BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

140 ezer embert kérdez lakásában a BKV

Átfogó felmérést készít az utazási szokásokról a BKV - tudósít a Népszabadság. Az adatfelvételhez ötvenezer fõvárosi és az agglomerációban élõ családhoz csengetnek be a kérdezõbiztosok, akik összesen mintegy száznegyvenezer embert kérdeznek meg – hangzott el tegnap a BKV Rt. sajtótájékoztatóján.

A régóta hiányolt szokásvizsgálatot – amelyet a közlekedési cég saját pénzén és kezdeményezésére készít – holnap kezdik az e célra kiírt nyílt pályázat nyertese, a Közlekedés Fõvárosi Tervezõ Iroda Kft. munkatársai, szakértõk és közvélemény-kutatók.

A felmérés módszere az úgynevezett háztartásfelvétel, vagyis a kérdezõbiztosok lakásra mennek, és nyugodt körülmények között veszik fel a kívánt adatokat. Budapesten és a BKV Rt. által kiszolgált környéki településeken – például Budakeszin, Gödöllõn, Ráckevén – öszszesen negyvenkilencezer magán- és ötszáz ún. intézeti háztartás tagjait kérdezik meg. Így nemcsak a tömegközlekedésrõl, hanem a gépkocsit használók utazási szokásairól is képet kapnak.

Az adatfelvevõk Budapesten holnap indulnak, a lakosság az érettségi hetét leszámítva, az európai parlamenti választás kezdetéig találkozhat velük. Ez idõ alatt várhatóan tízezer családhoz jutnak el. A fennmaradó negyvenezer háztartás közlekedési szokásainak megismerését a nyári iskolai szünet után, szeptember 13-án folytatják, a tervek szerint november 22-ig. A kérdezõk – a népességre vonatkozó statisztikai eloszlások figyelembevételével – a munkanapi és a hétvégi utazási szokásokról is kérdeznek, de egy családtól csak egyfélét. Az adatok feldolgozása a felvétellel egy idõben kezdõdik. A konkrét utazási áramlatok feldolgozása megalapozhatja a járatok útvonalának módosítását, illetve a forgalomtechnikai beavatkozásokat.

mr x
Kiváncsi vagyok, hogy az új (=felújított) ezüstnyilak (amibõl eddig egy jött meg Hûvösvölgybe) meddig bírják majd.

E örő, e bódottá!

Buddy
jóóóóó, hogy minden szuper....különben nem lenne....érted?

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

Buddy
igen ez érdekes dolog, nekem is sikerül mindig elmenni mellettük

- Mit izgulsz, a zsernyákoknak most egészen más dolguk van, javában keresgélik a két eltűnt holttestet - Ha nem kapcsolod ki ezt a szirénát, az egyik holttestet biztosan meg fogják találni

DracoleWayda
Ma reggel razzia volt a kökin... minimum 10 ellenõr volt... úgy csinálják most, hogy megszálnak mindig 1-1 állomást...azt hiszik, hogy ettõl nem fogok ugyan úgy elmenni mellettük.

Ramore
Szerintem még akkor is fognak futni, amikor mi már az örök vadászmezõkön fogunk sétálni.
mr x
Fogadásokat: melyik típus meddig gurul még?
260? 415? És a többi meddig bírja vajon? Ki mit tippel?

E örő, e bódottá!

Ramore
mert amúgy a motoron kívül minden "szuper"!
Buddy
feltehetõleg azért amortizálódnak, mert lehet tényleg rossz motort építettek beléjük

Buddy
ha strapabírást akarunk, akkor orosz technika kell....azt ha szétlövöd, még akkor is gurul 😊

Hozzánk is hoznak.

KoЯn

Ramore
Az Agorával mi a gond? Az a baj vele, hogy nem magyar, hiába írták rá az orrára, hogy ikarusz. Amolyan magyar mentalitás.

Az embereket jó sokáig félrevezették azzal a hazugsággal, hogy az ikarusz szuperbuszokat gyárt és színvonalas világcég. Ebbõl semmi sem igaz, túlnyomóan az oroszok vették és bizony a régebbi ikarusz buszok olyanok, mint a Lada autóban. Starpabíró, de minden csak nem kényelmes, gazdaságtalan és elavult! Az újabb ikaruszok sokkal rosszabbak, és már strapabíróságuk sincsen.

Szóval jöjjenek csak a Volvok, hamár az Agorát leírták. Pedig az embereknek tetszik, ezt nem lehet letagadni, modern, mutatós autóbusz.
mr x
Az újabb ikaruszok originál jobbak voltak, de könnyebben amortizálódnak régi társaiknál, feltûnõen jobban zeregnek idõsebb társaiknál. Bár nem tom, lehet, hogy emezek is ugyanúgy, ha nem jobban zeregnek, csak már megszoktam. :-)
Egyébként az Agóra valóban jól néz ki. Mi vele a baj?

E örő, e bódottá!

mr x
Az az Agóra. Egyedi példány, kötbér fejibe kapta a Bé Ká Fau. Asszem.

E örő, e bódottá!

mr x
Agórával mi vót a baj?

E örő, e bódottá!

mr x
Pontosan én sem tudom.

E örő, e bódottá!

Buddy
vannak képek vhol, ahol ezeket a Volvo-buszokat megnézhetem?

Buddy
hát.....elvégre a szakértelem uralkodik...😊

Ramore
a vezetõk állítólag panaszkodnak, de mikor tökéletes valami Magyarországon?
Buddy
én a távolsági stílusra gondoltam, azok kívülrõl jól néznek ki

a mélypadlósak tényleg kicsik, és úgy hallottam, rossz motort is raktak beléjük.....hajómotort....igaz ez?
(ezért a portól sokszor beszarik)

Pluskast
Kérjük kedves utasainkat, hogy jegyüket és bérletüket készítsék elõ és a kjáratnál mutassák be ellenõreinknek.
Köszönjük!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ramore
mostani ikaruszok jók? az "újabbakról" beszélünk? kényelmetlenek, szûk a folyósójuk, levegõtlenek, csörög-zörög, még a buszvezetõk sem igen szeretik õket. meglepõ, de szerintem a régi ikarusz (260, 280) sokkal jobb konstrukció, de a legnagyobb halál a legújabb ikarusz (412)! Az Agora ezekhez a buszokhoz képest gyöngyszem. Még a mai napig megbámulják az emberek, mert nincsenek egy ilyen kinézetû buszhoz szokva.
Ramore
lelakja, tönkreteszi, naná!
RelakS
2 hétig, hülye magyar ennyi idõ alatt lelakja...

Mindenesetre ma HÉV-vel mentem dolgozni, és HIDEGEBB VOLT RAJTA, MINT A METRÓN!!!!!!

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Buddy
az éjszakaival nekem szerencsém van, mert ház elõtt tesz le....de érdekes, hogy néha többen vannak rajta, mint nappal egy sima buszon

Buddy
az egy vagyon lesz legalább....de a mostani Ikarusok jók, csak a régiek csengettek le (igaz, még most is mennek, tehát jól összerakták õket)

melyik vonalakra tervezik õket? (az egyik 7-es busz elég különlegesen néz ki, az Volvo lenne?....vmi tesztjárat....1 van belõle, de szépen néz ki)

Ramore
Jönnek a Volvo buszok a BKV-hoz! Végre európai színvonalú csuklós autóbuszokkal lehet majd utazni, az Agora volt a bizonyíték, hogy az Ikaruszok technikailag elavultak, most a Volvok vásárlásával jelentõsen javul a helyzet.
Mit bütykölnek a 4-es végállomásán? Nincs kedvem 3 órát utazni Db-bõl, hogy megtudjam:-)))

KoЯn

mr x
Szomorú.

E örő, e bódottá!

Ramore
Persze nappal is egy pokol utazni, de részben más okokból! 😞
mr x
Képzelem...

E örő, e bódottá!

Ramore
Nem valam rózsás és akkor még finoman fogalmaztam!
mr x
Lehet. Én még nem nagyon utaztam éjcakai busszal, szóval nemigen tapasztaltam még, milyen a helyzet.

E örő, e bódottá!

Ramore
"Attól függ, hol mekkora a forgalom éjszaka (mennyit változott azóta)"

1970 óta? Egy hangyányit! Sorolhatnám, hogy hány hely megközelíthetetlen éjjel, de a legordítóbb talán: a kettes metró egész vonalán járnia kellene busznak, nem csak a Döbrentei térig (78É).
mr x
Attól függ, hol mekkora a forgalom éjszaka (mennyit változott azóta). Pl itt ez a 956 nagyon egy gagyi járat. Két busz / éjszaka, ami végigmegy. Ráadásul az is hogyan: Moszkváról 0:35, 1:15, Adyligetrõl: 2:30, 3:30. Ezen kívül Moszkváról 4:00-kor megy egy busz, de csak Hûvösvölgyig, onnét meg vissza. Leszámítva azt a buszt, ami ráadásul csak egyik irányba közlexik, és 0:35-re ér a Moszkvára.

E örő, e bódottá!

mr x
Egyebet nem tudok elmondani.

E örő, e bódottá!

ehe:-DD

KoЯn

Ramore
Budapest éjszalai közlekedését teljesen át kellene tervezni, mivel a jelenlegit a 70-es években alakították ki és bizony mára már nagyon elavult!
mr x
Topic up!

E örő, e bódottá!

mr x
Vagyis nem éppen rulez. :-(

E örő, e bódottá!

mr x

E örő, e bódottá!

mr x
Tona ludatus, vissaus megatus!

E örő, e bódottá!

mr x
Épíccsék át, bazz... Sovány indok, mellesleg nem hiszem. Ha olvasunk a sorok között, valójában az van odaírva, hogy "Csórók vagyunk, no lovetta."

E örő, e bódottá!

Ramore
Már most az! 😊
Jó lesz nosztalgiakocsinak.

KoЯn

Ramore
A 19-es vili az örökké nosztalgia villamos lesz, mivel a Klark Ádám térei kanyarba csak az UV tud átfordulni állítólag!

Én az UV-kat nosztalgia villamosnak nevezem. 😊
mr x
Vigyázz, mit mondsz! A 6É jár még a leggyakrabban.

E örő, e bódottá!

Ramore
Létezik még futó pótkocsi, amelyik 1942-ben készült, az uv-k 1956-tól kezdve zötyögnek.
Buddy
kérdezek kettõt :

mit szóltok a gyönyörû bérlet-áremeléshez?
meddig fog futni az UV-típus? (tipp. egy év)