6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Takezó
    éppenséggel koszosnak nem mondanám, de az tény, hogy az ángliusok visszasírják azokat az időkat, amikor az állam kezében volt, csak ugye Thatcher néni...
  • BenceYCE
    A gond az, hogy az sem érdekelte volna ha valaki karambolozik miatta, vagy hogy 100 utas sietne a dolgára és ők ki tudtak menni idejében a végállomásra. De Ő aki az 1. megállónál szállt fel már nem tudja, hogy óó:pp +1 perc múlva ott van a busz. Mások a végállomáson is ezt csinálják. Mikor megnyomom a csengőt na akkor fordítja a kulcsot és a keze a magasba lendül. Én Érden lakok és van hogy 50 pecig nem jön busz. Mégis mindenki ki tud menni idejében akár a 10. megállóba is. Mi 7-10 percenként járunk. Hétvégén 15. De akkor sem hiszem el, hogy azalat a 3 perc alatt tudta otthon megváltani a világot. De ha mégis akkor adjon hozzá még 15-öt és kész.
  • BenceYCE
    Gondolhatod, hogy mint a kisgyerek ráálltam az édeségre, mire szembetalálkozok az adtam is meg nem is tipussal :) Vagy csak kicsit együgyü volt a néni, de mi van ha kibaszásból csinálta? :D Mindegy. Persze munka végén jól esett. :)
  • Vlala #2590
    Szerintem a dolognak ezen része már kicsapja a biztosítékot, de hidd el, mindegy. Annak a széknek van valami agymosó hatása, aki oda bekerül, minden ígéretét elfelejti.
  • Atisz #2589
    Hát tényleg...szegény ha már így megdolgozott érte... :/
  • Atisz #2588
    Ez a baj...mindent leprivatizálnak. "Az állam rossz gazda" - szokta mondani Dörmögi bácsi. Én pedig figyelmébe ajánlanám az angol vasutat, ahol amíg az állam kezében volt az volt ellene a vád hogy megbízhatatlan és koszos. Mióta magánkézben van, ugyanez a helyzet csak drágább lett...
    Miért is? Mert a tulajdonos semmi más nem érdekli, csak hogy minél rövidebb idő alatt minél vaskosabbra tömje a zsebét. Az állam nem rossz gazda, csak nem mindegy kit ültetnek az igazgatói székbe...
  • CattiBrie
    ?
    és nem tudod eltenni későbbre? :S
  • BenceYCE
    Nem sok a különbség mivel a buszon körforgás volna nem pedig leszállás aztán felszállás. Ráadásul mindenki idejében odamenne az ajtóhoz.
  • BenceYCE
    78
  • BenceYCE
    Múltkor adott egyik konyakmeggyet. Majdnem leköptem. Rohadjon meg. Imádom, dehát dolgoznom kell! :)
  • Max7
    Na az baszna be ha a 48-sa busz összes utasa csak elöl szálna fel és mindenki mutogatná a jegyét aszem jó 2 órával elöbb indulnék el itthonról és a 20 perces utamat sétával eggyüt 2:20 perc alatt tenném meg!
  • Max7
    [courier]Mellik buszon tolod?[/couier]
  • Max7
    Egy kis poén :)

Mi a buszosok mottója?

Aki integet az búcsúzkodik, aki fut az sportoló és aki a megállóban áll az az utas :D
  • CattiBrie
    óhh,
    szegény néni :S

pedig biztos kaptál volna tőle csokit :)
  • Vlala #2579
    Te, ezeknek az utasoknak "busz only" látásuk van? Nemrég majdnem elütöttem valakit, aki - észrevéve a buszt - egyenes vonalban megindult felé.
  • BenceYCE
    Ez hízelgő!

Pedig ma nem vártam meg egy idős nénit aki kb 50 méteről integetve futott felém szemben velem az úttest közepén. Úgy éreztem, hogy éreznie kell, fölösleges busz után futni, főleg úgy hogy közben mosolyogva integetett felém és nem vette észre, hogy közben a latyakos úton csak két személygépkocsi akarta kivasalni. 7 percenként mentünk. Nem hiányzott, hogy a megállóból kiindulás után egy "idegen" járda mellől beessen a buszba a hálálkodás közepedte. Nem vállaltam a rizikót. Pedig pont az ilyen esős, latyakos időt szeretem. Az emberek 2x is meggondolják, hogy fussanak-e. Bár végülis nem a buszhoz futással van a gond, hanem a buszra felszállással amit szó szerint kell érteni. Semmi kedvem az eltört csuklókhoz, megsérült poggyászhoz és az órákon át tartó helyszíneléshez.

No! Egyszóval bunkó vagyok! :)
  • CattiBrie
    igen? bunkó vagy? :)

nem is vettem észre! :)
  • BenceYCE
    Bezony! Én volnék mindenidők legbunkóbb békávés soförje :P
  • BenceYCE
    Azzal jártam évekig suliba. :)
  • BenceYCE
    Nos nem tudom, hogy honnan veszed, hogy levonnának a fizetésemből ha kések, de nem hangzik jól. Egy tollvonással elintézek bármilyen jellegű késést. A sietésért! Na azért szólhatnának de azt sem teszik. Pedig elvárható lenne a menetrend betartása. Volánnál működik úgy, hogy a menetre fix összeget fizetnek attól függően, hogy mennyi időt vesz igénybe. Ezért a késésekre nem fizetnek. De nem lessz tőle kevesebb a fizetése, csak a túlóráért nem kap teljes összegű fizetést.
  • BenceYCE
    Akkor miért azt priorizálják, hogy szegény utas minél hamarabb elérjen a célhoz, miért nem az, hogy mindenki fizesse ki a maga részét? Hol a csipkártyás rendszer? Hol van a volánról és több nagyváros példárából lemásolható elsőajtós jegy/bérlet bemutatás?
  • BenceYCE
    A feketegazdaság tartalmú hsz-edre írtam, miszerint az állam ebben az esetben egészen véletlenül ismét nem a nyugdíjast támogatta hanem az adócsalókat.
  • CattiBrie
    Igen. :D
  • ollie
    Miért, ő buszvezető?
  • Match
    így fogadják ezek az őszinte szívvel adott ajándékot :)
  • CattiBrie
    Ma odaadom a jegyet, indulok tovább erre így a nő:
    - Ne hagyja itt a szemetét!

• banok
    fú ne is mond...
  • HiPPoNaX
    jonak mondod, hogy ne legyen buszvezeto... :D
  • do2
    99-s busz járat néha tragédia...
  • szando
    pedig az :D (volt)
  • ollie
    Az üzemanyag téma nem ilen egyszerű. Ha megfigyeled, mostanában úgy vezetnek a sofőrök, mint az őrültek, mert ha késnek, akkor levonnak a fizetésükből.
    Ráadásul manapság már divat, hogy a vezetőket minden apróságért feljelentik az utasok.
    Szóval ők is kényszerhelyzetben vannak. Spórolniuk is kéne az üzemanyaggal, ugyanakkor időben is meg kell érkezniük az állomásra, ami nem egyszerű a dugók miatt. Patthelyzet. Ne legyél buszvezető.
  • ollie
    Na pont a vidékiek miatt is cél, hogy a budapestiek megfizessék az utazás díját, hogy minél kevesebb állami támogatásra legyen szükség.
  • ollie
    Nem mondtam, hogy lopsz. Ha az jött ki az írásomból, akkor bocsánat.
  • ollie
    Nem értem mit akarzs a nyugdíjassal.
  • Mattboy
    Amíg a csőves ingyen utazik és összeszarja magát.....
    Addig qrvára lefosom, hogy ki az aki fizet, ki az aki nem!

Én nem fizetek egy forintot se!
    Jőhet az ellenőr...jöhet bárki!

• BenceYCE
    Még az átfolyásmérőket se kalibrálják be rendesen mert akkor kiderülne, hogy mennyit játszanak az üzemanyaggal.
  • BenceYCE
    Erre csak azt tudom mondani, hogy rendszeres eset, hogy az üzemanyagmegtakarításokat a buszvezető nem kapja meg míg a garázs irodai alkalmazottai igen, holott semmi közük a dologhoz.
  • BenceYCE
    Nem a békávé veszteséges hanem a világon minden hasonló tömegközlekedési vállalat. Ezért kell államilag támogatni/dotálni őket. Nemlehet egy 200 forintos jegyből fenntartani egy céget amelynek egyetlen buszának egyetlen kerekére 200.000 forint egy gumiabroncs.

A buszokat nem lehet pótolni, hisz Ők maguk a pótlók.

Az üzemanyagtakarékosabb vezetésből soha nem látott forgalmi dugók alakulnának ki pesten. Mondjuk legalább volna érv a gyökeres változásra. De azt sokan nem akarják, főleg nem az Ő 4 évük alatt.

A Volvo buszok minimálisan esznek többet vagy kevesebbet a régieknél. A korszerű téma pedig akkor állna ha a karbantartásokat nem úgy végeznék, hogy a szerelőnek még zsírja is alig akad a szerelőcsarnokban. Ha lejárnak a volvók garanciái, akkor a haverok közt előre lezsírozott cég fogja szervízeltetni őket jópénzért. Értsétek meg, hogy a telephelyek középvezetőinél tűnnek el a pénzek. A vezérigazgató sokszor nem is tud a problémáról mert azok el se érnek hozzá. Tizenévig volt Botond a cég vezérigazgatója és belefásult. Semmi szakmai elhivatottsága sincs már. Ezért menesztették.
  • BenceYCE
    Nos akkor had kérdezzem meg, hogy az a nyugdíjas aki megszorítottak a gázártámogatás megvonásával (mert nem tudja az összeget letagadni) mennyivel nagyobb szürkegazdasági pont mint egy vállalkozó aki a nyugdíjas nyugdíjának többszörösét hazaviszi, mégis minimálbérrel jelenti be magát és az alkalmazottait? Akkor ki az aki támogatja a szürkegazdaságot?
  • BenceYCE
    Sajnos nem hülyék, így a reklámozást és minden mást ami jövedelmező lehet azt kiadták alvállalkozóknak.