6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#1911 hááát...
szeirntem nem
mire ez a nép beletanul
mozgólépcső száksz -
#1910 váá ez jó :) -
qper #1909 Szerintem ezért lehet a Volán valamivel rózsásabb anyagi helyzetben. Ők meg tudják "fogni" az utasokat, és a helyközi járatokon a bliccelés esélye szinte minimális (hiszen tényleg fel sem tudsz szállni a buszra, ha nem veszel jegyet vagy mutatod be a bérleted).
Az is feltűnt, hogy a helyközi járatokon mintha kevesebb lenne a rongálás, az üléshuzat-feltépés, a graffitizés.
-
qper #1908 Egyébként meg bárcsak úgy lenne, hogy ha már fizet érte, akkor legalább vigyáz rá!
Vagy ezt kellene elmélyíteni már gyermekkorban, vagy azt hjogy ha nem vigyáz rá el lesz törve a keze (de legalábbis meg lesz büntetve) -
#1907 Egyébként bár én nem sürün járok BKV-val,csak ha megyek mulatni/inni,jegyet csak és kizárólag metróra veszek viszont oda 80%-ban ki is lyukasztom.
A helyzet,mármint a bliccelők helyzete,mint lentebb írta valaki vidéken roszabb,lévén kevesebb az utas,s a buszok sokszor csak az első ajtót nyitják ki,s csak akkor tudsz felszállni,ha tényleg van és lyukasztassz jegyet.
Persze forgalmasabb részekre ez nem vonatkozik,de míg mondjuk Pesten este 10-kor is tele vannak a buszjáratok,addig Miskolcon ilyenkor már simán csak elől engednek felszállni. -
#1906 -
#1905 ez így nem igaz,egyébként mi csináljuk (mármint a cég fogja) :-pp
Ha jártál jártatok más Európai nagyvárosban ott már rég ilyen beléptetős kapu müködik. Plédul Londonban is. Nem kell semmivel sem hamarabb elindulni,mert egyszerre 10-15 kapun tud a nép belépni,ugyanúgy a mozgóklépcső lesz a szük kereszmetszet mint eddig.A kapuk miatt minimálisan nő csak a torlódás -
Vlala #1904 Ja, így már igen, ha apuci vigyáz ránk... De az ilyeneknek azt kellene megmondani, hogy a TB-t is fizetik, és ha rongálják, teszünk róla, hogy azt se fizessék hiába :)
kukafelrúgás: egyszer láttam, amint egy hmcs egy kukán vezette le a dühét, majd két rendőr odasétált hozzá, és összeszedette vele a szemetet... -
#1903 szerintem pedig a "vagány" fiatalok 80%-a
Apu megveszi a jegyet, de attól még minden szar és úgy vagyunk nagymenők, ha felrugom a kukát, kiszanítom a .., összefirkálom, sőt összekarcolom..
Bár én azt a felfogást is el tudom képzelni (hallottam már hasonlót), hogy ha megveszem a jegyet, akkor az azt jeletni, hogy bármit csinálhatok. "Azért vettem a jegyet, hogy összefirkálhassam az ablakot..)"
Egyébként meg bárcsak úgy lenne, hogy ha már fizet érte, akkor legalább vigyáz rá! -
Vlala #1902 A "vesz jegyet és rongál"-t nem tudom elképzelni... -
#1901 Szerintem ez így nem feltétlen igaz.
Mármint
- van, aki vesz jegyet és nem rongál
- van, aki vesz jegyet és rongál
- van, aki nem vesz jegyet és nem rongál
- van, aki nem vesz jegyet és rongál. -
Vlala #1900 Sajnos ilyen a hazai színvonal. Jegyet nem vesz, rongálni viszont tud. :( Ez nemcsak Pesten van így, vidéken is élnek emberszabású marhák. -
#1899 Jajjj nee!!!
Még belegondolni is rossz! :( -
#1898 Jajajajaja! Jó dolog! -
qper #1897 a nagykörúti villamosvonalat tényleg nagyon szépen megcsinálták, gyönyörű lesz rajtuk látni a sok szép Combino villamost, de mindig előjön belőlem a pesszimista ilyenkor, hogy amíg tőlünk nyugatabbra mind a megálló mind a villamosok sok-sok évig megmaradnak eredeti állapotukban, addig itt kb. fél év múlva agyon lesz plakátolva, össze lesz hugyálva, agyon lesz graffitizve az összes villamosváró, nomeg a csövesek is itt isszák majd az olcsó lőréjüket műanyagkannából.
A villamos gondolom szarrá lesz graffitizve, szét lesz üvegvágóval karcolva az összes ablak és ajtó, mint a hannoveri villamosok esetében :( -
Vlala #1896 Ez tényleg egy jó ötlet, több munkahelyen kellene bevezetni. Egyrészt ezt nem sörözi el az alkalmazott, másrészt mindenki jól jár vele. -
qper #1895 tök jó!
következő hónaptól bevezetik a cafeteria rendszert a munkahelyemen (fizetésen felüli juttatásokat jelent), aminek a következtében ez után minden hónapban vásárolok BKV bérletet :)
Végre nem kell 5 év után lógnom a tömegközin, mégiscsak békésebb így az élet :) -
#1894 Nekem pl baromira tetszik az egész. Olyan jó, hogy végre történik valami, láthatóan fejlődünk.
Villamosmegállókat tök szépen megcsinálták és szerintem az h a busznak van külön sáv, az egyik legjobb ötlet.. autós számoljon ezzel, egyébkéntmeg szerintem eddigis ekkora volt a dugó a körúton, nem kell a villamospályafelújításra fogni. Mondjuk én csak a Ferenckörúttól ismerem a járatot, de nagyon jól tud haladni.
(monnyuk ha a rendőrök azzal lennének elfoglalva, hogy az autók ne a bussávban mennyenek és nem a bliccelőkkel, annak jobban örülnék :D)
A mi kerületünkben nagyon szépen megcsináltak és átadtak két nagyobb útszakaszt(felújítás), és szerinem nagyon jól néz ki és "gyorsan" megcsinálták. De a buszok elterelése szépen meg volt oldva. És, most hogy vissza-lett terelve minden most tök jó igazán. :) -
Vlala #1893 Volt szerencsém kipróbálni a stadionok - Deák tér közötti metrópótló buszt. Mi volt a legnagyobb baj? Rázott az úton. Legalábbis ezt mondták, azt senki nem veszi észre, hogy javítani-karbantartani-fejleszteni szükséges, mert nem tartanak örrökké a dolgok...
Ez már kicsit off, de néhány éve elbeszélgettem egy távolsági buszsofőrrel, megkérdeztem, mégis mennyit fogyaszt egy ilyen járgány. Visszakérdsezett, hogy miből mennyit. Gumiból havonta-kéthavonta egy garnitúrát, a tisztítása sem egyszerű (mert a magyar paraszt azért is szól, hogy mocskos a busz, ilyenre nem száll fel), az üzemanyagköltség csak töredéke a fenntartási költségeknek. El tudom képzelni, hogy egy BKv busz a kockaköves, kátyús pesti utakon, naponta több sofőrt is "elhasználva" milyen fenntartási költségeket igényelhet. És ilyenből van több száz, meg metró, villamos, hév, stb. És még drága a jegy... -
#1892 Áhh, az embereknek semmi nemjó!!!
Mentem a buszon (4-6 pótló) és ott izéltek, hogy jajj már megint fel van túrva minden, jajj már nem lehet közlekedni. De nem azt látja a nyomi ember, hogy hűű, de jó építkezünk, hűű de jó fejlődünk, hűű de jó tök gyorsan megcsinálják (mert ugye nem 3 éve van felbontva a 4-6-os vonala úgy hogy közben nem csinálnak semmit). Ha meg nincs építkezés, akkor meg így meg úgy ezért meg azért szak a közlekedés.
Így:
Ha az ellenőr végzi a dolgát, nem jó. Ha nem, az sem jó. -
Vlala #1891 Menj biciklivel. :)
Ezt ígyí találták ki, ők szolgáltatnak Neked utazást, Te pedig veszel tőlük jegyet, aminek az árát ők a további utaztatásra költik, hiszen nem perpeetum mobile hajtja a metrót.
Ez ugyanaz, mint amikor kenyeret veszel a boltban, megiszol egy jó pofa sört a kocsmában, vagy elnyalsz egy fagyit, azért is fizetsz, ott sem eshetsz neki a "nagyonköcsög" eladónak, amiért nem ajándékozza Neked.
Ha Te nem veszel jegyet, mert nem, oké. De két dologra megkérlek:
- ezért ne az elenőr legyen a köcsög;
- ne buzdítsd az embereket erre, mert a végén gyalogolhattok, és azért is a BKV lesz a köcsög. -
#1890 :):)
Miből? -
#1889 Holnap lesz a vizsga. És kössz mégegyszer! -
#1888 www.utak.hu
Leggyorsabb út, tömegközlekeséssel nappal.
Menetidő: 31 perc. -
#1887 Már megjöttél vagy csak majd mész? :) -
#1886 KÖSZI! :) -
#1885 www.utak.hu -
#1884 metró UKtól kálvin térig, majd 47es villamossal a Bártfai utcaáig. Leszállsz elmész jobbra aztán balra az első utcánál! Sikeres kresz vizsgát:D -
#1883 ez jobb :P köszi! -
szando #1882 ami jobb: utvonalterv.hu -
#1881 már megnéztem, sokkal nem lettem okosabb... -
tftdep #1880 www.utcakereso.hu
-
#1879 Srácok! Hogy jutok el a XI. kerületbe a Petzvál József utcába BKV-val?
Nekem a közelembe van a 14es villamos, újpest központ... Tudna valaki segíteni? -
#1878 nem járok BKVval csak nagyon ritkán nem fogok bérletet venni arra hogy kéthavonta egyszer BKVzok, vmint nem fogok 200ft-t fizetni két megállókra... -
Vlala #1877 Magyarországon a piros jegykezelőt nem tudja mindenki kezelni (láttam már olyat, aki a leszállásjelző gombbal akarta megetetni a jegyét), ehhez szerintem külön tanfolyam kell majd. :) -
BenceYCE #1876 Tévedtek. Ez a rendszer nagyon is jól működik szerte európában. Többszörakkora franciaországi vasúti pályaudvaron is megállja a helyét. Csak eleinte lesznek hozzánemértő emberek. De mivel mindenki sietne ezért kénytelenek leszünk toleranciát mutatni és segíteni a másiknak a továbbhaladásban. Már nagyon várom. -
Vlala #1875 Miután nyilvános fórumon megy a "nemveszekbérletet" kampány, mit vártok? :) Jó, ingyenessé is tehtenék, és beleépíthetnék a BMV-k működtetését az adóba, így a Tudsnádfürdői esztergályos is fizetné, aki tíz éve nem járt Pest közelében se... A jegyek, bérletek ára úgy van meghatározva, hogy fenntartható legyen vele a közlekedés energia-ellátása, azért fizetsz, amit igénybe veszel. -
#1874 Komolyan nem normálisak... -
Vlala #1873 Ebből lesz még valami, így is [cenzúrázott] a közlekedés Pesten... bár nem csodálkozom rajta, azok után, amik itt elhangzottak. -
#1872 Most monta be a néni a rádióban, hogy készül a csipkártyás ren'cer a metróban.. (Elvileg) A földalattiban 2007 végétől működne, a többi vonalon meg folyamtosan átépítik. Ezután majd csipkártyás bérlettel/jeggyel lehet csak használni, ami egyszerre csak egy embert enged át .. és igen, nagy lesz a dugó
Már látom, kifelé megyünk le...
Vagy úgy látom csak a legerősebbeknek lesz "megengedett" a metrózás.
Ja és baromi ritka lesz a metró látogatottsága, mert 2 perc alatt nem fog betelni egy metrószerelvény sem. :D Így csak egy legbelső réteg fogja tudni használni. Így, aki eddig 6-kor járt, induljon 5-kor, aki eddig 7kor szállt fel, most érjen oda 6-ra, ha be akar jutni.
És mivel lehetséges, hogy emiatt megnő a föld feletti autós közlekedés megemlítem, hogy azt hallottam, hogy a belvárosi utak fizetősek lesznek.
Ha biciklivel nem, akkor veszek egy biciklit és inkább meghalok a szmogban. Bár lehet, hogy veszek hozzá egy gázmaszkot (vagy mi az).