BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legend Killer
akkojó<#hawaii>. de azér hamar fejezzétek, jussatok dûlõre. ha kell, zsaroljatok vkit ott 😄, de ne húzzátok el hetekig. bár nekem mind1, legalább pihenek.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

"most engem kezdesz el fikázni baszod? 😄DDDDDD"

eszembe sincs, veled semmi bajom! Nem ellened sztrájkolok!
celza8807
ááá két dolog így ami picit bosszant...

1) a bkv menedzsmentje nem menedzsment, egy papucs banda, akik képtelenek rendet tartani néhány iskolázatlan, tahó-paraszt, nagyszájú buszvezetõbõl élõléptetett szakszervezetis között.. így nem lehet vállalatot irányítani.
melyik nem állami cégnél fordulhat ez elõ? ott azonnali elbocsátásokra lehet számítani, még ha meg is van szervezve a sztrájk. mi az, hogy a bkv-s szakszervezet konzultált a jogászaikkal? alapból sztrájktörvényt szegnek, amikor nem teljesítik a 60%-os üzemeltetést.. elvesztették a lojalitásukat, meg kétségbe vannak esve?! miért? a france telecomnál több mint 25-en akasztották fel magukat. na ott elhiszem, hogy volt elkeseredés.

2)
visszatérve a 60%-os üzemeltetésre: ez márpedig alapjoga minden tömegközlekedésre elõfizetõnek.
gondoljunk bele, picit eltávolodva a bkv-tól: a upc sztrájkba kezd, a bajnokok ligája döntõ elõtt két nappal. a közvetítés joga természetesen nem a királyi tévénél, van, de még csak nem is az ertéelnél, vagy a tévékettõnél.
lekapcsolják a szervereket, és az összes upc elõfizetõnek csak a három csatorna jön be, szobaantennával.. vicces lenne.

jó lenne már, ha abbahagynák ezt az egyáltalán nem eredményes sztrájkot.

A#1

Legend Killer
<#wow1>

fiatal vagyok még. de nem szeretném, ha meghalnának emiatt. meg azt se, hogy akkor minél több szervezet kezd sztrájkba és minél több munkahely és Magyarország csõdbe megy, vagy teljesen elcseszeõdik, érted. nem lenne jó.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Pluskast
Nem tudom mennyi idõs vagy (adatlapod nem írja) de ha elmúltál 30 akkor tuti emlékszel a taxis sztrájkra. Na az volt egy kemény szitu amikor majdnem a hadsereged vezényelték ki és amikor Budapesten kenyérhiány volt. Ha akkor nem történt semmi most sem fog.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Legend Killer
most engem kezdesz el fikázni baszod? 😄DDDDDD

én cseszek a kurva politikára, meg a nyamvadt sztrájkotokra is. Magyarország szar volt és szar most is és szar is lesz! ezen nincs mit változtatni és nem is lehet, mert mindig lesznek olyan emberek, akik pl lenyúlják a lóvét, v mást csinálnak.

én csak megmondtam, h, ha sokáig elhúzódik a sztrájkotok, meglehet, h nagyon el fog durvulni mindenki részérõl és ez nem lenne jó.

Pluskast
<#eljen> Jogos! Az a baj, hogy idehaza a fejekben van a gond. Az emberek nagy része hõzöng, hogy sztrájk és valami olyan abszurd logikával és felfoghatatlan kádári beidegzõdéssel reagálnak erre az egészre, hogy az már vicc. Hibába na messze vagyunk még Európától....

UI: Remélem sikerrel jártok!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

kérdés: ha valaki kizsebel a villamoson, és egy másik ember erre felhívja a figyelmedet, akkor te a tolvajt rúgnád agyon, vagy azt aki szólt a lopásról? Most mi ugyanezt tesszük: felemeljük a hangunkat hogy ELÉG! Hidd el hogy egy kolléga sem azért sztrájkol mert milyen jó poén. Nekünk is van családunk asszonyaink és gyerekeink ugyanúgy szopnak emiatt, nekik is problémás a munkába/iskolába/akárhová járás.

Egyébként ez a sztrájk jó példa arra, hogy mennyire önzõ, türelmetlen, és intoleráns a mai ember. Közös cél hogy az ország vezetése végre rendben legyen és ezt valahol el kell kezdeni. Ha nem mi, akkor majd mások, de elõbb-utóbb kiborul a bili. Én leszarom hogy jobbra vagy balra kanyarodik Magyaro. amíg mindenkinek létbiztonsága van.
Legend Killer
végén figyeld meg, hogy nektek jönnek kapával, baltával, villával, uzival, shotgunnal, bazookával és mindennel<#idiota><#hehe>.

ha hamarosan nem egyezik meg a bkv, akkor sztem kezdheted félteni a testi épségedet. nem tõlem. én cseszek rá és röhögök az egészen és otthon dekkolok 😄<#hawaii>. de a többi ideges emberke lehet nektek megy.

Amit a buszvezetõ reggel átvett, annak a legkisebb baja az amit a kresz elõír rendszeres átvizsgálásra. A Gazdagréten eltört H keretes csuklós busz elrohadt vázát nem látod, mert takarja a csukló harmonika gumija. De a heti rendszeres átvizsgáláson egész nyugodtan megnézhetnék egy ilyen 20+ jármûvön. De ha még ott sem, legalább mûszaki vizsga elõtt. Akkor most találd ki nézte-e rajta valaki valaha ezt a hibát. Másrészt aljasság a reggeli átvételre való idõt elegendõnek ítélni. 20 perc NEM elég a kocsi átvizsgálására. Jómagam saját tapasztalat alapján 45-50 percre tenném ezt az idõt, de az elõzõ KSZ-ben ezt a vezetõk 20 percben állapították meg. Persze amikor újra és újra ellenõrzik, hogy megoldható-e 20 perc alatt a kocsi átvétele, akkor egy jól átvizsgált jármûvet vesznek át, ami a telephelyen a kiírt sorban található és nincs rajta sérülés. Megint csak saját tapasztalat, hogy a busz a kiírt sor közelében sincs, tehát végigbandukolhatod az egész telephelyet, a hibákat-sérüléseket le kell igazoltasd a garázsdiszpécserrel és ha hiányzik a fagyálló amit a mûszaknak lett volna kötelessége ellenõrizni, szükség esetén után tölteni, akkor mehetsz sorba állni az egyetlen fagyálló töltõ pisztolyért. A telephelyet legutóbb megkerültem 19 perc alatt! Elég lehetne a 20 perc, ha a régi KSZ-ben foglaltak szerint egy már átvizsgált kocsit találnánk fagyállóval feltöltve, sérülés és hibamentesen ott, ahova írták. Te bejársz fél-egy órával korábban dolgozni, ha reggel 04:00-kor van kezdésed és 04:20-kor indulásod a telephelyrõl? Te fogod hallgatni a legelsõ buszra várók szitkait, mert nem érik el a vonataikat, metróikat? Csináld Te is és jöhetnek a kritikák! Most együtt könnyen vizsgálgattuk a jármûveket, de tudnék mesélni a retorziókról ha véletlen egyedül támad kekeckedhetnéked.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Pl. az, hogy ne kelljen rettegnie, hogy beér-e a munkahelyére, vagy ez a busz is lerobban? A lerobbant busz miatt nem kap igazolást a cégtõl, s ha mégis a munkaadó azt nem szokta elfogadni, bár kötelessége lenne.

Mármint az a busz, amelyet a sofõr reggel "rendben" átvett?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

CattiBrie
Én ezen 4 napja nevetek.

[/spam]&#8482;

Pont az jutott eszembe amikor jó pár 412-es típus kigyulladt, szériahibára hivatkoztak. Tudjátok mi a volt a szériahiba? Az, hogy a cég mikor megrendelte a típust ragaszkodott hozzá, hogy a gyártó nemtetszése ellenére a hátsó üveget rakják be. A gyártó nem akarta ezt, mert a motor légtere jelentõsen lecsökkent ezáltal. A motortér alján egy lemez borítás volt található gyárilag ami a szakszerû karbantartás során semmiféle balesetveszélyt nem rejtett. De a mi cégünk olyan jól karban tartja a buszokat, hogy dõlt az olaj a tömítetlen motorokból a sohase tisztított fémlemezre amire több éves olajsár rakódott. Na vajon miért hevültek fel annyira a motorok, és mi gyulladt meg ezeken a buszokon? Bizonyára nem a cég tehet róla, de akkor mégis minek bõvítették vissza a motor légterét a felújított, korábban leégett típusokon? Miért szerelték ki az összes alsó borítólemezt a buszokból? Hogy ne akadjon fenn rajta az olaj? Inkább elszórják az utcákon! Sokkal egyszerûbb ezt mint a motorokat karban tartani. Ja arra épp nem jutott pénz! Ez már korántsem volt annyira átlátszó és szánalmas, mint amit a 405-ös típussal mûveltek. Szakmai körökben csak a rendszer átkának becézik sok más beceneve mellett ezt a több sebbõl vérzõ jármûtípust. Ez a végeredménye kérem szépen ha a politika beleszól a szakmai döntésekbe! Imbolyog, megbízhatatlan, a rögzítõféke életveszélyes, az utasoknak egy rémálom!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Az ember tehet róla ha pesti baromnak nézik! Ez nem most kezdõdött. Tõlünk nyugatabbra egy ilyen weboldalért fejek hullanának a posztokról!

A sok turista megérti, hiszen otthon is ez a normális. Tudják, érzik, ebben élnek, és rájöttek, hogy nem a pék a péknek konkurense, hanem a multik az embereknek. Kizsákmányolnak és az ostorozóknak prémium bért fizetnek. Elvárom a jövõbeni kormánytól, hogy ez ügyben erõsítse a munkavállalók érdekképviseleteit, mert nevetségesen keresünk keveset!

Kérdezz csak, amire tudok válaszolok. Amit meg nem mondhatok, azt leírom és publikálom. Féljen az aki lopott, én becsületesen dolgoztam ameddig tûrtem.

A felmondásra írtam korábban, hogy mindez azért, mert anno a szakszervezeteket szétverték, hogy nem jó az, mert nem jön ide a nyugati tõke. Pedig dehogynem jön! Jön az, mert a szemetét már nem tudja máshol eladni! Felõlem a béllyegnyomdászok is alakíthatnak szakszervezeteket és a szolidáris sztrájk mellettük is szól! Ha demonstrálnak és jogos, akarom mindani igazságos követeléseik vannak, megyek mellettük. Addig is szerezz jogvédelmet egy biztosítónál, pl D.A.S., mert a munkaügyi perben megkopaszthatod a munkaadódat ha azért kirúg, mert a bkv sztrájk miatt nem tudsz dolgozni menni. A saját sztrájkhoz meg Nektek is jogotok van. Egy ismerõsöm dolgozik egy japán cégnél. A cég megmondta, hogy ahogy megalakul a szakszervezet, összecsomagolnak és mennek. De kérdem én, ez mennyire európai? Ha elveszik a pénzedet és sztrájkolni mersz, akkor lehúzzuk a rolót és ennyi? Ezek a cégek a félelemre alapoznak. Az emberek félnek, mert nem látnak példamutató erõt. Pedig csak magukban kell keresni. Egy Suzukinak konkurense az Audi, és amíg a cég lojális, addig az alkalmazott is legyen az. De ha a cég nem lojális a munkásaihoz, akkor az Audis dolgozó legyen lojális a Suzuki dolgozóihoz, mert lehet holnap a szakmabeli társához hasonlóan Õt rakják utcára! Empátia, lojalitás! Tojnék én az évi 96 milliós metróprojekt vezetõ gázsira, ha megérdemelten kapná a mélyen seggbetisztelt úgy, hogy az én megélhetésemet nem veszélyeztetné, kockáztatná, de nem így van! Obama alapfizuja évi 80 millió huf-nak felel meg! Szerinted mekkora hátast dobna ha közölnék vele a mi mánágerünk fizuját? Persze a prémiumokkal Obama gyõz, 113 vagy 117-milkával, de azt hiszem megnézné magának hogy hol van MaO és utána olvasna a BKV-nak!

Fabio Capello
mégjóhogy hülyének nézik õket... Tudod, mi vagyunk a szemükben a pesti barmok...

És nem is nekünk a legrosszabb - gondolj a sok turistára, akik nem tudnak eljutni a-ból b-be, avagy szétszopatják õket az ellenõrök.

Amúgy millió plusz egy kérdésem lenne, te mint belsõs biztos tudsz egy-két dologról, csak nem tudom mennyire lenne legális ezt itt publikusan bedobni, nem venném a szívemre, ha emiatt megütnéd a bokád 😊

Az utolsó sornál hangosan felnevettem!

Ezek tényleg azt hiszik, hogy egy bkv-val közlekedõ Budapesti lakost meg tudnak etetni azzal, hogy ezek a roncsok biztonságosak?
Ezek tényleg ennyire hülyének nézik az embereket?

Meg ez a 13.2%-os bérfejlesztés mi? Épp a pénzünkbõl akarnak kurtítani, mire azt kezdik el ecsetelni, hogy a MT szerinti járandóságokhoz képest mennyivel keresünk többet? Miért nem azt írja le, hogy az eddigi kereseteinkhez képest mennyivel keresünk kevesebbet, mert 2013-ig 0 - azaz nulla bérfejlesztést írtak alá, majd 2014-ben inflációkövetõt, amit mint tudjuk minden évben elhazudnak. Ebbõl 7 milliárd spórolást várnak! Szeretném látni, hogy a felsõvezetõket elszámoltatják és helyükre csökkentett bérû, náluk sokkal alkalmasabb embereket tesznek! Ezt lassan nem a cégtõl, nem is a fõvárosi libsi önkormányzattól, hanem az ÚJ önkormányzattól várnám, mert ez már minden Budapestinek ciki, hogy ennyire átengedjük a pénztárcánkat a kiszolgáló személyzetnek!

Fabio Capello
teljesen egyet tudok veled érteni, de tudod, a többség mégse tudja 100%-ban megérteni ezt.

Az a gáz, hogy míg ti le tudjátok bénítani az egész várost, nekünk mezei dolgozóknak, ha sztrájkba mernénk kezdeni, csak a felmondás jár másnap... Nálatok megvan az az elõny, hogy x ezer bkv-s alkalmazott helyére nem lehet instant találni valakiket, míg az én helyemet max két nap alatt betölti valami frissendiplomázott nyalógép.

Persze, azzal egyetértek, hogy sokkal több is járna, többször utaztam finoman szólva is életveszélyes buszon , többször robbant le mellettem/alattam busz, többször álltam órákat buszra várva

Jelenleg majd kétmillió ember tökét markoljátok keményen, és sajnos a vezetõség nem hiszem hogy túl nagy gondot fordítana erre... Beül az Audi A6-ba és szépen befurikázik... Bár persze ez mindig is így volt, mit számít a közember a NAGY embereknek... Csakhogy magasról jó nagyot lehet esni... 😄

Hiányosak az emberi jogok ma 2010-ben Magyarországon. Az emberek félnek kiállni harcolni. De ha valaki inkább él térden, mintsem kiálljon a jogaiért, az igazáért, akkor annak a sorsáról azt hiszem inkább Õ tehet. Én 2006-ban mentem demonstrálni a tanárokkal és az egészségügyi dolgozókkal, pedig rohadtul semmi közöm sem volt hozzá, hacsak nem az, hogy nem akarok a mûtõasztalon meghalni, vagy kritikán aluli neveltetést kapó familiárisan hiperpigmentált, emberi egyednek csak nagyon jó indulattal nevezhetõ élõlény primitivitásának áldozatul esni. Befizettem az adót, joggal várom az oktatást, az egészségügyi ellátást és ehhez joggal jár a tanár és az ápolónõ tisztes fizetése!

Az utasoknak kivétel nélkül járna az elnézéskérés, de azt hiszem, hogy ennél sokkal több is. Pl. az, hogy ne kelljen rettegnie, hogy beér-e a munkahelyére, vagy ez a busz is lerobban? A lerobbant busz miatt nem kap igazolást a cégtõl, s ha mégis a munkaadó azt nem szokta elfogadni, bár kötelessége lenne. De sztrájknál KÖTELES! Ad szolgálati jármûvet? Mert ameddig csak bérletet fizet, addig azzal a bérlettel utazz és ne taxival!

Az év eleji megmozdulás azért is volt az utasok számára kellemetlen, mert ha igazolni szerette volna a jogos kését, akkor mehetett a bkv-hoz igazolásért. Ad ilyet máv is meg a volán is, kötelessége! Nekem kényelmes volt, mert úgy érvényesítettem a jogaimat, hogy közben fizette a cég a munkaidõmet. Most viszont ne felejtsd el, hogy a sztrájkolók nem kapnak a cégtõl a sztrájk idejére fizetést. Amikor a buszok mûszaki állapota miatt sztrájkoltunk se kaptak, az utazóközönség mégsem köszönte a fáradozásainkat, a lemondásainkat, pedig a busz mûszaki állapotok Õket is keményen érintik. Több oldalú dolog, ez és hidd el óriási empátiát igényel, és ha nem lennének kivételek, egytõl-egyig kezet ráznék az utasaimmal, a támogatásukért. 😊

Egyes szolgáltatók duplapénzt adnak júdáspénznek. S hogy mennyibe fáj ez a BKV-nak, pontosabban az adózóknak? Egy plusz buszért a hírek szerint 110.000 HUF-ot fizet a bkv NAPONTA, csak járjanak, mert belebuknak! Ennyit megér Nekik, hogy maradhassanak a húsos fazéknál! Pontosabban az adózóknak!

Fabio Capello
Az szép. Viszont akkor muszáj neked (nektek) szegeznem egy kemény kérdést: nektek nem számítanak azok az emberek, akiknek emiatt kiesik a fizetésük / rosszabb esetben ki is rúgják õket? Sajnos a törvénnyel ellentétben a munkaadók korántsem olyan megértõek... Persze, nyilván nektek is tennetek kell valamit azért hogy megkapjátok ami jár, ez egyértelmû, számomra az a fõ gond, hogy ezt nagyon sok ember kárára teszitek, akiknek semmi közük a történethez, viszont kártérítést sem kapnak majd semmitõl...

Több szempontból is drukkolok nektek, hogy sikerüljön a megegyezés, viszont szerintem ti is érzitek, hogyha ez túl sokáig megy így (és itt nem hetekrõl, inkább napokról van szó!), akkor elõbb utóbb az utazóközönséget magatok ellen fogjátok fordítani...

No offence, ez az én meglátásom...

Fabio Capello
amúgy õk kapnak valami extrát azért, mert a sztrájk ellenére dolgoznak?

Valahogy az az érzésem, hogy ezek inkább elvakult BKV-függõ sztahanovisták, egy deka prémiumot nem látnak érte, és még a sztrájkolók is megvetik õket

Teljesen publikus. 😊
Ma este 20:30-kor is egyöntetû volt a döntés, hogy hétvégére még csak fel sem függesztjük a sztrájkot, sõt hétfõn nagy valószínûséggel demonstrációt is szerveznek a szabadnapos kollégák! 😊

Szívesen adnék infót, de nem a mi garázsunkhoz tartozik.
Egy Óbudás kolléga sem tudna róla többet, (pedig a viszonylat hozzájuk tartozik), mert a sztrájktörõk munkájáról vajmi keveset tudunk.

Mint említettem a média ennek a libsi, vallási fanatisták által vezérelt csürhe kezében van. Mit gondolsz miért volt annyi ferdítés 2006 õszén? Miért a barátok köztet nyomta a retekklubb megy a nyavajakettõ? A közszolgálati sem közszolgálati, mert a közt érdeklõ információ szórása lenne a kötelessége, de azt meg nem tette! Akik meg tették, azok szélsõségesek, nacionalisták, meg antiszemiták. Mindegy csak féljen Tõlük a nép és hajtsa inkább továbbra is igába a fejét, ne is érdekelje, hogy mire föl veszik el tõle a pénzeket! Szabad média, PAHHH! Egy irányított vicc az egész! Olyan követelése volt a 2006-os csoportoknak, hogy mindegyik kapaszkodott a bársony székbe, de amikor elült a balhé, maradt a jó öreg simulékonyság. A kormányon lévõ pártot majmoljuk, az ellenzéket szidjuk, ha négy év után cserélnek, cserélünk mi is! Kezdem unni! Felelõs, visszahívható kormányt akarok, elszámoltathatósággal!

Fabio Capello
mégvalami: sok helyrõl hallottam, hogy nektek a lélektani határ a hétfõ, max addig fogják bírni a sofõrök. Te hogy látod ezt, kitartotok tovább is?

Fabio Capello
Bence, ha jól veszem ki te sofõr vagy. Nem tudsz valamit esetleg, hogy a 63-as vonalán holnap is csak egy darab jármû fog járni egész nap pótsofõrrel, vagy várható esetleg több?

Azt hiszem félre érted. Egy "gazdasági szakember" (a családfõ is az! 😊 elõször a pénztárca lyukát foldozná be, ahol elfolyik a lóvé, mert addig hiába is áll neki spórolni!

Azt hiszem elõször a jelenlegi slepp föld színérõl való eltörlésén kellene együttes erõvel fáradoznunk! Aztán az új kormány kordában tartásán, ismét csak együttes erõvel. Amirõl kell, legyen népszavazás! Az EU az Euro bevezetésének feltételéül szabta a jelenlegi majd 400 fõs csürhe 200 fõre limitálását. Emelje fel a szavát az aki szerint van ma Magyarországon olyan politikus aki önként lemondana a bársonyszékrõl, hogy a népnek jobb legyen! Errõl a népnek kell döntenie nem Orbánnak! Emlékeztetõül, a néhai nagy MaO-nak kellett ekkora létszám, pedig jóval nagyobb gazdaságunk, területünk miegymásunk volt, és MÛKÖDÖTT!

Van! Hidd el ahol kell, ott van. A szakszervezet ma feltette a kérdést, bár nem túl szerencsésen. Hétvégére függesszük fel a sztrájkot és folytassuk hétfõn 00:00-tól, vagy kitartunk? A válasz hátborzongató volt 😊 Azt hiszem ha itt most találnánk egyetlen egy megkent szakszervezetist, azt meglincselnék. 😊

Nézd, eljutottunk oda, hogy napi szinten visznek el a rendõrök volt és jelenlegi bkv-sokat! 😊 Kár, hogy nagy részüket kiengedik! Most szívesen mennék demonstrálni a rendõrpalota elé, hogy sürgessem az IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST!, hogy mihamarabb rács mögé dugja a bûnösöket, és ne csak az áldozati bárányokat kerítsék elõ, hanem a valós bûnösök mindegyike rács mögött rohadjon!

Felesleges találgatni, szánalmas évek jöttek a PÁRT kormányzása idején. Elnézést a jelenlegi és a néhai maszopos szavazóktól, de ezek se nem Magyarok, se nem szocialisták! Sõt! Ennél kapitalistább pártot tán még sosem hordott a hátán szép magyar földünk!

Ahogy "idösapám" mondta vala, elkéstünk a villanyoszlop gyártással! Asszonyok, irány kötelet gyártani, a férfiak meg markolják azt a reszelõt, mert késésben vagyunk, nem lesz elég villanyoszlop a körúton, hogy mindnek jusson egy! 😊

És ez csak a jéghegy csúcsa. Minden, ismétlem minden amibõl pénzt lehet csinálni, azt megragadták! Láthattad, egy tetves fénymásolón mi pénzt elherdáltak. Vagy emlékezzünk vissza Vitézy azon példájára, hogy az Akácfa utcai sarki éjjelnappaliban, ahol cseppet sem olcsó az élelmiszer, még ott is olcsóbb lett volna megvenni a citromlét amit nekünk adnak, de inkább közbeszerzésen nagy tételben 0 engedménnyel egy céghez közeli embertõl / vállalkozótól szerezték be. Akkor szerinted mit nem lopnak a kedves elvtárs urak és leszármazottaik?

Szerintem Õ is osztaná, hogy 1-2 ciklus után TAKARODJON a helyérõl az odatolt emberke, mert mindegy, hogy jót tett-e vagy sem, mennie kell, mert különben megerõsödik, és semmi szükség egy valós demokráciában befolyásos önjelölt kiskirályokra.

Miért erõs sarkítás? A héten kigyulladt egy "pirosorrú", csak a média megint b@szott róla írni. Én ideírtam! A törött csuklósról is, amihez hamarabb kiért a retekklubb mint a mûszakos, mégsem szólt egy mukkot sem a f@szfej a híradóban este.

Erre nincs személyzet. Már az év eleji nagyítózásnál sem irigyeltem a forgalomirányító diszpécsereket, vagy a lefagyások idején -20°C-nál, mert a két kezükre 6 db állandóan csörgõ telefon jutott. A buszokban lévõ DIR rádió elavult, helyette saját mobilunkon beszélgetünk a forgalomirányítónkkal, ami jócskán lefoglalja Õket. Most sztrájk idején sem jobb a helyzet elhiheted. Annyi adminisztrációjuk van, hogy szívesen lennék a papír írószer beszerzõjük 😊

Hidd el ez a része sem menekülhetett az elvtárs urak pénzéhsége elõl. Másrészt Tõlük még több pénzt akartak elvonni, akárcsak a mûszakos szerelõktõl. Õk nem folyamatos munkarendben dolgoznak, a pótlékaikat akarták jócskán megcsorbítani.

Ez így kerek, egy szót sem tudok hozzá fûzni 😊

Bár nem tõlem kérdeted, de azért válaszolok én is!
Elmennék demonstrálni a jogaimért, mert állítólag volt rendszerváltás, elegünk van az egypárt rendszerbõl, így a fityisz 60-70%-ából sem kérünk és követelném a szakszervezetek támogatását, mint bárhol másutt Európában! Követelném a trösztellenes törvényeket és a valódi rendszerváltást, és a vagyonunk elkótyavetyélõinek elszámoltatását! Dolgozzon végre az az Istenverte igazságügy miniszter, mert ma itt csak jog van, az is csak annak aki meg tudja fizetni, vagy akinek elég nagy a támogatottsága!

"Ha azért sztrájkolnának, hogy új buszok legyenek; egy szavam nem lenne."

Arról nem is álmodunk. Viszont az év eleji akció magában foglalta azon követeléseinket is, miszerint már 3 éve!!!, hogy ígéretet kaptunk a finanszírozási problémák megoldására és a buszok mûszaki állapotának javulására. Azóta SEMMIT nem tett a felsõvezetés, hogy az ígéreteit teljesítse. Tavaly pont emiatt volt az egyik sztrájkunk, melynek EGYETLEN célja és követelése a mûszaki állapotok orvoslása. Szó nem volt bérfejlesztésrõl, részben magunkért és részben az utasokért tettük. Mi átlag 9 órát töltünk ebben a koporsóban, miközben fél lábbal a börtönben, fél lábbal a kórházban vagyunk. Mindemellett 100%-osan támogatjuk az utazóközönséget azon jogos követelésükben, hogy ezért a pénzért amit elkérnek, cseppet sem nevezhetõ színvonalasnak a szolgáltatás ilyen jármûparkkal. Nem Demszki ül ezeken a roncsokon nap, mint nap, hanem Te és Én! A helyzet nem javult. A cég olyan szabályrendszert alkotott ami eddig sem védett minket túlságosan, és ahol tudta a jármûvezetõre kente a balhét. Január 1.-étõl az összes felelõsség a miénk és TUDJUK!, hogy a cég nem teljesen jogszerûen vizsgáztatja le a buszokat! Ha egy utas belehal egy közúti balesetbe egy bkv jármûvön, bõven van rá esély, hogy a jármûvezetõ is. Ha nem, talán lebénul egy életre. Ha az sem akkor az élete hátra lévõ részét lehet a sitten tölti.

Tehát csak arra kérlek, hogy ne állítsd azt, hogy nem tettünk erõfeszítéseket a jármûpark katasztrofális állapotai ellen!

"ne csukja rám az ajtót a sofõr"

Lehet én tudom rosszul, elvégre csak napi 9 órát töltök buszvezetéssel, de az indulásjelzõ megszólalása után az utas nem száll fel. Az ajtót nem lehet rád csukni ha nem szól a csengõ! Mindemellett a cég a szabályzatban elõírta, hogy akkor lehet indulásjelzést adni ha az utolsó leszállni szándékozó utas is a földön van és elengedte a jármûvet. A cég így próbálta az utasokat siettetni, hiszen ha mindig mindenkit megvárnánk, legalább 30%-kal több jármû és jármûvezetõ kéne, hogy tartani tudjuk a követési idõket. Ez pedig pénz, amin spórol már egy jó ideje a fõváros vezetése a szadesz. Más kérdés, hogy a szadesz akinek a kezében van a fõv. önko., évek óta egy fillért sem tesz bele a kasszába, pedig az 1/3-ad költség Õt terhelné. A többi nagyvárosnak megy, csak ennek a csürhének nem megy. Persze állambácsi fizeti a ráesõ 1/3-adot a bkv-nak is, mega a többi nagyváros tömegközlekedési cégeinek is. Ha jól tudom az utasok is fizetnek ma már tisztességgel (csak nem tudom minek).

"ne büfögjön az arcomba az ellenõr válaszként, hogy felmutatom a bérletemet"

Ha felvételi követelmény lenne a diploma, sem biztos hogy ez másképp lenne. Egyszerûen ennyire tapintatlanok a pöstiek 😊

"az éjszakai járaton az ellenõröktõl nem lehet felszállni, mert fent az ajtóban állnak és a sofõr már csönget, hogy csukná az ajtókat."

Lehet rosszul értelmezem, megtelt a busz? Vagy a biztonsági õrök szálljanak le, hogy Te felférj? Vagy csak pöstiek Õk is?

Komolyan mondom 1.7 millió ember él a fõvárosban de a vidéki nagyvárosokban élõket is megdöbbenti ez az egoista, minden empátiát nélkülözõ stílus ami pöstön van! Mutass példát vagy nem is tudom, de nem a bkv tehet arról hogy parasztok (is) élnek pösten szép számmal.

"tegyük fel az Elektromos Mûvek dolgozóinak problémája támad a fizetésükkel vagy a felsõ vezetéssel, ugye nem az a megoldás, hogy 3-4 napra kikapcsolják az áramot"

Nem ez a legjobb megoldás. A legjobb megoldás ha nem nyúlják le az adózók pénzét és rögtön van mibõl kifizetni a lóvét! Viszont a munkavállalóknak SEMMI MÁS eszköz nem maradt, hát még civil szférában! Te talán szavaztál valaha arra, hogy fizessenek ki 100 millát végkielégítésnek akárkinek, elvtárs asszonynak?

"Esetleg lehetne az is sztrájkkövetelés, hogy a felsõ vezetés húzzon a búsba, ha ez nem hajlandó tisztességesen dolgozi. Egy normális felsõ vezetés megadná, amit kérnek és kibaszná a vízfejet. Egybõl lenne pénz és népszerûség. "

Ezt ha hiszed-ha nem ma felvetettem Barthának 😊
Sajnos a média még csak most kezdi érezni, hogy a végtelenségig nem szabdalhatja a videó felvételeket amiket a sztrájkbizottság tagjaival készített. A követelésünket, miszerint nem engedünk a bérek és egyéb juttatások megcsonkításának, követeljük, hogy ami eddig volt az ezután is legyen, mert pofátlanság a lenyúlóktól ez a lépés, ezeket még csak most kezdik el leadni. A legtöbb támogatást a hírtv és az echo tv adja. Az origón mostanában olvasor a realitáshoz jóval közelebb áló riportokat. Eddig csak a média maszatolása ment. Így megy ez ebben a hatalmas pártokráciában ahol a maszop uralkodik az országon, a fityisz az önkormányzatokon, és a már szétmarcangolt szadesz a fõvároson. Ez utóbbi statisztikailag érthetetlen számomra a leginkább. Évekkel ezelõtt belementünk, hogy ne az órabéreket emeljék, hanem a cég számára elõnyösebb cafetteriát adják, bõvítsék. Most hogy már nem olyan jó nekik, nem adnák más cafetteriában, vagy egyéb módon, inkább elvennék.
Az állambácsi(maszop) is fél a közelgõ választásoktól, menti ami menthetõ, így a "strabag demokraták? szövetsége?"is. Próbálják a hatalmukat átmentegetni. Demszki a VT Transmanba, mily érdekes 😊 Most hogy a két gazdasági érdekkör összerúgta a port és a maszop inkább nyúlja le a pénzt mint többet adjon a libsiknek, jól látszik, hogy a gyakorlatilag teljesen a régi szadeszesek befolyásoltsága alatt lévõ fõváros egy kivödrözött kút lett. Ma bent olyan volt a hangulat, hogy ha odadobták volna a felsõvezetést a buszvezetõk elé, mint koncot a kutyák elé, nem kellett volna fekete zsák sem, mert még a csontjukat is lecuppogtatták volna a kollégák. 20+ éve itt élõsködik a fõvároson a szadesz, ami meg is látszik. Én nem is vártam Tõlük mást. Botrányok, pedofília, a heterók háttérbe szorítása a buzeránsokkal szemben, és a mértéktelen lenyúlások, ingatlanbotrányok a régi zsidónegyedben, kampányfelújítások a választások elõtt. Ez a törpepárt csak azért van még életben mert egy eszköz volt a hatalommániás vallási fanatisták kezében. Ráadásul Budapestnek annyi köze van ezen vallási csoporthoz, mint Obamának a ku klux klánhoz. Áldozatok vagyunk egy mértéktelen hatalomratörésben. A Mazsihisz elnöke még attól a kijelentéstõl sem riadt vissza, hogy gyûlöli a magyarokat. Na ennek megfelelõen ennyit is várok Demszkitõl meg a többi retardálttól.

(elnézést kérek ezúton is a világon élõ számtalan zsidó vallásútól, remélem tudják, hogy tudom, nem mind vallási fanatista és nem mind csak élõsködni akar, hiszen legtöbbjük pont olyan ember, mint bárki más, dolgozik tisztességgel).

Ismerned kéne a sztrájktörvényt. A munkaadód nem kötelezhet lehetetlenre, hiszen nem Te tehetsz a dologról. KÖTELES igazolt távollétnek tekinteni, ha nem érsz be! Cserébe viszont lásd be, Molnibalage joggal mondja, hogy nem az éhbérért dolgoztatott, ne firtassuk milyen munkakörülmények között dolgozó ellenõr tehet arról, hogy ez a helyzet alakult ki. Ráadásul sztrájkban mi buszosok vagyunk a húzó "ágazat". Az ellenõrök közül ha mind nekiállnának sztrájkolni, egyik napról a másikra nem történne semmi! Mindössze csak mosolygós embereket látnál az utcán, köztük a kirúgott ellenõröket lehorpadt arccal. A bkv buszosain kívül esõ ágazatai pedig örülhetnek, hogy mi harcolunk az ügyért mert van rá lehetõségünk. Viszont elgondolkodhatnának azon, hogy milyen húzó erõ marad, ha a lassú privatizáció eléri azt a pontot, hogy az alvállalkozók erõsebbek lesznek a bkv buszos ágazatánál. Másrészt ha ott is kizsákmányolt emberek fognak dolgozni, éhbérért egy olyan kollektív szerzõdéssel ahol még több pihenõidejükrõl mondanak le a buszvezetõk, vajon nyugodt szívvel feltennéd-e a gyerekedet arra a buszra?

Tulajdonképpen Romániában ez mûködött amikor az egyik közlekedési vállalatot elprivatizálták(?). Mindenki ott állt táblával és még olcsóbban is lehetett utazni, valamint az a pénz az adózás közelébe se ment. Nagyon jó elgondolásnak tartom/tartottam. Már eddig is a magasan a legtöbbet adózóak között vagyunk százalékos arányban, ami nem gáz, ha színvonalas ellátást kapunk cserébe. De emelje fel a fejét, a kezét és a hangját az aki szerint a buszok mûszaki állapota a rengeteg ellopott pénz miatt nem veszélyezteti a személy és vagyonbiztonságot! Jómagam is legszívesebben beállnék a saját autónkkal a buszmegállóba utasokat felvenni, de félek a sztrájkba igyekezve céges ruhával nem mindenkinek nyerném el a szimpátiáját. A többség persze tudja mi a különbség a BKV és a sztrájkbizottság által említettek között, hiszen mindenki a nettó jövedelmét nézi és a hozzá adott egyéb cafetteriát. Namármost aki utána járt a dolgoknak, az tudja, hogy nem bérfejlesztést kértünk, hanem amit eddig kaptunk, abból ne vegyenek el, és fõleg ne olyanok akik hosszú évek óta sikeresen fáradoznak a bkv szétlopásán, elprivatizálásán.

CattiBrie
Tájékoztatás a január 14-ei közlekedésrõl

http://www.bkv.hu/kozlemenyek/1036.html

[/spam]&#8482;

Son Ice
Plusz én várom a taxis blokádot is... <#eljen>
Sõt lassan annyi lesz a gyalogos is, meg a biciklisek, hogy azok közül is páros napokon csak a páros személyi számúak, páratlan napokon pedig a páratlan személyi számúak mehetnek csak ki az utcára. 😊

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

Son Ice
Érdekes, ha megfigyeled: a legfelelõtlenebbül szavazók hõbörögnek a leghangosabban.
Mielõtt tovább mennénk: egyetlen egyszer sem szavaztam erre a kormányra! (errõl ennyit)

Ami pedig ezt illeti: Ha hõbörögsz a BKV vezetõsége mellé állsz és utazhatsz nagy pénzért a lángoló buszokon (erõs sarkítás, de remélem megérted a lényeget).
Ha megkapják akár a fizetésemelést (ha azért sztrájkolnak) vagy új buszokat, jobb feltételeket/körülményeket (ha azért sztrájkolnak), szerinted mibõl fogják kifizetni? /gondol-gondol Micimackó.../ Igen, kitaláltad! A 14.000 Ft-os bérlet és a 400 Ft-os vonaljegy árából...

Abban tökéletesen egyetértek, hogy ez ÍGY nem mehet tovább... de akkor nem ártana egy normális tájékoztatás (mit is akarnak elérni, hol tartanak az egyeztetések stb.) Mert amíg nincs "hivatalos" nyilatkozat, addig csak az ilyen-olyan weboldalakról/tv-bõl lehet értesülni a dolgokról, amiket hol így, hol úgy ferdítenek.

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

ChaosTeam
De szép világ lesz, ha sztrájkol a BKV, sztrájkol a MÁV és még plusszba a sok autó miatt szmogriadót is elrendelnek és pl csak a "páros rendszámúak" közlekedhetnek majd 😄DDD
Na az lenne nemsemmi...
Ennyi erõvel 94-98-ban sem volt szétesett a bkv (és szándékosan írok szétesettet, mert már akkor is szétesõben volt) sztrájkolások sem voltak. Node miért? Mert még volt mit felélni a régi rendszerbõl.

Mindegy, jövõre úgyis Orr-bán fog gyõzni, majd meglátod, hogy õ is ugyanúgy fog ugrabugrálni a nagytõkéseknek, mint most Libajnai, folytatja majd a megszorításokat.

Molnibalage
Akkor egyetemistaként nem azon kellett izgulnom, hogy mi lesz a jövõvel. Nem volt szétesõ BKV, vasutas, BKV sztrák és semmi, ami ma.

Nem voltak senki haverja, de mégsem kellett minden szar miatt aggódni. Az oktatási rendszer is egyben volt még.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"4 év alatt olyan intenzíven loptak volna" Õszintén nem mindegy, hogy intenzíven vagy sem (bár én továbbra is azt vallom, hogy intenzíven)? A lényeg, hogy LOPTAK õk is, ergo bûntetést érdemelnének.

"Akkor minden olyan szépnek ígérkezett"
Kinek? az Orr-bán nak és a haverjainak (alias Széchenyi terv).