6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • CattiBrie
    ma két darab 2010/2011-es matricának kell lennie a diákodon.. ami októberig érvényes
  • Prody
    Amúgy annyiban segítsetek már, hogy nekem most egy 2010/2011 matrica van a diákim hátulján... Most menjek be kérni egy 2011/2012-eset a suliba, hogy érvényes legyen a bérlethez?
  • Prody
    De mit merészeli elvenni a tulajdonodat???????? NEKED kéne bediktálni az adataidat, hogy ha kérné... De akár egy kibaszott másodpercre sincs joga elvenni...

Ha nincs igazam, valaki másolja ki ide a törvényt, hogy a BKV ELLENŐR bácsi elveheti-e!
  • CattiBrie
    Ma ellenőrbácsi a Nyugatinál kivette a kezemből a diákomat a kezemből.. csak azért nem zaklatott fel, mert tudtam, hogy érvényes, de az látszott, hogy belém akar kötni. Hangosan mondta:
    - Ez itt egy első féléves matrica.. ez meg a második félév.. tehát rendben vagyunk.
    Nagyon nehéz lehet ránézni és megállapítani 1 mp alatt, hogy van-e rajta két narancssárga paca..
  • BenceYCE
    Ettől még lehet, csak kicsi rá az esély. :)
  • Prody
    Gratu! :>

Akkor nem találkozunk a 7-esen! ;(
  • BenceYCE
    Szép dolog a beismerés, de azt hiszem, h ez egy kicsit struccpolitika. Értem én, h szolgáltatás és fizetni kell érte és becsületesnek kell lenni, de azért áthelyezhetnénk más megvilágításba is a dolgot. Pofátlanságnak érzem, h nyílvánosan lopnak és senkit sem büntetnek meg a vezetőségből. Pofátlanság az is, h dotálni kell, miközben 100x jelentéktelenebb dolgokra költ a főváros ahelyett, h a tulajdonában lévő céget a végtelenségig kiszipolyozva a saját tulajdonukba forgassák át az adófizetők és az utasok pénzét. Pofátlanság, h egy szombathelyinek épp úgy fizetnie kell adót amiből fizetik a BKV pazarlását. A legnagyobb pofátlanság meg az ellenőröktől az, h felvállalják pénzért a behajtó szerepet, miközben Ők tudják a legjobban, h mi folyik itt. Én is BKV voltam. Voltam, csak múlt időben, mert 2 hete kiléptem. Most Franciaországban élek. De sosem tudtam olyan komolyan venni a munkámat ott, h túllépjek azon a szinten ami a saját érdekeim határát jelentette. Fedeztem magam, h ne lehessen problémám dolgokból. De ellenőrként eszembe nem jutna senkihez egy újjal se hozzáérni. Ezt nem hogy nem adta utasításba a bkv, hanem egyenesen megtiltotta. Akkor meg ki az a tetű aki úgy érzi, h önszorgalomból bárkit is vegzálnia kell, miközben ha az egyik kezét a seggébe is dugja, akkor is megvan a havi minimum? Az ilyenekkel nem az a baj, h ellenőrök, hanem h ilyen munkakörbe kerülhettek. Személy szerint ugyan azt a büdöset szívjuk, ne nehezítsük már meg egymás életét. Én mindenkinek azt mondom, h először igazoltassa az ellenőrt, h ha később baj van, legyen mihez nyúlni. Addig másról ne is csevegjünk. Ha már felírtam, h ki és mikor és hol akar tőlem bármit is, utána beszélgethetünk. Az otthonomba se engedek be akárkit akin karszalag van. Nem fizettem egy szolgáltatásért amiről nem is született szerződés. Legfeljebb leszállíttathat jogosulatlan használatért. H megengedem, felírhatja az adataimat. Nem leszek vele bunkó, de emelje csak fel a hangját. 100 tanúm lesz, h kirúgathassam. Tettlegesség esetén meg bevállalom az első pofont, h rátekerhessem az első kapaszkodóra. De kötve hiszem, h miután elkértem az adatait bármit is megpróbálna, annyira egyik se hülye. Kicsit vicces volt, azon a napon mikor kiléptem vettem egy autót, de a városban nem akartam vele közlekedni. 3x akartak megbüntetni, de ott villogtattam a kilépő papíromat, h még egy órája sincs, h leadtam az utazási igazolványom, ne máááá :) Persze mindannyiszor emberekkel futottam össze nem droidokkal. Nem akartam drága jegyet venni, bérlet meg felesleges lett volna, 2 nap múlva indultam ide Franciába.
  • Prody
    Mindegy... Jó becsületesen élni az életet
  • Prody
    Itt is ez volt, csak az ellenőrök néhol ilyenek, néhol olyanok... :(
  • ChaosTeam
    Valóban, nem kell senkinek becsületesnek lennie, hiszen mások se azok :)

Én minden esetre maradok inkább becsületes, akkor is, ha akár a közelemben is vannak sokan, akik nem azok.

Prody: Velem is fordult már elő, hogy lejárt a bérletem, mert elnéztem 1 nappal a dátumot és megbüntettek. Volt olyan is, hogy otthon felejtettem a bérletemet. Egyik esetben sem ordibáltak velem és nem beszéltek velem lekezelően.. lehet ennek egyik oka az, hogy én se kezdtem el velük veszekedni, beszólni, sértegetni őket, hanem tisztában voltam vele, hogy nekik az a dolguk, hogy ellenőrizzék, hogy van-e nálam érvényes bérlet, diákigazolvány ... stb.

Mivel tudtam mindkét esetben, hogy én hibáztam, akkor is, ha nem szándékosan, beismertem és elfogadtam a büntetést. Persze nekem sem tetszett, hogy mindig vettem bérletet és 1 nap miatt ekkora büntetést kellett befizetnem, de sajnos ÉN voltam a figyelmetlen. Vagyis én hibáztam.

Ennyi.
  • BenceYCE
    Én inkább a másik irányba terelném a dolgokat, h mit kell megtanulnunk és mit nem, de ez csak vélemény. Szerintem amíg azt látjuk, h a "nagyjainknak mit szabad és mit nem büntetlenül, addig senki se prédikáljon, ahogy Catti is írta.
  • CattiBrie
    Hátööö.. attól még otthon felejtheted, elhagyhatod.. :)
    De csak ügyesen! :)
  • Prody
    Köszi szépen :) Mondjuk én mindig veszek diákbérletet, mert nem annyira húzós és sokat használom a BKV-t... És érvényesen használok mindent... Szóval velem úgysem fog előfordulni semmi ilyesmi.
  • BenceYCE
    Az a helyzet, h a bkv-s jegyellenőrnek nem vagy köteles semmire se, ráadásul nem is tisztsége hivatalosan eldönteni egy diákigazolványról, h eredeti-e vagy sem, érvényes-e vagy sem. Ha közterületesek vannak, akkor meg tud büntetni, ha nincsenek, akkor meg ott kell hagyni Őket a fenébe. Az meg, h ott van-e egy közterületes az meg azért is érdekes, mert nem kolegák, a közterületesnek tanusítania kell, ha az ellenőrök erőszakosan lépnek fel, korlátoznak.
  • Molnibalage
    Skacok, mi a pék van a 33-as busszal? 3 hete járok vele napi szinten, de telejsen összevissza jár. Volt olyan, hogy 2 33E és kétz 233E is elment, mire egy ilyen jött. Ma 23 percet vártam egy olyan buszra, ami papíron 12 percenként jár...
  • Prody
    Az én sulim például baszik kiosztani... Még nem is mondják, említik... Én magamtól lemegyek mondjuk, de akik meg nem azok... Tudom, mi dolgunk.
  • Fabio Capello
    Az egy dolog, hogy ki kéne osztani, ez a gyakorlatban három nap már jócskán benne a tanévben, nem mindenkinek van ideje bemenni matricázni. A másik lehetőség pedig bemenni a központba, oda meg időpont kell. Persze a vétségre ez nem mentség, de azért nem árt ha tudjátok, hogy matricázni sem olyan hótegyszerű ám...
  • CattiBrie
    Meg kellene tanulni végre a Magyaroknak, hogy a szabályok nem azért vannak, hogy megkeressük hogyan lehet kibújni rajta..

A nép azt csinálja amit a nagyoktól lát.. odafent lopnak csalnak nagyban.. sajnos én ezt csak kicsibe tudom megcsinálni és nem tudok egy-egy építkezés során lenyúlni milliókat. .) Szóval én előbb azt várnám el, hogy engem ne lopjon meg, aki irányít... várom :)

Ettől függetlenül tök jogos amit mondasz. Egyik német ismerősöm el sem tudja képzelni, hogy mi az, hogy valaki lóg a buszon. :) Azért mindjárt jobban tetszene nekem is az, ha 1. senki nem lopna, 2. mindenkinek lenne pénze kifizetni, 3. senkinek még csak eszébe sem jutna csalni (bár úgy érzem, ezek között vannak átfedések). :)
  • Prody
    Remélem veled is ordibálni fognak az ellenőrök, sőt elkobozzák a tulajdonaidat és lekezelő módon fognak viselkedni...

Viszlát!
  • ChaosTeam
    Már elnézést, hogy közbeszólok de....

Nincs matrica a diákon? Akkor ÉRVÉNYTELEN! A kedves DIÁKNAK kell utánajárni, hogy a megfelelő határidőig megszerezze az érvényesítő matricát. 2010 / 2011 -es tanév már véget is ért és a Drága kedves hölgyikének nem volt elég közel 1 tanév arra, hogy bemenjen a matricáért - amit elvileg mindenhol eleve kiosztanak október végéig... kissé sántít ez a történet.

Az, hogy a kedves Hölgy nincs tisztában ilyen dolgokkal... hogy is mondjam... inkább nem is mondom.

Az ellenőrök TELJESEN jogosan léptek fel ellene, hiszen ő hiába vett diák bérletet, ha nem érvényes a diákigazolványa, akkor a bérlete sem, tehát olyan, mintha nem is lett volna. Az, hogy eddig sose kérték elég szomorú, mivel elvileg mindig kellene kérniük. De ez ugyan olyan, mintha a jogsidat nem vinnéd magaddal, hiszen "nem szoktak megállítani a rendőrők".. majd nekik magyarázd ezzel, hogy miért nincs... vagy ha lejárt bármi...

Ellenőrnek az a dolga, hogy ellenőrizze az utasokat. Természetesen nincs annyi ellenőr, aki ellenőrizni tudna mindenkit, de azért, mert a csövest meg a "nagycsaládosokat" nem ellenőrzik, nem jelenti azt, hogy mást se fognak. Azért, mert van aki lop, csal, nem feltétlen kell nekünk is így tenni.

Azt pedig mellékesen jegyzem meg, hogy gondolom ezt az egészet te nem láttad, csak hallottad... így vagy igaz vagy nem... Bizonyos emberek néha hajlamosak másképp elmesélni a történteket, mint ahogy az valójában megtörtént... Ha pedig láttad, mert ott voltál, akkor miért nem keltél az illető védelmére? ....

Meg kellene tanulni végre a Magyaroknak, hogy a szabályok nem azért vannak, hogy megkeressük hogyan lehet kibújni rajta, aztán ha koppanunk még nekünk áll feljebb.

Diákbérlethez érvényes diákigazolvány kell, ha nincs akkor Teljes árú bérletet kell venni, különben nem jogosult a BKV járatain utazni.

Ha nem tetszik valakinek a rendszer, annak lehet autóval vagy taxival is közlekedni.
  • Prody
    Nem haragszom rád! Vicceltem :]

Csak leírtam ezt a történetet! Szóval minden legyen nálatok, ha nem blicceltek
  • Mighty
    Szerintem nem vagyok a drágád :)

"Az ellenőröket meg tényleg meg kellene válogatni." Na most akkor miért rám haragszol?

• Prody
    Mert sose kérték, nem emlékeztették rá, elfelejtette stb...
  • CattiBrie
    De akkor miért nincs matrica?
  • Prody
    Diák... és van érvényes diákigazolványa... Csak matrica nem volt a hátulján, hogy 2010/2011. De most nem ez a lényeg, hanem, hogy sose kérik tőle azt, hogy érvényes e a diáki.-ja vagy sem... Persze pont most kell... És a mellette lévő hajléktalan geciket miért nem kérdezték végig? Vagy a "kisebbségieket" 4 gyerekkel? Azért van egy határ valahol és ne az legyen a hibás, aki gondol arra, hogy megveszi a bérletet, mert van benne annyi, hogy nem fog csalni... Kérem szépen álljon meg a menet... Mentalitás...

Ettől függetlenül még mindig az a lényeg drágám, hogy ORDIBÁLTAK vele és ERŐSZAKOS, LEKEZELŐ módon bántak el egy NŐvel! Illetve elkobozták tőle, nem adták vissza neki a BÉRLETÉT, illetve a diákiját mindvégig amíg körbevették... Pedig rájuk parancsolt Ő is, hogy adják vissza neki, mert ez az Ő tulajdona... UNDORÍTÓ!
  • Mighty
    Miért érvénytelen a diákigazolványa? Csak nem azért mert már nem diák? Diákbérletet csak az vegyen, akinek érvényes diákigazolványa van. Egyébként meg számoljon a lehetséges következményekkel.

Az ellenőröket meg tényleg meg kellene válogatni. Én mondjuk még sose kerültem ilyen helyzetbe, de gondolom nem csak kitaláció az agresszív ellenőr.
  • Prody
    Én sem írom rá soha és szintén nem kötöttek belém emiatt... Max mindig elkéri a diáki.-t, megmutatom neki, de nem adom oda, hogy "elkobozza".
    Inkább ellenőr-figyelő-ellenőr kéne, akik ezeket az embereket figyelik. :D
  • CattiBrie
    Mondd meg nekik, hogy ejnye-benye. ,)

Akkor a legjobb és egyben a lexarabb, ha minden rendben van. Mondjuk én lustaságból baromira nem írom rá soha a bérletre a számot, amiért tudtommal pont ugyanúgy megbüntethetnek, de mondjuk már vagy egy éve nem kötözködtek ezzel kapcsolatban (és akkor is csak annyit, hogy megkért hogy ott helyben írjam rá).
  • Prody
    Kicsit meg kéne nevelni az ellenőröket!
  • CattiBrie
    Én is nőből vagyok és engem is kaptak már el és nyilván azért, mert nem volt érvényes mindenem. :) Hát ez az, hogy csak megúszta.. és előre mondom, hogy a jövőben is lehet ugyanilyen eset. :)
  • Prody
    Nem akartunk több éves balhét csinálni belőle és sajnos utána már nem tudtuk, hogy kik voltak az ellenőrök... Nem állt szándékunkban bliccelni, azért is volt bérlete... Csak nem volt érvényes a diáki. Előtte sem volt érvényes a diákija, mégis megúszta az ellenőröket... De itt nem ez a lényeg most, hanem ahogy elbántak egy NŐvel... Persze, hogy mindig a gyengébbek szívják meg.

BENCE: Még mindig áll a kérdésem =D =D =D
  • CattiBrie
    Attól még érvénytelen a diákja, olyan mintha meg sem vette volna a bérletet. Amúgy meg ha úgy érezte/tétek, hogy jogtalanul bánnak vele, akkor miért nem jelentettétek fel őket?
    Tessék ügyesebben bliccelni. :P

Ha majd nem lesz érvényes a diákom, akkor inkább nem veszek bérletet hiszen pont mint a Ti esetetek is ugyanúgy megbüntetnek, szóval vagy nem veszek egyáltalán vagy a teljes árút.
  • Prody
    BENCE:

Nem tudsz nekem szerezni ingyen tanulóbérletet? =D =D =D =D =D

(kidding)

:)

Csak hogy pörögjön a topik:
    Bátyám barátnőjét megbüntették a HÉV-en és elkezdtek ordibálni vele az ellenőrök, illetve körbeállták, erőszakosak voltak vele és elkobozták tőle a bérletét, illetve diákiját... Volt érvényes bérlete, csak matricája nem a diáki. hátulján... A többi embert körülötte meg észre sem vették, vagy nem egyszerűen nem reagáltak semmit arra, hogy kérik a bérletet... Ez mi, kérem szépen? Úgy fejbekúrnám az ellenőrök 95%-át... Ha nincs közfelügyelő jelen, akkor erőszakos leszek ezek után... Hogy lehet egy nővel ilyet tenni? Undorító társaság...

Nem Bence, nem mindegyik az, de nagyrészük... Simán bejelenthettük volna azt, ahogyan viselkedtek vele... Oké, nem volt matricája... De megvette azt a mocskos bérletet horribilis pénzért... Továbbá sose kérik el a bérlet mellé nálam a diáki.-t, szóval ez ellenőr-függő...

Csak elmeséltem :(
  • ChaosTeam
    Ez a lámpás módszer max arra lesz jó, hogy még 1 ok lesz, amiért majd ki fog állni a vonat a forgalomból... :D

• CattiBrie
    2011. június 20-án a 3-as metró vonalán megkezdjük a metrókocsikba az esélyegyenlőség biztosítása érdekében beépített vizuális indításjelző berendezések tesztelését. Az ajtózáródásra figyelmeztető fényjelzés révén a be- és kiszállás még biztonságosabbá válhat.

Forrás: http://bkv.hu/hu/kozlemenyek/_egy_honapos_tesztuzem_az_m3_vonalan_junius_20_tol_vizualis_inditasjelzok_az_eselyegyenloseg_erdekeben

A lámpák az ajtózáródásra figyelmeztető hangjelzéssel egyidejűleg kezdenek el villogni és mindaddig fényjelzést adnak, amíg a szerelvény valamennyi ajtaja be nem záródott.

Akkor nagyon xarul halad a tesztelés, mert összevissza villognak és legkevésbé az összes egyszerre.. néha csak egy kocsiban, néha kocsin belül sem az összes.. stb. :)
  • bertino
    http://index.hu/belfold/budapest/2011/06/10/a_bkv_nyert_masodfokon_versaillesben/
  • kem001
    Üdv. Ma láttam 32-es buszvonalon egy Credo tesztbuszt. Tud valaki róla valamit, hogy meddig és mikor közlekedik napközben?
  • CattiBrie
    mondjuk én inkább barnát
  • CattiBrie
    Keresem a magas szőkét a piros hetesről
    http://hvg.hu/video/20110530_veledutaztam

:))
  • Mike
    ja, kölcsön kell kérni a szomszédék Pistikéjét

"8 éves gyermekemet családi jegy használatához bérbe adom"