BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Igen, Nekem is lépnem kellett.
Fix melóra jöttem ki, másra nem is ugrottam volna.
Sajnos a költségvetést elnézve a még 13 évig tartó hitelem miatt annak lejártáig nem tudnék gyerekvállalásba kezdeni. Így ha az nem lenne lehet nem léptem volna csak egy hasonlóan biztos melóra. Ez azért rizikósabb de a mai világban jónak számít. 10x annyit tudok félre tenni úgy, h tul képp emberi határokon belül megszûnt a spórolás. Az Alpokban vagyok, kissé hideg van 1800m-en. Remélem, h számításaim helytállóak és 2.5 év után levetem az Erste rabláncát, megszûnik a kiszolgáltatottságom Svájc felé. Ugyan akkor megfogalmazódott bennem valami. A magyar nép nem érdemli meg, h a hozzám hasonló 30 éves életerõs férfiak dolgozzanak Neki szarér húgyér. Nem hogy nem képes legalább annyira nacionalistának lenni, h megéljünk, a franciákhoz, németekhez, osztrákokhoz még csak fel sem érhetünk, a tudatos vásárlás egyáltalán nem jellemzõ a munkahelyteremtések végett, gyakorlatilag hiába a sok megmozdulás, demonstráció, sztrájk, tüntetések, amíg a szájából ki nem veszi ez a tetves élõsködõ banda (MINDEGYIK) a kaját, addig nem mozdul. Legfõképpen az 50-es korosztály, 20 évvel ezelõtti kötelességének elmulasztása vezetett ide. Ezért hiába vagyok Magyar, a gyerekemet, a jövõmet azt hiszem egy olyan nacionalista nemzetnek szentelném amely rá is szolgál, nem csak szemellenzõvel az orráig lát. A Párommal gyakorlatilag megszûntek a problémáink. Az egyetlen talán az, h Neki még nem sikerült kijönnie, mert csak biztos állásra ugrik Õ is. Kettõnknek két lakáshitele van. Neki mivel késõn folyósítottak már emelt frankon, így nem sokat emelkedett a törlesztõje. Nekem 75 lett. Az én ingatlanomat csak 8-10 millió buktával lehetne, így egyenlõre megtartom. Ha látok esélyt arra, h kiszállhatok belõle, eladom. Ha pedig jól érzem magam itt kint, letelepedek. Végezetül eszembe jutott OV beszédje, h ide gyermek kell, munkaerõ. Hát szüljön oda Neki a saját anyja, taníttassa Õ, h 30 éves fejjel rájöjjön, h saját gyereket vállalni nem tud, miközben az adójából 5 CIGÁNYT (értsd életforma szerint) tartanak el az adójából. Majd ha a mindenkori kormány letesz valamit az asztalra abból a pénzbõl amit befizettünk, majd talán akkor hazamegyek (hacsak itt nem lesz gebasz).
Ja és Mike!
Ne a BKV-ra haragudj, az csak egy eszköz a gazdasági sleppek kezében amivel magánkézre játszhatják a lóvét. Ha magánkézbe kerül, akkor bebetonozódik egynek a kezébe. Változás akkor sem lesz, mert a BKV mint említettem csak egy eszköz.
Szép napot Neked!
Bence
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
volt már fix melód fr-ben? és milyen?
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
ha holnap 1000 forint lesz egy jegy és 50 ezer egy bérlet azt is szépen kifizeted? mert megtehetik ha akarják
a saját városod terrorizál és szed be plusz adót, és közben ellehetetlenít mindenféle alternatív közlekedést
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
gondolom te ilyen vagy
csak a kedvedért idemásolom
"az ideális Bp-i alattvaló a BKV szerint a következõképpen néz ki
a) kussol
b) mindig beszerezni magának a kellõ mennyiségû jegyet elõre, azt otthon nem hagyja. bérletet dettó. azt is elõre.
ha két bérletszelvényt vesz, csendben lenyeli a békát, tudja, pénzt nem kaphat vissza, legyen máskor körültekintõbb.
c) ha hamis bérletet vesz, csak magát okolhatja, elfogadja ezért a fogdát, rabosítást, zokszó nélkül.
d) nem ágál a mocsok és a bûz miatt, sõt hálás, hogy a városvezetés neki ezt nyújtja, szinte ingyen, ezt a városvezetés ajándékának tekinti.
e) nem dühöng ha a kutya nem szól neki, hogy nem fog jönni a villamos, busz, sõt saját ostobaságát okolhatja csak, ha a félórás várokzás közben nem esett le neki a tantusz.
f) ha terelés, változás van, nem csodálkozik különösebben, hanem elmegy és szép csendben megkeresi az új megállót, ez megint csak az õ hülyesége, miért nem tájékozódott elindulás elõtt.
g) nem utazgat spontán hûbelebalázs módjára, hanem felkészül az utazásra már egy héttel korábban, éppen emiatt nem hagyja otthon a bérletét, jegyét, pénzét, iratait, ha mégis, csendben kifizeti a magas büntetési tételeket, zokszó nélkül, hiszen ez a kötelessége.
h) befizeti az adóját és ezért nem vár cserébe semmit.
i) elfogadja, hogy millirdokat fizetnek ki minden évben az adójából a MÁV, BKV és egyéb állami szervezeteknek, hiszen ez így normális, ezek a közösségi szolgáltatások kellenek, bármennyibe is kerülnek.
j) haragszik a bliccelõkre, hiszen tudja, csakis miattuk ilyen drága a viteldij.
k) örül az állami vezetõk magas fizetésének, jutalmának, hiszen ez jár nekik, és pontosan tudja, hogy ezért a pénzért keményen meg is dolgoztak"
A BKV figyelõ hivatásos posztolói szerint valahogy így néz ki egy normális ember, amint látható kötelesség az van bõven, jogod annál kevésbé, legjobb lenne a BKV-nak ha utasok sem lennének, csak a nyüg és a baj van velük
Ja és éljen a szocialzmus! "
[/spam]™
Ezt szeptemberben:
Az elõzõ féléves matricával a diákigazolvány csak október 31-ig érvényes!
Ezt meg márciusban:
Az elõzõ féléves matricával a diákigazolvány március 31-ig érvényes.
Persze nem csak ez volt az email tartalma, hanem még arról is szólt, hogy hogyan érvényesítsd. 😛
De továbbra is mondom, hogy a középiskolás matrica nem tudom meddig érvényes. Esetleg nézz utána neten. 😊
[/spam]™
Egyetemen úgy van, hogy egyik félév.. másik félév (bár ez következtethetõ a #5998-asból). 😊
[/spam]™
[/spam]™
Ha nincs igazam, valaki másolja ki ide a törvényt, hogy a BKV ELLENÕR bácsi elveheti-e!
- Ez itt egy elsõ féléves matrica.. ez meg a második félév.. tehát rendben vagyunk.
Nagyon nehéz lehet ránézni és megállapítani 1 mp alatt, hogy van-e rajta két narancssárga paca..
[/spam]™
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Én minden esetre maradok inkább becsületes, akkor is, ha akár a közelemben is vannak sokan, akik nem azok.
Prody: Velem is fordult már elõ, hogy lejárt a bérletem, mert elnéztem 1 nappal a dátumot és megbüntettek. Volt olyan is, hogy otthon felejtettem a bérletemet. Egyik esetben sem ordibáltak velem és nem beszéltek velem lekezelõen.. lehet ennek egyik oka az, hogy én se kezdtem el velük veszekedni, beszólni, sértegetni õket, hanem tisztában voltam vele, hogy nekik az a dolguk, hogy ellenõrizzék, hogy van-e nálam érvényes bérlet, diákigazolvány ... stb.
Mivel tudtam mindkét esetben, hogy én hibáztam, akkor is, ha nem szándékosan, beismertem és elfogadtam a büntetést. Persze nekem sem tetszett, hogy mindig vettem bérletet és 1 nap miatt ekkora büntetést kellett befizetnem, de sajnos ÉN voltam a figyelmetlen. Vagyis én hibáztam.
Ennyi.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A nép azt csinálja amit a nagyoktól lát.. odafent lopnak csalnak nagyban.. sajnos én ezt csak kicsibe tudom megcsinálni és nem tudok egy-egy építkezés során lenyúlni milliókat. .) Szóval én elõbb azt várnám el, hogy engem ne lopjon meg, aki irányít... várom 😊
Ettõl függetlenül tök jogos amit mondasz. Egyik német ismerõsöm el sem tudja képzelni, hogy mi az, hogy valaki lóg a buszon. 😊 Azért mindjárt jobban tetszene nekem is az, ha 1. senki nem lopna, 2. mindenkinek lenne pénze kifizetni, 3. senkinek még csak eszébe sem jutna csalni (bár úgy érzem, ezek között vannak átfedések). 😊
[/spam]™
Viszlát!<#wave>#wave>
Nincs matrica a diákon? Akkor ÉRVÉNYTELEN! A kedves DIÁKNAK kell utánajárni, hogy a megfelelõ határidõig megszerezze az érvényesítõ matricát. 2010 / 2011 -es tanév már véget is ért és a Drága kedves hölgyikének nem volt elég közel 1 tanév arra, hogy bemenjen a matricáért - amit elvileg mindenhol eleve kiosztanak október végéig... kissé sántít ez a történet.
Az, hogy a kedves Hölgy nincs tisztában ilyen dolgokkal... hogy is mondjam... inkább nem is mondom.
Az ellenõrök TELJESEN jogosan léptek fel ellene, hiszen õ hiába vett diák bérletet, ha nem érvényes a diákigazolványa, akkor a bérlete sem, tehát olyan, mintha nem is lett volna. Az, hogy eddig sose kérték elég szomorú, mivel elvileg mindig kellene kérniük. De ez ugyan olyan, mintha a jogsidat nem vinnéd magaddal, hiszen "nem szoktak megállítani a rendõrõk".. majd nekik magyarázd ezzel, hogy miért nincs... vagy ha lejárt bármi...
Ellenõrnek az a dolga, hogy ellenõrizze az utasokat. Természetesen nincs annyi ellenõr, aki ellenõrizni tudna mindenkit, de azért, mert a csövest meg a "nagycsaládosokat" nem ellenõrzik, nem jelenti azt, hogy mást se fognak. Azért, mert van aki lop, csal, nem feltétlen kell nekünk is így tenni.
Azt pedig mellékesen jegyzem meg, hogy gondolom ezt az egészet te nem láttad, csak hallottad... így vagy igaz vagy nem... Bizonyos emberek néha hajlamosak másképp elmesélni a történteket, mint ahogy az valójában megtörtént... Ha pedig láttad, mert ott voltál, akkor miért nem keltél az illetõ védelmére? ....
Meg kellene tanulni végre a Magyaroknak, hogy a szabályok nem azért vannak, hogy megkeressük hogyan lehet kibújni rajta, aztán ha koppanunk még nekünk áll feljebb.
Diákbérlethez érvényes diákigazolvány kell, ha nincs akkor Teljes árú bérletet kell venni, különben nem jogosult a BKV járatain utazni.
Ha nem tetszik valakinek a rendszer, annak lehet autóval vagy taxival is közlekedni.
Csak leírtam ezt a történetet! Szóval minden legyen nálatok, ha nem blicceltek
"Az ellenõröket meg tényleg meg kellene válogatni." Na most akkor miért rám haragszol?
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Ettõl függetlenül még mindig az a lényeg drágám, hogy ORDIBÁLTAK vele és ERÕSZAKOS, LEKEZELÕ módon bántak el egy NÕvel! Illetve elkobozták tõle, nem adták vissza neki a BÉRLETÉT, illetve a diákiját mindvégig amíg körbevették... Pedig rájuk parancsolt Õ is, hogy adják vissza neki, mert ez az Õ tulajdona... UNDORÍTÓ!
Az ellenõröket meg tényleg meg kellene válogatni. Én mondjuk még sose kerültem ilyen helyzetbe, de gondolom nem csak kitaláció az agresszív ellenõr.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Inkább ellenõr-figyelõ-ellenõr kéne, akik ezeket az embereket figyelik. 😄
Akkor a legjobb és egyben a lexarabb, ha minden rendben van. Mondjuk én lustaságból baromira nem írom rá soha a bérletre a számot, amiért tudtommal pont ugyanúgy megbüntethetnek, de mondjuk már vagy egy éve nem kötözködtek ezzel kapcsolatban (és akkor is csak annyit, hogy megkért hogy ott helyben írjam rá).
[/spam]™
[/spam]™
BENCE: Még mindig áll a kérdésem =D =D =D
Tessék ügyesebben bliccelni. 😛
Ha majd nem lesz érvényes a diákom, akkor inkább nem veszek bérletet hiszen pont mint a Ti esetetek is ugyanúgy megbüntetnek, szóval vagy nem veszek egyáltalán vagy a teljes árút.
[/spam]™
Nem tudsz nekem szerezni ingyen tanulóbérletet? =D =D =D =D =D
(kidding)
😊
Csak hogy pörögjön a topik:
Bátyám barátnõjét megbüntették a HÉV-en és elkezdtek ordibálni vele az ellenõrök, illetve körbeállták, erõszakosak voltak vele és elkobozták tõle a bérletét, illetve diákiját... Volt érvényes bérlete, csak matricája nem a diáki. hátulján... A többi embert körülötte meg észre sem vették, vagy nem egyszerûen nem reagáltak semmit arra, hogy kérik a bérletet... Ez mi, kérem szépen? Úgy fejbekúrnám az ellenõrök 95%-át... Ha nincs közfelügyelõ jelen, akkor erõszakos leszek ezek után... Hogy lehet egy nõvel ilyet tenni? Undorító társaság...
Nem Bence, nem mindegyik az, de nagyrészük... Simán bejelenthettük volna azt, ahogyan viselkedtek vele... Oké, nem volt matricája... De megvette azt a mocskos bérletet horribilis pénzért... Továbbá sose kérik el a bérlet mellé nálam a diáki.-t, szóval ez ellenõr-függõ...
Csak elmeséltem 😞
Forrás: http://bkv.hu/hu/kozlemenyek/_egy_honapos_tesztuzem_az_m3_vonalan_junius_20_tol_vizualis_inditasjelzok_az_eselyegyenloseg_erdekeben
A lámpák az ajtózáródásra figyelmeztetõ hangjelzéssel egyidejûleg kezdenek el villogni és mindaddig fényjelzést adnak, amíg a szerelvény valamennyi ajtaja be nem záródott.
Akkor nagyon xarul halad a tesztelés, mert összevissza villognak és legkevésbé az összes egyszerre.. néha csak egy kocsiban, néha kocsin belül sem az összes.. stb. 😊
[/spam]™
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB