BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biciklizz már le egy újpestvkp-kõbánya távot, tudod mennyi idõ és energia az?
Mike
másrészrõl ide nem szegények irnak

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
vagy biciklivel

nem rólam van szó... sokkal inkább a még szegényebbekrõl.. jah persz, gyalog, nc
Mike
dehogynem
járj gyalog

kocsi nélkül lehet élni, tömegközl. nélkül meg nem...
Mike
vegyél rajta benzint és akkor megtudod mi a sok

jah, sok.. attól függ, mennyit utazol, és igen, a bérlet is sok :Ð
Mike
170 ft neked sok
vagy mennyi egy jegy most?

minden

Mike at home
mi meregdraga? a menetjegy?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

andrewjr22
én régebben BKV-val jártam..... de látva a menetrendeket (milyen menetrendeket?)
és tapasztalva az örökös késéseket és tömegnyomort, meg a méregdrága menetjegyeket (a hamis bérleterõl szóló történetekrõl már nem is beszélve) tavasszal vettem egy biciklit... (ezzel is vannak gondok, de az egy másik fórum témája lenne 😊 ) Szóval az elsõ hóig azzal nyomom...

A fiatalok előtt két út áll; az egyik az alkoholizmus, a másik meg járhatatlan...

Mike at home
meg nem is vettek at

kivitelezesi hatarido oktober 30

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

nyah, válaszolt a BKV, feltételezem nem gond nkeik se, ha közzéteszem a kultúrált, és elfogadható válaszukat:

A 78É éjszakai járatunk 15 perces közlekedtetése azért volt indokolt, mert az Örs vezér térig ez a busz szállította azokat az utasokat is, akik ott átszállva tovább utaztak a XVI. és XVII. kerület felé. Szeptember 1-jétõl a közvetlen átszállásmentes hazajutás érdekében a XVI. és XVII. kerület felé közlekedõ éjszakai járatok is érintik a Belvárost (de a Fogarasi út felé közlekednek), így a 78É utasainak egy része már ezeket a járatokat veszi igénybe. A 907-es autóbusz utasforgalmi igénybevétele így csökken, ezért az 15 helyett 30 percenként közlekedik.
Strahd_
és milyen randa lett az uj metromegállo 😄 és már most hullik szét és hibák vannak benne 😊

Konkrétan a Blaha és az Örs között más nem jár, és általában tele volt a éccakai korábban is. Pont tegnap ült mellettem két buszsofõr, akik beszélgettek errõl, és õk is mondták, hogy qrva fasza, hogy a 15 perc helyett 30 percenként jár ez a fos.
Mind1, ez van, majd hozzászokom...
Mondjuk nem tudom, hogy melyik szakaszán szerettél volna közlekedni a régi 78É vonalnak de lehet, hogy más számmal fut még éjszakai járat azon a szakaszon. Ha meg nem akkor azon is el lehet gondolkodni, hogy vajon mekkora igény van arra a szakaszra amiért talán lehet nem is érdemes 30 perc helyett 15 percenként buszt indítani. Gondolkozz úgy hogy ha Neked kellene egy buszt fenntartani akkor hogyan találnád meg az arany középutat. Milyen idõközönként indítanál buszt? Nameg lehet, hogy egy kicsit talán telhetetlen az utasközönség is mivel jelenleg Budapest az egyetlen olyan európai nagyváros ahol ilyen mértékû éjszakai hálózat van a lakosság számára vetítve. Egy szó mint száz nekem személy szerint az a véleményem, hogy a régi szolgálati járatokat nem fizette az önkormányzat. Így viszont éjszakai járatként kicsengettetik a lóvét. Az már más kérdés, hogy a BKV az Önko. tulajdona. 😊 Tehát egy picit bûzlik a dolog szerintem mert erõsen olyan szaga van a dolognak, hogy ismét találtunk olyan pontot ahol az önko.-ból lehetõség nyílik a közpénz magánzsebbe történõ "átvándoroltatására". Tehát a kérdés az, hogy az általam olybá nagyra becsült Demszky Úr vajon miért pont 1 évvel a választások elõtt túratja fel egész Budapestet, hogy egy disznóól ehhez képest színházterem, és miért "találták ki", hogy Budapestnek szüksége van ekkora éjszakai-járat hálózatra. Az elõbbire az volt a magyarázata, hogy a felújítási pályázatokra beérkezett ajánlatok igencsak kedvezõek voltak mivel a vállalkozók 1/2 áron vállalták a munkálatokat. Bizonyára mindegyik valamiféle karitatív szervezet. Vagy talán az a kérdés, hogy eddig vajon mennyi pénzt menekítettek így egyesek haza? Mert eddig nem féláron dolgoztak.Szóval szerintem a vonalsûrítés nem más mint az állami dotáció megcsapolása. Nem hinném, hogy a magyar ennyire rágta volna Demszky fülét, hogy kevés az éjszakai-járat hálózat. Szerintem egy mai fiatal eddig lesz@rta, hogy milyen a éjszakai-járat hálózat. Kétlem, hogy Õk (mi) erõltették (-tük) volna. Most rengeteg fiatal azt hiszi, hogy milyen jó neki mert egy ilyen klassz dologgal lett több az Õ fõvárosa. Azért én még megvárom a Taxisok reakcióját... 😊

Kevesen tudják, hogy az állami támogatás egykoron a vonaljegy 3X-osa volt a BKV felé. Ez ma már kevesebb de egy Szombathelyi lakosnak azért megfordul a fejében, hogy mi a lóf@szért vonják az Õ adójából ezeket a pénzeket amikor lehet hogy életében nem fog a BKV jármûvein utazni. Sõt! Lehet tömegközlekedési eszközön sem. Azért az üzemanyagon mégegyszer lehúzzák...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Mikor hallottam, hogy sûrítik az éjszakai járatokat, valamint ezentúl Budapest szinte egész területét bejárják a buszok, megörültem: az utóbbi idõben úgy vettem észre, hogy a BKV Rt. valóban az utasokért van, felújítanak, sûrítenek, modernizálnak.

Tegnap sajnos keserû meglepetésként ért, mikor az eddig 78É számmal jelzett éjszakai járatra vártam, mint kiderült, az eddigi 15 perces sûrûség helyett - kérem javítson ki, ha tévednék, és nem ilyen gyakran járt volna a 78-as éjszakai - most már 30 percet is várakoznom kell a 907-es buszra, ha éppen rosszul érkezek. Azt, hogy ezentúl a Bosnyák tér és az Örs vezér tere között további 8 megállóban áll meg a járat, megértem, legyen könnyebb az ott lakóknak, de miért mondták, hogy ez fejlesztés, mikor nem az.

Lehet, hogy más járatokat sûrítettek, de ezt - ha jól gondolom - csupán egyszerû átszervezéssel oldották meg, ez esetben viszont nem tudom, hogy miért is harsogták a fülünkbe már hetek óta, hogy nekünk most milyen jó lesz, eljött az éjjel utazók Kánaánja.

Remélem, hogy - ha esetleg nem én leszek az egyetlen, akinek problémás az új menetrend - az utazók szava meghallgatásra talál, és revideálják álláspontjukat az éjszakai járatokkal kapcsolatban.

Tisztelettel,
Nem tennéd be, hogy mi is elolvashassuk?
Persze csak ha publikus...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Hmmm, elég gáz... írtam egy emailt a BKV-nak, amiben kulturált hangnemben kritizáltam az éjszakai járatok "gyakorítását", és már lassan egy hete, h nem írtak visszaö:o
a témának nyitok egy új topicot a gumiban.
Itt inkább arról beszéljünk, ki változott békávé.

magus
tudod azalatt a 3 honap alatt ketlem hogy bolcsebb lettel volna, egyszeruen primitiv vagy es kesz, nembajm sok emberl megseik

ezt a májusi mondatomat már többször tisztáztuk, de a gyengébbek kedvéért: aki 60 évesen, a letompult reflexeivel vezet, az ne tetézze itallal (meg egyébként is, senki sem), jobban teszi, ha megvárja otthon, míg rátalál a megváltó, mintha embereket, gyermekeket és macskákat veszélyeztetne vezetõi tudásának csillogtatásával.
Mivel a téma erõsen off, ezért itt hagyom abba - az apró betûs részt úgysem szokás elolvasni...

Én nem leszek 60 éves.

magus
a rák egye ki a beledet

remelem mikor te 60 eves leszel vmi szar rakban fogsz otthon megrohadni

Aktív buszvezetõ kollégánk összeszedte a tíz legfontosabb autós merényletet a tömegközlekedés ellen. Feltétlenül olvassa el, felszabadító élményben lesz része!

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/10fobun/

Gyúrunk vazzee? Gyúrjunk vazzeee!!

Gyúrunk vazzee? Gyúrjunk vazzeee!!

Mike
a légkondis Volvok jobban és nem is büdösek

"Lehetne ugyan ingyenessé tenni a bkv-t, de szerintem kár volna. Határozottan élvezem a szlalomozást a rozmárokkal, (legalább felébredek, mire beérek melóba), visz egy kis ártatlan izgalmat a hétköznapok szürkeségébe, fenntartja az ember egészséges éberségét (ami pl. zsebes ellen is jó), taktikai érzékét (hová kell állni, hogy két nyanyán áttörve elõbb érjek a lyukasztóhoz, mint a kaller), emberismeretét (megállóban ácsorgó rozmárt 20m-rõl kiszúrni), stb.
Szóval szerintem jó ez így!

#131 - 2005. Júl. 06., 11:35 - Blitzkrieg"

😄

Homár:

"Ezeket a buszokat nem a magyar útviszonyokhoz tervezték, aminek eredményeképp ingyenes fenékcsapkodásban részesülhet az a bátor aki például kõbányáról a kilences busszal halad be a belvárosba. Legtöbbször nem vagyok annyira szerencsés hogy a buszon fellelhetõ kettõ (!) párnázott szék egyikére üljek, a maradék meg kemény, merev mûanyag, ami aljas átbaszásból textillel van borítva hogy úgy nézzen ki mintha nem verné lilára az ember seggit a kõbányai úton. Spanking-fetisiszták elõnyben, terhes nõk kizárólag a párnázott ülésekre merjenek leülni.

Hasznos feature még hogy szinte több vészjelzõ van rajta mint leszállásjelzõ, és az istenadta nép mit nyomkod ugye, váratlan. Ilyenkor az (egész úton a vészjelzõ nyomkodástól rettegõ) agyonstresszelt pilóta kiüvölt a kormány mellõl hogy "mi a baj, semmi, akkor ne nyomkodja mert minden alkalommal meg kell állnia megkérdezni", gáááááz.

De legalább kurva drága volt, és a BKV még büszkén ki is írja hogy mennyit qrtak el rá."

😄

Mike at home
vagy mert meg akar halni

de arra jó indok, hogy kimagyarázzuk magunkat, ha elkapnak az ellenõrök...

gáz, egyik fél se igazán tehetett róla :\
ez ismét a biztonsági öv problémája. Azért nem kötöm be, mert más attól halt meg. Arról persze elfelejt beszélni, hogy azért nem köti be, mert mások sem, és ciki, ha bekötik...

Bilincs járt a jegypénztárban vett bérletért

Tiszta mázli, hogy évek óta bérlet nélkül közlekedek...

Mike at home
akkor az szinte semmise

pihi
blõ emelik a bérlteket?igyis itt ( várpalotán ) már 960
( 7 éve miota buszozok a bérletet 540 ft ért vettük ma 960 )
monyuk 7 év az 7 év..

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

petyka2
OK

Az élet egy xar játék,de kib****tt jó a grafikája...

Mike at home
de mivel ott van a Vlala neve, egyertelmu, nem?
de telleg nem neked mondtam, sry

petyka2
És ezt mé'nekem mondod?<#boxer><#mf1>

Az élet egy xar játék,de kib****tt jó a grafikája...

Mike at home
1257-re ennyit birtal kinyogni? 😞

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Az a helyzet, hogy aki részegen vezet, annak nem kell emlegetni az aratómunkást, azt gúyis megtalálja. De hatvan felett tompuló érzékekkel és egyer rosszabb önismerettel rendelkezõ emberkék még józanul is óvatosabban kellene, hogy vezessenek...

ez igaz

Mike
de itt most másról van szó
Vlala nem azt írta, hogy aki részegen vezet

A kérdés csak az, hogy milyen ember is valójában az a személy aki 60 éves korára annyira komolyodott megy, hogy taj részegen volánhoz ül és felelõtlenül elsõbbségadást elhanyagolva és gyorshajtást elkövetve egy gyalogosokkal körbevett körförgalomban balesetet idéz elõ?

Mike
60 körüli nõi sofõr
---
Ebben a korban már igazán ülhetne otthon, és féllábon állva is megvárhatná Kaszás-pajtást.

ad1 egy mai 60+ ember még sem nem mama, sem nem tata
pl. anyám 61 apám 63, szal Vala édesanyukája, meg drága apja várja féllábon a kaszást 60 fölött, <#mf3> bazmeg

😄

sajnos az ilyen emberek/idõs hölgyek-urak vagy a mai fiatalság söpredéke között élnek vagy maguk is azok voltak ifjú korukban.

nem igazán értelek :-) A 60 körüli ittas nõi sofõr balesetére gondoltam, amirõl Bence képet tett ide. Így biztos, hogy Kaszás pajtás kezei közé kerül, ha otthon ül az Ármány és szenvedély elõtt, talán még megéri az utolsó részt. De amit Petyka leírt, az is igaz, szegény állni alig tudó nyugdíjasok majd' a busz alá lökik az embert, a szidalmaikról nem is beszélve, tulképp semmi dolguk ott, ahová mennek, csak "utazgatnak, mert utazni élvezet".
A legdurvább példám erre egy idõsebb asszony, aki egyetlenegy buszmegállót ment. Felszáll, sokat gyakorolt monológjába kezd, amely olyan gyakori stíluselemeket tartalmaz, mint "ezekamaifiatalok" és "bezzegazénidõmben", leültetik, a következõ buszmegállóban feláll, és elindul az ajtó elé, meg a hátsó ajtótól elõrerikácsol a sofõrnek, hogy "randija van, hogy ennyire siet? Várja mán meg, még leszállok!" egy perc kiesés a busznak, mire sikerül lerugdosni, aztán meg a sofõrnek végig kell hallgatnia a "megint késik a busz, milyen béna a sofõr" gondolatfolyamot. Mondanom sem kell, a nõ becsukatta az összes ablakot, mert huzatot kap a füle, és mosakodási hiányosságai miatt "az érzés sokáig megmarad" az utasközösség soraiban. Ha errõl Neked nem Kaszás pajtás jut eszedbe, akkor szentté avatlak :-)

jah, július 1-tõl újabb áremelés:
havibérlet: diák 2360, felnõtt 6250
kb. 5%-os áremelésrõl van szó...
kitöltetlenül nem lehet
kevesebb napra nem töltik ki
2250 forint diáknak, felnöttnek 5950 Ft