BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
...hát erre értettem, hogy semmiféle empatikus készségekkel nincs "felfegyverkezve" a rohanó utasközönség...
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Mike (1194): hol nem? Ez itt Agyarország.
Tömegközlekedési morál:
Nálunk ugyan nincs BKV, de magyarok vannak, a forgalmissal van egy közös ismerõsünk, õ mesélte, miket szoktak betelefonálni:
A xx-as busz vezetõje nem nyitotta ki nekem a hátsó ajtót, pedig a kisfiam ott akart felszállni. Mire elöl felszálltunk, valaki elfoglalta az ülõhelyet amit kinézett (erõsen roma akcentusa volt a hölgynek)
Halló? 11:58-kor elment a déli busz! Még láttam elmenni, intettem is utána...
- Melyik buszra gondol? Az xx-esre? Annak 11:55-kor van az indulása. Hozzá kell tenni, hogy a déli csúcsforgalomban nem szívesen állnék meg egy busszal az út közepén)
Menjenek a ku..a anyjukba, mi az, hogy 2 és négy között nincs .....-i busz? (Hogy mi? Menetrend.)
És még sorolhatnám... De kérek mindenkit, mielõtt másra támadunk, elõszöt magunkból induljunk ki.
"Ne vádolj senkit azzal, amit a helyében Te is megtennél"
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Szeinted miért ilyen "idegen" nevû fószert tettek be oda?! Miért nem egy Kovács Pistát?!
qtrvanagy síbolások mehetnek
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
A BKV-nál is az a lényeg mint az életben, hogy kiszolgáltatott és zsarolható legyél. Ha pénzt akarsz vidd ki a szar kocsit. Ha kint vagy akkor meg nyalj a belsõ ellenõröknek, hogy ne jelentsenek fel azért mert a belsõ mozgássérült leszállásjelzõd nem mûködik (csere nincs mert ha beírod a mûszaki könyvbe akkor másnap visszadobják anyaghiány címszóval). Ha hajnalban kezdesz akkor még nem nagy a valószínûsége, hogy egy ellenõrzést kapsz, viszont nem is szívesen állok ki mûszaki hibával, mert akkor a másik kolegával baszok ki ha mondjuk reggel 5-kor csak 2-en járunk a vonalon.
Az élet ugyanez. A NASA bejelentette, hogy egyszerre 4 mrd (!!!) telefonbeszélgetést tud lehallgatni és felvenni. Szerintetek van ennyi kém?! Ha nem akkor meg miért?! Majd ha okuk van rá akkor elõvesznek. Ugyanez MaO-n a vállalkozásokkal. Lopj-csalj ha meg akarsz élni, de ha bajunk van elõveszünk és úgy zsarolunk ahogy nekünk tetszik...
Öreg nénike miután a 4-6-os villamos beállt a megállóba bekopogott a vezetõhöz majd így dorgálta:
-Azért állhatott volna közelebb is a járdához!!!
(azoknak a villamosoknak az elsõ ajtajánál ferde az oldala...)
5 percel késõbb a garázsban kigyulladt az egyik. Vele nem közölték...
Ha beázott és leállt azért is!
Érdekes történetek:
1
Troliknál kiment a helyi önkormányzat ellenõrizni a forgalom biztonságát és a trolik mûszaki állapotát. Egymás után küldte vissza a trolikat a garázsba mert egyik sem lehetett volna forgalomban. 1.5 óra után már a fejesek telefonáltak rájuk, hogy hagyják abba mert így nem lehet "rendesen" szolgáltatni.
2
Tegnap a kolega mesélte a piros 40-esen:
Délelõttbe rendszeresen napi 3-5 buszt visszaadott mert szarok voltak.
Áttették délutánba mert úgy nem válogathat milyen buszt visz ki.
3
Tudok olyan esetrõl, hogy a vontatóval húzták ki a mûhelybõl a buszt, hogy ráírhassák a mûszaki könyvére, hogy reggel forgalomba állhat.
4
Reggel megy ki a kolega átvenni a buszt. Már körbejárta, indítaná, hogy termeli a levegõt mire az nem indul. Semmit nem csinál. Kiderült, hogy úgy kapta meg a "forgalomba állhat" minõsítést, hogy nem volt benne se motor, se váltó.
(csak a pontosság kedvéért<#vigyor2>#vigyor2>)
A második bekezdést nem értem 😞 Sajna nem értek én az ilyenekhez 😮
Én délelõttös vagyok de ma mesélte a délutános, hogy a 412-eseken az üzemanyag átfolyásmérõt berheli a cég. Impulzus elven mûködik és számítógépen akármit csinál vele. Mivel a délutános tankol ezért látja mennyit evett meg és mennyi ment a tankba. 132 liter lett papíron a kutas pisztolya meg 90-nél kikapcsolt. Ezért szeretik az "öregek" a 260-ast vagy a 415-öst mert azokon mechanikus az átfolyásmérõ. Piszkos banda van odafönn én mondom...
Mindenkinek nem tehetsz jót, legfeljebb csak akkor ha az idõd engedi. Ez szinte törvényszerû a BKV-nál.
Én is megvárom az utast, sõt ki is szállok ha fel kell segíteni. Öreg térdmûtétes nénit a házának ajtajánál tettem ki. De ha feljelent egy másik utas mert Õ nem érte el a tárgyalását akkor azért csúnyán farba tesznek, hogy én milyen jogon állok meg minden fûszálnál. Szóval baromira 2 vagy több élû ez a másokon segíteni.
<#worship>#worship>
minden megállo egy keresztezõdésben van, szóval piros jelzésben nyugodtan állhatnának nyitva a villamosok, de NAGYON SOKSZOR van olyan tényleg, hogy - ha nem megy át a piroson, mert az szinte általános! - akkor megáll a megálloban csukott ajtokkal. NEM EGYEDI ESET!
nem általánositottam 1 példa volt +/- példát soroltam fel...
valahogy én a buszvezetöket jobban szimpatizálom de ez az én dolgom 😊
Miután belerúg a villamosba, én sem engedném fel.
56 os villamos...
szakado esö
a villamos csilingeli kezd hoyg zárja az ajtókat, a lámpa akkor váltott neki "pirosra" a gyalogosok közül még a villogo zöld jelzésnél szaldtak a villamos felé... a villamos vezetö bezért az ajtot és elöregurult 1 métert és várta a zöld jelzést. egy fiatal srác dühének hangot adva belerugott a villamosba az emberek áltak az esöben és nézték a vezetö kinyitotta az aleös ajtót iés kiszolt mi van bánott téged ? majd bezárt az ajot és nyugodtan nézte az utat leszarva az ázó utasokat (korosztály aki várt vegyes volt öreg nénitöl a fiatal sutyoig aki belerugott a villamsoba minden)
Nekem a legpozitivabb dolog ami történt velem mint tömegközlekesében volt
Belgrádban történt: a nagy táskákkal siettünk a barátosnémmal a vonatállomásra át kellet szálni egy másik villamosra egy keresztezödésnál. leszáltunk a cuccokkal és sajnos ugy jött ki hogy a csatlakozo villamos is bent ált a keresztezödés tuloldalán a megállóba a "mi" vilamosvezetön elkezdett integetni a másiknak majd neki még szabad jelzése volt elindul majd megált a kerezstezödés közepén az autosokat feltartotta (azok nyomták a dudát😊 ) és igy mi a nagy csomagokkal (nem csak 2 en voltunk jo pár ember siett az állomásra) áét tudtunk meni az uttesten a msik villamoshoz mivel az autok nem tudtak jönni .) a villamostol és a másik villamos vezetöje megvárta mig odaérünk és cska utána inult el. 😊
A nagykereskedelmi árak változása következtében a 2005 április 9-én 0
órától érvényes fogyasztói árak az alábbiak:
>
> ESZ 95 ólmozatlan benzin 258.50 Ft/l
> ESZ 95 keverék benzin 261.50 Ft/l
> ESZ 98 ólmozatlan benzin 267.50 Ft/l
> Diesel gázolaj 252.00 Ft/l
>
>
> Továbbá:
>
> A kormány nem kíván kompenzációs eszközöket alkalmazni a
benzinár-változások kapcsán - jelentette ma be László Boglár kormányszóvivo
sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.
>
> A szóvivo emlékeztetett arra, hogy 2004. december 31-én hatályukat
vesztették a jövedéki törvénynek a benzinár-emelés kompenzációjára vonatkozó
rendelkezései, s hozzátette: a kormány most nem kíván hasonló kompenzációval
élni, a jövedékiadó-többletet inkább az árvíz elleni védekezésre fordítja,
hiszen annak éves kerete már most kimerüloben van.
> A Magyar Autóklub próbapert indított a Gazdasági Versenyhivatal ellen a
MOL árképzése miatt.
>
> A per során a tisztességes gazdálkodás és ármegállapítás kérdését
boncolgatták.
> A MAK keresete azon a tényen alapult, hogy a MOL üzemanyag forgalmazása
során olyan árakat állapít meg a nagy- és kiskereskedelemben egyaránt,
melyeknek valódi ráfordításaihoz bevallottan semmi köze.
>
> Azaz vasúti költséget számol vezetéken érkezett benzinért (koolajért!),
amit nem a nyugati tozsdén vásárolt, de annak árával számolt.
>
> Nem kész benzint, hanem olcsóbb orosz vagy hazai koolajból - a nyugati
munkabérköltség 1/5-é-ért itthon eloállított termékeket forgalmaz. Ezt úgy
számítja, mintha a nyugati tozsdén kész benzint venne és vasúton szállítaná
haza. A MOL ebben a földrajzi környezetben kizárólagos koolaj lepárlási
lehetoséggel rendelkezik, ezért nem mindegy, hogyan alakítja ki árait saját
hasznára és a fogyasztók kárára.
>
> A pert az Autóklub megnyerte!
>
> Ezen ítéletnek rendkívüli a jelentosége. A Legfelsobb Bíróság ítéletében
kihangsúlyozta, hogy a MOL árképzése mekkora hatást gyakorol az egész magyar
gazdaságra. Mi magyar állampolgárok, autósok és autó nélküliek egyaránt azt
hihetnénk, hogy a 2003. november 26-án hozott ítéle, melyrol az ország
legnagyobb civil szervezetének lapjából, az Autósélet 2004. január számából
vehettünk tudomást, megrengeti az országot. (Bizony meg kéne rengetnie
gazdasági életünket!). Ezzel szemben - egyetlen tv-adó aznap esti híradóján
kívül - sem az elektronikus, sem az írott sajtó egy szónyi, vonásnyi
figyelemre sem méltatta a hírt mind a mai napig. Így a média hallgatásával
maga is hozzájárul ahhoz, hogy az ügy elkendozodjön, az eljárás elhúzódjon.
Mi pedig tovább fizetjük a térség legmagasabb árát nem csak a benzinben, de
a kenyérben, ruhában és minden másban. Kinek az érdeke ez? Vajon hány magyar
nagy- és kisrészvényese lehet a MOL-nak és milyen százalékarányban, akik
nyereséget könyvelhetnek el maguknak? Vajon megéri-e az ország (tízmillió
ember) gazdasági helyzetét akár a legcsekélyebb mértékben is rontani
(hagyni) kevesek tisztességtelen hasznáért? 2003-ban a MOL története
legnagyobb nyereségét érte e
(kitalált történet, bármilyen hasonlóság a valósággal puszta véletlen mûve)
Nálunk az áram drága, ezért úgy gondoltam, "bliccelek" egy havi villanyszámlát. Lekapcsolták az áramot. Most a gyerek bömböl, mert enm tud számítógépezni, villany nélkül a háziját sem tudja megcsinálni, ezért kapja sorban az egyeseket, már bukásra áll. A mama a sorozatából nem lát, emiat szájára vett minket a falu, mert persze fûnek-fának elmondja, hogy a csóró vejénél nincs tévé. Fõzni, sütni nem tudunk, meleg víz sincs, a borotvám sem mûködik, emiatt kivágtak a munkahelyemrõl is, mert borostásan mentem be.
Most mondjam, hogy kötsög ÉMÁSZ?
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
lehet, hogy alellenorok voltak?
mi az hogy már este 9kor se hagyják az embert békén, azthittem ilyenkor sosincs már sehol karszalagos
este van, sotet, Furst, egyedul vagyok xx baszik megallni
regi sztori, akkor meg full BKV, nem VT