6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • tftdep
    Úgy aztán nagy pofám lenne cím nélkül :)
  • tftdep
    Akinek nincsen lakása mert csövi ahhoz hogy megy vajon ki a bkv? Lehet úgy új személyit csináltatni hogy bemész valami hivatalba és azt mondod hogy töröljék a tartózkodási hely/lakcím részt mert hajléktalan lettél? Mekkorát nézne már az ellenőr! :D
  • Vlala #1869
    Tök jó, amiket írtok. Ne vegyen senki sem bérletet, mert a) hülyeség, b) büntetést olcsóbb, c) ismerem a jogaimat, a kötelességeimhez meg közöd, mint eszed. :) Tényleg, imádom az ilyen hozzáállást :)
  • qper
    jaa, hát mondjuk ott van metrórendőrség,igaz :)
  • BenceYCE
    Tulajdonképpen az emberi faj egy élősködő. Talán a legrosszabb állat. Olyan mint egy vírus (matrix). :D
  • CattiBrie
    akkor ezt nevezik szimbiózisnak? :)
  • CattiBrie
    dehóóógy!

nem kattogtam
  • BenceYCE
    Így van! :)
  • BenceYCE
    Ne ilyeneken kattogj! Ma kérdeztem kolegát aki kézbesítő volt. Egyszerűen hagyd magad megbüntetni. SŐT! Add meg neki a pontos címedet meg mindent!!! Amikor kiküldik a postást, hogy átadja a papírt, egyszerűen adsz neki pár forintot, hogy "ugyanmá' írja már arra a papírra rá, hogy: Ismeretlen helyre költözött". És innentől tehetnek egy szívességet. :D Azért nem árt ha jóba vagy a postásoddal :D
  • BenceYCE
    Metróban nem ritka eset. Bár én nem járok metróval, de majd mondja valaki nálam okosabb. :)
  • BenceYCE
    Költözködök, építkezek és közbe még dolgozok is :)
  • szando
    azt azért nem mondanám hogy lopják. ez azért nem a balkán..
    mindenesetre a lényeg hogy a kifizetetlen bérletek ára eljut a bkv-hoz. a te ki nem fizetett bérleted is :P
  • CattiBrie
    igen

és további érdekes csavarása lenne ugye a dolgonak, hogy szegény bkv a mi segélyeinből él.. utána meg jön az, amit Bence is mondott, hogy a BKV-t meg a saját vezetősége felültől úgy lopja, ahogy nem szégyelli

tehát a bkv lop engem, én lopom a bkv-t
  • szando
    az a helyzet, hogy hiába nem fizetsz a bérletért, a szüleid - vagy ha dolgozol akkor a te - adóidből megy a "segély" a bkv-nak ugyanúgy. tehát nyugodtan dönthetsz úgy hogy nem fizetsz a tömegközért, de nem fogsz jobban kijönni - elvileg.
  • CattiBrie
    néha egyébként még úgy gondolom, amikor veszek jegyet és néha kilyukasztom, hogy az azért télleg, valóban megéri (mégha nem is kérik, akkor amikor éppen lyukasztottam, mert ugye felhasználom később)

szal negyed évben 3-4 jegy vásárlása megéri
  • 404error
    10000000% ban osztom a véleményed habár 1 hete a nyugatinál ki kellett csngetnem 2500 forintot de én már 2 éve nem veszek jegyet se bérletet és csak 3X büntettek (jobban meg éri mintha npont 4 jegyet vennék vagy bérletet)
  • CattiBrie
    ez az amit át lehetne fogalmazni

baromira nem drága a bérlet, csak baromira nincs "feles" 2,6k-m havonta bérletre (vagy nem is tom mennyi egy bérlet - közben utánanéztem)..plána nem 6.900 forintom
    minden esetre sokkal jobban megéri lógni

mert tegyük fel, hogy évetnte kétszer nagyon elkapnak, és tegyük fel, be is fizetem, akkor tartok 14k-nál, míg egy évre a havi bérletek (ha 6.900-rel számolok) 6,9k * 12 = 82.800, de legyek diák és vegyek bérletet csak 9 tanítási hónapra, úgy is: 2.600*9 = 23.400
    tehát akár háromszor is elkaphatnak még akkor is pénzemnél vagyok - mára befizetem a büntit

Egyébként nem tudja valaki, h mi az a minimum büntiösszeg, ami alatt nem foglalkoznak a behajtással? Nyilván van ilyen.
  • qper
    így igaz. mondjuk nekem a benzin is drága, és a bérlet is. tudom, szoc.probléma, de ez van :)
  • qper
    "Csak nehogy pont ott legyen éppen egy-két rendőr."

most őszíntén: pont arra van a rendőrségnek energiája, hogy a kallerek mellé odaállítsanak posztolni 1-2 nyomozót?? nemá!
  • CattiBrie
    lál
  • CattiBrie
    Üdvözlet!

Eltűntél! :)
  • Vlala #1850
    De gonosz. Ennél már csak Markos mondott durvábbat, amikor a temetőnél állt meg a busz, és hátraszól a sofőr, hogy "Öreglányok! Próbafekvés!"
  • BenceYCE
    Monnyuk nem szeretem, ha valaki azt mondja, hogy drága a bérlet. Ha valaki 8 km-rel odébb dolgozik a lakhelyétől akkor tessék szíves lenni kiszámolni, hogy mennyivel több az autóval. Így csak azt vagyok hajlandó elfogadni erkölcsös érvelésként, hogy minden drága, tehát a fizetésem kevés. Mert ez igaz. Mégis ha bármely bérletet nem vásároló utast megnézem, simán kiférne a pénztárcájából a bérlet ára. Szoktam is aprítani a népet olyan finom célozgatásal a mikrofonba ha látom, hogy ellenőrök szálltak fel: -Kis stílű tolvajok! Felszálltak az ellenőrök! Fusson ki merre lát! - és szépen visszábbveszek a tempóból. :D Azokat az ideges tekinteteket!!! :D:D:D Egyszóval lopni bűn. Még a bliccelők sem szeretik ha az ő zsebükbe turkálnak. Remélem mihamarább visszahozzák a kalauzrendszert és rend, béke lesz.
  • BenceYCE
    Vegyük át újból... :)

A BKV szolgáltat. Te pedig használod. Helyezd ezt a kettőt egy teljesen általános helyzetbe. Hogy is néz ki ez...

A szolgáltatás a szerződés aláírása után lép életbe. A szolgáltatásról tudunk mindent. A szerződés viszont sokak számára nem ismert. Szerződést lehet kötni szóban, írásban és ami minket jobban érdekel: ráutaló magatartással. Ez akkor teljesül amikor az utasjelölt beáll a megállóba. EZ, a ráutalás. De ettől még csak egy szerződésünk van, ami nincs aláírva. Az aláírás a jegy kijukasztása. A jegy pedig mint jól tudjuk a szolgáltatás előre megfizetett díja. Tehát ha nincs jegy, nincs aláírás. Márpedig ilyen esetben azt a vevőt aki nem hajlandó szerződni, az kizárHATÓ az utazásból. (olvasd el az utazási feltételeket a járművön). Tehát. Ha a jegyet megvetted és kijukasztod, abban a pillanatban jogosult vagy a TOVÁBB UTAZÁSRA és az esetleges baleset következtében igényt tarthatsz a biztosításra. Tehát ha ott az ellenőr szeme látára lyukasztassz jegyet, sem tehet sokmindent, hiszen aláírásod keletkezik. A sárga jegykezelők nyomtatnak időt, DE! A kiérkező rendőrnek be kell mesélnie az ellenőrnek, hogy Te sok időt utaztál, úgy, hogy nem lyukasztottál. Te pedig szépen azt mondod, hogy pont akkor szálltál fel. Mivel a rendőrök nincsenek vonaljegyolvasásra "kiképezve", ezért halványlila fingjuk sem lesz arról, hogy te hol szálltál fel, mikor lyukasztottál és mikor szálltál le. Neked csak elő kell adni, hogy az ellenőr bácsik nem akarják elfogadni a te lekezelt jegyedet. A piros jegykezelőnél az ellenőrnek esélye sincs. Ha mégis arra vetemednél, hogy tájékoztatod az ellenőröket miszerint nem lyukasztassz, nem adsz infót magadró csupáncsak a következő megállónál leszállsz, akkor vedd figyelembe, hogy se le nem tehet a járműről, se fent nem tarthat. Nem fogja megpróbálni de ha mégis, és a buszvezető nem nyit ajtót, akkor az ajtón kikeresed a vésznyitót, elforgatod és manuálisan nyitsz. Senki egy újjal nem érhet hozzád! Így ha leszállsz a következő megállóban mert nem csinálsz balhét, akkor mivel mint tudjuk, hogy az ellenőr nem hivatalos közeg, így ott és akkor feltartóztatni téged pont ugyan olyan mintha az utcán "csak úgy" feltartóztatna a semmiért. Mindehez, még hozzáteszem azt is, hogy a tábla nélküli buszokon a FOK-GYEM vezérli a jegykezelőt. Rendszeresen rossz időt állítok be rajta(, hogy az utasok ne pampogjanak ha elmúlt az indulási idő és én még mindig reggelizek) amit az utasok felé kiír. Ezt valamiért mindíg visszaállítják. Tehát valószínű, hogy ennek a rendszernek az idejét nyomtatja rá a jegyre. És mivel a megállókat is ez írja ki, így valószínű, hogy erről is ír rá adatot. Meg az útirányt. De ez csak feltételezés. Egyszer majd kipróbálom próbajeggyel. Szóval addig is a jogszabályokat kihasználva, metrón kívül bárhol megúszhatod ha leszállsz és egyszerűen elsétálsz. Csak nehogy pont ott legyen éppen egy-két rendőr.
  • tftdep
    erre kiváncsi vagyok mit mondanának
  • tftdep
    engem megbüntetnek a pótdíjjal, te meg szabadságjob korlátozása miatt kapsz egy priuszt és egy adag büntit meg elveszted az állásod, jó lesz?
  • tftdep
    faszom ilyen erővel rabolhatnának is, az is pont úgy illegális hogy körbeállnak és hozzád nyúlnak hogyha nem állsz szóba velük, mint az hogy 4 cigány körbeáll és követeli hogy vedd le dzsekidet órádat.
  • React
    Áh el se tudjátok képzelni milyen jó nektek Pesten... Vidéken a buszokon az ellenőrök kommandóznak :D Tényleg, eszméletlen, ugyanolyan cuccban vannak, mint bárki más, és amikor már bezáródott az ajtó, akkor mondják, hogy jegyeket és bérleteket...(még szerencse, hogy ismerem már őket, szóval ha látok ellenőrt, szállok is le:D) Itt mondtátok páran; hogy nem törődni velük, elfutni, úgy tenni mintha nem is hallottuk volna: engem 4 szekrény nagyságú 40 év körüli ellenőrök vettek körbe... Nem volt menekvés :DD
  • CattiBrie
    én mindig felmegyek e szöveg hallatán...
  • tftdep
    eddig csodálkoztam hogy ki az a barom aki a "kérjük utasainkat készítsék elő" szöveg hallatára nem fordul vissza hanem megbüntetteti magát, de úgy látom hogy a büntetés szart nem ér így, úgyhogy le lehet szarni
  • tftdep
    ma félve elsétáltam az ellenőrök között épp el voltak foglalva. na mindegy,ha majd leveleznek meg csöngetnek akkor egyszerűen nem nyitom ki, és megmondom másoknak is hogyha bkv akkor nem lakok itt. havi 5ezret megspórolok. ma láttam a nyugatinál egy pólót 2ezerért hogy "nincs jegyem,bérletem nincs diákigazolványom nincs nálam semmilyen okirat, büntetésre nincs pénzem és a következőnél leszállok". tetszett, csak az jobb lett volna ha a betűk egy középsőujjas mutató kéz körül vannak, és az a vége leszállok helyett az lenne hogy "és ha hozzám mersz érni én hívom a rendőrséget"
  • CattiBrie
    mekkora érték volt?
  • banok
    Engem Októberben megbüntettek, persze a csekket kidobtam.:D
    Aztán kb. decemberben jött egy tértivevényes levél a BKV-től de nem vettem át. Azóta kuss van...
  • tattooed
    közölte velük, hogy ismeretlen helyen tartózkodok.

de ez már régebben volt
  • tattooed
    ez így van!!!

a muter is kibaszta őket mint a 'szaros macskát
  • tftdep
    bkv behajtórészleg? de ők rendőrség nélkül kb olyan mintha én csöngetnék hozzátok hogy tartozol nekem 20e forinttal, engedj be és elviszem a tévédet?
  • tattooed
    ne a rendőrség hanem a bkv behajtórészlege.
    de 1-2 alkalom után megunnak.
  • qper
    szerintem az intézkedő rendőr nevét megkérdezi az ellenőr, közösen feljegyzik az rendőri intézkedés időpontját, helyét /gondolom jegyzőkönyv is készül az igazoltatás tényéről/, és ez alapján a BKV elkéri annak a személynek az adatait akit Kis István rendőrzászlós 2006.05.24-én 15.23 perckor igazoltatott a Stadionok metrómegállónál.
  • CattiBrie
    "végrehajtók?"

Hát szerintem azé mert a BKV-nek büntiösszeggel tartozom, akkor nem a rendősrég fog kijönni - szerintem.
  • CattiBrie
    A rendőröktől?

Ennek olyan rendősi feljelentés szaga van számomra.