6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#2433 jah értem :P oké, köszi -
BenceYCE #2432 Hivatalos személynél igen. Dehát mióta hivatalos személy az ellenőr? :) -
BenceYCE #2431 2! Egy szürke és egy kék. :D :P -
#2430 hát köszönöm a segítséget, most már egy fokkal jobb, hogy tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal ^^
ez most lehet, hogy hülye jkérdés (csak még nem tudok mindent), de ha hamis adatokat adok meg, az csalásnak minősül, nem? -
#2429 Ugye neked van "I Love BKV" feliratú pólód? :D -
BenceYCE #2428 Ja és mégvalami. Olyan igazolványt mutasson fel ami alapján joga van kérni személyit vagy bármit. De ha nagyon nem a metró területén van akkor udvariasan köszönsz, Jó napot! meg Viszont látásra! és kész. Ha hozzád ér, kérdezd meg lenézően, hogy holnap is akar-e dolgozni. Mert ha nem veszi le a kezét rólad akkor bepereli az ügyvéd jóanyám és kibasszák mint macskát szarni. -
BenceYCE #2427 Nem minden hivatalos személynek vagy köteles felmutatni vagy felmutatni és átadni az irataidat de a rendőrnek mindenképp. Ha civilben van és igazolja magát akkor is. Ha egyenruhában van akkor mindenképp még ha nem is igazolja magát. A helyszínen nem adhatja ki 3. személynek az adataidat de az adatfelvételről jegyzőkönyv készül és utólak kikérheti a bkv. Ezért mondom, hogy ne ellenkezzetek az ellenőrrel csak ajánljátok fel, hogy természetesen megadod az adataidat de amíg nem mutat fel hatósági igazolványt addig nem adsz semmiféle fényképes személyt azonosító igazolványt magadról. Megmondod, hogy kitöltöd Te a csekket nagyon szívesen. Dragooon Zoltán vagyok Rücskösbasszájbáról a Kabbe utca 103 alól. Anyám neve Tanita Tikaram. :) A rendőr pedig nem jelent fel mert nincs miért. Azzal, hogy nem adtad meg az adataidat az ellenőrnek még nem sértettél törvényt. -
#2426 oké értem, köszi a választ..
még egy kérdés. ha mondjuk kijön egy rendőr, neki meg kell adnom az adataimat, mert ugye ő hivatalos személy, de nem adhatja ki őket az ellenőrnek, mert sértené a jogaimat. nah itt jön az, hogy a rendőr feljelenthet engem, nem?
én asszem inkább ellátogatok az akácfa utcába és fizetek :D (már ha nem enged el:P) -
BenceYCE #2425 Ha egyszerűen leszállsz a buszról akkor már lehet, hogy megrongálod a buszt és még össze is töröd magad az eséstől. :D
Jogunk a szabadsághoz van, így a helyszínen nem tarthat fogva senki sem kivéve a rendőr. Márpedig az ellenőr nem rendőr és semmivel sincs több joga mint neked.
Stimm? -
#2424 arra, hogy ellenőrzés van és épp kérik a jegyedet mondjuk, és te egyszerűen leszállsz a buszról vagy villamosról mondván, hogy az utasoknak van útvonal megszakítási joguk(magyarul leszállhatnak), amit bármikor felhasználhatnak és így nem tudnak megbüntetni, mivel nem tudnak mit csinálni.
azt szeretném megtudni, hogy tényleg van-e ilyen jogunk =) -
BenceYCE #2423 Útvonal megszakítási jog... hmm... nem értem...
Megszakítom a tömegközlekedési eszköz útvonalát? (fűrésszel a sineknek)
Vagy a saját utazásomat szakítom meg, majd folytatom tovább mondjuk a következő szerelvénnyel/busszal/stb? (újságot veszek a peronnál)
Vagy arra gondolsz, hogy ellenőrzés esetén leszállsz?
Fejtsd már ki pls bővebben! -
#2422 Az mindegy.Ha a fejedhez fogják a fegyver még a sínről is leemeled -
#2421 a metró még gázabb..
a vill még "mehet az úton", de a metrónak csak a fal van (természetesen a főd alatti részen) :) -
Prank #2420 villamos:) -
#2419 Nem tudsz olyan tömegközlekedési eszközt mondai aminek a soförjének a fejéhez fogsz egy 9mm-est és nem arra megy amerre te mondod :) -
#2418 hát majdnem az egész topik erről szól...
kicsit olvasgass vissza -
#2417 google-ön már rákerestem de eddig semmit nem találtam...
egyébként vmi olyasmi, hogy ha buszon (máshol nem nagyon tudod kihasználni, max villamoson) megállít az ellenőr és nincs jegyed, te simán élhetsz ezzel a jogoddal: egyszerűen leszállsz a buszról és elmész, az ellenőr meg csak áll
érdekelne, hogy van-e ilyen -
#2416 Ez mit jelentene pontosan?
google? :) -
Takezó #2415 azért ebben nem lennék biztos, mi van a kötöttpályás tömegközlekedési eszközökkel?:D -
#2414 Hogy mit csinálsz? Persze ha fegyvert fogsz a vezető fejéhez akkor arra megy amerre te akarod ezt garántálom :) -
#2413 "- egy addig ismeretlen típusú gombát."
Ez kemény! :D -
#2412 kérem valaki válaszoljon!
az utasoknak tényleg van "útvonal megszakítási joguk" a bkv járatain? -
#2411 olvasd el az url cimet, urban legend a dolog :] -
#2410 Az igen!Akkor milyen lehet magyarországon!? -
#2409 Bár már régi, de úgy emlékszem itt is esett erről szó:
http://www.urbanlegends.hu/2004/05/26/spermium-hanyasmaradvanyok-a-londoni-es-pesti-metron/ -
#2408 ez így van!
de maradjunk csak az öltönynél :) -
BenceYCE #2407 Valld be hogy vonzódsz az egyenruhához!!! -
#2406 az első sorra értettem -
#2405 Hogy érted hogy hagyjuk? Te kérdezted és végre valaki válaszolt érthetően és olyan dolgokat mondott el amiből tanulni lehet és nem csak a levegőbe beszélt.
Különben meg a topic is erről szól...
BenceYCE! Köszönjük az infókat, ha bármi eszedbe jut még, oszd meg velünk légyszi! :) -
#2404 ezt most hagyjuk -
BenceYCE #2403 Te tényleg megvárod a rendőrt? :D
A rendőrnek kötelessége felvenni az adataidat. A BKV pedig csak a központiból kérheti le.Így derül fény arra, hogy miért pont akkor és pont ott lettél igazoltatva.
Az ítélet után derül ki hogy ki fog kifizetni mindent. Eljárási költség úgy tudom nincs mivel nem kötelességed kiadni a bkv felé semmiféle adatot. A rendőr meg a helyszínen nem adhat ki rólad semmit. Ergo a metró kivételével bárhol találkozol velük akkor leszállsz és köszönöd szépen. Mész a következővel. De az első írásomban írtam, hogy nem vagy Te olyan lány aki nem adja ki az adatait. Te vagy Jóska István a 32. kerületből a seggfej utca 1 ből. Ennyi. Miért hív rendőrt? Mert szerinte nincs seggfej utca, vagy te nem is vagy férfi? Érted már? Ki ő hogy eldönthesse a dolgot? Belefásultabb ellenőr odaadja a csekket hogy töltsd ki :D -
#2402 nategyük fel, hogy hetente 4szer elkapnak, tegyük fel, hogy mostanra már kb 80 büntim van feléjük, ami legyen 80*7000 Ft. Ekkor azért már tesznek valamit, nem?
Most azt ne vegyük, hogy megnyerik. tartsunk ptt, hogy már igazán feketelistán vagyok és "WANTED" körözős papírt is függesztettek ki az irodájukba vagy hova rólam.... Akkor sem lépnek fel másképeen ellenem, mint a 81dik fizessbe papír? És ha az megérkezésénél is éppen elköltöztem otthonról.. akkor sem fog SEMMI sem történni?
Más
És mi van akkor, ha nem adok igazolványt és kihívja a rendőrt (volt rá példa), majd a rendőr az mondta, hogy ha nem adom ki az adataimat, akkor a BKV fejjelentést tesz és úgy kéri el az adataimat (igaz a rendőr nem írt fel rólam semmit). Viszont ott már a törvény ellen midnnképpen kell fizetnem eljárási vagy milyen költséget - gondolom (bár nem értem, miért nem a BKV, ha ők ugrálnak) :) -
BenceYCE #2401 És elfelejtettem hozzátenni. Az ilyen Zámolyi meg Mohácsi romák meg társaik nagyonis jól tudják, hogy egy üzletből csak a 20.000.- HUF-nál olcsóbb terméket emeljük el, ugyanis efölött már ki is jön a rendőrség. Most akkor mi a helyzet a 2xx forintos jeggyel? :D
Szóval egy szónak is száz a vége. Ma azt lehet megbüntetni aki hagyja magát. Nekem adja a cég az éves bérletet. De ha egyszer ez megszűnik, akkor egészen addig nem fogok jegyet vagy bérletet venni, amíg magyarországról el nem bontják az összes jogi egyetemet és helyükre nem építenek legalább egy igazságegyetemet. Mert ma annak van joga, akinek pénze van. Akinek több pénze van, annak több joga van. Ennyi. -
BenceYCE #2400
A BKV-nál központilag tettünk szolgáltatói vizsgát. A Vizsgabiztos hiteles forrásból tudja, hogy a BKV ZRT ezidáig egyetlen egy pert sem nyert meg ami a bliccelést illeti. De mondanám tovább ha esetleg hagyod magad megbüntetni. Kijön a postás és szépen mosolyogsz rá, esetleg adsz neki egy ötszázast és ráíratod az idézésre, hogy: Címzett ismeretlen helyre költözött. És pont. Lezárult az ügy. Ha esetleg zűrzavaros életet élsz és számítassz arra, hogy úton útfélen tárgyalásra kell menned akkor ajánlom figyelmedbe a D.A.S.-t. Jogvédelmi biztosító, és kishalat nem eszi meg a nagyhal...
Értsétek meg. Ma semmilyen eszköz nincs a BKV ZRT kezében amivel érvényesítheti a jogait a bliccelőkkel szemben. Sőt azóta azt is megtudtam, hogy a metró is csak addig magánterület, amíg ki nem nyit. De ha csak egy kicsit is belegondoltok. Azok az eszközök amikkel a bliccelőt a helyszínen lehetne tartani, minden jogsérelmüknél jogtipróbb. Esélye nincs megnyerni 1 pert sem. És a dolog csúnyábbik része hátra van. Olyan rettenetesen sok támadás éri a céget, hogy más se hiányzik neki csak az, hogy belekeveredjen napi 500 bliccelő jogainag súlyos megsértésébe. Ha gentleman kisstílűtolvajbliccelő akarsz lenni akkor csak szépen mosolyogsz az ellenőrökre és "Jó napot!" kívánsz majd "Viszontlátásra!". Ha mégis hozzád nyúl ennek ellenére akor marad az "A" verzió. -
#2399 És kötelező olvasmány is van:
Hogyan bliccelj a buszon című könyv.
Ami széles körben tárgyalja az egyes közlekedési egységek lehetőségeit, kipróbált és alkalmazott trükkjeit, továbbá kamuzási ötletek kifogyhatatlan tárháza..... :)))
[mos'találtaki] -
Takezó #2398 ha jol tudom, tenyleg kell egy erkolcsi bizonyitvany, amugy oktatnak valamilyen szinten jogot is az ellenoroknek -
Vlala #2397 Büntetlen előélet, bizonyítanod kell, hogy sosem blicceltél a buszon. :) -
#2396 Hümm.. Poénból azért azt hiszem elmennék egy ellenőr tanfolyamra...
Van valami "előfeltétele"? Úgy értem már előtte aláíratnak egy pappírt, mely szerint utána ellenőrködni fogok náluk? -
#2395 ejnye! mit tettél!? :)
én évente kb egyszer járok Németo-ba és mindig van bérletem, de még nem tudom, hogy néz ki egy ellenőr :) -
#2394 de utána ki fog tárgyalásokra járni, stb? én nekem finn gonb nincs, hogy megy egy ilyen..