6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#6521 rajta van a metróhálózaton, amiből ki kell bogozni, hogy melyik járat az vagy sem? :P :D -
#6520 A földalatti tényleg nem metró - bezzeg a négyes ... egy sűrűn járó, kis kapacitású nem-kéregvasút lesz (két utcánként megállóval). -
#6519 Csak kettő, a földalattit azért ne hívjuk már metrónak... Egy sűrűn járó kis kapacitású villamos lényegében, meg ugyebár kéregvasút. :) -
koppp #6518 Az sem valami fantasztikus. ;) -
#6517 :) :)
de hiszen egyszerű mint a faék, lévén csak 3 metróvonal van :) -
#6516 És még így is az egyik legprofibb az európai nagyvárosok között... (a járműállományt nem tekintve) -
#6515 úristen ez a budapesti tömegközlekedés, kész káosz -
#6514 Ha van pont olyan piros tintád, akkor igen (ezt elég komolyan ellenőrzik a napijegyen) - és ha esetleg nem veszik észre, akkor is magánokirat-hamisítás, bűncselekmény. -
#6513 na megvettem, de olyan fazán ráirta a pénztáros pirossal a dátumot, hogy simán átirható (?) -
#6512 Na ezt nem tudtam. Így viszont a 24 órás jegy éri meg a legjobban. -
#6511 http://www.bkv.hu/hu/hajo_menetrend -
#6510 és ez hajóra érvényesŰ? járnak már hajók?:D -
#6509 Huszas tömb már évek óta nincs, csak tíz darabos, az 3000 forint. A 24 órás jegy viszont csak 1650 (kevesebb, mint 6 jegy ára), szerintem nem kérdéses, hogy melyik éri meg jobban. -
#6508 Lesz sok program nyugi.
Ha nagyon becsületes akarsz lenni akkor ez a 24 órás izé lehet az optimális vagy a 20-as tömbjegy. -
#6507 május elsején kedvem támadt felmenni pestre picit fotozni meg videózni, ugyis lesznek proramok egy csomó:P
a kérdésem az, hogy érdemes venni ún. 24 órás napijegyet? nemtudom mennyit fogok buszozni, vonattal tervezem a felutazást (déli) és valahol a parlament környékén, lánhidnál valamint az alagútnál tervezek lenni (attol függ mikor hol mi lesz :D ) és ugye a leggyorsabb utazás ha hirtelen valahov el kéne mennem, az egy busz, de nem akarok csak 2 jegyet venni, és totozni hogy vajon jön e ellenőr vagy nem (pedig kb tavaly volt így, kirándultunk egyett deák tér, jános hegy, fogaskerekű, mindezt 2 jeggyel:D érdekes a fogaskerekün lefelé fel is száltak az ellenőrök de csak leültek dumálni :D -
Freeda Krueger #6506
Thököly út régebben...
-
#6505 ki és hol használná jármúnek??? -
#6504 ha esetleg valakinek kell pár metrókocsi...:) -
#6503 Talán innen van egy részük. -
#6502 köszönöm/köszönjük szépen a képeket, és a leírást! :)) -
#6501 Soha nem utaztam fogaskerekűn, így nem tudom. A barnás színű volt a legfurcsább elrendezésű emlékeim szerint. -
#6500 Az utolsó képek majdnem olyanok, mint a régi fogaskerekű belsők. -
#6499 Vágóhíd, még a '90-es évek elején vagy korábban. Igen lepukkant egy környék volt...
-
#6498 Már gőzöm sincs, hogy hol találtam őket.
Nem egyeteres. Ennek még részben fa, részben műanyag padlója volt.
Ilyen belső terűvel is utaztam legalább egyszer asszem.
A mostani átalakítás előtt. Igen nyomasztónak találtam a magas "falakat" benne. A vagonok között még volt átjárást biztosító ajtó.
Átalakítás után. Olyan HÉV is volt, aminek a belső tere már ilyen volt, de még át lehetett járni, legalábbis a ráckevei volnalon volt úgy 2003/04 magasságában.
-
#6497 igazad van, ma is tanultam valami újat, köszi! :)
Molnibalage: én mindenképp megköszönném a képeket, de talán vannak itt mások is, akik szívesen elnézegetnék őket :) -
Starfarer #6496 Nem értem e rajongásotokat egy ilyen tolvaj bandáért, mondjuk a kétszínűtől nem is vártam mást..... -
#6495 Hol? Kb. akkor jártak ezek utoljára, amikor 8-9 éves lehettem, 1991 táján... Még emlékszem rájuk. N
ekem is van pár régi képem otthon, majd felrakom ide őket. A régi HÉV kocsik kialakítása inkább hasonlított a MÁV kocsikéra, nem egyeterűek voltak, ami valljuk be, télen egyáltalán nem rossz dolog...
Kíváncsi lennék, hogy az első képen látható szerelvényt mikor gyártották és hány évet húzott le. A mostani HÉV koszerelvények közül van olyan típus, ami lassan 50 éves lesz... -
#6494 Boráros téren néha látom én is messziről, de az nem ez a típus, hanem egy másik hasonló, a régi festéssel feldíszítve.
Ifjúkoromból emlékszem rá, hogy egy kis nekifeszüléssel szét lehetett húzni a (gondolom elektromágnessel zárt) ajtókat, akár megállás előtt is, és megállás után is kézzel kellett nyitni az ajtókat. Ezek már automata ajtós példányok. -
#6493 teljesen jó, és az első képen szereplő típusú kocsikkal még most is mehetsz :) -
Freeda Krueger #6492
HÉV rajongóknak...
Elnézést hogy ide teszem ezeket a képeket,de nem találtam jobb topikot -
#6491 Első körben azt, hogy gondolkodj vagy használd a keresőt, akkor talán elkerülhetnéd, hogy irgalmatlan mahaságot kommentelj... -
Starfarer #6490 De máris több vagyok nálad. Mert tudok személyeskedés nélkül is létezni.
Most helyi náci módszerek szerint menjek és jelentselek fel a moderátoroknál, vagy mit szeretnél jutalmul? -
BenceYCE #6489 Te is fizetsz neki :D -
#6488 Az összes tömegközlekedési eszközt dotálják te zseni. Tehát mindenki fizeti képletesen mindenkiét...
Hihetetlenül nagy balfasz vagy... -
#6487 Ok én meg fizetek egy stadion Debrecenben amikor soha a büdös életbe nem teszem be oda a lábamat, de ezt az összes magyarországi település esetében is elmondhatnám, mivel az állam ad pénzt az önkormányzatok kötelező feladatainak ellátására (ÖTV) amit ugye az adók beszedéséből finanszíroz. Szóval ez egy kissé demagóg duma. Isteníteni meg senki nem istenít itt semmit és még kevésbé szólnak meg itt bárkit is. -
Starfarer #6486 Sajnos amikor meglopnak, nem ismerem a viccet. A vicc viszont az, hogy e topic minden tagját ugyanúgy meglopnak mint engem, vagy mint az egész országot /mert ugye adó formájában az is fizet e köcsögöknek, aki a büdös életben nem járt pesten, és nem ült fel egy bűzlő villamosra/, de itt páran istnítik a bkv-t, és örülnek, hogy meglopják őket, sőt, megszólják azokat, akik nem hagyják hogy ez a trágya meglopja őket. -
#6485 Látom nem értetted vagy csak kötözködni jöttél. -
Starfarer #6484 Van ami nem változik. Ha te tényleg elhiszed, hogy azért mert most más néven lopnak, változik is valami, akkor igazi agyhalott vagy. -
#6483 Micsoda szerencse, hogy egy ideje már nem a BKV-nak fizet senki, hanem a sokkal jobb, fergetegesen kiváló BKK-nak Vitézy vezetésével. Így már te is megnyugodhatsz, nemde? :) -
Freeda Krueger #6482 Szerintem ezt nem lehet így megitélni,meglehetősen relatív.