6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Ha ez így működne a tolvaj Fidesz-Mszp-vel akkor nagyon elégedett lennék. Esetleg megspékelném azzal, hogy teljes vagyonával és életével felel egy ország tönkretételéért. Szóval amíg valaki elsikkaszthat milliárdokat és 3 hónap múlva a Parlamentben vigyoroghat, addig hagyjuk már a létminimum alatt élők viteldíját. Ne ez a bagatell összeg fájjon már. Szóval ne csak a nagyhalaknak legyen már jó a kiskapus jogrendszerrel. Járjon már akkor a pórnép is jól!
  • BenceYCE
    Erre mondom azt, hogy akkor borítsuk ki a bilit azzal, hogy senki nem fizet és akkor a jelenlegi rendszert ami alkalmatlan, lecserélhetnénk muszályból egy működőképesre. Mellesleg mivel a jegyárakba állami támogatás is van ezért nem értem, hogy egy Nyíregyházi lakosnak miért kell kifizetnie a Pesten bliccelők viteldíját.
  • CattiBrie
    nem, már nem
  • Max7
    Lehet figyelni a busz teljesítményét és ha sokkal többet fogyaszt mint kéne akkor bye bye mindenre van megoldás csak meg kell találni!
  • HiPPoNaX
    Arról nem is beszélve, hogyha megfelelő oktatáson vennének részt a bkv buszsofőrök sokkal üzemanyagtakarékosabban vezethetnének!

Igen, ez elviekben szep lenne, csak ugyebar mint azt tudjuk, kozos lonak turos a hata, amig a sofornek szemelyesen nem erdeke a sporolas az uzemanyaggal vagy eppen az alkatreszeket kimelo stilusban vezetes, addig sokan nyomni fogjak, mint suket azt a bizonyos csengot es tesz a vallalatra magasrol.
  • Max7
    Kikérem magamnak nem vagyok pici az én 186cm-emmel a tied meg pláne nem vok :D

Kijelentem nem lopok mert szüleim kifizetik a bérletemet, de tényleg a rendszerben van a hiba, hogy miélrt veszteséges a bkv! Nagymennyiségben veszik a gázolajat szal hozhatnák a románoktól sajátfelhasználásra ( állami cégről van szó tehát nem adózik) aztán ahogy már említették ott van a sok troli meg a sok villanyos meg a metró azok nem gázolajjal mennek hanem elektromos árammal amit könnyebb előállítani és olcsóbban is meg lehet kapni!

Arról nem is beszélve, hogyha megfelelő oktatáson vennének részt a bkv buszsofőrök sokkal üzemanyagtakarékosabban vezethetnének!

Nu meg ahogy említették ott van a reklám.......

Vagy talán nem combinókat kellet volna venni milliókért + átalakítani az egész körütat meg lebontani a margithidat hanem modern üzemanyagtakarékos volvó buszokat venni helyette és a régi 14-30 éves ikarusz buszokat leselejtezni az oroszoknak vagy a ruszkiknak mert a gázolaj drágább még mindig mint az elektromos áram és baszhatják hogy a combinó visszatolja az áramot lasításnál ha régi villamosok meg elhasználják amik ugyan azon a kábölön lógnak!

Úgyhogy nehogy azt mond má hogy a bliccelők miatt van ekkora hiánya a bkv-nak!
  • Match
    ha az én pénzemből tartják el akkor miért fizessek még pluszba?
  • ollie
    Picinyem, államot nem lehet meglopni. A BKV-t az adófizetők pénzéből tartják el, ezért azokat fogod meglopni, akik adót fizetnek.
  • ollie
    Már hogyne lenne! Azért vannak adóemelések, mert nagy kiesések vannak.
    Persze ez csak átmeneti, azok szívják meg, akik becsületesen fizetik az adót. Méghozzá azok miatt, akik viszont nem fizetik az adót.
    Persze lehet a kormányt meg a politikát is okolni, de arámnyaiban az a pénz sokkal kissebb, mint ami a fekete/szürkegazdaság miatt nem folyik be az államkasszába.

Bárhogy is ragozzuk, a fekete/szürke munka káros az országnak, mi több egyenesen lopás. A becsületes emberek meglopása.
  • ollie
    Ha te jegyellenőr vagy, akkor megmutatom neked a bérletem. Ha nem vagy, akkor minek állsz elém?
    Basszus ilyen erővel azt is mondhatnád, hogy adsz egy sallert a közértben a pénztárosnak, mert nem enged ki a közértből fizetés nélkül.
    Ez is lopás, az is lopás...
  • Cat 02 #2543
    Combinon elvileg mindig van ellenőr ? :D
  • Atisz #2542
    Simán nyereségessé lehetne tenni a BKV-t. Én pl. nem hiszem hogy abból a sok reklámfelületből és ezekből a csillagászati jegyárakból ennyire nem jön be pénz...és ha jól tudom a metró és a villanyos még mindig nem benzinmotoros
  • Max7
    Nekem van bérletem mert a drága szüleim megveszik nekem! De ha nekem kell majd fizetni én nem fogok venni! A BKV tudtommal állami tulajdon szoval az államot lopom meg! És majd akkor leszek hajlandó kifizetni szó nélkül a bérletem árát hogyha a drágalátos miniszterek nem kapnak majd milliókat benzinköltségre meg egyébb költségre aminélkül ugyan olyan hatékonyan tudnák végezni a feladatukat!

Van aki sokkal többet dolgozik náluk és tizedannyit sem kap! Akkor kérdés hogy ki lopja az államtól a pénzt és, hogy hol kéne elkezdeni rendetenni! Mert szerintem ha a politikusok pénzét amit nem tiszteségesen szereztek bedobnánk a bkv-ba akkor egész budapest 10 évig ingyen utazhatna!

Ahogy Gyurcsány ferenc mondaná: Köszönöm, köszönöm a szót! És el lehet menni, el lehet menni magyarországról!

Az ellenőr is elmehet a picsába hogy nem talált jobb munkát magának mint más emberek cseszegetését!
  • NeoMaN
    Aba Boti jutalmához nem járulok hozzá.
    Ennyi.
  • CattiBrie
    én is ezt mondtam :)
  • CattiBrie
    Szóval SEMMI kiesése nincs az államnak amiatt, ha egy (vagy sok) ember csal/lop/hazudik. Ez tök jó.
    Akkor miért áll olyan szarul az ország, ahogy??? :P

:)
  • Match
    Pont nem az a dolga...
    Ha spec én akárhol fogom magam, elédállok, és nem engedlek tovább, akármit is csinálsz, előbb utóbb szájba fogsz vágni...
    Nos, az ellenőr semmivel sem több vagy kevesebb ember nálam.

Ki mondta hogy félünk? :D

(apropo, ezt már régen megfogalmaztam (kapcsolódik az előző hozzászólásomhoz): amint nem az lesz hogy az állam miatt keresek keveset (ugyanis nem keresek túl sokat), akkor lehet meg tudom majd fizetni a bérletet...így is megtudom...de jelenleg jobban megéri 1x 2x csúnyán nézni az ellenőrre mint kifizetni 7ezer forintot.)
  • Match
    Megfogalmazod nekem a kérvényt hogy a havi 70 ezer körüli adómból legyen szíves átutalni az állam 10 ezret a bkv-nak?

Köszi a segítséget

Egy becsületes adófizető
  • ollie
    Egyébként meg nem értem mire ez a nagy felháborodás, hogy feltartóztat valakit az ellenőr. Az a dolga, hogy feltartóztasson mindenkit, hogy felmutassák a jegyet/bérletet.
    És ha van jegy/bérlet, akkor nincs mitől félni, ha viszont nincs, akkor vállalja a következményeket az, aki nem vett. Ilyen egyszerű.
  • ollie
    Azért gondolj arra, hogy ha a BKV-nak nem fizetsz, azzal nem csak a BKV-nak teszel rosszat, hanem mindenkinek, aki azzal utazik. Ugyanis azok kénytelenek megfizetni az utazásod árát, akik rendesen fizetik a bérletet/jegyet. Valszeg kissebb mértékben emelnék az árakat, ha senki sem lógna, mert több lenne a bevétel.
    Egyébként ugyanez helyzet a fekete/szürke munkával is. Azok szívják meg jobban, akik rendesen fizetik az adót, mert a nagy részét nekik kell állniuk. Aki nem fizeti az adóját rendesen, az az egész közösséget (országot) károsítja, nem az APEH-t és a kormányt. Ha nem lenne fekete és szürke munka, kissebbek lennének az adók. Ezért aki nem fizeti meg rendesen az adóját, az tulajdonképpen attól lop, aki megfizeti rendesen.
    És persze a BKV bérlettel is ez a helyzet.
  • CattiBrie
    delete
  • Del Sonar
    Menjetek fel erre a honlapra: http://death666.gportal.hu

Nagyon klafa oldal!!
  • CattiBrie

• BenceYCE
    Ne haragudj, elfelejtettem a smile-t :) Íronizált hangulatban értsd a leírt mondataimat.

Cupp az orcádra! :)
  • CattiBrie
    :))
  • CattiBrie
    persze támadj le, akartam kérni

hát ha jól belegondolsz már csak nem arra gondoltam, hogy az utasok karjának megfogása a feladatuk...

tököm tudja, nem nézek tv-t
  • Match
    Én sem utálom őket...
    de amikor 3 órája melóznom kéne és a deákon vagyok, és másnapos vagyok, és sietek de kurvára, éhes vagyok fáradt vagyok nyűgös vagyok, zenét hallgatok, és mindezeket rendesen lehet rajtam látni, akkor ne kezdjem már el velem kötözködni...
    Ha nem tetszik neki hogy elsétállok, hívjon rendőrt, sikítson a biztonságiaknak vagy valami, de ne fogjon le...

Ha amúgy is fel van baszva az agyam akkor meg pláne...

Nem azért lett volna kedvem megütni mert a munkáját végezte, hanem azért mert le akart fogni..
    Ha jól tudom ez nem tartozik bele a munkakörükbe, még akkor se, ha refuse-olom a bérletbemutatást.

Egyébként az utazási szabályzatba is benne van hogy ha valaki megtagadja a büntetés megfizetését azt ki lehet zárni az utazásból...akkor ki a faszom fizet? :D
  • BenceYCE
    Tudsz valami változást azzal kapcsolatban, hogyhivatalos személlyé léptették elő a jegyellenőröket? Ezt még a tv is lehozta volna...

Vag olyanról tudsz, hogy módosultak a szabadságjogok?
  • BenceYCE
    A munkáját végzi?! Az első amit megtanítanak az ellenőrökkel, hogy az utashoz egy újjal se. Inkább kirúgják az ellenőrt sem hogy az amúgy sem fényes hírnevét kockáztassa a bkv.
  • CattiBrie
    "Azt mondta hogy január elsejétől joga van feltartóztatni..."

Akkor ez? Kamuzott?
  • CattiBrie
    te ilyen gonosz vagy?
    megütnél egy másik embert aki csak a munkáját végzi?

én nem utálom az ellenőröket (csak hagyjanak békén), inkább csak úgy nem akarok fizetni a bkv-nek
  • BenceYCE
    Semmivel nincs több joga egy ellenőrnek mint egy utasnak. Nem tartóztathat fel! De ha akarsz és 700 forintot vagy mittoménmennyit megér neked, hogy megvárd a rendőrt, majd feljelentést tegyél ellene az alkotmányos szabadságjogaid megsértéséért akkor tedd meg. De nem baj ha van rá tanú. Én ha meglátnék bkv-s létemre egy ellenőrt aki egy kiáltozó utast rángat azonnal mennék tanúnak. Ha neki ennyit megér, hogy megbüntessen valakit...

Többszáz millió forintot sikkasztanak el a parlamentben mind jobbos mind balos képviselők. Kiskapukat kijátszva éldegélnek szépen. De én legyek törvénytisztelúő állampolgár. Ez a véleményem róla.
  • Match
    Csak elémállt, aztán amikor félretoltam akkor megfogta a kezem (tiszta romantika), aztán leráztam a picsába.
    Ha nem siettem volna meg pasi lett volna lehet bevágok neki egyet... :D
  • CattiBrie
    lol, az a két enter két tök külön bekezdést jelent

inkább vedd két kommentnek...
  • CattiBrie
    valahol biztos meg lehet tudni a jogaikat

de hol, hogyan?

egyébként az egy dolog, hogy feltartóztathat, nade hogyan? "erőszakkal"? hozzám ér?
  • Match
    Ebből következik hogy én felfele mentem volna...
  • CattiBrie
    mícsóda?

én ma lesétáltam mellettük
    de persze a feljövőket nézték.. mindegy
  • Match
    nő volt (elméletileg...vagy legalább is olyasmi).

Aztán gondoltam a békés elsétálokmellette módszert alkalmazok...de ellenkezett...

- bocs, sietek
    - én meg a jegyeket bérleteket kérem
    - örülök neki, de én meg sietek

Ez ilyen repeat until write("Pofánbaszlak!") ciklusban mehetett volna.
  • Takezó
    Miért nem azzal kezdted?:D
  • Match
    Pedig mindent bevetettem... :D
    Megkérdeztem hogy akar e holnap dolgozni, modntam hogy nincs joga feltartani, meg hogy sietek, mindent. :D

Aztán a félrelökés jött be...