6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
vajaspopkorn #5321 -
#5320 Bazzeg te kezet foghatsz Mike vel aki szerint buda nem pesthez tartozik -
#5319 kezdő diplomásként 120 000 bruttóért dolgoztatják az ember egy ké helyen! ezért is jöttem el onnan pl. de sajnos van más ott helyettem diplomával, mert nem teheti meg hogy feljön dolgozni pestre. -
#5318 jah ok! akkor a tömeggyilkos is a politikusok hibája miatt lett az! végülis senki sem hibás csak a politikusok, s mivel a politikusokat a nép választja, akkor a nép a hibás!
hmm érdekes gondolatmenet :-)
nem vagyok még 30 :-D s szerintem messzebb látok el mint 2 méter (mondom ezt egy 2 méterig ellátó emberként ☻)
-
#5317 Jah és én tuti ráboritóttam volna arra az asztalt aki kirúgott -
#5316 Akit meg kirugtak a sztrájk miatt az nyugodtan mehet a munkaügyi biroságra bár ha ilyen cégnél dolgozik aki ennyit nem ért meg talán jobb is hogy megszabadult onnan. -
#5315 de nekem céges bike kell :-DDDD sztrájkolok érte :-DDDD -
#5314 A keresetet sem értem. A 20-25 éve vezető sofőrök sem keresnek annyit, mint én kezdő diplomásként a cafeteriám nélkül. Kezdő sofőrök nettó 100 ezret sem keresnek. Hol kerese ennyit egy diplomás.
Akkora faszságoat írsz le, hogy a hajam égnekáll. -
#5313 #5302 szerintem ezt mindenki meg tudná beszélni valamelyik kollégájával. De nem ez a lényeg nem a sofőröket kéne hibáztatni hanem azt aki ilyen helyzetbe hozta öket a kedves magyar államot.Irok egy példát nem sokk köze van a BKV-hoz de elmentünk melózni sogoromék vállaltak maszek melót ugy volt hogy egy uj épitésü házban kell lakásokat burkolni idáig semmi gond első nap megyünk és hát közli a kedves alvállalkozó hogy elöször meg kéne csinálni pár javitást mondtuk hogy ok de mikor egy hétig javitgatunk csak és készlettünk mondtuk hogy ok akkor mostmár fizesse ki a javitások árát. Ere ö közli hogy azt még le sem beszélte a föválallkozoval menjünk burkoljuk a lakásokat.Na nekem se kellett több megmondtam a kedves kis alválalkozonak hogy nagyon gyorsan huzon el beszélgetni a fömuftival mert ha nem kitaposom a belét éls érdekes modon fél orán belül meglett a pénzünk.Ezt csak azért irtam le mert a kollégák nem igy áltak a dologhoz hanem ugy hogy majd meglesz az a pénz na mondanom sem kell ha nem álok a sarkamra biztos nem látunk volna belőle egy forintot sem. -
#5312 És akkor nekik a több százezer birka szavazó nem mocsok? Vagy neked? Ők választották meg ezt a tetű badát, akik olyan helyzetbe hozták az országot és a BKV-t, ami ide vezetett.
Nevetséges, hogy 30 éves korodra a legegyszerűbb ok-okozati viszony felismerése problémát jelent neked és kb. 2 méterre látsz előre, de távolabb nem. -
#5311 De hát biciklid már van! :P -
#5310 jah azokat is szidják, csak nem ebben a totyikban, de ha már ennyire belemegyünk, ők elvégzik a munkájukat de szarul. még a sofőrök sehogysem. de nem baj előbb - utóbb elfogy majd a szakszervezetek pénze, s nem tud adni sztrájksegélyt s akkor majd helyreáll a rend! csak győzzék kivárni a BKV vezetők :-)
ám tényleg minek van egy bkv-nál 14 szakszervezet? -
#5309 aztán ha megteszem majd jön egy gazdag emberke s az fikáz engem úgy mint Ti most itt :-) -
#5308 mért mocskok? mert embereket tesznek tönkre. pl az ismerősöm kit kirúgtak miatta. vagy másik ismerősöm ki kevesebb pénzt fog miattuk kapni, mert nem tudott bemenni s igazolt fizetetlen távollétet von maga után, mert van akinek szabit kell kivenniük miattuk, s talán ezért nem tud majd menni nyaralni mert nem adj oda a munkáltató egyben a maradék szabadságát. mert 8 általános s egy jogsival többet keres mint egy diplomás s még ez sem elég nekik.
s támogatom? nem csak sztrájkoltam, s humorosnak találtam az esetet ahogy megkérdezte hogy mért nem segírtettünk rajta. -
#5307 én meg a XIV bőlk tekerek a XI - be s tényleg olcsóbb, de akkor minek veszek (ok kapom a cégtől) a bérletet? adjanak inkább biciklit! :-)))
ok meg lehet mindent oldani talán csak nem jó esik az embereknek. van egy lehetőség ami megtörténhet. pl pár mentős nem tud bemenni dolgozni a sztrájk miatt az egyik sofőr vagy valamelyik hozzátartozója szívrohamot kap, s a mentő nem tud kimenni érte a kisebb kapacitás, s a rossz műszaki feltételek miatt. a sofőr kit fog hibáztatni? talán gyurcsányt mert hazudott öszödön?
ezzel csak azt akarom mondani hogy mindennek meg van a határa! -
#5306 Ez a sztájk is a jó magyar zsebét tömö faxtalicska politikusok miatt van lehetne öket szidni és nem a buszvezetöket -
#5305 Megszoritás az van meg adó emelés azon vajon egyiksem gondolkozott el hogyha nem emelnék hanem csökentenék az adokat lehet sokkal több embert jelentenének be a munkáltatok és sokkal több adot tudnának beszedni.Még jó hogy nem jelentik be az embereket mert nem éri meg ha levinnék az adokat olyan szintre hogy mindenki jol járjon szerintem joval több adot tudna a retkes kormányunk beszedni és pl a BKV nál sem lenne sztrájk mert ugye a megnövekedett adok miat akarják elvenni a dolgozoktol az idáig megkapott juttatásokat ezen kéne inkább gondolkozni és nem azon hogy a sofört hogy verjem meg -
#5304 Igen menjél sztrájkolni a retkes magyar kormány ellen aki a kisembereket semmizi ki közben a parlamentben meg zsebreteszik a millios fizetéseket. -
#5303 Neked mert miért mocskos banda a BKV dolgozóinak egyes csoportja? Teljesen jogeszűen járnak el.
Az aki viszont megpofozta a sofőrt azt nem, és te ezt helyesled? Akkor én merő passzióbl laposra verhetlek?
A sztrájk másik oldalát mi is érezzük. -
#5302 Figyu joember én hétfön megyek munkába és képzeld el képes leszek a VIII-bol átsétálni a XIV-kerületbe de meglehet ezt oldani ugy is hogy mikor kocsival jártunk 5 en összedobtuk a benzinpénzt és még olcsóban kijöttünk mintha BKV val közlekedtünk volna -
#5301 szégyen amit csinálnak! s még nem is tájékozottak ők sem! én sem tudok mindent, de ők sem! tény amit mondanak, de minden cégnél ez van! nem kapják meg a tavalyit. ergó mindenki sztrájkoljon. -
#5300 nem a buszon történt, hanem a megállóban már mikor leszállt. :-) -
#5299 egyszerre válaszolok a sztrájktámogatóknak:
1. magyarországon bárkit ki lehet rúgni, mivel tökéletes munkavégzés nincs.
2. sztrájkolt s nem ő vezette a buszt! nem mondtam, hogy ő vezette, csak kiderült egy beszélgetésből ami a sofőr s ő közte zajlott.
3. nem vagyok emberjogi harcos, csak a sztrájk másik oldalát is megmutatom.
4. nem tom mért vagyok ökör, hülye, barom s még mittudomén milyen jelzőket kaptam Tőletek! azért mert nem egyezik a véleményünk? hmmm akkor minden ember az a ti elméletetek szerint, mert tuti van olyan ember aki másképp gondolja! -
#5298 Egyébként én meg a soför helyében lebasztam volna mindenkit a buszról aztán go a garázs -
#5297 http://www.origo.hu/itthon/20100113-bkvsztrajk-riport-a-buszgarazsokbol.html Lehet olvasgatni -
#5296 Az a sofőr gondolom épp dolgozott. Akkor meg mi a bajod vele? -
#5295 Emiatt senkit nem lehert kirúgni. Irány a munkaügyi bíróság. Jelenleg az egyetlen szerv, ami itthon rendesen működik. Ha az esetet egyértelmű - ez az - akkor úgy elmeszelik a munkáltatót, hogy ehaj.
Érdekes, hogy itt a nagy emberei jogok harcosának és érdekérvényeítőnek tünteted fel magad, de ezt mégsem javasolod... -
#5294 Te mekora ökör vagy honnan tudod hogy ö is sztrájkolt mivel vezette a buszt nem hinném hogy sztrájkoló volt de mind 1. Lehetne örülni inkább hogy az a soför elvezette a buszt és nem a garázsban ült mégha sztájkolt is -
#5293 nem volt szép tudom, de ha ők sztrájkolhatnak akkor én is :-) -
#5292 MIKE - nak igaza van. ökör vagyok? lehet, de én megdolgozom a pénzemért, s nem okozok másnak szándékosan kárt egyik melóhelyemen sem.
s KillTheKonzol - lal csak részben értek egyet! tényleg ki kéne rugdosni a sok sztrájkolót. -
#5291 tiger ez azért nem volt szép dolog! -
#5290 tudom a címüket, tudom használni a netet, de ha bemennék oda verekedni pl, akkor engem büntetnének meg, majd összehoz a sors az utcán egy - kettővel :-) -
#5289 ha kapok érte pénzt hidd el meg lehetne oldani ilyen baromságok miatt! de mit szólsz ahhoz, hogy valaki miattuk vesztette el a munkáját? ugye az nem baj! csak az hogy üljenek a picsájukon s ne dolgozzanak! másik ahogy írtad szarnak rám s a dolgozó népre. hagy meséljek el egy estet ami ma este történt s szemtanúja voltam. egy sofőrt vertek szájba. s senki nem sietett a segítségére, én sem, pedig valahol az egyik szakmám. s ott voltam a közelében, s még pár munkatársam is, de csak megvontuk a vállunkat mert megérdemeltes sztrájkoltunk mi is. meg kell hagyni szép látvány volt :-)
szakmai szleng nem felvágás volt, csak céloztam arra hogy nem a birka megy neki a csőnek!
#5259: nem az a lényeg hogy sztrájkol vagy nem, de ha nem a néppel kellene kibaszni hanem a vezetőkkel. -
#5288 Közlekedés a Fővárosban a sztrájk ideje alatt
2010. január 17.
http://www.bkv.hu/sztrajk2010/001.html
Valaki úgy is megkérdezi! :D -
#5287 Én el tudom képzelni, hogy egy szakács vagy varrónő hogyan ölhet embert a munkája során. :) -
vajaspopkorn #5286 pontosan -
vajaspopkorn #5285 Azt is vedd már figyelembe hogy ők amikor vezetnek akkor több ember élete rajtuk múlik. Például egy varrónő vagy szakács ha kicsit is nem figyel oda, hol öl meg embereket vagy kockáztatja saját és mások életét? Azért ezt is figyelembe kell venni mert ez nem egy veszélytelen feladat főleg a mai világban ahol a mindenki siet, és balesetek tömkelege van egy nap. Ők nem hibázhatnak!
Egyébként azt megértem hogy most válság van, meg hogy valaki sorba áll a kajáért, meg elveszíti az állását. De ez nem a buszsofőrök hibája.
Abban is egyet értek hogy sztrájkolni kéne a buszok miatt, mert ez nem álapot ami ott van. Ezekkel a kiöregedett járművekkel nem mennek sokra. Ezt mondjuk nem értem ezért miért nem sztrájkolnak. De nem csak nekik kéne akkor hanem a VOLÁN-nak is, mert ezek a King Long-ok (kínai gyártmány) eszméletlen szarok. Műanyagból van az egész, csoda hogy szét nem esik.
Amúgy meg ha nem lopnák el a pénzt a "főnökök" pl. végkielégítés, akkor már rég ki tudnák fizetni a BKV sofőröket egy ilyen "kis" végkielégítésből.
Ez a szerény véleményem, lehet fikázni, mert sajnos ez elöl nem lehet menekülni.
-
#5284 csakhogy nem emiatt sztrájkolnak ám! -
#5283 Azért látom te sem olvasod el a hireket egy soförnek 20 perce van átvizsgálni egy buszt szerinted ez elég arra hogy mindent átnézen és ezt a 20 percet ugy kapták hogy előtte a szerelök átnézik a buszokat csak hát ez nem történt meg -
#5282 válság van
máshol is
közszférában ez valahogy nem tűnik fel
ők mintha valahol máshol, más világban élnének
nincs pénz
örüljenek, hogy van munkájuk, és nem a segélyért állnak sorba, mint sokan mások ebben az országban
mindegy, sőförök most végleg elbazsták a bkv-t, ez így ebben a felállásban nem fog fennmaradni
első körben pl. nem kell 12000 ember
optmailzálni kell, fel kell számolni a pazarlást
lehet, hogy nem lesz olcsóbb az éves működés, sőt
de sokkal színvonalasabb lesz
ha ez megvan, neki lehet állni a MÁV-nak, Postának
na ott lesznek csak igazán sztrájkok
nincs pénz, nem lehet mit csinálni
ha Bajnaiék nem oldják meg, akkor Viktoréknak kell
nincs újabb 20 évünk elmismásolni