BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Ott van a link a #6159-ben, ott írják a lejáró hiteleket, idõpontokkal.

Szerintem itt egyrészt politikai párbaj megy a háttérben (Rogán vs. Tarlós talán, mostanában elég sokszor szóltak be egymásnak), másrészt az a játék, amikor két autó vágtat egymással szembe, és az nyer, aki késõbb rántja el a kormányt...
Fizetni fognak, meg fognak egyezni, de addig feszítik a húrt, ameddig csak lehet. Addig viszont ennek a levét a békés utazóközönség szívja meg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Akkor most mi lesz? Tavasszal leállhat a BKV vagy meddig lehet húzni ezt az adósságrendezést? Valami 70milliárd Ft jár le idén, mintha errõl hallottam volna.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Ki kellene fizetni a hiteleket és a hitelek kifizetésére felvett hiteleket (konszolidáció, csak okosabban, mint 2002-ben). Újraszervezni a támogatási rendszert, és komolyan megegyezni elõre a támogatási arányokról, és ahhoz tartani magát minden félnek (állam, fõváros, települések, esetleg ipar).

Persze érthetõ, hogy se az állam, se a fõváros nem akarja a cechet önmagában állni... ráadásul pénz sincs rá, egyik zsebben sem.

1+ éves tervként pedig nagyon sürgõsen befejezni a négyes metrót (ha már elkezdték), hogy a hetes vonalról levegye a terhet, és el lehessen kezdeni a gépjármûállomány cseréjét, generálozását - ne imával teljen sok buszvezetõ napja, hogy aznap ne rohadjon le alatta kettõnél több busz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Uhh...aakkor itt nem sok megoldás van. :/

Dzsini
Nem megoldható az ilyen típusú átvitel a BKV-nél.

Ezt a Malévnál meg lehetett volna csinálni, mert nincs jelentõs saját jármûpark, lízingelt eszközök voltak, alacsony saját tulajdonhányaddal (a repülõtér külön cég) - ezeket visszaadják, és jónapot, a maradékot pedig eladják, abból kifizetnek annyi tartozást, amennyit tudnak, közben új lízingszerzõdésekkel és az államilag támogatott útirányok átvételével nagyobb gond nélkül tudták volna folytatni az üzemet - ahogy ezt több országban, több repülõtársasággal meg is tették már.

A BKV-nál a jármûpark (az alvállalkozós buszoktól eltekintve), és az infrastruktúra (pl. teljes metróhálózat) is saját tulajdon, ha csõdbe megy, és jönne helyette egy másik, annak meg kellene vennie ezeket / újakat vennie, készíttetnie. Újat venni nincs pénz, metróalagútnál például nem is megoldható. Ha megveszik a régi infrastruktúrát, akkor az eladásból származó pénzt a hitelezõk kifizetésére kell fordítani (fizetések, kölcsönök, stb.), és ha jelentõsen ár alatt történne az eladás, hogy ne legyen túl nagy kiadás belõle, akkor lendületbõl be is perelik õket, teljesen jogosan.
Arról nem is beszélve, hogy a fõvárosnak lendületbõl sokszázmilliárdba kerülne pl. az EU irányába a támogatások visszafizetése, a BKV csõdje valószínûleg magával rántaná Budapestet is - és itt termelik meg az ország GDP-jének jó 40%-át (BP 34 + Pest megye 9 - 2006-os adatok).

Prody
jönnek a sárgataxik!

Narxis
Ez de durva. 😄

Am. szerintetek becsõdöl majd a BKV? Elvileg simán meglehetne csinálni, hogy csõdbe megy és alapítanak egy új céget, aztán nincs adósság vagy kevesebb marad, nem?

Dzsini

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PesSim
dejó! 😊

CattiBrie
tyû! ez nem semmi! 😄

[/spam]™

Dzsini

Dzsini
Ez az, ami szerintem igazán cifra a hírben:
"A közlekedési vállalat már a takarításra sem alkalmaz alvállalkozókat, a tisztaságról is BKV-s dolgozók gondoskodnak. Lejárt ugyanis a szerzõdésük a korábbi céggel. Bár kiírtak egy pályázatot a takarításra, még mindig nem hirdettek eredményt. Másodállásban, 600 forintos órabérért jelentkezhetnek pluszmunkára a dolgozók."

CattiBrie
Eltûnnek a biztonsági õrök a metróból
Forrás: penzcentrum.hu

Márciusban már nem dolgoznak a külsõs biztonsági õrök a metróbejáratoknál.

[/spam]™

Prody
öccá' elég lesz ?

bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Desiderata
kem001
Pont ma láttam ezt a buszt. Azt hittem, hogy újak..

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

CattiBrie
Láttál már szelet?

Egyet értek azzal, amit mondasz.. és igen, ha mindenki csak annyira "károsítaná" a környezetét, mint amennyire én, akkor még takarítani sem kéne (erõs túlzás persze, mert az én cipõm is képes saras lenni..).

De vannak balesetek és természeti "katasztrófák". 😊 Például lehet, hogy egy környék azért baromira szemetes, mert a múlt heti szél felborított egy szemetest és széthordott mindent. Senki sem szemetelt és mégis szemetes az utca.
De szerintem ez csak egy sok-sok lehetõség közül úgy, hogy senki sem rongált szándékosan.

[/spam]™

Desiderata
nem feltétlen, lehet panaszlevelet is írni a bkv.hu-n
Prody
<#eljen>

Mike
én nem dohányzom, nem szarok, hugyozok a megállóba, nem szemtelek az utcán, tehát szerintem megteszem azt, amit ha mindeki más megtenne, akkor nem lenne ekkora mocsok
és még én takarítsam a megállót közösségi munkában? nem

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Desiderata
jó, maga a busz is retkes
de attól még nem kellene olyannak lennie
legalábbis én nem ahhoz vagyok hozzászokva
és attól még, hogy közösségi közlekedésrõl beszélünk, még a patyolat tiszta jármûvet és a kulturált megállót elvárhatnánk
ez a minimum és nem pénz kérdése fõleg
Mike
akkor adót minke fizetek, ha még ezt is tõlem várják el?

Dzsini
Ezt nem tudom, nálunk szoktam látni FKF-es (fõvárosi - gondolom azért, mert fõúton van a megálló (?)), BKV-s és helyi közterületeseket, karbantartókat is a megállókban.

Nem minden megálló van BKV tulajdonban, fogalmazzunk így.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Húúú, ha én lefényképezném ezt a megállót itt Avoriazban 😄

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Dzsini
Elméletileg a BKV is karbantartja (valószínûleg alvállalkozókkal) a megállókat, üríti a szemeteseket, javítja a betört üvegeket, stb.

Desiderata
önkormányzatnak nálunk is be lehet jelenteni szemétlerakást, fametszést, fa pótlást (én zuglói vagyok)
de valahogy nekem olyan érzésem van, hogy a BKV feladata kellene, hogy legyen a rendes megálló, végül is õk generálják azt ami miatt "rendetlenség" van (vagyis fókuszálják a tömeget arra a pár négyzetméterre)

ha lenne BKV honlapján valami "Legrendesebb megállók" dicsõségtábla akkor rendbe szedném a közeli megállót, gondolom mások is

CattiBrie
Mindenki azt a megállót, amihez a legközelebb lakik. (Persze így egy-egy megállónak több gazdája lenne, de ez most mindegy) Lényeg, hogy ha látok valakit randalírozni a "megállómban", akkor legyen jogom lelõni csúzlival. 😊)

[/spam]&#8482;

Dzsini
Külsõ kerületekben, családi házas negyedekben, Buda (esetleg Pest) eldugott csücskeiben igen, ahol egy busz jár, és 2-3 utca távolságról is odajárnak az emberek reggeli találkozó, beszélgetõhelyként használják. De szerintem ezekkel a megállókkal nincs is gond, talán pontosan emiatt. Egy Blaha Lujza tér méretû megállónál, amit nem tud igazából senki "sajátjának" érezni, szerintem mûködésképtelen.

Nálunk van kerületi pénzbõl fizetett közterület-fenntartó társaság, akik az általad írt feladatokat megoldják, legalább hetente látni a munkájukat a megállókban, az utakon, járdákon. Persze erre sincs minden kerületnek anyagi lehetõsége, nálunk van kb. 10 éve helyiadó/kommunális adó, amibõl például ezt is fizetik.

Desiderata
kérdés: MÁV-nál volt pár éve egy "Fogadd örökbe a vasútállomást!" kezdeményezés

BKV megállókra szerintetek mûködne?
(gondolok itt, söprésre, szemétszedés, virágok kiültetése, közeli növényzet ápolása, firkamentesítés, stb.)
Desiderata
az ajtónak azért támaszkodnak az emberek, mert csúcsidõben máshol nem férnek el
nem azért mert tilos, nem fogok még egy buszt/villamost várni

amióta büntetik a piroson átgyalogolást, azóta én se megyek át, de csak azért mert nem szeretném ha lekandiznának és fizethetnék miatta
egyébként meg fel tudom mérni mikor és hol lehet átmenni, sajnos fõleg az öregek már nem képesek kellõen megítélni
Mike
ja igaz, XXII. ker.

Dzsini
Igen, bár inkább külvárosi (Dél-Buda)

Mike
te budapesti vagy?

Dzsini
Ezért beszélgetek itt is és máshol is Dzsinivel, mert nem moderátor. Nyugodtan vitázz velem ha eltérõ a véleményed, szívesen fogadom. Legfeljebb arról van szó, hogy én könnyebben szólok egy moderátornak, ha anyázásba fordul a dolog, de az két értelmes ember vitájában nem fordul elõ.

(Sõt, képzeld el, hogy még a zebráig is el szoktam menni, pedig sokszor rövidebb egyenesen átmenni az úton, és még sok autó sem jár arra - számomra ez a természetes viselkedés része, nem okoz kényelmetlenséget, problémát sem a betartása, akkor miért ne tenném? - És ez lehet a válasz egy része BenceYCE #6115-ös kérdésére.)

Mike
meg most álljak le egy moderátorral vitatkozni? mégjóhogynem 😄

de tetszik ez a mentalitás, te azért nem támaszkodsz neki, mert tilos
én meg max azért hogy ne essek ki

én kapaszkodni sem szoktam mindig

Dzsini
A buszok ajtaja is ilyen látod - alapvetõen leszarja, hogy nekitámaszkodnak, de ha túl nagy ellenállásba ütközik, akkor enged 😊

Mike
sosem voltam következetes, mindig összevissza beszéltem, szal hagyj 😄

alapvetõen leszarom, de azért beleszólok, de ha túl nagy ellenállásba ütközöm, engedni szoktam
mint mondtam, én már nem akarom megváltani a világot, illetve nem itt, ezen a fórumon

Dzsini
Ha nem foglalkozol másokkal, akkor minek követed a hülyeségeiket (akár figyelemmel, akár cselekvéssel)? Ha - ahogy írod - leszarod a világot, miért írod, hogy ki van tekeredve? Elég sok helyen, komolyan belefolysz a világ dolgaiba, napi szinten foglalkozol vele legalább itt a fórumon több topicban is. Döntsd el, hogy foglalkozol-e másokkal vagy sem, de tartsd magad hozzá 😊

(nem kell messiásnak lenni, hogy normálisan viselkedj, sõt)

Mike
mutass példát te
én nem vagyok messiás, nem akarom megváltani a világot, sõt leszarom

de te csak élj a szabályaid szerint, szived joga, de engem hagyj vele békén 😊

Dzsini
És ha más is hülye, akkor te feljogosítva érzed magad arra, hogy te is az legyél? Érdekes felfogás, csak nem vezet sehova. Inkább mutass példát azzal, hogy legalább te nem vagy az. Hátha feltûnik valakinek.

Mike
és? én meg ismerek olyan esetet, amikor a kanyar eljegesedett egy ifa kicsúszott az árokba, jött a rendõr, az is kicsúszott, és mit tett a rendõr? megbüntette az ifást

Mo-n minden ki van tekeredve

Mike
én meg nem a harmonikásra gondoltam

Ejj, ennek a "trolibusznak" története van 😊

Hogy is van megoldva Londonban?

Dzsini
"Az ajtónak támaszkodni, és az alsó lépcsõn utazni tilos" - ha jól emlékszem így írják az Ikarusokon is 😊

Én emlékszem olyan esetre, hogy a régi, még harmonikás ajtajú csuklós is kinyílt menet közben:

(sõt, ezek olyan gyengén tartottak, mint a régi HÉV mágneses ajtók, vagy a villamosok hasonló formájú ajtajai, simán lehetett menet közben nyitni, még egy tizennéhány éves srácnak is különös erõfeszítés nélkül)

és van példa arra is, hogy szabálysértési eljárás indult a kipottyanóval szemben