6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Dzsini
    Nekem betölt - mindenesetre ez a teljes szöveg:

"Budapest-Hetijegy

Ára: 4 600 Ft

Érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától az azt követő 7. napon éjjel 2 óráig korlátlan számú utazásra a BKV Zrt. járatain, villamoson, trolibuszon, földalattin, metrón, fogaskerekűn a vonalak teljes hosszán, autóbuszon, HÉV-en, valamint a MÁV meghatározott vonatain és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain Budapest közigazgatási határáig. A hetijegy névre szól, csak egy személy használhatja, másra nem ruházható át. A jegy tulajdonosának az utazás megkezdése előtt tintával, nyomtatott betűkkel rá kell írnia a nevét a jegyre, és az ellenőr kérésére arcképes igazolvánnyal (pl. személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány), igazolnia kell a személyazonosságát, valamint kérésre át kell adnia a jegyet.
    A jegy elővételben is megváltható.

Visszaválthatóság: csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza "
  • tigerbácsi
    köszönöm szépen! nekem a linken üres oldal jön be, illetve az oldalsáv az megvan, de a jobb oldalon üresség :-(

de a lényeget leírtad gondolom :-D köszi mégegyszer!
  • Dzsini
    Hetijegy
    "A jegy tulajdonosának az utazás megkezdése előtt tintával, nyomtatott betűkkel rá kell írnia a nevét a jegyre, és az ellenőr kérésére arcképes igazolvánnyal (pl. személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány), igazolnia kell a személyazonosságát, valamint kérésre át kell adnia a jegyet."
  • tigerbácsi
    Sziasztok!

volna egy olyan kérdésem, ha hetijegyet veszek, mert jön vendégem, akkor kell e Neki valamilyen fényképes, vagy fénykép nélküli igazolványt csináltatni a vételkor? vagy elég csak a hetijegy maga?

köszi előre is!
  • Tarajos Sül
    Egyetértek. :)
  • Tarajos Sül
    Ha állambácsi nem spórolna rajtunk, akkor mi se spórolnánk rajta.
    Persze, van olyan, akinél már káros szenvedély a bliccelés, de szerintem a legtöbb ember nem a szenvedélyének fogja fel.
  • akyyy
    régen volt asszem 16-os busz vonalán egy sofő aki mint egy városvezető, végikommentálta za utját.

indexen vagy origon halottamrola.

ő még vezet? ptt van? mikor ?:D ki akarom "probálni" :D
  • Prody
    Bezzeg, aki bezárja mások előtt az ajtót és a képébe röhög, vagy nem áll meg, vagy életveszélyesen vezet, vagy beszól, hogy ha az ajtót egy másodperccel később nyitom ki, az még mindig ott ül a kormány mögött. Aki mosolyt szeretne csalni mások arcára és egy picikét is feldobná ezeket a nyomott, szürke hétköznapokat, az bűnös!
  • Narxis
    Ez borzalmas. Mosolyt csalt az utasok arcára úgy, hogy senkit nem veszélyeztetett utazás közben. Szerencsére a BKV gyorsan cselekedett és megrendszabályozta a rebellis buszvezetőt. BKV én így szeretlek!
  • Prody
    A büdös zsíros kenyeres hagymás mindenit már, hogy itthon semmit sem lehet!

Link
  • birdo #6231
    Nagyon jó volt az a film )))
  • Dzsini
    Hát ha neked ez izgalmas... még jó, hogy nem vagy büszke rá...
  • Tarajos Sül
    Tudom, a jegykezelő automata nem lyukaszt, főleg nem a kombinón, de ez most lényegtelen. :)
  • Tarajos Sül
    Az lehet, hogy nem hülye, de mi se vagyunk azok.
    A 6-os, vagy 4-es villamoson hajnali 1-2 felé (mi szombaton láttuk őket) minden ajtónál állnak sárga ruhások.
    Haverom úgy szállt fel, hogy a kezében a jegy, és majd kilyukassza.
    Nálam volt bérlet.
    Az ellenőrtől én takartam a testemmel a lyukasztót, és a haverom, hogy nem lyukassza ki a jegyet, miután úgy szált fel az ellenőr bácsi elött, hogy "lyukasztok."
    Nem vagyunk büszkék magunkra, de nekünk is ott kell spórolni, ahol tudunk, és szerintem mindenkinek, azon kívül izgalmas is nagyon. :)
  • Tarajos Sül
    ..valami ilyesmire gondoltam én is.
    De én veszek jegyet, nyugodtabban élem az életem, nem kell nézni, hogy hol van stb.
    De gondoltam arra is, hogy viszek egy tömbjegyet magammal, és 8eFt-ot.
    Ha nem bukok le a tömbjeggyel, akkor juhéjj, ha igen, akkor még mindig nem 16-ot kell kifizetni, és ha nem jön, akkor megspóroltam a 9800Ft-ot.. :D
  • Tarajos Sül
    Aki nagyon elvetemült, az még a rendőröknek is ellenszegül.. :)
  • Dzsini
    Továbbra is: nem hülye, és tudja, hogy egy félrelökéssel szemben mit és hogyan kell tennie.

Továbbá: Btk. 229. §
    (1) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

• Narxis
    Akkor félrelököm.
  • Dzsini
    Kényszeríthet (tehát visszatarthat), és nem hülye, ha látja, hogy te mozdulnál úgy fog helyezkedni, hogy megnehezítse a dolgod.
  • Narxis
    Elfutok azt csá. Kapjon el ha tud. Olyan gyors leszek mint a Kontroll című filmben az a srác. :D
  • Dzsini
    Nem minden ellenőrrel jár közterületes, a múltkoriban beszéltek valahol arról, hogy 1000-nél kevesebb ellenőr van (az új egyenruhákkal kapcsolatban volt cikk róla), és összesen 72 közterületest alkalmaz a BKK. Én például itt a külvárosban nem találkoztam közterületessel, csak ellenőrökkel.
  • Molnibalage
    A "nem mutatod meg" már egy ideje nem játszik. Ugyanis a közterület felügyelő hatósági személy...
  • Tarajos Sül
    2x nem fizettem be az akkor meg 12eFt-os csekket, tehat 2db 12eFt-os csekk, en hulye az egyiknel meg odaadtam a szemelyit mondvan, ha arrol is be tudnak azonositani a cimemet, ahova kuldik a buntetest, akkor nem lenne szukseg a lakcimkartyara.
    Nemtudom mennyi idore ra, de jott is a level az egyik ugyvedtol, akit gondolom a Bkv rendelt ki, 48eFt osszeg befizetesere.
    Az volt a szerencsem, hogy 10esenkent be tudtam fizetni.
    Szoval vagy leszalsz, vagy ellenkezel, de nem mutatsz meg nekik semmit.
    Mind a ketto esetnel a metronal kaptak el.
    Tudom, hulye voltam, de az emner tanul a hibajabol. :)
    Berletet veszek mar november ota, de mivel egy megallot megyek rendszeresen, es parszor csak mashova, eddig nem nagyon lattam a buszon ellenoroket sem, ezert szerintem ra leszek kenyszerulve a valsag miatt a tombjegy "hasznalatara." :)
  • CattiBrie
    Mondjuk én a helyedben nem mutatnék be sehol semmit. De persze azután érdekelne, hogy még hányszor kapsz és milyen leveleket tőlük. :)

Illetve ha nincs rendes matricád, lehet, hogy jövőhéten is lebuksz vele.
  • Atisz #6217
    Dzsini kolléga jól írta: ha a helyszínen mutatod be a hamis matricával ellátott okmányt, akkor zéró a lebukás esélye, de gép mellett tuti, hogy kiszúrják.
    Mindez pedig elég súlyos dolog, mert nem a bérletet, hanem magának a diákigazolványnak az adatait hamisítod.

Legközelebb inkább szállj le, vagy fizesd ki a különbözetet.
  • Dzsini
    A matrica elvileg sorszámozott, oktatási intézményhez kötött, és központilag fel van jegyezve, hogy melyiket ki kapta meg. Ha ezt bemutatáskor ellenőrzik, akkor simán lebukhatsz, és azt számold hozzá, hogy az okirat hamisítása (legyen akár magán-, akár köz-) bűncselekmény:

(közokirat maga a diákigazolvány, magánokirat a bérletszelvény)

Btk. 274. §
    (1) Aki
    a) hamis közokiratot készít vagy közokirat tartalmát meghamisítja,
    b) hamis vagy hamisított, illetőleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
    c) közreműködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Btk. 276. § Aki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot használ, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
  • mustar
    Sziasztok, szeretnék kérni egy kis segítséget.

A mai napon elkaptak a BKV ellenőrök, hogy érvénytelen diákigazolvánnyal utaztam a metrón és a diákbérletet mutattam fel, de a helyszínen kimagyaráztam, hogy majd bemutatom az érvényes matricával ellátottat. Mivel ettől a félévtől számítva nem vagyok diák, ezért csak valamelyik ismerősömtől tudnék szerezni és azt bemutatni utólagosan (vagy olyat, ahova jártam suliba vagy másik suliból). A kérdésem az lenne, hogy az Akácfa utcai bemutató helyen kiszúrhatják-e azt valamilyen adatbázisból vagy azt, hogy nem a saját sulimból kapott matricát használom. Fontos lenne, mert így 2e Ft-tal megúszom a 16e helyett, azt, hogy feledékenyül felnőtt helyett diákbérletet vásároltam.

Köszi előre is!
  • birdo #6214
    Már ma igényelek egy hajózási utat kőbányára
  • Narxis
    Gyorshajókon szállítanák a BKV-utasokat!
  • Tarajos Sül
    Száz millióért bérel irodát a BKK
  • Molnibalage
    Amíg el nem kedődhet a lebontása és egyes vonalak kiszervezése.
  • ChaosTeam
    És meddig is menekül így meg a BKV? :D Ez a "végtelen történet" legújabb kiadása :D
  • Fabio Capello
    minek...
  • Narxis
    Tarlós nyert a "kormányelrántós" versenyben. :)
  • Dzsini
    "Sokak várakozása ellenére a BKV valószínűleg megmenekül" - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester
    Megkapja a BKV az állami garanciát
  • Yoda001
    I love metro - hangos képriport a hármas metró karbantartásáról
  • Dzsini
    Alapozásnak a #6159-es hozzászólásban linkelt oldalt olvasd el (az sem teljesen független oldal, de valamennyire próbál tényszerű lenni jelen esetben), valamint (ha tudsz angolul) az angol wikipedia tömegközlekedés, és annak anyagi forrásairól, fenntartásáról szóló szócikkeket fusd át, jobban jársz azokkal, mint egy konkrét propagandacélra gyártott műsorral (gy.k. híradó).

Plusz sürgősen felejtsd el, hogy bármilyen politikai döntés bármilyen gazdasági vagy egyéb racionalitásra alapozva történik.
  • Tarajos Sül
    A számlákat, hitel részletét ki kell fizetni, azon nem lehet spórolni, a gázolajon sem, de látod, mégicsak találtak valamit, amin lehet spórolni.
  • Tarajos Sül
    A problémáról eddig is tudtam, és a felvett hitelekről is a BKV-nak, én is nézek híradót. :)
    Az elképzelésem, eszem(van olyan is :D ) olyasmin jár, ha tudom, hogy nincs kajára pénzem, vagy pl észreveszem, hogy a mobilnet adatforgalmából kevés van a korlátozásig, akkor nem azt csinálom, "majd lesz valahogy", hanem elkezdem csökkenteni az ételt, amit megeszek naponta(csak példa), vagy kevesebbet netezek.
    Bár lehet azt a "híradót" nem néztem elég alaposan, és minden évben volt szó a bkv-ról, hogy hogyan lehet csökkenteni a mínuszokat, DE én erről csak most halottam, helyesbítenék, eddig is lehet volt szó a spórolásról, csak most sürgetik még annál is jobban.
    Abban valóban tévedtem, amikor nem tudtam azt, hogy a bkv nem saját erőből tartsa el magát..
    Mind1, leírtam a véleményem, te is, nem vitatkozni jöttem. :)
  • Molnibalage
    Video