BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fabio Capello
portal 2 robotot 😄

birdo
óriástermoszt

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Piloss
torpedót

Life is too short to remove USB safely Samsung Galaxy S S4 LTE-A (i9506) (CM12 nightly)

CattiBrie
R2D2-t 😊

[/spam]™

Mike

szerintetek mit cipel a paraszt?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

CattiBrie
egészséges = nem okoz hirtelen halált 😄

Sajnos képtelenség, hogy veszek egy nagy levegõt a Gyöngyösin és visszatartom a Lehel térig. 😄

[/spam]™

Ez legalább idevaló 😊
Egyébként tényleg. Heti rendszerességgel járok arra és bizony kapna tõlem egy tiszteletgolyót aki ezt egészségesnek nyilvánította.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

birdo
Pontosan 5100 FT-ot kell havonta becsengetni APEH folyószámlára ... hogy ne kelljen orvosi számlát zsebbõl kifizetni, mert bizony kifizettetik... és nincs X...idõ...
Abban a pillanatban fizetni kell,ahogy nincs biztosításod.....

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

A "geci" kamurokik mégpedig igen komoly társadalmi erõforrásokat éltek fel. A nyugdíjkassza jelenlegi hiányának a feléért Õk felelõsek, ami egyébként majdnem tökéletesen korrelált az elmúlt ~10 évben az államadósság növekedésével.

Ideje lenne Kádár seggébõl kihúzni a fejünket, a lopás az lopás, mégpedig igen komoly tételben történik.

Mike
akkor idézlek: "X idõ után tudtommal bizony fizetni kell a TB-t saját zsebbõl.."

Molnibalage
Figyeltem. Te írtad le elsõnek a havi 5k-t. Többet fizetsz. Pont.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mike
talán nézd már meg mire válaszoltam, mielõtt gúnyolódsz

Molnibalage
Többször voltam kórházban vagy balesetin. Soha nem fizettem semmit, mindig tisztességesen elláttak.

Járok ide-oda magánrendelésre (fogorvos, ortopéd orvos), mert elõre be lehet jelentkezni. Nem kell szabadnapot kivenni és órákat várakozni.

Havi 5k? Melyik országban élsz?

http://www.komplex78.hu/?p=1285

Az csak az egyik tétel. A 27% meg valahol eltûnt nálad.
(35 felett nem tudni, hogy mit vonnak le az nem a tájékozatlanság jele...?)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mike
havi 5k az olyan mintha semmit fizetnél

az más kérdés, hogyha nem tejelsz orvosnak, nõvérnek, stb. és komolyabb bajod van, megdöglesz

ezt már átvettük az USA-tól

fizetõs nálunk is az ellátás, csak zsebbe

Molnibalage
No offense, de ingyen TB itton sincs. Járulékot fizetsz és munkanélküliség alatt is jár. X idõ után tudtommal bizony fizetni kell a TB-t saját zsebbõl...

Mike
aha, értem, geci rokkantak felélik a jövõdet

miért nem lökjük le mindent a Gellért hegyrõl szöges hordóban?

azt hallottad egyébként hogy a másik ingyenélõ népség, a sok vérszívó nyögdijas mibe kerül évente? õk is mind meghalhatnának, nem?
vagy emeljük fel a nyugdijkorhatárt 100 évre, addig biztos nem él el senki (1-2 kivételtõl eltekintve, de õket agyonverjük)

költözz ki USA-ba ott ilyen a rendszer
ingyen még TB-d sincs
nincs biztosításod, megdöglesz

CattiBrie
Az Árpád-hídnál még mindig büdös van.. sõt igazából már egy-két megállóval elõbb is lehet érezni.

[/spam]™

Molnibalage
Pesze, mert ha gáz lesz, akkor nem a felsõ 10 ezert fogják ütni, akinek van pénze védelemre. A középosztályban még jobban evickélõktõl lehet erõszakkal könnyen elvenni bármit...

Az a baj hogy lassan mindenki éhen fog halni, ha nem lesz változás. Persze az utcára lehet menni, de Gyurcsányt sem érdekelte mi folyik az utcán, az csak a rendõrségre tartozik senki másra.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Alapvetõen egyetértek veled, viszont a számokon pontosítanék. A sokat emlegetett 800 ezer rokkantnyugdíjasból "csak" ~350 ezer korhatár alatti, ennek is nagyjából a fele lehet csaló járadékvadász, nekik átlagosan 69 ezer forintot hoz a pénzespostás.

Csak ez a tétel évi 150 milliárd forintunkba kerül, nem beszélve a kiesõ adó és járulékbevételrõl, ami minimálbérrel számolva is legalább ~80 milliárd.

Molnibalage
És ezt te komolyan is elhiszed, hogy megtörténik? Mert akkor itt lázadás és utcai lincselés lesz, mert ezek egy része kvázi tényle éhen fog halni...

Hát én azért optimistább vagyok mint az itt leírtak többsége, sztem igenis javulni fog a helyzet ha a durván 2 millió parazitát eltávolítják a rendszerbõl. És itt nemcsak a rézbõrûekre gondolok, hanem pl a 800 ezer rokkantnyugdíjasra, meg a legalább mégegyszer ennyi emberkére akik különbözõ jogcímen felveszik a pénzt nulla munkára. Ti nem tudjátok mennyi ember csücsül otthon a lakásán egész nap és bambulja a tévét és baszik dolgozni, és nem, nem hal éhen, nagyon is jól elvan az állam pénzén. Hát ez van, lusta nép ez, szembe kell nézni vele, nem véletlen hogy az összes környezõ ország odavert minket. De ha ezek az anomáliák megszünnek akkor lehet fejlõdés. A BKV-t se lehet átszervezni pénz nélkül, az meg sose lesz ameddig nincs átalakítva az egész állam.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

CattiBrie
Kezdetnek jó lesz! <#vigyor2>

[/spam]&#8482;

Molnibalage
Jambikus pentameterben jó lesz? <#idiota>

CattiBrie
Nem baj, most, hogy átfésülted az egész topikot, írj gyorsan egy 200 szavas összefoglalást a topikról nekünk. 😊) Esetleg idézz a legjobbakból, vagy ilyesmi. 😊)

[/spam]&#8482;

Molnibalage
Na, az lehet. Oda viszont nem járok. 😊

Mike
ej 😞

akkor lehet, hogy az indexen?

Molnibalage
Már 2009-et olvasom, még mindig nincs egy hosszú poszt sem tõled Mike.

Mike
már nem tudom
de hosszasan fejtegettem mit kellene csinálni a BKV-val

Molnibalage
Hány oldalt?

Mike
kicsit olvass vissza

A nyugati tõkeexport nélkül Kína még mindig a népi kohókkal bíbelõdne. Ezeket a fránya ok-okozati viszonyokat is érdemes megkapargatni.

Molnibalage
Ki mondta, hogy 1:1-ben kell másolni?

Egyébként akkor ne csináljunjk soha semmit...?

Molnibalage
Hol? Mert itt többnyire egysoros mûfajbabn utaztál...

Mike
már elírtam ezerszer én hogy csinálnám

indexen ellenben válaszolhattál volna, Bence <#ejnye1>

Nem az átalakítással van a baj, hanem azzal, h méltánytalannak tartom az ezzel kialakuló helyzetet. A versenyszféra ma MaO-n kizsákmányolja az embereket. Tökéletesen látszik ez a Volánnál, Transmannál, stb. Jó dolog ez, de ne ringasd magad, h ezzel olcsóbb lesz a szolgáltatás. A buszok lehet jobbak lesznek, de ezt a jelenlegi rendszerrel is elérhetõ lenne, csak kéne a vezetõk felelõsségre vonhatóságának a megteremtése. Sajnálom, h másoknak nincs ilyen érdekvédelme, de másoknak nem azzal lesz jobb ha a mienkét tönkre teszik, ez teljesen nyilvánvaló. De majd vissza térünk rá pár év múlva, h az ami az angoloknak Londonban nem mûködött az majd nálunk hogyan fog. Amúgy megsúgom, h GPS-es nyomkövetés ide vagy oda, a Londoni közlekedés azért lett kaotikus és átláthatatlan, mert esélyegyenlõséget teremtettek a piacon. JóskaPista odaállt 10 busszal dolgozni 1 vonalon és nem lehetett összefüggõvé varázsolni a buszok forgalomirányítását. Erre vissza vásárolták méregdrágán, most meg marha költséges. Tehát ez a rendszer nem mûködött. Ha meg 1-2 nagynak a kezébe kerülne a BKV kiszervezett rendszere, akkor a nyakamat rá merném tenni, h kartellba borul az egész, viszont röhöghetnek a markukba, mert lesz olyan erõs a terjeszkedésük, h a kicsiket megfojtják. Ergo a végeredmény, h nem kell az önkormányzati választásoknál reszketõ térdeket nézni, akik rettegnek, h kikerül a kezükbõl az aranytojást tojó tyúk. És itt a gond! Elhitetik, mert elhitethetik, h ez a cég csak veszteséges elemekbõl áll. Pedig a buszágazat nem az. Viszont ahogy a MÁV Cargo-t is kiszervezték, ami a nyereségével kompenzálhatta volna a személyszállítási részleg veszteségét, úgy a buszt is kiszervezik, h a pénzt kontrolláltabban tudják bezsebelni. 1000x leírtam itt, h ez MaO! Mindegy, h állami vagy magán kézen van, az érdekcsoportok keze úgyis beárnyékolja az egészet. Neked meg adózóként, utasként tökmindegy lesz, számon kérhetetlen vezetõk így vagy úgy, de lesznek. Részemrõl lassan már mindegy, mert szedem a sátorfámat, de érdekes, h a munkaerõpiaci elõrejelzések azt mutatják, h a vidéki magyarjaink jönnek majd fel buszt vezetni, mert nekik elég lesz a 89eHUF havonta. Más országból meg nem fognak ideözönleni dolgozni, mert nincs olyan érdekvédelem mint kicsit nyugatabbra. Tehát kajáldát nyit a Kínai pl, de dolgozni nekünk fillérekért nem fog, mert Õ se hülye. A közeli régiókban jobban keresnek, Õk nem érdekeltek. Akik meg távolabbról jönnek, annak mindegy, h 1000 vagy 1500 km-re van távol a hazájától. Másrészt még egy lépés lenne a munkaerõ piac kizsákmányoltságának. Részemrõl mindegy, mert a változást nem tudják azonnal eszközölni, addigra nekem meg már mindegy lesz. Csak nem értem, h miért nem a többi munkás alamizsnáját emelik fel fizetés szintre, miért az árakat teszik megfizethetõbbé azzal, h mások munkáját alacsonyabb alamizsnává degradálják?

Ajánlom figyelmedbe...

Szóval lehet mégis igaza van a Jobbiknak abban, h Orbánék ott folytatják ahol Gyurcsányék abba hagyták? Félre értés ne essék, Õk se biztos, h makulátlanok de fényévekkel kevesebb jogos és igazságos támadási felület van rajtuk, mint a többi párton, miközben kimondják a valós okokat. 1 szó mint 100 én Veled ellentétben nem hintáztatom magam hiú ábrándokban, h az egész hercehurca a nép érdekeit szolgálja. Itt ma MaO-n igen kevés dologról mondható el ez anélkül, h ne kerülne elõtérbe a korrumpálódott vezetõség pénzéhes elnyomása, s míg Õk lazán megegyeznek, mi addig itt marakodunk. Lásd lenne itt jó fizetés, de már nem csak a régiós viszonylatokban, hanem világ szinten a legtöbbet adózzuk a fizetésekhez és a megélhetésekhez mérten. Még a tótok is adót csökkentettek, mert annak legalább gazdaságélénkítõ hatása van. 6 éve dolgozok itt, a bruttó órabérem 683 forintról 1049-re nõtt, a folyószámlára meg átlagosan pont ugyan annyi kerül átutalásra. Ha gondolod igen részletes betekintést tudok mutatni, az legalább van. Na hát ennyivel lett jobb és ennyivel is lesz jobb. Remélem így, hogy még az én fizetésem nem is változott 6 év alatt, legalább a Te vonaljegyed olcsóbb lett vagy tartotta az árát! Vagy nem? Minden esetre a vidéki, (nem sértésnek szánom) mûveletlenebb területekrõl ide jönnek elvégezni a mi munkánkat, nekünk meg külföldre kell menni ahhoz, h szintet tudjunk tartani. Így kell irányítható választópolgárokat gyártani! Na üdv és sok sikert az álmok útján, remélem lesz olcsóbb és színvonalasabb tömegközlekedés!

Ja még vmi. A BKV-nak is sürgõs lenne a buszcsere, mert ezeket felújítani sem érdemes, lévén kiszervezték a nagyfelújítót (milyen érdekes azzal tönkre is tették a mûködõ rendszert), így új busz kell. A kérdés csak az, h milyen céghez kerül. Szóval sztem jóval kevesebb közös érdeke van az átlagembernek a maffiával mint ahogy azt Te állítod.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Molnibalage
OFF

Kicsit a könyökömön jön már ki ez a n+1-szer máshol kitárgyalt baromság. Röviden.

1. Ezzel Kína saját magát szúrná tökön.
2. A USA állampapír adósságának cirka 8%-a van kínai kézben.

ON

Én igenis a szolgáltató - megrendelõ struktúrában látom a jövõt, amit most a BKK próbál felépíteni. Te is tudod, hogy egy 40 éve kõbe vésett valamit nem két perc átalakítani úgy, hogy közben legyen is szolgáltatás..

"Szeptemberben Kína megelõzte Japánt, és az Egyesült Államok legfõbb hitelezõjévé lépett elõ: becslések szerint az amerikai államkötvények 10 százaléka - közel 700 milliárd dollár - a kínai állam tulajdonában van. A külügyi tanács becslései szerint az Egyesült Államok összesen 1,7 milliárd dollár tartozást halmozott fel Kínával szemben."

<#wave>

Sajátból halnak éhen ? De jó nekik :/

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Viszont amibõl élnek az a sajátjuk, ez nagy különbség.
Ja és még valami. Ha Kína behajtaná az USA-n a tartozásait, az USA lehúzhatná a rolót. Szerintem. :/

CattiBrie
<#wave>

[/spam]&#8482;

Molnibalage
OFF

Miért is röhög a markába? Nagy átlagban eléggé le vannak maradva. A pár csillogó város ne kápráztasson el. A cirka 1300 millió emberbõl alsó hangon 300-400 millió közékori szinten él. Ettõl még mi is elég messze vagyunk, nemhogy az USA...

Jelenle a Kína pedálozik, hogy a világnak gyártson és tanuljon dolgokat nem fordítva...

ON

Jaja!
Pont ezzel a kapitalista felfogással áll ott USA ahol áll, Kína meg röhög a markába, függetlenül attól, h ott milyen rendszer van.

CattiBrie
konkurencia kéne 😊

[/spam]&#8482;

ChaosTeam
És utána közlekedhetne mindenki kocsival.....
Mike
felszámolhatnák már ezt az ótvar céget

Molnibalage
Végülis sötét dolgok vannak benne. 😊

CattiBrie
dementor tartály? <#idiota>

[/spam]&#8482;

Molnibalage
OFF

Elképesztõ hülyeségekbe tudnak belekötni az engedélyezõ hatóságok és olyan idióta szabályozások vannak, hogy az ember haja égnekáll.

A mai nap pl. kiderült, hogy azért kell odébbrakni egy biogázüzem fermentor tartályát, mert a telep, ahol majd felépül az két település határán van, azaz két helyrajzi számon fekszik.

Van ott istálló meg minden más épület, azt kettévághatja a telekhatár. Viszont technológiai folyamtot kiszolgáló nagyobb létesítmény egy nagyobb gépegysége már nem lehet két helyrajzi számon. Miért? Gõzöm sincs. De emiatt egy kicsit át kell tervezni az üzemet...
Szerintem ez már röhejes.

A bónusz az, hogy a térképek pontatlanok, ezért saját költségen (!) fel kell mérni, hogy akkor pontosan hol is van az a határ.

És ez csak egy apró gond, ami egy másikat szül.

Akkor képzeld el, hogy egy városban milyen izomszakasztó feladat úgy közmûkiváltásokat megcsinálni, tervezni és engedélyeztetni, bonátsi engedélyt és építési engedélyt szerezni stb.

Néha az az érzésem, hogy egyes enegélyezési procedúrák csak munkahelyteremtési céllal léteznek...

ON