6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
ggaboy #6441 Sziasztok !
Valaki nem tudja véletlenül hogy milyen vizsgálatok vannak a NKH egészségügyi alkalmasságin ? (MILFAV járművezető lennék majd...)
Köszi és Üdv. -
#6440 Nem tudom, gondolom a hosszú vonalon közlekedő, csuklós, általában zsúfolt járatok, ahol megoldhatatlan (7-173 például).
Hivatalos közlemény nem volt róla. -
#6439 és melyek a "nagy" járatok? :) -
#6438 A nagy járatokon és villamosokon nem tervezik a bevezetését, kivitelezhetetlen lenne.
Nem BKV területen sok helyen van elsőajtós felszállás, a működése is változó:
Van, ahol a buszvezető bemondja a hátul felszállóknak, hogy tessenek előrejönni és jegyet mutatni vagy leszállni, különben nem haladnak tovább - és a népharag elég gyorsan megoldja a helyzetet :)
Van, ahol külön lámpát kapcsolhat a buszvezető, ha látja, hogy túl sokan vannak a megállóban vagy sietős a helyzet, és ezzel átmenetileg felfüggeszti az elsőajtós felszállást.
Van, ahol egyszerűen nem nyitja a hátsó ajtókat addig, amíg a felszállásra várók oda nem értek mind az első ajtóhoz.
És persze van, ahol a buszvezető lesz... nem foglalkozik az elsőajtózással, őt akkor büntetik meg, ha ellenőrzés van a járaton.
A metrókról: a bevezetéskor (2012. szeptember) azt mondták, hogy havonta 2-4 új szerelvény áll forgalomba, csúcsidőben 20 körüli vonat van a hálózatban, az Alstom 22 szerelvényt szállít le az eredeti tervek szerint (a kötbérezés miatt ha jól tudom többet), mára a többség már új típus (én sokszor láttam már 2 egymás után közlekedőt, egyszerre mindkét irányban). A wiki szerint március-áprilisra megtörténik a teljes járműpark cseréje. -
#6437 Azok az őrök hogy működnek?
• Ha jól láttam csak egy ideig vannak a buszokon.. mondjuk 2 hétig. Utána mindenki elöl fog felszállni? :)
• Amúgy fel lehet szállni hátul is, vagy visszatoloncol, hogy szálljak fel elöl? Vagy esetlen narancsé ellenében felszállhatok középen is? :)
• Vajon egy 7-es buszon is be lesz vezetve főidőben? :) -
#6436 :DDDDD -
#6435 mikor vonják ki az összes régi kocsit? szerintem arra még várni kell egy keveset sajnos..
más: bevezették "nálunk" is az első ajtózás, ma kis srác felszáll a buszra, átkutatja az egész táskáját (kb. 5 percig folyamatosan), nem lett meg amit keresett, így hát adott egy kétliteres narancslét a biztonságinak, el is fogadta (gondolom), mert dobta be után a vezető háta mögé... elvileg a srácnak meglett utána a bérlete, de az innivalót nem kapta vissza... mi a fene ez? :D -
#6434 ez így korrektebb
Vitézy közölte, hogy a Siemens a vonal felújításakor telepített vonatvezérlő programja akkor lesz teljes körűen alkalmazva, ha az M2 vonalon nem járnak vegyesen az orosz és az új francia kocsik, a Siemens irányítóprogramja ugyanis nem képes vezérelni a régi orosz járműveket, emiatt jelenleg egy ideiglenes megoldás működik a vonatokon.
A vezérigazgató szerint a szoftverfrissítéssel várhatóan megszűnnek a jelenlegi problémák, amik balesetveszélyt nem jelentenek, de a végleges rendszer csak az orosz kocsik teljes körű kivonása után indul majd be. Az Alstomot a BKV minden hiba garanciális javítására kötelezi.
Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy a lap egy kissé eltúlozta a nyilatkozatát, igaz ugyan, hogy akár fékhibák is felléphetnek a hibás szoftver miatt, a biztonsági rendszer miatt azonban ezek nem lehetnek balesetveszélyesek. -
#6433 Miért ne lenne? Megvannak a naplófileok, megvan a hibajelenség, tudják javítani a szoftvert - erről szól a garanciális időszak.
A szoftverváltás meg csak nem okoz új engedélyeztetést, ez szerintem megint a szokásos zsarolás, amikor pénzügyekről lenne szó. -
#6432 Aztán lehet az se lesz jobb. -
#6431 Új típus, majd jön a 1.7-es szoftver és azzal kevesebb gond lesz. Nekem fél év alatt egyszer volt, hogy egy állomásról nem sikerült továbbindulnia, pár reset után (lámpák lekapcs, újra felkapcs, kijelzők inicializálnak) sem sikerült zárnia az ajtókat, így távoztunk a mozgólépcsőn. -
#6430 A BKV beismerte: rossz az új metró vezérlése -
#6429 #6400 -
#6428 A 3-as metró síneinek kétharmadát ki kellene cserélni -
#6427 Négy évszakos gumi a legolcsóbb megoldás, sztem jobb lenne téli gumit alkalmazni, főleg azért mert ez nem egy személy autó, hogy egy ember vagy 2 ember életével játszanak. 1-2 busz keresztbe fordul és ez normális? :D Am. azt se értem, hogy miért plusz költség, saját műhelyükben csak fel tudják tenni, sztem itt csak arról van szó, hogy így a legolcsóbb a BKV-nak. -
#6426 ahogy írják: négy évszakos van rajtuk.. azon az 1-2 buszon kívül ami keresztbe fordult jól megbirkóztak a jeges-havas úttal :)
blikk... -
#6425 Téli gumi nélkül járnak a BKV autóbuszai -
#6424 Végtelen számú közterületes pedig nincs, hogy mindenhol körbevegyék a potenciálisan problémás eseteket. -
#6423 Én mondjuk nem csinálok ilyet, de láttam már ilyet. Villamoson ellenőrizett 2 huszonéves srácot, pont megállt a villamos, leköpték aztán elszaladtak. Ott azért sajnáltam az ellenőrt, egyébként esélye se lett volna utánuk szaladni mert pocakos, középkorú férfi volt. -
#6422 Na jó, ez elég messzire vezet - persze, a bliccelés is csak akkor számít, ha épp ellenőrzik, és illegális szoftverhasználatért is csak akkor vernek fejbe, ha elkapnak. -
#6421 Hát igen ha elkapnak. -
#6420 Btk. 229. §
(1) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. -
#6419 Leütöm aztán elszaladok. :D -
#6418 Neki ez a feladata, ezért van ott. Gondolom valami hivatalos személy félrevezetése jogcímen simán fel is jelent... -
#6417 Jaja, én is erre tippelek, hogy a közteres kihívja és bevisznek, akár be is zárnak, mert nem volt jegyed + "nincs nálad semmi és hamis nevet adtál meg" :D
Bár közteres kedvétől függ, hogy akar-e szarakodni ezzel... -
#6416 Bediktálják rendőrségnek telefonon a nevet, születési időt, anyja nevét, bejelentett lakhelyet, és ha ezek közül bármi nem stimmel, már koppansz is - és a közterületes kényszeríthet arra, hogy ott maradj, amíg a rendőrség megérkezik. -
#6415 Mert nem biztos, hogy csak úgy szó nélkül elfogadja, hogy nincs nálad semmi.. Mondjuk engem még sose igazoltattak, nem tudom mi az eljárás, ha valaki ilyenkor azt mondja, hogy nincs nála semmi, nem tudja igazolni magát. Bemondásra ők biztos nem fogják neked elhinni, hogy te az vagy, akit kitalálsz... esetleg kihívják a rendőrséget, nem tudom mi ilyenkor a szokás, de nem is akarom megtudni :) -
#6414 Miért?
Amúgy én megveszem a bérletet. :) -
#6413 Bécsi út, villamos hókotró:
Hóseprő „Muki” – azaz átépített motoros fedett teherkocsi – az 50-es villamos vonalán, a Határ úti végállomás váltói előtt 2013. január 14-én délután. Fotó: Prusinszki István (BKVFigyelő)
-
#6412 A köztereseknél ez nem biztos, hogy még működőképes dolog :) -
#6411 Nincs nálad semmi, ez és ez vagyok és itt lakom. Heló -
#6410 8:45-től "él" az ingyen utazás, addigra már munkában/iskolában vagy, és túl vagy a napi utazásaid felén. Bérletesként megspórolok 2 jegyet HA épp ma véletlenül otthon felejtettem a bérletemet és reggel munkába jutás közben nem kaptak el?
(bár érdekes lett volna megnézni hogy szállnak fel az ellenőrök a villamosra, én is csak a harmadikra jutottam fel) -
#6409 otthon hagyhatod a bérleteted, nem kell idegeskedni hogy mit felejtettél otthon. -
#6408 Lehet példát találni, és nálunk is volt ilyesmi ha jól emlékszem a szmogriadós zűrzavarok idején, mikor átzavarták az autósokat a tömegközlekedésre.
Ez egyszerűen így lenne korrekt, hogy egy napot majd annak idején hozzászámolnának, ha a jegyeseknek jár, akkor nekünk is. -
#6407 micsoda gondok a bérleteseknek:D -
#6406 ...viszont akinek bérlete van, az nem kap hozzá +1 ingyenes napot. -
#6405 Ma ingyenes a BKVzás. :)
Forrás: https://www.facebook.com/bkkbudapest -
Starfarer #6404 Az hagyján, de már most annyira szétlopták a tetvek, hogy e mellé használhatatlan is lesz. -
#6403 Míg befejezik, addigra használnom sem kell! :D -
#6402 Első próbaút a négyes metrón