6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#6281 Fogalmam sincs, hogy mennyire használt, soha életmben nem utaztam rajta. Mindig is terveztem, mert nekem olyan "egoztikus vonal" ráadásul magasvezetésű. Inkább megnéztem youtubon, mert fel van rava.
Nem értme, hogy mit rugózól ezen.
1. Bp-nek számtalan teljesen lelamortizált villamos vonala van. Ez az egyik.
2. A pályázati pénzek lehívásának van ütemezése.
3. A pálya karabantartásnak is van.
1+2+3 = 37-es vonal felúítása. -
#6280 Amiről én írtam, és amiről Te az két különböző dolog.
Én azt nem értem/nem örülök neki, hogy miért egy alig használt vonalat újítottak fel..
Teljesen feleslege volt szerintem, de az okosok ott fent a bőrfotelben ezt biztos jobban tudják. -
#6279 Az 1-es és 3-as villamosnál 94%-ban EU-s pénz jön. Ez lényegében azt jelenti, hogy mi kb. az adminisztratív költségeket és a tervezést fizetjük ki. Minden mást az EU áll... -
#6278 Szerintem a bkv-nak, vagy bkk-nak (de talán uniós pénzből van)nincs annyi pénze hogy egy évben 2-3 vonalat is felújítson, de az uniós pénz sem szerintem a munkálatok 100%-át állják.
Így gondolom, szerintem a legfontosabb lenne a lényeg.
Lehet mondtam pár hülyeséget a bkv-ról, lentebb a műkődéséről.. :D de szerintem ez nem az... -
#6277 Na igen, csak ezt nem lehet bebizonyítani (legalábbis nehéz). -
#6276 ez ugyanolyan büncselekmény akkor, mintha bliccelnék. -
#6275 Ha kiírom, hogy nem működik, ki dob bele pénzt?
- Bűnvadászok -
#6274 Ma a kosztolányin szerencsétlenkedett egy 3 tagú középkorú család, bedobálják az automatába a pénzüket, megnyomják a gombot, az meg közli hogy elfogyott a jegy. persze az aprót nem kapták vissza. mondtuk nekik hogy nyugodtan száljanak fel, ha a keletibe mennek, ritkán van azon a vonalon ellenőr, és ha jönne is, közöljék velül hogy szar volt az automata. ha nem jön, akkor meg "ingyen" utaztak.
de miért nem írja ki a gép előtte hogy nincs egy? -
#6273 Mert éppen az került sorra. Szerinted milyen móka lenne az egyes villamost iskolaidőben lezárni, és pótlóbuszokkal feltölteni a Hungária körutat? Az olyasmiket (ahogy a 4-6-ot is) nyáron szokták csinálni, mert bár több a turista, a diák és munkába járó sokkal kevesebb. -
#6272 Az addig oké. :)
Azt nem vágom, hogy miért egy olyan villamost "gyorsítanak" amin van 3 ember, holott a kihasználtabb villamos pályájának egy kis szakaszán mozog a sín, ha rámegy a busz, mert "kimorzsolódott "körülötte az aszfalt.. -
#6271 pofon egyszerű... mert már olyan szinten lassan ment a villamos, hogy a menetideje majd egy órára növekedett.De így gyorsabb lett a 29-nél )) -
#6270 Ahelyett, hogy egy olyat pályát építettek teljesen újjá, amin félóránként megy át egy szerelvény, azon is ha van 10-20 utas, ahelyett belekezdhettek volna az elektronikus jegykezelő rendszer kiépítésébe, vagy egy forgalmasabb útvonalat is felújíthattak volna.
...vagy talán uniós pénzből csinálták a munkálatokat, és pont a 37-es villamos vonalára adtak "engedélyt"? -
#6269 Nem tudom megérteni, hogy miért azt a szutyok 37-es villamos vonalát újították fel(a salgótarjáni utcánál, a volt józsefvárosi p.u. mögött), avagy teljesen új pályát építettek neki, mikor az 1-es, vagy a hármas villamos vonala sokkal kihasználtabb, mint a 37-es vonala, és az sokkal roszabb állapotban van..
Ilyen hülye ok nem játszik, hogy dugó lenne, ha a forgalmas villamos vonalat korlátoznák, mert felújítják a pályát(akkor akár az aszfalton is mehetne a villamos kereke, csakhogy ne legyen dugó.. :D), a kihasználatlanabbat pedig így könnyebb volt felújítani..
Mondták nekem, hogy a 37-es vonalát azért újították fel, mert arra szokott menni a kombinó a garázsba, és hogy az ócska pálya ne tegye tönkre a forgóvázát.. ez jogos. de a forgalmasabb vonalakon nem csak a garázsba mennek 1x-2x a szerelvények.. -
#6268 Van közük nagyon ütős, de egy-kettő kifejzetten gyenge. Összességében jó. -
#6267 Na igen, ez képzőművészet. Ha nálunk megrendelne ilyesmit a BKV, másnap ráfestené a monogramját a sok nyominger graffitis és utána nézhetnéd a krikszkrakszokat. -
BenceYCE #6266 A motor által termelt hőt a buszok faránál oldalt elhelyezett hűtő adja le a fagyálló hűtőfolyadékkal. A feleslegesen termelt hőből fűti egy fűtéskörön a fülkét is és egy másik körön az utasteret is. A történet a radiátorokhoz hasonlít. Minden körnek van egy elzáró golyóscsapja. Ha mindet elzárod, akkor csak a busz faránál, oldalt található radiátoron keresztül képes hőt leadni. Ezzel csak az a baj, h ez rendszerint a téli olajos latyakos permetet is beszippantja, ami erősen rárakódik. Ezután a jól megfizetett, magasan kvalifikált szerelő/kisegítő egy egyszerű gőzborotvával időnként átmossa a radiátort ha épp van kedve. Ezzel csak egy baj van, hogy a gőzborotva a vékony kis lemezecskéket elhajtja és ezzel drasztikusan lecsökken a hűtő hőleadási teljesítménye. Ez télen nem is okozna akkora bajt mint mondjuk nyáron. Ugyanakkor tudd, h az a buszvezető aki nem zárja vagy záratja el a fűtésszelepeket az vét a belső utasítás ellen. Jobb esetben szerelőt hív, és az ki is jön és az el is zárja. Kis önszorgalommal saját magának elzárja. Rossz esetben elzárja, majd kinyomja a felforrt fagyállót a busz motorja. Még rosszabb ha semmit se tesz, vagy maga a buszvezető nyitja ki, mert tudja, h ha elzárja, felforr, aztán a szerelő lehet inkább kinyitja, majd a második után beküldi garázsba, ahol nem tudnak a garázsdiszpécserek Neki másik buszt adni, így a fűtéssel közlekedő busz helyett nem megy semmi. -
#6265 "hol bezár, hol nem akar becsukódni a Mercedesek automata ajtaja."
most komolyan, ezeket a szaros merciket minek vették meg? se légkondi, se nyitható ablak, és ezek szerint az ajtóval is komoly gondok vannak, hurrá...
annak viszont örülök, hogy az új egyelőre egy darab MAN trolit nagyon sokat látom felénk, az nagyon jól néz ki, remélem ilyen szép állapotban marad kívülről-belülről:) (bár tudom, reménykedni lehet, sok értelme nincs...)
a hűtővizes dolog pedig valahogy úgy lehet, ahogy írod Tarajos Sül :) -
#6264 Te jó ég, ez nagyon jól néz ki! -
#6263 egy kis stockholmi metró -
#6262 ... No comment.
Tudom, én is hozzájárultam, hogy ilyen helyzetbe került a bkv, mert nem egyszer blicceltem, de az a sok ... is, aki végkielégítéseket felvette.. Azonkívül tavaly november óta vettem a havi bérletet, és ezt nem fizeti a munkáltató, de ha valaki nem hiszi el, hogy rendes ember vagyok, képes vagyok mindegyikről fényképet készíteni. :D
Jah, és mondja már meg nekem valaki, ha tudja, hogy hogy lehet elkerülni a hűtővíz felforrását azzal, ha az utasteret fűtik?
Talán a hűtő által termelt hőt az utastérbe vezetik, és így áramoltatják a levegőt a hűtőnek?
Nem értem.. :/ -
#6261 Nem éppen BKV, de köze lehet hozzá az egységesítés során. Arra lennék kiváncsi, hogy diákoknak is megmarad a kedvezmény? Mert nem lett felsorolva a védendő csoportokban.
Forrás -
#6260 A közlemény kitér arra is, hogy az eset kapcsán kérdésként merült fel, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere miért adott téves tájékoztatást arról, hogy nem volt szerelvény az állomáson. Mint írják, akkor a fődiszpécsernek annyi információja volt, hogy az állomáson az utasoknak a mennyezet leomlása nem okozott sérülést, a törmelék a vágányzónába hullott, ezt úgy értelmezte, hogy nem tartózkodott szerelvény az állomáson.
Később viszont kiderült, hogy a helyszínen egy szerelvény is tartózkodott. "Szeretnénk leszögezni, hogy sem a BKK-nak, sem a BKV-nak nem állt és nem áll szándékában, érdekében az eset egyetlen részletének eltitkolása sem, pusztán a gyors információadás szándéka vezetett téves információk közléséhez" – zárul a közlemény.
helyesbítés -
#6259 "az állomáson szerelvény nem volt."
Az a metró lehet, hogy akkor ért be, csak rádobálták a törmeléket.. :D
Hagyjátok már szegény diszpécsereket.. :D -
#6258 Fantommetrók közlekednek :)
"Leszakadt a díszmennyezet két, egyenként két négyzetméteres darabja a 3-as metró Népligeti állomásán szombat délután, -értesült BKV-s forrásokból és utasoktól a BKV-figyelő.
A BKV-figyelő blog információit megerősítve a fődiszpécser az MTI-nek azt mondta, az Újpest felé tartó vágány felett két, egyenként 2 négyzetméteres burkoló elem szakadt le, személyi sérülés nem történt, az állomáson szerelvény nem volt."
forrás -
#6257 Tragikomikus.
-
#6256 Egy droiddal kevesebb. -
#6255 "Átbújt a megállóban lévő két busz között, és kiugrott az úttestre" - ezek után mit lehet hozzá szólni? Több szinten is szabálytalan volt... -
#6254 Ehhez mit szóltok? -
#6253 Jók ezek a zöld buszok. :) -
BenceYCE #6252 Nem dolgozok már Vele, nem tudom mikor dolgozik :) -
#6251 és meg lehet valahogy tudni hogy mikor van ő? kb havonta egyszer megyek fel úgy pestre "szórakozni" (2 hetente meg haza:D) és jó lenne kifogni :)
-
#6250 ..még ebben az évben fog megszűnni a kollektív szerződés, és akkor lehet, hogy nem 86%-ot fizetnek majd, hanem kevesebbet, akkor pedig nem csak én leszek megsz.patva.. :/ :/ -
#6249 Végülis nem lenne olyan sok a "megtakarításom", ha bliccelnék, mert a munkáltató a vonatjegy 86%-át fizeti, és ha nem veszek BKV bérletet, akkor nem a közigazgatási határig kéne vennem vonatjegyet, hanem odáig, ahol átszállok a bkv-ra, így nagyobb összegű lesz a vonatjegy, és abból a nagyobb összegből fizetnek nekem 86%-ot.. szóval nem 9800Ft kéne kevesebbet fizetnem.. azért a pár ezerért meg nem biztos, hogy megéri, ha tényleg elkapnak, és akkor már 8ezer, vagy 16 ezer a bkv büntetés.. :) -
#6248 Kb. annyira, mint a bolti biztonsági őrökkel, mert most már egy csokiért is hív(hat)nak rendőrt, nekik meg végig kell zümmögni az egészet. -
BenceYCE #6247 Mindent lehet, csak van amit nem szabad ;) -
BenceYCE #6246 Pisti még létezik :) -
BenceYCE #6245 A rendőrségnek már tele a lomposa a bkv ellenőrökkel... -
#6244 talán a bkvfigyelő oldalán meg is szavaztatták hogy mi legyen vele, és arra azért szokott adni a bkv...
na mindegy, a lényeg hogy csak azért nem rúgták ki mert nem olyan szar szürke hétköznapi hangulatban van mint az átlag befordult ember :)
tisztelet a kivételnek...
itt lejjebb beszéltetek róla, igen, tömbjegy (és egyáltalán nem azért, hogy szándékosan le legyenek húzva szerencsétlenek...) -
#6243 Megengedték a viccet a sofőrnek!
Szerintem annyi visszajelzést kapott a BKV azért, hogy ki ne rúgják, hogy meggondolták magukat.
"Csak itt-ott kértek némi finomítást a viccekben"
Ez 99%, hogy a jármű állapotával kapcsolatos viccek mellőzését jelenti. :D -
#6242 rendben! köszönöm szépen! :-)
szép estét Neked! :-)