6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Dzsini
    Ha nem foglalkozol másokkal, akkor minek követed a hülyeségeiket (akár figyelemmel, akár cselekvéssel)? Ha - ahogy írod - leszarod a világot, miért írod, hogy ki van tekeredve? Elég sok helyen, komolyan belefolysz a világ dolgaiba, napi szinten foglalkozol vele legalább itt a fórumon több topicban is. Döntsd el, hogy foglalkozol-e másokkal vagy sem, de tartsd magad hozzá :)

(nem kell messiásnak lenni, hogy normálisan viselkedj, sőt)
  • Mike
    mutass példát te
    én nem vagyok messiás, nem akarom megváltani a világot, sőt leszarom

de te csak élj a szabályaid szerint, szived joga, de engem hagyj vele békén :)
  • Dzsini
    És ha más is hülye, akkor te feljogosítva érzed magad arra, hogy te is az legyél? Érdekes felfogás, csak nem vezet sehova. Inkább mutass példát azzal, hogy legalább te nem vagy az. Hátha feltűnik valakinek.
  • Mike
    és? én meg ismerek olyan esetet, amikor a kanyar eljegesedett egy ifa kicsúszott az árokba, jött a rendőr, az is kicsúszott, és mit tett a rendőr? megbüntette az ifást

Mo-n minden ki van tekeredve
  • Mike
    én meg nem a harmonikásra gondoltam
  • BenceYCE
    Ejj, ennek a "trolibusznak" története van :)
  • BenceYCE
    Hogy is van megoldva Londonban?
  • Dzsini
    "Az ajtónak támaszkodni, és az alsó lépcsőn utazni tilos" - ha jól emlékszem így írják az Ikarusokon is :)

Én emlékszem olyan esetre, hogy a régi, még harmonikás ajtajú csuklós is kinyílt menet közben:

(sőt, ezek olyan gyengén tartottak, mint a régi HÉV mágneses ajtók, vagy a villamosok hasonló formájú ajtajai, simán lehetett menet közben nyitni, még egy tizennéhány éves srácnak is különös erőfeszítés nélkül)

és van példa arra is, hogy szabálysértési eljárás indult a kipottyanóval szemben
  • Mike
    én is adófizető vagyok Ronny, hát te?
  • Mike
    nem kell az alsó lépcsőn utazni, mert akkor becsípheti a lábad
    lehet, hogy nekidőlök az ajtónak, de alsó lépcsőfokon nem utazom soha, okkal
  • Mike
    eggyébként látod, ezért vagy te moderátor, én meg nem
    ilyeneken múlik

hülyebiztos: a régi ikarusok ajtajai nem potyognak ki
    nem is emlékszem olyanra, hogy valaki kiesett volna így mondjuk a 80-as években
  • Desiderata #6110
    ha a XV.-ker elkezd majd terjeszkedni egyszer akkor viszont nagy gáz lesz, hogy az infrastruktúra nem bírja majd el

a piros pötty környéke lett volna az eredeti Metró4 végállomás Újpalotán
    jól látható, hogy M0-ig sok felparcellázandó szántóföld van
    ha itt egyszer kialakul egy új városrész, akkor azokat az embereket is majd utaztatni kell

• banok
    Úgy már nekem is szorult már be a lábam.
  • Dzsini
    Abban a kerületben lakom több, mint 30 éve, ahova eredetileg az 1970-es évekre tervezték a négyes vonalat :)

Most is Dél-Buda - Rákospalota metró a neve, ami frappáns, hiszen se Dél-Budát (XXII. kerület), se Rákospalotát (XV. kerület) nem fogja érinteni :)
  • Desiderata #6107
    jó, a 7-es 173-as vonala már csak ilyen "ajtónak dűlős", "alsó lépcsőn utazós" hely, örülsz, hogy a harmadik buszra felférsz

persze metró nem kell Keletin kívülre, persze minek, hisz "nincs arra felé annyi ember"
    pedig de

bár nekem nem kell metró, de akkor ne legyen annyira zsúfolt a busz, hogy ajtónak kelljen dőlni az alsó lépcsőn
    hanem oldják meg az Európához illő közlekedési feltételeket és kényelmet
  • Dzsini
    Szerintem az utasok vannak felelőtlenül megtervezve (nem figyelnek egymásra, a feliratokra, stb.), nem lehet mindent tökéletesen idiótabiztosra megcsinálni, végtelenül fantáziadús módon tudják magukat bajba keverni az emberek. Ha ki van írva, hogy tilos, akkor csak azért is.
  • Ronny
    attól én még támaszkodok, pfejj
    metrón is

Legalább nem kell az adófizetők pénzéből kártalanítást fizetni, ha esetleg felkenődsz az alagút falára.
  • Desiderata #6104
    ha tömve a busz, akkor másként nem megy

sőt nekem régen alsó lépcsőn becsípte a lábamat és nem tudtam kihúzni
    jah a vészjelző onnan meg nem érhető el :(( , de mások megnyomták
    szerencsére nem tört el semmim, de megijedtem, többi utas is
    kicsit felelőtlenül vannak megtervezve ezek az ajtók
  • Mike
    ok, legyen így, ha ettől boldog vagy

attól én még támaszkodok, pfejj
    metrón is

Ikaruson úgy, hogy hátul két ajtó találkozásánál középen, kapszkodás nélkül - mennyit utaztam így gyerekkoromban
  • Dzsini
    Nem, azért van ráírva, mert tilos.
  • Mike
    najó, de ez azért van ráírva, hogyha kiesel, moshassák kezeiket
  • Dzsini

(hozzátéve, hogy attól, hogy valaki nekiesik egy kanyarban még nem szabadna kifordulnia)
  • Mike
    ergo ezután nem tehénkedem a középső ajtónak

jó tudni!
  • Dzsini
    Volvo Localo volt, azóta megtaláltam én is - annyiban stimmel, hogy szintén alvállalkozós busz volt :)
  • Mike
    nem, az a bocskai úton volt, és ott a 114 nem jár
  • Mike
    teljesen mindegy, mikor fizetnek az adófizetők, lényeg az hogy fizetnek
    ha nem hazsnálod akkor kevesebbet, ha sokat hazsnálod többet

talán nem volt világos amit leírtam?
  • Dzsini
    A többi Citaro (itt jár a környéken a 114-es csoport) teljesen rendben működik, már régóta futnak - VT-Transman alvállalkozói kezelésben vannak.

(bár azt hiszem pont egy ilyenről volt hír, hogy egyszer egy kanyarban az ajtónak nekidőlő utas ajtóstul repült ki, de ki van írva rá, hogy nem kellene...)
  • lippet
    Nah, de meddig? :)
  • CattiBrie
    Tök jól néz ki. :)
  • Desiderata #6092
    LOL :DDD
  • st3ve
    Én csak egy kék nokiadobozt látok :D
  • Desiderata #6090
    30 db használt Mercedes busszal fiatalodik a budapesti járműpark
  • CattiBrie
    Szerintem annak az összegnek semmi köze nincs ahhoz. :)
    A fejesek úgy is meglopják a céget.. kevesebben vannak, így nagyobb összegre, mint egy bliccelő.
    A BKV meg semmit nem kap, így sem, úgy sem. :)
    Legfeljebb a fentről lopók nem mennek olyan messzire nyaralni. :)
  • ollie
    Gondolom ahhoz már nem terjed a tudásod, hogy rájöjj arra, hogy minél kevesebben vesznek jegyet/bérletet, annál több pénzt kell adni az adófizetők pénzéből a BKV-nak.
  • Mike
    te még odajársz?

na igen
    az adófizetők
    akik akkor is fizetnek amikor nem is utaztak BKV-val életükben

arról nem beszélve, hogy minden egyes megvett buszjegy, bérlet mellé az állam odateszi a kétszeresét, tehát mindenki csak örül ha nem veszel jegyet, vagy sztrájk van

ez eegy nagy hazugság, kb mint a lopott szoftver
  • Prody
    Valóban nem lopás. Megvetted a jegyet, nálad van! Mi ebben a lopás?

Nincs ellenőr: nem lyukasztasz. "háááát elfelejtettem, majd legközelebb!"
    Van ellenőr: lyukasztasz és/vagy odaadod neki.
  • ollie
    De az. Helyette mások fizetik ki az utazásának költségeit. De az iskolába megtanítják hogy is működik ez.
  • Mike
    ez nem lopás, te idióta
  • ollie
    Minek adsz neki ötleteket hogy lopjon te idióta??
  • BenceYCE
    Kösz az általánosítást :)