BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
az engedélyeztetés (egy része) nekem úgy hangzik (laikusként), hogy csupán felelõsök keresése 😛

[/spam]™

Molnibalage
Egyébként ma az engedélyzetetás és sok barommal történõ alkudozás lényegében tovább tart, mint tervezni és kivitelezni.

Egy off példa. Ahhoz, hogy ma magyarországok kierõmûnél nagyobb erõmû üzemelhessen, 42 vagy 43 (!) engedélyezési hatósággal kell mindent elrendezni. Õrület...

Egy erõmû teljes engedélyezése 2-3 év, oszt 1 év alatt felhúzzák...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

birdo
Oké... közgazdász vagyok )))
A tervek a költségvetésen alapulnak....tudom jól.
Csakhogy az elõirányzatokat állandóan " felülbírálják....ezért nem érzem a megvalósítás igazi szándékát....
Nem a Vitézy szándékát vitatom....hanem a mögötte lévõ " erõk nem akaratát érzem.
Igy oké ?
Szeretném ha javulna Budapest közlekedési problémái.... kezdve a " Demján - Westendjén végállomásozó magasvasúttal.... de csak egy álomnak látom ((( ... már mióta ((

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

CattiBrie
az optimista és a pesszimista beszélgetnek..

de vajon melyik lesz a realista? .)

[/spam]™

Molnibalage
Ugye te nem mérnök vagy? Mert nem úgy kezdenek el bármit építeni, hogy nem tervezik meg én nem nézik meg, hogy mennyibe kerül...

A tervek elkészítése meg idõ. Fõleg, ha jót akarsz csinálni és nem egy összedobott szart, amit ízekre lehet szedni...

Egy jó mûszaki tartalom kell elfogadható költséggel és jóváhagyással minden értitett féltõl + valamilyen szintû engedélyezésnek idõközben ell kell indulni, hogy döntés után lehesenn kivitelezni.

Sajnos képtelen vagyok felfogni, hogy az átlagember miért nem érti meg, hogy egy jó ötletbõl nem 2 perc alatt lesz kész valami...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

birdo
Csak akaratot éreztem...azaz terveket.....
A megvalósításon mikor kezdenek el dolgozni...azt nem érzõdött....
Vagy nem figyeltem eléggé

CattiBrie
Egy csomó helyen csak lefelé néznek és idõszakos, hogy mikor kifelé. Nyugatinál például sûrûbben ellenõriznek kifelé, máshol meg nagyon ritkán. Viszont mindenhol elõfordulhat. Lehet, hogy havonta csak egyszer ellenõriznek Kökin kifelé.. ne akkor menj arra. .)

[/spam]™

Sziasztok!

Megtudja mondani valaki, hogy Köki metrónál még mindig nincs felfelé jegy ellenõrzés?
Mióta építkezés van, úgy tapasztaltam, hogy csak lefelé nézik!
Thanks!
Molnibalage

Valaki tudja linkelni nekem a buszokon hagyott vicces tárgyak listáját?(Volt már egy kajak, öregember, egy köcsög bikasperma, stb.)

every damn day

Ez az igazolvány mire jó ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Mike
ez ma már nem nagy szám
ha valahogy egy meredezõ faszt is oda tudtál volna csempészni, az ütõs lenne 😄DDD

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

fffuuu

http://thenamelessphoto.com/

CattiBrie
Mindenkinek más életcélja van 😊

[/spam]™

BiG G

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

birdo
Megérkezett a BKV-hoz az állami támogatás elsõ részlete

Szerzõ: mti –03.31

A támogatást a kormány a 4-es metró második - Keleti pályaudvar és a Bosnyák tér közötti - szakaszára szánt keretbõl elõlegezte meg - közölte Szûcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató. Utalt arra, hogy Tarlós István (Fidesz-KDNP) fõpolgármester korábbi bejelentése értelmében a 4-es metró második szakaszát a fõváros az elsõ - a Kelenföldi és Keleti pályaudvar közötti - ütem elkészülte utánra halasztotta. Tarlós István március 2-ai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az állam 19 milliárd forintot ad a fõvárosnak a BKV rendbetételére, és átvállalja a közlekedési társaság 77 milliárdos külsõ adósságállományát. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az MTI-nek februárban adott interjújában azt mondta, a BKV idei költségvetésébõl 30 milliárd forint hiányzik.

(c) mti Magyar Távirati Iroda Zrt.

Atisz
Tomcat nem biztos, hogy jó példa, bár a legutóbbi Szanyi kapitányos akciója megnevettetett 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Mighty
Ilyenre gondolsz?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Atisz
Az ilyesmire van a fészbuk. Hivatalos okmányokba igyekezz normális fényképeket belerakni - már ha módodban áll.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CattiBrie
Elvileg van egy szabály arra, hogy hogyan kell kinézni egy igazolványképnek. De szerintem nem "b.sznak" meg, inkább csak megbüntetnek. 😊

[/spam]™

szerintetek ha beintek a fényképes igazolványon (bkv), akkor azért megb.szhatnak? jogilag.

http://thenamelessphoto.com/

dave9004
ellenõrzik, hogy becsukódnak-e az ajtók rendesen 😊
Öreganyók is mindig addig tolakodnak amíg õk az elsõk :/

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

CattiBrie
Ma reggel a villamosmegállóban két nõ már-már összeverekedett.. Minden esetre elkezdték lökdösni egymást, hogy ki száll fel elsõnek a villamosra. 😄

[/spam]™

CattiBrie
Miért van minden metrómegállóban plusz egy ellenõr/biztosnági õr emberke, aki figyeli az érkezõ metróból kiszálló emberket?

[/spam]™

banok
Én az 1-es villamoson utaztam néhány hete egy vicces sofõr vezetésével és régebben a 272-es buszon is volt egy Humor Herold.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

PesSim
Igen, rendszeresen van, régen a nagykörúton volt. Nem tudom a nevét, de régebben sokat foglalkozott vele a tv, rádió, lehet jútúbon is fent van.

CattiBrie
És találtam képet a kedvenc buszomról. 😊

[/spam]™

CattiBrie
Ja, a 49 az a viszonylat, a villamos száma 1444. <#circling> <#kacsint> <#crazya>

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Ma a 49-es villamoson volt szerencsém találkozni egy vicces vezetõvel, aki mindenféle vicces dolgokat mondott be. Igaz, csak két megállót mentem vele, de így is nagyon jó volt. 😊 Nénike, amikor szállt le a villamosról, mondta, hogy "elõremegyek, megnézem ezt a kedves vezetõt". 😊)

[/spam]&#8482;

birdo
Láttam kívülrõl az új buszokat...Az árkád elõtt egyik este, és egy reggel Budán az Atilla utcában ))
Kívülrõl mutatós...de árulja el valaki, hogy az a " Stop gomb hogyan kopott el napok alatt ??

a.carkey
Az a legszarabb vonal.

A medve nem játék.

Hát én láttam már mindkettõt, sõt még rá is sz@rtak. Volt, h csak a 2-es ajtón belépett mint a budiba és odahugyozott a babakocsi helyére. Ha nem érzi valaki a sajátjának ezt a közproblémát, akkor talán érthetõ közöny másoktól is.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

A Bkv-val nekem semmi bajom sincs, diák vagyok így még a bérlet is egész elfogadható áron van nekünk!!!!
Bár a jármûpark hagy némi kivánni valót magam után. 27-es busz???!!! Legviccesebb!! Múltkor a szõlõ utcánál megállt egy a villamos sínen és utána se elõre se hátra!!! Az mondjuk nem volt annyira vicces.
Mike
széket rugdalni még senkit sem láttam, igaz, firkást sem

Molnibalage
Tény, hogy megy. Csak éppen az az általános tanulság, hogy az amortizáció ezen formája terjed.

Engedik a firkálást? ---> Firkálja az ablakot. ---> Erre sincs semmi? Aztán mát a székeket rugdalják le és végül már visszapillantót firkálják meg törik le meg a szélvédõt. Na, akkor már nem megy a busz...

Mike
nem ezt
a közvagyon/magántulajdon témakört

egyébként meg egy kis firkába nem hal bele senki, attól még a busz megy
sokkal rosszabb amikor a busz szétesik alattad

Molnibalage
Mit? Értem én, hogy nem kell csöves. De szerited az jó, ha rongálva van a busz?

Mike
te meg szándékosan nem érted

Molnibalage
Egyik sem azé, aki összefirkálta pont. Te különbséget teszel. Gratulálok...

Mike
akkor miért jössz a kocsimmal, házammal? az tán közvagyon?

a cuccaimat akkor firkálhatod össze, ha majd a te cuccaidat összefirkálták, és arra is azt mondom, nem érdekel, firkálják

Molnibalage
A BKV részben közpénzekbõl üzemel és abból rakják helyre. A nemzeti kövagyon ronglálását te hogyan minõsíted? Szerinted van difi aközött, hogy azt, vagy magántulajdont rongálok? Mert szerinted a jelek szerint van. Ha én szerintem meg nincs, akkor bártan összefirkálhatom a cuccaidat. Hiszen kit zavar...?

Mike
szal van buszod?

Molnibalage
Van kocsid? Házad? Megyek összefirkálni.

Mike
mondomén hogy csendõrvér

Molnibalage
De. A magadfajta barmokat osztani...

Mike
én meg doszt leszarom
sõt inkább legyen összefirkálva, minthogy egy hajéktalan terpeszkedjen rajta, a fél buszt kiürítve maga körül

nektek nincs jobb dolgotok?

Mike
gondolom nincs meg mindenkibnen az a csendõr vér, mint benned

Punkerwork
közmunkával dolgoztatnám le velük, abból tanulnának.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Molnibalage
Hogy a fenébe tudnak úgy firkálni, hogy nem látja egy utas sem? Én egyes futottam összes pénteken délelõtt (!!) iskolaidõban HÉV-et karcolgató fiatalokkal még egyetemista koromban. Egyet mordultam és abbahagyták, de kis híja volt, hogy nem kezdem zongorázni a bordáikon...