6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • a.carkey
    90 óta rohad. De nekik négyes metró kellett, olyan rövid szakaszokkal, hogy az egyikbe már beért a szerelvény egyik fele, a másik fele még az előzőn áll ...

• Dzsini
    Ezek mindig akkor bukkannak fel nagyobb mennyiségben, amikor bértárgyalások vagy költségvetési tárgyalások közelednek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne elég romos állapotban a hálózat.
  • a.carkey
    Hangulatkeltés?
  • a.carkey
    Százévesek a körúton
  • Prody
    Ma akart volna venni egy nő jegyet, mikor felszált a buszra és nem tudott! Asszondja' nem minden vonalon lehet kapni. És nem szállították le :P Pedig két BKV-s is ott volt!
  • Prody
    Hát ez egy igazán értelmes mondat volt. :D
  • Molnibalage
    Na, mégegy balfasz az sg-n...
  • Dzsini
    Hát, nekem az elmúlt közel 2 hónapban nem sikerült megtalálni a menetrend szerinti pozíciót, reggel fél 8 környékén 5 napból négyszer ugyanakkor megyek le (azon a 2 percen belül, amilyen követéssel járnak), és az ugyanakkor induló szerelvényeknél hetente egyszer fogok ki új vonatot.
  • ChaosTeam
    Menetrend szerint járnak, nem véletlenszerűen, bár elég sok áll ki a forgalomból valamilyen hiba miatt, így lehet, hogy napközben már orosz megy helyette. Hétköznap csúcsidőben lehet velük összefutni leginkább...
  • Dzsini
    Véletlenszerűen járnak, én nagyjából ugyanakkor megyek minden reggel és délután metróval, és néha kifogok egyet-egyet.
  • Pluskast
    Válasz ment privátba mert nem hiszem, hogy ez ide tartozna.
  • Starfarer
    Az sg rosszabb mint egy kocsma, szal még finom voltam.
    Azonkívül, látom, hogy az egy vaskereszt, de ha nem náci lennél, mért tennél ki háborús relikviát logóban, ha nem kötődsz hozzá.Szal szerintem jogos volt a feltételezés.
  • Pluskast
    Neked meg a történelem tudásod egy nulla (ha már belemegyünk a személyeskedésbe) és mellesleg én nem náciztalak le téged, úgyhogy az ilyen alpári stílussal a kocsmába menj.
  • Starfarer
    Látom a logodat, te vagy itt az igazi náci.....Mellesleg szövegértésből egyes emese, leülhetsz, minek írsz, ha olvasni se tudsz?
  • akyyy
    nem a 4esre gondoltam hanem az új kocsira:D tuti ha látok egyet netalán fel is tudok rá szálni, veszek aznap egy ötös lottót :S
  • Pluskast
    Hm. Mi is a baj az ellenőrökkel? Hogy megbünteti azt aki bliccel? Igazad van tényleg szemét nácik....
  • Starfarer
    Majd akkor ha bkvsok nem lopják ki a tőkét amiből épülne, de látva ezt a gerinctelen bandát, soha nem lesz új metróvonalunk, sőt még az eddigieket is tönkre fogják tenni.
  • akyyy
    eégybként mikor jár az új metró? már mindenképpen azzal szeretnk menni D
  • Starfarer
    Szerintem a bliccelőknek van igazuk.A bkv majd akkor sírjon, ha nem utalgatnak ki maguknak sokszáz milliós fizetéseket, meg a haverjaiknak ne biztosítsanak 600000 forintos fizetésért kamu állásokat, és végül de nem utolsó sorban nyújtsanak megfelelő szolgáltatást.
    A tetves kallerekről meg a még tetvesebb közterület felügyelőkről nem is beszélve.Ezek mind olyan "emberek" akiknek kreativ munkához nincs agyuk, és tanulatlan parasztok, fizikai munkát derogál számukra végezni, ezért inkább egész nap ingyé utazgatnak a bkv-n, és náci módszerekkel basztatják a normális polgárokat.
  • Yoda001
    pont múltkor láttam... mindig megmosolygom ezt a fejet... :D
  • akyyy
  • Tarajos Sül
    Az ügyben léptek, hogy kevesebb bliccelő legyen.
    Ráállították az ellenőröket, hogy legyen egy bizonyos számú büntetés bizonyos időközönként, csak ez lehet, hogy nem reális elvárás.
    Mióta vannak bliccelők?
    Ezt csak most tudták kitalálni?

Biztosan kell várni egy hónapot, vagy egy fél évet, hogy egyéb megoldás eszükbe jusson, hogy hogy lehet fellépni a kábeltolvajokkal szemben, ha az eddigi megoldások nem hoztak kimagasló eredményt.
    Nah mind1, nem is akarok sokat egy magyarországi cégtől, meghát ezzel a pár hsz-el amugysem érek el sokat, nem én fogom rendezni a BKV/BKK ügyeit.
  • Tarajos Sül
    Igen, nem vagyok jártas, de biztos, hogy léteznek azok az emberek, akik letojják az egészet nagyívben, hogy lopják a kábelt.
    Nekem ne mondja már senki, hogy nem lehet tenni ellenük semmit.
    Ha nem a robotrepülő(igen kicsit gyerekes, és nehezen is kivitelezhető), akkor a nyomravezetői díj megemelése.
    -Nincs pénz a békávénak,békákának.
    Ha arra van, hogy heti szinten pótolják a kábelt, akkor erre is kell, hogy legyen, még akkor is, ha a pótlást uniós pénzből finanszíroznák, akkor is, egy-két milliós fizetésű nagyember ott a főnöki irodában összedobhatna arra a nyomravezetői díjra, és állítom, hogy vagy mérséklődnének a lopások, vagy jelentkezne egy-két ember.
    Ha pedig az a cél, hogy a pénz mossák, és a kábel valós áránál többet írnak el, a különbözetet pedig zsebre teszik, akkor meg ne nyavajogjanak, nem lesz feltűnő, ha havonta egyszer teszik közzé, hogy "szarban vagyunk".
    Mi az a teszem azt 5 millió forint nyomravezetői díj, mikor egy nap csak 2 millióval károsítják meg őket?

Köszönöm, hogy elolvastad. :)
  • Molnibalage
    A jelek szerint a témában nem vagy jártas, szóval egy jó lenne most abbahagyani, mert eddig csak kicsit röhögtek rajtad...
  • Tarajos Sül
    Márpedig vannak kém robotrepülőgépek, ami lehet, hogy nem 10 millió, de végleg elbánnának a kábeltolvajokkal, hiába mondjátok. :)
    ...és azt nem scifiben láttam.
  • Effe88
    Ezen a robothelikopteren jót nevettem:). Sőt két t-800-as is járőrözhetne néha.Viccet félretéve, komolyabb büntetések kellenének, többször kéne a telepeket ellenőrizni(ahova ugye viszik a cuccokat), komolyabb bírságok stb...
  • Dzsini
    Azt ne hidd, hogy itt megélhetési lopásról van szó - több teherautó, profi, hidraulikus vágóberendezés, egymással kapcsolatot tartó riasztó-figyelőhálózat... nem arról van szó, hogy ellop 2 méter kábelt, és abból tud kenyeret venni a családnak.

Robothelikopter, persze :) Éjszaka külön hasznos lehet (ti. ilyenkor nem járnak arra a szerelvények), és amúgy sem lehet "befedni" vele a várost - Csepeltől Békásmegyerig, Mogyoródtól Cinkotáig... Szép dolog a sci-fi, én is szeretem.
  • Tarajos Sül
    ...de egyszerűbb lenne, ha nem kéne lopni senkinek sem, hogy legyen az embernek egy kis pénze.. :/
  • Tarajos Sül
    Akkor más módszer.
    Van az a mondás, hogy csak azt lehet sz.patni, aki hagyja.. :D
    Robothelikopter, kamerával felszerelve, akkora hatótávú, hogy nagyjából befedje budapestet. Van ilyen... Lehet, hogy drága, de azt csak egyszer kell megvenni-e a BKV-nak, és egyből nem lenne több kiadások az eltünt kábelek pótlására, ha pedig igen, akkor ezzel a cuccal pillanatok alatt megtalálják a tolvajokat.
    Azért nem igazi helikopter, mert annak percek kellenek, még bepörög a rotor.
    VAGY
    Nyomravezetői díj emelése(Pl. 5 millió forint, kb a feléért dolgoznak a tolvajok), és 90%, hogy ennek "felvételét" nem lehet kijátszani, mert meg lehetne szabni, hogy csak akkor kapja meg valaki, ha megtalálják a kábelt, plusz bizonyítékot tudnak biztosítani az elkövetőkhöz. Nem lopnának kábelt, mert félnének, hogy aki lebuktassa őket, annak eljár a szája csak azért, hogy az illetőé legyen a pénz. Tovább lehet ezt gondolni...
  • Dzsini
    Ez utóbbi. Egy 50+ ezres telefon, amit két-három ujjal tartasz, az ugyanúgy hívogatja a tolvajokat, főleg ha egy gyengébbnek tűnő ember kezében van.
  • Narxis
    Jó, okosak leszünk, de én ilyet most látok először. Kézből telefon kilopás nem az a kategória mint pl. amikor az ember pénztárcája kilátszik a farzsebéből és szinte hívogatja a tolvajokat...legalábbis a józan ember ezt gondolná, de lehet én vagyok túl vidéki és nem szoktam hozzá a budapesti viszonyokhoz.
  • Dzsini
    Van ilyen jelzőrendszer a kábeleknél, és általában vágás után negyed órán belül ott vannak, de az késő szokott lenni.

Egy-két hónapja a rádióban beszélgettek a BKK egyik emberkéjével, ő mondta, hogy egy-egy csapatot már elkaptak, komoly felszereléssel, felkészülve mennek egy helyszínre, és a járőröket kerülve, pár perc alatt vágnak, tekernek, eltűnnek.
  • Tarajos Sül
    ...de ki lehetne építeni egy szabotázs(nem biztos, hogy a védelem fajtájának betűzése megfelelő)védelmet is, ami jelez, ha egy bizonyos szakaszról eltűnik a feszültség, azaz az ellopott kábel hiányában a feszültség már nem érkezik meg oda, ahova kell.
    Ezt nem most találtam ki, ilyen szabotázs védelmet használnak a lakás riasztóknál is, MÁR AHOL.
    Ha leszakítanának a betörök pl. egy mozgásérzékelőt a riasztórendszer akkor is jelez, mivel a rendszer érzékeli, hogy eltünt a "körből" az érzékelő.
  • Tarajos Sül
    Mi a véleményetek arról, hogy kábelt lopnak még mindig annak ellenére, hogy pénzjutalmat adnak annak, aki segít a telephelyek felderítésében, vagy segítenek némi infóval?
    Engedjétek meg, hogy megosszam erről a véleményemet.
    Tudom, hogy a BKV-nak, és/vagy a BKK-nak "nagyon rosszul megy", csak az a baj, hogy megéri több millió forint értékű kábelt lopni, mint elfogadni azt a fél millió forintot.. :/
    Nagyobb összegű lehetne a jutalom, vagy úgy, ahogy halottam, nem tudom, hogy a BKV/BKK-nál ez hogy van, de a MÁV vasútőröket állítólag pénzjutalommal buzdítják arra, hogy beszéljenek, azaz ha segít a büncselekmények elkövetőnek elfogásában, vagy ilyen irányba hozni az eljárást, akkor pénzjutalmat kapnak.. Szóval, nem csak a munkájukból eredendően szólnak, hanem azért is, hogy több pénzük legyen. :)
  • Tarajos Sül
    ...de látom már írt erről Cattibrie.
    ..egyébként(abban a helyzetben én is az ajtókat próbáltam volna szétfeszíteni, szóval most utólag magyarázok)próbálhatták volna a vészféket, vagy az ajtó reteszelőt..(ha van olyan ebben a kocsiban, de biztosan)
  • Tarajos Sül
    Azért, mert a videó készítője is benne volt a buliban, különben miért vette volna az esemény elötti perceket, úgy, hogy még oldalra sem nézett a kamerával?
  • Piloss
    Elfogták a levideózott mobiltolvajt
  • Dzsini
    Ezért kellene előre okosnak lenni, nem?

De ahogy írtam, a legtöbben nem hajlandóak mások hibájából tanulni, mert azt hiszik velük nem történhet meg.
    Pedig de.
  • Effe88
    ez bevett szokás
    kb. 5 éve láttam ilyet
    ugyan ez a szitu volt, szintén nőtől loptál el így a telóját,
    ilyenkor már nincs mit tenni
  • Narxis
    Jó utólag könnyű okosnak lenni, azért sztem 10 emberből 10 nem számít rá, hogy kikapják a kezéből a mobilt, utcán is megteheti, hiába kiáltozna, a legtöbben "nem akarnak belekeveredni".

A csuklóhoz kötés jó ötlet, de már nem mindegyik telefonon van olyan lyuk amihez kötni lehet.

A szigorításról meg akkor tudjuk majd ha tényleg szigorítanak mert ami eddig volt a rendszerváltás óta az csak maszatolás.