6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Vlala #1951
    Hű, de szépen elment a topic!
  • szando
    épp ezt akartam linkelni... tragédia...
    túl sok hülye balfasz van magas pozícióban
  • CattiBrie
    "„Rablóból lettem pandúr” - mondja Horváth László főellenőr, aki a BKV ZRt. alkalmazásában álló 409 jegyellenőr közül teljesítményét tekintve az első."

Forrás: hvg.hu
  • AnuluWork #1948
    Ez különösen durva 5 milliárdért:

"A peronokat csak majdnem sikerült eltalálni, éppen pár centi hiányzik ahhoz, hogy szintben lehessen beszállni – ez az ígéret sem teljesült tehát."
  • AnuluWork #1947
    GRATULA A JELENLEGI FŐVÁROSI VEZETÉSNEK A JÓ VÁLASZTÁSÉRT! (Qurvára tudják itthon egyesek szóri a pénzt!)

"VEKE: Megsemmisítő bírálat a nagykörúti villamosfelújításról
    Még a peronok magasságát sem sikerült eltalálni
    2006. május 30. 20:07

MNO
    A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) honlapján megsemmisítő bírálattal illeti az ötmilliárd forintba kerülő nagykörúti villamosfelújítás végeredményét. A BKV illetékese az Indexen elmondta, hogy ez a pénz nemcsak a körúti rekonstrukciót, hanem két remíz felújítását is fedezte.

A VEKE elsőként a nagykörúti áramellátás felújítását illete kritikával. A már felújított vonalszakasz átadása óta a hanyag munka miatt 5 alkalommal történt olyan üzemzavar, amely a villamossal üzemelő szakaszon 10 percnél hosszabb időre megbénította a forgalmat. Május 26-án, pénteken este a Nyugati téren történt felsővezeték-szakítás, akkor több, mint 40 percen keresztül nem közlekedtek a villamosok a kontár felújítás miatt – olvasható a szervezet weboldalán.

A helyzetet tovább súlyosbítja az áramellátási szakaszok cseréje. A Nagykörúton eddig irányonként 7, azaz összesen 14 áramellátási szakasz üzemelt, tehát ha egy helyen leszakadt a vezeték, a maradék 13 szakaszban maradt áram, tudtak közlekedni villamosok. A „felújítás” hatására a szakaszok száma 3-ra (!) csökkent (ez a megoldás olcsóbb volt, mint a régi alumínium tápkábelek cseréje és az áramátalakítók felkészítése az új villamosok energiavisszatáplálására). A javításhoz le kell kapcsolni az adott szakasz előtti és utáni szakaszt is (irreleváns a BKV magyarázata, hogy több helyről is be lehet táplálni az adott szakaszt, ha az előírások miatt azt le kell kapcsolni), és mivel a szakaszhatárok nem esnek egybe a vágánykapcsolatokkal, kijelenthető, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben egy áramszünet vagy felsővezeték-hiba azonnal lebénítja a közlekedést a Nagykörút teljes szakaszán, a Moszkva tértől Dél-Budáig.

A VEKE bírálja azt is, hogy nem építettek elég váltót a vonalra, ahol üzemzavar esetén megfordulhatnak a villamosok.
    A szervezet felsorolja a többi hibát is:

– Megszüntették a 6-os villamos körtéri hurokvégállomását és helyette új fejvégállomást építenek, ezzel jelentősen megnövelve a gyaloglási távolságokat.

– A Nyugati téri megállóban oszlopot tettek az egyik ajtó útjába. A mozgássérültek fogadására alkalmas peronokról 4 megállóból csak lépcsőn lehet távozni.

– A peronokat csak majdnem sikerült eltalálni, éppen pár centi hiányzik ahhoz, hogy szintben lehessen beszállni – ez az ígéret sem teljesült tehát.

– Az esőbeállók használhatatlanok, beesik alájuk az eső.

– A költségnövekedést nem jelentő vakvezető sávok telepítése ismét elmaradt.

– Nem újították fel a garázsmeneti útvonalat az Orczy úton, innen a Combinók ki vannak tiltva, így a teljes Nagykörút csak a Népszínház utcán közelíthető meg.

A BKV hivatalosan még nem reagált, egyik illetékesük név nélkül a VEKE felvetéseire azt mondta: az áramellátás rekonstrukciója nem a régi metódus szerint zajlott, hanem teljesen átalakították. Az új nagykörúti Combinók fékezéskor energiát adnak vissza a rendszerbe, a hagyományos ellátó-szisztéma már nem jó ezekhez a szerelvényekhez. Nem lehet tehát összehasonlítani a két rendszert. Ötmilliárdból meg nem csupán a peronokat újították fel, hanem két remízt is."
    (vg.hu, index.hu)
    Itt a cikk az indexről!
  • CattiBrie
    Na szép.. így mikor veztetek busztot? :)
  • CattiBrie
    Azt az embert én sem szeretem. És szerintem Szekszárd nagyon szép város!
  • BenceYCE
    Hmm. Pörög a topic. :) Jó látni.
    Szal a költséget 50%-át kitevő emulzió kispórolásához nagyon is értenek odafenn. De ne feledjük a kátyúfalvai időszakokat sem. Én azt hiszem ha mindenki kicsit elmélyül az emlékeiben akkor le tudja szorítani az útfelújításokat bizonyos időszakokra. Tapasztaltabb autósok ha olvassák a hsz-emet akkor már kitalálták miről beszélek. Aki pedig nemigen lát bele a dologba annak picit had csipázzam ki a szemét. 4 (!) évenként kerül sor nagyobb felújításra Budapesten. A köztes időszakban meg akárki akármit mond, a legfontosabb munkákon kívül gyakorlatilag semmi sem történik. Itt is lehetett olvasni pár hsz-szel ezelőtt érveket ellenérveket, hogy de most milyen jó és valahol meg milyen sz@r. Ha eddig nem jöttetek még rá miért van ez így akkor megsúgom: Választások! Ennél nagyobb kampányfogást ugyanis nem találtak még ki. Megcsinálni valami égetően fontos dolgot úgy, hogy a nép örüljön! Holott ha belegondoltok ennek nem 4 évenkénti ciklikusság dukál. Most páran azt hiszik politizálni akarok de biztosítom Őket, hogy jelen mondandómmal pártállástól függetlenül érvelek. De emlékezzetek csak 2 választással ezelőttre. Valaki valahol kitalálta, hogy a Dózsa György utat és a Hungária körút azonos szakaszát egyazon időben újították föl. MIÉRT? Mert látványosnak baromi látványos volt ahogy a két egymással párhuzamos nagy forgalmú utat szétkapták mint kiskutya a lábtörlőt. De konkrétan emléxem, hogy bátyám vállalkozásában dolgoztam akkoriban és nemegyszer végigszívtuk a hungáriát. És nem akárhogy. Volt olyan szakasz ahol a 2x4 sávból 2x1 volt járható és még azt is megcsorbították soxok egyetlen egy sávra ahol szakaszosan engedték odavissza a forgalmat. Menekülés nem volt gyakorlatilag. Épeszű ember erre nem tud, nem adhat magyarázatot! És mit ád' Isten, éppen választások voltak. De nézzétek a lényeget. Beígérünk egy csomó minden felújítást. Ha maradunk lazán kirázzuk csuklóból az összeget, hiszen 3 évig gyakorlatilag semmit sem csináltunk az utakkal. Ha vesztünk akkor viszont az új kormánynak kegyetlenül fel kell kötnie a gatyáját mert ha nem tudja teljesíteni a másik által beígért dolgokat, akkor oda az erős kormány imidzse. És ehez a bkv-nak is van olyan szinten köze, hogy Ő is állami tulajdon. Nézz meg bármilyen nagyvárost az országban és ámulj, hogy milyen változást volt képes felmutatni töredék erőből Budapesthez képest. De sajnos a szakmai világ szerint Demszky Gábor, igenmélyen farbatisztelt főpolgármester "úr"-on kívül nem akad jobban hozzáértő ember. Én beskatujáztam őt valahova de a kijelentéseimért itt rasszista/antiszemita billogot kapnék, de azért had kérdezzem meg!... Hogyan lehet az, hogy annyi kormány, annyi párt után az az ember még mindig a helyén ül?! Holott pártbeli hovatartozás szerint csak a 3. legnagyobb párthoz tartozik. Én azt mondom fejétől büdös a ló. Budapest valóban mára egy impotens város lett a rengeteg elnapolt felújítás miatt. És ebben az elmúlt tizenjónéhány évben a hőn szeretett városatyánk is igen mélyen kivette a részét. De mondjátok, hogy nincs igazam. Én csak elmegyek Egerbe, Sopronba, Kecskemétre vagy bármelyik nagyobb városunkba és leesik az állam. De ne hagyjam ki azt a várost se ahol az országban a legmagasabb volt a fiatalkorúak között a drogfogyasztás és még jónéhány lista élén szerepelt neve, mára pedig Európai város címre pályázik Pécs. Kérdem én! Hol vagyunk mi Pesttel?! A digifotósok topicjában ArchAngel aki a város történetével, történelmével és fejlesztésével jobban tisztába van, ha valakit érdekel szivesen segít biztosra veszem, ehhez kapcsolódó kérdések tekintetében.

Én 2 hét múlva elköltözök 20 évi 8. kerületi tartózkodásom után vissza Érdre. De ha tehetném, messzebb mennék. Középiskolás koromban osztálytársaim örökké hezzelték az aglomerációból bejáró osztálytársakat, hogy "vidéki paraszt". Mára úgy érzem ezeket a tipusú embereket is beskatujáztam. Olyan emberek ezek akiket be lehet tenni 10-15 emeletes kaptárakba és csontkukacként élik le az életüket. Olyan emberek akiknek a csillogás a minden. A tartalom pedig már másodlagos kérdés. Most 25 évesen azt mondom, hogy a 20 éves pesti multamra visszatekintve a vidéki paraszt jelzőt pesti parasztra cserélném. Elkorcsosult értékrendek uralkodnak a fővárosban, mert épeszű emberek nem engedték volna, hogy egy akármilyen jöttment, korrupt kormány (bármelyik) ezt tegye a fővárossal. 40-60 éve halogatott gócpontok felújításával szerintem világelsők vagyunk. És mindenki csak reklamál, de senki nem kérdi: Hol a pénzünk, amit azért adtunk, hogy fejlődjön a város? Az értelmiségieknek az eu-ba kell menekülni, hogy reális fizetést kapjanak a végzettségükhöz. A helyüket feltölti az arab/kínai/néger jöttment, hazaszeretettől mentes söpredék. Eddig reklamáltunk a romák miatt, most meg olyan emberek tanulnak a fővárosban a mi pénzünkön főiskolákon akik még magyarul se tudnak. Vidéken nehezebb megélni de legalább úgy érezheti magát az ember, hogy tartozik valahová, nem csak egy massza sorszámozott egyede.

Bocs az offért és ha valakit megbántottam a véleményemmel de most épp építkezek/felújítok/költözködök és keveset alszok. Ez jött ki belőlem. Ha valakinek nem tetszett akkor biztosíthatom, hogy egy darabig nem leszek mert más dolgom akadt, így nem kell elviselnie az ostoba beszólásaimat. Üdv mindenkinek!

YCE
  • CattiBrie
    árverés

Belépés: érvényes jeggyel, bérlettel. :D
  • Vlala #1942
    Nem, lemaradt egy-két szmájli. Bocs.
  • CattiBrie
    Rá kellett volna jönnöm valamiből?
  • Vlala #1940
    Ezt az utolsót már poénnak szántam :)
  • CattiBrie
    ???

Most direkt fére értesz???
  • Vlala #1938
    Ja igen, bocs, le is lövöm magam...
  • CattiBrie
    Ezé mondtam h off, mert semmi köze a BKVhoz.
  • CattiBrie
    De CSOCSO a legjobb!!! :D
  • Shaman
    mondjuk,ha olyan metróhálózat lenne,mint példul Londonban.... (bár ott underground,s sokszor nem föld alatt megy,de a lényegen nem változtat)
  • Vlala #1934
    A jobb utakért nem a BKV-t kellene szidni, és főleg nem őket büntetni a bliccel. Most ők vannak az egérfogóban, ilyen utakon ennyi bliccelőt szállítani, de gyorsan, ha lehet, mert a lassú utazást nem igazán szeretjük...
  • CattiBrie
    Visszaolvastam:

BKV hater 2002. aug. 19. 15:16 | Privát | Válasz | #55

Én útálom a BKV-t. Nagyon mutogatják, hogy ők milyen jó cég, bezzeg egy fityingjük sincs. Ja, és a BKV+ egy rohadt nagy ámítás -- legalábbis itt Hüviben...

Ez a felhasználónév azóta már nem létezik. :)
  • CattiBrie
    úú! Tök jó! :)
  • Sland
    Motorra.
  • vsly
    Igen,ennek így kellene lennie,de a baj az,hogy nem végeznek minőségi munkát,így mindig csak fel van túrva+dugó a városban.
  • vsly
    jobb utak->lassabb armortizáció->kevesebb buszfenttartási költség->olcsóbb jegy/bérlet.
    Erre akartam utalni...
  • CattiBrie
    Jajj, Sámli, elpirulok! .P
  • Shaman
    A felújításoknak inkább örülni kéne!

Persze mint autós a dugóknak annyira nem.De egyébként Budapest útjai valljuk be eléggé szarok. Nem egy fórumban (külföldiekben is) olvastam,hogy Mo.-ra főleg Budapestre mindenkinek azt ajánlják,hogy a strapabíróbb autóikkal jöjjenek,mert piszok szarok az utak. Éppen ezért kellene örülni,hogy végre megcsinálják! Leszarom,hogy pár hétig udgóban ülök,ha utána hónapokig/évekig normális úton tudok közlekedni.

S bár ezt ritkán szoktam kivételesen egyetértek Cattival. Tényleg jó és szép ahogy a 4-es,6-os vonalat csinálják-csinálták. S nem nyígni kéne,hanem örülni neki. Ráadásul a körút egy jó részét egyben újraaszfaltoztak,szal...

Én nyíghatnák,mert a körút közelében lakom,mégsem sírok,hanem örülök a változásnak.
  • CattiBrie
    de én most a 4-6-ról beszélek
  • szando
    hát, akkor nincs eléggé nyitva a szemed :D
    a budafoki úton dolgozom, és itt a 4-es megállóját kemény négyen csinálták, mindkét végén ketten. az egyik egy kisgéppel ütötte szét a betont, a másik meg mellette cigizett. ha a cigizőknek is lett volna gépük, fele annyi idő alatt kész van a munka. na csak arra már nincs pénz mert akkor drágább lenne, amit jól mondtál.
    szóval nem "összeb@szni" kéne, hanem több géppel, több emberrel csináltatni, és gyorsabban kész lenne, ugyanolyan minőségben.
  • Vlala #1924
    Na igen, Pesten dolgozni is kell az útmunkásnak, nálunk két évig javítottak egy utcát, azóta is offroados szakasz... Persze, munkást nem igazán láttam, csak szétdobált sörösüvegeket.
  • CattiBrie
    de én ezt nem így látom

mármint nem azt látom h áll a meló meg ilyenek

azt hogy milyen gyorsan lehetne megcsinálni, megint nem tudom, de ha csak "összeb@sszák" gyorsan a melót, akkor ott vagyunk, hogy sz@rok az utak....

ha meg "ilyen lassú" cégre bízták a melót, akkor lehet, hogy zaért van, mert "ócsó", de szeirntem nem igaz (azért már mégiscsak EU meg minden, nehogymár sz@rt akarjunk csinálni)
  • CattiBrie
    tudod, hogy a vezetőség ne lopja meg 3 nullával többre a céget, mint én
  • szando
    pontosabban a cafeteria-ban te választod ki hogy milyen juttatások kapj.

Catti: nem az a baj hogy felújítanak, hanem az, hogy mocskos lassan csinálják. nyilván a villamosmegállókat próbálják viszonylag hamar befejezni (bár azokat is lehetne gyorsabban csinálni), de olyan úttal ami távolabb van a központtól csak tetvészkednek. lásd pl tavaly a szentendrei út felújítását, vagy ugyanott a nánási utat (106-os busz), amit még az árvíz előtt félig lezártak, csinálták is, de most pár hete hirtelen eltűnt minden gép, a szétbaszott, egyirányúsított út meg ottmaradt.
  • Vlala #1920
    De hogy menjen lejjebb az árakkal? Kevesebb busz? Csak minden másodikon legyen sofőr? Hétvégén ne legyen üzemanyag a buszokban? Ne világítsanak a metróban? Vagy mire gondoltál?
  • vsly
    Mert ált.erre fogják.
    Most öszintén!Ha lejjebb tudna menni a BKV az árakkal és egyszerübb/gyorsabb lenne a tömegközlekedés,akkor szerinted nem lenne kevesebb a bliccelő?
  • Vlala #1918
    Na de ha magasabbak a költségek, az nem ok a bliccelésre. Nézd a BKV szemszögéből: magasabbak a járművek javítási-fenntaírtási költségei: megy a pénz.
    Nem vesznek jegyet-bérletet az utasok: nem jön a pénz.
    Így nem lehet...

Dugk -> lassabb közlekedés: az miért ok a bliccelésre?
  • vsly
    Igen,de a xar út miatt:
    -1: gyorsabban amortizálódnak a BKV járművei->magasabb jegy/bérlet árak(egy ok a bliccelésre)
    -2: dugók->lassabb közlekedés(másik ok a bliccelésre)

(így már remélem nem olyan off)
  • CattiBrie
    hát télleg off volt, mert mi most nem erről beszélünk
  • vsly
    Nem az a baj,hogy fel van túrva az út,hanem az,hogy állandóan szét van qrva a város!
    Megcsinálnak egy utat -> következő télen szétfagy,gödrös lesz->csak azután foglalkoznak vele,miután (kb)20autós jelentette a kárigényét a lyuk miatt->körbekerítik,ezáltal elterelik a forgalmat->dugó->1 hét múlva befoltozzák->pár ilyen után tiszta toldott-foldott lesz az út(élmény Bp-en autózni)->könnyebben szétfagy->még több gödör->vissza az elejére.
    Az a durva ebben,hogy ez iszonyat sok lóvé az adófizetők zsebéből,amiért persze emelni kell az adókat,hogy fedezni lehessen ezeket a költségeket!
    Nem lenne egyszerübb/olcsóbb/kényelmesebb jó minőségü utat építtetni(akár többszörös áron)?Ami nem fagy szét?Vagy ha szét is fagy,akkor jó minőségben megcsinálni?
    Dede!Van rá technológia!Fejlettebb országokban igenis tudnak jó minőségű utat építeni,sőt foltozni is tudnak olyan módszerrel,hogy egybeolvasztják a foltot az eredeti útburkolattal!
    Hogy ez miért nem müködik nálunk?:
    1:Sokan és elég jól élnek(élhetnek) az útépítésből
    2:Elég komoly a korrupció ezen a téren(Nehogy túl jó utat építs,mert akkor késöbb lesz munkád és én is kevesebb csúszópénzt kapok!)

Bocs,egy kicsit off volt...
  • CattiBrie
    de pl a grafitizés olyan dolog, hogy nem napközben csinálja az üntivalója, hanem éjjel, és nem a járaton, hanem a villamos/busz parkolóban/garázsban
  • CattiBrie
    Monnyuk bennem el lett. Ez a ne szemetelj meg ne rongálj dolog.
  • CattiBrie
    Hehe! Miskolcon én is vettem + lyukasztottam jegyet...

Aztán mire felértem láttam, hogy nem is kellet volna. :P