BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi lehetett a célja a plusszosításnak? Szerintem pocsék ötlet volt, vagy legyen minden plusszos (de annak mi az értelme), vagy semelyik sem.
A 18-as meg legyen végre plusszos, mert egy katasztrófa az utazás, egész nap telített, pontatlan, állandó járatkimaradások, koszos stb. Pedig még nem is ment csõdbe a bkv.
Egy kis helyesbítés: a 14-es a jövõben márkavédjegyes viszonylat lesz, ennek érdekében újabb kocsikat plusszosítanak. Szépilona jelenleg is ad ki az 56-osra 4×2 olyan kocsit, melyek valójában Angyalföld állományát képzik. Ezenkívül lehetséges, hogy az 56-os "elkásítása" után innét is visznek át Angyalföldre jobb állapotú kocsikat, mivel a 18-as viszonylaton már kizárólag valamikor plusszos kocsik közlekednek, csak éppen "lemínuszosítva". Ez alól egy jármû kivétel (ami amúgy Budafokon van), melynek párját szintén elvitték korszerûsítésre, így önmagában nemközlekedik.
Mindenesetre a 14-es plusszosításáig még lesz szükség kocsik kikupálására, ugyanis 17×3=51 kocsiból jelenleg 9 angyalföldi (Szépilonán használt) újonnan felújított és 29 szépilonai korábban plusszosított kocsi állhat rendelkezésre, ami 38. Lévén, hogy a 18-as többet már nem bír elnyelni, küldhetik az összeset Angyalföldre, tehát ezen kívül még 13 kocsi felújítására van szükség (minimum).
Viszont az új kocsikból, amiket Angyalföldön fognak használni, kiszerelik a Fokgyemet és a jegykezelõt a plusszsításig (értelem), mert állítólag az még nem bírja kezelni a háromkocsis szerelvényeket.
No nem baj. Szaporodjanak a K-k az 56-oson!
Mindenesetre a 14-es plusszosításáig még lesz szükség kocsik kikupálására, ugyanis 17×3=51 kocsiból jelenleg 9 angyalföldi (Szépilonán használt) újonnan felújított és 29 szépilonai korábban plusszosított kocsi állhat rendelkezésre, ami 38. Lévén, hogy a 18-as többet már nem bír elnyelni, küldhetik az összeset Angyalföldre, tehát ezen kívül még 13 kocsi felújítására van szükség (minimum).
Viszont az új kocsikból, amiket Angyalföldön fognak használni, kiszerelik a Fokgyemet és a jegykezelõt a plusszsításig (értelem), mert állítólag az még nem bírja kezelni a háromkocsis szerelvényeket.
No nem baj. Szaporodjanak a K-k az 56-oson!
E örő, e bódottá!
Nem, nem csuklós. A Tátra T5C5 korszerûsített változata. Már 36 kocsi készült el a tervezett 80-ból. Valahogy úgy ahogy Ramore mondja.
Bõvebb infók ld.: #685.
Bõvebb infók ld.: #685.
E örő, e bódottá!
nem, felújított Tátra T5C5, tehát a síma budapesti verziója K betûvel megspékelve, belül meg nagyancssárga kapaszkodókkal és hangos utastájékoztatóval.
Hétfõ óta az 56-os vonalon is közlekednek a Tátra T5C5K típusú villamosok. Egyelõre egy szerelvény közlekedik, de hallottam, hogy hetente eggyel több lesz. Ez aztat jelenti, hogy Újévre kizárólagosodhat a típus a viszonylaton.
E örő, e bódottá!
Ilyen megszüntetések nálunk is vannak, csak sz*rnak a tüntetõk fejére. Szóval a közlekedés debreceni szinten már qrvára nem érdekel:-(
KoЯn
Ja, a 67V nekem is ismerõs:-( Fõleg a Baross téren rossz nézni, hogy forgolódik a busz a sínen.
KoЯn
Akkoriban az 59-es villamost is likvidálni akarták, de a hegyiek "tüntettek" a megszüntetése ellen és a mai napig is felkúszik a Tátra Farkasrétre. 😊
HUÁÁÁ!!!
Ma láttam holdkóros ellenõrt!!! fél hétkor már kérte a jegyeket és bérleteket.
Ma láttam holdkóros ellenõrt!!! fél hétkor már kérte a jegyeket és bérleteket.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Hi! Elhoztam az otthoni gépemrõl. Ígérem, több marhaságot nem fogok írni! Nem 157, hanem 158-as buszról van szó.
<b><i>1977
Év elején átadták az észak-déli metró elsõ szakaszát a Nagyvárad tér és a Deák tér között.
A libegõ üzemeltetését átvette a BKV.
Megszûnõ vonalszakaszok 1977-ben:
– A Szépilona – Zugliget szakasz. A hetvenes évek elejétõl egy több viszonylatból álló trolihálózat kiépítését
tervezték a budai hegyekben. Az egyik vonal a zugligeti villamos szerepét vette volna át. Ez elég ok volt arra,
hogy az elhasználódott pályájú villamosvonalat ne újítsák fel. 1977-ben leállították az 58-ast, és ideiglegesen,
a troli üzembehelyezéséig 58V jelzéssel villamospótló autóbuszt indítottak a vonalon. 1980-ban a buszjárat
viszonylatjelzése 158-ra változott, és úgy is maradt.
<b><i>1977
Év elején átadták az észak-déli metró elsõ szakaszát a Nagyvárad tér és a Deák tér között.
A libegõ üzemeltetését átvette a BKV.
Megszûnõ vonalszakaszok 1977-ben:
– A Szépilona – Zugliget szakasz. A hetvenes évek elejétõl egy több viszonylatból álló trolihálózat kiépítését
tervezték a budai hegyekben. Az egyik vonal a zugligeti villamos szerepét vette volna át. Ez elég ok volt arra,
hogy az elhasználódott pályájú villamosvonalat ne újítsák fel. 1977-ben leállították az 58-ast, és ideiglegesen,
a troli üzembehelyezéséig 58V jelzéssel villamospótló autóbuszt indítottak a vonalon. 1980-ban a buszjárat
viszonylatjelzése 158-ra változott, és úgy is maradt.
KoЯn
TUJA
Itt láttam valahol, de ha nincs, majd elhozom.
Itt láttam valahol, de ha nincs, majd elhozom.
KoЯn
asszem, 1957-ben szûnt meg a villamos. a viszonylata 57 volt, aztán lett trolipótló 57-es busz, ami késõbb 157 lett. A rohadt origo meg nem találja az oldalt. Én meg persze elfelejtettem:-((
KoЯn
Hétfõtõl péntekig 7 alkalommal találkozam ellenõrrel a 86-oson. Azért csak ennyi, mert ennyiszer utaztam rajt 😊
Stop buggin' people..
Stop buggin' people..
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
Olvastam egy archívumban. A troli azért érné meg, mert jobban mnászik hegyet, mint egy busz. A budai hegyekre több vonalat is terveztek.
KoЯn
Hát kábé. Hogy képesek erre a sofõrök! Azt nem hiszem, hogy nem unják a 30-40-nel való menést.
Amúgy az ezüstnyilakból még mindig nem látni semmit.
Mellesleg honnét hallottad, hogy a 157-es helyén valamikor villamos járt és hogy valamikor troli fog? Itt képtelenség (volt is, lesz is) villamost üzemeltetni, és a trolit sem tudom miért érné meg. -- No persze én örülnék neki, csak a BKV-nak nem lenne jó :-) . Azzal is meg volnék elégedve, ha "mindössze" valóban plusszos járat lenne (ld.: kocsik mûszaki állapota, kinézete, menetrend betartása, vezetõk hozzáállása a munkához), ezek nélkül ugyanis a matricán kívül semmi nem tanúskodik a járat plusszos mivoltáról.
Amúgy az ezüstnyilakból még mindig nem látni semmit.
Mellesleg honnét hallottad, hogy a 157-es helyén valamikor villamos járt és hogy valamikor troli fog? Itt képtelenség (volt is, lesz is) villamost üzemeltetni, és a trolit sem tudom miért érné meg. -- No persze én örülnék neki, csak a BKV-nak nem lenne jó :-) . Azzal is meg volnék elégedve, ha "mindössze" valóban plusszos járat lenne (ld.: kocsik mûszaki állapota, kinézete, menetrend betartása, vezetõk hozzáállása a munkához), ezek nélkül ugyanis a matricán kívül semmi nem tanúskodik a járat plusszos mivoltáról.
E örő, e bódottá!
Ja, kösz! Nálunk ilyen nincs. Nincs nyíl, mert a buszok inkább csiga módon mennek, mint nyíl módon:_)
KoЯn
Hoppá! Én még nem tudom, mi az az ezüstnyíl:-)
Én másra gondoltam; régen villamos járt helyette, és majd valamikor troli fog. Errõl nincs semmi újság??
Én másra gondoltam; régen villamos járt helyette, és majd valamikor troli fog. Errõl nincs semmi újság??
KoЯn
A 49-es busz plusszos ezüstnyilas lett. Számomra érthetetlen, hogy miért pont a 49-es, miért nem a 21, 22-est választották. Ezeken a járatokon katasztrófa az utazás szinte egész nap, de a 49-esen régebben is volt ülõhely még napközben is. Milyen bkv-s érdekeltségû ember lakhat a 49-es vonalon?
Semmi nem változott rajta. :-( Állítólag ezüstnyilasítani fogják. Valamennyire azért elhiszem, mert vegyes-táblásüzem van, szóval valami biztos készül.
E örő, e bódottá!
Én a gyorsvillamos útvonaláról beszéltem, nem arról, hogy a 18-as villamos merre fog járni.
E örő, e bódottá!
Meggondótam magam! :-) Bár nem biztos hogy renceresítem, de néha maj ránézek. Túl nagy egyelõre az áradat, nem tuttam mindenhova beírni (...még!).
E örő, e bódottá!
Ja. Elvileg Hûvösvölgy-Rákoskeresztúr lenne: 56-18 a Szabi (vagy Bözsi?) hídig, onnét valahogy át, de nem igazán tudom, csak azt, hogy olyan helyre tervezik építeni, ahol eddig nem is volt vili. Akkro viszont télleg Bözske, mert a Ráki úton hajdanán vót is, és ez levenné a terhet a "7-esek" válláról.
E örő, e bódottá!
Hi!
Picit ja. :-) Bár most nincs mit mondanom, viszont egyúttal kicsit kipihenem magam. De majd ha lesz valami forró téma, lehet hogy jövök. Addig is gyûjtöm az erõt.
Tartsd a frontot! >:-)
UI.: És nehogy elfeledd a betegeinket! :-D
Picit ja. :-) Bár most nincs mit mondanom, viszont egyúttal kicsit kipihenem magam. De majd ha lesz valami forró téma, lehet hogy jövök. Addig is gyûjtöm az erõt.
Tartsd a frontot! >:-)
UI.: És nehogy elfeledd a betegeinket! :-D
E örő, e bódottá!
Az 56-61 összevonásnál gyorsvillamost emlegetnek, persze magyaroknak még lövésük sincs arról, milyen a gyorsvillamos európában. 😊 😞 Megjegyzem, szerintem még ez sem fog megvalósulni, az átépítés után sem.
off:
Hello Mr.X!!!!!!!!!
Rég nem voltál a pol.-ban.
Beleuntál?
Hello Mr.X!!!!!!!!!
Rég nem voltál a pol.-ban.
Beleuntál?
Az 56-os és 61-es vili összevonásáról már egy csomó terv született, úgyhogy valóban a közeljövõ mûve lehet. Már amennyire a Moszkva tér felújítása a közeljövõ. Úgy akarják ugyanis megcsinálni, hogy így az 56-osnak és a 61-esnek már ne kelljen végállomást építeni.
A 6-61-ben is van fantázia, de szerintem ezt nem fogják megcsinálni.
A 6-61-ben is van fantázia, de szerintem ezt nem fogják megcsinálni.
E örő, e bódottá!
Az általad felsorolt dolgokról nekem is pont ez a véleményem. Egyre több ilyen "szóviszonylat" van, nagyon terjed. Szinte minden második új járat ilyen. De az új járatok is szinte mind ilyen csupa értelem.
E örő, e bódottá!
A 118-as vili teljesen felesleges!
Sokkal érdemesebb lenne elgondolkozni mondjuk a 61-es és az 56-os villamos összevonásán, vagy 61-es vilit beolvasztani mondjuk a 6-os villamosba, tehát a 6-os körjárat lehetne.
Sokkal érdemesebb lenne elgondolkozni mondjuk a 61-es és az 56-os villamos összevonásán, vagy 61-es vilit beolvasztani mondjuk a 6-os villamosba, tehát a 6-os körjárat lehetne.
Jesszus! SZóval olyan, mint az esti 56-os villamos, ami a garázsig megy.
Mindíg kiakadok a BKV-n, fõleg a 956-os buszon. Éjszakai járat, miért nem lehet 56É.
Aztán itt vannak a "Pólus", "Alacska", ... viszonylatok. Miért nem lehet normális viszonylata? Olyan lenne, mint a Szentjános-villamos, vagy az Örs troli. De lehetne brutib is (Mexikói földalatti😊
Mindíg kiakadok a BKV-n, fõleg a 956-os buszon. Éjszakai járat, miért nem lehet 56É.
Aztán itt vannak a "Pólus", "Alacska", ... viszonylatok. Miért nem lehet normális viszonylata? Olyan lenne, mint a Szentjános-villamos, vagy az Örs troli. De lehetne brutib is (Mexikói földalatti😊
KoЯn
Ugyanazt a kérdést teszem fel, mint Balo:-)
Én sem vagyok pesti, de egy történetet beszúrok, ami velem ma történt.
Ma 12:30-kor a médiában mászkáltam, hogy megnézzem, mennyire kifizethetõ áron kínálják a T310-es. Ezután 15-ös buszra szálltam, a Doberdó utcai boltban vettem agy W*ST light-ot, majd ismét egy 15-ösre szálltam. Az már eleve érdekes volt, hogy a 31-es megállójában állt meg:-)
Késõbb szóltunk, hogy jöjjön feljebb, de ez'tán jött még a feketeleves:-) A csávó a haverjával dumált, és nyugisan lekanyarodott a Békéssyre. Majd - miután megtudta, hogy sz*r irányban jött - életveszélyes mutatványt hajotoo végre; megfordult a Békéssy-Mikszáth utca közti virágágyáson. Majd beh*nytam a buszba, a kocsisok meg hót idegek voltak:-))
Eztán mát már jó irányban mentünk tovább.
Nem semmi, hogy mindíg kifogom az ilyen eseteket:-))
Ha lassabb lett volna a pultos, és késett volna a cigimmel, lekéstem volna, és igencsak sajnálhattam volna. még szerencse, hogy egyik útvonalon sem troli, vagy brutib esetben villamos ját, mert megnéztem volna, miként fordulna egy csatolt KCSV a virágágyáson:-)))
Én sem vagyok pesti, de egy történetet beszúrok, ami velem ma történt.
ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ!!!
Ma 12:30-kor a médiában mászkáltam, hogy megnézzem, mennyire kifizethetõ áron kínálják a T310-es. Ezután 15-ös buszra szálltam, a Doberdó utcai boltban vettem agy W*ST light-ot, majd ismét egy 15-ösre szálltam. Az már eleve érdekes volt, hogy a 31-es megállójában állt meg:-)
Késõbb szóltunk, hogy jöjjön feljebb, de ez'tán jött még a feketeleves:-) A csávó a haverjával dumált, és nyugisan lekanyarodott a Békéssyre. Majd - miután megtudta, hogy sz*r irányban jött - életveszélyes mutatványt hajotoo végre; megfordult a Békéssy-Mikszáth utca közti virágágyáson. Majd beh*nytam a buszba, a kocsisok meg hót idegek voltak:-))
Eztán mát már jó irányban mentünk tovább.
Nem semmi, hogy mindíg kifogom az ilyen eseteket:-))
Ha lassabb lett volna a pultos, és késett volna a cigimmel, lekéstem volna, és igencsak sajnálhattam volna. még szerencse, hogy egyik útvonalon sem troli, vagy brutib esetben villamos ját, mert megnéztem volna, miként fordulna egy csatolt KCSV a virágágyáson:-)))
KoЯn
az mit csinál? nem vagyok pesti...., csak kiváncsi 😊
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson