BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ja, 411 az van:-) Mostmár lefestették pirosra, és +-t kapott, a 70-esen megy. Talán, de rég nem voltam arra.
KoЯn
415? Nincs, nálunk volt egy.
KoЯn
Tegnap egy új T5C5K szerelvény készült el.
Ja és nem 415T, hanem 411Т, psz: 400.
És ezek a nálatok használt ideiglenes pályaszámok? Mert nálunk a 8-9százas tartomány a ZIU-ké.
Ja és nem 415T, hanem 411Т, psz: 400.
És ezek a nálatok használt ideiglenes pályaszámok? Mert nálunk a 8-9százas tartomány a ZIU-ké.
E örő, e bódottá!
Hát ja, sok próbagép volt: Ik 280T (303, Bp-rõl), SKoda 15 Tr (606, Szegedrõl), IK 415T (800, Bp-rõl), Skoda 21Tr (801, Csehországból), IK 412T (705-803, Bp-rõl), Ganz - Solaris 12T (803, Tallinból).
KoЯn
Hát, ahogy hallottam, elég drága. Át kéne állni a Solira:-)
KoЯn
Hajdú volán: Busz
DKV: Trolibusz, Villamos
Miskolcon is fognak trolit csinálni, ha minden igaz.
DKV: Trolibusz, Villamos
Miskolcon is fognak trolit csinálni, ha minden igaz.
KoЯn
Véleményem szerint külsõre gyönyörû, olyan mintha túristabusz lenne, sötétített üveg stb. A kijelzõje penge éles, bármilyen napszakban könnyen kivehetõ a járatszáma. Nekem tetszik belülrõl is, viszont az ablakok légkondis kivitelre készültek, akárcsak a 412-esek, de kimaradt valamiért, ezért ugyanolyan a komfortérzet. Sok állóhely és elég sok ülõhely is van rajta, de ezt többen vitatják más fórumokon. A bkv nem fog többet venni ebbõl a típusból, én ezt nagyon sajnálom!
HáBé oldalán bekukkantottam a debreceni helyzetbe is. Ahogy elnézem, már több típus volt nálatok kipróbálásra kölcsönben, mint amennyit üzemeltettek. :-)
Télleg ott is úgy van, mint Szegeden, hogy a buszközlekedés a megyei volántársaság kezében van, csak a kötöttpályás nem? Mert Miskolcon meg nem (igaz, ott nincs is troli).
Télleg ott is úgy van, mint Szegeden, hogy a buszközlekedés a megyei volántársaság kezében van, csak a kötöttpályás nem? Mert Miskolcon meg nem (igaz, ott nincs is troli).
E örő, e bódottá!
Igaz. ÉS az AGora milyen? Rég nem voltam Pesten, nem tudom milyen, miben különbözik a 417-estõl?
KoЯn
re.
És még jön kb. 15 új troli, ha jól tudom, így Db.-bõl:-)
1 tanács: Nehogy megint 412T-t rendeljenek!
És még jön kb. 15 új troli, ha jól tudom, így Db.-bõl:-)
1 tanács: Nehogy megint 412T-t rendeljenek!
KoЯn
hmmm....
yol elkanyarodtatok az eredeti bkv-tól
de sebaj...
ne haggyjátok abba
yol elkanyarodtatok az eredeti bkv-tól
de sebaj...
ne haggyjátok abba
szart sem ér a tudás ha nincs kivel megosztanod
Már 26 db kocsi készült el a felújított Tátra T5C5K villamoskocsikból, melyek az 59-es járaton kizárólagosítva közlekednek, és a 61-es viszonylaton is már 3 szerelvény rója a köröket. Közeljövõi tervbe tartozik a típus 56-os vonalon való beizzítása is.
Az 59-es viszonylaton április óta kezdték fokozatosan alkalmazni az újonnan honosított, a T5C5 -- "plusszosítás"nál valamivel nagyobb -- korszerûsítésével létrehozott típust. A 61-esen augusztus elején üzemelték be az összes fõvárosi viszonylattal beprogramozott -- ám átszállási kapcsolatokat és pontos idõt ki nem jelzõ -- villamosokat.
A kocsik továbbá szaggatós hajtásrendszerrel, rázáródásgátlóval, beszédszintetizátoros bemondóval, sárga belsõ térrel és új vezérlõfülkével, valamint elsõ fok-gyem kijelzõvel lettek felszerelve.
Ennek hatására az eddigi, felújításra nem vitt BKV+ kocsikat leminõsítették, és a 14-es, valamint a 18-as vonalon közlekedtetik, míg más, korábban se márkavédjegyes kocsikat elvitték más színekbe, az onnét elcipelt tuják helyére.
Az 59-es viszonylaton április óta kezdték fokozatosan alkalmazni az újonnan honosított, a T5C5 -- "plusszosítás"nál valamivel nagyobb -- korszerûsítésével létrehozott típust. A 61-esen augusztus elején üzemelték be az összes fõvárosi viszonylattal beprogramozott -- ám átszállási kapcsolatokat és pontos idõt ki nem jelzõ -- villamosokat.
A kocsik továbbá szaggatós hajtásrendszerrel, rázáródásgátlóval, beszédszintetizátoros bemondóval, sárga belsõ térrel és új vezérlõfülkével, valamint elsõ fok-gyem kijelzõvel lettek felszerelve.
Ennek hatására az eddigi, felújításra nem vitt BKV+ kocsikat leminõsítették, és a 14-es, valamint a 18-as vonalon közlekedtetik, míg más, korábban se márkavédjegyes kocsikat elvitték más színekbe, az onnét elcipelt tuják helyére.
E örő, e bódottá!
re
KoЯn
OK.
KoЯn
Inkább mégis nyitom én:-)
KoЯn
OK! Nyissad inkább Te! Vagy megvan? Nincs túl sok idõm ilyenekre:-(
Csak futólag fórumozok, Te biztos jobban ráérsz.
Csak futólag fórumozok, Te biztos jobban ráérsz.
KoЯn
Ma 17 óra 18 perckor pont a 9-323-as trolin voltam, amikor a templomba csapott egy villám. Ennek hatására kiégett a váltó, sõt, még a jelzõlámpák is kialudtak.
A fedezõjeklzõ még mindíg rossz, egyfolytában 3-as állást mutat. Szerencsére nekünk könnyebb dolgunk volt: Nem kellett váltanunk:-)
A fedezõjeklzõ még mindíg rossz, egyfolytában 3-as állást mutat. Szerencsére nekünk könnyebb dolgunk volt: Nem kellett váltanunk:-)
KoЯn
Azt még nem tudni. Csak annyit tudunk, hogy a drága polgármesterünk milliókat költött a fogadó lerombolására, aztán átadta a helyet egy török vállalatnakj, akik felszívódtak 12 milliárddal.
KoЯn
Nem, csak a Nagyállóig megy. Csak busz fog menni a reptérre, az is vagy 2 km-re áll meg a fogadóépülttõl.:-(
De troli még mehrt. Most készítjük a terveket.
De troli még mehrt. Most készítjük a terveket.
KoЯn
10 km valon nem lesz sok az odautazóknak?
KoЯn
Megnéztem: Keszthelytõl tíz kilométerre nyugatra (mocsarakkal körülölelve, de úgyis biztos ezért lett Sármellék a neve).
E örő, e bódottá!
jjjja.. Te is írtad. Bocsesz:-))
KoЯn
A Balaton mellett van valahol.
KoЯn
Arról még nem sokat hallottam, én is csak azt tudom, hogy az lenne a harmadik int'l airport Hungáriában. Bár nem tudom pontosan, hogy melyik városhoz van közel, de ha jól tudom az bonyolítaná a balatoni turizmus légiforgalmát.
E örő, e bódottá!
Köszike!
Egyébbként a sármellékit is így újítgatják? Elvileg ott is be akarják indítani a közlekedést.
Egyébbként a sármellékit is így újítgatják? Elvileg ott is be akarják indítani a közlekedést.
KoЯn
Most megint valami balhé van a Reptér ügye körül. Sosem nõnek fel...
KoЯn
Nem t'om. Tegnap volt is egy cikk róla a Metroban. A Ryanair állítólag 9,9€-ért fogja szállítani az utasokat Debrecenbõl Frankfurtba. Persze cserébe elvár némi fejlesztést a repülõtéren (mint pl. a leszállást segítõ fénysorok, stb. kiépítése), aminek az összege azonban csak kb. 1 Mrd forint.
E örő, e bódottá!
De nem értem, az Indexen ezt miért tarottán nevetségesnek.
KoЯn
Igen. Bár Sármellék mellett volt egy másik balaton melletti is. Utánanézek a KTI '96-os koncepciójából. Ha jól tudom, akkor még Pápát is melegeti.
KoЯn
Jó lenne, ha nem csak Budapesten lenne int'l airport. Ez így jelenleg kicsit ciki. Debrecen és Sármellék (?) lenne a másik két nemzetközi jelölt?
E örő, e bódottá!
Egy ilyenje a Malévnak is van (HA-LOC).
Felszállótömege: 77,79 t
Utasférõhely: 180 fõ
Utazósebesség: 750-850 km/h
Hatótávolság: 3800 km
Hajtómû típusa: CFM56-7B26
Felszállótömege: 77,79 t
Utasférõhely: 180 fõ
Utazósebesség: 750-850 km/h
Hatótávolság: 3800 km
Hajtómû típusa: CFM56-7B26
E örő, e bódottá!
Beszúrtam az indexrõl:
Szerintem ez a nap vicce!!!😊))))
Az index oldalán az szerepel hogy a Ryanair B737/800 as 180 személyes géppel szeretnének menni DB-Frankfurt között! 😊))
Garficicus
Szerintem ez a nap vicce!!!😊))))
Az index oldalán az szerepel hogy a Ryanair B737/800 as 180 személyes géppel szeretnének menni DB-Frankfurt között! 😊))
Garficicus
KoЯn
Nem igazán értek a repcsikhez, de utánanézek.
Már újraaszfaltozták a kifutót, és bõvítették. Most a fogadóépületet fejlesztik.
Már újraaszfaltozták a kifutót, és bõvítették. Most a fogadóépületet fejlesztik.
KoЯn