6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • HiPPoNaX
    Ezzel a faszival 1-2 eve tobbszor talalkoztam a 960as (vagy talan meg 60E, annyira regen volt) buszon, viszont akkor volt olyan megallo amit reszben franciaul, reszben nemetul, reszben angolul "konferalt fel" :D
  • Max7
    Nem kombájnon volt régi hosszú csuklós villanyoson! Odament a soförhöz a soför bemondta, hogy nem közlekedik tovább amíg a jegynélküli fiatalember le nem száll! Nem volt ott se rendőr se biztonságis manusz!

Aztán áltunk 3 percet az utasok már susmusoltak két villanyos meg mögöttünk aztán csilingelt a mögöttünk lévő villanyos utánna rádióztak a vezetővel és feladták :D
  • Takezó
    Hm, tényleg megállították?: o

Mondjuk amúgy nem tudom, már odajöttek a biztonságiak is, de azok is csak megkértek, hogy szálljak le. Nem tudom, ha fenn maradok, akkor bunyó lett volna, vagy mi?:D Gondolom ők se tehetnek semmit o.0
  • Max7
    Ilyen haverommal is volt ott égtem mondtam neki szálljunk le mert ég miatta a pofámról a bőr az meg csak ült :D Idővel megunták a várakozást pláne amikor 3 villanyos ott ált sorban :) És igaza lett amikor azt mondta hogy a következő villamos úgysem kerül ki minket és idővel csakelindulunk :D
  • Takezó
    fura dolog történt ma...
    felszállok király utcánál kombájnóra, ellenőr jön.
    - Jegyeket...
    - Leszállok a következőnél.
    - Áh, olyan nincs, megkezdett utazás, blabla.
    - De mondom, személyit úgyse fogok adni, viszont korrekt leszek, leszállok.
    - Nem, nem, azt nem lehet, diktálja csak be az adatait!
    - O.O hátttt okkkééé

Le se kellett szállnom, és meg se büntetett így, nagyon rendes arc volt:o

Múlt héten a Petőfi hídnál Móricz felé menet - nagyon siettem - mondtam a csókának, hogy sajnos nem szállok le a Móriczig, amire azt mondta, hogy akkor nem megy tovább a villamos:D
  • banok
    na akkor ezt alkalmazom.... XD
  • blackfish
    wow pénteken vagy nem tom mikro volt ellenőr!
    egy 13 éves csajnak nem volt jegye és elkezdett sírni :D és nem lett megbüntetve.
  • mateus33
    Az se rossz,de a BKV-t választanám takarékossági okokból:P:D
  • Max7
    Taxival :D
  • mateus33
    Sziasztok! Tudom nem feltétlenül ide illik a kérdés,de részben mégis:)
    Szóval tudna vki segíteni,h a Keleti pályaudvarból vagy az Örs Vezér térről hogyan lehet eljutni a józsefvárosi piachoz? Köszi szépen a segítséget!
  • banok
    lol. ez jó ötlet....
  • CattiBrie
    (:
  • Max7
    Kiabáld el magad hogy ááááááááááá perverz és sikítozva rohanj el :) ez is egy megoldás
  • CattiBrie
    Sziaaaa! :))
  • BenceYCE
    Ismét voltam egy kicsit...
    Hiányoztok ám!
    Csak még mindig nem akar a Ty-Onlájn kábelt húzkodni az új kécóba.
    Október végére ígérte... Hmm
    Addig is megyek és szedegetem a nyakammal a könnygázgránátot.
    Páall!
  • CattiBrie
    "Visszatérve a témához téged senki nem kötelezhet arra, hogy várd meg a rendőrt ezek után ismeretlen tettes ellen tehetnek maximum feljelentést akiről van személyleirásuk! Ha személyleirás alapján valaki azonosít téged 4 másik ember közül rád kell hogy mutasson a bkv ellenör!"

Jó és mire megyek vele?... mindegy hosszú
    nem te voltál ott egy nem tom mekkora sárc, hanem egy lány....
  • HyperGames
    FUCK BKV!!
  • Max7
    Asszem :) Haverom vezetet mint egy vakot :D Én legszivesebben taxiba ültem volna de jól tettem hogy inkább busszal mentem :D
  • Takezó
    923-as volt, nemde?: )
  • Max7
    Nem kioktatásnak szántam csupán információnyujtásnak :) Már megszoktam ugyanis egy művelt ember azt mondta nekem, hogy "félelemben nincs demokrácia" és ez ellen kell tenni (tennem) ezt most azért mondom mert végzős vagyok és hát szallagavatóra 3 ember döntötte el, hogy mire táncoljunk és milyen tánc legyen! Ez nem demokrácia hanem diktatúra! Sokan nem, hogy a jogaikkal nincsenek tisztában hanem még a fogalmakkal sem! Ezért próbálom kifejteni az emberi és az alkotmányos jogokat ha arról van szó mert mindig mindenhol van 1 ember akinek a legnagyobb a szája és mindig van hozzá csatlakozó tömeg aki nem azért csatlakozik hozzá mert eggyet ért vele hanem mert fél!

Nekem sikerült 4 embert felvilágosítanom és lebeszélnem arról amit nem szeretne csak nem merték eddig kimondani!

Visszatérve a témához téged senki nem kötelezhet arra, hogy várd meg a rendőrt ezek után ismeretlen tettes ellen tehetnek maximum feljelentést akiről van személyleirásuk! Ha személyleirás alapján valaki azonosít téged 4 másik ember közül rád kell hogy mutasson a bkv ellenör!

Mindenki tudja, hogy általában a büntetés 9800ft illetve egy bérlet max 6000ft! Azt már kevesen tudják ha te lopsz a boltból egy csokit akkor te nem büncselekményt követsz el hanem szabálysértést! Sőt 10000 ft-ig csak szabáőjsértést követsz el!

Ebből következik ha azonosítanak és bebizonyítják hogy nem vagy ártatlan (mindenki ártatlan míg az ellenkezőjét be nem bizonyítják) akkor is csak maximum 50e ft-os pénzbüntetésre ítélhetnek el de általában a kár megtérítésére köteleznek tehát köteleznek a csekk befizetésére!

Azt hogy ő rámtámadt bárki igazolja a buszon utazók közül! Legalábbis én megtenném!

Legyen egy szép befejezés is jöttem haza a belvárosból egy éjszakai járaton és a buszvezető poénkodott végig minden megálót bemondott a maga módján pl.:

A következő megáló egy tecsó gazdaságos megálló ezt láthatjuk majd két szemünkel is!

A változatosság kedvéért az ajtók a menetirány szerinti jobb oldalon nyilnak!

És még ennyi faszságot összehordott hirtelen ennyire emlékszek meg arra hogy döltem a röhögéstől :D

• CattiBrie
    "4. Kurvaanyázik (meglök) törd el kezét lábát te nem csináltál semmit ő rádtámadott és te önvédelmet alkalmaztál mert veszélyben érezted magad, ha rendőrt hív még jelencsd is föl!"

ezt nem fogod bizonyítani!!!
    lásd be
    a másik meg h én amekkora vagyok senki kezét nem tom elktörni :D
    (egyébként egyszer egy osztálytársam kisujjét sikerült, de csak egy félresikerült láblendítéssel - szal véletlen)

Mellesleg pontosan ismertem mindenzt, most nem értem miért "oktattál ki". Egész topik a blicceléseimről/ötleteimről/tanácsaimról szól...

Ettől függelten a #2331 igaz, ugyanis hiába mondtam mindismert dolgokat a rendősrnek ő azt modnta, hogy a bkv tehet feljelentést, amikor is a rendőrségnek ki kell szolgáltatnia az adataimat... nem tom igaze . ez ugyan idő, de a bírság nagyobb, ígyhát jött a cé verzió. nesze adataim, csekk kijön, csekk nem ért célba, azóta semmi

mellesleg van egy hatalmas "hibám", legyen szó ellenőrökről, legyen szó egy termék visszavételéről, vagy bármi egyéb általam elkövetett igasságtalanságoskodásról.. nem tudok undorítóbunkóutolsószemétmocsok állat lenni. nem tudom leüvölteni a másikat. nem tudom le-kurva anyázni anélkül, hogy ő ilyet mondana rám. tehát csak a magam lite módján van nagy szám, amivel sok esetben potn semmire nem megyek

tehát én soha nem szólnék be ellenőrnek (ő is ember, a munkáját végzi), nem vele van a bajom, hanem az árral/szolgáltatással.. szal a céggel
    ...és még sorolhatnám...
  • Max7
    Jelen törvények szerint ha nincs jegyed és az ellenörnek nem tudod felmutatni vagy önként kiadod az adataidat amivel elismered a bűncselekményt vagy nem adod ki!

Ha a második esetet választod akkor lássuk mit tehet az ellenör:

1. Követeli, hogy add meg az adataidat (egyelőre még hivatalosan nem követelheti mert nem hivatásos közeg)

2. Ott tart a helyszínen és rendört hív.... nem tarthat a helyszínen mert azzal korlátozza a szabadságjogod ami egy alapvető emberi jog ezért perelhetsz!

3. A rendőr az ellenörrel eggyüt szál fel, majd a rendőr igazoltat! Ebben az esetben ha a rendőr hangosan felolvassa az adataidat vagy esélyt ad az ellenörnek leirni akkor a te bizalmas adataidat egy harmadik félnek átadta amivel bűncselekményt követett el! Kérd el a rendőrségi igazolványát (olyan mint a személyi) ird le a sorozatszámát és a kerületi rendörkapitányságon tegyél feljelentést ellene!

4. Kurvaanyázik (meglök) törd el kezét lábát te nem csináltál semmit ő rádtámadott és te önvédelmet alkalmaztál mert veszélyben érezted magad, ha rendőrt hív még jelencsd is föl!

Megjegyzem van bérletem eddig 2x felejtettem otthon amikor elkapott az ellenör az eggyik esetben a tajkártyám adtam oda amiről semmilyen adatot csak a nevemet tudta leolvasni a másik esetben meg fiatal ellenör volt és elengedett :)

Vegyél bérletet és szánalommal nézz rá hogy nem talált jobb állást! Autó bilincselős manusokkal tégy hasonló képpen!
  • CattiBrie
    engem trappoltak és hívták a rendőrt
  • Takezó
    miért, sehol se mehet utánad: )vagy, ha igen, mit csinál?
    velem szemben a legdurvább, amit csináltak, az az volt, hogy le kurvaanyáztak.
  • Shaman
    combinóról nem szállhatnak le? érdekes...

akkor én leszállok,s nem jöhet utánam,ennyi..
  • Vlala #2328
    Falusi kifejezéssel élve: rajóznak, hogy nekik milyen új villamosuk van.
  • Cat 02 #2327
    biztos ott meleg van ·^
  • szando
    ja, lehet tesztelnek, ez ilyen utóteszt vagy valami :DD
  • Vlala #2325
    Tetszik nekik.
  • szando
    ez egyértelmű

és tényleg, kombínón folyamatosan ott dekkolnak, és két-három megállónként végigmennek újra...
  • CattiBrie
    mint utóbb kiderült nekem van egy ellenőr másod-ismerősöm :)))

próbáltam kideríteni, hogy van egy fix váltás időpont,a mikor nincsenek, van-e olyan napszak, amikor senki nem van ügyeletben.. de nem, mindegyik máshogyan van beosztva
    van, akik 3 műkszakosban vannak, aztán van, akik 8-tól dolgoznak, de van, aki csak 4 órát, van, aki 8-at
    szóval nincs ellenőr mentes időszak :)
    illetve még valami, kombínóról nem szállhatnak le (ez is lehet, h csak egy bizonyos beosztásban dolgozókra vonatkozik - de nem tom)
    illetve sokkal kisebb az esélye annak, hogy nem kombinó villamoson van ellenőr - de gondolom erre mindenki rájött magától
  • szando
    lehet, én csak annyit tapasztaltam hogy a 4-es vilin tegnap este fél nyolckor (!) is ellenőriztek.
    ugyanakkor viszont a kálvin téri metróállomásnál (mostanában gyakran járok arra) elég ritkán állnak.. :s
  • nyamiag #2321
    nem, tegnap 2szer is volt ellenőr a combinon és másodszorra le is kellett szállnom :c
  • CattiBrie
    Csak én érzem úgy, hogy (úgy az elmúlt 3-4 hónapban) megszaporodtak az ellenőrök? :)
  • Max7
    Én meg lefejeltem a visszapilantóját mikor leszáltam, hogy le tudjanak szálni és tök normális volt poénkodott hogy nem tehet rólla hogy ilyen alacsonyra teszik meg hogy kész életveszéj mert valaki szaladt hogy elérje a buszt és lefejelte és letört neki :D
  • pihi
    mutko odacsukott az ajto..:P enmeg bemutattam a sofornek es ott kajabalt ohhh mondom menj mar....:D
  • Max7
    ehhe
  • Vlala #2316
    Úgyis lenne olyan hüle, aki fordítva rakja bele. :)
  • Cat 02 #2315
    különleges elem ? :)
    bár sztem mindneki megtartaná és állna a villamos xD
  • Max7
    Még ha megvalósítható is lenne nem hoz profitot a BKV ZRT-nek szal...