BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen topic is van? <#wow1>#wow1>
megjött az elsõ siemens vili :)
-the invisible-
Egyszer reggel még mútév õsszel valamikor a buszon. Megyünk megyünk. Tömve van a busz, mint minden reggeli járat. Mindenki ideges, sokan nem férnek fel.. szal a szokásos. Egyszer csak megszólal a vezetõ:
- Mindenkinek jó reggelt.
Pár perc múlva.
- Kellemes napot kívánok mindenkinek a viszont látásra.
Megin' egy perc múlva.
- Egyébként képzeljék hajnali háromkor három centis hó borította a várost.
Valami ilyesmi szövegeket nyomott. Tök vicces volt. :)
[/spam]™
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
-the invisible-
7-es vonalcsoport egyik járatának egyik buszvezetõjével esett meg. Délután a váltás közeledtével egy jól ledolgozott nap után utolsó menetben a Blaha elõtti megállót elhagyva vki nyomkodja a pirosabbik gombot. Persze a buszvezetõ bármennyire is érzi 99.9%-ra, hogy csak egy analfabéta próbál meg rutinból utazni, Õ akkor is a szabályzatban leírtaknak megfelelõen megál és hasonló jelenet játszódik le mint amit Te írtál. Senki még csak fel sem vállalja a nyomkodást. Menet tovább, nyomkodás tovább. Ismét megállás. Emelt hang mire elõlép egy fiatal srác akirõl lerí, hogy még csak nem is alulképzett, hiszen elsõ ránézésre akár egyetemista lehet. De tudjuk, hogy ennek töredéke is elég ahhoz, hogy el tudja olvasni azt a sokat emlegetett feliratot. Visszaszól, mire szóváltás kerekedik. A busz vezetõje felméri, hogy bár hamar összegyûrné, mégsem éri meg. Kirúgják, késik, késõn ér haza. Leoltja magát és bebassza amúgy parasztosan magamögött a fülkeajtót. Becsorog a busz a Blahára. A hõn szeretett utas személyébe tisztelt fiatal srác pedig leszállás után meglobogtatja mindkét középsõ ujját a szélvédõ felé. És bekövetkezik az "átlagos" utasok által oly áhítozva várt esemény. (Bár ez utóbbit nem értem mire jó, hisz rá bízzák az életüket.)
Elpattant az egész nap nyújtogatott kötélidegzet. Utánna ment az aluljáróba és tett róla, hogy mentõk vigyék el a volt utast a helyszínrõl. Persze kirúgták a kolegát mert tudjuk jól miért.
Azt hiszem levonható a történetbõl az a következtetés, hogy aki nem bírja, ne csinálja. Oktatáson elmondják, hogy próbáljunk mindent mosojjal mert a mosoly sok mindenre képes. (Én megengedhetem magamnak mert nyugis vonalon vagyok.) De más ezt úgy értelmezi, hogy bele kell vigyorogni a buzi utas fejébe mert úgy esetleg, még fájhat is neki. Különben leszarják, hogy emberek vagyunk. Egész nap mások (utasok, többi autós) faszságait toleráljuk és egy szar nap után bizony nekünk ugyanúgy kell tejesítenünk mint kora reggel, frissen. Persze egy irodai munkás könnyen prédikál meg egy rádiós bemondó, de én nem vagyok híve ennek a "meccs közben jövök rá, hogy ezt én sokkal jobban csináltam volna" tipusú hozzáállásnak. Hiányzik már régesrég az emberek többségébõl az empátia. Sõt. El nem gondoltam volna magamról még nem BKV-s koromban, hogy mire jó ha szivatjuk az utast. Késõbb rájöttem. Sok dolog tud idegesítõ lenni vezetés közben. Gondolj csak bele ha Te vezetsz sz.g.k.-t. Neked is akad bõven figyelem elterelõ dolog. De egy ugyan olyan széles úton egy nagytestûnek ezeknek a dolgoknak a többszöröse jelentkezik. Hát még ha személyt fuvarozol. Hát még ha ÁLLÓ, RÖGZÍTETLEN személyeket fuvarozol. Ilyenkor még az is idegesít egy szarnapon ha emberszámba se vesznek. Pl. kaja közben zavarni a végállomáson a vezetõt a legtermészetesebb dolog. Fõleg úgy, hogy még csak köszönni se köszönnek csak: "elnézést", meg "bocsánat". Kiszállok a buszból mert 4 kanyar (3.5 óra) óta már picit kell wc-znem. Az elsõ öregasszony letámad, hogy "mikor indulunk?". Könyörgö! Minden információ amit normál esetben tudni lehet, az ki van írva! Nekem nincs karórám. Ha az idõt akarom megtudni, felnézek a mûszerre vagy kiveszem a telómat a szíjtokból. De ha az utas az indulási idõvel nem eláégszik meg, mert sajna neki az idõt is kell hozzá tudnia akkor mondjam meg neki azt is gyorsan. (...belföldrõl a 197-es számon hívható, ott kell kérdezõsködni). Sokszor már csak visszakérdezek, hogy: "mikor tanul meg köszönni?". Értetlen bamba arcok vagy felháborodás a válasz. Hmmm... Továbbra is csak Nagy Feró dumájával tudnék érvelni...(#1387)
[/spam]™
Bussofõr: (miaf@szvan hangsúllya) - Van valami baj?
Öreg: - Nem, nincs.
Újra elindult a busz, pár másodperc múlva, emberünk újra "jelez".
Bussofõr: (emelt hangon) - Minek nyomkodja, ha nincs baj?
Öreg: (igazából nem válszolt csak kérdõn nem értését fejezte ki)
Ezután a barátom mutatta meg az öregnek, hogy ez itt a leszállásjelzõ gomb...
Még ha naponta elõforul is, még ha valóban oda is van írva, akkor sem érzem, hogy a bussofõr korrektül járt volna el. Kicist több kedvességgel, azt mondom oké.
[/spam]™
Villamosoztam át a Szabadság hídon. Olyan szép volt a város. Sütött a nap, tök tiszta volt az idõ. :)
[/spam]™
szerintem nem látszik
szerintem 100%, hogy nem naponta takarítanak (de nem tom, szvsz min hetente)
[/spam]™
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Ha pár napja szartak oda az már más tészta szerintem.. fõleg hogy azt legkésõbb este le is takarítják elvileg..
-the invisible-
Az hogy mi az undorító, az relatív. Én nem nagyon tudok undorodni az ilyen dolgoktól, sõt úgy vagyok vele hogy kevés baktériummal, vírussal való érintkezés (kapaszkodás pl) nagyon jó hatással van az ellenállóképességre. Egy szó mint száz ha nem tudom biztosan hogy valaki ideszart már ahol ülök akkor nem parázok fölöslegesen rajta. Az persze megint más hogyha látom/érzem az undorító dolgot (mint a büdös ember pl.), viszont általában elszámolom magamban, hogy ez nem is annyira vészes és akkor jól van :) próbálok toleráns lenni :)
Egyszóval miért ne ülnék le?
-the invisible-
sima fehér ing volt rajta
meg fehér kesztyü
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
csövi aaz ülésen aludt
megállunk
várunk
fickó megjelenik fehér kesztyüben
kivonszolja a jóembert, aki vmennyire kapálózva ellenkezik, de érdekes módon nem szólt egy hangos szót sem
metró elindul
2. szvsz a csöviknek van egy csomó betegsége
[/spam]™
De én hiszek abban, hogy van emberi, állati szõr (bár ez így eddig valahol tök természetes, hisz állatok és emberek fordulnak meg a metrón). :) Illetve az is tuti, hogy valamilyen mennyiségû ürülék, hányás is van minden metrókocsiban.
[/spam]™
Amúgy megértelek, nem túl jó érzés hozzányúlni egy ilyenhez... egyszer tettem meg, utána mostam is a kezem ezerrel:D
Meg én ugye sem nem nyúlok hozzá, sem nem tom kidobni. :)
De láttam már nem egyszer, hogy hasonlóan szituált embert hoztak fel a metróból a metrórendõrök.
Egyébként szeretném a topikot ilyen BKV-s történetek, tapasztalatok leírására használni. Gondoltam, nem nyitok újat, mert akkor meg az a baj. Ezt meg úgy sem használja senki. Majd, ha jön a tulaj vagy az op és nem bánja, akkor írja át BKS-s történetek-re. :)
[/spam]™
Elég régi, de "kicsit" idevág.
Jóóó, tegyük fel, hogy nem igaz.
..
Akkor vegyük azt, hogy CSAK A FELE igaz.
2000 õszén az orvosi egyetem törvényszéki laboratóriumában elvégezték a metró egyik üléssorának tisztasági vizsgálatát. Annak ellenére, hogy a metró üzemeltetõje szerint rendszeresen takarítják a szerelvények üléseit, a szakértõk a következõ felfedezéseket tették.
Az ülõfelületen találtak:
- 4 különbözõ típusú szõrszálat (emberi, egértõl, patkánytól és kutyától származót)
- 7 féle rovart (többnyire bolhákat, többnyire élõ példányokat)
- legalább 9 embertõl származó hányásnyomokat
- legalább 4 embertõl származó vizeletmintát
- emberi ürüléknyomokat
- rágcsálóktól származó ürüléknyomokat
- emberi spermát
Az ülések belsejében:
- 6 egér földi maradványait
- 2 nagyméretû patkány földi maradványait
- egy addig ismeretlen típusú gombát.
A becslések szerint a kapaszkodókon mintegy 400 emberrel lehet testnedveket cserélni. A tudósok szerint egészségesebb naponta 5 szál cigarettát elszívni, mint napi egy órát a metrón utazni, sokkal hihiénikusabb egy WC csészét fogdosni evés elõtt, mint a metró ülésein végighúzni a kezet. Állítólag a metró több munkahelyi hiányzást okoz, mint például az alkohol.
[/spam]™
szando! Te leülnél egy ilyen ember mellé?
De most ne a csövikrõl beszéljünk, bár ezzel kapcsoaltban is van néhány sztorim, hogy annyira miért is nem sajnálom õket. Na mindegy, most a lényeg az, hogy szerintem nem célszerû ülni a BKV járatain. Továbbá ez most nem a "ne üjjünk a buszokon" kampány!
[/spam]™
csak simán undorító
mondjuk frankó TBC elkapható, tetü, bolha is, meg a többi
nem félek a betegségektõl
undorodom az ilyen fajta kosztól
pl az hogy más ürülékébe ülök
[/spam]™
-the invisible-
Beszállunk az üres metrókocsiba, ki'@szott hugyszag terjeng.. és leülnek.
Pláne, hogy az az olyan kis "szõrös" - mindentmagábaszívó, állatkákkal teli - bevonatú ülésre. bleee
[/spam]™
On: Nálunk általában kapcsolgatnak, inkább a távolságikon van botváltó (az sem bot, csak pálcika, mert elég rövid)
ugyanis a jól tévedek nekem annyit jelent, tévedek
és a nem tévedek (ha nem tévedek) jelenti azt, hogy valószinüleg nem tévedek
és már bocsánat de a jól nem tagadás
a jól bereggeliztem sem azt jelenti, hogy nem ettem reggelire semmit