6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • CattiBrie
    A topikban nem biztos.
  • Vlala #2833
    Tegnap járt itt, adatlapja alapján.
  • CattiBrie
    De például azt sem tudom, hogy "merre van" a topiknyitó. :))
  • Vlala #2831
    Igazad van, nagyon eltértünk a témától.
  • CattiBrie
    Monnyuk én nem szoktam mutogatni a másikra, hogy ő lop (Most ezalatt azt értem, hogy nem bújom minden nap az x újságot, hogy megtaláljam benne, hogy ő most hazudtott, stb...) - egy az egyben kezelem és tudom, hogy a "nagyok" lopnak, ezt nem elemzem és nem is érdekel (csak felidegesíteném magam vele), meg a topiknak is semmi köze ehhez.
    Szóval én csak lájtosan, csendesen, ahogy én tudok, úgy lopok.

Én örülnék (sokadmagammal) a legjobban, ha az országban rend, vagy legalábbis egy normális állapot uralkodna. De mindig a kisember szívja meg a legjobban. (Ismétlés: én lopok picibe, ő lop nagyba, de azért nézzük meg, hogy mi a két életkörülmény között a különbség. :/)

Ennek nem sok köze van a BKV-hoz, inkább kicsibe teszem. :)
  • BenceYCE
    Olvasgatok ám errefelé is csak nem mindig szólok hozzá a témához...
    Egyetértek azzal, hogy ne lopjunk. Bár az a gond hogy ma MaO-n szinte minden törvényünkben van joghézag. Márpedig ha van az baj. Ez pont azok használják ki leginkább és fordítják saját hasznukra akik valamiért otthagyták azt a hézagot. Én azt mondom hogy lopjon mindenki. És akkor rájönnek, hogy ez nem állapot. Igenis mindenki fizesse be az adót, még a vállalkozók is! És ezt nem azért mondom mert szeretném ha éhenhalna a családjával együtt pár millió ember hanem azért mert akkor legalább észrevennék, hogy kurvára nem elég semmire se a mai átlagkereset. Nem a BKV bérlet drága vagy a gáz ára, hanem a fizetések rohadt kevesek. Ha mindenkin behajtanák a lóvét akkor az emberek kimennének az utcára, hogy "Hé Te kormányos, keféld má' szárazra Anyádat!" Ez a zűrzavaros állapot a rendszervált(oz)ás, akarom mondani módszerváltás óta senkinek nem jó csak a kormánynak. Egymás pénztárcájában turkálunk miközben várjuk hogy mikor jön el az a politikus (jobb vagy bal tökmindegy kéz a kézben lopnak minket) aki nem fogja elsőként a saját zsebét megtömni. A BKV csak egy színfoltja az egész mutatványnak amit megetetnek velünk.
  • Vlala #2828
    Ez így van. A kisember bliccel, a nagyobb sikkaszt, a még nagyobb adót csal, és mindenki vérig van sértődve, ha a másikról kiderül, hogy nem a helyes úton járt... Pedig ahogy a Született feleségekben, úgy Magyarországon is mindenkinek van valami szennyese. És senki nem érti meg, hogy azért, mert valaki tirpák, még nem kell lemenni a szintjére, és főleg nem kell alulmúlni.
  • Mike at home
    egy ország olyan amilyenek a benne lakók
  • Mike at home
    válassz, ha nincs pénzed BKV-ra inkább csöves lennél inkább vagy cigó?
  • Mike at home
    ez nem egészen így van
    meg kell felelni bizonyos feltételeknek mert különben nem kapnak hitelt
    eddig miért nem volt ennyi ellenőr? mert szartak bele, a pénzt az állam kipótolta
    a 4-es metrót nem a BKV építi
  • szando
    ez így nem csak Atisznak, hanem mindenkinek
  • szando
    ilyen ez az ország katasztrófa...
  • Atisz #2822
    Tegyük hozzá, hogy a hasonló állami tulajdonban lévő közlekedéssel foglalkozó cégek a világ minden részén veszteségesek valamilyen szinten, persze ezt egy jól műkődő állam ki tudja máshol termelni. Egy jól működő állam...
  • do2
    Mattboynak teljesen igaza van....
  • Atisz #2820
    Következő okt.23-án majd lehet hogy megint kiraknak egyet.
  • Mattboy
    Nah!
    Akkor kijelentem!
    Én lopok az egész Ország adófizető polgáraitól!!!!
    És ez még nagyon sokáig így lesz!!!
    Egészen addig, amíg a biztonsági őr 8 általánossal(Amúgy az ellenőr is) nem beszél úgy velem és embertársaimmal, mintha a picsájából rángatott volna ki! Addig, amíg a csöves és a roma ingyen utazik(Utóbbi hordákban jár és senki nem meri megállítani). A csövest meg sajnálom, hogy lecsúszott...de ugyanakkor nem kéne a kunyizott pénzt piára költeni, hanem meg kéne próbálni túlélni. Nah...ezek ingyen utaznak a státusuk és a bőrszínük miatt!
    Na és itt álljunk meg egy pillanatra!
    Nehogymá ez legyen a mérce!!!!!
    Mer cigány vagy mindent megtehetsz?
    Vagy ezt sugallja az ország vezetése?
    Legyél csöves, és ingyen utazhatsz?!

Úgyhogy nekem senki ne magyarázzon itt lopásról....
  • CattiBrie
    Szerintem, ha minden ember rendesen venne BKV jegyet (stb.) akkor is ugyanúgy kapna a BKV pénzt az államtól, amit ugye most adófizetők pénzének hívunk, mert ugye állami cég..

Viszont az is elég érdekes, hogy a rádió azt mondta, hogy a (kb.) hónapja tartó fokozott ellenőrzés óta naponta +8 millió forint bevétele van a BKV-nak. De nekik ez sem elég. Drágítanak.
    Mert ugye ha megtehetik, miért ne tennék meg? Senki nem áll meg x összegnél, amikor 2*x összeget magáévá tehet.
    Mondjuk azt nem tom, hogy vajon ezt a sok pénzt mire fordítják? A négyes metróra? Vagy a járműveket fenntartani? Vagy inkább a vezetők (nem a jármúvezetőkre gondolok :]) zsebébe vándorol? Remélem, nem.
  • Punker
    a lehető legfinomabban fogalmaztam, mert mondhatsz bármit amit csinálsz az lopás, szerintem nincs olyan ember az országban aki azért fizet adót hogy te és még jópár emberke ingyen utazzon nap mint nap.
  • CaviaR
    "..leszívnának a tankjából mondjuk 5-600ft-nyi benzint..."
    "sajnos nincsen tankom"

Mehet bash.hu-ra :DDDDD
  • CattiBrie
    Sajnos nincsen tankom, pedig jól mutatna Budapest utcáin! .D
  • CattiBrie
    :O Azért mert valaki mod még nem kell bunkónak lennie.

De ki nem tojja le, hogy ő itt úgy érzi, hogy ő itt valaki?
    El lehet normálisan mondani a véleményt, nem kell úgy megszólalni, hogy mást bántson. Én sem bántottam senkit.

És, ha valki olvasta rendesen ezt a topikot, akkor nagyon jól tudja azt is, hogy ÉN NEM UTÁLOM A BKV-t (sem az ellenőröket.. stb. stb.)!
  • Max7
    [courier]Az a baj hogy most igaza van punkernak mert catti sem örülne ha minden nap leszívnának a tankjából mondjuk 5-600ft-nyi benzint vagy gázolajat....

bár ha tudom, hogy egy hajléktalan eladja és ebből vesz kaját akor kannát is adok hozzá!

Evvel arra akarok kitérni hogy aki rászorul azt az álam úgy is támogatja aki meg nem az igenis ki tudja fizetni a bérletet!

(ettől függeltenül utálom az elenöröket mind naplopó banda! és olyanba is belekötnek akinek van bérlete!)[/coruier]
  • Mike at home
    3 éve itt vagy, tudhatnád hogy moderátornak nem szólunk be, főleg olyannak aki Borggal vezeti a tabellát :))
  • Mike at home
    ej, utolsó mondta nem kellett volna :)
  • CattiBrie
    Míg én naponta 200 forintot lopok, addig ők mennyit?
    És más ember máson mennyit?
    Mit tegyek ezt mutatja a vezetőség, amit ők nagyba, azt én picibe.

"normális világban a vezető azért kap magas fizetést, hogy ne legyen korrupt"
    Ez tök jó és igaz, de ez nem az az ország.

Amúgy, meg kicsit visszafoghatnál, mert érdekes a modorod.
  • Mike at home
    az azért nem, mert nem használja jogtalanul a szolgáltatást
    jöhetnél azzal, hogy nem veszel benzint sem, vagy nem dohányzol
    a BKV hiányát a költségvetés fedezi amit vagy adóbevételből kell fizetni, vagy hitelből
    mit jelent nálad a normális ár? 1000 forint legyen a bérlet?
    nem tudom naponta hány kilométert utazol, de mondjuk ha max 20-30-at, akkor vegyél robogót, olvsóbb mint a BKV, vagy járh biciklivel, ahogy mondod
    de ne mond azt, hogyha drága a jegy, szar a szolgáltatás, jogod van lógni, mert ilyen alapon mozijegyet sem kell venned, egyszerüen lógj be a terembe, max ha a nézőközönség fele csinálja akkor csődbe megy a mozi, aztán lehet siránkozni

másrészről akinek drága a 7350 forint (illetve a nem tudom hány forintos diákbérlet) vegyen a pénzen benzint, és járjon kocsival, megnézem hány napig tart ki
    ugyanakkor a robogó nem fogyaszt sokat, lehet, hogy olcsóbabn jössz ki a hónapban még ennél is, sőt ha biciklizel még ennyi sem kell
  • szando
    ok akkor ezt meg is beszéltük. gtfo
  • do2
    ahha lopni csalni:) vegyük csak példának a 4-s metrót...... Na az eleget kiszedett már az emberek zsebéből,és még kurvára sokat ki is fog venni... tehát nekem ne beszélj arról hogy ha nem veszek jegyet, vagy bérletet akkor a többi embertől lopok.. Ezt nem lehet igy nézni..
    Szóval akimegunja a bkvt és bicajozik inkább,akkor az a többi emberel baxik ki, mert a békávénak a bicajos miatt lesz vesztesége ? hagyjuk már ezt a xar dumát.. Legyen normális áron a bkv, sőt legyen ingyenes a bkv,és ne arról beszélj hogy ha vki lóg akkor az a társadalmat lopja meg, mert ez eléggé hülye duma.
    Adózok én eleget, bármit veszek a közértbe,vagy üzletekbe, elég sok adót pengetek én azért is, meg bárki. Tehát mindenki adózik...
    1 biztos én nem fogok sosem a bkv-ra költeni, én nem fogom antalka zsebébe tolni a lóvét..
  • Punker
    szép kis filozófia csak az a gond az egésszel hogy qrvára nem a BKV-től LOPSZ!!!!! hanem a többi embertől, mert a veszteséget az adózók zsebéből veszik ki, persze ha adót se fizetsz akkor téged ez nem érdekel stb, de ha valaki pofán ver érte akkor halálra lennél sértődve, pedig teljesen jogosan megteheti bárki aki tisztességesen áll az élethez, lopni csalni mindig könnyebb csak nem lehet a végtelenségig csinálni......
  • Punker
    normális világban a vezető azért kap magas fizetést, hogy ne legyen korrupt stb, csak ugye a jelenlegi állapotok itthon nagyon messze vannak a normálistól, de azért bízni kell hogy van még 1-2 tisztességes ember és talán még azok is kerülhetnek vezető pozícióba.
  • do2
    Én nem irigykedek:) Ne a pénz legyen neki a legfontosabb, hanem az hogy a bkv fejlődjön.... SZóval lexophat antalka is meg demszkypapa is, és az összes patkány köcsög ellenőr:)
  • Mike at home
    hát miért? babszemért? a BKV-ért? ugyanmár senki nem Télapó vagy Jézus
  • Mike at home
    1,5 millió normál fizetés egyébként
    senki nem tart vissza, hogy Te legyél a BKV vezér
    nem köpködni kell meg irigykedni, meg ha nekem nincs másnak se legyent hangoztatni, hanem arra hajtani, hogy neked is legyen ennyi
    mindekinek annyi a fizetése, amennyit kialkud magának
  • do2
    maraggyámá másfél milió kell ahahoz szerinted hogy motiválva legyen ?:D Hát te nagyon hülye vagy:) Vagy csinálj normál fizetésért, vagy ne csinálja.. Ne a pénz miatt válalja el,hanem mert tenni akar vmit a bkv-rt. Botondocska is emgvolt a 650 ezrével... Szerintem még az is sok...

• CattiBrie
    Igazad van.. de ebbe ennél jobban itt ebben topikban ne mennyünk bele. :)
  • Mike at home
    szerintem nem az a normális állapota egy országnak ha az a mentalítás, hogy lopok, csalok, hazudok, amit lehet elveszek ingyen, és max azért nem csinálom, mert nem merem.
    itt tartunk ma.
    Ti nem vesztek bérletet
    Aba Boton megkapja a 20 milliót. Mi különbség? semmi. max a léptéke más
  • szando
    nagyon komolyan kíváncsi lennék hogy te mennyi fizetést tudnál elképzelni egy BKV vezérigazgatónak... úgy tűnik fogalmad nincs az olyan szavakról, hogy "motiváció", vagy akár "közgazdaságtan"
  • Atisz #2797
    Én szeretek néha poénból lógni, de ha minden alkalommal kéne, az azért rossz lenne.
    Az esetek többségében van bérletem. Persze amikor pár nap miatt kell, akkor nem veszek. Ilyenkor mindig bekészítek egy vonaljegyet, amit végveszély esetén (2-3 bajszos 2 m feletti ellenőr + biztonságiak) felismerhetetlen állapotba hozok és bemutatom
  • do2
    engem sosem érdekelt hogy megálitanak.. az uccsó 4 napban soxor próbálkoztak héromszsor elég volt elküldeni őket a picsába a 4 alkalom pedig úgy volt hogy elémáltak a mozgólépcsőn én meg továbbmentem aztán amikor leértem pont jött a metró, beszáltam és becsukta az ajtót,addigra ért le az ellenőr 2 metrórendőrrel:D yót röhögtem rajtuk..
    Felesleges ezeknek mutatni akármit is.. én nem vok nagydarab ember mégis elküldöm a büdös picsába mindent.. AMi a leggázosabb hogy a nagydarabokhoz odase mernek szólni, na ez a patkányság. a vénasszonyokhoz, a nőkhöz, az alacsonyabbaknak emg keménykednek..
    köcsög mindd aza ellenőrök...
  • CattiBrie
    Mit tettél volna szegény riporterrel? :S