6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • I.C.ram
    A MÁVtól még mindig nem jött semmi az augusztusi büntetés óta... remélem elfelejtették az egészet, és belátták, hogy pokolra jutnak :D
  • I.C.ram
    2 héttel ezelött megvágott az ellenőr prágában.

Náluk ugyanolyan jelvénye van az ellenőrnek, mint a rendőröknek, azaz ilyen kis fém jelvény, azonosító, stb. Aztán szépen odavezetett egy táblához, amin minden részletesen levolt írva, hogy bizony jogosan jár el a csávó, aztán megbüntett a szemétje :D 500 korona :P kb 4900 huf :P
  • Takezó
    Egy normalis tarsadalomban, normalis gazdasaggal rendelkezo orszagban nem lenne ez kerdes, felmutatna es kesz, mert ugy van rendjen. En ugyan logok mindig, de azert ne vegyuk el az ellenortol a jogat, hogy megnezhesse azt a rohadt berletet.
  • BenceYCE
    #2374-es hsz és az abból fakadókra:
    Csak úgy megjegyezném, hogy az ellenőrnek semmivel sincs több joga semmiféle tekintetben, mint bármely másik utasnak. Igazolványt kér? Rendben adok, DE(!!!). Előbb kérném szépen az ő igazolványát amelyben feltehetően benne van a hologrammos rész és megkérem szépen hogy mutasson egy határozatot vagy igazolványt amely szerint köteles vagyok felmutatni vagy felmutatni és átadni neki bármiféle igazolványt. Nem nincs nálam se bérlet, se jegy. És készséggel állok rendelkezésére, megbüntethet. De amíg nem mutat hitelt érdemlően magáról egy hatósági igazolványt amely feljogosítja adatfelvételre addig a játékszabály úgy folytatódik, hogy természetesen hajlandó vagyok megadni az adataimat. Parancsoljon:
    Kiss Jónásné vagyok a XXVIII. kerületből a Nekeresd utca 418-ban lakok. Mi? Nem hiszi hogy ez a nevem? Anyám ezt adta! És ha férfi vagyok akkor mi van? Én átadom az adataimat önszántamból! Büntessen meg. Nem mondhatja, hogy nem adom át! Kitölti a csekket és kész. Mindenki mehet boldogan az útjára! És ha hozzám ér egy újjal is, tudja amit a tanfolyamon a legjobban hangsúlyoztak hogy TILOS, akkor holnap nem lesz állása!!! Mert a kedves édesanyádat is beperelem, hogy megszült!

Ezért kezdenek külföldiekkel és fiatal suhancokkal. Nem tudják a jogaikat. Sajnos ilyen világot élünk hogy ezt meg lehet csinálni. De kérdem én. Ha az állambácsi (mindegy hogy mikori, jobb vagy bal) élni nem hagyja a társadalmat és éhbérért dolgozik hogy még egy nyamvadt bérletet is drágállunk megvenni, akkor miért ne játszhatnám én is azt amit Ők nagyban? 1.5 milliárdot elsikkaszt és 3 hónap múlva a parlamentben vigyorog. Miről beszélgetünk?!?!
  • CattiBrie
    erről jut eszembe, hogy 2006. nov. 18. 19:12-kor kértem az opokat h töröljék a kommentyét...
  • BenceYCE
    Így!
  • tusca
    www.sct.gportal.hu
  • BenceYCE
    Sziaaaa!
  • CattiBrie
    Natessék! :))
  • BenceYCE
    Hát sziasztok!

Nem úsztatok meg, mert mától van netem! :P
  • CattiBrie
    nem ez a megoldás

ettől függetlenül kérni már én sem fogok soha többé ellenőrt, mert tuti kifogom a seggfejeket
    inkább simán elszaladok
  • Takezó
    ahha, csak igen ritkan... egyszer egy osztalytarsnommel mentunk a Hatar utnal, en vettem egy jegyet, mivel lattuk, hogy vannak ellenorok, o meg - tudvan, hogy van berlete - nyugodtan kozeledett. Ez kozvetlenul a szalagavatonk utan, november kozepe fele volt. Ellenor megallitott minket, oke, jegy, berlet, diak? Diak megmutatva, a belyeg tenyleg lejart. Mondom semmi gaz, figyu mar, ott van a szalag a kisholgyon, ez csak eleg. Nem. Kertem. Nem. Ezek utan felvilagositottam, hogy egy seggfej, ha keptelen felfogni, hogy az a szalag mit jelent. Megbuntette, ugyhogy ennyit a kerlelesrol. Aki seggfej, azon az se fog segiteni, csak a fejbeveres.
  • CattiBrie
    Tudom, hogy tudod, hogy nem kellett volna kiadnod a kezedből, de most már mindegy. :)
    Így utólag már senki nem szépíthet rajta semmit.

Az én történetemet szerintem már párszor leírtam lejjebb, ezért ha nem haragszol nem untatnám a többieket ezzel. :)
    Hint: még olyan május-június körül történt, ha megpróbálnád visszakeresni.
  • Max7
    Van két lehetőséged illetve lett volna két lehetőséged!
    1. eltűröd, hogy így bánjanak veled és közlöd a főiskoláddal hogy fizessék ki (ki kell fizetniük mert ha patáliát csapsz meg is büntetik őket hogy nem adtak időben matricát)
    2. otthagyot és kérsz egy új diákot azzal az indokkkal hogy elhagytad! viszont akkor is megszívod emrt egy új diák 3e ft!
  • Atisz #2379
    Ilyen nekem is volt...csak MÁV-val. Meg kell mondani hogy még nem adtak matricát ebben a félévben (én az előző félév matricáját áprilisban tetettem fel ).
    Az igazolványodat pedig tényleg nem szabad kiadni a kezedből.
  • CaviaR
    Lehetséges h az bejött volna..
    Csak az ő hangja volt megvető, és akkor már nem tudtam rimánkodni neki. Ez a megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel nekem sosem ment. Széltében hosszában kétszer akkora voltam nála, fekete motoros dzseki fekete farmer stb, gondolom ezért támadt nekem mert azt látta h nem vagyok jófiú, pedig nem kerestem a balhét.

Catti! Tudom h nem kellett volna odaadnom, de mindenki odaadná ha úgy hiszi minden rendben van a papírjaival. Most hogy kb 10hónap után lejárt a matricám kicsit hirtelen jött. :(
    Hogy volt az a story amikor rendőrt hívtak? Mi történt?
  • CattiBrie
    hát én amikor ilyennel próbálkoztam, eddig egyszer életemben, akkor is az volt a válasz, h rendőrt hívott, és rámbacta a 7k büntit - igen ez ugyanaz az eset volt
  • CattiBrie
    télleg nem kellett volna odaadni, tom most már mindegy

másik:
    én is azon voltam, hogy úgy sem hívnak rendőrt, de megtették...
  • Vlala #2375
    Fölényes fellépés helyett egy "bocsánat, nem tudtam, hogy már lejárt." Elengedett volna. A kedvesség néha csodákat művel.
  • CaviaR
    Ma történt meg velem a következő.
    Annyit tudni kell, h vágom a jogaimat, tudom mit tehetek meg. Ezt igazolandó, valamivel több mint 9 hónapig jártam bérlet nélkül a 2es metróval 17 és 21 óra között. Egyszer nem büntettek meg, mert amikor elkaptak azt mondtam nincs nálam semmi, és ha azt mondták h rendőrt hívnak egyszerűen megvártam, de olyan EGYSZER SEM volt egyébként h valóban hívtak volna rendőrt... Még ők hagytak ott engem, és ez full komoly.

Szóval mentem ma a 4-6-sal és volt diák bérletem is. Lévén h főiskolás hallgató vagyok, félévente adják a matricát, enyémen rajta is van. Jött az ellenőr kérte megmutattam, kérte fordítsam meg, megfordítottam, majd elkérte. Én nyugodt szívvel odaadtam mert minde renden volt a matricákkal, és ez volt a nagy hiba. Ugyanis a féléves matricám lejárt pár napja, ekkor el akartam venni tőle, de elkapta a kezét, erőszakot meg nem akartam alkalmazni elsőként, mert nemtom akkor mi áll jogában.
    Szal egy elég fennhangú vita következett a részemről kb 10 percen keresztül, mert nem hagytam magam, viszont a vége mégis az lett h kiállította a csekket, nekem meg be kell mennem felmutatni a bérletem. Tudom nem a világ vége az az út az akácfába meg a 700ft sem, de ez akkor is genyóság, mert még nem kaptuk meg a matricákat fősulin. És ha egy héten belül nem kapom meg a matricát önhibámon kívül akkor fizessek 7000Ftot??

Mit tehettem volna? Kivegyem a kezéből? Ha elsétálok azzal nem oldok meg semmit mert a diákom még nála volt. Tudom ott rontottam el h odaadtam, de nem tudtam h sáros a dolog.
    Mihez lett volna jogom?
  • CattiBrie
    Változások az éjszakai tömegközlekedésben

http://www.bkv.hu/ejszakai/index.html

éjszakai vonalhálózat
  • Max7
    Ha meg ott tartanak akkor tartsanak a rendőr akkor sem adhatja ki az adataidat!
  • Max7
    Ha rongálsz akkor igen! De ha lógsz akkor nem tarthatnak ott!
  • szando
    de igen, mert bűncselekményt követ el a rongáló. ilyen esetben pedig a rendőrök kiérkezéséig ott tarthatnak.
  • Max7
    A biztonsági őrök a rablótámadások, rongálások megakadályozása maitt vannak! Ha rendet bontasz (rendbontó vagy) kitessékelhetnek, de nem korlátozhatnak pláne nem a szabadságjogodat!
  • szando
    hát észrevettem látodlátod :PP
  • CattiBrie
    jó, ha észreveszed a poént :P
  • szando
    ilyen jogok nincsenek lol
  • CattiBrie
    áruházi, de legyen inkább szórakozóhelyi biztonsági őrökről beszélek
  • Takezó
    ledobhatnak a villamosról? o.0
  • Atisz #2363
    A rohamrendőröknek meg "kiemelési jog"-uk, mi? xD
  • szando
    mindenkinek joga van törvénysértő (azt hiszem szabályszegőt is) embert feltartóztatni.
    tehát ha lopsz a boltban, az őr feltartóztathat a rendőrök kiérkezéséig, de a csomagodat nem kutathatja át.
  • CattiBrie
    de biztosági őrnek "emberáthelyezési joga" van - pl az áruházi őrök ugye kitehetik a szűrödet, stb. szal sztem azoknak van feltartóztatási joguk
  • Vlala #2360
    Bocs, ezt nem hagyhattam ki... Elvileg és jogszerint személyi adatokat csak rendőr kérhet Tőled. Biztonsági őr, ellenőr, sofőr (ennyi őrt már, besz@rok...) nem. Ott tartani elvileg nincs joguk, de megjegyezhetik az arcod...
  • Ronny
    most komolyan
  • Vlala #2358
    Ököljog...
  • Ronny
    és mivan akkor ha biztonsági őrők is vannak? Nekik milyen jogaik vannak?
  • Max7
    Nekem is égett a pofámról a bőr igaz nem én csináltam, de az utasok nem a haveromról susmogtak hanem az ellenöről, hogy mekkora egy balfasz mert ezzel semmire nem megy :) Persze egykét öreglány pampogott, hogy ezek a mai fiatalok és felálított egy begipszelt lábó 20-onéves srácot hogy le szeretne ülni de ez mellékes a lényeg hogy aztán elindult a villamos az ellenör meg leszált a következőnél :)
  • CattiBrie
    fel is jelentette egy öreglány emiatt.... asszem olvasható lentebb (pár oldallal)
  • CattiBrie
    ehh

ehhez azért pofa kell

sztem ez kiba nagy bunkóság

jó így jó pojén

csak ilyenhez nem lenne arcom, mert ez már gusztustalan
    (gondolj bele, amikor te sietsz valahová és valamiért áll a sor.. stb.)