6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Yoda001
    szuper, végre több évnyi állás után elvitték őket az Örsről, az alap zöld színűkkel együtt... :)

#6318: a hármas vonalra a kettes vonal kocsijai kerülnek, új nem
  • Dzsini
    Igen, sajnos a pénznyelő helyett, ami a négyes földalatti villamos néven épül, az sok mindent jó lett volna, de ezen már kár keseregni, inkább el kellene készülni vele és gyorsan munkába állítani, tehermentesítve a 7-173 buszcsoportot, az ott felszabaduló, még egész jó állapotú buszokkal pedig kiváltani a leginkább szétrohadó állományrészt.
  • banok
    http://index.hu/belfold/budapest/2012/09/04/ujabb_10_hannoveri_villamos_erkezett/
  • Tarajos Sül
    A 3-as metróvonalra gázos lesz vadiúj szerelvényeket telepíteni, mert állítólag ott a pálya is igen csak elhasználódott.
    Valahol olvastam, hogy ha az orosz kocsikat új forgóvázakkal szerelték fel, akkor azok is tönkrementek.
    A forgóvázak azok, amikben a kerekek vannak a tengelyekkel, és amin üzemszerűen mozog a kabin. :)

Egyébként vitézi megmondta, hogy amit most a 4-es metróra költenek 300-400 milliárdot, abból az egész BKV-t fel lehet újítani tetőtől talpig, mindent..

Jelen pillanatban így áll a 4-es metró keleti p.u.-nál lévő állomása:

2012.08.31.-ei kép a Keleti Pu. meletti 4-es metró készülő megállójáról.

2012.08.31.-ei kép a Keleti Pu. meletti 4-es metró készülő megállójáról. 2

A képek a Keleti Pu. piros pöttyös nagy analóg órájának másik oldaláról készültek.
  • Dzsini
    EU szabvány volt, aminél a helyi rendelkezések egy fokkal szigorúbbak.
  • Narxis
    Mégse volt megfelelő a fékrendszerük nekünk, nem? :D
  • Dzsini
    Ők se hülyék :)
    Amúgy a négyes vonalon - ha egyszer elkészül - is Alstom szerelvények lesznek, ők a második legnagyobb metrógyártó, és a legnagyobb nagysebességű vasútgyártó cég a világon, valószínűleg tudják, hogy mit csinálnak.
  • ChaosTeam
    Gondolom nem véletlen, hogy az Alstom szerelvényekkel akar fizetni.... vajon, ha a 3-as vonalon lesz 7 Alstom szerelvény.. akkor nem lesz majd "célszerű" lecserélni idővel az ottani orosz szerelvényeket is... mondjuk pont Alstomra? Ha igen, akkor ez a húzás további szép üzletet jelenthet az Alstom számára...
  • Tarajos Sül
    Meg is van. :)
  • Dzsini
    Ha késlekedtek, akkor a szerződésben meghatározott kötbért kell fizetniük - ha ez szerelvényekről szólt, akkor lehet.
    Csak úgy, jófejségből nem fognak szerelvényeket ajándékozni.
  • Tarajos Sül
    ..az igaz egyébként, hogy az alstomtól kaptunk pár szerelvényt ingyen, mert késlekedtek, baj volt a fékekkel, és a többi?(kárpótlás gyanánt..)
    Ilyen jól menne ennek az alstomnak?
  • ChaosTeam
    No, már csak kb. 1 hét és lehet utazni a fantasztikus Alstom metrószerelvényen :)
  • Tarajos Sül
    Addig ezzel semmi gond, még mindenki fél a spraytől, csak vannak olyan vadállatok, hogy pont nem egy spray fogja őket levinni a földre.. Ha mellé lő az ellenőr, mert ugye nem mindennap fogja használni ezt a sprayt, akkor aztán rosszabbul járhat, mint spray nélkül.. :/
  • Fabio Capello
    Aha, meg még mit nem.
  • netuddki
    olvasd el
  • BenceYCE
    A nevedet az ellenséged is bediktálhatta, így 1000% az esélye, h semmi sem lesz belőle, mindössze csak le kell tagadni.
  • Prody
    Jó mindegy... én csak két jeggyel utazom
  • Dzsini
    A húsz jegyes tömb még olcsóbb volt, mint a tíz jegyes, de ez előbbit megszüntették.
  • Truck Driver001
    Köszönöm a válaszokat! : D
    Hát Matyi a nevem, igazándiból kétlem hogy lebuknék. Egy aláírással nem mennek messzire, küldhetik a kamu címre a leveleket, etc. Megtalálni nem hiszem, hogy fognak. Legalábbis reménykedem. :D
  • Prody
    Akkor mi van? :) Nem lehet venni "csomagot" ????
  • Narxis
    Igaz a volánnál történt, de egyik volt tanárom megkapta valakinek a büntetését. Már nem emlékszem, hogy a név az övé volt-e vagy sem de a cím az igen. :D Lehet egy mérges diákja volt(matek-fizika szakos tanár), de lehet, hogy csak véletlen. :D
  • Dzsini
    Sajnos már nagyon rég nincs húsz darabos gyűjtőjegy :(
  • Prody
    Sokan az elsőt és a "20-as jegytömböt" fogják választani :D
  • Dzsini
    Azt nehéz, mert aláíráskor (mivel az nem írás, hanem automata kézmozgás) simán le lehet bukni - főleg, ha valamennyire olvasható az aláírás. Plusz ha visszakérdez menet közben, hogy, "ugye, Tamás?" miközben te Béla vagy, és nem reagálsz, akkor az elég ciki.

...vagy be kell tanulni oda-vissza egy alternatív személyiséget, aláírással, mindennel.

...vagy venni kell jegyet, bérletet.
  • Narxis
    Nevedet is kamuznod kellett volna. :D
  • Tarajos Sül
    Magyarországon nem csak egy ... Tamás van, ami az én nevem pl. de ha nagyon rafkósak, és van egy adatbázisba bejegyzett aláírásod, egy aláirás összehasonlító rendszerük is van, akkor lehet, hogy elkapnak. :D :D
  • Prody
    Ezzel törvényt sértettél, szóval ha lebuksz, csak többet kell fizetned... de kicsi az esélye...
    Attól függ mi a neved... Tehát ha Kovács Ákos a neved, akkor nehezebben buksz le... De ha Xyx Xzy egyedi neved van, akkor helló!
  • Truck Driver001
    Üdv!

Egy gyors, és érdekes kérdésem lenne. :D
    Mai napom megbüntetett egy ellenőr a villamoson, de kamu címet és adatokat adtam meg. Egyedül a nevem ami stimmel, pontosabban az aláírásnál.
    De semmiféle okmányt nem adtam neki, sz.sz szám, etc, ezeket nem tudta felvenni. A cím, anyja neve, születésem, mind kamu. A nevem az egyedüli, ami stimmel + aláírtam. De ennyi.
    A kérdésem az, ezzel tudnak kezdeni valamit? A nevem alapján betudnak azonosítani, megkeresni? [pontosabban az aláírásom alapján]
    Én úgy gondolnám, hogy nem, mivel a többi gagyi teljesen, és semmiféle azonosításra alkalmas adatot, [sz.sz szám, bármi ilyen] nem adtam ki.
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • Narxis
    Nem irigylem a 3-as metrón rendszeresen utazókat
  • birdo #6292
    Arra gondoltam, ha netán bezárják életveszély miatt a mondjuk a hármas metróvonalat, lehetne extrém futópályát kialakítani a föld alatt..... aki túléli, az kap jutalmat......vagy fizetőssé tenném, mint a vadvízi evezést.
  • Molnibalage
    Nézd már meg a videót, amit linekletm. Először műszaki tartalom kell, hogy lehessen költségelni és pályázni a EU-s pénzekre. Egy villamos esetén ez viszonylag gyorsan megy. A metró teljes hossza hányszor nagyobb? Hol is van? Föld alatt? Mennyivel több a kiszolgáló infrastruktúra?

A videóban szó van róla, hogy a probléma előre látható volt, baszott rá az előző bagázs, hogy legalább fölkészüljön. Szartak bele mindenbe. Csoda, hogy a BKV még működik valahogy. Alsó hangon 8 évig nem volt gazdája és semmiféle komoly kontroll felettük. Talicskázták ki a pénzt, és mindent hagytak lerohadni. A talicskázás mellett meg eltapsoltak ~400 milliárdot egy játékmetróra...
  • Molnibalage
    A pályazati pénzek elbírása nem igazodik a BKV infrastruktúrájának lerohadásához. Mit nem lehet ezen megérteni?
  • Tarajos Sül
    Ezekszerint a feladatokat szarul ütemezték. :)
    Semmi bajom a 37-es viszonylattal, egy példa volt arra, hogy más, fontosabb dologra is beruházhattak volna/máshogy is ütemezhették volna a feladatokat, de látszik, hogy nem értem, ezért nem is írok erről, mert nem is fogom megérteni. :)
  • Dzsini
    Az oké, hogy látszólag egyáltalán nem érted, hogy egy nagyvállalat hogy működik, és miről szól a feladatok ütemezése. De miért utálod ennyire a szerencsétlen 37-es viszonylatot? :)
  • Tarajos Sül
    Én nem mondtam olyat, hogy hagyni kell lerohadni. vagyis igen, de még más, fontosabb útvonal levan rohadva, addig a fontosabbra összpontosítsanak, és a gyengébb forgalommal rendelkező vonalat hagyják lerohadni, igen, ezt én mondtam.

"Nem csak a 37-es vonala lesz felújíva..."
    Ezzel szemben én nagyon pesszimista vagyok, de remélem, hogy ok nélkül. :)

Az, hogy egy jobb vonal utascsalógatóbb, azzal egyetértek, de csak azért szerintem nem fog több ember egy olyan villamossal közlekedni, ami jobb, hiszen ott a hármas metró esete..
    Az a média szerint mégrosszabb állapotban van, mint a 37-es a vonala, sőt onnan nehezebb is menekülni egy esetleges kisikláskor, és szerintem a hármas metróval csak többen utaznak. :)
  • Narxis
    Na neeeeee :DDD
  • Molnibalage
    A BKK-n belül egyébként a külső-belső kerületek kötöttpályás forgalmának gyorsítása a cél. A 37-es villamos egy ilyen dolog.

Egy alacsonyabb forgalmú vonal esetén a pályafelúítás, új lámpaállítás és gyorsabb menetidő utascsalogató lehet.
  • Molnibalage
    Nem értek egyet. Attól, mert egy vonal alacsonyabb forgalmú, attól miért kell hagyni lerohadni...? Nem csak a 37-es vonala lesz felújíva...
  • Tarajos Sül
    Akkor is fa*ságot műveltek, gondolom nem az unió mondta ki, hogy a 37-es vonalat muszáj felújítani, ha igen, akkor nem szóltam. :)
  • Molnibalage