a paradicsom a véleménynyilvánítás kategóriába tartozik.
"állami monpoliumnál mi lehet drágább is pazarlóbb? tudom, a magán monopolium"
Erre nem is mondok semmit, mert magad is megválaszoltad (csak akkor tudnád mi a fenének adod itt a hülyét?). Ha vmi magánkézbe kerül, akkor már a maradék kevés kontroll is eltûnik felõle és te fizeted meg az "új fõnök" thaiföldi katasztrófa-turizmus hóbortjait is...
A MÁV-ot, BKV-t, Volánbuszt azért kell állami kézben hagyni, mert (nagyon egyszerûen) vannak dolgok amiket elérhetõvé kell tenni a kisember számára is, igénybe tudja venni az átlagember is, ne legyen már luxus ha pár kilométert utazni akar.
Aztán olyasmit már nem is említek, hogy mindenhol népszerûsítik a tömegközlekedési eszközöket... itt meg mintha tudatosan kényszerítenék a prolit hogy üljön autóba. Pedig környezetvédelem terén sem állunk jól ugyebár, mert míg az ezredfordulón Európa egyik legkevésbé szennyezett levegõjû fõvárosa volt Budapest, addig ma már-már milánói mélységekbe merülünk olykor...
Nem viccelek, az utolsó elõtti kérdése az volt, hogy elmebetegsében szenved -e akira gondolok. Igennel válaszoltam. Kitalálta kire gondolok....
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
máig él a szocializmus ebben az országban
Ja, és arról nem is beszélve, hogy a cégnél dolgozók a felsõvezetésben mire kapják a pénzt? 6 év (!) kellett, hogy észrevegyék, hogy a Ráckevei HÉV járjon már gyakrabban. Reggel fél hétkor már így is csak heringek módjára lehet utazni rajta. Vicc.
MINDEN talulmány és szakember (BME is, mint független, + VEKE) az mondja, hogy a 4-es metró szar ebben a formában, de csakazértis azt építik. Volt egy 15 pontos lista, hogy mi lenne jó abból a pénzbõl. (és akkor még csak 250 milliárdról volt szó és nem 550-rõl!). A metró a 15. helyen volt. Anyád...
Mikor megmondták a 250 milliárdot akkor csak úgy hasraütöttem és azt mondtam, lesz ebbõl még 600 is. Majdnem jól saccoltam, pedig akkor még nem voltam annyia tapasztalt, mint most. Akkor és most sem voltam pénzügyi szakember csak tudom, hogy milyen országban élek. Ja ezt én igyért csináltma és 30 másodperc alatt. Nem kellett hozzá hónapok és milliárdok, mint a szakrétõ cégeknél? Én ne pattogjak?
te jelenleg még csak kibic vagy."
De miért de díszfasz? FIZETTEM amit rámróttak. Pont. Nem én szabatam meg a díjat. Ha kevés, akkor emeljék. (Megjegyzem mindig messze infláció felett emeltek...). Ez nem érv, hogy azért ne pattogjak, mert a cég olcsóbban adja a bérletet. Talán én találtam ki?
----
"mit fizettél? a bérletet? az 1/3-át
én meg Bence, meg a többike a 2/3-át, és akkor te vagy még felháborodva, türelmetlen vagy és követelõdsz? mire fel? olyan vagy mint egy kisgyerek, akinek anyu-apu eddig megvett mindent"
1. A jó kurva anyád megint. 16 éves korom óta dolgozom. Az szidjad te kis köcsög. A tököm teli van velem. Lehet, hogy sok inagynélõ és lógós van itthon, de az nem én vagyok. Suli mellett is dolgoztam nem keveset.
Szar meló volt, szar pénzért. De csináltam.
2. A milliós gázsikkal + lopásokkal mégis milyen érdemi munkát folytatnak ott fent. Több, mint 1 évtizede járok a fõvárosba és érdemi fejlõdés mi volt ez alatt?
- 1 db Lágymányosi híd, állam fizette...
- a 13-as villamost kicsit fejlesztették
- néhány új busz
- új éjszakai mentrend (nem a BKV csinálta, hanem a VEKE, ingyér...)
Ellenben mi zajlik?
- Szakértõi cégek szakértik a nagy büdös semmit milliárdokért.
- Villamosvonalak szisztematikus felszámolása és elhanyagolása.
- Kétes busztenderek.
- Röhejes villamosvásárlások drágán és szarul.
- A fõváros teljességgel alkalmatlan városüzemeltetésre. Egy kibaszott útfelújítást nem tudnak rendsen levezényelni. A hídelúítás végképp nem megy. (ez nem BKV hiba, de akik ott vannak kb. egy banda..)
Sorljam még?Veled nem tudok érdemben vitát folytatni. Miért? Mert egy fasz vagy. Nevetésges a hozzállásod. Arra vered, hogy fital vagyok. És? A szüleim szerinted nem adóztak? Amikor én dolgoztam suli mellett gondolod nem adóztam. Most is dolgozok, nem adózok? Fizetek mindent amit a BKV kér.
"mit tettél le eddig te az aszatlra?"
Talán BKV-s vagyok bazdmeg? Én végezzem más helyett a munkáját INGYEN? Különbözõ fórumokon tõlem és mástól is cirka egy tucat értelmesebb ötletet olvashatsz fél óra alatt, hogy mi kéne pl. a kibaszott 4-es metró helyett.
Kibaszottul tele van a hócipõm veled. Külön vicc hogy bismered, hogy arra a patkányra szavaztál.
Valóban nem. 1/3 - 1/3 - 1/3 hozzájárulás dívik ma. Namármost jegyárakból jön már most cirka 45-46%. 1/3 az állambácsi. A gond az, hogy a fõváros nem ad egy kanyit sem mikor 100%-ban az õ tulajdona..
és tudatos döntés volt ez a részemrõl, és nem érzelmi alapon ment, fõleg nem demszky, mert õ a polgármester, és em az érdekel, hogy milyen párt szineiben indul, hanem hogy mit tesz, mit nem tesz
Demszky jelenleg ezzel együtt csak azért nyert utóbbi 2x, mert az ellenjelöltek annyira szarok voltak