6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#5881 Ki mondta, hogy 1:1-ben kell másolni?
Egyébként akkor ne csináljunjk soha semmit...? -
#5880 Hol? Mert itt többnyire egysoros műfajbabn utaztál... -
#5879 már elírtam ezerszer én hogy csinálnám
indexen ellenben válaszolhattál volna, Bence -
BenceYCE #5878 Nem az átalakítással van a baj, hanem azzal, h méltánytalannak tartom az ezzel kialakuló helyzetet. A versenyszféra ma MaO-n kizsákmányolja az embereket. Tökéletesen látszik ez a Volánnál, Transmannál, stb. Jó dolog ez, de ne ringasd magad, h ezzel olcsóbb lesz a szolgáltatás. A buszok lehet jobbak lesznek, de ezt a jelenlegi rendszerrel is elérhető lenne, csak kéne a vezetők felelősségre vonhatóságának a megteremtése. Sajnálom, h másoknak nincs ilyen érdekvédelme, de másoknak nem azzal lesz jobb ha a mienkét tönkre teszik, ez teljesen nyilvánvaló. De majd vissza térünk rá pár év múlva, h az ami az angoloknak Londonban nem működött az majd nálunk hogyan fog. Amúgy megsúgom, h GPS-es nyomkövetés ide vagy oda, a Londoni közlekedés azért lett kaotikus és átláthatatlan, mert esélyegyenlőséget teremtettek a piacon. JóskaPista odaállt 10 busszal dolgozni 1 vonalon és nem lehetett összefüggővé varázsolni a buszok forgalomirányítását. Erre vissza vásárolták méregdrágán, most meg marha költséges. Tehát ez a rendszer nem működött. Ha meg 1-2 nagynak a kezébe kerülne a BKV kiszervezett rendszere, akkor a nyakamat rá merném tenni, h kartellba borul az egész, viszont röhöghetnek a markukba, mert lesz olyan erős a terjeszkedésük, h a kicsiket megfojtják. Ergo a végeredmény, h nem kell az önkormányzati választásoknál reszkető térdeket nézni, akik rettegnek, h kikerül a kezükből az aranytojást tojó tyúk. És itt a gond! Elhitetik, mert elhitethetik, h ez a cég csak veszteséges elemekből áll. Pedig a buszágazat nem az. Viszont ahogy a MÁV Cargo-t is kiszervezték, ami a nyereségével kompenzálhatta volna a személyszállítási részleg veszteségét, úgy a buszt is kiszervezik, h a pénzt kontrolláltabban tudják bezsebelni. 1000x leírtam itt, h ez MaO! Mindegy, h állami vagy magán kézen van, az érdekcsoportok keze úgyis beárnyékolja az egészet. Neked meg adózóként, utasként tökmindegy lesz, számon kérhetetlen vezetők így vagy úgy, de lesznek. Részemről lassan már mindegy, mert szedem a sátorfámat, de érdekes, h a munkaerőpiaci előrejelzések azt mutatják, h a vidéki magyarjaink jönnek majd fel buszt vezetni, mert nekik elég lesz a 89eHUF havonta. Más országból meg nem fognak ideözönleni dolgozni, mert nincs olyan érdekvédelem mint kicsit nyugatabbra. Tehát kajáldát nyit a Kínai pl, de dolgozni nekünk fillérekért nem fog, mert Ő se hülye. A közeli régiókban jobban keresnek, Ők nem érdekeltek. Akik meg távolabbról jönnek, annak mindegy, h 1000 vagy 1500 km-re van távol a hazájától. Másrészt még egy lépés lenne a munkaerő piac kizsákmányoltságának. Részemről mindegy, mert a változást nem tudják azonnal eszközölni, addigra nekem meg már mindegy lesz. Csak nem értem, h miért nem a többi munkás alamizsnáját emelik fel fizetés szintre, miért az árakat teszik megfizethetőbbé azzal, h mások munkáját alacsonyabb alamizsnává degradálják?
Ajánlom figyelmedbe...
Szóval lehet mégis igaza van a Jobbiknak abban, h Orbánék ott folytatják ahol Gyurcsányék abba hagyták? Félre értés ne essék, Ők se biztos, h makulátlanok de fényévekkel kevesebb jogos és igazságos támadási felület van rajtuk, mint a többi párton, miközben kimondják a valós okokat. 1 szó mint 100 én Veled ellentétben nem hintáztatom magam hiú ábrándokban, h az egész hercehurca a nép érdekeit szolgálja. Itt ma MaO-n igen kevés dologról mondható el ez anélkül, h ne kerülne előtérbe a korrumpálódott vezetőség pénzéhes elnyomása, s míg Ők lazán megegyeznek, mi addig itt marakodunk. Lásd lenne itt jó fizetés, de már nem csak a régiós viszonylatokban, hanem világ szinten a legtöbbet adózzuk a fizetésekhez és a megélhetésekhez mérten. Még a tótok is adót csökkentettek, mert annak legalább gazdaságélénkítő hatása van. 6 éve dolgozok itt, a bruttó órabérem 683 forintról 1049-re nőtt, a folyószámlára meg átlagosan pont ugyan annyi kerül átutalásra. Ha gondolod igen részletes betekintést tudok mutatni, az legalább van. Na hát ennyivel lett jobb és ennyivel is lesz jobb. Remélem így, hogy még az én fizetésem nem is változott 6 év alatt, legalább a Te vonaljegyed olcsóbb lett vagy tartotta az árát! Vagy nem? Minden esetre a vidéki, (nem sértésnek szánom) műveletlenebb területekről ide jönnek elvégezni a mi munkánkat, nekünk meg külföldre kell menni ahhoz, h szintet tudjunk tartani. Így kell irányítható választópolgárokat gyártani! Na üdv és sok sikert az álmok útján, remélem lesz olcsóbb és színvonalasabb tömegközlekedés!
Ja még vmi. A BKV-nak is sürgős lenne a buszcsere, mert ezeket felújítani sem érdemes, lévén kiszervezték a nagyfelújítót (milyen érdekes azzal tönkre is tették a működő rendszert), így új busz kell. A kérdés csak az, h milyen céghez kerül. Szóval sztem jóval kevesebb közös érdeke van az átlagembernek a maffiával mint ahogy azt Te állítod. -
#5877 OFF
Kicsit a könyökömön jön már ki ez a n+1-szer máshol kitárgyalt baromság. Röviden.
1. Ezzel Kína saját magát szúrná tökön.
2. A USA állampapír adósságának cirka 8%-a van kínai kézben.
ON
Én igenis a szolgáltató - megrendelő struktúrában látom a jövőt, amit most a BKK próbál felépíteni. Te is tudod, hogy egy 40 éve kőbe vésett valamit nem két perc átalakítani úgy, hogy közben legyen is szolgáltatás.. -
BenceYCE #5876 "Szeptemberben Kína megelőzte Japánt, és az Egyesült Államok legfőbb hitelezőjévé lépett elő: becslések szerint az amerikai államkötvények 10 százaléka - közel 700 milliárd dollár - a kínai állam tulajdonában van. A külügyi tanács becslései szerint az Egyesült Államok összesen 1,7 milliárd dollár tartozást halmozott fel Kínával szemben." -
BenceYCE #5875 -
Cat 02 #5874 Sajátból halnak éhen ? De jó nekik :/ -
BenceYCE #5873 Viszont amiből élnek az a sajátjuk, ez nagy különbség.
Ja és még valami. Ha Kína behajtaná az USA-n a tartozásait, az USA lehúzhatná a rolót. Szerintem. :/ -
#5872 -
#5871 OFF
Miért is röhög a markába? Nagy átlagban eléggé le vannak maradva. A pár csillogó város ne kápráztasson el. A cirka 1300 millió emberből alsó hangon 300-400 millió közékori szinten él. Ettől még mi is elég messze vagyunk, nemhogy az USA...
Jelenle a Kína pedálozik, hogy a világnak gyártson és tanuljon dolgokat nem fordítva...
ON -
BenceYCE #5870 Jaja!
Pont ezzel a kapitalista felfogással áll ott USA ahol áll, Kína meg röhög a markába, függetlenül attól, h ott milyen rendszer van. -
#5869 konkurencia kéne :) -
#5868 És utána közlekedhetne mindenki kocsival..... -
#5867 felszámolhatnák már ezt az ótvar céget -
#5866 Végülis sötét dolgok vannak benne. :) -
#5865 dementor tartály? -
#5864 OFF
Elképesztő hülyeségekbe tudnak belekötni az engedélyező hatóságok és olyan idióta szabályozások vannak, hogy az ember haja égnekáll.
A mai nap pl. kiderült, hogy azért kell odébbrakni egy biogázüzem fermentor tartályát, mert a telep, ahol majd felépül az két település határán van, azaz két helyrajzi számon fekszik.
Van ott istálló meg minden más épület, azt kettévághatja a telekhatár. Viszont technológiai folyamtot kiszolgáló nagyobb létesítmény egy nagyobb gépegysége már nem lehet két helyrajzi számon. Miért? Gőzöm sincs. De emiatt egy kicsit át kell tervezni az üzemet...
Szerintem ez már röhejes.
A bónusz az, hogy a térképek pontatlanok, ezért saját költségen (!) fel kell mérni, hogy akkor pontosan hol is van az a határ.
És ez csak egy apró gond, ami egy másikat szül.
Akkor képzeld el, hogy egy városban milyen izomszakasztó feladat úgy közműkiváltásokat megcsinálni, tervezni és engedélyeztetni, bonátsi engedélyt és építési engedélyt szerezni stb.
Néha az az érzésem, hogy egyes enegélyezési procedúrák csak munkahelyteremtési céllal léteznek...
ON -
#5863 az engedélyeztetés (egy része) nekem úgy hangzik (laikusként), hogy csupán felelősök keresése :P -
#5862 Egyébként ma az engedélyzetetás és sok barommal történő alkudozás lényegében tovább tart, mint tervezni és kivitelezni.
Egy off példa. Ahhoz, hogy ma magyarországok kierőműnél nagyobb erőmű üzemelhessen, 42 vagy 43 (!) engedélyezési hatósággal kell mindent elrendezni. Őrület...
Egy erőmű teljes engedélyezése 2-3 év, oszt 1 év alatt felhúzzák... -
#5861 Oké... közgazdász vagyok )))
A tervek a költségvetésen alapulnak....tudom jól.
Csakhogy az előirányzatokat állandóan " felülbírálják....ezért nem érzem a megvalósítás igazi szándékát....
Nem a Vitézy szándékát vitatom....hanem a mögötte lévő " erők nem akaratát érzem.
Igy oké ?
Szeretném ha javulna Budapest közlekedési problémái.... kezdve a " Demján - Westendjén végállomásozó magasvasúttal.... de csak egy álomnak látom ((( ... már mióta ((
-
#5860 az optimista és a pesszimista beszélgetnek..
de vajon melyik lesz a realista? .) -
#5859 Ugye te nem mérnök vagy? Mert nem úgy kezdenek el bármit építeni, hogy nem tervezik meg én nem nézik meg, hogy mennyibe kerül...
A tervek elkészítése meg idő. Főleg, ha jót akarsz csinálni és nem egy összedobott szart, amit ízekre lehet szedni...
Egy jó műszaki tartalom kell elfogadható költséggel és jóváhagyással minden értitett féltől + valamilyen szintű engedélyezésnek időközben ell kell indulni, hogy döntés után lehesenn kivitelezni.
Sajnos képtelen vagyok felfogni, hogy az átlagember miért nem érti meg, hogy egy jó ötletből nem 2 perc alatt lesz kész valami... -
#5858 Csak akaratot éreztem...azaz terveket.....
A megvalósításon mikor kezdenek el dolgozni...azt nem érződött....
Vagy nem figyeltem eléggé
-
#5857 Egy csomó helyen csak lefelé néznek és időszakos, hogy mikor kifelé. Nyugatinál például sűrűbben ellenőriznek kifelé, máshol meg nagyon ritkán. Viszont mindenhol előfordulhat. Lehet, hogy havonta csak egyszer ellenőriznek Kökin kifelé.. ne akkor menj arra. .) -
Pufirépa #5856 Sziasztok!
Megtudja mondani valaki, hogy Köki metrónál még mindig nincs felfelé jegy ellenőrzés?
Mióta építkezés van, úgy tapasztaltam, hogy csak lefelé nézik!
Thanks! -
#5855 Valami elindul. -
syberia2 #5854 Valaki tudja linkelni nekem a buszokon hagyott vicces tárgyak listáját?(Volt már egy kajak, öregember, egy köcsög bikasperma, stb.) -
Cat 02 #5853 Ez az igazolvány mire jó ? -
#5852 ez ma már nem nagy szám
ha valahogy egy meredező faszt is oda tudtál volna csempészni, az ütős lenne :DDDD -
CUCLI #5851 fffuuu -
#5850 Mindenkinek más életcélja van :) -
#5849 -
#5848 Megérkezett a BKV-hoz az állami támogatás első részlete
Szerző: mti –03.31
A támogatást a kormány a 4-es metró második - Keleti pályaudvar és a Bosnyák tér közötti - szakaszára szánt keretből előlegezte meg - közölte Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató. Utalt arra, hogy Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester korábbi bejelentése értelmében a 4-es metró második szakaszát a főváros az első - a Kelenföldi és Keleti pályaudvar közötti - ütem elkészülte utánra halasztotta. Tarlós István március 2-ai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az állam 19 milliárd forintot ad a fővárosnak a BKV rendbetételére, és átvállalja a közlekedési társaság 77 milliárdos külső adósságállományát. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az MTI-nek februárban adott interjújában azt mondta, a BKV idei költségvetéséből 30 milliárd forint hiányzik.
(c) mti Magyar Távirati Iroda Zrt. -
#5847 Tomcat nem biztos, hogy jó példa, bár a legutóbbi Szanyi kapitányos akciója megnevettetett :) -
#5846 Ilyenre gondolsz?
-
#5845 Az ilyesmire van a fészbuk. Hivatalos okmányokba igyekezz normális fényképeket belerakni - már ha módodban áll. -
#5844 Elvileg van egy szabály arra, hogy hogyan kell kinézni egy igazolványképnek. De szerintem nem "b.sznak" meg, inkább csak megbüntetnek. :) -
CUCLI #5843 szerintetek ha beintek a fényképes igazolványon (bkv), akkor azért megb.szhatnak? jogilag. -
#5842 ellenőrzik, hogy becsukódnak-e az ajtók rendesen :)