BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakSfromhome
Yó éjszakád lesz? :)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

CattiBrie

[/spam]™

CattiBrie
Olvastam még ott. :)

[/spam]™

CattiBrie
Jajj! Ezek nem jóak hírek. :(

[/spam]™

Viccek topicból szedtem:

Két szõke nõ áll a buszmegállóban és várják a debreceni buszt. Hamarosan jön is egy. Odamegy egyikõjük és megkérdezi a sofõrtõl:
- Ez a busz elvisz Debrecenbe?
- Nem!
Odamegy a másik is és megkérdezi:
- És engem?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Köszi a kérdést, az elmúlt héthez hasonló. Megduplázódott menetidõ, türelmetlen utasok és ma is túlóráztam. Na jó, nem mondom, hogy nem kellett kicsit lassítanom hozzá de senkinek nem tûnt fel, hogy csak 25-tel megyek :D De az ár miatti lezárásokhoz képest enyhült a helyzet.

Ma is meghalt egy kolega szívinfarktusban. Ma is egy. Nálunk népbetegség. 4-esen járt. :(

És Te? Vidíts fel kérlek valamivel!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

CattiBrie
Szia!

Milyen volt a mai napod? :)

[/spam]™

Láttam! :D

Csak könyv(füzet) formában van meg sajna.

CattiBrie

"de ezen mit tisztelsz?"
Én erre gondoltam.

:)

[/spam]™

Ki mondta, hogy mondtad? Haggyukabba, rongálunk :)

CattiBrie
Nade ki mondta, hogy tisztelem a viselkedését? <#conf>

[/spam]&#8482;

off vége, az "ezen" a viselkedést értettem... lemaradt egy-két szmájli.

CattiBrie
??? Ki mondta hogy tisztelem "azt"? Nem asszokták mondani, hogy "tiszteld az idõseket". Nem értem, miért nem lehet megérteni. Ott is direkt idézõjelbe tettem.

[/spam]&#8482;

Na most off, de ezen mit tisztelsz? Tisztelni azt lehet, aki elért valamit az életben, nem?

Na viccelj már, ne legyél már álszent!
CattiBrie
Tök jó ilyenkor arra gondolni, hogy "tiszteljük az idõsebbeket"...

[/spam]&#8482;

Az ajtócsukásról egy C kategóriás, paprikázott hangulatú asszony jut az eszembe, aki a megállóban "rajtra kéászen" állt a hátsó ajtónál, de a sofõr csak az elsõ ajtót nyitotta ki (hatodika volt). Kicsivel késõbb, mivel leszálló is akadt, kinyitotta a hátsót is, alanyunk pedig az elsõ helyett inkább ott szállt volna fel, na vajon miért? Mikorra odaért, csak a táskáját tudta az ajtóba tolni, a sofõr ügyesebb volt. Az asszony elõrement, elkezdte szidni a sofõrt (idézhetek? "idefigyelj, kopasz g..i, ha mégegyszer becsukod a táskámat, megkereslek, megdöglesz, úgy csukjá be mégegyszer, hogy nem éled meg a másnapot, mit képzelsz Te magadról, ott szállok fel, ahol akarok, jogom van hozzá"), az egész busz röhögött rajta, de majd' hazáig fújta a magáét...

CattiBrie
"Az xxx re visszatérve... :P (úgy csinálsz mintha rossz dolog lenne:)"
??? Láttad azt a b@cott nagy szmájlit??? .D

[/spam]&#8482;

CattiBrie
"hajlamos felszállás közben elaludni"

:D
Megnézném azt a "Kék Bibliát"... :D

[/spam]&#8482;

Az xxx re visszatérve... :P (úgy csinálsz mintha rossz dolog lenne:)

Szóval van aki csak azt mondja: Atilla út. Ebbõl vegyen ki valamit egy csörgõ-zörgõ buszon. És mivel a szabályzat nem szól semmiféle formában a bemondott szöveg hangerejérõl így van aki csak megrúgdossa a mikrofont és azzal be van mondva a megálló. Mondván reggel ellenõrizni kell annak helyes mûködését, amit meg is tett. És recsegett, tehát szól.

A csengetésnél én is csak lestem de akárhányszor elolvastam a kék bibliánkat mindíg ugyan az jött ki. Megkérdeztem nálam okosabbaktól és valóban jól olvastam. Ma ez a szabály. :) Kicsit paradoxon de ez van. Az egész mögött tulajdonképpen az áll, hogy az utas hajlamos felszállás közben elaludni. Tehát a csengõvel megsürgeted. Rá viszont nem csukhatod az ajtót. :D

Tulajdonképpen hasonlít ez a kreszre. 2 oldalról levédik magukat. Nézd meg pl az elõzés szabályát. Senki nem zavarhat senkit sem. (szembõl jövõ vs. elõzõ vs elõzött) Vagy a megállóból való elindulást. Nekem a busszal az elindulás szabályait kell alkalmazzam. Aki meg a buszöbölhöz ér annak meg ki kell engednie. Mégis a gyakorlat mást mutat legtöbbször.

Semennyire nem köteles nézni. Itthon semmi köze hozzá. De külföldön... :)

CattiBrie
Azé' be kell vallanom, jól kinevettem múlt héten a Margit-híd budai hídfõnél lévõ "HÉV-tájékoztatót". :)
Baromira vicces volt. :):)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Én nem értem egyet azzal h nyajjuk ki a külföldiek s.., mert ha én külföldre megyek, akkor én beszéljem az adott ország nyelvén, ha meg ide jön külföldi, akkor meg én beszéljem az õ nyelvét. Baromira nem ér!

"Az idegenvezetõk soxor elmondják, hog yhogyan tudnak bliccelni."
:D
Igen???

Monnyuk egy külföldinek (from nyugat) elõbb van pénze itt a jegyet megvenni, mint magyarnak nyugaton. Szerintem a külföldiek, csak direkt szórakoznak. :)

Egyébként mennyire köteles nappal egy buszvezetõ nézni h ki lyukaszt, kinek van bérlete? Vagy hogy megy ez szabályosan?

"Ha már csengetnek fel se szállhat"
???
De hát azt mondtad, hogy az utolsó leszálló után kezd el csengetni. Akkor a csengetés utána már senki nem szállhat fel. Most, hogy is van ez???

"De hogy fut amikor a csengõ már rég szó az már csak próbálkozás."
És sokszor futok buszhoz, de a futást már még mielõtt megáll, elkezdem, és ugye akkor meg miközben rohanok, baromira nem hallom hogy csenget már vagy sem.

Monnyuk nem szoktam elkezdeni anyázni, ha nem érem el, mert ha már reménytelen úgy sem futok, illetve ugye fiatal lány vagyok <#rolleyes>.

"Ezért szoktam és úgy bemondani bármit is, hogy: A következõ megálló xxx. Nem pedig úgy hogy: xxx megálló kövezkezik."
Ezt mostanábn mindenki így csinálja, megfigyeltem. :)

(de még mindig xxx, örökké csak a szeksz... :D)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
"BKV vezetését meg nem értem Németül beszélõ soför aki segiti az utasokat hogy németül is bemondja "

- milyen bkv? "a cég"! :D
- semmilyen "is" nem szerepelt a mondatban :D

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Érdekes..

[/spam]&#8482;

CattiBrie
lóól :D

[/spam]&#8482;

csóri külföldi: Nekem se írták ki magyarul, hogy mi micsoda külföldön. És hozzátenném a turista info bázisok léteznek, csak nem használják. Mondván úgyis mindenhol beszélik az angolt meg a németet. Ráadásul nem is térhet el sokmindenben a külföldi rendszer a magyartól tehát nem értem miért nehéz megvenni a jegyet/bérletet és utazgatni vele. Valamint hozzátennék mégvalamit. Az idegenvezetõk soxor elmondják, hog yhogyan tudnak bliccelni. És a túrista is jómagyar módra prbálkozik. Budapest Hotelnél nem egyszer a saját bõrömön érezhettem amint kóstolgatak, hogy vajon figyelem-e, hogy lyukasztanak. Nem kell õket félteni mint ahogy Amerika meg Németország sem retteg, hogy mi lesz ha szegény magyar nem érti a nyelvet.

A zuhogó esõs "buszsofõr" (ahogy Te fogalmaztál) semmiben nem tér el a tiszta idõs buszsofõröstõl. Esõben vigyázni kell a tócsákra, ennyi. De teljesen mindegy milyen az idõ, az utas az az ember aki egyértelmû szándékát jelezte annak, hogy utazni szeretne. Szolgáltatásról van szó. A szerzõdés a jegy. A szerzõdés formája pedig nem írásos vagy szóbeli szerzõdés hanem ráutaló magatartással jelzi és akkor jön létre ha az utas lyukasztott. A buszmegálló felé rohanó ember NEM UTAS!!!! Tehát a képlet így néz ki: Ha a megállóban állt fel tudott szállni. Ha nem akkor vagy odaért a csengetésig, vagy nem. Ha már csengetnek fel se szállhat. (csak a magyar aki elég erõszakos ehhez) De hogy fut amikor a csengõ már rég szó az már csak próbálkozás. És ha megvár akkor köszöndd meg. Ha nem akkor pedig könyveldd el, hogy a szolgálati szabályzat és a magyar törvények szerint járt el. Ennyi! Nem kell sajnálkozni hanem meg kell ismerkedni az ébresztõórával. Ki az az önzõ ember aki miatt másik 100nak várnia kell? És pont egy késõ miatt? És talán még meg se köszöni. Hát nem hinném, hogy csodálkozni kellene bármin is. Meg kell végre érteni, hogy a szabályok és törvények nem az utas "kényelméért" vannak megszigorítva hanem mert már többször visszaéltek vele.

A jugó példára mondanám, hogy itthon is van ilyen. Csak nem minden régió utasközönsége szokik össze az autóbuszvezetõkkel. A példád szerint viszont jót tett veletek viszont kibaszott 100 másik autóssal. Mérlegelni kell. Nektek igazság szerint le kellett volna késsétek azt a villamost. Ha nálunk késés van egy vonalon akkor sosem siettetnek egy vezetõt hanem vagy beér vagy nem. Inkább késsen. De külsõs szemmel nehéz lehet megérteni.

A németül beszélõ vezetõrõl pedig annyit, hogy elég egy ráérõs öreg mami aki az elõször bemondott magyart nem értette, hiszen idõbe telik amíg felfigyel az utas. Csak a német hablatyot hallotta. Ez egy feljelentéssel egybekötve már elég. Hiszen nem tájékoztatta az utast. Ezért szoktam és úgy bemondani bármit is, hogy: A következõ megálló xxx. Nem pedig úgy hogy: xxx megálló kövezkezik.

Strahd_
Nah ez a másik, idejön a csori külföldi de se segítséget nem kap se utbaigazitást. Nekem a metroba szokott ilyen élményem lenni eEllenör vs Turista...
Nincs kiírva semmi angolul es vagy németül (van matrica amin igen... de az semit nem segit szerintem) , nem mondják be több nyelven ha van valami csak magyarul. Máshol tudják több nyelven közölni a dolgokat.
Amit éán külföldön tapasztaltam nem ismertem ki magam a metroba a helyi dolgozo egy térképet adott nekem hogy tudjak tájkozodni város nevezetességek + elérhetösége tömegközlekedésel volt rajta... nem kicsit könnyítette meg az életem, ugy hogy nem beszéltem az adott ország nyelvét.

Mondjuk ez a buszsöförös dologban vannak - példák.. Zuhogo esõ de a buszsoför becsukja az orrod elött az ajtót... sõt még az arcodba is belebámul de nem nyitja ki hanem továbbmegy.. igaz ellenpélda is van.

Én sok helyen meg szoktam emliteni hogy tömegközlekedésben + dolgot eddig Jugoban találtam, ahol a jármüvek állapota meg sem közeliti a magyaroszágon már lepukkantat.. nyitot ajtoval megy mert nem tudja bezárni az ajtót és stb...
Ott egy villamos vezetö látta hogy a másik villamohoz sietünk nagy csomagokkal amivel ki lehet meni az állomásra , de azt is hogy a másik lassan indulna...
erre ez a villamos miközben fordult az utonkeresztezõdében, megált és intett nekünk hogy keresztbe menjünk át az uton... lefogta a keresztezõdés forgalmát 1 percre...

BKV vezetését meg nem értem Németül beszélõ soför aki segiti az utasokat hogy németül is bemondja a megállokat és az infokat kirugni...

JAV: 415-ös tipus helyett 412.

A legtöbb szabály a végletek miatt íródott.
Pl. sokan nem tudják, hogy a csengõt az utolsó leszálló utas után lehet nyomni nem pedig az utolsó felszálló után. Érdekes.
De a megállón kívüli ajtónyitás csak rendkívüli esetben c. szabály is az idõsek miatt lett kitalálva. Hiszen ha egy 18 éves nagymellû szõkét engedsz fel az elõreláthatólak kevésbé botlik meg mint a 81 éves lógómellû öreganyja. De ilyen alapon nem tehetsz különbséget ezért senkit sem engedhetsz fel. Mondjuk hülyén vené ki magát ha a mamit elzavarod a piroslámpánál de 2 lámpával lejjebb az unokáját felveszed. Ferde szemmel néznének az utasok. Túl azon, hogy a fiatal kevésbé jelent fel, hogy rosszul álltál meg és azért tört el a bokája. Bizony volt már rá példa, hogy szívességbõl felengedte az öreglányt a piroslámpánál mert megszánta, akinek elört a lába a magas lépés miatt. Feljelentette a buszvezetõt akit kirúgtak. :(

De azokat a reklamáló öreg banyákat tudnám élve tûzön elégetni aki reklamál ha nem tudod odatenni csak a busz orrát a járdához. Kresz szabály: PÁRHUZAMOSAN EGY KERÉKNYOMNYIRA!!! Ha nem tudod akkor beleröfögsz a mikrofonba, hogy nem vállalod a megállóban való utascserét ezért továbbhajtassz. LÉázadás lenne. De vedd alapul a 15 ös vonalat. A megállók 80%-a nem alkalmas a kresz szerint az utascserére. Hegedûs Gyula utca. Mondjam tovább. Elsõ alkalommal mikor arra jártam mindíg betettem a busz orrát a megállóba mert a többi ajtó nem fért oda. Szabályellenes. Ráadásul a 2-es ajtó olyan helyzetben van, hogy az utas nem tudja eldönteni, hogy a járdáról vagy az úttestrõl szálljon fel. 415-es tipusnál pedig a legkedveltebb ajtó a 2-es. Szóval rengeteg baleset volt belõle. Én pedig jót akartam. Életemben nem volt még annyi reklamáló utasom. Nem azért mert könnyebb volt leszállniuk hanem mert látták, hogy nem jártam még arra ezért majd jól betörnek és kierõszakolják, hogy nekik legyen jó és centizgetve beálljak a megállóba. Délutánosoktól tudtam meg, hogy mégcsak be se teszi a buszt a megállóba, nehogy ugrabugráljanak a 2-esnél. Megáll az út közepén és kész. Felkászálódnak ahogy akarnak. Utánna soha nem volt ezzel kapcsolatosan utaspanaszom. De a 4-es az Andrássy úton hasonló cipõ. A lényeg, hogy a cég elõírja hogyan állj meg de azt már nem teszi kötelezõvé, hogy ne állj meg ha nem biztonságosnak ítéled meg az utascserét. Mitõbb meg se említi. Viszont a bíróságon nem a bkv szabályzatát fogják rajtad számon kérni hanem a kreszt.

Hivatásos vezetõkrõl van szó. Szolgáltatást végez. Egy baleset következtében nyomós ok lehet a figyelem elterelõdése. Egy kolegát azért kirúgtak mert németül mondta be a megállókat meg mindent.

Strahd_
:( csak nem értem miért. Kit zavar az ha beszél a soför és nem anyázik a mellete lévö hülye autosokkal,vagy dohányzik...

Bence tényleg tiltva van hogy a soför igy szorakoztasson?

CattiBrie
Ja, amikor ezzel a szövegelõs sofõrrel buszoztunk, amikor központba értünk kellemes napot kívánt meg ilyenek, mert hogy ott egy csomóan leszálltak, én meg elõszörhirtelen azt hittem, hogy azt fogja bemondani, hogy "... ajtók a jobb oldalon nyílnak". :D

[/spam]&#8482;

CattiBrie
azt hiszem, h egyébként az ilyen "magatartás" tilos nekik

pl tök jó volna pl rádiót vagy legalábbis zenéket hallgatni (monnyuk a szövegelés pojénosabb), de az is tilos

[/spam]&#8482;

Metrópótlás idelyén az akkor még új volvók egyikén a vezetõ a mikrofonba:
-A következõ megálló az Astoria, az ajtók a bal oldalon nyílnak...
(utasok zõme hátraarc)

Strahd_
Ha több ilyen soför lenne .) tuti mindki BKV val menne :P mert egy ilyne feldob egész napra :P

CattiBrie
Metrón napjainkban:

"Kérem, vegyenek nagy levegõt, a Batthyány tér következik!"

(miért épp ide ne tennénk be? :D)

[/spam]&#8482;

Mighty
Sajna ritkán megyek a 30-assal. Még több ilyen sofõrt!!!

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

CattiBrie
Helyszín: "négyeshatos", Margit-híd, Pest felé
Dátum: pár éve, valami labdarúgó bajnokság volt nyáron
Idõ: szép
Esemény
A híd közepén megszólal a vezetõ: - Ha jobbra kitekintnek, tüzijátékot láthatnak, ugyanis nyertek a Franciák.

(persze lehet h nem a franciák, de ez most tök nyóc) :)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
:):):):)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
de ez lol :D

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Vazeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Azzal a sofõrrel mentem ma én is városba befele :DDD

De nekem nem volt ovoda, de nyomta a szöveget :DDD

Kb 100%, hogy a #1399-ben, meg a te általad írt, meg az én mai esetem ugyanaz a bussofõr volt! :)

Nekünk is mesélt az állatkertrõl. Meg valami macskáról, de annak az elejérõl lemaradtam, de aztán elmesélte az újonnna felszállóknak is. :D Aztán azt is elmesélte, hogy "most piros a lámpa azért állok, nem azért mert pofázok". :D
Na, meg ilyenek :):):)

[/spam]&#8482;

I.C.ram
Egyszer volt az 56os villamoson is egy ilyen vezetõ. Lökte a rizsát folyamatosan, pl, hogy nem sokára az akadémia körvönalai fognak kibukkani a ködbõl :D Meg ilyesmiket. Minden megállónál valamit.
De egy ilyen beszólással akkora hangulatot tudnak teremteni, hogy csak na. Vagy két éve lehetett, a metrón szólt bele a sofõr a Pillangó utcánál, valami ilyesmit, hogy most lemegyünk a sötétbe, ne ijedjenek meg... :)

Mighty
Ma a 30-as buszon Újpesten a Külvárosi Kávéház és Újpest központ között voltam utas. Volt a buszon egy csapat óvodás asszem. A buszvezetõ meg beszélt hozzájuk, hogy menjenek az állatkertbe, mert nem régen született kétpupú teve, meg születik majd valamikor orrszarvú bébi is. Közben szirénaszó hallatszott, erre témát váltott:
- A felnõttekhez szólok most, a mentõk remélem nem értem jöttek

:)

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

maerlyn
Errõl az jut eszembe, amikor Kelenföldrõl nem járt a 19/49, pótlóbusz volt helyette. Elindultunk: "Az elsõ megálló az elsõ megálló.", "Ez itt az elsõ megálló", "A második megálló következik", "Második megálló" :D nagyon fun volt

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

CattiBrie
"pl. pont elõttem megy el"

aszittem egy bringa <#idiota>

[/spam]&#8482;

banok
Hát Combinok csak ott lesznek a mostani tervek szerint.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/