6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Mike
    4%
    ezért megy a sztrájk
    büdös 4%-ért
    ha a buszok rossz műszaki állapotára hivatkoznának, hogy minket védenek azzal, hogy nem hajlandók ilyen műszaki állapotú buszokkal dolgozni, azt még megérteném, de a büdös 4%-ot nem

3-3% amiből lejön 1-1%

a kollektiv szerződésben foglaltak nem a bérkeret terhére mennek, ha kikerül akkor a bérleret terhére megy, és mivel a bérkeret maradékát jutalom gyanánt eddig is szétosztották évvégén, ergo nem kapnak semmit
    de a szuperbruttósítás miatt több marad a kezükben, ennek örülnének, de nem.

baszódjanak meg, válság van, máshol csökken a fizetés, örülnek hogy dolgozhatnak, ezeknek meg semmi sem drága, mert adóból úgy is kitömik őket, ha csak egyet szellent a szakszervezet
    most nem tömték ki őket

a közszférában nem volt rendszerváltás
    mit gondolnak, a magánszféra rovására, már megint a közszférába öntjük a pénzt?
    fidesz sem fogja nekik megtenni
  • byzhouse
    na mi van sztrájkol a BKV?
  • CattiBrie
    72 új üz

Azt hiszem, senkit nem hat meg az, hogy nem tud "chat sebességgel anyázni".
  • erieskrisz
    Hát gyerekek ez a tigerbácsi az emberbe is belebeszélné a gyereket te akkora ökör vagy hogy az már nekem fáj én legalábis ugy tudom hogy nem fizetésemelésért van a sztrájk hanem azért mert amit idáig kaptak azt is elakarják venni tölük de mind 1.KillTheKonzolszróerinted ha büdös nekik a munka poénbol járnak be hajnali 4 re a garázsba. Amikor nemindultak a buszok és áltak az emberek a hidegbe akor egyik sem azt mondta hogy a buzi soförök fogadjunk. Akor biztos mindenki szidta a szar öreg buszokat,meg hogy nincsenek karbantartva a jármüvek bezzeg ha a fönökség nem a saját zsebét tömné fogadjunk lenne 1 pár uj busz meg a többit is karban lehetne tartani.
  • Legend Killer
    dehogynem. remélem megjutalmaz pár felkiáltójellel.
  • KillTheKonzol
    Kb itt tartunk most:http://hardergeneration.hu/2009/03/12/hetesi-zsolt-az-utolso-ora-hiradas-a-fold-allapotarol/

modi meg nem kell, úgy se érek rá itt lógni, pápá
  • Legend Killer
    kell ide1modi...

• Freeda Krueger
    Én kérek elnézést...
  • Fabio Capello
    kivéve téged, gondolom, mert ugye itt mindenki banán, csak te vagy narancs, nemigaz?
  • KillTheKonzol
    Nem, sajnos a bolygó beteg, méghozzá az emberi civilizáció felemelkedése óta.
  • Freeda Krueger
    Te beteg vagy...
  • tom235
    Egyáltalán tudod miért sztrájkolnak amúgy, vagy csak ömlengsz itt nagy tudatlanságodban?
  • Bandee1987
    No comment...
  • KillTheKonzol
    Leszarom, én kibaszatnám mindet, mint a taknyot, úgy is visszajönnének, most pár nap kiesik, ugyanott vagyunk, mint most. Ja, nem, mert akkor jövőre, meg azután nem játsszák el újra... A sikkasztó vezetőséget pedig egy felállított koncentrációs táborba küldeném. Egy hadtesttel pedig népet írtanák, kezdve a politikusokkal, közgazdászokkal és cigányokkal, túl sok majomivadék van már a bolygón, a Föld majomivadékainak felét ki kéne írtani. Az atom már nem pálya, biológiai fegyverek kellenek.
  • tom235
    "Ha én lennék hatalmon kormányfőként, az összes zsidó cigányt kibaszatnám a bkv-nál"

Kezdjük rögtön Kocsis elvtárssal és haverjaival. Probléma megoldva.
  • Bandee1987
    Az az egyik dolog. A másik pedig, hogy egyetlen sofőrt se lehet 0 tudással rábaszni pl. a 7-es vonalára, vagy akármelyik forgalmasabb vonalra. De ezt nem képesek egyesek felfogni...
  • tom235
    Mondok neked valamit. A bkv-sok kurvára leszarnak téged és a többi utast, ugyanúgy, ahogy ti is leszarjátok őket, tehát a heyzet kölcsönös. Ha te is buszsofőr lennél, te is sztrájkolnál most. Röviden ennyi a dolog.
  • Fabio Capello
    talán mert egy nap alatt nem találsz többezer dolgozót aki másnap munkába állna?
  • banok
    már jóideje tárgyalnak az Akácfában és még mindig semmi hír...
  • Bandee1987
    "azt sem hiszem el hogy nem lehet máshogy megoldani, csak talán így egyszerűbb, s így verhetik a mellüket hogy mindenki tud róla, de remélem én is verhetem a mellüket egy kalapáccsal egyszer! szícvesen megtenném elhiheted!"

Ha ennyire vágysz arra, hogy összeverd őket, akkor szívesen megadom a Kelenföldi, Cinkotai vagy Óbudai buszgarázs címét, sőt kikeresem neked a térképen a legmegfelelőbb útvonalat oda. Biztos örömmel fogadnának téged.
  • bertino
    áhh, végre elment dolgozni.
    remélem munkahelyén nincs net.
  • Molnibalage
    Úgy sztjákolni, hogy nem sztjákolni? Megdugot a lányt, de maradjon is szűsz?

Komolyan mondom, hogy nem hiszek a szememnek mikor ilyesmit olvasok...
  • Molnibalage
    Baszod 3 ÉVE kaptak egy ígéretet, azóta vártak rá, hogy betartsák. Nem tették és erre jött még pár "vicces" lépés. Na itt fogyott el a türelem és lojalitás.

Ha ennyire nagy szervező vagy, akkor menk és harcolj te azért, amit akarnak. Alig várom az eredményét. Olyan kurva okosnak mutatod itt magadat, akkor lássuk, hogy mit tudsz.

A szakmai szleng felvágást meg nem értem, különösen előttem. Ha megnézed a profilomat, akkor láthatod, hogy mi a végzettségem...
  • tigerbácsi
    ok de itt a bkvn a lényeg! meg itt azt mondták nekem, hogy nem a néppel akar kibaszni! akkor kérdem én! mért nem oldják meg azt hogy be tudjon menni az ember dolgozni, s haza is tudjon menni onnan, ha már nem a népet akarják szopatni!

na én most L dolgozni, mert nem vagyok bkvs s nekem nem lehet sztrájkolni! mert még a fiatalok összeverik egymást!
  • banok
    pont az a baj, hogy nincs törvényileg szabályozva sztrájk esetén az elégséges szolgáltatás. Szabó Máté ombudsman erre, most is, felhívta a felek és a torvényhozás figyelmét.
  • tigerbácsi
    nem a munkát szóltam leh hanem az embert! s felőlem berakhatod az aláírásodba ha Neked az tetszik! nagyívből szarok rá!

ezért mondtam, hogy minden cég sztrájkoljon, a rendőrök, a tűzoltók, mentősök mindenki!

pl a mentősöknél is meg a kórházakban is van régi műszer! most képzeld el ha műteni kén Téged (ne adja Isten) s azt mondanák bocs régi a műszer nem műtünk, halj meg! pedig ha megműtenének akkor volna esélyed.

tűzoltók se oltsanak tüzet, mert régi a vízvezetékhálózat, s lehet egy kosütés (szakmai szleng) tönkretenni az ivóvízhálózatot, hmmm gondolj bele épp a Te házad égne! ugye örülnél neki.

mentősök: hmmm tavaly előtti a téligumi, ha van egyáltalán! szívrohamod van, bocs nem megyünk ki. érzed már?

rendőrség is visszahív, mert bejelentetted, hogy betörtek hozzád, viszik a tv-d meg a medencéd, de a rendőrök már 10 éve ugyanazt a fegyvert hordják, s nem hiszik hogy kibírna egy lövést, bár kitudja! inkább nem mennek ki megkockáztatni!

s minden egyes cégnél tudok mondani egy példát! mondtam megoldást amit a mi cégünk kiharcolt, s nem is hallottál hogy volt ilyen gondunk, de a szakszervezetünk kiharcolta! s azt is hogy kapjunk új gépeket új kocsikat s még embert is vesznek fel! szóval nekem ne mond már hogy csak a bkv a fos vezetőségű cég! mert ez nem igaz! azt sem hiszem el hogy nem lehet máshogy megoldani, csak talán így egyszerűbb, s így verhetik a mellüket hogy mindenki tud róla, de remélem én is verhetem a mellüket egy kalapáccsal egyszer! szícvesen megtenném elhiheted!

s mond mit tudsz annak mondani kit ez a sztrájk miatt rúgtak ki mert nem tudta megszervezni a bejutását reggel 6:00 - ra a héten 3 szor? s mond Te asz a családjának valamit? vagy a bkv ad nekik? nem. én ? igen! ennyit erről szerintem!

• pirosBoci
    Eszembe jutott egy dal:D valahol 1 perc körül indul:D
  • Molnibalage
    Ezt a mocskoknál dumát elhagyhatnád. Milyen alapon mered leszólni sok ember munkáját? Akkor ezentúl hívjalak szarrágó kis buzinak, mert nekem az esik jól? Hmm.. Talán még az aláírásomba is beteszem.

Tudom miért jó a sztrák? Mert tisztán látszik, hogy ebben az országban a lóhúgylangyos tüntetések és egyéb dolgokkal semmi értelmeset nem lehet kikényszeríteni és hasonló súlyú törvényekkel és intézkedésekkel. Ha valamit el akarsz érni, akkor oda kell baszni, de kemény, hogy más is érezze, hogy miről van szó.

Fogd már fel végre, te isten barma, hogy a jelenlegi politkia és vezetés mellett kb. 2 év múlva eljön az az állapot, hogy a BKV úgymond "magától" ebbe a helyzetbe kerül? A buszok még a legfiatalabb járművek. A Combinokat leszámítva minden villamos 20-30 éves. Vicc, hogy két éve még olyan villamosok jártak, amik látták '56-ot. A kisföldalatti lassan 40 éves lesz. A HÉV-ek valahol 18-30 év között vannak.

Ezért is sztrájkolnak, hogy ez az áldatlan állapont ne maradjon fent. Azért is, hogy odafent bónuszt, meg jutalmakat adnak, mikor tőlük elvonnak, mikor ők működtetik a céget valójában és nem a menedzsment.
  • tigerbácsi
    mértis? mert mindegyik szakmabélinek kit felsoroltam csökkent a bevétele? csak talán annyi különbség van köztük s a bkv között, hogy náluk van olyan hogy minimális szolgáltatás, ami ugyebár van a mocskoknál is, csak elfelejtik azt betartani! vagy ha betartják akkor az igencsak fosul van megcsinálva, s azhelyett hogy kártyáznak s basznak a melóra azhelyett inkább azon kellene gondolkodniuk, hogy ha már sztrájkolok akkor a minimális az hogy a nép be tudjon menni dolgozni, s haza tudjon menni munka után! s úgy szervezem meg hogy ne legyen ekkora fennakadás, mert ugye nem a néppel akar kicseszni! vagy mégis?????lehet megint az derült ki hogy nekik nincs eszük? mert szerintem igen!
  • Legend Killer
    LOL
  • Molnibalage
    És ez a difi. Amíg itthon ez nem megy, addig felesleges arról álmodozni, hogy valaha is jobb hely lesz. Amit ott természetesnek vesznek, az itt elképzelhetetlen. És itt nem a fiztésekre gondolok...
  • Molnibalage
    Korod ellenére ritka hülye vagy.
  • tigerbácsi
    jah rögtön az elején! mikor még nem utasították vissza a 14,3 % fizuemelést!
  • Bandee1987
    volt közvéleméynkutatás...az emberek nagy része a vezetőket és az államot hibáztatja, és csak kis része(kb. 10%) az, ami a dolgozókat.
  • tigerbácsi
    amikor Berlinhez csatlakoztunk buktuk, s ha már itt hogy azért fog menni mert nyugaton ment, remélem beletörik a szakszervezet bicskája! én abszorult nem értek egyet a sztrájkolókkal! s azért kíváncsi lennék a közvéleményre! mert szerintem már többen ellenzik mint támogatják. nembiztos hogy ha maguknak több pénzt követelnek akkor megoldódik a helyzet, kérjenek jogokat ne pénzt! mi is ezt csináltuk! a szakszervezet vezetőjének alá kell írni papírokat! ilyen egyszerűen ki lehet az ilyeneket játszani! vagy Ő is megvehető csak nem hangoztatják? az már más tészta!
  • BIZ0906
    -TGV első olsztály
    -MÁV fapados-
    -BKV kispados.
  • Bandee1987
    Csakhogy a BKV-nál nem lehet házon belül megoldani a dolgot, mert ők közlekedési cég. Bármit csinálnak, az kihat a közlekedésre. Menjenek ki tüntetni az Akácfa utca elé? Szerinted azzal bármit is elérnének? Magasról leszarnák a vezetők.
    Én se örülök, hogy ez a helyzet, de nincs más megoldás. Ny-Európában is volt már ilyen(ha jól emlékszem Berlinben több hétig?), és ott is megoldották az emberek, hogy bejussanak dolgozni, tanulni, stb. És támogatták akkor a sztrájkolókat.
  • tigerbácsi
    persze igazad van,. s én sem támogatom, de nem az a megoildás hogy tönkreteszem a közlekedést, hogy mások se tudjanak menni dolgozni! oldják meg házon belül! a mi vezetőint is ezt csinálták, csinálják mégsem tesszük közzé, s megoldjuk máshogy! pl szakszervezeti főnököknek is alá kell írni bizonyos papírokat! pl jutalom, végkielégítés, fizuemelés, prémiumok plusz juttatások stb! csak a sötét bkvsok erre nem gondoltak!
  • tigerbácsi
    ha nem léptünk volna be a az I. világháborúba ...

nem erre kell fgni hogy nem akarnak dolgozni! magyarországon nagyon nagyon sok cégnél ugyan ez a helyzet! mégis a dolgozók hangot adnak a problémáiknak, de cégen belül oldják meg a gondokat.
  • Bandee1987
    Na, ez a baj, hogy azt magasból leszarjuk, hogy fennt lopják a milliárdokat, hadd lopják csak, sőt tüntessük ki érte őket, de a mocskos dolgozók meg se merjenek nyikkanni...Ezért tart ott ez az ország, ahol tart, aztán csodálkozunk, ha szétrohad alattunk a busz.