6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
BenceYCE #1631 Ettől még Te miért vagy matt? Különben is Te törékeny leány vagy, nem? Nektek az áll jól! ;) -
#1630 Hav elején nagy a razzia. :) -
#1629 Ma odaadtam egy "gonosz" ellenőrnek a egy havja lyukaszott jegyemet. :) -
#1628 :):):)
Nem, dehogy. :) -
#1627 Há' mások vagyunk..
Te fényezett, én matt. :D -
BenceYCE #1626 Gondolj bele ha a csövezésre már rátette a kezét a maffia! -
BenceYCE #1625 Pfff, passz. Ha nagyon kell utánna járok. De csak ha nagyon-nagyon kell mert sok kávémba fog kerülni :) -
BenceYCE #1624 Megértelek. Ezért baj, hogy egyre több férfi inkább fiúcskára meg homoszexuális tagra hasonlít aki még egy tojást sem tud feltörni egyedül. Ilyen csenevész társadalomban élünk ahol kevés már a magamfajta férfi aki segít ahol tud és kiáll a gyengébbek mellet. Hú ez baromira önfényezőre sikerült. :) El vagyok ájulva magamtól :D:D:D:D:D
De komolyan. Pasaréten és az úri környékeken nyámnyila beszari férfiemberek élnek. Lehet, hogy kigyúrják magukat páran de ők inkább "elméleti" férfiak mintsem gyakorlatiasságukról lennének híresek :) -
#1623 Hány buszvezető dolgozik egy nap Budapesten? -
#1622 nem tom -
#1621 Most, hogy mondod.
Írunk egy "szoftvert"... aminek már megis van a feltörése...
És eladjuk a "szoftvert" a békávénak, a feltörést meg az utasoknak. :P -
BenceYCE #1620 Előadtam a sztorit megspékelve, hogy az előző kanyarban vitatkoztak a pasaréti végállomásra beállás előtt egy utassal a buszon. A végállomáson is folytatták a dulakodást, tettlegességet és utánna szállt fel. Azt mondtam, hogy a sértett utas elment, így nem tudom ki volt. Ennyi. Szinte minden feljelentést ki lehet játszani. -
#1619 Probléma? Hol? :):) -
#1618 Nézd, én egy nem nagy darab lány vagyok, akinek nem volt érdeke beleszólni, hiszen én úgysem ülök le. Éppen ezért, ezek miatt. De igazad van, de valahol nem érdekel. -
BenceYCE #1617 Nehéz? Vöröskereszt szerinted mennyi ruhát gyűjt itthon és külföldön? El se hinnéd mi pénzbe fáj eggyetlen csöves! -
BenceYCE #1616 Megszűntették. Sajnos sok kolega szart rá. Vagy nem is tudom miért. Azt mondták "nem vált be". A kalauzrendszeről rebesgetnek még de szerintem fényévekre vagyunk tőle. A chip az igazi megoldás. Csakhát amit ember lekódolt azt ember fel is töri :) -
#1615 Nah, és fejjelentettek? Mi volt? -
#1614 Mintha a tévében lett volna, hogy ilyen helyre nehéz bekerülni vagy valami ilyesmi. De modneom nem vagyok otthon benne. -
BenceYCE #1613 Hidd el mióta itt dolgozom én is rászoktam a kézmosásra. Undorral ülök le és csak akkor ha már mocskosmód fáradt vagyok. ( elég tagolt? :D)
De most egy pár óráig nem leszek. Fógalmazódjatok meg amíg fellépek a Naphegyre a bicajomért mert ma azzal mentem melózni :)
Ha hazaértem várom a problémákat :) -
#1612 "Értem ezt érvényes bérlet vagy jegy meglétére."
Nemonmá, hogy nincs jogszabály arra, hogy a buszvezető ellenőrizze, hogy az utasa jogosan utazik, vagy sem? Volt vagy van(?) ez a dolog, hogy 20 óra után felmutatni jegyet/bérletet és csak az első ajtó nyílik. Vagy ez már nincs? Vagy elvileg van? -
BenceYCE #1611 Ilyenkor álljatok a másik még ép elméjű utas mellé. Nem kell azt szégyellni. Gettóban nőttem fel, nekem is fel van vágva a nyelvem. Szoktam én is cifrákat tarkítani az ekkora f*szoknak. :D -
#1610 Nekem az első dolgom, amikor megérkezem valahova, hogy kezet mosok. Ez az első. És midnig mondom, hogy békávés a kezem. :) -
#1609 Tegnapelőtt(?) történt meg velem, hogy haverommal álltam a busz közepén, tök kevesen voltak a buszon. Fiatal töknormálisankinéző (szal nem csövi, semmi ilyesmi) srác feltette a lábát az előtte lévő szék háttámlájára. Haverom mondta, hogy némá, azt azért nem kéne. Mittehettem mást, beszélgettünk tovább. Aztán ült a másik oldalon egy néni, aki meg viszont beszólt neki. A srác meg vissza, hogy haggya má' békén. De a néni nem hagyta magát, folytatta, mire elérte, hogy elült a srác. Persze a srácnak állt fejjebb, hogy mi az hogy beszól neki valaki. -
BenceYCE #1608 Igyexem ! -
BenceYCE #1607 Igen de azt hitték csak játszok. A történet egyébként folytatódott hiszen volt 2 feljelentőm :D -
BenceYCE #1606 -
BenceYCE #1605 MicsodaaaAAA?!?!?! Kolegám neje szeretet szolgálatnál dolgozik. Gyakran használt de még jó állapotú bőr !!! bélelt !!! kabátban is jön ki csöves. 3 naponta mehet ruhát felvenni. Mégcsak kimosnia se kell! De a Duna azért ingyé van hamár ragaszkodik. -
#1604 Hát azért annak a buszvezetőnek tuti bevertem volna egyet. Há' mennyen a facba! -
#1603 Nincs kedved egy kicsit jobban tagolni a komemntjeidet? :D -
BenceYCE #1602 Egy újjal se nyúlhat(na) hozzá mivel az is utas. Függetlenül attól, hogy megszegte az utazás feltételeit (jegy/bérlet hiánya és a kellemetlen szagok), ettől még járnak neki a jogok, hogy nem bánthatod és tisztes, adófizető állampolgárként kell(ene) kezelni. És nem a buszvezető feladata eldönteni, hogy jogosult-e az utazásra. Értem ezt érvényes bérlet vagy jegy meglétére. De az elfogadható ruházat azért elvárható. A busz magántulajdon. Nem szennyezhetné be senki bűntetlenül. -
#1601 De egyébként ebben az esetbem nem értem, hogy mire vártak az utasok. Amerre én járok számtalanszor előfordul, hogy megromlik a busz és akkor a következő áll be és indul. Ekkor felszál a vezető és bemonyja, hogy ez a busz nem indul. Ezt mindenki tudomásul veszi és száll át a következőre. Szerintem ez így természetes. -
#1600 Igen. Akartam írni, hogy azért milyen gonosz vagy már szegény csövivel. Mert innen a kellemes szobámból irogatok és igen is micsoda dolog, így beszélni egy csöviről, meg hogy lehet olyat írni, hogy megbántalmazod...
Szal az elmélet meg a gyakolat gyakran eltér egymástól. Mert amikor ott állok a buszmegállóban (tegnap?) és odajön egy részeg, mocskos ember, aki bűzlik ráadásul a bajt keresi, met belekötött egy srácba, azt legszívesebben én is elküldeném. Ha viszont részeg, mocskos, csöves és hozzám jön oda, hogy mittóménpl megtapizzon (még soha nem volt rá példa), akkor valószínüleg én is legszívesebben kitaposnám a belét. Persze, ehhez nem is kell pont csövinek lenni.
Én is úgy vagyok vele, hogy egyszer-kétszer elviselem arra a pár megállóra, még akkor is ha már majdnem elhányom magam. De nem szívesen gondolok bele, hogy télleg milyen lehet rendszeresen ilyen illatok között utazni. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy nincs lehetősége tisztálkodni, mert ha nagyon akar igen is van (monnyuk szerencsére nem ismerem a pontos körülményeket, jogokat, helyeket, de tudjuk, hogy van sok hajléktalan szállás).
Azért viszont ismerek olyan hajléktalanokat is, akik tök normálisak a körülményeikez képest. Tiszták és dolgoznak, a másik véglet, amikor mocskos és részeg. Azé' nem mindegy. -
#1599 Nagyon köszönöm a választ. Bevallom féltem tőle, hogy majd elhajtassz, hogy ha ilyen "igényes" vagyok, akkor várjam meg a következő járatot vagy menjek taxival. Gondoltam a vezetőt nem igazán érdekli. Magára húzza az ajtót, kinyitja az ablakot és meg van oldva a probléma.
Még egy kérdés: a vezető önmagától nem "dobhatja le"? Csak, ha szól egy utas? -
#1598 Tejóég... na, akkor nekiállok olvasni... :D -
BenceYCE #1597 Ezért kérek mindenki, itt, hogy ne féljenek szólni és a tettek mezejére lépni. Nincs egyedül akit zavar a dolog. Csak városi ember lévén ciki még ha egy kicsit is eltérünk a másiktól. Ciki minden szerintük. Szerintem meg az a ciki ha valaki ilyenkor nem feltünősködik, nem szól semmit csak némán tűr. A mi törzscsövesünk diplomás ember. Volt idő amikor beszélt vele kolega. Értelmes fazon. De egy valami élteti. Kibaszni a képmutató úri néppel. Volt, hogy majd megverte a jegyellenőröket a Pasaréti téren. Kolegát hajtották el a f*szba. Nyáron rekkenő hőségben kilépett a papucsából, feltette a lábát a szembelévő székre és oda vagdosta a körmét a lábáról. Direkt ingerelte az utasokat, mivel tudta úgyse tesznek semmit se. Gondoljatok bele! A következő kanyarban kisgyerekek ülnek arra az ülésre megfogják majd a szájukba nyúlnak! Kolegámhoz egy 30-as nő jött oda, hogy ott veri a farkát a csöves a 4-es ülésben és közben Őt nézi! F*sz vol a kolega mert csak visszakérdezett, hogy: és akkor mi van?! Segíts neki! Ezért megértem, hogy sok utas inkább nem is szól. De higyjétek el csak ti tehettek bármit is! Nélkületek a buszvezető is egész nap csak élvezi az aromákat. Segítsünk egymásnak mert csak így lehet kellemesebb az utazásunk. Sajnálom a csöveseket de őket sem érdekli, hogy milyen fertőzést kapok el tőlük. -
BenceYCE #1596 Nagyon jó kérdés! Örülök, hogy végre valaki felvetette. Szóval, ha vezetőként ülök a buszon akkor a formaruhámmal képviselem a céget. Az utasoknak hozzám kell fordulniuk a panasszal. Hiszen akkor megtörtént az első és lefontosabb lépés, azaz tájékoztattad a buszvezetőt. Nekem kötelességem betartani és betartatni a szolgálati szabályzatot. Így az utazási feltételek betartatása is rám hárul (papírforma szerint). Szóval ha szólsz és a buszvezető ezt már alig várta akkor a papírforma szerint fel kell szólítani a renitens utast, hogy hagyja abba az utazási feltételek megszegését. Vagyis hagyja abba a bűzölgést. :) :D Ha a felszólítás ellenére nem kezd azonnal a tusolófejért nyúlni (általában nem szoktak :), akkor kizárható az utazásból. Vagyis fel kell szólítani a jármű elhagyására. A nagy kérdés ami téged furdal, hogy ha nem megy akkor mi van. Hát egy biztos. Utazási feltételeket megszegő utast önkényesen nem rúghatok páros lábbal ki a buszból, fizikai bántalmazást semmiképp se tehetek. Bár van 1-2 kolega aki szarik rá nagyívben egy csöves esetén mert elég kicsi az esélye, hogy az a csöves veszi a fáradtságot és feljelentést tesz, stb. Viszont vannak a humánus máltai szeretetszolgálatmazohisták akik kikérik maguknak, hogy bántalmazzanak egy embert. Vagyis melléáll a csövesnek. Tehát a járművön általában eluralkodik a megosztottság. Hál' Istennek az érzékeny orrúak szoktak többségben lenni. Így unszolgatásra leszáll általában a csöves. Főleg azért mert a buszvezető egyetlen fegyvere, hogy kijelenti: nem hajlandó tovább menni amíg a csöves a buszon van. Namármost ez a regel munkába igyekvőknek nem kedvez éppenséggel. Így általában ezek az emberek gyávák szólni, inkább elviselik csak érjenek oda. Van aki a buszvezető kijelentésére inkább önkényesen hajítja le a csöves. És ha hiszitek ha nem ez a legjobb. Tehát 1. lépés: szólni a vezetőnek. 2. lépés megfogod a csövest pár nagyobb darab emberrel és egyszerűen leteszed. Én ha civilben utasként utazom akkor odaállok egy magamfajta 100 kilós embertársam mellé és szólok neki, hogy szóljunk már a söförnek, hogy álljon meg mert csöves van a buszon. Persze a vezetőnek elmondom, hogy kolega vagyok és, hogy szólítsa fel a csövest vagy legalább álljon meg, hogy kitehessük. Általában bejön. Tulajdon képpen ha a vezető félvállról veszi az ügyet mert siet mondjuk kajálni vagy egyszerűen nem zavarja akkor elmesélheted írásos formában a panaszbejelentőn az esetet és csatolhatod mellé a rendszámot az időpontot, a helyszínt és az irányt. Mivel nem akar magának balhét ezért inkább belemegy. Ha megáll akkor már csak egy kis veszekedés, ha nem akar menni akkor cibálás. Én ha korareggel 5 előtt vagyunk akkor felveszem a kis kesztűmet és ha kell még jól meg is rúgdosom a csövest. Annyába melegedjen. Bár télen nem olyan büdösek, főleg nyáron elviselhetetlen a szaguk. A legtutibb ha 412-es tipuson próbálkoztok először a témával mivel annak a tipusnak van egy qrva nagy hibája. Minden szagot előre hoz a huzat. A többi is de nem annyira mint a 412 -es. De nagyon sok olega szenved a törzscsövesek szagától csak egyedül nem megy álltalában hátra, hogy takarodj mer érzem a szagod. Én egy hétvégi napon az 5-ösön megcsináltam, hogy kivártam a ki nem érkező rendőröket. Merthát abban az esetben ha megtagadja a leszállást és nem nyúltok hozzá akkor várni kell a segítségig. Ez álltalában a rendőrség aki nem szívesen jön ki. Az irányító központnak is ki kell magyarázni a dolgot telefonon, hogy ott van, tombolnak az utasok és nem száll le a csöves. Szóval hétvégén az 5-ösön 4 busz van kinn. 20 percenként járunk. óra 15; 35 és 55. Elment előttem a olega a végállomásról. Látom, hogy a törzscsövesünk leszáll de vissza is fog szállni. Tél volt nem nyitottam ki csak az első ajtót. Amikor feltette az egyik léábát, kinyitottam a fülkeajtót és mondtam neki, hogy bűzlik, fel se szálljon mert nem megyek egy métert se amíg fenn van. Szó szerint rámbaszta az ajtót. Jólvan mondom akkor kezdjük. Amint felszállt mindenki kiszálltam a fülkéből és hangosan élő szóban tájékoztattam az utasokat, hogy amíg csöves van a buszon nem megyünk. Senki nem reagált. Gáz volt hiszen öreg mamik meg papik utaztak csak ráadásul uri környék ám ez. Mondom magamban jó. 35-kor kijövök és elmondom mégegyszer, hogy nem indulunk. Megtettem. 2 öreglány kivételével senki nem szólt, nem szállt le. A 2 mami odajött, hogy akkor most mi lesz. Elmondtam nekik, hogy megvárjuk szépen a rendőröket akik sose jönnek ki hétvégén. Miután az indulási idő ezzel eltelt már kezdtek mozgolódni az utasok és derengett nekik, hogy nem viccelek. Megkeresett 2 nyanya, hogy feljelentenek. Mondtam nekik, hogy készítsék a papírt-tollat, mert diktálom a számot. Felháborodtak. De vártak türelmesen a következő busz indulásáig. Közben megérkezett mögém az 55-kor induló kolega és tájékoztattam a tényállásról. Szart rá. Majd szépen együtt kiballagtunk óra 55 kor és beszálltunk a buszokba. Én szóltam az utasoknak ismét, hogy a mögöttünk lévő busz fog indulni azonnal. Az első 2 mami leszállt. A többiek síri kussban ültek tovább (15-20 fő). Csöng-csuk-tűz a kolegával egyszerre. Én megkerültem a végállomáson lévő körforgalmat míg a kolega beállt a helyemre. Felszedte a 2 mamit és rajtolt az útjára. Én meg szépen visszacsorogtam a helyemre. Ekkor esett le az utasoknak, hogy nem blöffölök és tényleg megvárom a rendőröket. A csöves anyámat szidva leszállt. Az utasok is. A központ utasított, hogy ha már az utolsó menetemet a Március 15 tér felé nem tettem meg, akkor felküldi a váltómat, zárjam le a buszt. Túlóráztam kicsit de az nem fáj. Ellenben azok az utasok akik ilyen balfékek, hogy nem mernek semmit tenni önkényesen, azok az óra 35-ös indulás helyett elmentek az óra 15-ös busszal. Ez van. Volt aki majd egy órát várt. Egy darabig nem szállt fel hozzám a törzscsövesünk. De mostanában megint visszaszokott. Asszem tájékoztatni fogom, hogy még egyszer fogok szólni. Harmadjára civilben leszek amikor találkozunk és kiengedem a beleit. Sokan agresszívnek tartanak ezért de azt kívánom tudják meg milyen ha napi 9 órában "autóillatosítóval" van dúsítva az irodája légtere. Nem haragszom rájuk csak ha semmi empátia nem szorul belé és még felszólításra sem távozok. Kicsit elgondolkodva ezeknek az embereknek mindenmindegy életük van. Ha nem a testi épségét fenyegeti valaki akkor leszar mindent. -
#1595 Mindenki szagolja egy szagát,
és egy szagolja mindenki szagát.
Az első sor egy buszon/metrón lévő csövire vonatkozhat,
a második meg talán, ha elutazunk egy másik kontitnensen lévő országba - bár még nemv oltam, de ha jól érzetültem tök más az emberek szaga
egyébként ne keressétek különösebb értelmét ezen kommentnek :) -
Vlala #1594 Nem szorosan kapcsolódik ide, de láttam már buszon olyan öltönyös, fukszos embert, aki túlbűzlött tíz csövest... amíg ki nem nyitotta a száját. :) -
#1593 Egy mindenkitől, mindenki egytől.. :):) -
vg #1592 Jó kérdés!!!!!!!!!!!!!