BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

birdo
A fékek ellenõrzésérõl szól...
Oké.
Arra vagyok kíváncsi, hogy télen a mínuszokban valóban járatni kell-e egész éjjel a motorokat..és, hogy például az Osztrákok is ezt csinálják ?

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

#4904 4 db link, ha elolvasod :)

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

birdo
A " kompresszorra nincs különleges eljárás télvíz idejére ?

CattiBrie
2008/5 ffu?

[/spam]™

12 órás munkanap is van összesen 45p pihenõidõvel. A médiát meg felhasználja a cég. Kiszakadt üléshuzat miatt nem viszi ki a szekeret a kolega? Ezt egy jóérzésû BP-i sem hiszi el. Ez lenne a buszoknak a legnagyobb mûszaki problémája? Ugyanmár...

Az igazság megint a részletekben rejtõzik. Annak idején a garázs igazgatója azt nyilatkozta, hogy a garázst egyetlen jármûvezetõ sem hagyja el olyan busszal ami a forgalombiztonságot veszélyezteti! Ez hazugság. Elhagyja, de az már az Õ sara, hiszen a telephelyrõl csak olyan jármûvel indulhat el ami ezt az elvárást teljesíti, sõt! Ennél jóval többet követel meg a 2008/5-ös Forgalmi fõmérnöki utasítás. Most meg hogy betartjuk, még Õk fröcsögnek a médiába akik pofátlan lenyúlásokat csinálnak? 2007 óta ígérgetnek, hogy a finanszírozási és mûszaki problémákat megoldják. Azóta aláírtak egy 7.000 milliós költségcsökkentést a munkavállalói bérekbõl. Most erre végleg mit reagáljak? Eddig miért nem tartottuk be a kocsiátvételi rendet? Mert egy fecske nem csinál nyarat. Mehetsz szõnyeg szélére ha nagyon kekeckedtél.

Ez van hatályban, Nekik most mégsem tetszik:

1.
2.
3.
4.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

ChaosTeam
Nah se KSZ, se semmi, sztrájk, Munka törvénykönyv..... Mi lesz itt mától? :D
Atisz
Aha és a kínai King Long idõközben megtanult Siemens-t gyártani? :)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Nincs itt véletlenül Óbuda garázsos sofõr? Jó lenne mert keresek valakit, akit már nem láttam egy ideje, talán kolléga tud segíteni.
birdo
Mintha azt mondták, hogy a " Magyar gyártmány nem jó.... mert az nem Siemens ?? Csak fél fül...

Atisz
Hát igen. Én is ezt mondom, miért kell egyszerre 1000, miért nem jó apránként (pl. évi 5-600-ra már lenne kapacitása a magyar buszgyártó üzemeknek)? A zárójelben ott is van a válasz: hogy ki lehessen õket zárni, helyette szerzõdést kötni egy kínai céggel, akik majd "visszatérítenek" egy kisebb összeget az illetékesnek. Ha a magyar kapacitás 1000 lenne, akkor pl. 1400 buszra volna szükség...

Rossz a hasonlat, a cseheknek könnyû, ott nincs SZDSZ :)
(remélem jövõre ilyenkorra nálunk sem lesz)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

http://rogtonhirek.hu/index.php?page=news&id=50#comments nézzétek meg ennyit a bkv-ról (amugy a weboldalt is ajánlom mindenkinek)
Molnibalage
Mármint nem 1 év alatt kellene 1000 buszt gyártani. Talán folyamatos flotta firssítés kellett volna és nem hagyni szétrohadni az egészet.

A felelõsök meg rohadhatnának a föld alatt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Mert barmok. Nem 1 év alatt kellene 1 busz. Egy buszpark átlagélekora ne haladja meg a 8-9 évet. A BKV busz igénye ma 1200 táján van. tehát évente legalább 140 kröüli buszt kellene, cska BP-nek gyártani. Ha az egész országban ez lenne a cél és kis támogatás is lenen bõven lehetne hazai buszt gyártani és exporta is, mert itt tutire olcsóbb, mint Franciaországban.

A "buta" csehek még villamost és metrót is gyártanak. Az is 10 milliós ország...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Atisz
Az M1-en 1 hete volt a Szempontban szó az új buszok vásárlásáról, valamint a hazai buszgyártásról, illetve arról, hogy a BKV miért nem magyar buszokat vásárol. A válasz elég ütõs volt: mivel nekik 1000 db kell és Magyarországon nincs ekkora kapacitás. A riportból kiderült, hogy a minõség semmivel sem rosszabb, mint a külföldi buszoknál, mivel nagyrészt külföldi alkatrészekbõl dolgoznak. Persze én megkérdeztem volna az illetékest, hogy miért nem vásárolnak 500-at most, 500-at pedig jövõre ilyenkor. Manapság, amikor a munkahelyek fokozott veszélyben vannak és ha egy állami vállalat ennyire érdektelen abban, hogy a ráadásul versenyképes magyar termékek gyártását támogassa, akkor vajon mit várhatunk a külföldi multiktól, pl. a franciáktól, ahol nyílt protekcionista gazdaságpolitikát folytatnak?

Persze nem vagyok naiv, világos, hogy 1000 db esetén már keményen fog az a bizonyos penna és virágozhat a korrupció, aztán mire 3-4 múlva kiderül az eset, akkor majd az akkori BKV vezérigazgató széttárja a karját és azt mondja: "én akkor még nem voltam itt".

Visszatérve a Szempontra, számos hasonló "kényes" témájú riport elkészítése után éppen most szûnik meg. Azért vicces, mert belsõ készítésû a mûsor és M. Kiss Csaba is állandó munkatárs (Kékfény), szóval a megspórolható összeg minimális.

birdo

Alkalmazkodnia kell, különben eltapossák a valódi parasztok! :) :D

CattiBrie
Tehát azt mondod, hogy Pesten még a vidéki is bunkó?

[/spam]™

Verõcén még köszönt is volna Neked, mint embernek ha vele szembe mész az utcán :)

CattiBrie
Miért mondod ezt? Lehet, hogy leszállt a metróról, felszállt egy távolsági buszra és hazament Verõcére. :)

[/spam]™

Ejj ezek a városlakók!... :)

CattiBrie
Ma egy nõ majdnem elvitt a hatalmas válltáskájával (az a jó 5+ kilós nõi táska) a metrón. De nem zavarta, hogy majdnem fellökött. <#wow3>

[/spam]&#8482;

vasúti vonalbezárások

van benne bkvrõl szóló rész is

bertino
akár egy akciófilmben

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

ChaosTeam
Véleményem szerint a villamos azért jön ki nehezen, mert csúszik a sín és a kerekei kipörögnek. Emiatt van furcsa hang és végül elég büdös is. Tavaly pont láttam egy ilyen esetet, amikor kb. 5. nekifutásra tudott kijönni a villamos télen. A kerekei szikráztak, kipörgött a kerék, de a villamos alig ment elõre.
CattiBrie
Szerintem szerinted nem magyaráz semmit.
Szerintem sem.
De nem is állítottam. <#circling> <#crazya>

[/spam]&#8482;

Molnibalage
Ez mit magyaráz?

CattiBrie
Ja, és idõközben kaptam képeket a mozgólépcsõn található figyelemfelhívó matricákról. Megosztom veletek!

[/spam]&#8482;

CattiBrie

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Gondoltam, viccelek. :)

[/spam]&#8482;

Molnibalage
Mostanában valami gáz van a 19-es villamosokkal. Alig tudnak kijönni az alaútból a Lánchíd alatt. Nagy nehezen csigatemóban kijön, remeg, mint állt, zajos mint disznó. Aztán meg érdekes szag keretében normális tempóban zúg tovább. Ki és mit tud errõl?

Hát, hogy kapcsolódik ehhez a videóhoz hogy én mit csinálok? :D

CattiBrie
Már megint mit csináltál? :)

[/spam]&#8482;

banok
Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

CattiBrie
Arra gondoltam, ami ott baloldalon van a két lépcsõ között.. rajzok.

Amúgy meg van egy ilyen szöveg a szabályzatban, vagy legalább is kiírva, hogy a mozgólépcsõt mindenki csak saját felelõsségére használhatja. Ez is mókás, mert van egy csomó hely, ahol ugye csak mozgólépcsõvel lehet fel- és leközlekedni. :)

Meg is van:

"A mozgólépcsõt az Utazók saját felelõsségükre használhatják. A fellépést követõen folyamatosan kell kapaszkodni, ügyelve arra, hogy a kéz ne kerüljön a mozgólépcsõ gumikorlátja alá."
Forrás: http://www.bkv.hu/feltetelek/

Tehát elvileg kötelezõ kapaszkoni. :D Soha nem szoktam.. tök mocskos. :(
:)

[/spam]&#8482;

Atisz
Ikonok? Max. plakettek vagy apró táblák. :)

Egyébként tökmindegy, a lényeg hogy ne középen álljon, blokkolva a sietõ utasokat, mivel nem mindenki szereti lekésni a csatlakozó buszt/földalattit/villanyost.

PÓKER: http://www.pokerstars.hu/poker/promotions/hungarian-tournaments 1000 dolláros heti verseny, 100 dolláros napi freeroll csak magyaroknak.
Sajnos beteg vagyok és itthon lábadozok, buszvezetésrõl szó sem lehet. :)
Egyébként meg nem értem, hogy hova az a nagy rohanás. Én pl. rendszeresen balra állok, mivel jobbkezes vagyok és a jobb kezemben hordom a táskát. Azt hiszem ez így természetes. Ráadásul ha jól emlékszem a mozgólépcsõknél található matrica nem egészen azt jelezte, hogy mindenki álljon jobbra, hanem azt, hogy pepitába álljunk. Hogy most milyen matricák vannak kint, nem tudom. Gondolom, hogy hülyeségnek hangzik, de szerintem a miértje az, hogy a mozgólépcsõ esetleges leállásakor ne dominóként omoljon össze az embersereg. Most egy kicsit magamon elfilózva érdekesnek találom, hogy eddig csak a felfelé utazás jutott eszembe. Pedig lefele menet milyen frankó lehet ha valaki aki már leért, balesetet szenved és ezért reflexbõl a stop gombért nyúl, mondjuk egy beszorult cipõ miatt. Hát gondolom ha mindenki a jobb oldalon állna mókásan egymásra borulna boldog boldogtalan. Most ne magunkból induljunk ki, hogy 1 lépcsõfok elõrelépéssel megállunk, hanem a 60-80 körüli bevásárlókocsis idõsekbõl. Ha a lába biztos talajt ér hamarabb megáll a sor mint ha egymást lökve hömpölyög le a tömeg. Talán egy olyan országban ahol nem lehet visszaélni azzal, hogy a BKV a hibás, mert Õ csípte be a cipõmet, nem, nem én léptem szarul, ott a BKV-nak elõször a fedhetetlenségre kell törekednie és nagy ívben le fogja tojni, hogy ki mennyire siet. Tehát a történetnél vizsgáljuk azt is, hogy az angolok ahhoz is elég kúltúráltak, hogy ajtó nélküli buszokon utazzanak. Nálunk is volt ajtó nélküli jármû, amit még jóval a módszerváltás elõtt szüntettek meg. Pedig akkoriban még az emberek tudták a kötelességeiket is, nem csak a jogaikat. Nem volt kihez menni, hogy nem én vagyok a balfasz, hanem a BKV rakta rossz helyre a következõ lépcsõfokot. Más kérdés, hogy a gazdag nyugati országok mások nyomorán élnek jól és míg itt az emberek olyan fizetést kapnak amiért még felkelnek reggelente, de nem jutnak belõle egyrõl a kettõre, addig rohanni is fognak.

CattiBrie
CattiBrie
Mármint nem is Te, hanem én.. :)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Bence! Inkább azt mond meg, mikor vezetünk buszt! :)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Kélek, Bence! Ne kötekedj már! :)
Nyilván, azaz sajnos nincs benne az utazási feltételekben. :)

De - és ez engem még jó pár éve amúgy meglepett - a mozgólépcsõkön tényleg ott van ikonokkal ábrázolva, hogy jobboldalra kéne állni (meg, hogy kutyát ölben).

[/spam]&#8482;

A vezérigazgatónak meg nem illik jogilag fedetten erkölcsileg lopni, mégis megteszik. Szólj rájuk légyszíves, mert zavar, hogy ellopják a pénzemet a közös kasszából.

Nem kell. Illik.
Én nem olvastam sehol sem ilyen szabályt. Hova van ez leírva az utazási feltételeknél?

CattiBrie
Mondta? Szabály. Ikonok is jelzik minden mozgólépcsõ elõtt.
És külföldi országokban jól mûködõ dolog.. "a külsõ sáv a kamionoké" :D

[/spam]&#8482;

Ki mondta hogy oda kell?

CattiBrie
Miért nem tudják az emberek, hogy a mozgólépcsõn a jobb oldalra kéne állni? Mindig útban vannak. :(

[/spam]&#8482;

Hmm...
... mintha kezdene derengeni valami.