BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.
A parkolótársaságok is így kezdték... nem volt pénzük az Önkormányzatoknak parkolójegy automatákra.....hááát kiszervezték.... közbeszerzéssel...
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

Holnap a Blaháról mennék a Nyugatihoz a 4-6 villamossal. Azok most meddig járnak, mert múlt héten csak az Oktogonig vitt, onnan pótlóbusszal mentem?
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
ez rengeteg penz, ennyire nincs erteke otthon mar a forintnak ?
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
[/spam]™
Mi volt a kombínón ...mesélj
[/spam]™
[/spam]™
Amúgy a kérdésedre nem tudom a választ. :)
Én a helyedben szereznék igazolást, hogy ettõl eddig nem volt diákom és elvinném bemutatni nekik és megpróbálnék semmiképpen nem fizetni. :)
[/spam]™
van bérletem rajta a diákszámmal, de diákigazolványom nincs (a régit sikerült elhagyni, az új meg 1-2 héten belül jön) és ma reggel megbüntetett az ellenõr, a csekkre meg ráírta, hogy volt bérletem csak diákom nem.
ilyenkor is kell fizetni 2ezret, ha elviszem bemutatni az új diákot?
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
Egy országos szinten 100.000 - 200.000 fõs támogatottságú szadesz miért ne nyerhetne fölényesen egy 1.700.000 lakosú fõvárosban?
Pár napja voltam Debrecenben. Még az õslelet IK280-as trilexes felnikkel is jobb állapotban volt ott mint nálunk 1-2 Volvo, pedig a Neoplanok, Volvok és Mercik közt úgy kellett keresgélni ilyen régi vasat. Ugyan az az ország, ugyan az a kormány. Biztosan sokkal ütõképesebb az ipar arra felé, amibõl következik, h több a befizetett iparûzési adó, és emiatt jobb a szolgáltatás színvonala. Vagy csak nincs annyi élõsködõjük? Minden esetre ami itt egy átlag embernek fáj, az nem a politika, hanem a gazdaság. Tojná le az átlagember, h ki milyen zászló alatt tevékenykedik, ha valós eredményeket látna.
Na de most se dõljünk hátra, hanem támasszunk valós elvárásokat az újakkal szemben is.
Nem tudom igaz-e (gondolom igen), amit a cikk végén írtak:
"Hogy mi a teendõ, jól látható a táblázatból. A kedvezményekre vonatkozó jogszabályokat megváltoztatni, az ingyenes kedvezményt megszüntetni.
Aki szerint ez "szemétség" meg "kitolás" a nyugdíjasokkal, annak javaslom, hogy menjen ki reggel 7 órára a népligeti buszpályaudvarra, és keresse meg a Hévízre induló gyorsjáratot. Ugyanis a buszra nem lehet felférni, és nincs olyan utas, aki fizetne a jegyért. 2 óra 40 perc a menetidõ, 10 órakor már a hévízi tóban ülnek a nyugdíjasok, az esti busszal meg jönnek vissza. Ingyen. Mindennap, minden hévízi busz tele van."
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
magyarország pont ezekrõl a hátha-król szól talán pont rendszerváltás óta...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Valóban ilyen gazdagok vagyunk?
Valóban érdekes a videó, ha nem látnám a saját szememmel - ismerve a hazai viszonyokat - nem is hinném, hogy ilyen létezik. De ha máshol sikerült ezt így megoldani, akkor talán még nálunk is lehet remény, csak mikor jönnek már rá erre a forgalomirányító-szervezõ-nemtudoménkicsodák??? :S
Inkább a jövõre kell gondolni, hátha mostantól felelõsségteljesebb lesz a vezetés.
Nézzétek meg 0:30-tól, hogy mennyi busz megy el ebben a kis keresztezõdésben. Én mindig a kötöttpályás közlekedést használom, mert ha busszal utazok, általában mindig elkésem. Bár ha hasonló módon lennének szervezve a dolgok, valszeg jobb lenne a helyzet. :D
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Sajnos ez így nem igaz. A BKV alul van finanszírozva. Nincs meg a mûködéséhez szükséges pénz, mert az állam nem 100%-ra egészíti ki. Ezért (is) veszteséges.
Ezek utána azért megnyugtatóbb arra gondolni, hogy bunda volt, mint az, hogy ennyi birka van. :))
[/spam]™
Több lehetõséget kellene biztosítani arra, hogy az emberek kamatoztatni tudják fejlesztéshez való ötleteiket.Nyugati példa alapján.
* A nem birkáktól elnézést kérek.
Na most ez Magyarországon ahol évente körülbelül 130 milliárd a BKV költsége, 51 milliárd az utasok jegyeibõl, a maradékot az állam fizeti ki - valahogy. A fõvárosunk egy fillért sem ad bele, vagy csak nagyon-nagyon-nagyon elenyészõ hányadát. Na akkor most mirõl is beszélünk?
Sajnos tévedsz és megkérlek, h ne terjeszd a hülyeséget, a parasztvakítást. Nem akarok nyelvészetileg kötözködni, de csak egy marketinges tol ekkora vakítást mint Te.
Vegyük sorra:
Szerinted nem kell.
Szerintem meg nem mondtam, h kell, semmit sem kell, de ettõl még lehet. A lehetõséget meg hagyd meg mindenkinek!
Szerinted nem látjuk.
Szerintem meg nem kell külföldi példákkal szónokolni, hiszen azt azonnal leoltják a fajtádból, elég elnézni pár másik magyar vidéki nagyvárost, ahol az utasok pont ugyan annyit fizetnek, az állam bácsi is pont annyit fizet be csak épp ott az önkormányzat is fizet mint megrendelõ, nem úgy mint itt Demszkyék. Aki ezt nem látja az vak! Ha esetleg szeretnéd közelebbrõl megismerni a BKV egyetlen kifizetõdõen mûködtethetõ részét, mely klasszisokkal rosszabb állapotban van mint bármely más rész, akkor szívesen mutatnék Neked infót arról, h mi nem mûködik és miért. De hidd el a többség látja és bármennyire szeretnéd, azt látják ami van. Tehát látjuk!
Szerinted csak arról tudunk beszélgetni amit látunk.
Szerintem meg tudunk másról is, csak ilyenekkel mint Te, teljesen felesleges. A ferdítés az megy, de a pénzkivonást mindenki látja. Aba se volt egy hû de f@szagyerek, de ennél még Õ is jobban csinálta.
Zöldhullám?
Te teljesen zakkant vagy. Mi ráknak zöld hullám egy olyan buszparknak amit kiéheztettek? Mi a f@szt kezdtem volna ma a 16-os vonalon a zöldhullámmal ami úgy néz ki mint a Monacoi pálya, egy olyan busszal ami nem volt képes a Hunyadi utcán felmenni? A menetlevelek hátoldalára kell írni a mûszaki hibákat. A probléma az, h az A5-ös méreten sajnos nem fér el egy busznak sem a hibalistája! Így is meg lehet közelíteni, de szerintem lehet, h az a probléma, h sok a mûszaki hiba, és döntõ többségük a pénzhiány miatt került gazdaságilag totálkáros helyzetbe, hiszen nincs értelme felújítani õket. Valszeg Te bevezetnéd az A4-es méretû menetlevelet. Úgyhogy kíváncsian várom, h a Lánchídon, Roosevelt téren miképp tervezed a forgalom gyorsítását zöldhullámmal. Amirõl Te beszélsz azt egy józan paraszti ésszel gondolkodó ember úgy nevezi, h sz@rra tejszínhab! A város közlekedésében lehet, h szerepet játszana, de ez itt egy BKV-s topic, és a BKV problémáinak megoldását én személy szerint nem az általad említett programokkal hoznám helyre, hanem ELSZÁMOLTATÁSSAL! Nevezzék meg a felelõsöket, álljanak bíróság elé, kötélre velük, hozzanak használható törvényeket, h az ehhez hasonló sorozatos, bûnszervezetben elkövetett jogsértéseknek, h ártatlan emberek testi épségének, életüknek a kockáztatása ne történhessen meg büntetlenül. Menjen el bármiféle élõsködõ kedve attól, h éléskamrának nézzen egy szükséges szolgáltatást a haverok, bratyikomák által életre keltett cégeken keresztüli pénzszipolyozásnak pedig esélye se legyen.
Én nem hiszem hogy a BKV kinyírása és magánvállalatok bevezetése jobb lenne, egy kizárólag profitorientált cég is csak a hasznát lesné nem az utazók érdekét. Persze kezdésnek lehet hogy beszereznének pár csili-vili új buszt (lehetõleg a legócskább kínait...) de hogy aztán kíméletlenül visszanyesnék a járatok számát, az is biztos. Valószínû egy darabig szopná az állami pénzeket aztán szépen csõdbe menne a tulajok meg Hawaiira.
Remélem az új fõbogármester kipucolja parazitákat a bkvbõl, de persze komoly befektetések nélkül nem fog javulni a helyzet. Bár néhány dolgot nagy pénzek nélkül is meg lehetne csinálni, pl. a legokádékabb megállókat kipofozni.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"
Szerintem mindenképpen mi járnánk jól :P A négyes metró meg nem hülyeség a nyugati országokban 10ed ennyi pénzbõl ennyi idõ alatt csinálnak meg bonyolultabb fejlesztéseket. Bár szerintem ezzel mindenki tisztában van :P
Igazából ha már kapitalizmus, akkor kéne alternatív tömegközlekedés, versenyeztetni kéne õket, és akkor kénytelenek lennének szolgáltatni is! Emberi módon!
A zöldhullám komoly lenne, azt támogatom. Remélem én is hogy összejönne ez a dolog, hisz az elmúlt 20 év alatt minimum 500 milliárd forint lett kispórolva a bkv-ból, remélem ezt a hiányzó összeget pár éven belül pótolják és meg is látszik a jármûparkon. :)
Szerintem nem kell ezt ilyen drasztikusan kezelni persze meglopták ahol tudták, de ezt mi nem látjuk mi arról tudunk csak beszélgetni amit látunk csak az tartozik ránk!
Egyébként most van egy új program az a Neve hogy FUTÁR projekt, amit a bkv tervez bevezetni, ez egy elég korrekt kis minõségjavító projekt, pl zöldhullámot a buszoknak stb. Csak reméljük lesz is benne valami, mert az ilyen okosságokat már csak akkor szokták bevezetni ha nagyon nagy az elégedetlenség, mert egyébként nem szívesen költenek rá...
De azért vannak jó példák is, például Lengyelországban egy olyan rendszert adtak át a rendõrségnek amivel egy pillanat alatt a rendszám alapján a tulaj adatait megkapják egy kijelzõn így feleannyi idõbe telik az ellenõrzés és például bármilyen hihetetlen ezt egy magáncég finanszírozta egy kampányon keresztül (IBM) tehát valami ilyesmivel szerintem lehetne fejleszteni a BKV-t is, vagy legalább egy kis részét...
fry day fry day sálálálláláá
Nyilván a végsõ megoldás a buszpark lecserélése lenne - lehetõleg olyan darabokra, amit a budapesti viszonyokhoz terveznek és nem esnek szét két év után (úgy tudom a volvók egy részét pl eléggé megviselte már a hazai utak állapota...)
De hát mit tehetnék? Már nem vagyok hajlandó felidegesíteni magam, 20 évbe telt mire az embereknek feltûnt hogy lehetne akár jobb is, hogy nem szabad mindent szó nélkül tûrni, hogy meg lehet mondani a saját véleményünket is?
Hát ha ez ennyi idõbe telt, remélem türelem is lesz, mert sok idõbe fog telni mire ez a fórum topik kihal :)
De például ma reggel is olyan buszhoz volt szerencsém, ami egy bizonyos sebesség után valami iszonyatos berregõ-zörgõ hangot kezdett el kiadni, és nem gyorsult tovább... Nem tudom mi lehetett a baja - talán a váltó? - de félelmetes volt amikor a Ferihegyi gyorsforgalmin ment. És ami a legdurvább az egészben, hogy öcsém utazott ezzel a busszal egy nappal korábban (legalábbis pont ilyen hibáról számolt be - mondta, hogy volt olyan utas is, aki leszállt inkább, mert félt, hogy lerobban a következõ sarkon a busz - inkább kerülõvel ment tovább), amikor kiállt a forgalomból a jármû, hogy megjavítsák... Hát nagyon jól sikerült...
A kevésbé fontos dolgokra, mint ócska munkaruha (csak hallottam, hogy az, rajtam nem volt olyan), meg fénymásolófelmérés, azokra persze jut pénz mindig. Valahol meg kéne határozni a prioritásokat, hogy ha nincs is pénz, ne a biztonságtól vegyék el...
Az a baj a tüntetésekkel, hogy az emberek egy része fél a másik felét nem is érdekli míg gurul, a harmadik felét meg szétcsapná a rendõrség, de azon nyomban ahogy kiállnak vagy 10-nél többen összegyûlnek, mert õk a menõk...
Elképzelni sem tudom mi hozhatna igazi megoldást... Amivel a közlekedõk is elégedettek lennének, és a BKV vezetõsége is azért tudna mit elsikkasztani még, az a baj hogy ehhez valamelyik oldalnak engednie kell, eddig vagyis még egy darabig tuti hogy mi fogunk engedni, mert nekünk kisebb a hatalmunk és elvagyunk annyira nyomva hogy ennek is épp örüljünk... :S
De ha valaki tud egy épkézláb megoldást akkor hallgatom :)