6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#5441 VÉGE A SZTRÁJKNAK! -
BenceYCE #5440 "ám ha már így pöcsöl a bkv 14 (nem is értem mért kell egy cégen belül 14 szakszervezet) szakszervezet akkor nem a munkásoknak kéne adni sztrájksegélyt hanem abból kéne kompenzálni a műszaki állapot hiányt, vagy támogatniuk kellene egy szervezetet, mely mondjuk veri a bkvsofőröket! s ezekután még csodálkoznak hogy elkenik a szájuk szélét? hát asszem én is csatlakozok e szervezethez! megérdemlik a pofadagadást!"
Azért kell mert különböző telephelyek vannak. Sosem voltam pl még villamos remízben. Másrészt a szakszervezetek juttatásait mi alkalmazottak fizetjük havi átalányban. Mindemellett egy-két ember kivételével köztünk dolgoznak. Legtöbbjük a frontvonalban. Másrészt megkérdem Tőled is újra:
A cég évi 700 milliót spórol rajtunk mert jött a szuperbruttósítás. Ebből egy fillért sem látunk. A sztrájk ideje alatt napi 50 milliót keres rajtunk. A cég hány autóbuszt vett mindezidáig ebből az ajándék pénzből? -
#5439 megegyezés van -
BenceYCE #5438 Törvényt szegtek, kártérítésre kötelezhetők. Ez egy vis major. Sem a munkaadó, sem a munkavállaló nem tehet róla. Ebben a témában a törvény viszont konkrétan határoz! -
BenceYCE #5437 "Te akkor mért nem mentél el? s mindig van joghézag!"
Mert nem vagyok rászorulva. Én a diplomám miatt jöttem a céghez és mert hamarabb kaptam ezzel az állással hitelt. Más kérdés, hogy megszerettem ezt a munkát, szeretek vezetni, nem szívesen váltanék.
"keresni kell, vagy maszekolni! az állam átver Téged de Te nem vered át az államot csak a dolgozó népet? szép!"
A maszek mit szól ahhoz ha minden hónapban máskor érek rá és mindig máskor kezdek-végzek és nem ismerem a hétvégét, mert folyamatos munkarendben dolgozok? Te nem vagy tisztában a dolgokkal. Én nem az államnak dolgozok, hanem a fővárosi önkormányzatnak. Jól értetted, nem a Miskolcinak, nem a Kecskemétinek, hanem a Fővárosinak! Tehát a Fővárosiak reklamálhatnak de nem Nekem! Reklamáljanak annak akivel szerződést kötöttek, vagyis a BKV-val ami 100%-ig a fővárosé. Joggal reklamálhatnak, mert a szerződésükben nem az volt leírva, hogy "jár néha". De nem NÁLAM! Reklamálhat nálam a cég és hidd el ha talált volna rajtam támadási felületet egyetlen ügyvédjük is, hamarabb megtették volna, minthogy Te pislantasz egyet is. Viszont hidd el ép annyira rühellem ezt a városvezetést mint bárki más. -
BenceYCE #5436 "na erről beszélek! megkapod a 110 et meg a kafatériát! más diplomás meg 120 at meg egy köszönömöt talán. s örül hogy dolgozik."
Tudtad, hogy Angliában 2000-2500 fontot keresnek az ottani buszvezetők?
Ez még ott is jó keresetnek számít. Lövésed sincs, hogy miért keresnek átlagon felül mi? Lehet azért, mert ott inkább ugyan ezért a pénzért beül egy irodába, nem lesz koszos a keze, töredék annyi felelősséget nem kell vállalnia mint az utakon és nem kell több száz szabály közt napi 8-10 órát dolgoznia, hajnalban már dolgoznia vagy éjfélig dolgozni, mindezt keverve, hogy másodállásra lehetősége se legyen, nem hogy ereje.
"tisztelet meg azok érdemlik meg kik vezették a járatokat s nem azok kik kártyáztak, beszélgettek aludtak stb."
Nem azt mondtam, hogy azért tiszteld, mert sztrájk közben nem áll egy helyben mint egy f@sz, hanem azért mert eddig ennyi pénzért is ellátta a feladatát.
Elfelejtettem mondani, hogy van pár diplomás ismerősöm. Megnyugtatlak jóval többet keresnek mint 120. Mindehhez hozzá tartozik az is, hogy egy olyan diplomával amit azért szereztek, mert mindegy csak legyen, nem nehéz 120 alatt keresni. Ráadásul elég elavult nézet a soha le nem írt diplomás minimál 120-szal példálozni, mert a piac termelékenységért fizet. Egy bölcsészre sz@rok mennyit keres, ha nem képes megfogni a szerszám végét! A mérnök ismerőseim meg egyik sem keres 200 alatt. Egy diplomás ismerősöm recepciósként dolgozik 120-ért, viszont csak 4 órás a munkaviszonya! Melyiket kezdjem sajnálni? -
BenceYCE #5435 Egyébként szerintem kicsit sarkosítva látod a helyzetet. Azért lopnak, mert simán megtehetik, védi őket a törvény, ehhez nem kell nagy döntéseket hozni senkinek. Én úgy tudom alapvetően a pénz miatt megy a lopás (pluszba pár szép indok, hogy legyen mivel takarózni), és ez nem csodálom, hogy kidobja a biztosítékot pár embernél, egy ennyire magas munkanélküliség mellett. Pláne úgy, hogy még az ő munkájuk is veszélybe kerül. :/
Tehát nálunk nem verődhet ki a biztosíték... -
#5434 leginkább a szobámban ülök:D
de gondolom a netre azonnal kikerül ha van valami. -
#5433 :D.
naja, érdekel, h mi lesz. -
#5432 Az ajtó előtt ülsz?
Csak mert akkor amint megtudtad az eredményt, azonnal írd ide! :) -
#5431 Még tárgyalnak. tehát én arra várok hogy kijöjjön valaki és azt mondja sikerült vagy nem sikerült megegyezni. -
#5430 ja -
#5429 Gondolom nem haditechnikai szakközépiskolással (van egyátalán ilyen?) hasonlítottad össze, főleg reál tárgyakra gondoltam amúgyis (fizika, biológia, kémia) -
Freeda Krueger #5428 A lepényhal esete... -
#5427 Lesz. Én legalábbis úgy készülök. Határozatlan idejű sztrájk azt jelenti szerintem, hogy visszavonásig tart. Bejelentették, hogy mikor kezdték. Ez meg volt. Az is be lesz, hogy mikor lesz vége. Nem halottam semmit.
Akkor mi itt a nagy dilemma? -
#5426 lassan kitalálhatnák hogy akkor holnap sztrájk lesz vagy nem... -
#5425 Én gimiből mentem egyetemre és sokmindenben többet tudtam, mint egy szakközepes. Más kérdés, hogy engem mindig érdeket a haditechnika és a feater meg replőgép szerelő. Nagyon sok segítséget kaptam tőleg egyes tárgyak esetén, de nem az elméleti tárgyakban. Az alapot megadta. -
#5424 Gimnáziumi oktatással nem is, de hozzáillő szakközép esetén bőven elég. -
#5423 maratoni tárgyalás zajlik közben v mi? :D már türelmetlenül várom, h mi lesz a vége és minnyá8lesz. -
#5422 Más is írta. Nehéz. A mai fiatalok csak a digitális technika használatával vannak kibékülve, de tizenévesen a leghalványabb fogalmuk sincs arról többségében, hogy a körülöttük levő világ hogyan működik és nagy részüket nem is érdekli.
Egy részük meg nem mer jelentkezni, mert tudja, hogy a középiskolai fizika, kémia oktatás elégtelen arra, hogy felkészítse őket arra, ami az egyetemen vár rájuk. -
#5421 Hát én kezdem tigerbácsit is megérteni mert valamilyen szinten igaza van mert azzal tényleg ki van tolva aki buszal villamosal stb jár dolgozni de ezt meg lehet oldani szerintem mint már lejjebb is irtam akinek van kocsija dobják össze a benzinpénzt és be lehet jutni a melóhelyre.Viszont tigerbácsi azt nem érti meg hogy csak igy figyelnek oda rájuk más megoldás nem igen van és én is lázadnék ha a fizetésemet meg akarnák kurtitani. Söt ezt is irtam lejjebb verekedni is hajlandó lettem volna érte -
Freeda Krueger #5420 Értem... -
#5419 Nem taszító, hanem nehéz. Ezek nem bölcsész-büfé szakok. Itt sokszor ha az ember valamiből megszerez egy kettest, akkor a földhöz veri a seggét örömében. Pl. ahol én tanulok ott most az egyik szigorlaton a január 14-ei szigorlat bukási aránya kb. 80%. -
#5418 Na, mondjuk én ezzel sem értek egyet.
De ilyesmi már elhangzott itt a topikban, hogy azért, mert valaki máshogy gondolkodik, attól még nem fogom megutálni ilyen miatt, és a legkevésbé fogok nekiesni. -
#5417 Én már rég azt hangoztatom, hogy azoknak a szakoknak az állami támogatását emeljék meg, amire jobban szükség van, a jogon meg a többin csökkentsék az államilag támogatott férőhelyek számát. -
Freeda Krueger #5416 Ezt én sem értettem soha.Szakmunkáshiányról és mérnökhiányról sokat hallani,de mégsem képződik elég.
Van a mérnökségben manapság valami taszító? -
#5415 Igaz, nem olvastam végig minden komment. Csak egyetlen kommentre reagáltam. Én nem mondtam, hogy anyáztál, egy szóval sem.
Csak nem tetszett a #5400-as kommentedben a "s nem értem mért sírsz itt" mondatrész, amit amúgy idézhetnék a #5405-ös kommentedhez.
Jó majd odafigyelek mindkét oldalra. Oldal? Ezek szerint fight van. Mindig az ellenségeskedés. :(
Én amúgy ott vagyok, hogy mindkét nézetet megértem és egyiket sem látom át teljesen, így nem igazán tudom "egyik oldalhoz sem" sorolni magam. -
#5414 A szomorú az, hogy 10 éve ezt mondják. Ennek ellenére mik a slágerszkok? Jog, közgáz és a számomra legkomolytalanabb kommunikáció. Bizots kell ilyen szak, na de ilyen mennyiségben? -
#5413 Azért különbséget kell tenni diplomás és diplomás között. Manapság sokkal keresettebbek a mérnökök, míg pl. a jogászokból, közgázosokból túlképzés van. -
#5412 Hát nem ártana. Eddig azt hittwm, hogy jó arc, de most kiderült, hogy mekkora tahó a barátunk és gondolkodásra képtelen, de még a tényekkel sincs tiszában. Ennek ellenére osztja az észt...
Szegény képtelen felfogni azt, hogy nem minden diplomás keres jó. És? Senki sem egyenlő, nem lehet mindenkinek mázlija. Érdekes módon én a diplomámmal 1 hét alatt találtam jó állást, a szakmámban dolgoztam. Utána még 10 cég hívott, hogy lenne egy állás nekem. Nem is jelentkeztem. Ja, és akkor még diplomás sem voltam, mert a nyelvvizsgát még nem csináltam meg.
Magyrán mi alapján jön ezzel a diplomás dumával állandóan? Akinek értékes képzettséges van és bebizonyítja, hogy ér is valamit, az jól keres, ha van rá igény. Az én munkámra van.
A jelek szerint BKV sorfőrre is szükség van. -
#5411 végén ípéd alapján lenyomoznak és megkeresnek. -
#5410 Azért azok is "rendes" munkaadók lehetnek, akik azért rúgnak ki embereket, mert azok önhibájukon kívül nem tudnak bejutni időben.... -
#5409 ott a pont! -
#5408 én? én nem anyáztam itt senkit! párszor beírtam hogy mocsoknak tartom őket, s az nem szúrt Neked szemet hogy mások milyen jelzőket használnak? ne csak az egyik oldalt figyeld, amelyik éppen szúrja a szemed! -
#5407 Te akkor mért nem mentél el? s mindig vanb joghézag! keresni kell, vagy maszekolni! az állam átver Téged de Te nem vered át az államot csak a dolgozó népet? szép! -
#5406 Kicsit vegyél vissza vagy változtass a stílusodon, léci! -
#5405 na erről beszélek! megkapod a 110 et meg a kafatériát! más diplomás meg 120 at meg egy köszönömöt talán. s örül hogy dolgozik.
tisztelet meg azok érdemlik meg kik vezették a járatokat s nem azok kik kártyáztak, beszélgettek aludtak stb.
na látod Te beszélsz úgy hogy nem tudsz semmit! anyám nem szavazott szóval bebuktad. hogy hogy nevelt, hát szerintem büszke rám, hogy vállalok 3 munkahelyet, hogy eltartsam rokkantként meg Öcsémet meg Bratyimat, hogy támogatok anyagilag egy egyedül nevelő anyát a gyermekével, s hogy most hogy Miattatok kirúgtak egy ismerősöm segítek rajtuk!
politizálni nem fogok mert felesleges!
másrész nem anyáztam, hanem mocskosoknak neveztem őket! másrészt Te a nevemben ne kérj semmiért elnézést addig még én nem kérek helyetted azért mert veszel levegőt! -
#5404 Egyébként szerintem kicsit sarkosítva látod a helyzetet. Azért sztrájkolnak, mert simán megtehetik, védi őket a törvény, ehhez nem kell nagy döntéseket hozni senkinek. Én úgy tudom alapvetően a pénz miatt megy a sztrájk (pluszba pár szép indok, hogy legyen mivel takarózni), és ez nem csodálom, hogy kidobja a biztosítékot pár embernél, egy ennyire magas munkanélküliség mellett. Pláne úgy, hogy még az ő munkájuk is veszélybe kerül. :/ -
BenceYCE #5403 Sajnos megint előbb fröcsögsz mint kérdeznél, ugyanis a buszvezetők nem másodállásozhatnak akárcsak a rendőrök. Kötelező kiadni a pihenőidőt és ezalatt nem dolgozhatsz máshol! Érdekesség, hogy a joghézagokat kihasználva volán sofőrök viszont dolgozhatnak nálunk másodállásban. Ha sztrájktörő lettem volna, hogyan nézek mások szemébe amikor kijönnek dolgozni? De hidd el aki akarta, megoldotta másképp, elment betegállományba és meg tudom Őket érteni. -
#5402 és ééééééééééééééééénnn .plsssssssss.
normálisat és meztelent is:D.