6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
Cat #2754 jó az 15ezernek is.
"7500 Ft késedelmi díjat köteles fizetni - 7500 Ft pótdíjon felül -, aki tartozását 30 napon belül nem egyenlíti ki."
http://www.bkv.hu/jegyek/potdij.html
Nomeg aztirtad hogy 7szer kaptak el, szóval az már 105ezer. Ennyiért simán megéri nekik néhány formalevelet megirni, csak a neveket irják át. -
Vlala #2753 Az intrum justitia akkorát bukott a múltkor a tévében, mint Rottenbiller. Utólag kiderült, hogy nem sok joguk van érvényesíteni a követelést, mert nincsenek felruházva bírói jogkörrel, amely alapján el tudnák dönteni, hogy jogos-e az adott követelés. Pereket indíthatnak ugyan, de enyhén szólva groteszk, hogy bárki bárkit beperelhet a másik költségére... Akkor a parkolásról volt szó, van, aki tíz éve rendezte a tartozását, és mégis követelnek... -
szando #2752 7500 forintnak elég sokáig kell kamatoznia hogy megérjen perelni szerintem :) de akkor pereljenek nyugodtan, nyerni nem fognak azt biztosítom :P -
Cat #2751 fognak. Az lesz, mint a parkolóbirságoknál: simán eladják a követelést féláron egy behajtócégnek (pl. intrum justitia), az pedig perek sorozatát fogja indítani. A kamat a jegybanki alapkamat duplája (azaz most 14%), ami már elég jelentős, szóval hidd el, sok pénzt akarnak majd rajtad bevasalni. -
Cat #2750 "Ha lent az aluljáróban csövi/hajléktalan/kéregető.. stb. van, akkor fent nincsenek ellenőrök."
Nem igaz. Pont ezen gondolkodtam nyugatinál. Felmutattam anyám mult havi bérletszelvényét bejövetelkor (rá se néznek sose, lényeg hogy határozottan menj és villants fel valamit), és lenn a mozgolépcső alján meg egy koldus kéregetett. Vajon őt hogy engedték be? :) -
Cat #2749 Igen, a biztonságiak kaptak 2 napos képzést, ezáltal ellenőrizhetik a jegyeket, de nem pótdíjazhatnak. Egyébként a BKV több száz uj ellenőrt vesz fel, no meg azt olvastam, hogy az uj vezérigazgató 10% os leépítést tervez (ezer embert rugnak ki 13 ezerből), ennek 20%a szellemi, 10%a fizikai dolgozó lesz. -
Cat #2748 http://www.sg.hu/cikkek/51753/gps_kerulhet_a_bkv_buszokra -
#2747 Erre most mit mondjak? Másfél hónapja minden nap ott állnak az általam látogatott metrólejárók bejáratánál és változó intenzitással skubizzák a jegyeket/bérleteket...
Az őrös sztoriról eddig nincs tapasztalatom (bár a múltkor az egyikük eléggé hozzá nem értően nézte a bérletemet, ő lehet hogy közülük való volt). -
#2746 Gondoltam, hogy majd más is ezt fogja tenni és így tudunk egymásnak segíteni - bár eddig sjanos semmi aktivitás nincsen. :S
Amúgy meg miért ne működhetne? :)
Forró drót, a Keletinél lefelé ellenőrök.. :)
Monnyuk a topik nem csak erről szól. :)
De akkor mesélek mást. :)))
Ma reggelre abban a megállóban, ahol fel szoktam szállni valami nagy tunkolós történhetett, mert a kőfalból hiányzott egy igen nagy darab illetve a buszmegállórábla csak feküdt a járdán..
Kérdés: ilyen esetben kötelező megállnia a busznak? :)))
Úgy értem, ha nincsen tábla. :)) -
#2745 Csak napjában többször is tudósítassz a fejleményekről, ellenőrök felbukkanásairól, stb. Csak ezért írtam... -
#2744 BKV topikban? -
#2743 Ne haragudj Catti, de nem vagy te egy kicsit BKV (azon belül is ellenőr) fetisiszta? -
#2742 Az imént télleg kifelé elelnőriztek. Szeritem még korán van.
Szerintem valahogy úgy van, hogy reggeli és esti csúcsidőben csak befelé ellenőriznek sok helyen, a közbeeső időben (vagy estei, csúcsidő után) villamosokra szállnak, vagy ha melegük van, akkor kifelé is ellenőriznek. :)
Amúgy érdekes volt, hogy most előbb kifelé ellenőrizve csak ellenőröket láttam, s nem biztonsági őröket. -
#2741 Tegnap reggel beszállok a metróba hát nem két ellenőr is beszáll? :)
Mondjuk ebben nincs semmi, mert utazni szálltak be. Csak vicces. :)) -
Vlala #2740 Adsz rá egy mosolyt, egy csipetnyi udvariasság, utána kenyérre lehet kenni. Nem kell egyből támadni... -
#2739 [courier]Igazad van elnézést kérek hisz hölgyek is járnak ide, de képzeld el azt a tipikus pápaszemest nem a szimpla szemüvegest hanem 6 karika van a szemüvegében beléd köt, megmutatod neki rázumol de vagy 10x-esen már a szemüvegéhez surolta, és belémköt :D Már attól féltem, hogy a diákomba köt bele mert 6 éves koromból megmaradt fénykép van rajta :D ami már bőven 1 évtizedes :D Még egyszer sorry a hölgyektől![/coruier] -
#2738 "rázooomol" :DDD
de azért nem kéne ilyen csúnyán beszélned :S
Mellesleg szerintem ne felidegesítsd magad az ilyenen, hanem inkább nevess egy jót.
Tartsd magad a postfix-edhez. .) -
#2737 3x elővettem ba baszom a nénikéjüket eggyik se nézte meg negyedjére nem is vettem elő ritig megállítotott a pápaszemes és még rázooomol baszam meg és beleköt hogy irjam rá a diákigazolvány számom, hozzáteszem megmutattam neki 2 évre visszamenőleg hogy soha nem irom rá lustaságból még neki volt nagy pofája hogy örüljek hogy visszamenőleg nem büntet meg persze amikor emglöktem és elindultama z nem tetszett neki de a biztonságis meg se mozdult :) -
#2736 Ma is megcsekkoltam előbb.. télleg a biztonsági őrök vannak "beöltözve".
Szerintetek ők ki lettek képezve ellenőrnek?
Avagy mégis mennyire füllik a foguk az ellenőrösködéshez?
Értem úgy, hogy ha felmutatok neki egy 2 éve kilyukaszott jegyet... szerintem baromira nem fgoja érdekelni h az évényese vagy sem. Látszatra csekkolta, kész, mehet. :)
Vagy teljes mértékben összejátszanak az ellenőrökkel és a pluszban beszedett pénzen osztoznak, illetve a sajátjuk lehet.
Erről viszont az jut eszembe, mert ugye most csak a metróról beszélek, hogy itt NINCS pénzbírság. Van jegy, mehet, nincs jegy, nem mehet. Nincs miért bűntetni.
Esetleg ha megemelték az őrök fizetését. Bár ettől még miért lenne arra motivált, hogy rendesen csekkolja a jegyeket?
Hümm... hümm.. :) -
#2735 tőlem nem meglepő ;) -
#2734 délután 5kor?
azt köszi :) -
#2733 tudtam :) -
#2732 részeg voltam... :)
olyankor el kéne tiltani a nettől -
#2731 te nem olvasod (látod) a lényeget? :D -
#2730 hidegen hagynak a biztonsági őrök, az sem érhet hozzád, ha kaller akkor pláne -
#2729 lehet, hogy én is.. ma nagyon megnéztem egy ellenőrnek látszó biztonsági őrt :D -
#2728 Én már láttam is...
Az örsön.. -
#2727 Úha.. erről még nem hallottam. -
#2726 A legújabb okosság az, hogy nem vesznek fel embereket, hanem a biztonsági őrök is kaptak karszalagot...
Nem tom mi lesz még...
Majd költséghatékonyság jogcímen egy hónap múlva a csöves fogja kérni a jegyedet!
Fuck -
Toopsy #2725 Létezik olyan város ahol nem kell tartanod az ellenőröktől mégis tökéletes a közlekedés? :)
MOMENT CITY -
szando #2724 ja akkor levánszorognak alulra :D -
#2723 Na mi a pálya? :)
Van valami változás amióta olyan sokkal több ellenőr van? :)
Amúgy meddig vannak az ilyen 'metrólejáratoknál-lefelé-ellenőrzünk' ellenőrtípusok? Tegnap 19h után már nem voltak. :)
Szóval 18 vagy 19-ig vannak? :) -
#2722 nya, most volt megint békávés hírek a rádión
◘ eddig valami több milliárd plusz bevételük van e pár hét alatt (nem értem, miért nem "elég")
◘ és h annyira bevált a móccer, hogy nem 50, hanem 100 újabb alkalmazottat akarnak felvenni
◘ illetve bővítik a jegyvásárlást, terveik szerint mobilon és neten is lehet majd jegyet venni -
#2721 biztos aznap lógtál a melóból/suliból :)) -
#2720 én sosem láttam még őket -
#2719 vagyis ez azt jelenti, hogy lefelé nincs ellenőrzés. :) -
#2718 Azt hiszem ez egy jó tipp, de cáfoljatok meg ha tapasztaltátok másképpen:
Ha lent az aluljáróban csövi/hajléktalan/kéregető.. stb. van, akkor fent nincsenek ellenőrök.
Avagy volt már ennek ellenkezőjére eset veled? -
#2717 úgy értem, hogy a rendőr nem tesz semmit - semmi köze nincsen ahhoz hogy lógtál, nem bűncselekmény (tudtommal - vagy nem úgy.. :) )
most azért mert odajön.. nem visz be, nem ver meg, nem csinál semmit, igazoltat és ennyi
igazoltam magam a rendőrnek és odaadtam az adataimat a ellenőr bácsinak, és még csak fejet sem vágtam, nem szóltam be, nem köptem le, nem beszéltem csúnyán... mindent visszatartottam :D
aztán pár hét múlva a postás bácsi megkérdezte: ugye a BKV-tól jött levelet, nem veszed át?
de sztem ezt írtam :)
amúgy így utólag belegondolva sztem a rendősr nem csinált volna semmi ha csak elsétálok, igazoltatott de nem írt fel semmi adatot... majd legközelebb kiróbálom :) -
#2716 Jaja...
De nem szeretnék fizetni.
Indoklás: A csöves ingyen utazik, én meg nem fizetek azé, hogy fosszagban utazzak.
-
szando #2715 hmm.. éppen te mesélted múltkor azt a sztorit, amikor odahívták a rendőrt :P
mondjuk azt nemtom hogy mi lett annak a sztorinak a vége, elmondod?