BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kevesebb napra is kitöltik?mennyi a legkevesebb,ÉS mennyibe kerül?tudja valaki?
hmm és le is bélyegzik?kitöltettlenül hozzá lehet jutni?nekem olyan kéne<#ravasz1>
...helyet...

csak, hogy pontos legyek...
<#idiota>

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

pihi
hát..nemkell senknek szidni senkijét...szemetek és kész....( mármint a BKV ) a " mamáknak " meg átkell adni a hejet, és engedni ekll had tolakodjon nem akar állni enyi..

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

petyka2
Azé vmi igaza van-bár a kaszás azé durva...A lényeg:a nyugdijasok tényleg csak addig aktivak amig föl nem szállnak utána meg sajnálják magukat,hogy fáj a lábuk,meg az õ kurukban mi volt...Nem írja elõ nekik senki,hogy mondjuk csepelrõl a bosnyák téri piacra kell járni,aki beteg az fekszik,és nyög...

Az élet egy xar játék,de kib****tt jó a grafikája...

Mike at home
nezd mar meg mit irtal le
es most visszafogtam magam, es nem kurvaztam le az anyadat 😞

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

petyka2
A 30 naposra gondolsz?Ott tölti ki a néne,vigyázzni kel nagy az átverés esélye-má'ha nem 30 napra adja...Más:A 7-esen szoktak lenni õrrel ellenõrõk,csak ott cumizták be,hogy egyenruhába kell lenniük,az õrt meg félre ültetik a megállóban-alig feltünõ a fekete bomber+a kitûzõ...<#taps><#violent>

Az élet egy xar játék,de kib****tt jó a grafikája...

Mert mindig sietnek. Ebben a korban már igazán ülhetne otthon, és féllábon állva is megvárhatná Kaszás-pajtást.

be volt baszva a 60 körüli nõi sofõr... 😄

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Strahd_
Elsö alkalommal a jegypénztárban <#ravasz1>

naszal kérdést tennék fel lehet off:
van állítólag ilyen írogatós bérlet is.
leírná nekem valaki ,hogy mükszik?a jegypénztárban töltik ki vagy nekem kell kitölteni??jó lenne ha valaki elmagyarázná kösszönöm.<#alien2>
naszal kérdést tennék fel lehet off:
van állítólag ilyen írogatós bérlet is.
leírná nekem valaki ,hogy mükszik?a jegypénztárban töltik ki vagy nekem kell kitölteni??jó lenne ha valaki elmagyarázná kösszönöm.<#alien2>
mi volt itt?

Pasaréti tér

2005.05.12 11:00 elõtt pár percel

a víziló is egy nagy állat, meg büdös a szája, mégsem mondja, hogy "jegyeket, bérleteket"...

Punker
Angol nyelvlecke BKV-dolgozóknak:

1. Jegyeket, bérleteket kérem ellenõrzésre. = Tiket, tiket!
2. Nem vagyok pesti, de egyébként se mondanám meg, hol a Halászbástya. = No Budapest, no Halászbástya.
3. Valószínûleg az Ön hazájában is szükséges menetjegyet váltani. = Tiket, hóm, tózse.
4. Gyere vissza, mert rendõrt hívok. = Bébi, kam bekk, or polisz.
5. Külföldieknek 15000 a bírság, és nem adok csekket. = Fiftin tauzend, plíz!
6. Az óráját is elfogadom, ha nincs készpénz. = Nó mani. Vaccs iz gúd
7. Ne rángassa a dzsekim, mert leszalad benne a mûszál. = No dzseki, fákk.
8. Köszönjük, hogy igénybe vette a BKV szolgáltatásait. = Fákk.

Okok, ami miatt valaki elmegy ellenõrnek

Nincs bérlete.
Vonzza a rend, a fegyelem és a karszalag. Más mozgalom keretében azonban ez törvényellenes lenne.
Imád lazázni azzal, hogy nem kapaszkodik a buszon, sõt még tud pincérpénztárcán is írni.
Nem tud mit kezdeni a bálás áron vásárolt 23 darab mûszálas kék nadrágjával.
Imád adj király katonát játszani a mozgólépcsõ tetején.
Az olyan laza beszólásokat, mint például akkor várjuk meg a rendõrt, jegyeket bérleteket kérném felmutatni, vagy a most vagy leszáll vagy megállítom a metrószerelvényt - máshol nem tudná használni.
Ez az egyetlen módja, hogy tini lányokat rángathasson a hátizsákjuknál fogva.
Biztonsági õrnek túl gyenge, postásnak túl buta, totózóba pedig túl agresszív.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

pihi
Az még drágább van lábam.. eröl enyit😄

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

Mike
fogj akkor egy taxit

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ilyen szempontból felejtsük el a bkv-t és térjünk át az autópálya matricákra...

reggel megint volt egy állat, aki a busz elé vágott, így a tele busznak fékeznie kellett. Egy nõ a tömegbõl: "Hogy vezet ez a sofõr?"

pihi
mijen NÉPSZERÛÛÛÛ VAGYOK😄DDD mindenki nekem ir..amugy ratyi a volán

Budapesten.
BKV.
Két sarok (200 m) 160 ft.
Persze gyalog megyek. 😊

Gut. Besser. Presser.

járatsûrûség és járatkihasználtság?

szép... városban ennyivel többet iszik a busz? (vagy a Volán veetõsége?)

Punkerwork
ismerõs 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

pihi
Hát..
Várpalotán lakom.a tési dombrol le a vasutállomásig ( kb 1,5 km ) 160 ft a jegy.
tõlünk Székesfehérvárra ( 30 km )
98 ft a jegy..
Szánalmas

loller

Tegnap utaztam a 78-as trolin, vezetõ felszáll, de az ajtaját már nem tudja behúzni, ehelyett ráakaszt egy ilyet <#hehe> azé nagoyn lazák ezek a régi trolik 😄
Punkerwork
vonaton sincs ülõhely Keleti-Eger között péntek délután évek óta, már nem is próbál keresni az ember.

Mike
gondolom ezek után a Volán utazásaink java, az oda születni kell, vagy majd megyek vonattal, történne 😊)

hát pedig utaznak állva 😊
Punkerwork
komoly?

Hozzáteszem:
Állóhely ma sem lehet a távolsági buszokon!
Ma is érvényben lévõ szabály szerint a távolsági/helyközi járatok el sem indulhatnának a megállóból ha egy utas feláll!

Punkerwork
gondolom mindenkinek ismerõs helyzet hogy még álló hely sincs a távolsági buszon, ezek meg biztonsági övön gondolkoznak, lehet hogy papíron EU tagok vagyunk, de még nagyon messze van európa.

Punkerwork
"Ha az Európai Tanács is elfogadja, hamarosan minden EU-tagállamban kötelezõ lesz a távolsági buszokon, konferenciabuszokon is a biztonsági öv használata. Az Európai Parlament közlekedési bizottsága ezt már két éve szorgalmazza, amikor egymás után két turistabusz - köztük egy Magyarországon - is súlyos balesetet szenvedett.
Az Európai Parlament (EP) közlekedési bizottsága a múlt héten második olvasatban tárgyalta, majd elfogadta azt az irányelvet, ami kötelezõvé tenné a biztonsági öv használatát az összes közúti közlekedési eszközön, vagyis a személyautókon kívül a teherautókon, a minibuszokon és a távolsági buszokon is. Az irányelvre még az Európai Tanácsnak is rá kell bólintania, de Barsiné Pataky Etelka, a közlekedési bizottság néppárti tagja szerint ez már csak idõ kérdése.
Az irányelv - ismertette a politikus - részletesen szabályozza, hogy milyen legyen a biztonsági övek kialakítása, felhelyezése, azt milyen teszteknek kell alávetni. A szabály az összes közúti jármûre vonatkozna. A szabály egyedül a városnézõ buszokra és a városi tömegközlekedési eszközökre - buszokra, villamosokra - nem terjedne ki.
A javaslat elõször 2003-ban merült fel, a közlekedési bizottság akkori elnöke fogadtatta el azt a határozatot, ami az irányelv megalkotását sürgeti. Ennek apropója volt, hogy abban az évben májusban egymás után két súlyos buszbaleset történt. Az elsõ Magyarországon, Siófokon következett be a sofõr hibájából, aki a tilos fényjelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott. A buszt kettészelte az érkezõ vonat, összesen 33 halottja volt a balesetnek. Pár nappal késõbb Lionban történt egy másik nagy buszbaleset, ott 28-an haltak meg.
Ha az irányelvet elfogadják, valamennyi tagállamnak át kell vennie a nemzeti jogszabályokba. Az Európai Parlament és az Európai Tanács abban is egyetért, hogy a kisbuszokon és a távolsági buszokon ne lehessenek oldalra nézõ ülések, azok csak a menetiránnyal szemben vagy háttal lehetnek biztonsági okokból. Az EP egyedül a konferenciabuszok esetében lenne engedékenyebb, ahogy Barsiné Pataky Etelka elmondta, itt elkerülhetetlen, hogy legyenek oldalra nézõ székek is, ezek számát azonban maximum tízben határoznák meg.
Az új jogszabály elsõsorban a turistabuszok és a távolsági buszok üzemeltetõi számára ír elõ szigorítást."

BenceYCE: pont ez az, tökmindegy mi a baj, ki a hüle? A sofõr, természetesen. (ezért nem lennék buszsofõr, mert sosem lenne utasom)
Példa: Busz végigmegy a fõutcán, iszonyatosakat döccen, érezni, hogy felüt, természetesen túl van terhelve, mint a déli buszok általában. (a 12.20-as meg jön üresen, dehát a tarjáni ember már csak ilyen sietõs.)
Egy assziny elkezd elõrefelé orientálódni, mindenkit félrelökve, káromkodva, aztán elõreérve elkezd kiabálni a sofõrrel, hogy hogy vezet, a fájós térdemmel már alig lehet állni a buszon, hogy lehet így vezetni, az ilyenek kecskét vezessenek, stb. stb., és még sok, cenzúrázott kritika a vezetésrõl. a sofõr tudhatta, hogy a "rossz az út" és az "ez nem repülõszõnyeg" magyarázattal mit sem ér, ezért csak ennyit mondott: "Átadjam a helyem?"

Jóvanna! Étemén...
<#idiota>

Strahd_
😊 5 ös busszal nekem mindig 1 bajom volt 😊 vagy tul korán vagy mindig késön értem este a megállóba 😄 soha nem tudtam pont jol kifogni még azt a buszt 😊

Mit szoltok a rendörség újitásához , kamerákkal figyelik majd a gyalogosokat és azokat is megbirságolják a forgalmasabb helyeken. 😊 remélem az gyalogos átkelöhelyeken elsöbséget meg nem adó autosokkal is ez lesz 😊

Punkerwork
csakhogy õk flémelnek és nem értelmesen vitáznak.

Ehhez még azt is hozzátenném, hogy nemcsak, hogy semmibe veszik a buszvezetõket hanem elképzelni sem tudják, hogy ki a hibás azért mert koszos a busz, mert sok a járatkimaradás a forgalomból kiesett buszok miatt és még sorolhatnám. A sok csaló odafönn meg persze röhög a markában hisz nem neki kell elviselnie a sokszor jogosan felháborodott utas szitkai. Ezért mondtam, hogy nincsenek tájékoztatva. De hisz nem is ez a cél. Nagyon jó ez így nekik.

Bár most eszembe jutott a legalapvetõbb "felhasználói hibaüzenet":
MI VAN MAGÁNAK SAJÁT MENETREDJE VAN?! VAGY MILYEN JOGON KÉSIK?!
Azért ilyenkor kinyílik a bicska a zsebemben...
Válaszként talán csak annyit kérdeznék:
-Ha saját autót vesz és azzal jár be, akkor mit mond a fõnökének ha késik?

Szóval sajnos akad olyan utas amelyik számomra felfoghatatlan módon egyszerûen nem vesz fáradtságot se arra, hogy végiggondolja amit kérdezni akar. De lehet, hogy lusta gondolkodni...

ui: Tud valaki valamit arról, hogy miért halt meg az a srác vasárnap az 5-ös busz ferenciek tere-i megállójánál a felüljáró bejáratánál?

Had legyen vita, hisz ez a fórum lényege. Plíííz!!!
Meghát nem a szép dolgokról kell beszélni hanem azokról amikkel gond van. Márpedig ha gond van akkor azt meg kell próbálni orvosolni.

Hozzátenném a végéhez azt stilszerûen, hogy "szerintem" csak az a baj, hogy én egyik kereskedelmi csatornát se komálom...

<#idiota>

Mike
törölgessél nyugodtan, nem fog hiányozni senkinek

Punkerwork
ja hogy nem tudtok leállni? megoldjuk könnyen repültök mind2-en, és akkor majd priviben meg tudjátok beszélni.

én is. De nem hagy békén. :-)

Punkerwork
kezdem unni a vitátokat.

Bocs, a részeg mellett a másik tippem az értetlen, szellemileg alultáplált, értelmi fogyatékos, születéskor fejreejtett lett volna...
Jóindulatomnak köszönhetõen a szimpatikusabbat választottam. :-) :-P :-D :-:

Az eutanázia úgy jött ki, hogy <hiányzó adat> magyar ember szerint az empátia a kegyes halált jelenti.

Mike
"empátiát az eutanáziával"

és tudod ki részeg
szépen szállj le arról a magas lóról, addig amig nem löklek 😞

Kedves Mike, úgy tûnik, ismét részegen került a kezed ügyébe a bilentyûzet.
Kezdjük:
BenceYCE felhívta a topic figyelmét egy fontos emberi tulajdonságra, amelynek neve empátia, és magyarul együttérzést, mások helyzetébe való beleélést, egymás megértését jelenti. Lefelé olvasva kiderül, hogy az utasok csak a saját bajukat látják, csak önmagukkal törõdnek, az, hogy a Volán és a BKV dolgozói, sofõrei is emberek, a legkevésbé sem érdekli õket. Teszik mindezt azért, hogy kellõ támadó fegyverzet legyen az ellenõrök jogos érdeklõdése és rendfenntartó magatartása ellen. E viselkedésmód köznapi neve "egymásra mutogatás", amely az empátia teljes hiánya és az önzés, a beképzeltség, önmagunk túlbecsülésének magas szintû gyakorlására épül. Az "Agyarország" kifejezés ezért nagyon találó a magyarokra, hiszen nagy részük inkább visellkedik vaddisznóként, semmint emberi tulajdonságokat mutatna.
Érthetõ, vagy belekötsz a névelõimbe is?

Mike at home
keverik? aztan meg miert? mert te azt mondtad? es mindennek mi koze a BKV-hoz, azt aruld meg el nekem

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

<#idiota>