6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#6361 Mindenhol kint van a tájékoztatás-figyelmeztetés, hogy figyelj az értékeidre - az, hogy ez az átlag utazót marhára nem érdekli, az csak annyit jelent, hogy a saját hibájából fog tanulni, mert máséból nem hajlandó.
Én a hátizsákot is leveszem és kézben tartom a metrón, és a mozgólépcsőn, mert egyrészt nem foglalok annyi helyet, másrészt ha sokan vagyunk, akkor észre sem veszem, hogy kinyitják a lökdösődés közepette.
Az pedig alap, hogy nem lóbálok a kezemben olyan dolgokat, amiket egy villanás kikapni és elszaladni vele - ha nem bírja ki Facebook nélkül azt a 10 percet amíg utazik a metrón, akkor egy szíjjal kösse a csuklójára a kütyüjét.
Nálunk nincs bekamerázva az összes közterület és jármű (lásd: Egyesült Királyság), és a metróban lent is hiába van biztonsági ember (pl. a Kossuth téren), azért nem fogja meg valakinek a grabancát, mert az utolsó pillanatban száll le a járműről. Tehát maximum letiltatja a SIM-et és a telefon IMEI-jét, de vissza nem fogja kapni akkor sem, mert egy órán belül már eladta, és/vagy kiütötték belőle az előző IMEI-t.
A büntetések súlyosbítása pedig - ez már sokszor kiderült más eseteken is - a legtöbb esetben nem visszatartó erő, mert nem azért csinálja, hogy elkapják. -
#6360 Az ilyen típusú lopásokat 2 módon lehet megelőzni:
-figyelemfelhívás, pl. teleplakátolni erről szóló rendőrségi tájékoztatókkal a metrót, de talán elég az ajtókra is tenni kívül-belül
-büntetés szigorítása, ha 3 hónapot kell majd kényszermunkán dolgoznia(nehéz fizikai munka) akkor meggondolja, hogy megér-e egy telefon annyit, persze ez feltételezi azt, hogy előbb utóbb elkapják amihez az kell, hogy minél több rendőr mászkáljon az utcán, ha épp van 1 a metrón az tudja értesíteni az állomás közelében lévő egységeket és elkapják azonnal
Egyébként kitették főoldalra is ezt a videót, ez is a megelőzés egy módja. -
#6359 hmm.. azért filmezik, mert vicces volt, ahogy kómázik az ajtó mellett állva (és várták, hogy pl elesik)? -
#6358 Én nem értem a felvételt készítőt. Feltételezésem szerint tettestárs.. vagy ha nem is az, de valahonnan tudta, hogy mi lesz. És utána még meg is osztja a felvételt mindenféle arc kitakarása nélkül. Mondjuk még nem néztem az esetleges kommenteket. -
#6357 Ja de, mégis találtam valamit - a videót készítőnek eszébe sem jut figyelmeztetni a leendő áldozatot vagy közbelépni. -
#6356 Ez bármelyik országban működik, vagy esetleg látsz valamilyen megoldást, ami nem arról a kivitelezhetetlen dologról szól, hogy minden ajtóba biztonsági őrt teszel? -
#6355 Na ez nem semmi. Közbiztonság Abszurdisztánban 2012 végén. Elképesztő. -
#6354 bár a többség szerintem látta már, de ha nem, akkor:
-
COOLancs #6353 Itt látni hogy nem kell ám nyugatra menni hogy lássa az ember milyen a normális állapot. Sajnos a BKV-ból profi maffiózók talicskázzák ki a pénzt, és ha valaki megkérdezi hogy miért nincs fejlődés, mindig a pénzhiánnyal takaróznak. -
#6352 Igaz-igaz.. :D
Nem olvastam egyébként. -
#6351 egyetértek, a végével viszont nem:
ha a próbajegy nem úgy lyukaszt ahogy neked már a magaddal vitt jegyed, akkor mi történik? garantált büntetés, ez még rosszabb is, mintha csak akkor lyukasztanál ha látod az ellenőrt :) -
#6350 Hát, mintha a BKV írta volna hogy piramis játék az a szervezet.
Gondolom nem tetszik nekik de nem tudnak semmit csinálni. -
#6349 *(van pár sumák jegyvizsgáló, de kevés az ilyen, valljuk be, és nem mindegyik nézi meg rendesen a jegyeket, de azért szerintem olyanok az érzékszerveik, hogy a sok ezer "járaton" eltöltött idők után tapasztalatból 1 mp alatt észreveszik, ha valamelyik utas sumákol. :) ) -
#6348 Lehet megint hülyeséget mondok, ha a mávot a bkv-hoz hasonlítjuk, de pl. mindenki tudja, hogy a vonaton jár az ellenőr oda vissza.
(van pár sumák, de kevés az ilyen, valljuk be, és nem mindegyik nézi meg rendesen a jegyeket, de azért szerintem olyanok az érzékszerveik, hogy a sok ezer "járaton" eltöltött idők után tapasztalatból 1 mp alatt észreveszik, ha sumákol valaki.. :) )
A bkv, és a máv között az a különbség, hogy utóbbin rendszeresen jár az ellenőr a BKV-hoz képest.. BKV-ra mindenki úgy száll fel szerintem, mintha ingyen lehetne utazni, mert nem jönnek az ellenőrök.
Közterületessel sem érnek semmit, ki vannak azok öltözve, akiket én láttam.. Amíg a busz/villamos egyik részében igazoltat az ellenőr/közterületes, akár egyenruhában, akár civilként, addig a busz másik részében utazók ezt kiszúrják, és már pittyegnek is a pecsételő automaták.. Ahol meg a lyukasztó van felszerelve, ott még jegyet se kell venni..Viszel magaddal egy kilyukasztott jegyet, és ha jön az ellenőr, akkor ott van nálad az "érvényesített" jegy.
Egyébként mi van azzal a csoporttal, aki kifizeti a büntetéseket, ha befizetsz nekik egy éves bérlet árát?
Nem kell elérhetőség, nem akarom őket igénybe venni, csak érdekel, hogy a BKV-t ez mennyire érdekli, illetve mit tudtak ellenük tenni. -
#6347 Csodás Lesz piktogram a füstölő metróra és lerobbant buszra is? -
#6346 Azok nem érnek semmit, 2 méterről nehogymár elolvassa milyen pecsét van a bérletbe nyomva már ha éppen odanéznek... -
#6345 Meg mondjuk majd minden metró megálló bejáratánál és kijáratánál ott állnak az ellenőrök és nézik, hogy van e érvényes jegyed, bérleted. Vicc az egész. -
#6344 Abszurdisztán -
#6343 Évente ezerszer kell büntetnie egy bkv ellenőrnek
Arra még nem jöttek rá hogy esetleg azért kevesebb a bírságolás mert ott vannak a közterületesek is szép egyenruhában?
5 emberből kettő száll fel a megállóban. -
#6342 A videó címében a "New Moscow Metro Station, Novokosino, Opened By President Putin" pedig nyilván elkerülte a figyelmed :) -
#6341 Nem, nem ismerem, de sejtettem, hogy igencsak magas rangú, az ország élén "táncoló" egyénke, mert nagyon kisérgették a testőrök, és majdnem mindig őt mutatta a kamera.. :'D -
#6340 :)
Egyébként észrevettétek, hogy nem nagyon használja a jobb karját? Tisztára, mint Stalin, csak fordítva, mert ő a bal karját lógatta. -
#6339 *cárja :) -
#6338 Ez komoly? Nem ismered Putyint? Ororszország elnöke... -
#6337 fú=fő -
#6336 Nem probléma, fú, hogy megy a busz. :)
Hétvégén múlthét vasárnap jártam szegeden, és mivel vasútbuzi vagyok többek között az ottani villamosról, és pályájáról és készítettem pár képet. :)
K.rvajól néz ki minden, a buszokon nem utaztam, de amiket én láttam mindeggyik ugyanolyan volt, és mindegyik csillogót kivülről, sehol egy rozsdafolt. *.*
Az új swing villamos is jól néz ki, és a régi olyan típusú, mint ami itt az 1es vonalán van, az se néz ki rosszul, nem szakadt, se semmi. :)(bár itt pesten sem)
A videó amúgy nagyon komoly, pont egy buszvezető készítette, reklámozza, hogy milyen helyen dolgozik.. :).
...bár én is lekaptam volna, hogy mikre nem vetemedik a BKV. -
#6335 *nemhogy -
#6334 Nem tudom ki ez a kopasz csóka, de ha miniszterelnök, látszik, hogy szereti az adózókat, és gondol is rájuk.. Orbánt szerintem legközelebb betonfal választja majd el a néptől, mert simán fejbeverjük, nehogy kezetfogunk vele... :D
Első észrevétel. :D -
st3ve #6333 Ezért az UNIÓ nem büntet? :DDD -
#6332 Azért az orosz metró sem lett volna rossz! :D
-
#6331 És lőn bárki utazhatott rajta. -
#6330 Mivel a BKK is azt kommunikálja, hogy várnak minden érdeklődőt és közzétették a "tervezett végállomási időket is", így valószínűsíthető, hogy megváltoztatták az eredeti terveket és már holnap is utazhat rajta bárki.
Persze ez ténylegesen holnap derül majd ki... -
#6329 jó hír, bár a hetedikei indulás elvileg csak a "VIP" emberkéknek lesz, normális átlagember csak nyolcadikától utazhat, vagy azután, miután a vipmenet ment egy kört :)
mondjuk az induláskor nem leszek ott, bár jó lett volna... mindenesetre szombaton úgyis kell metróznom, hátha jön majd :) -
#6328 Az első Metropolis típusú szerelvény pénteken 11 óra 8 perckor indul el az Örs vezér téri végállomásról, utána havonta 2-3 szerelvény áll forgalomba. -
#6327 Le vagy maradva... további 7 Alstom szerelvény érkezik majd elméletileg "kötbér" miatt. Mivel a 2-es és 4-es vonalra is megvan már rendelve a teljes szükséges szerelvényszám, így azt tervezik, hogy ezt a 7 plussz szerelvényt majd a 3-as vonalra viszik.
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=144475 -
#6326 Nálunk mire kész lesz a 4-es metró, az alagút egyes részei úgy fognak kinézni, mint a régi majmok bolygója film egyik részében! :D
Szerintem a horvátok, amilyen tempóval építenek autópályákat, alagutakat, már ők rég megcsinálták volna! :D
Ez is csak pénz szerzésről szól, szerintem :( 2050-re csak kész lesz :D
Amúgy a mostani orosz kék metrónak van modernebb változata! :D
Az talán olcsóbb lett volna! -
#6325 Mindent azért nem, de a teljes busz- és troliparkot, a 3-as metrót fel lehetne újítani, venni új szerelvényeket a metró, HÉV és földalattikra és némi villamossín felúításre meg két hídépítésre telne. A villamospark cseréje önmagában több száz milliárdos tétel... -
#6324 Az Alstom számára is, meg még pár vezető beosztású ember számára... -
#6323 és nyolcadikán már menni is fog... :)
*színükkel -
#6322 Nem most kellene valamikor indulnia a 2-esen a az egyik új metrónak? Mintha szeptember elejét ígértek volna...