6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • CattiBrie
    Egy csomóan nem azért vesznek bérletet, mert "csak erre van pénzük", hanem mert "nem tudnak lógni". Mindenkiben benne van az a "tuti engem állít meg" félelem. Amúgy maj' minden ismerősm azt mondja, hogy ha "tehetné", lógna.

Szerintem az egy "hülye" hozzáállás, hogy aki lóg az másokat károsít meg. Mert ez így miért lenn igaz? Pont ugyanannyi joga van neki is lógni, mint nekem. :D (Inkább legfeljebb csak úgy igaz, hogy ő nem vesz el x összeget a BKV-tól.)
  • do2
    meg volt az a közvélemény kutatás hogy kérdezték az embereket hogy ki lóg a metrón, aztán aki elismerte akkor a riporter egyből asszonta hogy ezzel a többi becsületes embert kárositják meg..
    Kár hogy nem engem krédeztek meg erről.. tujdátok hogy ki károstija az embereket ?
    Aba botond köcsög a 20 millás végkielégitésével, meg ez a köcsög Antal Attila ahavi 1.5 millás fizetésével.. Na ezek kárositják az országot....
    Ennyi erővel aki bicajt vesz,agy motort és nem metrózik többet, akkor ő is kárositja az embereket me leszokott a szar metróról ?
    Huhh de kár hogy nem én találkoztam azzal a riporterrel.
  • Vlala #2792
    Csak abból gondoltam, hogy ugyanaz a "ha többet keresnék" téma jött elő, mint a legális szoftverek terén... rossz emlékeim fűződnek hozzá.
  • CattiBrie
    szerintem nem :)
  • Vlala #2790
    Vigyázat, flameveszély.
  • Takezó
    ja, tényleg... szinte ingyen van, hát kinek mi az ingyen:)
  • CattiBrie
    mindenki azzal spórol, amivel tud/akar
  • do2
    utállom az ellenőröket, mindig is vitatkoztam velük főleg az elmúlt 4 napban... ingyenes legyen a bkv,és antal attila ne kapjon másfélmillát havonta
  • iko
    Sztem a szolgáltatásért fizetni kell, moziban sem az van, hogy ha nincs telt ház akkor ingyen is be lehet menni. Csak bele kell gondolni, hogy mennyi munkába kerül, hogy te utazhass, és mondhat bárki bármit, szerintem türhető szinvonalon. Tehát nem a bérleten kell spórolni.
    A warez azért más téma :)...
  • Mattboy
    Érdekes, de ez a jelenség itt magyarországon nem csak a bérlettel van így...
    Azért vagyunk bliccelő gecik és egyben warez társadalom(ami a progikat illeti) mert nem keresünk annyit, hogy csak úgy ki tudjunk adni rá...
    Kint...itt vagy ott....azé nem jellemző ez, mert nem esik senkinek nehezére olykor 12-15 ezret(Persze euróban, vagy másban)kiadni egy szoftverér...mert megfelelően van bérezve az illető....
    Amíg ez itt nem változik....senki ne várja el, hogy vegyek bérletet...

A köcsög ellenőrökről, meg biztonsági őrökről(Aki qrvára nem ellenő) meg annyit, hogy ilyen stílus miatt, amit néha lenyomnak, még a haveromat is pofán basznám! Nehogymá úgy legyen!
  • CattiBrie
    if tudok then bliccelek

Ha lenne egy iszonyat jó állásom, ahol iszonyat sokat keresek és nem számítana 10e Ft, én nagyon szívesen kifizetném. Jelenleg családomban az egy főre jutó havi összeg egy tizede csak a bkv (diák!) bérlet.

Persze, hogy ki tudnám köhögni, de minek amíg nem kötelező?! Ekkora összegből (2 havi lógásból) inkább veszek egy farmer nadrágot. :))
  • Mike at home
    naja, de azért azt a pár k-t ki tudja köhögni

mennyi a diákbérlet? 2-3k?
  • CattiBrie
    a diák valószínűleg azért diák, mert tanul és nem dolgozik
    hm? :)
  • CattiBrie
    igen a monopol helyzet...

érdekes, hogy minden napra jut egy helyzet (csövi, vagy bármi), ami mindig eszembe juttatja, hogy miért is nem veszek bérletet :)
  • CattiBrie
    há én pedig rólu(n)k beszélek, illetve elsősorban az "alapból bliccelő gecik" nevében tudok felszólalni :))

viszont mint már írtam sokszor én nem utálom az ellenőröket :)

ráadásul én még diák is vagyok, és ennek ellenére sem veszem meg a havibérletet :)
  • Vlala #2779
    Én sem, az már két marha.
  • Mike at home
    biztos én vagyok a marha, de én adót sem csalok :)
  • Mike at home
    és arról se beszéljünk, hogy átlag halandó miért nem tud egy nyomorult diákbérlet árát kinyögni, szinte ingyen van, aztán megy a sírás, hogy jajdedrága
    tessék venni rajta benzint
  • Mattboy
    Tudod én is alapből bliccelő geci vagyok!
    De azért, mert nem vagyok hajlandó egy ilyen szolgáltatásért egy petákot sem fizetni!

És te minek veszel bérletet?
    Hogy a csöves ingyen utazzon melletted?
  • Mike at home
    ej, túl sok a geci, szóismétlés :)
  • Mike at home
    itt most nem az alapból bliccelő gecikre kell gondolni, mert azt alapból leszarom, úgy szivatja őket a BKV ahogy akarja, hanem engem, mint tisztességes, évek óta fizető partnerüket ugyan ne akarjanak már megszivatni, évek óta veszem a bérletet, úgyhogy ne akarjanak ezek a gecik megvágni még a havi bérlet harmadára mert egyszer otthon felejtem - ami valljuk be, nem nagy kunszt, bármikor előfordulhat
  • Mattboy
    Ezek mocskok...
    Mindíg is azok voltak!
    Én azt is rühellem, amikor nem mondják be hogy kifelé ellenőriznek....

Amikor meg elmegyek mellette, a gyökiköcsi fel van háborodva h nem mutatom meg neki a kamujegyemet!

szvsz *asszopó mind!
  • Mike at home
    na igen, de ha a szabályokat betartva jársz el, akkor ha azt hazudod hogy van bérleted, de otthon hagytad, akkor bizony venned kell bérletszelvényt, ami alapáron 7350 forint

ha meg van bérletem, akkor igazi kibaszás a 2500 HUF, lófaszt fogok nekit bemutatni
  • Mike at home
    eddig 700 volt mostantól 2500
  • Mattboy
    Egyáltalán minek mutatsz be bármit is?
    Nincs nálam személyi...azt visz lát!
  • szando
    így van.
    ugyanolyan csekket kapsz, tökmindegy mit mondasz. :) inkább ne mondj semmit és húzz el :D
  • CattiBrie
    tehát ha amúgy nincs diákod+bérleted, akkor tök mindegy, mert a "nagy" összeget kell befizetni (elvileg - mármint elvileg befizetni :])
  • CattiBrie
    Azért emelték, mert így már nagyobb az összeg és érdemesebb foglalkozni a be nem fizetett büntikkel?
  • szando
    nem így van.
    rendes csekket kapsz a büntiről, de ha bemutatod a bérletedet (vinni kell a csekket is asszem), akkor csak a bemutatós pénzt kell kifizetned.

egyébként tegnap fogadták el az új pótdíjakat:
    5000 helyszíni
    10000 30 napon belül
    20000 30 napon felül
    2500 ha bemutatod a bérletedet az akácfán

ez az 1200 nemtom honnan jött, ennyi nem is volt soha :D 750 Ft volt a bérletbemutatási díj eddig...
  • CattiBrie
    Ez egy érdekes dolog, mert "mivel bizonyítod", hogy télleg otthonhagytad a bérletedet? :)
    Például nálam soha nincs semmi. Így azt is mondhatom, hogy otthonhagytam, és azt is, hogy nincs és soha nem is volt. :)
    Ha jól tudom a különbség az, hogy ha a "bérleteset" hazudom :], akkor 1200-s csekket kapok, ha az "egyáltalán nincs"-et, akkor 7000-est. :)

Persze javítsatok ki ha nem így van, bár itt most tök mindegy, hogy milyen értékekről beszélünk.
    A lényeg ugyanaz, választhatok kétféle hazugság közül úgy, hogy az egyik után felrótt büntetés legalább háromszorosa a másiknak. És ez így elég vicces. :)
  • M@TriX
    ha otthon hagyod a bérletet és elkapnak, utána bemész bemutatni akkor vagy 1200-at kell kicsengetni vagy mennyit.

ez szerintem is szemétség...
  • CattiBrie
    hm?
  • Mike at home
    kurva anyjukat
    a bérlet bemutatás miért bliccelés?
    havi 7350 forint nem elég?
    monopol helyzetben mindent lehet?
  • Max7
    Ha szemmel el lehetne intézni mindent az összes ellenör halott lenne és az összes nő terhes :D
  • CattiBrie
    Rádióból: CSAK idén 21 esetben kaptak fegyvert bérlet/jegy helyett az ellenőrök .......

az szép :S
  • nyamiag #2759
    eleve iraT se kell felmutatni, deha már megmutattad úgyis olyan balfasz vahy h aláírod :D
  • szando
    hát mármint érted, na, szóval aláírással együtt érvényes a bünti
  • Cat #2757
    mi az hogy alá "kell" irnod? ilyenre nem kötelezhetnek senkit.
  • szando
    csak 2szer! de az első az már lassan el is évül :)
    alá kell írnod, az a baj. mondjuk akkor nemtom mi van ha nem írom alá :D
  • Cat #2755
    egyébként tényleg, mi van akkor, ha nem irod alá a büntetésre a neved? Erre ugye nem kötelezhetnek. De akkor elvileg így egy bkv ellenőr bárkinek a nevét cimét felirhatja, nem? (Pl. a házban lakó hangoskodó szomszédot). Hogy bizonyítja be a bkv a biroságon, hogy valóban ő akkor és ott tartozkodott, bérlet nélkül?

A parkolási birságnál legalább készül fénykép, itt meg ugye nem.