6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#6041 Teljesen változó szóval én nem próbálkoznék, annyit nem ér meg. -
piamania #6040 Most komolyan.Nem vagyok Pestre járó, de a következő időszakban havonta fel kell járnom.1-4-17 villamos érdekel elsősorban, hogy mennyire vannak ellenőrök. -
#6039 Hogy-hogy mennyire? :) Bármikor lehet. :)) -
piamania #6038 Este 7 után mennyire lehet bliccelni villamoson? -
#6037 Nem kellett volna lakáshitelt felvenni. És igen, lehet élni albérletben is. -
#6036 Ma nem volt flashmob reggel az Astoriánál, amikor is sikerült egy egész metrónak a mozgólépcsőn a jobboldalra állni (előre engedve az esetleg sietőket)! :D -
BenceYCE #6035 Papírom nincs, csak értek hozzá :) -
#6034 Micsoda BKV sztorik :) -
#6033 Van képesítésed rá vagy csak úgy képesítés nélkül is elfogadtak? -
#6032 Szóval falazol a franciának.. :)) -
BenceYCE #6031 Szárazfalazok. Ja és ez netto ár volt. A közvetítő eléggé lehúz, mert a helyiek 2x ennyit keresnek, de még így is jó. Viszont azért ez nem a "buszvezetés a BKV-nál" kategória. -
#6030 Mit csinálsz kint? -
BenceYCE #6029 Hát eddig a kiút miatt a befektetés összege jön vissza. Meghúztam a nadrágszíjat, így ha a váratlan kiadásokat nem nézem, akkor 300. Ha a 8 óra helyett a 10 órát nem engednék, se a szombat délelőttöt, akkor csak 200. Otthon 100 a rezsim, itt a kaja, az élet 70-80. Remélem bírni fogom 2.5 évig, mert 1800m-en vagyunk az Alpokban. Majd meglátjuk. -
#6028 Mennyit tudsz megtakarítani a 480 nettóból? Nettó? -
#6027 Az a Te kitaposott utad.. és sajátot szeretnék. :) -
#6026 jaja
majd ha nem jön be az a biznisz amit most csinálok, akkor -
BenceYCE #6025 Irigyellek, h csak bátorság kérdése :) -
BenceYCE #6024 3 fő, 25 nm-en,ebből kettő a konyhában, ami egyben van a szobával, heti 56 óra fizikai munka, 1350 km-re a családtól, ahova csak kocsival tudsz menni a sok cucc véget ami negyed évre kell. A heti 1 szabadnapod arra a napra esik amikor a benzinkutakon, kávézókon kívül semmi sincs nyitva, nehogy közért ahol kaját vehess olcsóbban, nem itt veszed meg a turista környéken ahol jóval többe kerül :) Síparadicsom, tehát most egy teremtett lélek nincs a kiszolgáló személyzeten kívül, nemhogy nő. A románok minden éjjel isznak, daj-dajoznak, rendszeresen jár ki a rendőrség. Én ezt az oldalát tudnám bemutatni, havi 480eHUF-ért. Kalkulálj, h megéri-e, majd lépj. A kocsim lerobbant, az alkatrész 2x-es, a munkadíj 3x-os áron van. A kollégám fogorvoshoz ment, ami érzéstelenítés nélkül, tb kártyával(kedvezmény) egy ideiglenes tömést jelentett fúrással 90€-ért. Ezek az itteni helyzetek. Máshol biztosan más, nekem ez jött be biztosra. De úgy érzed bírod, gyere. Legyen szép napod CB :) -
#6023 mindenhol meg kell dolgozni a pénzért (jó, mondjuk állami szférában talán annyira nem) az a különbség hogy Fro-ban meg is van a látszatja, ha dolgozol. hogy mindenki más otthon van az annyira nem jó. igazából nekem is rég el kellett volna mennem innen, de sosem volt hozzá bátorságom -
#6022 Én is szeretnék egy kitaposott ösvényt külföldön, hogy kimehessek kipróbálni milyen kint élni és sokat keresni. Igen, irigykedem. -
BenceYCE #6021 Köszönöm szépen :)
Hidd el nagy áldozat, meg kell ezért a pénzért ha nem is dolgozni, de küzdeni. Ismerősök, család, távollét, negyedévente haza. De sajnos rá van kényszerítve sokunk. Én is minden jót kívánok odahaza, leghamarabb 2.5 év múlva talán lesz lehetőségem hazamenni.
Szép napot Neked!
Bence -
#6020 sok szerencsét Fro-hoz, Bence! -
BenceYCE #6019 Vélemény alapon, szerintem...
Esetleg úgy érzed nekem nem lehet ilyenem? -
#6018 1. Bérletem van.
2. Van lábam, tudok sétálni.
gyaloglás - nem tudom megnézted már mekkora Budapest?
1 megállóról beszéltem, te nagyon te. Egyébknét meg otthon 1,5 távolságban van a HÉV megálló. Viszonyításképpen, ez a Boráros tér - Rákóczi tér távolság...
-
#6017 1 megálló is bliccelés? akkor te csak válts jegyet egy megállóra
autó - nem lehet parkolni, dugó, antiautós városvezetés
motor - esőben hóban köszi
bicikli - eső, hó ellopják
gyaloglás - nem tudom megnézted már mekkora Budapest?
-
#6016 Autó? Motor? Bringa? Mellesleg igen, sétálni is szoktam. Valahogy "viccesnek" tartom hogy sok életerős fiatalt is látok 1 megállónyi távolságon tömegközlekedni, bliccelve... -
#6015 akkor gyalogolj te -
#6014 Azért elég nagy arccal osztas ki sokmindenkit. Bár tudnám, hogy mégis milyen alapon... -
#6013 Akkor sem kötelező igénybe vennni. Mindig el szoktam gondolkodni, mikor teljesen jólszituálit fiatalok bliccelgetnek és még nekiállnak pampogni. -
BenceYCE #6012 Szia Mike!
Igen, Nekem is lépnem kellett.
Fix melóra jöttem ki, másra nem is ugrottam volna.
Sajnos a költségvetést elnézve a még 13 évig tartó hitelem miatt annak lejártáig nem tudnék gyerekvállalásba kezdeni. Így ha az nem lenne lehet nem léptem volna csak egy hasonlóan biztos melóra. Ez azért rizikósabb de a mai világban jónak számít. 10x annyit tudok félre tenni úgy, h tul képp emberi határokon belül megszűnt a spórolás. Az Alpokban vagyok, kissé hideg van 1800m-en. Remélem, h számításaim helytállóak és 2.5 év után levetem az Erste rabláncát, megszűnik a kiszolgáltatottságom Svájc felé. Ugyan akkor megfogalmazódott bennem valami. A magyar nép nem érdemli meg, h a hozzám hasonló 30 éves életerős férfiak dolgozzanak Neki szarér húgyér. Nem hogy nem képes legalább annyira nacionalistának lenni, h megéljünk, a franciákhoz, németekhez, osztrákokhoz még csak fel sem érhetünk, a tudatos vásárlás egyáltalán nem jellemző a munkahelyteremtések végett, gyakorlatilag hiába a sok megmozdulás, demonstráció, sztrájk, tüntetések, amíg a szájából ki nem veszi ez a tetves élősködő banda (MINDEGYIK) a kaját, addig nem mozdul. Legfőképpen az 50-es korosztály, 20 évvel ezelőtti kötelességének elmulasztása vezetett ide. Ezért hiába vagyok Magyar, a gyerekemet, a jövőmet azt hiszem egy olyan nacionalista nemzetnek szentelném amely rá is szolgál, nem csak szemellenzővel az orráig lát. A Párommal gyakorlatilag megszűntek a problémáink. Az egyetlen talán az, h Neki még nem sikerült kijönnie, mert csak biztos állásra ugrik Ő is. Kettőnknek két lakáshitele van. Neki mivel későn folyósítottak már emelt frankon, így nem sokat emelkedett a törlesztője. Nekem 75 lett. Az én ingatlanomat csak 8-10 millió buktával lehetne, így egyenlőre megtartom. Ha látok esélyt arra, h kiszállhatok belőle, eladom. Ha pedig jól érzem magam itt kint, letelepedek. Végezetül eszembe jutott OV beszédje, h ide gyermek kell, munkaerő. Hát szüljön oda Neki a saját anyja, taníttassa Ő, h 30 éves fejjel rájöjjön, h saját gyereket vállalni nem tud, miközben az adójából 5 CIGÁNYT (értsd életforma szerint) tartanak el az adójából. Majd ha a mindenkori kormány letesz valamit az asztalra abból a pénzből amit befizettünk, majd talán akkor hazamegyek (hacsak itt nem lesz gebasz).
Ja és Mike!
Ne a BKV-ra haragudj, az csak egy eszköz a gazdasági sleppek kezében amivel magánkézre játszhatják a lóvét. Ha magánkézbe kerül, akkor bebetonozódik egynek a kezébe. Változás akkor sem lesz, mert a BKV mint említettem csak egy eszköz.
Szép napot Neked!
Bence -
#6011 hát te is elmentél :(
volt már fix melód fr-ben? és milyen? -
#6010 tudod ez egy szolgáltatás, méghozzá meglehetősen szar szolgáltatás, kimagaslóan magas áron, csak azért mert egy cég visszaél a monopóliumából adódó piaci erőfölényével
ha holnap 1000 forint lesz egy jegy és 50 ezer egy bérlet azt is szépen kifizeted? mert megtehetik ha akarják
a saját városod terrorizál és szed be plusz adót, és közben ellehetetlenít mindenféle alternatív közlekedést -
#6009 figyelmedbe ajánlom azt az írásomat, ami arról szól, hogy a BKV szerint miley egy igazi budapesti alattvaló
gondolom te ilyen vagy
csak a kedvedért idemásolom
"az ideális Bp-i alattvaló a BKV szerint a következőképpen néz ki
a) kussol
b) mindig beszerezni magának a kellő mennyiségű jegyet előre, azt otthon nem hagyja. bérletet dettó. azt is előre.
ha két bérletszelvényt vesz, csendben lenyeli a békát, tudja, pénzt nem kaphat vissza, legyen máskor körültekintőbb.
c) ha hamis bérletet vesz, csak magát okolhatja, elfogadja ezért a fogdát, rabosítást, zokszó nélkül.
d) nem ágál a mocsok és a bűz miatt, sőt hálás, hogy a városvezetés neki ezt nyújtja, szinte ingyen, ezt a városvezetés ajándékának tekinti.
e) nem dühöng ha a kutya nem szól neki, hogy nem fog jönni a villamos, busz, sőt saját ostobaságát okolhatja csak, ha a félórás várokzás közben nem esett le neki a tantusz.
f) ha terelés, változás van, nem csodálkozik különösebben, hanem elmegy és szép csendben megkeresi az új megállót, ez megint csak az ő hülyesége, miért nem tájékozódott elindulás előtt.
g) nem utazgat spontán hűbelebalázs módjára, hanem felkészül az utazásra már egy héttel korábban, éppen emiatt nem hagyja otthon a bérletét, jegyét, pénzét, iratait, ha mégis, csendben kifizeti a magas büntetési tételeket, zokszó nélkül, hiszen ez a kötelessége.
h) befizeti az adóját és ezért nem vár cserébe semmit.
i) elfogadja, hogy millirdokat fizetnek ki minden évben az adójából a MÁV, BKV és egyéb állami szervezeteknek, hiszen ez így normális, ezek a közösségi szolgáltatások kellenek, bármennyibe is kerülnek.
j) haragszik a bliccelőkre, hiszen tudja, csakis miattuk ilyen drága a viteldij.
k) örül az állami vezetők magas fizetésének, jutalmának, hiszen ez jár nekik, és pontosan tudja, hogy ezért a pénzért keményen meg is dolgoztak"
A BKV figyelő hivatásos posztolói szerint valahogy így néz ki egy normális ember, amint látható kötelesség az van bőven, jogod annál kevésbé, legjobb lenne a BKV-nak ha utasok sem lennének, csak a nyüg és a baj van velük
Ja és éljen a szocialzmus! " -
#6008 na mi van, már itt is van bérkommentelő? -
#6007 Na, most már talán úgy működik, ahogy gondolják, hogy működnie kéne. Minden kocsiban, minden ajtónál egyszerre kezd el villogni következetesen ugyanakkor - a hangjelzés megszólalása előtt. Azt, hogy hasznos, nem tudom, mert eddig ritkán voltam süket. :) Vagy lehet, hogy a túl hangos zenét hallgatóknak van és nem a hallássérülteknek? :P -
#6006 Fúúúúú, hát nem tudom miért kell ezt ennyire bonyolítani.... Köszi azért :) -
#6005 Mondjuk eddig elfogadták mindig... de most nyár van... Szeptemberben fogok újat kérni, mert akkor kezdődik a suli... Ha meg akarnak büntetni, akkor kemény leszek vazze! -
#6004 Kaptunk ilyet e-mailben
Ezt szeptemberben:
Az előző féléves matricával a diákigazolvány csak október 31-ig érvényes!
Ezt meg márciusban:
Az előző féléves matricával a diákigazolvány március 31-ig érvényes.
Persze nem csak ez volt az email tartalma, hanem még arról is szólt, hogy hogyan érvényesítsd. :P
De továbbra is mondom, hogy a középiskolás matrica nem tudom meddig érvényes. Esetleg nézz utána neten. :) -
#6003 Hátööö.. igaz.. középiskolában nem tudom, hogy megy. :P
Egyetemen úgy van, hogy egyik félév.. másik félév (bár ez következtethető a #5998-asból). :) -
#6002 Köszi! De miért kettő?