BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem itt egyrészt politikai párbaj megy a háttérben (Rogán vs. Tarlós talán, mostanában elég sokszor szóltak be egymásnak), másrészt az a játék, amikor két autó vágtat egymással szembe, és az nyer, aki késõbb rántja el a kormányt...
Fizetni fognak, meg fognak egyezni, de addig feszítik a húrt, ameddig csak lehet. Addig viszont ennek a levét a békés utazóközönség szívja meg.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Persze érthetõ, hogy se az állam, se a fõváros nem akarja a cechet önmagában állni... ráadásul pénz sincs rá, egyik zsebben sem.
1+ éves tervként pedig nagyon sürgõsen befejezni a négyes metrót (ha már elkezdték), hogy a hetes vonalról levegye a terhet, és el lehessen kezdeni a gépjármûállomány cseréjét, generálozását - ne imával teljen sok buszvezetõ napja, hogy aznap ne rohadjon le alatta kettõnél több busz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ezt a Malévnál meg lehetett volna csinálni, mert nincs jelentõs saját jármûpark, lízingelt eszközök voltak, alacsony saját tulajdonhányaddal (a repülõtér külön cég) - ezeket visszaadják, és jónapot, a maradékot pedig eladják, abból kifizetnek annyi tartozást, amennyit tudnak, közben új lízingszerzõdésekkel és az államilag támogatott útirányok átvételével nagyobb gond nélkül tudták volna folytatni az üzemet - ahogy ezt több országban, több repülõtársasággal meg is tették már.
A BKV-nál a jármûpark (az alvállalkozós buszoktól eltekintve), és az infrastruktúra (pl. teljes metróhálózat) is saját tulajdon, ha csõdbe megy, és jönne helyette egy másik, annak meg kellene vennie ezeket / újakat vennie, készíttetnie. Újat venni nincs pénz, metróalagútnál például nem is megoldható. Ha megveszik a régi infrastruktúrát, akkor az eladásból származó pénzt a hitelezõk kifizetésére kell fordítani (fizetések, kölcsönök, stb.), és ha jelentõsen ár alatt történne az eladás, hogy ne legyen túl nagy kiadás belõle, akkor lendületbõl be is perelik õket, teljesen jogosan.
Arról nem is beszélve, hogy a fõvárosnak lendületbõl sokszázmilliárdba kerülne pl. az EU irányába a támogatások visszafizetése, a BKV csõdje valószínûleg magával rántaná Budapestet is - és itt termelik meg az ország GDP-jének jó 40%-át (BP 34 + Pest megye 9 - 2006-os adatok).
Am. szerintetek becsõdöl majd a BKV? Elvileg simán meglehetne csinálni, hogy csõdbe megy és alapítanak egy új céget, aztán nincs adósság vagy kevesebb marad, nem?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"A közlekedési vállalat már a takarításra sem alkalmaz alvállalkozókat, a tisztaságról is BKV-s dolgozók gondoskodnak. Lejárt ugyanis a szerzõdésük a korábbi céggel. Bár kiírtak egy pályázatot a takarításra, még mindig nem hirdettek eredményt. Másodállásban, 600 forintos órabérért jelentkezhetnek pluszmunkára a dolgozók."
Forrás: penzcentrum.hu
Márciusban már nem dolgoznak a külsõs biztonsági õrök a metróbejáratoknál.
[/spam]™
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
aham <#rinya>#rinya>
XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB
Egyet értek azzal, amit mondasz.. és igen, ha mindenki csak annyira "károsítaná" a környezetét, mint amennyire én, akkor még takarítani sem kéne (erõs túlzás persze, mert az én cipõm is képes saras lenni..).
De vannak balesetek és természeti "katasztrófák". 😊 Például lehet, hogy egy környék azért baromira szemetes, mert a múlt heti szél felborított egy szemetest és széthordott mindent. Senki sem szemetelt és mégis szemetes az utca.
De szerintem ez csak egy sok-sok lehetõség közül úgy, hogy senki sem rongált szándékosan.
[/spam]™
és még én takarítsam a megállót közösségi munkában? nem
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
de attól még nem kellene olyannak lennie
legalábbis én nem ahhoz vagyok hozzászokva
és attól még, hogy közösségi közlekedésrõl beszélünk, még a patyolat tiszta jármûvet és a kulturált megállót elvárhatnánk
ez a minimum és nem pénz kérdése fõleg
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
de valahogy nekem olyan érzésem van, hogy a BKV feladata kellene, hogy legyen a rendes megálló, végül is õk generálják azt ami miatt "rendetlenség" van (vagyis fókuszálják a tömeget arra a pár négyzetméterre)
ha lenne BKV honlapján valami "Legrendesebb megállók" dicsõségtábla akkor rendbe szedném a közeli megállót, gondolom mások is
[/spam]™
Nálunk van kerületi pénzbõl fizetett közterület-fenntartó társaság, akik az általad írt feladatokat megoldják, legalább hetente látni a munkájukat a megállókban, az utakon, járdákon. Persze erre sincs minden kerületnek anyagi lehetõsége, nálunk van kb. 10 éve helyiadó/kommunális adó, amibõl például ezt is fizetik.
BKV megállókra szerintetek mûködne?
(gondolok itt, söprésre, szemétszedés, virágok kiültetése, közeli növényzet ápolása, firkamentesítés, stb.)
nem azért mert tilos, nem fogok még egy buszt/villamost várni
amióta büntetik a piroson átgyalogolást, azóta én se megyek át, de csak azért mert nem szeretném ha lekandiznának és fizethetnék miatta
egyébként meg fel tudom mérni mikor és hol lehet átmenni, sajnos fõleg az öregek már nem képesek kellõen megítélni
(Sõt, képzeld el, hogy még a zebráig is el szoktam menni, pedig sokszor rövidebb egyenesen átmenni az úton, és még sok autó sem jár arra - számomra ez a természetes viselkedés része, nem okoz kényelmetlenséget, problémát sem a betartása, akkor miért ne tenném? - És ez lehet a válasz egy része BenceYCE #6115-ös kérdésére.)
de tetszik ez a mentalitás, te azért nem támaszkodsz neki, mert tilos
én meg max azért hogy ne essek ki
én kapaszkodni sem szoktam mindig
alapvetõen leszarom, de azért beleszólok, de ha túl nagy ellenállásba ütközöm, engedni szoktam
mint mondtam, én már nem akarom megváltani a világot, illetve nem itt, ezen a fórumon
(nem kell messiásnak lenni, hogy normálisan viselkedj, sõt)
én nem vagyok messiás, nem akarom megváltani a világot, sõt leszarom
de te csak élj a szabályaid szerint, szived joga, de engem hagyj vele békén 😊
Mo-n minden ki van tekeredve
Én emlékszem olyan esetre, hogy a régi, még harmonikás ajtajú csuklós is kinyílt menet közben:
(sõt, ezek olyan gyengén tartottak, mint a régi HÉV mágneses ajtók, vagy a villamosok hasonló formájú ajtajai, simán lehetett menet közben nyitni, még egy tizennéhány éves srácnak is különös erõfeszítés nélkül)
és van példa arra is, hogy szabálysértési eljárás indult a kipottyanóval szemben